Hírek
Gyanúsítottként hallgatták ki a szerencsi csalót és édesanyját
Dátum: 2020.08.02., 20:58Írta: Bekő AntalMegtekintve: 4341Értékelés: 3.40

Nyolc sértettje van annak az ügynek, amelyben egy férfi kitalált betegségére és egyéb okokra hivatkozva pénzt csalt ki jóhiszemű emberektől. A Szerencsi Rendőrkapitányság csalás bűntett, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves férfival és középkorú édesanyjával szemben - számolt be a rendőrség hivatalos honlapja.
A férfi gyanúsított 2018 májusától 2020 márciusáig Szerencs vonzáskörzetében összesen nyolc embertől csalt ki különféle pénzösszegeket. Volt olyan eset, ahol kitalált daganatos megbetegedésének angliai gyógyítására kért kölcsön, több esetben gépjárműjavításra, illetve az ehhez szükséges alkatrészek megvásárlására kért pénzt. Előfordult azonban olyan eset is, hogy egy közösségi oldalon autóalkatrészt hirdetett meg, melynek árát átutalták részére, azonban ő nem postázta a kifizetett alkatrészt. A férfi a kicsalt pénzösszegekhez minden esetben édesanyja bankszámláját használta. A különféle ürügyekkel kölcsönkért összegek a több millió forintos tételtől a pár százezerig terjedtek. Volt olyan személy is, aki a javításra átadott autóját javítás nélkül, és rosszabb állapotban kapta vissza a férfitól, mint ahogyan azt átadta.

A csaló férfit a nyomozók 2020. július 23-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, tettét rossz anyagi helyzetével magyarázta. Elmondta továbbá, hogy a kölcsönkért összegeket, nem állt szándékában visszafizetni, bízott benne, hogy hitelezői nem követelik majd azokat vissza. A középkorú asszony gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy furcsállta ugyan, hogy a folyószámlájára ismeretlen személyektől több millió forint érkezik, de a pénzt minden esetben ő, vagy fia felvette, amit megélhetésükre fordítottak és csak bízott benne, hogy fia tisztességes úton megdolgozott a részére átutalt összegékért.

Forrás: police.hu

Információink szerint a csalással gyanúsított férfinak már korábban is akadt dolga a rendőrséggel - ő az a személy, aki 11 évvel ezelőtt súlyos autóbalesetet okozott Bekecsen: Gépkocsibaleset Bekecsen + exkluzív képek
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
tarcali (vendég) [2020.08.02., 21:39][válaszolok] #1
Nem bír leállni! A kihallgatás után: https://www.facebook.com/groups/875983402507064/?post_id=2816913508414034
Valaki búcsút inthet a jól működő Seatjának
Nagyon remélem letöltendőt kap!
Ő az (vendég) [2020.08.04., 11:04][válaszolok] #2
Szerencs (vendég) [2020.08.05., 14:04][válaszolok] #3
lassan ide is be gyűrűzik az úgy nevezet megélhetési bűnözés,erről kik tehetnek azok akik teljesen magára hagyták a várost.Legyen az állami,helyi vezető nincs munkahely de optikai kábel az kell mert állítólag az mágnesként vonzza a befektetőket ?
A következő mi lesz cirkuszi nagy sátor mert kell a népnek a szórakozás ?
nana (vendég) [2020.08.05., 16:46] válasza erre: #3[válaszolok] #4
Megélhetési bűnözés? Ennek az alaknak több tucat Audi volt már a birtokában, az anyja nevén természetesen. És akkor még nem derült ki, hova tette a másoktól kicsalt millókat. Többről tudok, kiket egyenként is milliókkal húzott le! Munkahelye van, csak másoktól kijátszani a becsületesen szerzett pénzüket kevésbé fárasztó, mint az autók porszívózása...
apropó (vendég) [2020.08.05., 16:46][válaszolok] #5
Jópár olyan fát vágtak ki az ondi úton a munkálatok miatt, ami 20-30-40 éve ékesítette a környezetet.Gondolom, illetve remélem, hogy legalább csemetéket ültetnek a helyükbe.
Sajnos mire azokból "fa" lesz, az nem kevés idő...
valaki (vendég) [2020.08.05., 17:31][válaszolok] #6
Az Ondi út felső részén már úgy látszik elkészült a kerékpárút. Néhol olyan hullámoak vannak benne, hogy talán akadálypályának tervezték. Remélem a gyalogjárda külön lesz, mert ezen idősek nemigen tudnak majd botorkálni.
Megélhetési (vendég) [2020.08.06., 04:45][válaszolok] #7
nem mindég azt jelenti hogy rá van szorulva,csak van egy ilyen tanult vagy hozott (megélhetési) élet forma .
életforma (vendég) [2020.08.06., 10:13] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Nevezzük akkor inkább élősködő életformának. A "megélhetési bűnözés" kifejezést a néhai SZDSZ terjesztette el, hogy bizonyos bűnözőket felmentsenek a felelősség alól.
Felháborodott (vendég) [2020.09.18., 09:40][válaszolok] #10
Azóta is garázdálkodik a csaló! A módszer ugyanaz, leviszik az autót kitakarítani, a gyerek hazudozik, mint a vízfolyás. Hallani vél valami zörejt, felajánlja a javítást és onnantól az autóra lehet hideg vizet inni, mert indul az alkatrészek kilopása. Már a Koncz családról is azt hazudja, hogy oda hordják az autót, ami nem igaz! Gratulálok a rendőrségnek, de a polgármesternek is, hogy minden hülyeségre van idejük, erre nincs!
nakiez? (vendég) [2020.09.22., 22:37] válasza erre: #10[válaszolok] #11
írjátok már ki a nevét, mert , ha az embernek szerelőre van szüksége, nehogy hozzá vigye el a kocsiját !!!! Kímáéljétek meg a következő áldozatokat a becsapástól!!!!!!!
Összes hozzászólás: 11 db (11 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Név: Még nem tag? Regisztráljon, és hozzászólása nem kerül előzetes moderálásra!
Válasz erre:

emoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticon
Kérjük, hogy SZÁMOKKAL írja be az alábbi összeadás eredményét az üres mezőbe:
ötvenegy + hat =