Hírek
Olvasói levél frissítve: Javuló közbiztonság, avagy hogyan pocsékoljuk a drága időt és pénzt... + exkluzív képek
Dátum: 2010.07.04., 14:04Megtekintve: 13837Értékelés: 4.50Címkék: gárda, rendőr

Mint azt bizonyára sokan hallhatták, az új kormány megalakulásakor bejelentették, hogy 2 hét alatt rendet tesznek Borsodban. Nos a 2 hét, sőt már a 2 hónap is bőven letelt, tehát jogosan merülhet fel az igény, hogy szétnézzünk mi is „javult” a térségben... Én mint laikus annyit látok, hogy hétvégén a lődörgő egyének, akik a fesztivált csinálják mindig, ugyanúgy kint vannak és kötekednek...
Arról se nagyon hallani, hogy drasztikusan esett volna a lopások száma... Továbbra sem ajánlatos pikniket tervezni a Taktaközben... Mint ahogy fiatal lányok sem sétálhatnak biztonságban egyedül, ha csak a taktaharkányi gyilkosságra gondolunk... De egyvalamiben viszont jelentős előrelépés történt! A tisztességes embereket kétszer annyira zaklatják a rendőrök! Ma reggeli friss esemény, hogy Pestre indult egy kb. 15 fős baráti (gárdista) társaság, a szerencsi Mol kút parkolójából. A rendőrség nagy erőkkel már reggel 7 órakor kint volt, közúti ellenőrzésnek álcázott razzián. Az egyik elmondása szerint még a szabadságon lévőket is berendelték a mai napra, és kötelezően részt kellett venniük az „akcióban”!

Kb. 20 rendőr volt a helyszínen, egy járőrautó, egy terepjáró és egy 12-15 személyes kisbusszal! Mivel az indulás kb. fél 12kor volt, ezért a nagyjából 20 rendőr ott dekkolt a reggeli időponttól kezdve. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ez az akció mennyibe is kerülhetett az adófizetők pénzéből, miért nem járőröztek a veszélyeztetett településeken és miért hagyták üresein körzeteiket (Szerencsen nincs 20 rendőr, tehát máshonnan is jöttek)? Ez lenne a közbiztonság drasztikus javulása? Szerintem rossz úton járunk...

(Név és cím a szerkesztőségben)
















Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Sármásy Marianna [2010.07.04., 14:39][válaszolok] #1
Igen, itt a nagy gond!

Most majd mondja "a félreinformált tv néző" betiltott egyesület, jogerős bírósági ítélet, stb.

A rablás, a lopás, a garázdaság, az emberölés viszont állampolgári joga a "segílykéből élők" számára.

Kinek áll ez érdekében? Kiknek a malmára hajtja a vizet a magyarság megosztása? Kik tehetnek tönkre néhány "ügyes" pénzügyi manőverrel országokat?
Sajnos ez már jóval túlmutat hazánkon, sőt Európán is.
Hádám [2010.07.04., 15:03][válaszolok] #2
Feltételezhetően ez a legnagyobb "közbiztonsági kockázat" a megyében, azért is voltak kint a rendőrök ekkora erővel!
Sármásy Marianna [2010.07.04., 16:20][válaszolok] #3
Sajnos Hádám tényleg az, illetve "nemzetbiztonsági kockázat".

Gondold el, micsoda kockázatot jelent a "szűk érdekcsoportnak", ha összefognak az egyszerű emberek.
Saját honfitársaik érdekében homokzsákot pakolnak, segítenek a helyreállításban az árvízzel sújtott falvakban, a viharkárok enyhítésében.
Jelenlegi "pártunk és kormányunk" is fél az önszerveződéstől. Igazán nem szeretné, ha összefogás lenne az egyszerű emberek között, ahelyett, hogy "gyűlölnék" egymást.
Kasztró (vendég) [2010.07.04., 16:30][válaszolok] #4
Nyugi. Egyenlöre csak képeket akasztanak.
Egyik fórumon olvastam:Rákosi azt mondta, "aki nincs velünk, az ellenünk van"
Kádár? "aki nincs ellenünk,az velünk van"
Fidesz: aki nincs velünk,az nincs is.
Levadásszák, aki nem velük van.
Hádám [2010.07.04., 16:36][válaszolok] #5
Az "összefogás" egyesekben más párt emlékeit vetheti fel! Még a végén beperelnek minket, hogy említést nyertek
Sármásy Marianna [2010.07.04., 16:53][válaszolok] #6
Bizony, bizony levadásszák.
Hádám, igazad lett, most olvasom, egy népművészt igazoltattak Pesten, mert fehér ingben, fekete mellényben ment. Igaz az övében egy furulya van, de azt nem ismerik fel a rend bátor őrei.
Hádám [2010.07.04., 18:13][válaszolok] #7
Na tessék... pedig csak "viccből" mondtam.... Jobb ha ezek után felkötik a gatyájukat a kisiskolás néptáncosaink, mert a végén még legumibotozzák őket, mint mocskos fasisztákat
Hádám [2010.07.04., 18:18][válaszolok] #8
Sőt most már a terepszínű ruháért is igazoltatás jár! Jajj a magyar honvédségre és a vadászokra!!!
bb (vendég) [2010.07.04., 21:12][válaszolok] #9
A"segílykéből" élők vagyis cigányok "nevezzük nevén a gyereket"csak abból értenek ha a rendőr jól elveri őket ezt kellene alkalmazni,biztos lenne közbiztonság!A Kádár rendszerben ez nagyon jól müködött.Akkor kénytelen volt miden cigány dolgozni.Most nem akarnak ezért,fizetik őket a mi adónkból!Mikor lesz ennek már vége?
válasz bb-nek: (vendég) [2010.07.04., 22:58][válaszolok] #10
Mikor lesz vége?
Majd ha a sok "fehír" vezetö nem a sajátját sütögeti, hanem munkahehelyeket teremt.
Akkor sem volt "kénytelen", lophatott volna akkor is.
TUDOTT, mert volt. (munka)
Hádám [2010.07.04., 22:58][válaszolok] #11
Hát ha most megveri a rendőr, már rögtön Strasburgban van az ügy... olvasni meg számolni nem tudnak, de az ombudsman számát fejből tudja mind! Még a 4 éves óvodás is fújja a jogait!
Holcman László (vendég) [2010.07.04., 23:20][válaszolok] #12
A Nemzeti oldal üldöztetése ugyanúgy folyik, mint korábban, sőt rosszabb lett. A busz 6 óra alatt ért fel a fővárosba, mert legalább 7, vagy 8 alkalommal igazoltattak mindenkit. A buszsofőrt pedig súlyosan megbírságolták, pedig minden rendben volt. Nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy máskor eszébe ne jusson Gárdistát, vagy Jobbikost fuvarozni. Ezek az emberek az árvíz idején éjt nappallá téve pakolták a homokzsákokat, mentették ami menthető. Az új kormány meglehetősen furcsán fejezi ki köszönetét. A narancs-köztársaságban a helyzet változatlan!
Hádám [2010.07.04., 23:29][válaszolok] #13
De legalább a börtöntöltelékeknek külön köszönetet mondtak, hogy nem szöktek meg a gátakról! Igen, végül is ők adják az ország "igazi értékét". Érdekes, hogy hirtelen eltűntek az állítólagos terroristák, bankrablók és minden hasonló kitalált rágalom.... Most már nem olyan égetően fontosak ezek az ügyek? Vagy még nincs kellőképpen választási hajrá? Majd akkor megint előkerülnek ezek a lapok, aki meg vak, vagy alapból nem is akar se látni, se hallani, az meg szépen bekajálja mint kacsa a nokedlit! A mindenttudó jogászok meg rádumálják a népre, hogy ez csakis a saját érdekükben történik!
Sármásy Marianna [2010.07.04., 23:37][válaszolok] #14
Reiner Péter, a Magyar Gárda felesküdött pártoló tagja, zsidó származású magyar hazafi írásában az Orbán-diktatúrát jellemzi, mely ma mutatta ki a fogai fehérjét először. Úgy tűnik, keserves 4 év vár ránk, amikor az emberek ismét dönthetnek majd a sorsukról.



Köztudott volt, hogy a Magyar Nemzeti Gárda ma megemlékezést és tisztelgést szervez az egy évvel ezelőtti ,a Új Magyar Gárda Mozgalom elleni rendőrségi terror évfordulóján délután, az akkori szégyenletes indok nélküli erőszakos közbelépés helyszínén, a budapesti Erzsébet téren.

A szervezők azt sem titkolták, hogy ezt a megemlékezést egybekötik a Magyar Nemzeti Gárda új tagjainak a Szent Koronánk hiteles másolata előtti eskütétellel. Teljes joggal teszik ezt, hiszen ez a nemrég megalakult szervezet természetesen nincs betiltva, és a mai rendezvény pedig engedélyezett.

Ezek után délelőtt kaptam a szomorú és elgondolkoztató hírt telefonon, amely teljesen megalapozta egyik internetes hírportál ma déli hírét. Ezek szerint a következők történtek a mai napon.
Több autóval ma délelőtt 12 gárdista társam koszorúzásra ment a Pozsonyi Csata (907 Július 5-7) évfordulója emlékére a budapesti Körvasút sornál épült Árpád emlékműhöz, a mai napi ünnepélyes megemlékezés előzeteseként.

A koszorúzás rendben, esemény nélkül néhány rövid perc alatt lezajlott. A megemlékezők éppen kocsiba akartak szállni, hogy elhajtsanak, de ez nem mindegyiküknek sikerült. Az utolsó kikanyarodó jármű elé váratlanul, hirtelen több rendőrségi autó kanyarodott, telve állig felfegyverzett rendőrökkel és nyomozókkal, és megakadályozták a kocsi továbbhaladását.

A társaink még távolodva látták, hogy a rendőrök és a nyomozók kirángatták gárda-társaimat, akik hárman ültek ,a kocsiból és a velük lévő ifjú nem gárda-tag hölggyel együtt a pillanatokkal később érkezett rabomobilba tuszkolták valamennyiüket.

Ebből a rendőrségi speciális szállítóeszközből is körülbelül húsz rendőr ugrált ki.
A hírek szerint a XIV Kerületi Kapitányságra szállították őket kihallgatásra, ahova már eljutottak a Jobbik jogvédői is, de már a Nemzeti Jogvédő Szolgálat is talpra ugrott az események hírére. Lám mire vezet, amikor egy gyűlölt diktatúra mindenáron történő eltakarítása eszközéül a választók egy jelentős része kitöltetlen biankó csekket ad egy másik, diktatúrára ezek szerint erősen hajlamos, a vöröst narancsosra cserélő politikai csoportosulás kezébe!
Ennyit jelent ezek szerint a választók szavazófülkés forradalma, mert a kirekesztés a szerintük megvalósult úgynevezett nemzeti együttműködésből tovább folyik. Ebbe az együttműködésbe a hazáját másképpen, de forrón és önzetlenül szerető, és egyesületbe tömörülő Magyar Nemzeti Gárda tagjai és szimpatizánsainak tízezrei már nem férnek bele!

Hiába a helytállás a jelenleg alig működő állam helyett, az árvízzel ezer sebből áztatott emberekért a gátakon, hiába a csomagok szállítása a szerencsétlenül jártak ezrei részére, itt egy számít csak, "az állam Én vagyok" orbáni teóriája, a nemrég felavatott rendőrtiszti eskütételkor szóló narancsos útravaló, mely szerint:
Dezertőr minden olyan rendőr, aki még csak gondolatban is szimpatizálni mer az országban példátlanul népszerű, bűntelenül elítélt Magyar Gárdával, aminek természetesen nem jogutódjai, ezért nem jogalanyai a jelenlegi eljárás alá vontak!

Hírek szerint a csontos alkatú és lelkű új belügyminiszter alaposan felkészítette az új gazdának is feltétlenül behódoló rendőreit a mai eskütételükre. Budapest bejáratainál lesben állnak a régi-új fogdmegek az ünnepi megemlékezésre érkezők autóbuszainak és személyautóinak törvénytelen elakasztására, visszafordítására.
Túlérik így ez a narancs a fán, és idő előtt rohadtan fog lehullani, mert egyre több választó fog szembesülni azzal a ténnyel, a fideszes patyomkin város mögött a semmi áll!

Adjon az Isten végre valóban Szebb Jövőt Drága Magyar Hazánknak, Nemzetünknek!

Reiner Péter, a Magyar Nemzeti Gárda pártoló felesküdött tagja

Budapest, 2010. július 4.

(Szent Korona Rádió)
Sármásy Marianna [2010.07.05., 00:00][válaszolok] #15
Milyen érdekes, éppen ma 8 éve zárták le az Erzsébet hidat. Az elcsalt választás miatt, a szavazatok újraszámlálásáért tüntettek.
Igen, éppen a FIDESZ mellett álltak ki ugyanazok, akiket ma üldöznek.

Vannak véletlenek?
2002-ben Koncz Ferenc veszített a választáson néhány elcsalt szavazattal. Akkor felemeltük a szavunkat érte. Ma újra képviselő, mégis Szerencs, a Szerencsről indult busz lett a "főszereplője" a nemzeti hírportáloknak.
A buszon a 8 éve érte is nyíltan kiállók utaztak.
keist (vendég) [2010.07.05., 00:03][válaszolok] #16
Álmomban sem gondoltam, hogy egy 3 órás út 6 órába fog kerülni.
Én csak a munkámat végeztem, de ez már nekem is sok volt. A negyedik rendőri ellenőrzés során a "szolgálunk és védünk" szlogennel a hatvani rendőrség emberei időhúzás miatt alávontak tahográf korong ellenőrzésre/mivel már nem tudtak semmibe belekötni/ majd a jegyzőkönyv aláírását megtagadtam a valótlan állítások miatt, ezért csaknem bilicsbe verve akartak a hatvani örsre kihallgatásra bevinni, mint egy bűnözőt.Ezután a következő ellenőrzés kb. 10 perc múlva újra megtörtént.Ilyen idegállapotban vállaljak felelősséget 40 emberért.
Kondás Tibor M.N.G. (vendég) [2010.07.05., 09:50][válaszolok] #17
Bajtársiasság Napja, 2010. július 4. Megemlékezés az egy évvel ezelőtti brutális rendőrterrorról:

Adjon az Isten!
Újabb felejthetetlen nap, hála az országunk "közbiztonsága" felett őrködőknek!
Budapestre feljutni napjainkban, (ha a buszon "cickányok" /Bayer Mély Magyar Zsolt/ utaznak) kb. 6-6,5 órába telik.
Igazoltatás már a Szerencs táblánál kezdődött, addigra kb. 300 m haladtunk. 45 perces igazoltatás után tovább indulhattunk, de csak Miskolcig. Ott újabb igazoltatás.... Nyékládháza szintén....
Mezőkövesd szintén.....ahol már a rendőrök kamerázták a buszon utazókat. Kb. 30 perc után "száguldhattunk" tovább egészen Hatvanig. Ott újabb igazoltatás, kamerázás. Ez már egy kicsit hosszabbra sikerült, ott álltunk kb. 1 órát. A busz sofőrjét mondvacsinált indokokkal előakarták állítani bilincsben a hatvani kapitányságra. Hosszas egyezkedés után a vitéz urak kegyesen tovább engedtek bennünket... de nem messze jutottunk. 15 perc múlva kezdődött az egész elölről.....de mindezek ellenére elértük célunkat.
Idézet Kiss Róbert beszédéből, csakhogy mindenki tisztában legyen vele, miről szólt ez a nap:
"Egy éve történt. Egy éve esett meg, hogy megint durván beletapostak a szabad véleményt nyilvánítók jogaiba. Pedig nem lobogtattunk szivárványszínű kendőket. Vagy talán épp ez hiányzott. Mert a szabad vélemények között különbség van. Épp egy éve történt, hogy a bajtársak egymásba fonódó kezét tonfával csépelték a pribékek. Épp egy éve történt, hogy a barátságra erőszak volt a válasz. Épp egy éve történt, hogy a könnygáz is kevés volt ahhoz, hogy a hitünket megtörje. Csontok roppantak, ám a hit, az összetartás erősödött. Tisztán emlékszem arra a napra.

Emlékszem, ahogyan kirángatták a fűben ülő bajtársaimat a többiek közül. Emlékszem a bajtársaim arcára. Emlékszem arra, hogy mennyire fájt, ugyanakkor mennyire büszke voltam rá, hogy a bajtársaimnak nevezhetem őket. Emlékszem arra a pokoli hangzavarra, amely mégis valahogy egységet alkotott. Egy kerek egészet. A szavak összeforrtak, a hangok valahogy eggyé lettek, és az ordibálás valahogyan hitvallássá vált. Mert az a lüktetés szavakká alakult, a szavak mondatokká lettek,és így hangzottak: „hazámhoz, nemzetemhez, a magyar néphez mindörökké hű leszek…zászlóinkat, társaimat el nem hagyom”. És mindenkinek a szemében ezer tűz táncolt, őseink őrtüzei, a szent tűz, amely ezt a kicsiny magyar népet testvérré formálja. Táborszerű volt. Az első és igazi magyar nemzeti tábor. Ott és akkor mindannyian a részévé lettünk. Kitörölhetetlenül és örökké. Akkor megéreztük azt, mit jelent az összefogás ereje. És akkor már nem fáj a tonfa ütése, nem sajnáltunk kicsöppenő vérünk sem, hisz azt magyar föld itta fel. Nem fájt az sem, ha ruha reccsent, semmi nem számított. Nyeltük a könnygázt, fojtott, de nem adtuk fel. A győzelem a mienk volt."

Ez lenne a közbiztonság rendbetétele 2 héten belül??
Ekkora rendőri létszámot talán a vidéki településekre kellene irányítani! Hol vannak ezek a rendőrök, amikor hétvégeken szétverik a szerencsi szórakozóhelyeket?? Mikor a Taktaközben fiatal lányt gyilkolnak meg?? Mikor esténként nem merjük fiatal lányainkat kiengedni, félve hogy kirabolják stb. őket?? (a legrosszabba belegondolni sem merek!)
Bennünket igazoltatnak, kameráznak úton-útfélen? Mikor merik ezt megtenni a rend bátor őrei a cigányokkal szemben is?? Tőlünk kell félni?? Mi vagyunk a nemzetbiztonságra veszélyes egyének?
Tényleg ezt várta mindenki, mikor leadta voksát? Ezt várták a kétharmados győzelemtől?
A hatalommal lehet élni! De úgy látom, visszaélni főleg!!!
Szebb Jövőt!
Hádám [2010.07.05., 09:59][válaszolok] #18
Ez már a kabaré teteje... Ha alakzatban vonulnak, akkor ne vonuljanak, ha fekete ruha ne legyen fekete, ha egyáltalán ott vannak, ne legyenek... most már ezek szerint összegyűlni sem szabad többé senkinek, mert párszor a gárda is összegyűlt és ez megfélemlítő! :D

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint előzetes információik voltak arról, hogy a bejelentett demonstráció a jogerősen betiltott Magyar Gárda korábbi eseményeihez külsőségeiben és tartalmában is erőteljesen hasonlító lesz"

Forrás: origo
Hádám [2010.07.05., 10:24][válaszolok] #19
"Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis azt kezdeményezi, hogy a húszezer forintnál kisebb kárt okozó lopás vagy rongálás elkövetőit ne csak pénzbírsággal, hanem hatvan napig terjedő elzárással is sújthassák; szabadságelvonással járó szankciót pedig csak a bíróság szabhat ki.

A miniszter a fiatalkorúakat sem kímélné: aki a 14. életévét betöltötte, legfeljebb harminc napra ugyancsak rács mögé kerülhetne. Pintér ugyancsak becsukatná azt is, aki feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében vesz részt."

Tehát a gárda tagok és szimpatizánsok a "miniszterúr" szerint éppen olyan súlyos és veszélyes emberek, mint a taktaközi "tyúk és túrórudi" tolvajok.... Ismételten órisási tapsot kérek...
MMM [2010.07.05., 10:41][válaszolok] #20
Kíváncsi vagyok, hogy a kedves fidesz szimpatizánsok mivel magyarázzák ezt. Ennyire még az mszp sem süllyedt mélyre, mert, amikor fidesz rendezvényre kellett transzportálni az embereket, akkor legalább lehetett. Mi lesz a következő? Nagy-Magyarország matrica az ablakon, automatikus elsősegélydoboz ellenőrzést von maga után???
ttt (vendég) [2010.07.05., 11:37][válaszolok] #21
MMM, semmi sem teljesen fehér vagy teljesen fekete, vannak árnyalatok. Vannak vállalhatatlan árnyalatok egyik oldalon is, másikon is. Azon az oldalon is előfordul, amelyikkel szimpatizál az ember, azon is, amelyikkel nem. Demagóg dolog lenne azt feltételezni, hogy valaki/valami csak jó lehet, mert ilyen színű párt, és valaki/valami csak rossz lehet, mert amolyan...
ttt (vendég) [2010.07.05., 11:51][válaszolok] #22
Még valami, én nem vagyok "kedves fidesz szimpatizáns", inkább csak a távolból nézem ezt a cirkuszi majomparádénak nevezhető hazai politikai bolhacirkuszt.
Ma Magyarországon nincs olyan párt, amelyikkel maradéktalanul jó szívvel azonosulhatna az ember, nincs olyan, hogy valami ne szennyezné egy adott párt múltját, jelenét, ideológiáját, és ezzel megkérdőjelezhetővé válik bármelyikkel való szimpatizálás.
Ha valaki elvakultan kötődik, úgysem látja be, de tény, hogy az egyik 19, a másik egy híján 20.
"Régente az galambok hadakoznak vala az kányákkal. Választák magoknak királyul az ölyvöt. Mely hogy királlyá lőn, kezde lenni nem királ, hanem ellenség, mert nem kevésbé kezdé őket hordani és meg szaggatni, mint a kánya. Bánják vala téteket, és mondják vala, hogy jobb volt volna az kánya hadat el szenvedni, hogy nem mint az ölyvnek kegyetlenségét" - írta Esopus.
Vége (vendég) [2010.07.05., 12:18][válaszolok] #23
Erről beszéltem korábban. A nép megválasztott egy programot sem adó pártot, és lám-lám cseberből vederbe esett az ország. Látszat intézkedések hadával tartják fent a "jó kormányzás" küllemét. Ez azonban csak addig megy, amíg az emberek többsége rá nem jön, hogy ismét becsapták őket. A nemzeti oldal már harsogja, hogy valami nincs itt rendjén, erre pedig ilyen és ehhez hasonló válaszok lesznek, melyek csak súlyosbodni fognak. Az mszp-ről tudtuk, hogy mit "képvisel", a fidesz pedig a "báránybőrbe bújt farkas". Előttem szóló kérdezte, hogy ezt várták az emberek, amikor leadták a voksukat? Nem, szavaztak az országot ledaráló szociáliberális rendszer ELLEN! Hamarosan óriási csalódott, nincstelen tömegek lesznek! Az árvízsújtotta területeken már ébredeznek az emberek. Minden cigánynak újjáépítik a házát, jelentette ki Balogh Artúr! Jönnek a választások!
MMM [2010.07.05., 13:45][válaszolok] #24
Kedves ttt!

Jelen esetben, Marianna, Kondás úr, a buszsofőr és a fényképek elmondása alapján nem látok árnyalatot. Ha ezt az mszp kormány idején a fidesz rendezvényére, szállítandó emberekkel, netalántán mostanában egy busznyi szerencsi nyuggerrel szemben követték volna el, akkor is fel lennék háborodva.
Hádám [2010.07.05., 14:22][válaszolok] #25
Ha egyszer-kétszer megállítják a buszt, arra azt mondom oké... de hogy pestig 6szor, az már több mint véletlen... ráadásul, a "célegyenesben" (gondolom azért mert nem sikerült letörni az utazók lelkesedését és kitartását) odadobnak egy több százezres bírságot, mivel eddig nem fordultak vissza... Ez nem épp árnyalat... ez a tipikus rosszindulat és a vak is látja, hogy azért történt, hogy ne menjenek pestre... arról nem beszélve, hogy a rendőröknek is tele lehetett a töke a teljesen felesleges 5 órás várakozással, teljes menetfelszerelésben, VASÁRNAP délelőtt! Érdekes, hogy az árvízkor nem voltak ilyen serények a rend őrei! Akkor miért nem mondták, hogy "Te fasisztárászístá, dobod el rögtön azt a zsákot!" Eddig még telefonon se jött panasz, hogy nehogy gyűjteni merészeljünk a károsultaknak... Azon se lennék meglepődve, ha ősszel a választásokkor hatalmas önfényezéssel azt mondanák, hogy a SAJÁT EMBEREIK voltak kint a gátakon és "megmentették" az településeket....

Most újra egy kis fejszámolást csinálnék... A helyi rendezvényeken (pl gazdanapok) pár százezer forint jött össze, ami valljuk be igen csak gyenge eredmény (egy képviselő havi fizetését is éppenhogy eléri)... És most vizsgáljuk meg a rendőri készenléti költséget a tegnapi napról! Az index és az origo elmondásai szerint a tavalyi melegfelvonulás biztosítása kb 80-100 millió forint volt és az csak pestre korlátozódott.... Akkor inkább bele se merek gondolni a tegnapi országos mozgósítás mennyibe kerülhetett... gyanítom pár km gát megépült volna belőle, vagy esetleg több is jutott volna a károsultaknak, nevetséges pár százezren felül... (soknak tűnik, de nem az, ha azt vesszük, hogy 100 ezerből kb. 2 kisebb hűtőszekrény ha kijön.. és ugye nem egy családról van szó)
Magyar László (vendég) [2010.07.05., 16:35][válaszolok] #26
Teljesen egyet értek Hádámmal!! A tegnapi nap siralmas volt és nagyon elszomorító.Az ország több pontján de főleg Borsodban az emberek nagy része a túlélésért küzd,ezek meg a több száz milliót se sajnálják arra hogy megakadályozzanak egy békés megemlékezést.Semmi értelme nem volt amit tegnap műveltek velünk a szégyenteljes rendőrségnek nevezett sz******i szervezet.Vagy is hát egy dologban még is volt értelme mert még jobban bebizonyították azt a tényt hogy csak a magyar emberekkel mernek kötekedni.Bezzeg ha Prügyön,Szadán,Harkányban vagy teljesen mindegy hol balhéznak a cigányok oda vagy ki se mennek vagy pedig a kommandós osztagot küldik ki.A mezei rendőr oda se mer nézni.Kérdezem én hogy lehet valami jót várni olyan emberektől akik a saját életüket nem tudják rendbe rakni,nem hogy egy országot!!!!????Drága Pintér mesterünk amennyi olajat eltüntetett annak az árából valószínű a Felsőzsolcaiaknak nem jelentene nagy gondod az árvíz utáni helyreállítás.Vagy ép a drága rendőrfőnök úr aki hulla részegen töri össze a parkolóban a kocsikat.Milyen érdekes őt nem csukták le pedig nem kis kárt okozott ő se sőt rosszabb esetben valakit akár halálra is gázolhatott volna.Bezzeg ha én vagy valamelyik bajtársam egy a bizonyos etnikumoknak nem tetsző ruhát fel vesz vagy épp picit többen megállunk beszélgetni,vagy egy békés megemlékezést tartunk abba rögtön beleszól a rendőrségnek nem nevezhető szégyen szervezet,és jönnek a büntetések jön a zárka.Ezek szerint egy utolsó koszos bűnözőnek nagyobb becsülete van mint egy normálisan élni akaró magyar embernek.Ez szégyen!!!!
member (vendég) [2010.07.05., 17:43][válaszolok] #27
Nekem egy ideig semmi bajom nem volt a kreolokkal, míg nem egyszer Pesten két aluljárós cigányasszony árus ellopta a kétezresem olyan formában, hogy csupán venni akartam pár száz forintért egy pár ceruzaelemet. Amikor fizettem a kétezressel, zsebre tették, és mondták hogy viszlát. Én meg csak néztem, hogy álljunk már meg egy pillanatra, kérem a visszajárót. És akkor elkezdtek nevetni, tagadni, majd óbégatni, átkozódni - még ők - tipikus cigány módjára. Odamentem a 10 méterre álló két rendőrhöz és elmondtam a történteket, mire széttárták a karjukat és azt mondták, hogy ez előfordul. Ennyit tudtak tenni, gratuláltam is nekik. Ezóta az eset óta érthető okokból bizony nem sok cigányt tartok sokra - tisztelet a kivételnek.
Szóval tényleg a képmutatás magas foka busznyi rendőrrel rámenni a jobbikosokra, és egy országon keresztül üldözni, zaklatni őket, ugyanakkor egy utcával, faluval arrébb meg nap mint nap szemet hunyni a tróger népség naplopása, garázdaságai és egyebek felett.
Delfin (vendég) [2010.07.05., 21:03][válaszolok] #28
Érdekes történet és elgondolkodom. Csak úgy. Ha békés, baráti társaság indult a MOL kúttól, tételezzük fel, még egyenruha sem volt, vajon honnan a jó fenéből tudtak erről a rendőrök? Netán maguktól a gárdistáktól? Merthogy máskor is indul társaság, békés, ahol nincsenek rendőrök. Provokálunk, provokálunk? Csakhogy beszéljenek rólunk?
Hádám [2010.07.05., 21:37][válaszolok] #29
Akkor felhomályosítom a kedves előttem szólót... nem csak Szerencsen történt ilyen, hanem szerte az országban! Manapság egy telefonbeszélgetést vagy egy email elcsípni pitiáner dolog! Nem egyszer fordult már elő az is, hogy zárt, meg nem hirdetett összejövetelre jöttek külsősök, mert "csak úgy" hallották... Nem kell rögtön magából kiindulni az embernek! Feltételezem előre értesítették az útjukba eső örsöket, hogy készüljenek az igazoltatásra és a végén a hatás kedvéért bírságoljanak is... ugye ezt ön se gondolja komolyan?
Sármásy Marianna [2010.07.05., 21:39][válaszolok] #30
Tisztelt Delfin!

Provokálás?????

Jó lenne, ha tájékozódna, mielőtt ilyesmit mer leírni!
A rendőrök a rendezvényről tudtak, hiszen már jóval korábban megtörtént a bejelentés. Napokon keresztül egyeztettek a szervezők a rendőrséggel.
A Jobbik honlapján, a médiákban - nemzeti - ott volt a meghívó.

A szerencsi jobbik elnökét péntek reggel telefonon kérdezte meg a rendvédelmi szerv illetékese, igaz-e, hogy innen Szerencsről indul egy autóbusz a budapesti rendezvényre.
Tudja, kedves Delfin, mi - szélsőségesek, fasiszták, cickányok, stb. - nem hazudunk, így természetesen az elnök úr elmondta, igen, így van.

Ha érdekli, olvasson utána, az egész országban ugyanez történt. Ám valami rejtélyes okból éppen a Szerencsről induló buszt várták már a rendőrök kora reggel, éppen ezt a buszt állították meg hatszor.

Többször vettem részt FIDESZ nagygyűlésen, több autóbusszal indultunk innen Szerencsről, egyszer sem állították meg buszunkat. Pedig még "félelemkeltő egyenruhánk" is volt, a narancssárga kabát.

A választások előtt többször utaztam autóbusszal - ugyanazzal, mint a tegnapi - Jobbik rendezvényre, tüntetésre. Egyszer sem igazoltatott senki.

Önnek is kedves delfin ugyanazt tudom mondani, mint már korábban másnak, jöjjön velem, győződjön meg a saját szemével, mi is az igazság.

Az itt saját nevével szereplő két úrnak csak egy telefonomba került, azonnal jöttek velem segíteni Felsőzsolcára. Egyikük villanyszerelő, így műszereivel együtt jött, több házban biztonságossá tette az áramszolgáltatást.
Előtte ők is ott voltak a gátakon, Bíró István önkormányzati képviselő nem félt tőlük, nem jelentette fel őket, hanem együtt dolgoztak. Egyedül Bíró úr jelentkezett felhívásomra telefonon, segít Felsőzsolcán velünk, viszonozva az ő munkájukat.
Sármásy Marianna [2010.07.05., 21:47][válaszolok] #31
Kedves MMM!

Nem ez lesz, ez már van, illetve tegnap már volt. A szentendrei úton minden olyan személyautót megállítottak, átvizsgáltak a rend bátor őrei, amin valami nemzeti jelképet ábrázoló matrica volt.

Rendszám nélküli piros, zöld Zsigulikat egy rendőr se állít meg. A Trabantban 12(!) utassal részegen, jogosítvány nélkül autózóról csak azért tudunk, mert szombaton balesetet okozott. ( Norvég bevándorlók, vagy Izlandról érkezett turisták lehettek.)
Holcman László (vendég) [2010.07.05., 22:15][válaszolok] #32
Kedves Delfin!

A Szerencsről való indulás időpontja nem volt meghirdetve, csak e-mailben ment a körlevél, hogy mikor, és honnan indul a busz, és hol fog megállni. Természetesen telefonon is történtek egyeztetések. Ennyi. Manapság a falnak is füle, és szeme van...
Provokáció? Volt. De nem a mi részünkről, és nem is a rendőrség részéről(ők általában a szenvedő alanyai a hatalomnak)...
Delfin (vendég) [2010.07.06., 05:44][válaszolok] #33
Tisztelt Marianna és Holczman úr!

Nem ártana, ha beszélnének egymássaal, mielőtt hozzászólást írnak. Egyikük szerint megtörtént a bejelentés, másikuk szerint csak e-mailben és telefonon ment körlevél, illetve egyeztetés. A pakliban - ezek szerint - a provokálás is benne lehet. Holczman úr! Mitől biztos abban, hogy nem Önöktől kaptak fülest a rendőrök? Hiszen mint írja, manapság a falnak is füle, szeme van. Kiegészítem. Szája is.
NBE (vendég) [2010.07.06., 06:38][válaszolok] #34
Kedves Delfin!

Kérem, olvassa el még egyszer a Maarianna és Holcman úr hozzászólását. Csak az nem érti, aki nem akarja ....
A budapesti rendezvény /természetesen/ be volt jelentve, a szerencsi indulás helyszíne és időpontja körlevélben ill. telefonon lett egyeztetve.
Hádám [2010.07.06., 13:45][válaszolok] #35
Annyit hozzátennék még, hogy az egész országban hasonló esetek történtek, az mindenhol provokálás lenne? Na meg ha be volt jelentve, az automatikusan 20 rendőr kivezénylését jelenti?? Bár így jönnének ki a tömegrekedésekhez, vagy a betörésekhez is! Nekem inkább az tűnik provokálásnak, amit ön csinál itt! Ne gondolja már, hogy azért megy az egész, mert épp nincs jobb dolga a gárdistáknak, meg olyan sok felesleges pénzük van, hogy pestre utazgassanak és több százezres bírságot fizessenek... igen, ez valóban egy "logikus" feltételezés lehet! Az is biztos csak véletlen volt, hogy a rendőrség szeme láttára szálltak fel az emberek a buszra, majd miután kikanyarodtak a főútra, 20 méter után megállították őket és újra leszállítottak mindenkit... Miért nem a beszálláskor azonnal igazoltattak??? Talán mert időt akartak húzni?? Miért kellett egy forgalmas útvonalat (37es) félig lezárni, amikor előtte a parkolóban állt a busz? És miért kellett 6szor igazoltatni? A sündőröknél nincs rádió vagy internyet, az infót továbbítani? Miért kell útzár egy "sima közúti" ellenőrzéshez? Egyáltalán miért kell 20 rendőr egy közúti ellenőrzéshez? Kamerázni se kameráztak engem eddig közúti ellenőrzés során... Esetleg azért ment a szivatás mert várták, hogy valakinél elszakad a cérna?? Pesten is folyamatosan bunkóskodtak a rendőrök... Ott is egyértelműen arra ment ki a játék, hogy valaki rátámadjon mérgében a rendőrökre és akkor már lehet oszlatni... pechükre nem történt ilyen, ekkor került elő a gázpisztolyos maszlag, meg a többi baromság... Megjegyzem ezek kaphatók kereskedelmi forgalomban, különösebb engedély se kell, hozzá... állítólag találtak még Airsoft fegyvereket és rohamsisakot... Mindkettő HALÁLOS VESZÉLYT hordoz! Szólok is a haveroknak, nehogy a motoros találkozón letartóztassák őket a hétvégén a sisak és a terepszínű ruha miatt...
Fő hír, hogy egy körözött bűnözőt is elkaptak!!! Bravó... természetesen rögtön gárdista, jobbikos, rászístá, meg minden ami ilyenkor szokott lenni... Mivel ez egy tömegrendezvény, az mehet aki akar, egyértelműen nem csinálnak végbéltükrözést, hogy minden apró porcikáját megvizsgálják a résztvevőknek... Kíváncsi lennék egy mszp rendezvényen milyen alakok kerülnének elő, ha már a vezetőik is szinte kivétel nélkül Bizonyíthatóan BŰNÖZŐK!!! De ha nagyon megerőltetnénk magunkat, sztem még észak koreai illetőt is találhattunk volna, ez nem jelenti azt, hogy szimpatizál a rendezvény a kommunista rezsimmel... Én is végigjártam a választási fórumokat, mégsem szimpatizálok, csak eggyel! Ez így megy! Nézzük a miskolci fidesz szervezet példáját... nem úgy táncoltak, ahogy a főnök fügyült, fel is oszlatták őket... na ennyit a demokráciáról! Ha saját embereit képes lapátra tenni,akkor mit tesz az ellenfeleivel? Vajon miért nem egyeznek bele a tisztán listás választásokba? Mert akkor most csak 53%-uk lenne, így viszont a körzetekkel lehet sumákolni és kikerekíteni 2/3-adot úgy, hogy a lakosság szavazói 60%-ának a fele tette rájuk a voksot, tehát a teljes lakosság kicsivel több mint negyede... Azt se hajlandó meglátni, de majd észhez térnek akkor saját kárukon, hogy nem a fidesz nyerte a választást, hanem az mszp vesztette el! Ilyen rossz kormányzás után, szinte bárkit indítottak nyert... ha egy féllábú majom indult volna a körzetekben, valószínűleg az is temérdek szavazatot kapott volna, csak fideszes legyen! Az a tény, hogy a jobbik "csak" 16,7%-ot kapott, az a milliárdokba kerülő lejáratás (bankrablók, terroristák és hasonló dolgok, amik persze azóta teljesen elsikkadtak, mint ahogy az állítólagos cigány mészárosok esete is....Milyen érdekes, hogy a választások után varázsütésre! NEM?:)) és az emberek azon gondolatmenetén alapszik, hogy a fidesz azért csak "tapasztaltabb, felkészültebb", meg nem annyira radikális... Ezen múlott a döntés rengeteg embernél! Tehát ha sürgősen nem villantanak valami nagyon tutit, akkor nem jósolok hosszú és megbecsült jövőt nekik... Az, hogy egy tetves tolvaj felfüggesztettet kap, meg max. 50 ezer pénzbírságot, a gárdista meg 60 nap börtönt és 150 ezres bírságot, az új javaslat szerint, azért több mint vérlázító! Most akkor ennek mi az üzenete? EMBEREK LEGYEN MINDENKI TOLVAJ, RABLÓ ÉS GYILKOS!!! Hisz úgyse adnak érte semmit... Azon megy a síránkozás, hogy nincs elég börtön még a bűnözőknek se, de azért a gárdistáknak akadna hely.... Most már bánom, hogy nem hívtam ki a rendőrséget a gátakra, hogy bírságolják meg a gárdát, mert építeni mernek... kíváncsi lettem volna, hogy akkor is ilyen serényen intézkedtek volna... Feltételezem nem ekkora marhák ülnek ott fent, de ha mégis, akkor nem részletezem csalódottságom mértékét... bár annyira nem is nagy csalódás, hisz valahol számítani lehetett rá...
Vége (vendég) [2010.07.06., 13:55][válaszolok] #36
Kedves Delfin!

Hozzászólása alapján "narancsos" érzelmű. Szíve joga, de ami történt, azt nem lehet megmagyarázni! Mondom ezt úgy, hogy egyik párt oldalán sem állok, mert ahogyan már fogalmaztak előttem, az egyik 19, a másik egy híján 20. Higgye el, önnél is el fog múlni a pártszimpátiája, max. 1 éven belül!
Sármásy Marianna [2010.07.06., 15:07][válaszolok] #37
Kedves fórumozók!

Delfin nem "narancsos érzelmű", hanem a régóta ismert provokátor. ( Kopi, Ond Society, stb.)

Olyan értelmes ember, még egy nevet se képes lemásolni.:((
Újságot nem olvas, híradót nem néz, egyetlen szórakozása a Szerencsi Válasz.
Ezúton köszöntöm újra közöttünk! :))
Delfin (vendég) [2010.07.06., 16:55][válaszolok] #38
Kedves Marianna!

Sajnálom, de szerte kell oszlatnom fantazmagoráját, nem a SzV az egyetlen szórakozásom. Ellentétben Önnel! Amellett dolgozom és nem a férjem tart el! Ellentétben Önnel. Ezért is nincs időm az azonnali reagálásokra. Ellentétben Önnel.
Hádám [2010.07.06., 18:03][válaszolok] #39
De amint látom a lényegre tapintott, mert nem cáfolta, hogy nem ön Kopi vagy Ond
Delfin (vendég) [2010.07.06., 18:30][válaszolok] #40
Efy frászt tapintott rá! Ellentétben velem!
Sármásy Marianna [2010.07.06., 18:58][válaszolok] #41
Kedves Delfin!

Ugye milyen jó nekem? :)
Soha egy percet se dolgozom, a férjem tart el, és még csak nem is akárhogyan!:))
Azért Ön se lehet annyira kimerült, ne üljön ide vádaskodni....
Elárulom, nem csak a férjük által eltartott asszonyok tudnak lemásolni egy nevet helyesen.


Vannak szerencsére városunkban olyan emberek is, akik az ilyen megjegyzések helyett más okból keresnek meg.
Az imént hívott egy hölgy, aki az árvízkárosultak megsegítéséről szóló felhívásunkra reagált. Összecsomagolta, amit küld nekik, szólt menjek érte.
Ezúton is csókoltatja Koncz Ferenc urat, szombaton a piacon hallotta, mulatozni mennek. Az idős hölgy is úgy véli, esetleg a piknikre szánt pénzből most az otthon nélkül maradottakon kellene segíteni. No comment.
Delfin (vendég) [2010.07.07., 19:31][válaszolok] #42
Kedves Marianna!

Igaza van! No comment!
MMM [2010.07.07., 22:34][válaszolok] #43
Kedves Delfin!

Miért fáraszt minket? Miért kell elmagyarázni sorokon keresztül azt, amit saját szemével láthat a képeken? Miért kell itt foglalni a tárhelyet? Akit a képek nem győznek meg az szemellenzőt használ. Csak érdekességképpen elküldtem a cikket 3 fideszes nem szerencsi ismerősömnek, 2 elhiszi és meg van botránkozva 1 meg nem reagált. Épeszű, gondolkodó ember erre nem is tehet mást.
Vége (vendég) [2010.07.08., 15:20][válaszolok] #44
Azért megyarázkodik kedves MMM, mert nehezére esik még elhinni, hogy az új kabinetnek is fontos a karvalytőke kiszolgálása. Ez pedig bizony azt jelenti, hogy a Gárda, és hozzá hasonló szervezetek üldözve lesznek. Trianonra is Feldermájerrel közösen emlékeztek. No Comment!
Delfin (vendég) [2010.07.09., 19:14][válaszolok] #45
Kedves MMM!

Bocs, nem gondoltam, hogy a hozzászólások tekintetében bérelt tárhelye van a gárdának és szimpatizánsainak! Ha ez nem így van és untat, kapcsolj a MiniMaxra.
Sármásy Marianna [2010.07.09., 20:42][válaszolok] #46
T.Delfin!

Normális érveket kérünk, amiről lehet beszélgetni.

Ugyan árulja már el, mi köze a Magyar Nemzeti Gárdának az én munkámhoz?
Rajzfilm készült a magyar rendőrök brutalitásáról?

Az itt hozzászólók látó - nem csak néző - emberek. Ha Ön, ahogy írta, sokat dolgozik, nincs ideje mindenről pontosan, napra készen tájékozódni, akkor miért vádol másokat elfogultsággal?

Ha ideje engedi, majd írja le érvekkel, mi a gondja, miért sértegeti, gúnyolja az itt fórumozókat!
Hádám [2010.07.09., 22:32][válaszolok] #47
Kedves delfin! Rossz lehet mindig kétségek között élni.... Ha senkiben sem tud megbízni.... Ha képtelen elfogadni, hogy számára ellen oldalon összetartó és a saját igazukért kiállni képes emberek állnak! Talán nem is ez bántja leginkább, hanem az, hogy ön képtelen a bizalomra... Egy kedves zenész ismerősöm mondata jut eszembe... "Mi elvégeztük a zeneművészetit, akiket meg kirúgtak, azok elmentek zenekritikusnak!" Természetesen nem minden kritika rossz, sokan ezt nem értik meg... ha kritikát kap valaki elsősorban azért kapja, hogy rávilágítsanak a hibáira és jobbá válhasson! De van olyan is amikor pusztán rosszindulatból vagy irigységből illetnek valakit kritikával teljesen alaptalanul.

Ez itt nem a gárdának és nem a jobbiknak fenntartott oldal, viszont egy olyan dimenzióját vázolja fel a szerencsi életnek, amivel bár sokan egyetértenek mégsem mernek részesei lenni, féltvén egzisztenciájukat, esetleg szánalmasan alacsony munka(rabszolga)bérüket, ami önmagában a polgár sárba tiprása. Bár nem vagyok idős, sajnos rengeteg szánalmasan buta emberrel találkoztam akiknek egy volt a lényeg, hogy szlengesen kifejezve "dőljön a lé". Olyanokkal is sajnos találkoztam már, akiknek a család csak melléktermék, hogy azt is kipróbálja milyen... Van aki el is hiszi, ha a bőre alatt is pénz van, akkor 5 centivel a föld felett jár... de pénzen nem lehet barátságot, bizalmat, hűséget és összetartást vásárolni... pontosabban az utóbbit lehet, de csak míg van "zsé"... sajnos sok ilyen ember van, akik a szememben csak szánalmas férgek... Na most biztos megkapom a fejemre a KIREKESZTŐ jelzőt...

Na ha már itt tartunk... tolerancia... Ha én nem szeretem a "szivárványosokat" és hangot is adok neki, akkor nem vagyok toleráns és kirekesztő vagyok.... De ha ők mindenféle tévécsatornán szidják a felmenőim, lemenőim, akkor az jogos... kérdem én... ha nekem tolerálnom kell, hogy az Andrássy úton széltében hosszában flangáljanak, akkor ők miért nem tartják tiszteletben azt, hogy sokan ezt nem nézik jó szemmel??? Akkor ők se toleránsak....

Ezt az "egyenlő bánásmód" baromságot se értem... ha én csinálok egy céget saját pénzemen, saját jövőmet lutrira feltéve és én úgy döntök, hogy nem veszek fel cigányt, mert 10ből 9szer negatív tapasztalataim voltak velük kapcsolatban, az az én szuverén jogom! Ne mondja már meg nekem semmilyen impotens testület, hogy kit kell felvennem... az is szívem joga ha meghoznak egy ítéletet, hogy igenis fel kell vennem őket, hogy fogom és befejezem a céget, kirúgva mindenki mást is... ekkor is jogomban áll, mivel én teszek vele kockára mindent... majd ha a kérdéses testület pénzt öl a vállalkozásom fellendítésére, akkor esetleg feltételeket szabhat... Másik eset... ha nyitok egy szórakozóhelyet és kitiltok egy csoportot, mert balhésak, akkor úgy gondolom szintén reális lépés és nem értem a liberális felháborodást, mivel egyrészt rontják a forgalmat, a vendégek félnek ezután oda járni, csökken a bevétel, csökken vele az adó és a hatóságoknak is több (lenne) a dolga. Láttam már jól menő szórakozóhelyet a söpredék miatt tönkremenni... Tarcalon szinte minden ifjúsági kezdeményezés ezek miatt fulladt kudarcba...
Az emberek félnek kimenni az utcára, Szerencsen is érezhetően kevesebb a fiatal a hétvégéken, pár évvel korábbhoz képest... Azt is nagyon nagy gondnak tartom, hogy itt is kezd megjelenni a "pest szindróma", azaz az emberek egyre közönyösebbek egymáshoz, nem járnak társaságba, nem szívesen ismerkednek... a közösségi portálokon sokan bejelölnek szerencsiek, de van akit életemben nem láttam még csak véletlenül sem... na ez a nagy probléma... kialakulnak a szűk kis csoportok és onnantól kezdve mindenki tesz a másikra...

Na eléggé elkanyarodtunk, de néha előtör belőlem egy-egy nagyobb monológ, ilyenkor teret engedek neki
MMM [2010.07.11., 20:17][válaszolok] #48
Kedves Delfin!

Csak arra próbáltam finoman utalni, hogy minden egyes leírt szava és az arra történő reakció időpocséklás, csakúgy mint jelen hozzászólásom. Sajnálom, hogy ezt sem sikerült felfognia elsőre.
MMM [2010.07.13., 00:44][válaszolok] #49
Hádám!

Mint volt szerencsi vendéglátós azt hiszem ez a téma megérne egy misét.
Sármásy Marianna [2010.07.13., 12:29][válaszolok] #50
Kedves MMM!

Mint volt tanító és népművelő ötleteim is vannak, hogyan lehetne biztonságosan, színvonalasan szórakozási lehetőségeket teremteni a szerencsi fiataloknak.
Nem pénz kérdése, akarat és jó szándék a megoldás kulcsa.
Városunk ifjúsága döntő többségben művelt, jól nevelt, okos, így pazarlás elengedni őket, más térségben kamatoztassák tehetségüket. Ennek egy kis lépése lenne, ha hétvégenként is itt lennének.
Göncöl [2010.07.13., 14:00][válaszolok] #51
Kedves Sármásy Marianna ! Bekecsen az a hétvégi szórakozása néhány helyi fiatalnak, hogy kiülnek 8-kor a buszmegállóba, majd onnan lerészegülve hajnali 2-kor hazamennek. A pálinkásüveget a sörösüveget az úton összetörik.És elvileg van Bekecsen polgárörség.Hajrá Gárda!
Sármásy Marianna [2010.07.13., 15:49][válaszolok] #52
Kedves Göncöl!

Azt hiszem, félreértette szavaim. Akik így szórakoznak, ahogy Ön írja, nem azok közé tartoznak, akikről én írtam.
A többiek, a rendes gyerekek, fiatal felnőttek éppen az ilyen viselkedésűek miatt nem tudnak itt helyben szórakozni.
Pedig helyiség van, klubtagsági rendszerrel egyszerűen meg lehetne oldani.
Hétvégenként biztos vagyok benne mindig lenne egy-egy szülő, tanár, népművelő, aki segítene a fiataloknak, akik maguk közül választhatnák a szervezőket. A Magyar Nemzeti Gárda helyi tagjai, szimpatizánsai is biztosan vállalnák a rendfenntartás segítését.
Persze ez állami feladat, de mint látjuk, a rend bátor őrei éppen a tisztességes emberekkel szemben tudnak határozottan fellépni.
Látnánk már végre olyan felszereltségű, létszámú rendőri jelenlétet szórakozóhelyek szétverésekor, mint a "kilakoltatási moratórium" ellenére a bankok javára történő otthonok elvételénél.
csapadék (vendég) [2010.07.15., 04:14][válaszolok] #53
Valószinü, csak nyáron ülnek ki. Üljenek. Miért a buszmegállóban? Mert ott nem veri öket az esö. (csapadék) Berúgnak? Mi is berúgtunk, kiültünk, összetörtük, hazamentünk.
Valahol máshol kell elöbb rendet rakni, nem a buszmegállóban.
Hádám [2010.07.16., 12:22][válaszolok] #54
Nem hiszem, hogy a közbiztonsági problémák említésekor a tizenévesek első alkoholos élményeire gondolnak.... Bár meg kell hagyni van pár különösen kretén, de az hogy szétrúgnak egy kukát, az még nem egy fajsúlyú azzal, ha az embertársa fejét rúgja szét... Továbbá az, hogy esetleg közterületen iszik meg hangoskodik, az szintén nem egyenlő a a tizenévesen elkövetett súlyos testi sértésekkel, gyilkosságokkal, rablásokkal...

Nemrég a miniszterelnök bejelentette, hogy mihamarabbi törvényi szabályozást kell hozni a gárda ellen.... Bezzeg arra hónapok óta várunk, hogy SZIGORÚ TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS szülessen az igazi bűnözők ellen... gyanítom még jó darabig várhatunk... addig meg megy cseszegetni a fiatalokat a rendőrség, mert megiszik egy citromos sört (2%os) a közterületen... Példának okáért itt a hegyalja fesztivál... véleményem szerint indokolatlanul túlbiztosítva a rendőrség részéről... még helikopter is van, bár nem értem minek.... Igazából sosincs olyan atrocitás amit pár járőr nem tudna megoldani... ehhez képest nagy létszámú csoportokban járőröznek (azaz, hűsölnek az árnyékban, este meg szivatják a kicsit illumináltabb egyéneket, holott előre meg lett mondva mi várható!) PErsze azért van nagyon sok jófej, FIATAL rendőr, aki átérzi és tudja miről szól a dolog! Véleményem szerint mindig az adott rendezvényben jártasabb járőröket kellene kiküldeni... az 50es zsaruk nem fogják fel miről szól egy ilyen buli!
olvasó (vendég) [2010.07.16., 12:37][válaszolok] #55
Küldjék őket az utakra, és ne azt nézzék, hogy valaki két-három km-es sebesség túllépést követ el, hanem a súlykorlátozást. Na ez is megér egy misét.
Szerencsről 14- 20 tonnánál több, nagyobb súlyú teherrel nem lehetne közlekedni.
És akkor hol is vannak azok a rendőrök, akik ezt nézik?
Vagy azért régebben a közterület felügyelő odafigyelt rá. Ma nincs is talán ilyen. Ha igen, tessék mondani, hol lehet fellelni?
Bármi panaszunk volt, neki szóltunk. Most?
Azt olvastam a Szerencsi hírek oldalán, hogy vannak közterület felügyelők.
Vagy csak halucináltam?
Mégpedig fizetett állásban.
Összes hozzászólás: 57 db (30 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (4%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.