Hírek
Megússza a vasárnapi boltbezárást Szerencs
Dátum: 2015.01.31., 14:02Megtekintve: 5468Értékelés: 5.00

A világörökségi területen található üzletekre nem vonatkozik a vasárnapi boltbezárás. Ezek a területek viszont nemcsak a világörökségi helyszíneket, hanem az úgynevezett pufferzónákat is magukba foglalják. Ezért több tucat településen vasárnap is nyitva lehetnek a boltok - írja az Origo. A budapesti belváros nagy része, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Fertőrákos, Sarród és még jó néhány magyar község megússza a vasárnapi boltbezárást. Bármilyen bolt kinyithat, nem csak a 200 négyzetméternél kisebbek, vagy azok, ahol csak a tulajdonos dolgozik.
A márciustól hatályos törvény hatálya ugyanis nem terjed ki a világörökségi területen található üzletekre. Soós Gábor, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ főosztályvezetője az Origo kérdésére elmondta, hogy ez a fogalom nemcsak a világörökségi helyszíneket, hanem a pufferzónákat is jelenti.

A cikk folytatása térképekkel illusztrálva ide kattintva olvasható.

Forrás: Origo, kép: David Hulme, Flickr

Kapcsolódó anyagok:

Szerencs szerencsétlensége - kötelező a világörökség részének
Szerencs döntött: szabadulnának a világörökségi címtől + sajtóanyag
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Nem az a baj (vendég) [2015.01.31., 16:20][válaszolok] #1
a Tescoval mikor zárva mikor nyitva van
youtube thumbnail
libsi (vendég) [2015.02.01., 20:39][válaszolok] #2
#1:Köszi. Mindenkinek látni kellene. Akit érdekel, a hosszabb vátozata is ott van a youtube-on.
Lehallgatás (vendég) [2015.02.03., 11:59][válaszolok] #3
Számításaim szerint 3. hónapja nem lehet vezetékes számon felhívni a szerencsi polgármesteri hivatalt. Az okokról, a várható időtartamról még egy sor sem sok, annyi sem jelent meg. Igaz, mint tudjuk itt minden a legnagyobb rendben van, itt minden jó, legalábbis nekik.
jani (vendég) [2015.02.03., 18:01][válaszolok] #4
Ugyan minek zavarja Őket? Majd választások előtt figyelje meg. Akkor majd megint osztogatnak, szaladgálnak a piacon , bájolognak párostúl, meg kapkodják fel a tele
fonokat. Most minek? Nyugi 5 évig. Nem ezt akarta?
Idegenlégiósok (vendég) [2015.02.03., 19:27][válaszolok] #5
azok írják 5-évre a szerződést milyen sok munkavállaló örülne ha a munkaadója 5-éves szerződést kötne vele.
Nem határozott,meg határozatlan .
3-nak (vendég) [2015.02.04., 08:34][válaszolok] #6
Lehet, hogy korlátozva vannak a hívások?Esetleg azért, mert nincsenek kifizetve számlák? Biztosan készülnek az önhikire?
6-nak (vendég) [2015.02.04., 10:46][válaszolok] #7
Úgy tudom, hogy ők is a B-TEL áldozatai lettek. De már azóta kellett volna szolgáltatót keresni. Egy hivatal nem lehet vezetékes telefon nélkül hónapokig.
Szegény Mari néni, honnan tudja meg a mobil számokat, ha nincs is nete.
net (vendég) [2015.02.04., 12:59][válaszolok] #8
Volt B-TEL-es ismerősömnek 2 hét alatt bekötötték a netet, meg a telefont, igaz ő magának intézte, s nem havi fizetésért. Miközben a polgármesteri létszáma gyarapszik, egyre kevésbé érdekli őket az ügyfél.
8-asnak (vendég) [2015.02.04., 20:10][válaszolok] #9
Csak semmi fanyalgás ! Ezt a kiváló társaságot választotta a város , úgyhogy 5 évig kuss van !
realista (vendég) [2015.02.05., 12:51][válaszolok] #10
Nem is, mert már csak 4 év 8 hónap
Bukovszky Róbert [2015.02.05., 14:51][válaszolok] #11
nocsak (vendég) [2015.02.08., 16:16][válaszolok] #12
https://www.facebook.com/szerencsi.fidesz/posts/828690943869766

Úgy látom nem csak a B-TEL ügyében lapítanak! Hogy nem szégyellik magukat
B-tel (vendég) [2015.02.09., 18:49][válaszolok] #13
A hivatali fő bételes él mint hal a vízben. Neki működik a telefonja. Fontos ember, legalábbis a poli-nak.
errr (vendég) [2015.02.10., 21:55][válaszolok] #14
Ééérdekes a Simicska contra.... ügy ide nem gyűrűzött be?
Bukovszky Róbert [2015.02.11., 09:39] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Azért remélhetőleg itt intelligensebbek az emberek, itt nem "g.ciznek"! Bevallom engem meglepett a "story mert mi úgy tanultuk "holló a hollónak nem vájja ki a szemét", de be kell látnom a pénz és a hatalom felül tudja írni a régi bölcsességeket.
Bukovszky Róbert [2015.02.11., 14:58][válaszolok] #16
Azért mondjon bárki is bármit is igen is biztató a jövő fideszéknél például ez a http://index.hu/belfold/2015/02/11/penzhamisitas_fidesz_ifjusagi_tagozat_veress_ ... fiatalember is fényes jövőre számíthat, méltó utódja lehet lázáréknak, simicskáéknak.
15-nek (vendég) [2015.02.11., 15:09][válaszolok] #17
Akkor keveset beszélget kedves uram az emberekkel. Még cifrábbat is mondanak a poliról meg a brancsról.Egy a zászló egy a tábor!
x (vendég) [2015.02.11., 15:36][válaszolok] #18
Épülnek a börtönök? Ózdon is, de kinek?
Hádám [2015.02.11., 16:35] válasza erre: #18[válaszolok] #19
Pont tegnap beszéltem az ózdi polgármesterrel, a börtön pályázható, bármely település indulhat ezen a pályázaton, némi munkahely is jár ezzel!

Tegnap volt a soron következő területfejlesztési bizottsági ülés, így jelentkezem a szokásos beszámolóval.

Két fontos témakörhöz szóltunk hozzá:

1. Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság 2014. II. félévi tevékenységéről

2. Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Középtávú Gazdasági Programjának (2015-2019) elfogadására

Az első téma lényege egy olyan megyei-országos értéktár felállítása, melyben regisztrálásra kerül minden olyan alulról jövő javaslat, ami az adott térségre jellemző, szellemi, anyagi, kulturális érték, akár egy fesztivál, egy ételkülönlegesség, matyóhímzés, porcelánkészítés, tokaji aszú stb-stb. Ennek célja, hogy rendszerezve legyenek ezen dolgok, így a turizmus fejlesztésénél és népszerűsítésénél a látogatóknak célirányosan tudják ajánlani az adott térséget és ne itt kelljen kitalálni mit kéne megnéznie a vendégnek, ha egyáltalán eszükbe jut. Bármely önkormányzat terjeszthet fel javaslatot, Szerencsen akár a csokoládé is ilyen lehet vagy a képeslap és cukorgyűjtemény, de akár ilyen lehet a csokoládé fesztivál is mint kulturális rendezvény. De ilyen lehet akár a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. néhány különleges terméke, vagy akár a környékbeli Rátka sváb szalonnája. Bármi, ami vendégcsalogató lehet és az adott térségre jellemző. Kellő mennyiségű információ megléte esetén ezen értékek rangsorolva lesznek és akár kiadvány formájában is áttekinthető.

A második témakörben a megye közép távú gazdasági programját vitattuk meg, amelynél legelső észrevételem az volt, hogy olyan sarkalatos pontok maradtak ki belőle (legalábbis az általunk kapott dokumentumokból mindenkép), mint a víz és energiagazdálkodás pontok, a megújuló energiaforrásokról pedig egyetlen szó sem esik. A kapott válasz szerint azért, mert ebben nem kompetens a megye. Felmerül a kérdés akkor, hogyan lehet gazdasági programot készíteni, ha a két alap témakör nincs tárgyalva? Megjegyzem az energia mindig is az egyik fő szempontja a tervezésnek, hisz sokszor pont ennek az árára hivatkoznak a végleges árképzés kapcsán. Megemlíti az elemzés, hogy a mezőgazdasági területeink egy része aszályveszélyes, öntözni szükséges, de nincs megfelelő csatornahálózatunk. Ugyanakkor nincs egy szóval se megemlítve, hogy a már meglévő, régen kiépített hálózat miért nincs karbantartva!? Érdekes észrevétel, hogy míg a művelésbe vont területek mérete nőtt az elemzés szerint, addig a megtermelt termékek mennyisége csökkent.

Fontos kérdésnek tartja az elemzés, hogy a mezőgazdasági melléktermékek maradéktalanul feldolgozásra kerüljenek, a gazdák a lehető legnagyobb fokú önállóságra tegyenek szert. Javaslataink között szerepelt, hogy a nyugat európai gyakorlathoz hasonlatosan, a földeken használ járművek üzemanyaga helyben is előállítható legyen (biodízel), ezáltal csökkenthető lenne az üzemanyag áraktól való függés, kevésbé lenne ingadozó is bizonytalan az ilyen termékek ára.

A turizmus kapcsán megállapításra került, hogy a nyári szezonban viszonylag jónak, vagy fejlődőképesnek mondható a helyzet a térségben. Szükséges azonban a látogatószám növelése és a szezonalitás megszüntetése, mert a téli időszakban gyakorlatilag 0ra esik vissza a forgalom. Erre mindenképp szükséges egy akcióterv kidolgozása.

Ismertetésre kerültek a megye fő kiemelt fejlesztési központjai is, nagy hangsúlyt fektetnek a későbbiekben a bányászat fejlesztésére és bővítésére. Sajnos azonban az elképzeléseket látva mindegyik elkerüli Szerencs térségét, az egyik felszólalásom pont erre hívta fel a figyelmet. A 2001-es megyei fejlesztési koncepcióban Szerencset, mint térségi központot, közlekedési csomópontot Logisztikai központi státuszra jelöltek ki. Ennek lényege, hogy a térségbe érkező és exportra kerülő termékek forgalmát koordinálja, elősegítse.
Sajnálatos módon a most készülő fejlesztési tervben kikerült Szerencs ezen települések listájából, ezt a szerepet Sátoraljaújhelynek és Tiszaújvárosnak szánják. A kérdésem arra irányult, hogy ez szándékosság vagy véletlenül került ki a felsorolásból. Megerősített a bizottság abban, hogy semmi tévedés nem történt!
errr (vendég) [2015.02.11., 19:03] válasza erre: #16[válaszolok] #20
Na ez aztán már csak hab a tortán! Remélhetőleg nem csak az elnök úré, hanem a tagozat pályafutása is immár véget ér... Hihetetlen, de igaz itt a valóság felülírja a képzeletet!! Pfujj! Ami aggasztó az a Vona úr, amint előadta hogy neki nincs szerepe mindabban ami a pártot fémjelezte....majdnem felsírtam. Hatalom közelébe nem engedni őket sem! :-))
17-nek (vendég) [2015.02.12., 10:02][válaszolok] #21
Na, akkor ki vele, mit beszélnek? Ne csak irkáljon itt egy mondatocskát, adja elő, mit hallott. Mert ezen a fórumon úgy is úgy kezdik, hogy "azt hallottam". Nem úgy, hogy "azt láttam" vagy "azt tapasztaltam".
Így olyan, mintha nem írt volna semmit kedves 17-es hozzászóló. Még nick neve sincs?
Bukovszky Róbert [2015.02.12., 12:25] válasza erre: #17[válaszolok] #22
Én nem azt írtam, hogy mindenki elégedett -olan csak a mesékben van- én arról beszélek, hogy egy-egy körön belül itt nem "g.cizik" egymást az érintettek.
Bukovszky Róbert [2015.02.12., 12:45][válaszolok] #23
Testületi, V Feri bácsi formában van; youtube thumbnail
Hádám [2015.02.12., 12:57] válasza erre: #23[válaszolok] #24
Őszintén!!! Ennek van értelme? Ennyi erővel a kocsmában is összeülhetne a 9 haver és beszélgetnének! Szavazzunk! 9-0 Egyhangú XD minden szavazás
polgár (vendég) [2015.02.12., 13:07][válaszolok] #25
Kormos Saca munkahelye mióta lett Rákóczi TV? Ez az ember imádja gyártani a netes fantom személyeket, csoportokat.
szemlélő (vendég) [2015.02.12., 13:24] válasza erre: #21[válaszolok] #26
Azt TAPASZTALTAM, hogy az LMP-s korrupciós vád és a vállalkozói buli vendéglistájának botrányáról is sunyi lapítás folyik!!! És élhetetlen a város, se munka, se kikapcsolódási lehetőség, de valakik szemmel láthatóan nagyon-nagyon meg vannak elégedve magukkal!
Nincs komolyan vehető ellenzék, azért válogattak be ilyen díszes társaságot a választók.
Y (vendég) [2015.02.12., 13:37][válaszolok] #27
youtube thumbnail (Érdemes megnézni. Ez lesz, vagy ez van?)
23-hoz (vendég) [2015.02.12., 14:05][válaszolok] #28
12:02-től 13:24-ig, V.F.bácsi, valóban zseniális!
(vendég) [2015.02.12., 14:09][válaszolok] #29
video csak arra leszek kiváncsi mit kezdenek ezekkel 10-20 év múlva a liberalisták ?
Gondolom beköltöztetik magukhoz,minimum hiszen ők hozzták a nyakunkra ezt az élet formát .
De azért van öröm híris
http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/igy_nez_ki_egy_bezaro_tesco_nyugodj_bekeben_d ...
errr (vendég) [2015.02.12., 16:08] válasza erre: #23[válaszolok] #31
Félelmetes!
errr (vendég) [2015.02.12., 18:11] válasza erre: #24[válaszolok] #32
Már amikor szóláshoz fészkelődik is látszik a többiek gondterhelt ábrázatán, a demokrácia nehéz pillanatai következhetnek...
errr (vendég) [2015.02.12., 18:23][válaszolok] #33
...lemaradtam dolgokról...pl Nyíri úr hogyhogy esmételten benn van a kezdőcsapatban? Már nincs kizáró ok?
24-hez (vendég) [2015.02.12., 18:25][válaszolok] #34
Mint az 50-es, 60-as, 70-es(?) évek magyar parlamentje.Elvtársias légkör, egy szép új világ...
Video (vendég) [2015.02.12., 18:36][válaszolok] #35
Az elején azt monja az a szürke kabátos hogy "dolgoztunk " ?
És akkor tulajdon képpen mit is ?
Én ilyen eredményt mutatnák fel munkahelyemen már uti lapú lenne a lábamon .
De jobben teljesit ?
jadviga (vendég) [2015.02.12., 18:49] válasza erre: #35[válaszolok] #36
egy humorherold ott a képviselők között :)szégyen
errr (vendég) [2015.02.12., 18:59][válaszolok] #37
Most olvasom Hunvaldot is felmentették jogerősen! Ilyen esteben a feljelentőt nem kéne kicsit megmogyorózni? Hogy soha többé ne legyen kedve másokat besározni, hogy attól kolduljon?
Milyen világ ez?
Azért (vendég) [2015.02.12., 19:23][válaszolok] #38
a kivételezeteknek szabad vagy ők másik Európában laknak ?
http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/159444/
Sajnos (vendég) [2015.02.12., 19:51][válaszolok] #39
ez ilyen mint ahogy két Európa van úgy igazságszolgáltatás is .Lásd Szepessy esetét is más már simán előzetesben lenne nem csak ezért ha nem mondjuk egy csokika eltulajdonosításáért is mondjuk egy áruházból.
24-hez (vendég) [2015.02.12., 21:31][válaszolok] #40
Semmi baj ! A város azt kapta ezekkel az "urakkal" , amit megérdemel ! Csak így tovább a lenini úton !
jani (vendég) [2015.02.13., 09:18][válaszolok] #41
Az urak most meg krumplit osztogatnak munkahelyek helyett. De látszik egyesek egy kis alamizsnával is beérik. Akkor hajrá Orbán! Hajrá Simicska!Hajrá Pincsik!
errr-nek (vendég) [2015.02.13., 10:53][válaszolok] #42
A választás tavaly októberben volt, most vette észre kedves errr, hogy Nyíri is bekerült a testületbe, miután lemondott a KLIKK igazgatói székéről, s visszakerült a gimibe.

Ön pedig jól értesült. Mit tud, miért maradt ki az ügyfélfogadási idő módosítása a legutolsó testületi ülésről? Olvastam az előterjesztést, ott még takarékoskodásról írtak. Mi történt.
Fogadás (vendég) [2015.02.13., 18:38][válaszolok] #43
Na fogadjunk azt sem tudja ki a polgármester meg Nyíri mellett a másik alpolgármester.Honnan is tudná? Csinálnak valamit?
errr (vendég) [2015.02.13., 21:02] válasza erre: #42[válaszolok] #44
Egy ideig nem követtem az eseményeket az a helyzet, s naná hogy nem tudom minek kellett volna lennie a testületi ülésen.
Hogy lemondott? Na ez jó hír mert valamikor becsültem az urat egészen addig amíg ... Tényleg! Ki ül a polgárm. bal oldalán? Őt is választottuk? Hihetetlen...
38-hoz (vendég) [2015.02.15., 11:31][válaszolok] #45
www.es.hu, Fiúk a bányában (Örökzöldek,publicisztika:Ószabó Attila-Vajda Éva írása)
Könyörgök, (vendég) [2015.02.15., 15:29][válaszolok] #46
valaki tanítsa már meg a magyar nyelv szabályai szerinti mondatszerkesztésre a Szerencsi Városi Televízió szerkesztőit. A mostani műsorkészítők soha nem voltak nyelvhelyességben a helyzet magaslatán, de a legutóbbi adásban még ezt is sikerült alulmúlniuk...
Könyörgök 2 (vendég) [2015.02.15., 16:19][válaszolok] #47
Valaki ne csak a szerkesztőket tanítsa már meg a helyes írásra hanem nézzenek már szét /Fürdő, Wellness, Konyha,/Na az borzasztó/ Gyermekeim állandóan mondják milyen kaja volt ami napról napra nyers hideg és hogy beszélnek vele a szakácsnénik. Felháborító. Az uszodában is ordítoznak ha kimegy a víz.Mi lesz itt?
Bukovszky Róbert [2015.02.15., 19:16] válasza erre: #46[válaszolok] #48
Hiába bántják őket a legutóbbi Szerencsi Hírekben igen is helyesen írták, hogy a Bolyai iskolában aki félévkor bukik annak évet kell ismételnie ..... Aki nem hisz nekem olvassa el! Tudom erre mi lesz a válasz, de ígérem a "válaszra" is meg lesz a válaszom. Tudom van sok hibája a város jelenlegi vezetésének, de a leggyengébb pontjuk véleményem szerint a médiájuk, én a helyükben kirugdosnék mindenkit és felvenném "Kormos Sacát" fő akármicsodának!
48-? (vendég) [2015.02.15., 20:07][válaszolok] #49
Mondja már meg valaki, hogy ki az a Kormos Saca, Sári vagy Sarolta? Nem találom az imresszumban.
Bukovszky Róbert [2015.02.15., 20:25] válasza erre: #49[válaszolok] #50
Egy istennő!? Vagy férfi?! Bár szerintem, egy álnév mögé rejtőző köcsög!
egyebek (vendég) [2015.02.15., 23:03][válaszolok] #51
Az se zavar senkit, hogy újra meg újra a polgármesteri hivatal régi fotóját teszik a közérdekű hírek mellé, pedig már hónapok óta más a látvány, mióta az országzászló elkészült.

És a helyesírási egyébként a legkisebb baj ott.
média (vendég) [2015.02.16., 00:16] válasza erre: #48[válaszolok] #52
Hagyjuk már őket, november óta mással vannak elfoglalva :-D
https://www.facebook.com/serfozo.laszlo.1/posts/4840853075870
Az ÁMK plakátjai se tudnak soha helyesírási hiba nélkül kikerülni, a Retro Disco a legújabb gyöngyszem
libsi (vendég) [2015.02.16., 10:58] válasza erre: #23[válaszolok] #53
Még szerencse, hogy egy még meg sem jelent rendeletet, ami gyakorlatilag elvesz a várostól 40 + milliót, már kalkulálni tudnak egy "muszály beadni" költségvetésben. Hosszú év lesz ez is...
Bukovszky Róbert [2015.02.16., 11:00][válaszolok] #54
Kommentár nélkül, nekem ez jön be a VÁROS HIVATALOS OLDALÁN a sportegyesületre kattintva; http://szvse.eu/?reqp=1&reqr=Mz1lMKWupTLhqJt=
Hölgyeim, Uraim ezért ember, emberek fizetést kapnak! Arról már nem is beszélek, hogy a TVK-t karbantartottuk 6-10 nap alatt, a város honlapján a "fórum" egy igazán kemény dolog lehet, mert annak a karbantartása már folyik vagy 3 esztendeje .....
54-nek (vendég) [2015.02.16., 11:19][válaszolok] #55
A technikai ok is már egy kicsit régóta fennáll a járási hivatalban. Nekik is ugyanaz az az osztályvezetőjük?

Miért nem lehet megoldani a vezetékes telefonon elérés lehetőségét?
egyszerű (vendég) [2015.02.16., 13:47][válaszolok] #56
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem akarják, hogy a város honlapján az emberek leírhassák a problémáikat.
egyszerűnek (vendég) [2015.02.17., 14:50][válaszolok] #57
Nem mintha nem tudná valaki leírni a problémáját, akár ide is vagy egyszerűen elmegy a boltba, kimegy az utcára, s ott szapulja a jelenlegi rendszert.
Eddig is itt olvashattunk mindig arról, ha valakinek savanyú volt szőlő, csak most úgy veszem észre, hogy a kommentelők a téli álmukat alusszák, mint a barna medve.
errr (vendég) [2015.02.17., 15:05][válaszolok] #58
antikommunista (vendég) [2015.02.17., 16:14] válasza erre: #58[válaszolok] #59
Na visszatért errr gyűlölködni, felocsúdott az MSZP és a lokálpatrióták csúfos választási égése után. Fohászkodjon serényebben Istenhez, mert jönnek fel "ezek", mint a talajvíz! Remélem ízlik Önnek az elvtársai gyengécske harmadik helye. Ne szokja meg, mert lesz az még lejjebb is
Már (vendég) [2015.02.17., 18:51][válaszolok] #60
itt vannak a komcsik rózsaszínben piros szegfű már nem divat
http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/02/17/minel_elobb_vegyen_nagy_levegot_es_ ...
K.F.? (vendég) [2015.02.17., 21:03][válaszolok] #61
Akkor most kell tanulni újra oroszul? Merthogy '89 fordulóján valaki ezt nagyon megakarta szüntetni. Pedig nem a nyelv a hibás. Kevesen tudják, hogy mennyire csodálatos A bűn és bűnhődést, A Karamazov testvéreket, NO(!!!) és A félkegyelműt eredetiben olvasni. Bár sokaknak nem ártana magyarul is!!!
Divat (vendég) [2015.02.17., 21:20][válaszolok] #62
Tudja kedves 60-as, most az a divat, hogy a gengszterek megfelelő jelzőkkel illetik egymást ! Lásd ; Simicska úr ámokfutása szeretett szobatársával szemben ! Nemhiába tartja a közmondás : egyik kutya, másik eb !
Hádám [2015.02.17., 22:05] válasza erre: #58[válaszolok] #63
Azt az apróságot elfelejtette az egyébként teljesen "semleges" index.hu, hogy azokon a területeken ahol voltak a választások, szinte teljes egészében orosz lakosság van... Az hogy az oroszok álláspontja a szimpatikus ebben az esetben szintén evidens, nekik is vannak ukrajna területén oroszlakta részek, nekünk is ott van Kárpátalja, ha lehetőség viszonylag "békésen" rendezni a határokat, miért ne? Magyarország a legjobb példa arra, hogy lehet ezen lehetőségeket elszalasztani.... Lásd Csehszlovákia felbomlása, Jugoszlávia felbomlása (szerb-horvát háború) vagy csak a szovjetúnió felbomlása-ukrajna alakulása stb... szinte nem tudunk olyan környező országot mondani, akik ne módosították volna a határaikat... Ukrajna pont olyan, mint Jugoszlávia volt, a sorsa is az lesz előbb vagy utóbb... Mesterségesen kreált, többnemzetiségű ország, ahol a lakók még utálják is egymást...
63-nak (vendég) [2015.02.18., 20:31][válaszolok] #64
Nocsak! Most kiderült az is, hogy HÁ nemcsak a helyi, országos politikában rendkívül járatos , de a külpolitika sem áll távol tőle . Hát a gazdaság területéről már ne is beszéljünk ! Miért nem népszerűbb ez a "szimpatikus" fiatalember saját szülőföldjén, azt nem is értem !
ezmi? (vendég) [2015.02.18., 22:41][válaszolok] #65
libsi (vendég) [2015.02.19., 06:02] válasza erre: #65[válaszolok] #66
Elment a mentális egészségük...
62.! (vendég) [2015.02.19., 08:56][válaszolok] #67
tothzoltan.blog.hu/2015/02/18/remego_terdek_oraja_288
Bukovszky Róbert [2015.02.19., 11:26] válasza erre: #64[válaszolok] #68
Ja-ja és kiváló gitáros is! Ádámot polgármesternek! -na jó ez utóbbi kijelentésemet még lehet átértékelem 2019-ig mert egyszer "lehüjjjjjézte a sportszeretőket-
Azokat (vendég) [2015.02.19., 11:41][válaszolok] #69
én is lehülyézném .
Bukovszky Róbert [2015.02.19., 12:26] válasza erre: #69[válaszolok] #70
Sportról. sportolókról volt szó nem focistákról ....
Teljesen (vendég) [2015.02.19., 12:54][válaszolok] #71
mindegy milyen sport van szó itt már nem a felkészűltségről,hozzáértésről,lelkiismeretről van szó ez már csak pénz kérdése ki milyen felszerelést tud meg veni,milyen dopping szerekhez jut hozzá. Mai világban a sport elvesztette a tisztaságát.
Ez már nem tehetségekről szól ha nem a pénzről.
errr (vendég) [2015.02.19., 14:23] válasza erre: #59[válaszolok] #73
Hogy ki kinek elvtársa azt aligha kegyed fogja eldönteni elnézve nem túl élénk pillantását. Az azonban ténykérdés sohasem lennék jelen körülmények között a maguké. Ha feljöhet itt egy program nélküli formáció, amely egyébként az éppen regnáló fiókszervezete, akinek az elnöke úgy nyilatkozik, mint akinek fogalma sincs arról miszerint antiszemita a tagság,- azaz fogalma sincs a pártjáról, - hát ízlés dolga vagy csak értelem kérdése annak örülni, derékig állva már így is a ....ba. Már bocsánat a kifejezés rendkívüli képszerűségéért. :-)Csíííz!
errr (vendég) [2015.02.19., 14:30] válasza erre: #63[válaszolok] #74
Ez a népség szó nélkül tűri azt is, ha belföldön nap mint nap hülyét csinálnak belőle nemhogy területi revízió izgatná őket. Gondolom, tudná sorolni a példákat.
Na és mit szól egyik nagyon komoly gyöngyösi(?) vezető elvtársához s a botrányhoz? Háááát...... mit lehet ezzel az emberanyaggal elérni?! Ugye közuös a remény, hogy inkább semmit ne?
antikommunista (vendég) [2015.02.19., 16:14] válasza erre: #73[válaszolok] #75
"Az azonban ténykérdés sohasem lennék jelen körülmények között a maguké."
Nem is akarja Önt senki a magáévá tenni, eltévesztette a házszámot Vagy ebben is a mindenkinek felkínálkozó vezért, Gyurcsányt követné, aki "ma kizártnak tartja, és reméli, ezt fogja gondolni sok év múlva is", mikor a Jobbikkal köthető esetleges technikai koalícióról kérdezték. Elfelejtettek szólni neki, hogy a Jobbik sem vele, sem mással nem fog lepaktálni.
http://www.origo.hu/itthon/20150212-gyurcsany-orban-valassza-putyin-helyett-euro ...
Van biza ebben az országban sok ügyes fiatal, hála az égnek, nem kell errr és más megsavanyodott szocik kegyeit keresnie egyik új erőnek sem. Maradjanak ők csak a süllyedő hajójukon. Fiókszervezet, emberanyag, mondja a nagy nyilvánosság előtt k..aanyázó, alkoholista Szanyi katonája. Mondjuk bőr az mindig volt a képükön! Szebb jövőt!
antikommunista (vendég) [2015.02.19., 17:32][válaszolok] #76
Gondolom (vendég) [2015.02.19., 19:51][válaszolok] #77
Bukovszky Róbert [2015.02.20., 07:24] válasza erre: #71[válaszolok] #78
Ritkán szokott érdekelni, hogy ki áll egy-egy nick név mögött, de most Önre kíváncsi lennék! Ekkora marhát -elnézést a jelzőért, de az írására nem találok megfelelőbbet- ritkán láthat az ember szemtől szembe. Tudja volt itt a múlt héten egy úszó diákolimpia, én láttam ahogy a lurkókat nyomták tele cuccal utána meg a dobogósoknak tömték a zsebét lóvéval ...... ha nem jól láttam és nem így volt akkor viszont Ön egy barom és igazságtalanul vádol, gyerekeket, felkészitőket!
Sértés (vendég) [2015.02.20., 07:54][válaszolok] #79
vagy sérelem ?
Ki milyen néven írogat egyéni szociális probléma aki mindezt nem bírja megemészteni szerintem már orvosi esett . A felület megengedi nem írja elő hogy felfedje magát az ember fia.
De sokan ezt a mai napig nem tudják megérteni.
Érdekes egyből diákokkal statuálni nem róluk szól ez észrevételét betudom szintfelmérésnek .
Ön helyet jobban tetszene maga megszólítás.
Egy volt sportmenedzser.
Észrevétel szerintem ez nem egy kívánság oldal ahol bárki kér valamit és
az teljesül.
Talán ezen a fórumun lehet próbálkozni
http://youtu.be/UV2vRSIIfXU
De van ilyen is.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nyomoznak-a-gyerekketrecharc-ugyeben-2274599
Bukovszky Róbert [2015.02.20., 08:26] válasza erre: #79[válaszolok] #80
Persze, hogy a diákokkal példálózom, mivel ma Hazánkban a sportolók kb 80%-a diák, ha nem hiszi nézzen utána. Egy példa egy élvonalbeli foci klub aminek van max 50 felnőtt játékosa a háttérben ennek a számnak legalább a tízszeresét mozgatja -vagy kellene, hogy mozgassa- 7-19 éves tehát diák korosztályból. Igen remek példát hozott fel a ketrecharc egy ősi Magyar sportág angol tudósok számítása szerint ma hazánkban a lakosság 80-85%-a űzi napi rendszerességgel.
Így (vendég) [2015.02.20., 09:03][válaszolok] #81
már egészségesebb a "küzdelem" nem halottam róla hogy a "ketrec" harc az ősi magyar sport.
De ha az angolok mondják ? És ők tudják hogy 80-85% űzi a magyaroknak ?
Mondjuk itt Taktaközben lassan el is tudom képzelni. A milyen állapotok uralkodnak néha .
Amiről tudom magyar játék az a Méta volt egy időben ilyen márkajelzésű sportruházat még kapható.
http://www.seme.hu/termekek/meta_szabadido_felso/
Nem ez a lényeg a Méta játék
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ta_%28j%C3%A1t%C3%A9k%29
Megjegyzés a ketrecharc talán annyiban ősi de szerintem nem csak ránk jellemző mert régen katona államok voltak ott pedig az edzettség egymás elleni küzdelem kötelező volt a kiképzés,tanítás részem volt régen aki nem tudta magát,családját megvédeni elveszett ők voltak a férfiak manapság már liberális hatásra,befolyásra. Már csak "pasik "lennének azok meg csak valamik. De hál Istenek az ösztönök működnek.
Bukovszky Róbert [2015.02.20., 10:03] válasza erre: #81[válaszolok] #83
"Maga" hihetetlen figura!
Bukovszky Róbert [2015.02.20., 15:44][válaszolok] #84
Megérkezett a Szerencsi Hírek!!!! Ennek apropóján írtam egy nagyon-nagyon hosszú hsz-t -pedig csak a Muhi Zoltán felelős szerkesztő nagy monológjáról írtam- aztán mégis kitöröltem küldés helyett ....... lehet én is öregszem!
jadviga (vendég) [2015.02.20., 18:03] válasza erre: #84[válaszolok] #85
szívesen olvastam volna
Bukovszky Róbert [2015.02.20., 18:38] válasza erre: #85[válaszolok] #86
Tessék elolvasni, aztán saját véleményt kialakítani, ha kedve úgy adja akkor azt itt is megosztani.
jadviga (vendég) [2015.02.20., 18:52][válaszolok] #87
Elolvastam, volna is kedvem megosztani a véleményemet. Mégis visszatart valami. Nem akarok bíróságra járni. Annyit mégis. Az utolsó bekezdés megér egy misét, az biztos.Nemes egyszerűséggel: nevetséges.
X-bozon (vendég) [2015.02.20., 20:26] válasza erre: #86[válaszolok] #89
Idézet a cikkből: "Az égető gondok megoldása .. után" Mit mondjak, nagyon nagy lett az önelégültség... Bőven van még égető gond.. Csak szét kell nézni!
79 és 81- nek (vendég) [2015.02.20., 20:27][válaszolok] #90
Ez a stílus?? Na hallja! Kicsit képezhetné magát, mielőtt megszólal :((
Ígyekszem (vendég) [2015.02.21., 08:21] válasza erre: #90[válaszolok] #91
min javítsak ?
Vagy talán kin javítsak ?
És még mit csináljak ?
Bukovszky Róbert [2015.02.21., 16:54][válaszolok] #92
Hoppppá ez az igazi élmény halmozás, az ember még szinte végig sem lapozta a Sz Híreket s máris kezdődhet a feledhetetlen kikapcsolódás a Szerencsi Televízióval youtube thumbnail
Két apró észrevétel, 1. Kérem ne feledjék ezt a két csodát -kb- évi 25 millából állítják elő a KÖZ pénzéből! A 2. Dr E Zs alpolgármester egy mondata; "Szerencs=csokoládé"
Stílus ? (vendég) [2015.02.22., 08:04] válasza erre: #90[válaszolok] #93
a (vendég) [2015.02.22., 21:51][válaszolok] #94
A jövő elkezdődött!
Nincs új a nap alatt (vendég) [2015.02.23., 12:47][válaszolok] #95
Vérvételre kellett mennie egy ismerősömnek, s ő mesélte felháborodva, hogy a sorszámosztó gép ellenére csak úgy slisszoltak be a kedves ismerősök. Jöttek az ESZEI munkatársai a különböző osztályokról, s már lehetett sejteni, hogy utánuk behívják x-et és y-t. Így is történt. Mégis csak vannak egyenlőbbek.
szakmai nap (vendég) [2015.02.23., 13:46][válaszolok] #96
Szakmai napnak hívták a legutóbbi "kampányrendezvényt" . A fogadáson/ állítólag 350 főre főztek/ a polgármestereken hivatali dolgozókon , igazgatókon kívül alig találkoztam pedagógusokkal. De bezzeg ott volt most is a" szakmai napon" munkaidőben- az oldalborda. Vajon mit keresett ott? Csak nem megint egy fényképezőgépet?
96 (vendég) [2015.02.23., 17:02][válaszolok] #97
A pedagógusoknak KÖTELEZŐ volt de.10-től du. 17:30-ig részt venni a programon.Ez furcsa emlékeket idéz.Utoljára talán a 70-es években voltak ilyen típusú,seregszemlére emlékeztető rendezvények.Csak akkor még egypártrendszer volt.
költség (vendég) [2015.02.24., 11:37][válaszolok] #98
A költségeket vajjjon ki állta? Mit tudtok.
Ön költséges (vendég) [2015.02.24., 17:58][válaszolok] #99
volt amolyan batyus bál mert ezek erről híresek .
Csoki fesztivál 34 milla volt a kiadás is milyen érdekes 34 milla volt a bevétel is ?!
http://www.szerencsihirek.hu/85-hirek/1811-minden-eddiginel-toebb-vendeg-erkezet ...
Batyu (vendég) [2015.02.24., 22:54] válasza erre: #99[válaszolok] #100
Batyus bál mint szakmai nap?? Ez jóóó... Talán vitték a méltóságos vendégek az. Ennivalót? Hát ne etessetek mán minket. . ... Mosolygás, bájolgás, egymással és egymás kozott, ennyi
értetlen (vendég) [2015.02.25., 12:38][válaszolok] #101
A KLIK anyagi helyzetét nem ismerjük, de sok jót nem lehetett hallani az elmúlt időszakban. Most van egy új vezető, aki úgy tűnik tud pénzt csinálni. Már ez is baj?
Hádám [2015.02.25., 13:02] válasza erre: #99[válaszolok] #102
Most miért reklamál!? Ez a rendezvény a szórakozásról szól, nem a bevételről! Elvégre az árusok és mindenki azért megy oda ki, hogy 3 napig 0 forint haszonért bulizzon! Hihető nem?
Semmi (vendég) [2015.02.25., 18:24][válaszolok] #103
gond lehet készülni március 15-re .
HM-hív .
http://www.atv.hu/belfold/20150224-az-utcan-szavaltatna-az-embereket-a-honvedelm ...
De Petőfi írt ilyet is.
youtube thumbnail
értőhöz (vendég) [2015.02.25., 19:33][válaszolok] #104
A korábbi KLIKKES nem tudott pénzt csinálni?Jaj nekünk! Ha ő lett az egyik alpoli ! Gondolom akkor ő mást sem tudott. Pld félmázsával csökkenteni bárki súlyát.
Ejha (vendég) [2015.02.25., 21:31] válasza erre: #103[válaszolok] #105
Ez már tényleg félelmetes. ....
Miért. (vendég) [2015.04.26., 08:15][válaszolok] #107
A hozzászolók,miért nem a válós ,országos, és helyi problémákról írnak ?
Van belöllük elég!!
Ezek ,a semmitmondó hsz-ek -pótcselekvések.
Demokratának lenni ,annyi mint nem félni.
Már a régiek ,akiknek ,mindig volt véleményük is elhalgattak,B.R, Haddám, Err, Libsi,,alpolgm,Jobbikos,... stb
Ezt az oldal még van ??!!
Hádám [2015.04.26., 10:59][válaszolok] #108
Ez a cikk január 31-én jelent meg, általában az újabbaknál vannak az új hozzászólások
Összes hozzászólás: 109 db (53 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (1%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.