Hírek
Veszett kecskéket talált Bekecsen a Nébih
Dátum: 2017.03.21., 09:26Megtekintve: 5407Értékelés: 1.00

Veszettség vírusát mutatta ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen egy elhullott kecskében és gidájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - ezt közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel. A Nébih március elején Bekecsen már egy rókában is kimutatta a veszettség vírusát, a térségben pedig jelenleg is érvényben van az állategészségügyi hatóság által a korábbi eset miatt elrendelt 90 napos ebzárlat - írja az Index.
A veszettség fő fenntartói a vörös rókák, amelyekből Magyarországon mintegy 70 ezer egyed él. A beteg állatok a vírust harapással, marással terjesztik, a fertőzés pedig mind emberben, mind állatban halálos kimenetelű agy- és gerincvelő-gyulladást okoz.

Mivel a tünetek jelentkezése után a betegséget gyógykezelni nem lehet, egyedüli védekezési mód a megelőzés, azaz a vakcinázás - emlékeztet a Nébih.

Forrás: Index, képünk illusztráció

Kapcsolódó:

Veszett rókát találtak Bekecsen, 90 napos ebzárlatot rendeltek el
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
mi van ? (vendég) [2017.03.24., 10:56][válaszolok] #1
Itt nem lehet ócsárolni senkit ehhez nem szól hozzá a kutya sem? Pedig nem kis probléma. Vagy mégis?
errr (vendég) [2017.03.25., 10:28][válaszolok] #2
Szerencsétlen jószágok nem bírták cérnával a Voldemort ügyet meg ezt az országlást.
Újabb adó (vendég) [2017.05.04., 20:30][válaszolok] #3
Megadóztatná a kutyatartókat a kormány



Új adót vetne ki a kutyákra a kormány - írja az állatportál.hu.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke által jegyzett törvénymódosító javaslat többek közt új adóval (ebrendészeti hozzájárulás) sújtaná a kutyatartókat.
A Kormány nevében az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat mást is tartalmaz - írja az állatportál.hu.
A javaslat itt olvasható.

A törvény szerinti állami feladatok ellátásának, valamint az önkormányzati feladatok támogatásának állami pénzügyi forrását képezik a központi költségvetésben állatvédelemre előirányzott pénzösszegek és az ebrendészeti hozzájárulás - olvasható a tervezetben.
Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be.
Az ebrendészeti hozzájárulás ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot.
Magyar fajta nem adózik...
Magyar kutyafajták évekkel ezelőtti bemutatóján egy kuvasz a magyar zászló rúdját ugorja át amelyet egy kislány fog az Európa Kutyakiállításon Budapesten a Hungexpo G pavilonjában. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete háromnapos rendezvényére csaknem 15 ezer kutyát neveztek ami az Európa Kutyakiállítások történetében a legnagyobb létszám volt.
Magyar kutyafajták évekkel ezelőtti bemutatóján egy kuvasz a magyar zászló rúdját ugorja át amelyet egy kislány fog az Európa Kutyakiállításon Budapesten a Hungexpo G pavilonjában. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete háromnapos rendezvényére csaknem 15 ezer kutyát neveztek ami az Európa Kutyakiállítások történetében a legnagyobb létszám volt.
Nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás a) a magyar ebfajtának minősülő törzskönyvezett, b) a mentő-, segítő vagy az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező, c) a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott, d) a veszélyes eb kivételével az ivartalanított, e) az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi 5 szervezet gondozásában tartott, valamint f) állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbeadott eb után.

forrás http://inforadio.hu/belfold/2017/05/03/megadoztatna_a_kutyatartokat_a_kormany/
errr (vendég) [2017.06.05., 13:55][válaszolok] #4
Ezek mindenkit hülyének néznek. Most pedig már alighanem az utolsó filléreket szednék össze futtukban!
Összes hozzászólás: 4 db (4 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.