Hírek
Mégis elérhető az erőmű hatástanulmánya - olvassa el Ön is!
Dátum: 2009.02.20., 16:28Megtekintve: 2253Értékelés: 5.00Címkék: erőmű, világörökség

Hiller István kulturális miniszter szerint legkorábban az UNESCO tavaszi világörökségi konferenciáját követően lehetett volna nyilvános a szerencsi biomassza-erőmű világörökségi szempontú hatástanulmánya. Szerintünk viszont a hatástanulmány közérdekű adat, ezért megszereztük és nyilvánosságra hozzuk azt - írja lelkesen az Index.
Töltse le a szerencsi biomassza-erőmű világörökségi szempontú hatástanulmányát! (PDF)

A hatástanulmány főbb megállapításai szerint az erőmű engedélyezése során figyelmen kívül hagyták a világörökségi értékek védelmével, valamint a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos szempontokat, ezért a beruházás helyszínét és paramétereit felül kell vizsgálni.

A szerencsi biomassza-erőmű világörökségi szempontú hatástanulmányának nyilvánosságra hozatalát kérte hétfőn az Index, a Lehet Más a Politika mozgalom (LMP) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet. Az Index kérdésére Fülöp Sándor, a jövő generáció országgyűlési biztosa úgy nyilatkozott, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) által az Öko Zrt.-től rendelt örökségvédelmi hatástanulmány közérdekű adat, ezért abba bárki beletekinthet.

Hiller István kulturális miniszter az Index kérdésére tegnap ennek ellenére azt mondta, hogy legkorábban az UNESCO tavaszi világörökségi konferenciáját követően lehet nyilvános a hatástanulmány. Hiller korábban támogatásáról biztosította a beruházást támogató szerencsi polgármester törekvéseit.

Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke viszont szerdán az MR1 Kossuth Rádió Zöldövezet című műsorának azt nyilatkozta, hogy a "Tokaj történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszín komplex, világörökségi szempontú hatástanulmánya, különös tekintettel a szerencsi biomassza-erőmű létesítésére" című hatástanulmány nyilvánosan betekinthető a KÖH könyvtárában, előzetesen egyeztetett időpontban. Mezős a rádiónak azt mondta, hogy a tanulmány kizárólag a helyszínen olvasható, arról másolat nem készíthető.

Forrás: Index, cím tőlünk

A balliberális Index nagyon büszke az elért sikerére, ezért a cikke a szokásoktól eltérően kommentálható.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.02.20., 16:49][válaszolok] #1
Összességében, mindenképp figyelembe kell venni, a környezet szennyezést és a forgalom növekedést, ha ez jelent egyáltalán észrevehető növekedést a cukorgyár leállását követően, de erre szüksége van Szerencsnek és a környéken élőknek.
S (vendég) [2009.02.20., 17:54][válaszolok] #2
Ajánlom a hatástanulmány mélyreható tanulmányozását, Rónavölgyi Endréné asszonynak, és Hujber Ottó úrnak!( de a tállyai polgármester Osika úr is találhat benne reá vonatkozó megállapításokat!)És megkérem a Szerencsi Hirek és a Szerencsi Televízió munkatársait, hogy a hatástanulmányról tárgyilagosan tájékoztassanak!!!(mert eddig a tárgyilagosság helyet a polgármester asszony által való befolyásoltságot vélem felfedezni cikkeikben igaz SÁRKÁNY úr!)
Névtelen (vendég) [2009.02.21., 20:07][válaszolok] #3
a cikk és a hozzászólások csak újabb olaj a tűzre hogy megint mindenki támadhasson mindenkit megszereztük? nyilvánosságra hozzuk? mármint a hatástanulmányt - ehhez képest már korábban másik netes oldalon hozzáférhető volt... tárgyilagosság? na az nagyon jó lenne, de nem csak Rónavölgyinétől kéne elvárni... a névtelen vendég 02. 20. 16:49kor írt hozzászólását meg megfejtené valaki? ui. aki nem tud magyarul, minek próbálkozik írással?
Szerkesztőség [2009.02.21., 20:42][válaszolok] #4
Kedves névtelen hozzászóló! Várjuk a "másik netes oldal" címét, ahol a tanulmány Ön szerint már korábban hozzáférhető volt. A dokumentumot ugyanis az Index szerezte meg elsőként, ez az egész cikk az ő írásuk szó szerinti átvétele, ahogy ezt alul több helyen jeleztük is. Köszönjük.
S (vendég) [2009.02.22., 09:48][válaszolok] #5
Tisztelt #3 névtelen vendég! Örülök hogy Ön ilyen jól informált. De, hogy mi az olaj a tűzre arról beszélhetnénk! Én a Szerencsi Hírek 02.13-án megjelent "Csak magunkra számíthatunk cikkre" utaltam. Ha az én hozzászólásom olaj a tűzre, akkor ez a SÁRKÁNY cikk nem olaj hanem benzin a tűzre!
Névtelen (vendég) [2009.02.22., 09:55][válaszolok] #6
az hogy "forrás: index" a cikk legalján nem ad korrekt tájékoztatást arról, hogy a hatástanulmányt nem a szerencsiválasz szerezte meg. így viszont jól hangzik
Szerkesztőség [2009.02.22., 11:56][válaszolok] #7
Az esetleges további félreértések elkerülése érdekében a cikk bevezetőjét pontosítottuk.
Lokálpatriot (vendég) [2009.02.23., 01:50][válaszolok] #8
Hiller Pisti simliskedése jól példázza az ügy mellett agitálók őszinteségét. Szívesebben hallanék már a végleges eltűnésükről a történelem szemétdombjára.
Seaweed (vendég) [2009.02.26., 00:21][válaszolok] #9
Egy érdekesség az előző Szerencsi Hírekből.... Az állt benne, hogy ha bármilyen erőművet engedélyeznek, akkor Tokaj kezdeményezi a kilépést a világörökségből. Nem is az erőmű a lényeg, hanem az, hogy ezek szerint ami nem úgy van mint ahogy Tokaj akarja, azt leszavazza! Ha ennél a dolognál megcsinálja, megcsinálja máshol is! Ha ott kellene megépülnie, már rég üzemelne!!!
Összes hozzászólás: 9 db (8 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.