Rólunk

Szerencsi Válasz

Online újság Szerencsről és környékéről

Elérhetőségek

Email: info@szerencsivalasz.hu
Facebook oldal: Szerencsi Válasz - Facebook
Felhasználási feltételek

Creative Commons License
Az oldalon található összes tartalom (szöveges, képi, video- és hanganyag) a Szerencsi Válasz Szerkesztőségének tulajdonát képezi, kivéve, ahol külön forrásmegjelölés szerepel.

Részletes felhasználási feltételek: Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.

Figyelem! Az oldalon megjelenő hozzászólások és olvasói levelek tartalmával szerekesztőségünk nem feltétlenül ért egyet, azokért mindennemű felelősséggel kizárólag a szerzőik tartoznak!

Gyakran Ismételt Kérdések a Szerencsi Válasszal kapcsolatbanKik szerkesztik a lapot?

Lelkes fiatalok, illetve sok támogató és segítő szándékú ember a saját vagy családtagjai állását féltve jobbnak látta a névtelenség vagy álnév homályába burkolózni.

Ki támogatja a lapot?

A kérdést inkább úgy volna érdemes feltenni, hogy mi támogatja a lapot. Válasz: a lelkesedés. Sokunknak elege van már a gyakran pártpolitikai alapon híreket adó, kézivezérelt sajtóból. Nekünk nincs szükségünk évi sokmillió forintos állami támogatásra ahhoz, hogy árnyaltabbá tudjuk tenni a tájékoztatást. Akik folyton pártpénzeket vagy bármilyen háttérerőket vizionálnak mögénk, azok saját haszonelvűségüket és hozzáállásukat vetítik ki ránk.

Mi a lap távlati célja?

Célunk egy dinamikus közösség kiépítése a Szerencsi Válasz körül, ahol nem is elsősorban a hivatalos hírek, hanem a színvonalas olvasói vélemények és levelek jelentenék a honlap erejét. Segítsen Ön is, hogy ez létrejöhessen!

Nagyon tetszik a Szerencsi Válasz, de miért nem hallottam eddig róla?

A Szerencsi Választ eddig hivatalosan sehol nem reklámoztuk, így híre legfeljebb szájhagyomány, vagy néhány minket érdekesnek találó olvasónk útján terjedt. A Facebook hazai térhódítását követve mi is jelen vagyunk a közösségi oldalon, szimpátiáját a jobb felső sarokban lévő Tetszik gombbal fejezheti ki.

Hányan olvassák a lapot?

Az olvasottság indulásunk óta lassan, de folyamatosan növekszik, jelenleg ez havonta körülbelül 4500 egyedi látogatót és 17 ezer lapletöltést jelent a világszerte elismert és megbízható Google Analytics rendszer mérése alapján.

Miért nincsenek reklámok a lapon? Hogyan reklámozhatok?

Az oldalt lelkesedésből és nem pénzért szerkesztjük. Éppen emiatt nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik saját honlapjukon vagy bárhol máshol linket helyeznek el a Szerencsi Válaszra, de mi nem akarunk fizetett hirdetéseket elhelyezni a lapon. Természetesen non-profit és kulturális értékkel bíró linkek, esetleg apró képecskék elhelyezése nem ütközik akadályba. Ezzel kapcsolatban írjon bátran e-mailt!

Olvastam egy, a térséggel kapcsolatos érdekes hírt az egyik nagyobb portálon, ami a Szerencsi Válasz olvasói számára is érdekes lehet. Mit tegyek?

Bátran küldje el cikkajánlóját, levelét, írását nekünk e-mailben az info@szerencsivalasz.hu címre vagy bármelyik szerkesztőnk címére. Ha külön kéri, nevét is feltüntetjük a majdan megjelenő írás alatt. Természetesen fenntartjuk a jogot, hogy a beérkezett anyagok közül azokat, amelyek valamilyen formában már olvashatók a Szerencsi Válaszon, vagy nem megfelelő színvonalúak, ne jelentessük meg. Ha meghívót küld, bátran csatoljon képe(ke)t hozzá, illetve lehetőleg ne egysoros levelet írjon, mert ezeket nem tudjuk ízléses formában elhelyezni egy önálló cikkben.

Nem jelent meg a hozzászólásom! Miért van cenzúra?

Ez a "cenzúra" bizonyos színvonal megőrzése érdekében szükséges. Aki nem hiszi, nézze meg például az általunk is gyakran idézett, a megyében egyik legolvasottabb hírportált és az ott állandóan elszaporodó mocskolódó hozzászólásokat. Mi ennek a jelenségnek nem szeretnénk táptalajt adni. Amennyiben nem jelent meg a véleménye a lapon, kérjük fogalmazza át! Sajnos ha nem ad meg elérhetőséget a kommentjében, akkor a moderálás indoklását sem tudjuk tudatni Önnel.

Miért van a cikkek alatti hozzászólások becenevei után odaírva, hogy "vendég"?

Azért, hogy rendszeres olvasóink számára lehetőséget biztosítsunk arra, hogy mások rosszindulatból ne írhassanak a nevükben. Amennyiben regisztrál oldalunkra, a "vendég" minősítés eltűnik és előzetes moderálásra sem kerülnek a hozzászólásai. A bejelentkezés nélkül hozzászólók neve után ellenben mindig ott lesz ez a jelző.

Néhány hozzászólóról fotó is megjelenik a hozzászólásai mellett. Hogyan lehet nekem is profilképem?

Először is regisztrálja magát a gravatar.com oldalon. Ez egy egyszerű szolgáltatás, amivel az e-mail címéhez egy profilfotót rendelhet. Ha ugyanezzel az e-mail címmel regisztrál a Szerencsi Válasz oldalára is, akkor nálunk a beállításai között megjelenik a lehetőség, hogy engedélyezze a Gravatar profilképének használatát a hozzászólásai mellett.

Tárol a Szerencsi Válasz IP-címeket? Mi egyáltalán ez az IP-cím, és ki fér hozzá?

A Szerencsi Válasz rendszere eleinte semmilyen adatot nem tárolt a hozzászólókról, de később néhány, a becsületsértés határán táncoló komment miatt célszerűnek láttuk, hogy eltároljuk a látogató IP-címét annak érdekében, hogy ha rendőrségi feljelentés érkezik, ne rajtunk csattanjon más miatt az ostor. Ez minden más híroldal esetében így működik. Megijedni viszont nem kell, eddig mindössze néhány problémás ügy akadt, és akkor is minden tőlünk telhetőt megtettünk az olvasónk védelmében. Ha bárkinek mégis jogi jellegű problémája akadna, írjon nekünk bátran! Arról, hogy mi az IP-cím, itt olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP-cím. Ez az adat kizárólag az internetszolgáltatója rendszerében tárolódik, és csak a rendőrség számára bír információértékkel, ha nyomozás során kikérik, hogy adott dátumon és időpontban adott IP-címmel melyik előfizető tevékenykedett. Ennek megfelelően tehát számunkra sem bír túl sok jelentéssel, legfeljebb statisztikai következtetéseket tudunk belőle levonni. Harmadik félnek soha nem adunk ki adatot, kizárólag a hatóságoknak.

Én még mindig félek attól, hogy a hatalom keze utolér. Mit tehetek?

A legegyszerúbb és legkevesebb stresszel az jár, ha nem ír semmit. Ha mégis szeretne, akkor javasoljuk, hogy használjon egy ingyenes, külföldi proxy szervert, ilyen például a HideMyAss. Ha egy ilyen oldalon keresztül böngészik, akkor saját, otthoni IP-címe helyett mindenhol a külföldi proxy címe jelenik meg. Persze ez is naplózott, tehát nyomozás során visszakövethető, de jelentősen megbonyolítja és költségessé teszi az azonosítást. Részünkről ellenérv, hogy torzít a látogatási statisztikáinkon. Ezt a módszert tehát csak igazán paranoiás olvasóinknak ajánljuk.

Olyan kérdésem van, amire fentebb nem kaptam kielégítő választ. Hogyan kaphatok?

Küldje el kérdését e-mailben, aztán figyelje ezt a lapot, hamarosan meg fog jelenni, válasszal együtt.