Hírek
Maszatolás az erőmű körül?
Dátum: 2008.11.15., 16:05Megtekintve: 2460Címkék: szalmatuzelesu_eromu

A Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás november 7-ei ülésén Rónavölgyi Endréné polgármester ismertette: az elmúlt időszakban komoly tárgyalások folytak a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel arról, hogy az állami tulajdonú energetikai cég szerepet vállal a szerencsi szalmatüzelésű erőmű megvalósításában. Egy hónappal ezelőtt az MVM Zrt. igazgatósága a beruházásban való részvételről hozott döntést - írja a Szerencsi Hírek.
November 5-én a cég többségi tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két és fél órás vitában felhatalmazta az MVM Zrt.-t arra, hogy 5,2 milliárd forinttal bekapcsolódjon a közel 40 milliárd forintos projektbe. Ezzel az összeggel a társaság 67,8 százalékos tulajdonrészt szerez az erőműben.
A lap kérdésére válaszolva Tringer Ágoston kommunikációs osztályvezető megerősítette, hogy az MVM Zrt. november 7-ei rendkívüli közgyűlése egyetértett a cég igazgatóságának és a vagyontanácsnak az álláspontjával, amelyek számos feltételt tartalmaznak. Ezek között szerepel, hogy az UNESCO számára készülő hatástanulmánynak egyértelműen ki kell zárnia, hogy az erőmű működése nem veszélyeztetheti a Tokaji borvidék világörökségi címét.
Hujber Ottó, a BHD Hőerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke a lap érdeklődésére kiemelte, hogy a cég a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a társasággal szemben megfogalmazott valamennyi feltételnek három hónapon belül eleget tud tenni.

(Az MVM és a szalmatüzelésű erőmű, Szerencsi Hírek 2008. november 14-ei száma, 10. oldal)



A Szerencsi Hírek érdekes módon kifelejtett néhány részletet, amelyekről viszont több országos médium beszámolt. Az alábbi írásban több negatív fejlemény is olvasható, és Rónavölgyi Endréné a november 7-ei testületi ülésen elhangzott állításával - miszerint már döntés született az MVM Zrt. részvételéről - is ellentmondásba kerül. A Magyar Villamos Művek Zrt. rendkívüli üléséről közzétett sajtóközlemény pedig említést sem tesz Szerencsről vagy a BHD Hőerűmű Zrt.-ről.



Az MVM még nem döntött a szalmatüzelésű erőműről

A Magyar Villamos Művek Zrt. rendkívüli közgyűlése pénteken tárgyalt ugyan a BHD Hőerőmű szerencsi, szalmatüzelésű erőműprojektjében való részvételről, de döntés nem született, mert számos feltételnek kell még teljesülnie. Az egyik legfontosabb feltétel, hogy a beruházás semmilyen módon ne érintse a térség világörökségi státuszát - ismertette. Az MVM stratégiájában szerepel ugyan a megújuló energiaforrások felhasználása, de, mint mondta, korai még a beruházásban való részvétel esélyéről beszélni.

Az MVM három, magát megnevezni nem kívánó kisrészvényesének egyike az MTI-nek elmondta, hogy hevesen ellenezték a tervet, mert az MVM-re jutó, néhány milliárd forintos beruházásnak olyan, jelentősen negatív fogadtatása lenne, ami beárnyékolná az ugyancsak megújuló energián alapuló, jóval nagyobb, mátrai erőműberuházás pozitív megítélését is. A mátrai, minimálisan 200 milliárd forintból megépülő, 400-600 megawatt kapacitású, lignittüzelésű erőmű 10 százalékban alkalmas lesz biomassza tüzelésére is. A tulajdonosok a pénteki közgyűlésen egyetértettek a projekttel, amelyet a német RWE-EnBW csoporthoz tartozó Mátrai Erőmű Zrt.-vel újonnan alapított, Mátrai Villamos Művek Termelő Zrt.-ben (MVMT) valósítanak meg 2015-re.

Korábbi (2008. májusi - a szerk.) tájékoztatás szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű beruházója, a BHD Hőerőmű Zrt. az idén tavasszal új befektetőket kezdett keresni, mert a 49 százalékos részesedéssel rendelkező, japán üzletemberek visszaléptek a részvételtől (a borászatok és civil szervezetek ellenállása miatt - a szerk.). Akkor Hujber Ottó, a BHD igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy az 50 megawatt teljesítményű erőmű beruházásához, ami csaknem negyvenmilliárd forintba kerül, sikerült új befektetőket megnyernie, de részleteket nem közölt.

Forrás: ZöldTech (kiemelés tőlünk)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2008.11.17., 16:33][válaszolok] #1
Az állami MVM beszállna Hujber Ottó szalmaerőművébe Népszabadság A leendő befektető ragaszkodik az UNESCO világörökségi jóváhagyásához. A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. lehet az új többségi tulajdonos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen épülő szalmatüzelésű hőerőműben. Az állami tulajdonú társaság azonban feltételekhez köti szerepvállalását a mintegy negyvenmilliárd forintos beruházásban. Értesüléseink szerint az MVM tegnapi közgyűlésén tárgyalták azt a javaslatot, amely alapján az állami tulajdonú energetikai cég részt venne a Hujber Ottó által vezetett BHD Hőerőmű Zrt. által elindított beruházásban. Ezt azonban - elsősorban a többségi tulajdonosként szereplő Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. javaslatára - több feltételhez kötötték, így konkrét beruházási döntés a közgyűlésen nem született. Úgy tudjuk, a feltételek egyike szerint várhatóan még idén ősszel az UNESCO számára elkészülő hatástanulmánynak egyértelműen ki kell zárnia, hogy az ipari létesítmény működése zavarhatja a tokaji táj világörökségi státuszát. Mint ismeretes, a BHD Hőerőmű Zrt. 2005-ben kezdte el szervezni a szerencsi beruházást, ám igazán a figyelem középpontjába csak tavaly került. Az 50 megawatt teljesítményű, szalmatüzelésű erőmű felépítésével szemben ugyanis felemelték szavukat a tokaj-hegyaljai borászok, valamint több természetvédelmi civil szervezet. Többen azt állították, hogy a nagy teljesítményű erőmű működése negatív hatással lesz a 2002-ben világörökségi címet kapott tokaji kultúrtájra. Egyebek mellett zavarhatja az aszúképződést, az alapanyagot szállító kamionok pedig újabb környezeti terhelést jelentenek a tájnak. Szerencs önkormányzata viszont támogatja a beruházást, amely a Szerencsi Cukorgyár bezárása óta csak erősödött. A város vezetése szerint égető szükség van új munkahelyekre, márpedig az erőmű a környékre tervezett kiszolgáló - például pelletgyártó - üzemekkel együtt akár háromszáz álláshelyet teremthet. Az erőmű megépítése körül keletkezett vihar miatt a japán befektetők idén tavasszal kiszálltak az üzletből. A társaságnak új beruházót kellett felkutatnia, ekkor keresték meg az MVM-et. Hujber Ottó, a BHD Zrt. vezérigazgatója - aki tudósítónktól értesült a döntésről - azt mondta: a közgyűlés gyakorlatilag jóváhagyta az igazgatóság javaslatát. Úgy véli, a megszabott feltételeket a BHD három-négy hónapon belül teljesíteni tudja. Szerinte ez alól nem kivétel a világörökségi hatástanulmány sem, mert az nem állapíthat meg mást, csak azt, hogy az erőmű nem zavarja a világörökségi értékeket. Hujber kérdésünkre kijelentette: amennyiben az MVM közgyűlése a feltételek teljesítése után a program szempontjából pozitív döntést hoz, az állami tulajdonú társaság 68 százalékos tulajdonrészt szerez az erőműben, és a BHD jelenlegi tulajdonosaié maradna a fennmaradó 32 százalék. Forrás: Népszabadság
Jellemző! (vendég) [2008.11.17., 19:20][válaszolok] #2
Tavasszal nem volt híradás a helyi sajtóban és Tv-ben a japán beruházók kilépéséről. Most meg RE polgármester asszony tényként közöl, olyat amiről még nincs is döntés! (továbbra is elhallgatnak tényeket és hazudnak is!) És a beruházáshoz szükséges még kb. 13 milliárdot Hujber úr honnan keríti elő ebben a válságos időben. Talán ha 25 megawatt teljesítménnyel megelégednének lenne belőle valami. De úgy is az energia lobbi dönt!
Névtelen (vendég) [2008.11.17., 19:56][válaszolok] #3
A Népszabadság cikke sem írja, hogy konkrét döntés született volna, bár a polkorrektségnek megfelelően azért próbálja úgy beállítani, mintha ez már tény lenne. A 300 munkahely a legnagyobb kamu, eddig 130-ról volt szó, holott az se volt reális érték. Hujber Úr meg ne lássa már előre a jövőt, inkább várja meg az UNESCO tanulmány eredményét, és utánna nyilatkozzon!
Névtelen (vendég) [2008.11.18., 08:11][válaszolok] #4
hmm. Két napig egy hozzászólás sem. Népszabadság cikkre azonnal két (szerkesztői???) reakció. Hmm...
Furcsálló (vendég) [2008.11.18., 14:30][válaszolok] #5
Nem tisztem a helyi médiát védeni, de úgy érzem, hogy a Szerencsi Válasz részéről a helyi újságban megjelentekhez fűzött megjegyzések tudatlanságból vagy információ hiányból fakadhatnak. Az MVM igazgatósága ugyanis valóban hozott döntést a cég részvételéről a szerencsi szalmatüzelésű erőmű beruházásban, amit azonban több feltétel teljesüléséhez kötöttek. Az MVM rendkívüli közgyűlése előtt szerepelt a „Döntés a Szerencsen létesülő 49,54 MW-os szalmatüzelésű biomassza erőműbe történő befektetési lehetőségről” tárgyú előterjesztést. A közgyűlés nemzetgazdasági szempontokat is figyelembe véve támogatta az igazgatóság e tárgyban hozott határozataiban megfogalmazott feltételek teljesülése esetén a projekt megvalósítását, amelyek között kiemelten szerepel, hogy a beruházás nem veszélyeztetheti a világörökségi címet. A fenti tények alapján a Szerencsi Hírek által közölt polgármesteri nyilatkozat és az MVM közgyűlésének eseményei nincsenek egymással ellentmondásban. – szemben a Szerencsi Válasz véleményével, aminek a megfogalmazásában nagyobb körültekintést – alaposabb utánajárást – javasolnék, ha az internetes újság valóban fontosnak tartja a hitelességet, és nem valakik ellen, vagy valakik mellett tevékenykedik – vagyis az Önök szerkesztőségi köszöntőjében is megfogalmazottak szerint ún. polkorrekt. Azt pedig furcsának tartom, hogy a MTI-nek nyilatkozó kisbefektető egy olyan mátrai gigantikus (400-600 megawattos) erőműberuházást félt a szerencsi szalmatüzelésű erőműtől, amelynek a tüzelőanyagául minimum 90 százalékban lignit szolgál. Ezt megújuló energián alapuló beruházásnak nevezni enyhén szólva is csúsztatás…. A Jellemző! nevű vendég hozzászólásához pedig annyit: a Szerencsi Hírek 2008. január 25-ei számának címoldalán „Összefogás az Ipari Park továbbfejlesztéséért” című írásban a következő sorokra találtam: „ A taggyűlésen Hujber Ottó, a BHD Hőerőmű Kft. igazgatóságának elnöke ismertette, hogy az elmúlt időszak támadásai miatt a japán ITOCHU elállt a beruházásban való részvételtől.” Emlékezetem szerint ez az információ a helyi tv-ben is elhangzott...
Szerkesztőség [2008.11.18., 15:22][válaszolok] #6
Kedves Hozzászólók!

Eddig sem manipuláltuk a cikkek hozzászólásait saját véleményünk névtelen odatűzésével, és a jövőben sem kívánjuk ezt tenni. Ellenben nagyon örülünk, hogy megosztják véleményüket a témával kapcsolatban, hiszen a célkitűzéseink között az is szerepel, hogy a különböző nézőpontok ilyen formában való ütköztetésével árnyaljuk a képet egy-egy jelenség kapcsán. Éppen ezért ajánljuk mindenkinek az írásokhoz tartozó kommentek elolvasását is. Ezen cikkünk is vitaindító kívánt lenni, szívesen fogadjuk a további kritikákat és információkat bármilyen itt megjelent történés hátteréről.

Üdvözlettel: a szerkesztők
Névtelen (vendég) [2008.11.18., 21:23][válaszolok] #7
Hujber Ottó egy TV szereplésen elszólta magát:"..a szerencsi szemétégető"....felvétel van róla.
Jellemző Furcsálónak! (vendég) [2008.11.19., 18:27][válaszolok] #8
Én azt furcsállom, hogy a Szerencsi Hírek 2008.január 25.-i számában Hujber úr már mert nyilatkozni a befektető kilépéséről, mikor ezt minden fórum tavaszra datálja? Na és egy beruházó elállása még nem gond,de az már igen,hogy a beruházás összegének 49%-a úszott el,közel 20 milliárd forint. (annak komoly okai vannak ha egy ilyen nagy cég kilép) Ha kíváncsiak Hujber úr? észjárására ajánlom elolvasni az itt található cikket: http://www.agroland.hu/?hir=2415
új szerencsi (vendég) [2008.11.20., 10:12][válaszolok] #9
Kedves hozzászólók: "az erőmű (maga százegynéhány - szerintem.) a környékre tervezett kiszolgáló - például pelletgyártó - üzemekkel együtt akár háromszáz álláshelyet teremthet" (Forr.: NSZ, ugye?.). De ha "csak" 50-et teremtene, azért is összetehetnénk a kezünket! Mindazonáltal roppant egyszerű a kérdésem: Miért dolgoznak páran ezen a fórumon a munkahelyteremtés ellen Szerencsen? Ha valakinek RE nem szimpatikus, attól még ne a szerencsi emberekkel akarjon már kitolni kérem szépen, vagy a volt cukorgyári dolgozókkal, és a többi álláskeresővel. Ha valakinek RE nem szimpatikus, ott lesz a választás majd biztos beikszelhet más nevet is. VISZONT AKKOR SE HAZUGOZZUK MÁR ITT EGYMÁST KÉREM SZÉPEN! Az ilyen hozzászóló egyáltalán nem fogja komoly, tisztességes, korrekt ember benyomását kelteni...
Névtelen (vendég) [2008.11.24., 18:20][válaszolok] #10
Az a véleményem,hogy nem csupán tisztességes,korrekt ember benyomását kell kelteni,hanem annak kell lenni! Aki hazudott,az hazug,bárki is legyen az! Itt sokkal nagyobb a tét,mint szimpátia RE iránt.A munkahelyteremtés létfontosságú kérdés,de nem olyan áron,hogy gyermekeink,az itt élők életkörülményeit veszélyeztesse és hozzájáruljon a globális felmelegedés gyorsulásához.Nem a rossz propagandának kell hinni,hanem átgondolni,hogy a meglévő tudást a következő,most felnövekvő nemzedék bizton kamatozhassa. Nem veszélyes,légszennyező anyagokat kibocsátó üzemek építésével kell munkát adni azoknak az embereknek akik munkáját elvették a cukor-és csok.gyár bezárásával. Normális ember ez ellen tiltakozik és nem általában véve a kérdést. Biztos vagyok benne,hogyha szélerőművek sorozatos telepítésébe kezdenének,senki nem tiltakozna,-és a területi feltételek itt meg is vannak!
új szerencsi (vendég) [2008.11.25., 10:25][válaszolok] #11
"kelteni", "lenni", ne legyenek árnyalatok, legyen egyenes a beszéd és tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztott. Úgy mint az asszúsodás elleni aggály, globális felmelegedés gyorsítása, légszennyező üzemnek titulálás. Felőlem aztán ne legyen első erőmű Szerencsen, mellette pedig egy oktatási központ, ahová számos helyről érkeznek szakemberek tapasztalatokat szerezni és átvenni, de akkor a tiltakozók álljanak ki és nézzenek a szemükbe azoknak a szerencsieknek, akik munkalehetőséget keresnek. Nem kevesen vannak olyanok. Nem mellesleg megépül majd máshol. Nálam otthoni energiatakarékosságra jobban törekedni próbáló öregember nem nagyon akad, de be kell azt is látni, hogy energiára szükség van. Mindenki saját lelkiismeretére van bízva mennyit pazarol belőle. És munkahelyteremtésre is szükség van. Komoly munkahelyteremtés pedig több éves előkészítést igényel. Lásd a jelen példát. Addig ezeknek az embereknek a meleg szobából Internetre kapcsolódva billentyűzetükön ködösítő szlogeneket pötyögő emberek fogják megmondani, hogy miből tartsák el családjukat? Vagy ők maguk adnak majd nekik enni? Vagy várjuk meg, míg mind elköltöznek és ha idepottyan egy milliárdokat beruházni akaró cég, majd visszahívjuk őket? Kész katasztrófa. Vannak akiknek tényleg az a jó, ha mindenkinek rossz. Szörnyű kérem szépen. És majd jönnek, nagyban széttárják a karjukat és azt mondhatják: kedves hölgyeim és uraim, (olyan ügyesen gáncsoskodtunk és) sajnos olyan rossz lett a helyzet, már nincs mit tenni...Kiürült a megújult szépen fejlődő város, jó éjszakát mindenkinek. Kiváló dolog lenne szélkerekeket is telepíteni, csakhogy a műszaki végzettségű, cukorgyárból elbocsátott szakemberek azokban mit dolgozhatnának? Tucatszám kellene telepíteni és nagyon jó lenne ha darabját több milliárdért ide helyeznék de mégsem helyezik. Kiváló dolog lenne ismétlem, én személyesen nagyon örülnék neki, de ez még nem jelentene munkahelyeket. A munkahelyeket valóban elvették azok a multik, akiket beengedtek a rendszerváltoztatgatás után. Mindenki hasra is volt esve a külföldi "működő tőke" beáramoltatása hallatán. Azt gondoltatták az emberekkel, hogy jön a külföldi fizetés is és éppen az ellenkezője történt. Most meg egyesek erre alapozva gyártani akarják itt helyben is az összeesküvés elméleteket. Össze kellene fogni végre magyar emberek! Komolyan gondolja bárki is, hogy valaki a hatásvizsgálatok ellenére mégis környezetszennyező erőműbe (amilyenek Dániában belvárosban találhatók) ölne tízmilliárdokat?? Jó reggelt, ébresztő.
Névtelen (vendég) [2008.11.29., 20:02][válaszolok] #12
SonoIO Jó reggelt!Ébresztő!! Valóban,de ne sötét alagútba! Hihetetlen,hogy sok ember nem tud világosan látni,nem tud tovább lépni,nem képes átlátni a sok hazugságot és tovább tartja a hátát,hogy vághassák rajta a fát. Ami az erőmű témát illeti,most jó kezekbe került,reméljük hogy bölcs döntéssel jól is végződik.Természetesen vannak bizonyítékok még arra is,hogy mit keresett volna itt az az udinei cég,/Sokrate Trust Societa Fiduciaria/ mely csak egy szállítási vállalat.5oo munkahely!?-de megnőtt az a 12! Dániában a belvárosban 2megawattos energia fejlesztők vannak.Tessék már összehasonlítani az ide tervezett 5o !megawattossal! Köztudott,hogy a termelt hőmennyiség 1/3 része felhasználatlanul távozna a légtérbe és metán gáz tartalommal.Komoly szakemberek véleményét hallhattuk a témáról.Aki ezt nem tudja nézzen utána és gondolja át minek teszi ki az itt lakókat! Aki beleöli a milliárdjait azt nem érdekli,hogy itt emberek szeretnének éléni -csak a profit. Az igazságot ne maszatoljuk már el a munkahelyteremtés állami feladatával!Kormányszintű intézkedésre bocsájtják el tömegesen az embereket és közben megfelezné a segélyezettek számát. Közben pedig két kézzel szórják a pénzt-egymásnak.Mióta éljük a megszorítások évét? Ez alatt luxusbútorok a minisztériumokba,luxus páncélautó GY.F.-nek,luxusitalok,ételek ,napozóágyak stb. a honvédségnek.-ami nincs is,csak számlák sora. Újabb 9oo milliós luxusberuházás a minisztérium humánerőforrás-rendszer kialakítására. Eseti jellegű tanácsadásra több embernek havi százezrek-egyéb jövedelmük mellett. "Nincsen ingyen ebéd!"-mondotta az a Gy F.,akinek évi osztaléka 1oo mill.forint! Simor András a jegybank elnöke sokallja a 69 ezer ft.minimálbért,akinek havi fizetése 7,5mill.ft ! 24mill ft.-ért digitális táblát kapnak a vidéki iskolák,közben sok helyen a működési feltételek sem biztosítottak.Hiller I.béremelést ígért a pályakezdő pedagógusoknak az új tudás programba,azóta kiderült,hogy hazugság volt ez is és hogy az ÚJ TUDÁS=NEM TUDÁS. Nem folytatom a sort,mert végtelen a Magyar Nemzet folyamatosan közli.Olvasni kell,meg Szolzsenyicint is! Lenne itt pénz,nem kellene bezárni annyi üzemet,meg Bajnai Gordon is kifizethetné már a libatenyésztőket.Ez is egy másik hosszú sor. A világpiacon csökken a kőolaj ára,nálunk megszűnik a gázár-támogatás.Nem ezt akarta mondani 2oo6-ban Lendvai I.? Akkor most ki is ködösít? Kinek jó az ha mindenkinek rossz? A kormánynak! Lassan ott tart,hogy valóban szét tárja a karját-már nincs mit kiárusítani,kotorászik a nyugdíjasok zsebében.A nyugdíjakat sarcolja,de a minisztériumi köztisztviselőknek meghagyta a 2,2 havi többlet bért a 13.haviként. Ne vizionáljon itt senki összeesküvés-elméletet,mert nem arról van szó!Nem tarthatjuk ki a tenyerünket a napok óta zuhogó esőbe,hogy egy marék víz felfogásával megvédjük telkünket az árvíz ellen! Akinek számon kell kérni a lelkiismeretét,az pl.Horvát Ágnes,aki bezáratta a Sváb-hegyi egyetlen világhírű gyermekszanatóriumot,és mindent amit gyermekeink ellen elkövetett! Gy.F.mondta a parlamentben:"az ifjúság nagy tehertétel,miért nem mennek külföldre,mint annak idején Kláráék?" Már kint vannak nagy százalékban és ez is csak nekik jó.Arra nem gondolnak,hogy kint is adóznak. Azért nem helyeseljük többen a szerencsi hulladékégető építését,mert köztudott,hogy BAZ megye vezeti a daganatos betegek,az elhalálozási,stb listáját,-ez semmiképpen sem javítana a helyzeten. Az új költségvetésben 2oo milliót különítettek el kormánypropagandára-nagy kár,adnák oda a kisnyugdíjasoknak gyógyszereik kiváltására! Össze kellene fogni? Kinek? Kivel? A magyarok már összefogtak.
új szerencsi (vendég) [2008.12.01., 11:41][válaszolok] #13
Hogy kik fogtak össze kedves Uram vagy Hölgyem? Már meg ne haragudjon kérem, de hol él Ön? Én magyar ember vagyok, de nem látok semmiféle összefogást. Nem szeretnék én is számokkal dobálózni, hiszen éppen ezt akarják a ködösítők, összeugrasztani az embereket, az ő portékájukon. Bár lehet, hogy van olyan hozzászóló is, akinek még valami haszna anyagilag is van a dologból. Ki tudhatja azt kérem szépen! Ismétlem nem szeretnék számokkal hosszasan dobálózni, de nagyon-nagyon hosszú volt a '98-'02 közötti négy év is ahhoz, hogy az emberek csak hüledezzenek a badarságokon, ügyeskedéseken, kormánypropagandán, üzleti világon és oldalakat lehetne itt zengeni szolgenekről, milliárdokról, beszólásokról, stb. Az árnyalatnyi többség valamiért mindenesetre nem a megkezdett út folytatására szavazott. De azért mondok én valamit: énnekem aztán teljesen mindegy, ki kormányoz, csak az legyen, akire többen szavaznak. Ha már demokrácia van és sajnos nem királyság. DE HA VALAKI KORMÁNYOZ, AKKOR AMÖGÉ ÖSSZE KELL ZÁRKÓZNI! Nem pedig lekötni sok-kevés energiáját azzal, hogy folyamatosan az ellenzék piszkálódására reagáljon, mert ha úgy folytatódik az egész ország tönkremegy. És az a nem magyar ember, aki azt akarja. AZ ELLENZÉK DOLGA az lenne, hogy nyíltan megmondja elvárásait a kormányprogrammal szemben, az emberek szemébe, amiért cserébe nem állandóan piszkálódik, de ha nem teljesül az emberek és az ellenzék reális elvárása, akkor a vezető pártnak 20 évig sicc. Valaki egyszer régen azt mondta: nem lehet ugyanabból a szájból hideget és meleget is fújni. Pedig sokan aztán ezt csinálják sajnos.
Bulcsú (vendég) [2008.12.02., 15:19][válaszolok] #14
Tisztelt új szerencsi vendég, a probléma gyökere ott van hogy Önnek teljesen mindegy ki kormányoz, a mögé akar zárkózni. Nem midegy ki és főleg az nem mindegy hogyan????? kormányoz!és vezet, ha ott volt a szerencsi közmeghallgatáson, levonhatta volna a konzekvenciát, milyen demokrácia is van Szerencsen, és kik mögé akar felzárkózni. Uram Ön rossz sorban áll.
új szerencsi (vendég) [2008.12.02., 16:26][válaszolok] #15
Voltam de bár ne mentem volna... A közmeghallgatást valamelyik törvény írja elő, ami nem egy forgószínpadszerű cirkusz, hogy minden képviselő propagandabeszédet tartson "lakossági felkérésre". Igenis, mindegy ki kormányoz, csak egy irányba menjenek a dolgok és nem fog elmaradni a siker sem. Bevált dolog, nem én találtam ki. 2010-től valószínű a FIDESZ fog és ön biztos nagyon boldog lesz. Bármit is fognak csinálni. Úgy legyen, DE SEMMIKÉPPEN NE ÚGY csinálják könyörgöm, mint '98-'02 között, amikor a színpadról is csak azzal foglalkoztak, hogy az MSZP-t dobálják sárral. Nem volt elegáns. Viszont idő és energiapazarló, az embereket hergelő és nem megnyugtató. És mi lett a vége. Van aki sosem tanul, bízom benne, hogy aki kormányon lesz, az igen. Kedves Bulcsú. A nagy-nagy többség valóban úgy gondolkozik, mint Ön: baloldal vagy jobboldal. Nem úgy, hogy: A HAZA. A pártok, nyúlós, fiktív dolgok. Ön hogyan tud(na) egyetérteni egy rakás emberrel, akik ugyanannak szurkolnak, csakazért, mert egy oldalon állnak?? Mikor mindkét oldal bőven tele van oda nem illő emberekkel országszerte?? Csak nyissa ki jól a szemét. Hát nem látja kedves Uram, hogy én nem "sorban" állnék? Ezt inkább Ön teszi. Ha figyelmesen újra elolvassa, látni fogja, hogy nem az embereknek, hanem a "pártoknak" kell ezt tenni, hacsak nem a rombolás a fő cél. Elnézést, hogy hosszú voltam újfent nem csinálnék senkinek propagandát, ígérem, hogy elolvasom majd a választ, és azt is, hogy nem "csakazértis" enyém lesz az utolsó szó. Tisztelettel.
új szerencsi (vendég) [2008.12.02., 16:30][válaszolok] #16
Még egy dolog kedves Dr. Bulcsú. Köszönöm, hogy analizálta és rávilágított valójában az én "problémámnak" a "gyökereire". Kiváló dolog, így már egészen más szemmel tudom nézni a világot. Őszintén gratulálok.
Névtelen (vendég) [2008.12.02., 18:02][válaszolok] #17
Nem sok értelme van ennek a levelezésnek,mert nincs a vitának valós alapja.Komoly gazdaságpolitikai ismeretek híján csak józan parasztésszel is el lehetne dönteni mindenkinek magában,hogy amíg kormányszinten mérhetetlen pazarlás folyik,amíg mást mondanak mint amit tesznek,hazudnak országnak-világnak,/..beismerte "derék kormányfőnk"-az enyém nem-az őszödi beszédben/ addig nem lehet hinni nekik.Lehet,hogy Ön szerint ez is sárdobálás,-sajnálom,hogy homokba dugott fejjel szövegel.Az ország morális -és gazdasági válsággal küzd.Szakadékba ,hátszéllel!-ebbe a sorba,egy ilyen ember háta mögé nem lehet beállni! /Sono io/
Bulcsú (vendég) [2008.12.03., 08:33][válaszolok] #18
Kedves új vendég:Válaszát köszönöm,de azt hiszem nem értett meg.Az az igazság hogy nem tudjuk ki fog kormányozni 2010-től, de boldog nem leszek.Abban egyetértünk hogy a nemzetnek össze kell fognia a haza érdekében politikai oldaltól függetlenül.De ezzel a ballib kormánnyal nem lehet és ezt ők folyamatosan bizonyítják.Azt írja ne úgy mint 98-02 között, akkor ön szerint az a megoldás ami 02-től látványosan végbe megy! Uram én nem vagyok és nem is leszek pártkatona,de nem is akartam regálni,válaszára mert úgy érzem kettőnk közül nem én vagyok az elvakult.Még annyit. a közmeghallgatáson a törvény szerint a képviselőknek is lehet kérdést feltenni, csak más településen hagyják őket válaszolni is, ez biztos mert én más városban is éltem, ott pártoktól függetlenül működött. Nem akarom Önt megbántani joga van a szabad vélemény nyílvánításhoz, éppen úgy mint bármelyik magyar állampolgárnak joga kellene hogy legyen.Köszönöm hogy Dr-i rangra emelt megtisztelő, mert eddig csak mocskos csőcselék voltam. Tiszteletem.
Összes hozzászólás: 18 db (0 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.