Hírek
Az új Hazafias Népfront - Hogyan lett megint egypártrendszer egy borsodi kisvárosban?
Dátum: 2018.07.29., 15:18Megtekintve: 72477Értékelés: 5.00

Képzeljük el, hogy lakhelyünkön csak egy fideszes indul polgármesternek, majd képzeljük el azt is, hogy csak fideszes képviselő jut a testületbe. Szerencsen ez már valóság - nyitja sorait a Magyar Narancs terjedelmes cikke a szerencsi időközi polgármester-választásról. Nyiri Tibort a jóisten se menti meg attól, hogy vasárnap polgármester legyen. Ehhez az is elég lesz, ha aznap a jámbor történelemtanár egymaga érvényesen ikszel, magyarán leszavaz saját magára, mert másra úgysem lehet. Este pedig jöhet a virsli meg a sör az újabb kormánypárti siker megünneplésére, hiszen Nyiri a Fidesz jelöltje Szerencsen.
Olyan előfordult máshol is, hogy egyetlen jelölt indult a polgármesteri székért - bár ez inkább olyan falvakban esik meg, ahol nincsenek jelen országos pártok. Szerencsen viszont akadt baloldal, olyannyira, hogy 2006-ban, az őszödi beszéd utáni fideszes hurrikán itt nem tudta elfújni a szocialista polgármestert, igaz, 2010-ben aztán bekövetkezett a fordulat. 2014 őszén pedig a szerencsiek úgy döntöttek, nincs szükségük ellenzékre: a 8 képviselői helyből 8-at nyert a Fidesz, ahogyan a polgármesteri széket is, Koncz Ferenccel. Koncz nemrég azért kerülhetett az Országgyűlésbe, mert Mengyi Roland, a körzet előző fideszes képviselője az ügyészség gyanúja szerint túl sokat babrált uniós pénzekkel.

"Ön szerint jól van ez így?" - kérdezem a leköszönt polgármestertől a szerencsi Rákóczi-vár fogadótermében. Azt vetem fel Koncznak, hogy a testületi ülésen ugyan 100 százalékos a Fidesz fölénye, ám áprilisban a párt "csak" 60 százalékos eredményt ért el a városban, ami nemcsak jelentős győzelemről, de 40 százaléknyi ellenzékiről is árulkodik. Akik tehát 2014-ben képviselet nélkül maradtak Szerencsen. "Ha tisztességes a testület, nincs probléma. És ez az" - vallja Koncz Ferenc szerényen saját csapatáról. "Aránytalan ez, akkor is. Nulla ellenzék" - mondom erre. Koncz nem inog meg, továbbmegy: "Halálosan tisztességes rendszer, amit kislistának hívnak. Ettől egyértelműbben egy település nem tudja kifejezni akaratát, ebben nincs aránytalanság. Ez a világ legigazságosabb rendszere. A szerencsiek döntöttek így, el kell fogadni."

A cikk a a Magyar Narancs oldalán folytatódik, ahol teljes terjedelmében olvasható.

Forrás: Magyar Narancs
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Búvózugi (vendég) [2018.07.30., 13:16][válaszolok] #1
És erre minek kellet ekölteni a kampánypénzt a mi adónkból ? Ha a jelölt egyedül leszavazott volna saját magára akkor is ő nyer ! Sokkal hasznosabb helye is lett volna az erre elköltött millióknak ! De egy saját maguknak írt választási rendszerben egy saját mamuguknak írt Alkotmánynak titulált alaptörvénnyel ami ráadásul érvénytelen és joghatás kiváltására alkalmatlan körbe bástyázva magukat az uram - bátyám módszerrel , nem is csoda hogy nem indult ellene senki! De ez már mindig így lesz ? Ennyire érdektelen buta a nép ????
Nincs itt demokrácia és jogállam sem ! Kérdés kinek mikor jut el ez a tény a tudatáig?
Ez is megvolt. (vendég) [2018.07.30., 16:50][válaszolok] #2
Természetesen gratulálok ,az új polgármesternek.
Nem ö tehet arról ,hogy nem volt ellenjelölt-hanem az a pol.közöség, melynek ö is tagja, és előnyeit élvezi.Ilyen ellenszélben indulni,tényleg felesleges.
20% választói részvétel ,mennyire teszi legitimmé ,elfogadottá?
Kb úgy mint az országos kevéssel több mint, 40% ból, lesz kétharmad.
Hagyjuk dogozni,reméljük ,hogy majd önállóan,teszi,és nem pedig sameszként.

Egy év múlva reméljük ,lesz több jelölt.és magasabb részvétel.-ERRE KÉSZÜLNI KELL !
Gratuláció (vendég) [2018.07.30., 20:15][válaszolok] #3
Mihez is? Talán a szoros versenyben kivívott hôsies gyôzelemhez ? Vagy ahoz a néhány száz szerencsi lakos szavazatahoz vagy ahoz hogy felvállalta ezt a " ló nincs szamár is jó " szerepet ? Esetleg, hogy a " Nagy ember" nyomdokaiba lépett ?
errr (vendég) [2018.07.30., 21:43][válaszolok] #4
Valszeg eztán majd ilyen esetben indítanak saját ellenjelöltet falból. Nem lesz abból sem lelkiismeret problémájuk.
1000 új munkahely (vendég) [2018.07.31., 11:16][válaszolok] #5
Repülőtér (vendég) [2018.07.31., 14:46][válaszolok] #6
Egy beruházáshoz számtalan dolognak kell megfelelni.Hernádnémeti -Miskolc tengely gyengének bizonyult.Miskolcon e meglévő füves repteret is bezárják,Debrecen pedig ipari parkot épit köréje.A cikk szerint az energiaitalt gyártó cég 21,9 millió ft kapott egy munkahelyért.Zemplén csodálatos vidék,de.........
Csalódottság (vendég) [2018.07.31., 19:27][válaszolok] #7
Szomorúsággal tölt el, hogy a keleti régióban is súlytalannak bizonyul a térségünk... Mi történt itt a rendszerváltás óta? Debrecen minden téren (népességszám, gazdasági fejlettség) lehagyta Miskolcot és térségét. Ebben -véleményem szerint- felelőssége van politikai oldaltól függetlenül az 1990 óta aktuális borsodi kormánypárti politikusoknak, akik bizonyították az elmúlt évtizedekben mennyire kicsi volt az érdekérvényesítő erejük a döntéshozatali folyamatokban. Nyilván egy nagy beruházás sok mindentől függ, de a politikai lobbi is nagyon fontos, nélkülözhetetlen egy ekkora befektetés elnyeréséhez. Miskolc sajnos -sportnyelven szólva- Debrecen "fiókcsapata" lett, ami minket szerencsieket is hátrányosan érint, mert például ha tőlünk 20 km-re épült volna Hernádkak térségében a BMW gyár - amit többször is belebegtetett a megyei sajtó - abból mi is profitáltunk volna. Így viszont kinevelhetjük Debrecennek a Miskolci Egyetemen a mérnököket, a "cívisváros" meg tárt karokkal fogadja majd a szakembereket, ahogy eddig is (számos innen származó ismerősöm él már ott), nekünk pedig marad az apátia és a reménytelenség... Ez a mi sorsunk? Ez a mi vég(zet)ünk?
valaki (vendég) [2018.07.31., 21:32] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Azért e térség nem annyira súlytalan. Vannak régi üzemek és új beruházások, fejlesztések is: Miskolc, Tiszaújváros, Berente, Szikszó stb. Rövidesen ide sorolható Szerencs is a megígért új cukorgyárával!
Azt sem mondhatja, hogy nem érdeklődnek vezető politikusaink és a hozzájuk közeliek a térségünk iránt: Orbán Viktor, Demeter Ervin, Lázár János, Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Márton Péter, Kékessy Dezső és még biztosan vannak mások is. Ők milliárdokat hoznak ide, fejlesztenek, építenek, szépítenek. A Tokaji Borvidék Világörökség nem marad magára! Mindenütt olvashatunk a borturizmus, a pincészetek, a hajókirándulások, a vendéglátóhelyek és szállodák fejlesztéséről. Kell ettől több?
menyét (vendég) [2018.07.31., 23:39] válasza erre: #8[válaszolok] #9
Kell!Én mondjuk,nem olvasni,ígéreteket hallgatni szeretnék,hanem munkahelyeket LÁTNI Szerencsen.
Cukorgyár (vendég) [2018.08.01., 08:23] válasza erre: #8[válaszolok] #10
Egy cukorgyárhoz legalább 60 milliárdos befektetői csapat kell plusz répatermelők.Amig 200 ft körül van a legális cukor kiskereskedelmi ára-nincs komoly érdeklődő.Az országon belül pedig oda megy a munkaerő ahol városi környezetben tisztességes jövedelem várja.A BMW tőkeerős társaság s hitelképes is.A mi szerencselovagjaink pedig a támogatások lenyúlásában jeleskednek .Aligha érdekli őket a térség jövője.Csányi a hires osztályterem névadó?Viccnek is rossz.
Vendég (vendég) [2018.08.01., 11:45][válaszolok] #11
Szerencs az ígéret földje. Látjuk mennyit fejlődött negatív irányba az elmúlt évek alatt. Munkahelyek helyett, csak szobrokat adtak át. A kommunikáció a legfontosabb a semmit jól bemutatni.
errr (vendég) [2018.08.01., 12:43] válasza erre: #8[válaszolok] #12
Milliárdokat hoznak ide? - maguknak. Megveszik bekerítik kisajátítják a vidéket és a bennszülöttet meg olcsó cselédnek gondolják. Szép dolog a borturizmus is a turistának meg aki megfeji őket annak. Így van ez. Miről tetszik lelkendezni? Normális ipar és munkahely kell ide, nem buliból élni.
Tisztelt (vendég) [2018.08.01., 17:02][válaszolok] #13
Koncz Ferenc Úr!
Ön mint a térség országgyűlési képviselője, mit tett azért, hogy ide a térségbe kerüljön a BMW gyár? Mit tett azért, hogy ne Kósa városa taroljon megint?
Hádám [2018.08.01., 18:15][válaszolok] #14
Lehet hogy tévedek, de Hernádkak nem ez a körzet még? Ismét nagyot ment a "lobbistánk", újabb cég húzott el innen ahogy csak tudott... (BMW) Nyugodtan borítékolhatjuk hogy szigetelő anyag gyár se lesz nálunk (lesz máshol), bár ezt már 5 évvel ezelőtt is megmondtam... keresztet vethetünk a gyümölcslé üzemnek is nyugodt szívvel... alakul ez
Környezetmérnök (vendég) [2018.08.01., 22:13] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Tisztelt Mérnök űr!A tőke oda megy ahol jól érzi magát.Az ÖN pártja 50% ról álmodott.Kinek alias kiknek adták el lelküket.
Romantika (vendég) [2018.08.02., 09:09] válasza erre: #13[válaszolok] #16
Ez az ország lenne a kánoán,ha a képviselőtől függne a befektetők letelepitése.Autópálya,egyetem,vasút,repülőtér,szakképző intézmény stb.Attól hogy valaki több szavazatot kapott,még folytatódni fog a fodrász és női ruhakészitő képzés,s a 16 éves nebulók 1/4 funkcionális analfabétizmusa.A születésszám csökkenése,a lakosság elvándorlása,pakisztáni felmenőkkel rendelkezők térnyerése/élet/
Összefogás nélkül nincs jövő.
errr (vendég) [2018.08.02., 09:39] válasza erre: #15[válaszolok] #17
Ahogy azt Móricka elképzeli...
Ennek ami nálunk zajlik semmi köze a szabad versenyhez sem egyéb más avitt szokásokhoz amitől egyébként a polgárok kiváló szinvonalon élnek. Vagy vak vagy még rosszabb.
errr (vendég) [2018.08.02., 09:42] válasza erre: #16[válaszolok] #18
Sajnos a lakosság mintegy 1/4-e funkcionális analfabéta s nem hiszem hogy az kezelhető. Viszont mint látjuk kellő becstelenséggel jól kihasználható politikai célokra.
jövő (vendég) [2018.08.02., 10:28][válaszolok] #19
Az újság beszámolója szerint focipálya épül az oviban. Szuper, de csak annak a néhány gyereknek, aki focizik...

Emellett az óvoda és az önkormányzat mint fenntartó, arról is gondoskodik, hogy az alapvető hiányosságokat pótolja szeptember előtt???

Ne a szülőktől kunyeráljpn majd pénzt az óvoda az alapvető dolgokra! (normális berendezések, felszerelásek, normális és elegendő játékok)

A nagy csinnadrattával tavaly átadott "mezitlábas park" Nyíri úr fabatkát se ér, a gyerekek kb. akkor egyszer, a fotó kedvéért mentek benne egy kört. Haszna, értelme nulla. Föleg, ha közben alapvető dolgok hanyag állapotban vannak.

Azt tudja, hogy közben egy normális szönyegre meg nem futotta az egyik csoportszobában? Hát nem szégyen? Reméljük, szeptemberig sikerüé venni egyet, ha már egész éven nem sikerült...
Hádám [2018.08.02., 11:46] válasza erre: #15[válaszolok] #20
Szokásos mellépofázás... a maga hulladék pártja van kormányon lassan tíz éve, ideje lenne már valamit csinálni is nem csak a pofát jártatni... felújítgatunk 1-2 iskolát a látszat kedvéért, a jóisten tudja honnan szalajtott emberekkel. Nem terelni kellene a szót, nem elmúlt 8 évezni meg hasonló baromságok... amúgy az az "elmúlt 8 év" már rég fidesz... SEMMI nem valósult meg nálunk a nagy ígérgetésekből, magán beruházásoknál veri a nyálát minden "vezetőnk", amihez talán utólag adnak valami "uniós" támogatást, amit majd a kötelezettségek révén úgyis duplán kell visszafizetni... sokszor mondták, hogy "türelem, ez az alapozás időszaka, most jön majd a látványos"... de a látványosból csak annyi látszik, hogy frankón fejlődik a képviselő "urak" magán vagyona, vállalkozásaik száma, bevétele... Úgyhogy vagy ne ugasson bele, vagy értelmes hozzászólást írjon...
választói kérdés (vendég) [2018.08.02., 14:45] válasza erre: #20[válaszolok] #21
Tisztelt Hádám, hallottam hírét, milyen stílusban reagált Nyíri Tibor eredményére a Szerencsi Hírek Facebook-oldalán. Fent azt írja, hogy "ideje lenne már valamit csinálni is nem csak a pofát jártatni". Kérdésem, hogy e bölcs tanácsát saját magára is vonatkoztatva, miért nem indult a "hulladék párt" jelöltje ellen a választáson? A Magyar Narancs riportjában azt olvasom, hogy nincs pénzük kampányolni. Egy ilyen híresen jól menő vállalkozónak ezt nem akarom elhinni!
Hopppácska (vendég) [2018.08.02., 19:53] válasza erre: #21[válaszolok] #22
Nem csoda, hogy a Jobbik szétesőben van, vagy legalábbis erősen mutatja ennek jeleit. A Facebook-on a Jobbik-os kiscsoportokban és oldalakon sorra jelennek meg az olyan kommentek akik a csalódottságukról adnak hangot. Rendesen normális, kulturális hangnemben leírják a véleményüket, majd hoppácska pár óra alatt, de maximum 1 nap alatt törlődnek... Tökéletesen megfigyelhető, hogy minél jobban mutogatnak Toroczkai-ra, minél jobban próbálják eltüntetni ezeket a kommenteket annál rosszabb a Jobbiknak. Az országos médiákban megfigyelhető már azt sem tudják mi legyen a kifogásuk. A jelenlegi Jobbik vezetésről elég annyit tudni, hogy a jövő májusi EP választáson az Európai Néppárthoz szeretne csatlakozni, amelynek a Fidesz is a tagja. Pedro López de Pabló, a néppárti képviselőcsoport sajtófőnöke erre csak annyit reagált: "Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában." A Jobbik jelen vezetése nagyon amatőr, nincs stratégiai érzékük, nem kormányképesek. A Jobbik egy süllyedő hajó semmi több.
Na ne (vendég) [2018.08.02., 21:09][válaszolok] #23
cikizze itt Ád?mot, főleg név nélkűl ! Tal?n nem tudja milyen összet?telű s jelenlegi testület ? Na oda épeszű ember nem tolakszik polgármesternek ! Kiv?ve a hasonszôrüeket ! Lásd az óroásplakátos bácsit !
errr (vendég) [2018.08.02., 21:35] válasza erre: #22[válaszolok] #24
Hoppácska Toroczkai netán kormányképes? Na az volna még katasztrófa. A jobbik velük együtt is kollaboráns volt semmi szükség egyik felére sem.
21nek (vendég) [2018.08.03., 09:07][válaszolok] #25
Én egyetértek Hádámmal, hogy nem össze- vissza kell beszélni, hanem az ígéreteket teljesíteni.
Igértek 1000munkahelyet NINCS!
Igértek szigetelőanyag gyárat NINCS!
Igértek gyümölcsléüzemet! NINCS!

Igaz, ez sem zavarta a választókat és Koncz Ferenc képviselő lett.
Nyíri Tibor volt a helyettese és most polgármester.
Pedig talán ilyen kevés szavazattal még senki nem volt Szerencsen polgármester.

Na ezek után nem kéne már valamit tenni?
Vajon ki írta? Aktuális ma is? (vendég) [2018.08.05., 15:53][válaszolok] #27
?Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki szavakban a gyűlölet mellé állna? Szavakban mindannyian a szeretetet hirdetjük. Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki a háború mellé állna? Aki a gyilkolás mellé állna? A halál mellé? Szavakban mindannyian a békét hirdetjük. Mégsincs béke, mégsem a szeretet regnál.

Könnyű azt szeretni, aki szeretetre méltó. Könnyű avval egyetértésre jutni, akinek érdekei megegyeznek a miénkkel. De a világ nagy, és mindenféle emberek vannak benne. Magyarország ugyan nem nagy, de azért ember van benne bőven. Ilyen, olyan. Ki ezt akarja, ki amazt. Ez a bonyolult, ez a más, hogy mindenki más. Szeresd felebarátod, mint tenmagad! - így szól az írás. De ez itt, így túl nagy volna, ez nem mozgalmi föladat, ezt fölfogni olykor egy egész élet kevés. Ki volnék én, hogy ilyesmit csak úgy ajánlgassak? Komolytalan volna.

Ne gyűlölködj! Sokkal kevesebb a szeretet parancsánál, megfoghatóbb, gyakorlatiasabb. Maradj nyugton, ne hörögj, próbáld megérteni a másik szempontjait, tehát hogy vannak szempontjai, meglátni a korlátait és meglátni a magad korlátait. Próbáld megőrizni az ép eszedet, miközben tudnod kell, hogy ésszel nem megoldható a világ, de ész nélkül bizonyosan elveszik. Dönteni kell, hogy a gyűlölet fennhatósága alá akarunk-e tartozni vagy sem. A viszontgyűlölet is gyűlölet. Az úgynevezett jogos gyűlölet is gyűlölet. (A harag nem gyűlölet, viszont rossz tanácsadó.)
A gyűlölethez sok út vezet, a legrövidebb talán a megalázottságon át. Akit megaláztak, az tehetetlenségében sokszor csak a gyűlöletben talál menekvést, csak a gyűlöletben talál nagy megbántottságára írt, ott talál megnyugvást. Egy ideig. Gyűlölet gyűlöletet szül, megaláztatás megaláztatást, sosincs vége. Megaláztatásban, megalázottságban nagy tartalékai vannak ennek az országnak.

Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre. A Légy szabad! felszólításnak ebben áll a nagysága, ebben az esélyben, ebben a súlyban. Szabadnak lenni az nem szabadságon lenni, az nem könnyű feltétlenség, szabadnak lenni nehéz.

Nehéz és jó.

Az ember szabadnak születik.?
errr (vendég) [2018.08.05., 16:51] válasza erre: #27[válaszolok] #28
Eb ura fakó! Fogat fogért!
Az idő eldönti. (vendég) [2018.08.05., 17:51][válaszolok] #29
26.hsz-nek.-egy jó pedagógus,egy rendes ember,olyan pályára tévedt ,ami nem neki való.
Nagyon magasról lehet, nagyon nagyot zuhanni.
Én szurkolok neki.
Osztályfőnöki (vendég) [2018.08.05., 21:14][válaszolok] #30
órán elmenne ez az Esterházy idézet.Bár mostanságra elég szépen szét csúszott Esterházy család mert mert egyik sarj tud ilyet is ."Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!http://www.irodalmilap.net/?q=cikk/elhunyt-esterhazy-peter-az-igy-gondozd-magyar ...
errr (vendég) [2018.08.10., 08:23][válaszolok] #31
Erre sincs jobb szó: mocskosok.
De ugyanhasonló esetek zajlanak országszerte.
https://index.hu/belfold/2018/08/10/megszolalt_a_levaltott_debreceni_igazgato/
valaki (vendég) [2018.08.10., 15:46] válasza erre: #31[válaszolok] #32
Nincs ebben semmi rendkívüli, ez a NER. Csak ismételten megmutatják, hogy azt tesznek amit akarnak. És megtehetik ...
31-32-höz: (vendég) [2018.08.10., 16:55][válaszolok] #33
Szét kell nézni a térségben, itt is történtek hasonló dolgok, ig. választások, szakvizsga nélküliek helyettesi kinevezése, és sok-sok érdekes történet!
errr (vendég) [2018.08.10., 21:48] válasza erre: #32[válaszolok] #35
S aki ezt megteszi az nem pirul? Odaáll a tedd ide tedd oda többnyire alkalmatlan sehonnai és elvállalja ezek után? Aztán a klikk szemenszedett hazugságokkal érvel? Mit keresnek ezek a gyerekeink körül?! Sok mindent meg lehetne tenni, de van amit jellemes ember meg sem próbál szerintem.
Hát pfúj!
De akkor miért kell ígérgetni? (vendég) [2018.08.11., 11:18][válaszolok] #36
30-nak is: (vendég) [2018.08.11., 20:20][válaszolok] #37
"A hazugságok legnagyobbika, hogy azt mondták: vagyunk. Hogy van az ország. Hogy van egy :mi. Hát nincs. Széjjel vagyunk szedve ( cincálva, verve). Pedig, ha csak én van, akkor nagy baj van. Aki egyedül van, az mindennél jobban kiszolgáltatott."
- írta Eszterházy Péter, aki mint tudjuk ócska író volt...
menyét (vendég) [2018.08.11., 22:53] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Ezt miért nem KF jelenti be sajtótájékoztatón?
Jaj (vendég) [2018.08.11., 23:55] válasza erre: #35[válaszolok] #39
De mennyire alkalmatlanok! És mégis ki voltak/lesznek nevezve. És innentől a helyi médiából is ők ömlenek, kit érdekel itt a gyerek? A lényeg, hogy ők a poszton legyenek.
Tanulmányozásra, mindenkinek (vendég) [2018.08.13., 10:01][válaszolok] #40
Na még egyszer (vendég) [2018.08.13., 15:24] válasza erre: #37[válaszolok] #41
volt tanár létért tudhatná a tudás anya az ismétlés . Eszterházy így mocskolta a magyart akitől maga olyan délcegen idéz .
"Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!



A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk...

A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.



Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.



Olcsó magyarnak híg a leve!



A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük...



Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos... (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg."
Link http://www.irodalmilap.net/?q=cikk/elhunyt-esterhazy-peter-az-igy-gondozd-magyar ...
menyét (vendég) [2018.08.13., 23:40][válaszolok] #42
Magyarország jobban teljesít?
errr (vendég) [2018.08.14., 12:39] válasza erre: #41[válaszolok] #43
Ugyan mit mondhatott volna erre a népségre ami túl kemény? Ne idézgessen hanem gondolkodjék.
Magyar (vendég) [2018.08.14., 19:38][válaszolok] #44
?rzelmű kommentelőnek tudom javasolni Bayer Zsolt nevű ugyancsak magyar érzelmű ujs?g?ró mélyenszántó gondolatainak tanulm?nyoz?sár . Garantáltan okoskodni fog tőle !
menyét (vendég) [2018.08.14., 23:54] válasza erre: #40[válaszolok] #45
Bizony-bizony a felvidéki és székelyföldi magyarok, egy csóró ország új állampolgárai lettek.
Ünnepelni, emlékezni így is lehet. (vendég) [2018.08.15., 15:46][válaszolok] #46
Elgondolkodtató, nívós színházi előadással, és nem haknikkal, főzőversenyekkel. https://amikassa.sk/2018/08/14/szent-istvan-napi-unnepseg-kassan/
Ne népszerűsítse (vendég) [2018.08.15., 17:50] válasza erre: #44[válaszolok] #47
magát egyet emeltem ki a rengetegből miért azt hiszi Deák,Széchenyi,Kossuth,Horthy,Péter Gábor más volt tanulja már meg a történelmet .
errr (vendég) [2018.08.17., 10:34][válaszolok] #48
errr (vendég) [2018.08.18., 22:13][válaszolok] #49
Más. Este 10 után a vendéglátós maszek csak fogja magát és tüzijáték? Hagy örüljön mindenki? Miféle rend van itt?
Totális rend (vendég) [2018.08.19., 18:18][válaszolok] #50
már is 400-ezer családot fenyeget a kilakoltatás.

400 ezer embert fenyeget a kilakoltatás veszélye - 09:16
Idén májustól, a kilakoltatási moratórium lejárta óta már 1355 családot lakoltattak ki Magyarországon, köztük több száz olyat is, akik már nem hitelintézettel, hanem azzal a Nemzeti Eszközkezelővel álltak szerződéses viszonyban, amelynek feladata, hogy "gondoskodjon a bajba jutott, hitelüket fizetni nem tudó rászorulókról."
Az ATV híradója jelen volt egy ilyen kilakoltatásnál: a rendőrök rátörték az asszonyra az ajtót, aki a sokk hatására elájult, ezért végigvonszolták a ház udvarán. Az 1355 kilakoltatott családról Oláh Lajos DK-s ellenzéki képviselő tett fel írásbeli kérdést a Parlamentben, ezért lehet tudni a pontos számot. Az ellenzéki képviselők a héten próbáltak összehívni egy vitanapot a Parlamentben a devizahitelesek helyzetének tisztázása érdekében, de a kétharmaddal rendelkező kormánypártok, a Fidesz és a KDNP egyszerűen ignorálták az ülést.
link http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=215604
errr (vendég) [2018.08.19., 19:58][válaszolok] #51
Hódmezővásárhely, szent István napok.
Beszélgetés az Eu-ról és a helyzetünkről hazudozás nélkül.
-
https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/1127856824033639/?notif_id=1534601 ...
errr (vendég) [2018.08.19., 22:01] válasza erre: #50[válaszolok] #52
az ő kereszténységük és emberségük teljében. Szégyen ez a banda, lemoshatatlan szégyen. Határunkon a menekült pl nem kap enni, nagyobb dicsőségére a velük szövetséges egyházaknak is. De nem szégyelli egyik sem.
játék (vendég) [2018.08.19., 22:03][válaszolok] #53
Az új játszótér átadásnál kihangsúlyozták, hogy alapitványi és magán pénzekből készült el, és közben nem szakadt le az ég... hogy nem szégyellik, hogy az önkormányzat egyetlen egy játszótér létrehozását sem finanszírozza? Élhető város, mi? Maradjanak itt a fiatalok, ugye? Röhög az ember, de sajnos csak kínjában. Szánalmas.

Útfelújítás
Hogy is van az, hogy augusztus 19-ét ír a naptár, és a "nyárra" ígért főút felújítás még el sem kezdődött??? Milyen elátkozott hely ez, ahol minden böszmeséget meg lehet tenni az itt élő emberekkel?
Miért nem beszél erről egy döntéshozó sem és tájékoztatja a lakosságot? Mikor lesz meg a Rákóczi út felújítása, polgármester úr? Ne a közútra mutogassanak, hanem adjanak választ, és méginkább valósítsák meg amit megígértek, ha már olyan jól jött a választások idején.
játék (vendég) [2018.08.20., 15:26][válaszolok] #54
Tüzéjáték puffogtatás helyett javaslat:

a csokifesztivál zárásaként a tüzijátékra kidobott pénzt inkább felajánlhatnák egy játszótér felújításra.

Ja persze ehhez gondolkodni kellene, ahhoz meg nem ártana némi ész.
Állítólag az új polgármester okos ember, reménykedjünk...
errr (vendég) [2018.08.20., 18:31] válasza erre: #54[válaszolok] #55
Lehet, hogy okos de nevét adta ahhoz ami ma az országban megy. Tehát valami kis hiba ami mindent leront csak van ott is. Ma pl Iványiéknak nem engedték, hogy élelmet vigyenek a határon várakozóknak. Kell több? Mert van 1000.
2050 (vendég) [2018.08.21., 11:38] válasza erre: #53[válaszolok] #56
1975- ben 195 ezer gyermek született,tavalyelőtt 90 ezer.2100- ra 5millió magyart látnak a demográfusok.A szerencsi évi születés szám ötven körül alakul.Ovoda,iskola,pedagógus ennek megfelelően
Demográfia (vendég) [2018.08.21., 19:28][válaszolok] #57
Szép kilátásaink vannak a jovôre nézve ! Portugáliában hasonló helyzetben csalogatják a bev?ndorlókat a hiányzó munkaerő pótl?sa ?rdekében . Igaz ott nem ilyen bölcs vezető irányítja az országot !
út (vendég) [2018.08.21., 22:10][válaszolok] #58
Kedves Hádám,

te tudsz esetleg valamit a nyárra beígért útfelújításról (Szerencs, Rákóczi út)?

semmi tájékoztatást nem adnak, és közben eltelt a nyár
Vendég (vendég) [2018.08.22., 06:20][válaszolok] #59
Vajon mikor lesz az Erzsébet tér rendbe téve. Az egyetlen egy árok is már tele van földel gazzal,szerencse,hogy nincs eső.
csokifeszt (vendég) [2018.08.22., 17:17][válaszolok] #60
Vajon a pénteki koncertnap miért nem ingyenes a szerencsieknek? Emlékszem nem így indult az egész. Nem elég a szerencsieknek elviselni azt a hangzavart ami akkor van , még fizessenek is a koncert napért 4500 ft-ot fejenként. Javaslat: szombat-vasárnap 2-2 koncerttel kevesebb és már meg is van a fedezte annak hogy a szerencsiek végig a rendezvény ideje alatt belépőjegy nélkül vehessenek részt rajta.
Még nem késő változtatni ezen ! Hiszen az eddigiek szerint úgy tudom, így is úgy is nullás vagy veszteséges ez a rendezvény!De ki a nyerő?
Vajon Podgoricán mit szólnak ehhez? (vendég) [2018.08.22., 18:08][válaszolok] #61
errr (vendég) [2018.08.23., 01:59] válasza erre: #61[válaszolok] #62
Ez egy ilyen család.
Vendég (vendég) [2018.08.23., 05:57][válaszolok] #63
Rendezhetnék a ezt a bon bon fesztivált a volt cukorgyár területén talán kisebb lenne a felfordulás.
Fillérba$zónak (vendég) [2018.08.23., 07:52][válaszolok] #64
Amióta pénteken is van koncert, soha nem volt ingyenes.
1. Nézze már meg, hogy ha ezek a fellépők elmennek mondjuk a Budapest Parkba akkor mennyibe kerül a beugró.
2. Nem kötelező menni.
3. 3 napot bírjon már ki a "hangzavarban"..., szánalmas, hogy azért sírnak egész évben, hogy nincs semmi program Szerencsen, ha meg mégis van, akkor meg az a baj, hogy hangos...
Műveltnek (vendég) [2018.08.23., 10:49] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Hogy Ön milyen kedvesen és intelligens, tanult ember módj?ra szólította meg a hozzászólót . .. Le a kalappal Ön előtt!
valaki (vendég) [2018.08.23., 11:58][válaszolok] #66
Soha nem voltam a fesztiválon, de szerencsiként azt gondolom, hogy el kell fogadni és tűrni az ezzel járó kellemetlenségeket, kell találni menekülő utakat, esetleg alternatív programot. Egy ilyen fesztivál sohasem a helyiekért van, nem a helyiekről szól. Más kérdés, hogy kinek éri ez meg, de nem mindig a gazdaságosság az elsődleges szempont.
csokifeszt (vendég) [2018.08.23., 12:17][válaszolok] #67
Szerintem a szerencsiek többsége elviseli a csokoládéfesztivált. De ha ingyenes a szombat- vasárnap, akkor legyen a szerencsieknek ingyenes a pénteki koncert nap is. Ráadásul több szerencsi fiatal ilyenkor látogatja meg a szülővárosát és miután már nincs szerencsi lakcím kártyája mélyen belenyúlhat egy 2 gyermekes család a zsebébe. Az ottani árakról már nem is beszélve.Egyébként meg inkább a csokiról kellene szólnia az egészről ,nem a regiment koncertről. Ez a személyes véleményem.
errr (vendég) [2018.08.23., 14:36] válasza erre: #67[válaszolok] #68
Arról szól pl, hogy felléptetik jó pénzért a rendszer kedvezményezettjeit, pár helyi erőt is nem mondom, s lehet velük vállveregetőzve mutatkozni tömegek előtt. Ugyanakkor nem feltétlen rossz ez Szerencsnek s mint program, kell egy ilyen. Ám a mértékből lassan vissza kéne már venni. Nem kell akkora moloch arra nincsen szüksége sem a csokinak sem a lakosságnak.
szerencsiek (vendég) [2018.08.23., 14:56] válasza erre: #67[válaszolok] #69
Aki csak ilyenkor kíváncsi Szerencsre, az miért vár el mindent ingyen? Albérletbe a legritkábban szokás bejelentkezni, főleg állandóra! Ha a 2 gyermeknek tudtak nagyvárosban lakást venni, akkor azt a 10 ezer forintot évente egyszer talán kibírják, ha már három nap is kint akarnak bulizni, nem elég kettő nap... Nekem ez a személyes véleményem.
69nek (vendég) [2018.08.24., 06:50][válaszolok] #70
Ne tessék már ilyen módon leszólni azokat a fiatalokat akiknek nagy része azért ment el Szerencsről, mert az elmúlt 8 évben sem jött létre normális munkahely. Nagyon sokan nem diplomatának mentek, hanem kőművesnek, gipszkartonozóknak vagy mérnöknek stb. Arról nem is beszélek, hogy Koncz Ferenc 1000 új munkahelyet ígért.
Bizonyára a hazalátogatók ki tudnák fizetni azt a 10000 ft-ot. De a hozzáállás mennyire más lenne!Ha már úgysem nyereséges ez a fesztivál, akkor nem lenne mindegy! Én bízok az új polgármesterben. Remélem ezen a téren is lesz változás!
szerencsiek (vendég) [2018.08.24., 14:25] válasza erre: #70[válaszolok] #71
A legtöbbük akkor sem élne itt, ha lenne 1000 új munkahely. Kisvárosban élni nem sikk, ők azt érzik életre szóló sikernek, ha valamelyik budapesti kocsmában szürcsölhetik a 1500-2000 forintos koktélokat vagy kézműves söröket. Pedig az aputól kapott lakást már annyiért ki lehetne adni, amennyi itthon egy átlagbér, és még dolgozni sem kellene. De higgye el, 80%-uk a pesti fizetéséért sem élne Szerencsen.
valaki (vendég) [2018.08.24., 17:01] válasza erre: #71[válaszolok] #72
Nem tudom milyen környezetből vannak ismerősei, ismeretei, de szomorú, hogy ennyit lát a fiatalokból. Mit vár a jövőtől, ha ezek a fiatalok felnőnek és ők lesznek a társadalom alapjai? Szerintem a többség boldogulni szeretne, keresi a lehetőségeket, vállalja a távollétet, az elszakadást, hogy megalapozza a jövőjét és esetleg segíthesse az itthon maradó szüleit.
menyét (vendég) [2018.08.24., 23:47] válasza erre: #71[válaszolok] #73
Ezt csak akkor tudnánk bizonyítani,ha lenne ezer új munkahely.
Vendég (vendég) [2018.08.25., 10:19][válaszolok] #74
A környező községek közterületei szebbek,jobban rendbe tartottak. Szerencsen nagyon megállt az idő.
csoki (vendég) [2018.08.25., 11:06][válaszolok] #75
Most kap majd hideget meleget a szerencsi vár fura ura. Most kibukott, hogy milyen amatőr a fesztivál szervezése. Aki sokat markol, keveset fog...
errr (vendég) [2018.08.25., 12:28][válaszolok] #76
De mit keresnek csokifesztiválon katonai bemutatók és toborzók? Csak nem az újabb lidérces nemzethy hóbort jegyében szerkesztették ide őket?
Vendég (vendég) [2018.08.25., 22:03][válaszolok] #77
Faraghatnának csokoládéból egy Orbán-királyi képet,amilyet Szilvásváradon lehetet kapni.
Érdekes (vendég) [2018.08.26., 00:29][válaszolok] #78
A csokit megint nagyítóval kellett keresni a fesztiválon...
Az árkádban levő méregdrága árusok között megbújt ma egy üres pavilon is,csak a felirat árválkodott ott: Szerencsi Bonbon
Nagyon gáz volt.
Szabályok (vendég) [2018.08.26., 09:00][válaszolok] #79
azért a tisztelt rendezőség jobban is oda figyelhetne a maguk által elrendelt forgalmi rend változás az is legyen a csoki szezon alatt .
Például ami egy irányú utca az is legyen,mert (igen sokk) autós nem tartja be a forgalmi rend változást .
Vendég (vendég) [2018.08.27., 19:06][válaszolok] #80
Vajon mikor lesz CT a rendelőintézetben? Nagy szükség lenne rá. Most nem mutogathat a város vezetése másra,legfeljebb magára,hogy milyen inpotens.
Persze a stadionok fontosabbak.
errr (vendég) [2018.08.27., 20:31] válasza erre: #77[válaszolok] #81
Vagy inkább valami másból.
Ezek CT ? (vendég) [2018.09.08., 19:32][válaszolok] #82
Egy magyar íróról elnevezett utcát nem tudnak felújítani.
De hát köszönöm akik a 40 fokos melegben is elmentek szavazni ?
utolsó hely (vendég) [2018.09.09., 07:41][válaszolok] #83
Ömlik a a tahó pénz a szerencsi fociba.Eredmény nulla,mint a nagyoknál.Lyukas a zsák alja?
A haza,és védelmezőnk (vendég) [2018.09.09., 13:16][válaszolok] #84
megmentőjének a lányának a cipője 227-ezer forint .
http://nyugatifeny.hu/2018/09/08/breking-orban-rahel-mai-szerelese-12-millio-for ...
errr (vendég) [2018.09.09., 21:45] válasza erre: #84[válaszolok] #85
De ezzel együtt is úgy nézett ki mint egy konyhalány. Tiszta apja!
Ez egyébként nem zavarja a 10 000 Ft-os vásárlási utalványtól megrészegülő szavazóikat, mintha valamennyien elmebajosak volnának.
errr (vendég) [2018.09.12., 13:18][válaszolok] #86
Nem én mondom! - de szóról szóra igaz.
"Ön hazudik a közösségben és otthon, az ön honfitársainak. Ön bűnös, bűzös rezsimet akar megvédeni, amit felépített az oligarchákkal. Európai forrásokból épít birodalmat. Az ön legnagyobb bűne az, hogy elvette azt a hitet, hogy mindannyian magyarok vagyunk. Bevezette azt, amit régen csak Goebbels tudott, hogy jókra és rosszakra osztotta az országot. A nemzeti kokárdát is elvette, amit én most visszaveszek.
Ön mérget dobott a közös ivókutunkba, ez hosszú időre meghatározza Magyarország mindennapjait. Ezért kell megszavazni a Sargentini-jelentést, hogy megtanulja, hogy ezt nem teheti senki a saját hazájával."
Ujhelyi István (MSZP), Strasbourg, 2018. szeptember 11.
megjegyzés (vendég) [2018.09.12., 17:20] válasza erre: #86[válaszolok] #87
Ujhelyi István, akinek Zuschlag János volt a helyettese a később utóbbit börtönbe juttató pályázati csalások idején. Szép társulat az Öné is, errr, nem gondolt még arra, hogy a Fideszben politizáljon?
errr (vendég) [2018.09.12., 18:31] válasza erre: #87[válaszolok] #88
Maguk mindig valami másról szeretnének beszélni mint amiről szó van. Nem gondolta még azt, hogy inkább nem kéne politizálnia? Ja a helyettese akkor ő is? :D
A politika itt már régen a tisztesség kontra mocskosság síkján mozog kár ennek neveket adni szerintem. Nem puszta véletlen, ha mégis a fideszhez köthető szinte teljesen az utóbbi. Illetve....izé hát az LMP sem szavazta meg ugye, holott elismerte hogy a jelentés tartalma igaz s a jobbik is ugye.. Szögek a zsákból
Mellesleg végre örülhetne egy valódi 2/3-nak. 70 %-a Európának azt mondta, hogy amit Újhelyi fent állít az igaz. Ehhez lehet hozzáfűzni ellenkezést csak nem értelmes. Maga szerint nem kéne most azonnal lemondania egy felelős államfőnek? De!
Tiszaújváros (vendég) [2018.09.12., 21:34][válaszolok] #89
Négyezer épitőmunkás,200 magasan képzett szakmunkás,sokmilliárdos adókedvezmény.Igen ez Tiszaújváros legujjab gyöngyszeme,s a japi-magyar/ gumigyártás alapanyaga/még el sem készült.Ez a német-magyar biznisz ismét oda csábitja fiataljainkat.Elfogyunk,mint a gyertyaszál....
megjegyzés (vendég) [2018.09.12., 22:00] válasza erre: #88[válaszolok] #90
Nem kell kertelni, aki nemzetközi szinten a hazája ellen szavaz, az egy hazaáruló féreg, teljesen mindegy, hogy ki az aktuális miniszterelnök. Korrupciót nem fognak számon kérni, csak "európai értékeket", azaz holmi kamu genderképzés, migránsok, cigányok simogatása, buziházasság, sorozatgyilkosok 25 év után utcára engedése. Megvezetett vagy szimplán beteg lelkű ember, aki ennek örül. Az a kétharmad meg úgy kétharmad, hogy nem számolták bele a tartózkodókat, mert másképp nem tudták volna elfogadni a jelentést. Ilyen még ebben a nagy "Fidesz-diktatúrában" sincs, jó kis ballib demokráciafelfogás. Szögek a zsákból, ugye.
90-nek (vendég) [2018.09.12., 22:26][válaszolok] #91
Mekkora hülyeségeket ír!
errr (vendég) [2018.09.12., 22:59] válasza erre: #90[válaszolok] #92
Ezzel szemben az a hazaáruló aki néhány év alatt tönkretette az ország jóhírét és gazdaságát, eladósította azt és bizonyítottan korrupt módon használta el a felzárkóztatásra kapott pénzeket is egytől egyig, aki az országgal takarózik amikor a bűneit ráolvassák és fel sem fogja hova juttatta azt. Európai értékek pl a civilek jogai és a tájékozódás joga is valamint a sztrájkjog is és megint mellément mert az OLAF jelentés nagyonis a korrupcióról szólt . A mindent átfonóról.
Miről tetszik beszélni? Itthol sem számít bele a tartózkodó semmiféle összegzésbe. Nem ártana tájékozódni mielőtt hazaárulózik s kertelés nélkül felháborító szamárságokat mond zavarában.
menyét (vendég) [2018.09.12., 23:20] válasza erre: #90[válaszolok] #93
Amikor az MSZP kormányzott,hányszor szavazott a hazája ellen? Volt amikor még buzdított is a hazánk elleni szavazásra! De nem ezért ragadtam most billentyűzetet,hanem azért,hogy egy veszélyforrásra hívjam fel a figyelmet.A Posta utcában a régi orvosi rendelő kerítésoszlopa szerintem vészesen megdőlt.Nem tudom ki az illetékes a balesetveszély elhárításában.
megjegyzés (vendég) [2018.09.13., 00:17] válasza erre: #92[válaszolok] #94
Az ugye feltűnt, hogy az EU pénzeket kezdettől fogva minden kormány elherdálta? Mégis csak most lett ez probléma az EU-nak, amikor a buziházasság, az iskolák elcigányosítása, CEU és egyéb rettentő fontos intézmények vannak veszélyben kis hazánkban. Elég butácska, ha azt hiszi, hogy a korrupció érdekli az EU vezetőit. Ha beengednénk a migráncsokat, lenne áhított buziházasság, a CEU pedig kiemelt intézmény lenne, akkor biza tojna az EU a korrupcióra, ahogy eddig is tette. A 2/3-hoz:

"Beszélhetünk úgynevezett erős és gyenge kétharmados törvényekről. Az erős kétharmados törvény azt jelenti, hogy az ÖSSZES országgyűlési képviselő 2/3-ának érvényes igen szavazata szükséges elfogadásához. Az Alkotmány tartalmazza ezek pontos felsorolását: a 2/A. § (2) bekezdése szerint a szuverenitást átruházó nemzetközi szerződéseket kihirdető; illetve a Magyar Köztársaság címerének és zászlajának használatáról szóló törvények esetében kell erős 2/3-os szavazás. A gyenge kétharmados törvény elfogadásához viszont elegendő a határozatképes Országgyűlés JELEN LÉVŐ képviselői 2/3-ának igen szavazata."

Hoppá! Na ki is írt szamárságokat? Persze mást hülyézni meg okoskodni azt nagyon tudnak! A helyükben elszégyellném magam, de fogadjunk csak terelni fognak, ahogy szokás ballibeknél, amikor alulmaradnak egy ténykérdésben
errr (vendég) [2018.09.13., 01:17] válasza erre: #94[válaszolok] #95
Maradjon a tényeknél mert már szánalmas az erőlködése nem szórakoztató. Migránsokról szinte szó sem esett, dacára többrendbeli oktalan és alpári képzelgéseinek. Ellenberger az európai országok képviselői hatalmas többséggel, a történelmük folyamán először, szégyenszemre elmeszelték a maga kormányát a fent már soroltak miatt s beindult a 7 cikkely. Alapos és hosszú kivizsgálások s a tények nyomán. Pont.
Ez nem örömmel tölti el a normális becsületes embert, hanem reménnyel egy majdani jobb tisztább és nyugodtabb életben. A folyamat elkezdődött.
Na fröcsköljön még kicsit aztán soha többet. És még: Ha mindenki szembe jön a sztrádán akkor célszerű eltöprengeni hova vezet az. Jóccaka!
errr (vendég) [2018.09.13., 01:18] válasza erre: #93[válaszolok] #96
valóban bárkire rádőlhet.
Na kedves errr (vendég) [2018.09.13., 07:05][válaszolok] #97
Az elôzô hozzászólás után még van kedve vitatkozni ezzel az agymosott társasággal ? Javaslom hagyja rájuk, velük semi értelme vitatkoznia ! Aki ennyire elfogult azt hagyni kell a begyepesedett gondalataival elbibelôdni . Ôk nem fognak megvilágosodni attól, hogy megprólja felnyitni a szemüket ! Be kell látnia ; ez reménytelen próbálkozás !
errr (vendég) [2018.09.13., 10:37] válasza erre: #97[válaszolok] #98
Ha nem hallanak más véleményt akkor azt hiszik csak ők vannak az elkábult valóságtévesztett fától erdőt nem látó kártékony hozsannázók valamint a haszonélvezőik, s az nem egészséges. A bőrünkre megy a játék!
Vendég (vendég) [2018.09.13., 11:14][válaszolok] #99
Újabb plakátkampányt indít a kormány 5.9 milliárd forintért. Akkor csak jutna a rendelőintézetbe Ct-re is.
megjegyzés (vendég) [2018.09.13., 11:33] válasza erre: #95[válaszolok] #100
Sértegetnek, agymosottaznak, holott idézettel, tényszerűen cáfoltam a szamárságokat, amiket írt a 2/3-ról. Férfias beismerés helyett terelt is utána szorgosan, jó ballib szokás szerint. A jelentést sem olvasta el, ugyanis a 12 pontból az egyik a migrációról szól - szóval két férfias beismeréssel tartozik, kedves errr Járjon egyszer egyenes gerinccel, legyen férfi! Csak egyetlen egyszer! Próbálja ki, nem olyan nehéz az!
És marhára nem az én kormányom, életemben nem szavaztam rájuk, haszonélvező sem vagyok, csak magyar vagyok és kiállok a hazám mellett, magukkal, egybites fröcsögőkkel szemben. A kormányt majd támadjuk belül, de aki külső erőket segít, az egy senkiházi hazaáruló, és ezt fenntartom. De képzelje csak azt, hogy a magafajta itt a hazafi, aki fennhéjázva mindenféle hülyeséget összehord és a cáfolatokra nem reagál. A buta arroganciájuk miatt van 2/3-a a Fidesznek. Jó képzelgést, a névtelen szárnysegédjének meg további jó sértegetést
errr (vendég) [2018.09.13., 13:00] válasza erre: #100[válaszolok] #101
Unom már magát, egyszerűen nem érti a helyzetet és részigazságokon lovagol aminek semmi köze a lényeghez. Éppen a 95-ben írtam hogy alig esett szó a migránsokról. Az 1/12 az megfelel ennek? Azt nevez hazaárulónak akit akar én viszont azt akit joggal elítéltek a szövetségeseink akik az országot lerontották és stb és azt aki még védi is őket ostobán, mert további kárt okoznak. A nevetséges jelzőit meg tartsa meg baráti körének, azok vevők erre esetleg.
Ismét Szerencs megemlítve: (vendég) [2018.09.13., 15:31][válaszolok] #102
propaganda (vendég) [2018.09.14., 09:37] válasza erre: #102[válaszolok] #103
"Egy szerencsi ingatlanügynök mutatja végig, hány ház eladó, mert mindenki lelép Budapest felé. Egy faluban az üresen álló ház szomszédjai magyarázzák el a riporternőnek, hogy oda csak magyar vagy német költözhet be, migráns nem. És az új lakótól is elvárják, hogy vasárnaponként megjelenjen a templomban."

Egy névtelen falu névtelen lakói, a szokásos balliberális forrás Aztán mennek Csenyétére, a 100% cigány lakosság hirtelen "magyar falu" néven jelenik meg a hírben. És még ők beszélnek propagandáról, pfej.
Lejátszás (vendég) [2018.09.14., 10:47] válasza erre: #103[válaszolok] #104
Valaki be tudná linkelni a riport idevágó részét?
??? (vendég) [2018.09.14., 11:46][válaszolok] #105
errr (vendég) [2018.09.14., 11:47] válasza erre: #103[válaszolok] #106
2 egyszerű kérdést kéne feltennie magának, hogy eligazodjék ebben a homályban:
-
1. Szerencsen tényleg rengeteg-e az üres és(vagy) eladó ház, azaz van-e elvándorlás? Tessék csak lábra kapni és sétálni egyet.
2. Csenyéte csak akkor magyar falu-e amikor a fideszre szavaz?
-
Mellesleg arrafelé a szemmel látható nyomor érinti az egész völgyet, nem csak Csenyétét, miközben a falvak határát sokhektárszámra kivétel nélkül egy-egy csókos műveli egyben. Gondolom sosem járt még arra. Úgyhogy alig kellett volna letérnie a stábnak a 3-asról s mindjárt hasonlót láthatott volna jóval előbb is.
propaganda (vendég) [2018.09.14., 13:08] válasza erre: #104[válaszolok] #107
Az előttem szóló megosztotta a cikk linkjét, nem hosszú.
propaganda (vendég) [2018.09.14., 13:15] válasza erre: #106[válaszolok] #108
1. Igen, van. De ezt senki nem vonta kétségbe, olvasson figyelmesebben!

2. Nem, nem magyar falu. Cigány falu, tök mindegy, kire szavaz. Mondjak érdekességet? A bűnözéstől sújtott Csenyétéhez közel fekszik a szintén szegény zsákfalu, Gagyapáti, ami két dologról híres: Csenyétével ellentétben itt hírből sem ismerik a bűnözést. A másik az, hogy Gagyapátiban egyetlen cigány család sem él. http://www.origo.hu/itthon/20080415-csak-egy-lo-bolygatta-meg-a-bunozest-nem-ism ...

Remélem sikerült eligazítanom a homályban.
valaki (vendég) [2018.09.14., 21:14] válasza erre: #108[válaszolok] #109
"Remélem sikerült eligazítanom a homályban."
Minden világos! Hiteles, pontos naprakész tájékoztatást kaptunk. Talán tudatosítani kell, hogy a cikk 2008-ban íródott és kiegészíteni azzal, Gagyapátiban az ez évi választásokon 22 fő volt a névjegyzéken.
menyét (vendég) [2018.09.14., 23:58] válasza erre: #108[válaszolok] #110
Ön szerint milyen a magyar falu? Ahol nem laknak cigányok? Mondjuk Rátka?
errr (vendég) [2018.09.15., 00:08] válasza erre: #108[válaszolok] #111
Látom nem értett. Csenyéte egy cigányok lakta magyar falu (igaz Magyarországon a legszegényebb). Ha megfelelt mint település a magyar választásokon ugyanezekkel a lakókkal miért is ne lehetne felkeresni? Hiszen hasonló ezer akad. Lassan ez a jellemzőbb számszakilag is. Mellesleg hasonszórű magyarok akadnak magasabb helyen is és milyen érdekes éppen politikai és egyéb bűnözés vádja állt meg ellenük. Mondja már, hogy gagyapáti különb s az a jellemző. Azonnal vegye le és törölje meg a szemüvegét, délután szeptemberben azért ez még nem lehet köd.
valaki (vendég) [2018.09.15., 08:14][válaszolok] #112
Más téma.
Magyar valóság! Itt minden rendben van. Miniszterelnökünk és az emberek fociimádata határtalan. Európa két legnívósabb bajnokságát (spanyol, angol) csak a Spíler tv-n (Andy V.) lehet(ne) nézni. Milyen csomagokban vannak ezek a TV-k?
valaki (vendég) [2018.09.15., 08:42] válasza erre: #100[válaszolok] #113
"A kormányt majd támadjuk belül, de aki külső erőket segít, az egy senkiházi hazaáruló, és ezt fenntartom."
Ugyan ki? A levitézlett baloldal (MSzP, DK), a "csikcsás" LMP, a széthulló Jobbik?
Szerencs (vendég) [2018.09.15., 14:51][válaszolok] #114
súlyosan fertőzött terület nagyon sok Ó migráns van köszönhető a fidesz politikának .
Gagyapáti számomra azért nemes mert ott egy olyan ember aki Mohamed Ali.edző partnere volt és leverte Meciar cseh államfőt csak egy autó baleset derékba törte életét . De a fidesz erről harsog . Az ő neve Pável Béla
http://mindennapi.hu/cikk/sport/meciar-vero-magyar-bokszkiraly-a-falu-mindenese/ ...
Rátka (vendég) [2018.09.15., 15:52] válasza erre: #110[válaszolok] #115
mióta a magyar falu ,
Hiszen svábok lakják ?
Csak Magyarországon van de állam az államban hiszen saját önkormányzatuk van .
Így le mondtak a magyar rendről nem de bár ?
menyét (vendég) [2018.09.15., 23:19] válasza erre: #115[válaszolok] #116
Igen, többségben sváb származásúak lakják Rátkát,de azért nem gondolom,hogy örülnének annak,ha valaki megkérdőjelezné a magyarságukat.Szerintem magyar az,aki magyarnak érzi magát.Legyen az szlovák, román,sváb,szerb,lengyel vagy roma,Magyarországnak szüksége van a munkájára,tehetségére.
valaki (vendég) [2018.09.16., 12:52][válaszolok] #117
Egy érdekes vélemény: "Az orbánizmusnak nincs sajátos intézményi rendszere, ezért is nehéz jól megragadni a lényegét. Nem tudok jobb nevet mondani rá, mint tömegdemokratikus díszletek mögött létrehozott királyság. Ahol egyetlen személy irányítja a tág értelemben vett politikai folyamatokat, nem elsősorban a jog, hanem a karizma, a belé vetett hit és a tőle való félelem segítségével." (Török Gábor)
Hogyan (vendég) [2018.09.16., 14:15] válasza erre: #116[válaszolok] #118
lehet valaki magyar mikor sváb ?
Akkor elmegyek Kínába leélek 50-évet és utána ordítok,hogy Kínai vagyok ?
Mert az érzéseim már kínaiak ? Sületlenség,baromság amiket össze hord .
errr (vendég) [2018.09.16., 18:27] válasza erre: #118[válaszolok] #119
Akkor gondolatébresztésül: Damjanich hogy lehetett magyar? Hát Bem? Na és József Attila, Petőfi? Közelebb magához: hogyan lehet egyáltalán magyar egy bayer zsolt? Az más kérdés hogy valósággal szégyen. Hagyja már a baromságait.
Agyrém (vendég) [2018.09.16., 20:33] válasza erre: #116[válaszolok] #120
Eredetileg arról volt szó, hogy buta csenyétei cigányok mondásait úgy reklámozza Németországban a ZDF és itthon a HVG, hogy a magyar falun atombombától rettegnek [a magyarok]. Kiket járatnak le ezek a cikkek? Az átlag vidéki magyar embert. Menyét miért keverte ide a svábokat? Csúsztatásból! Azt ne mondja már, hogy az elmeroggyant liberálisokon kívül a svábokat bárki egy lapon említi a cigányokkal (és nem "romákkal", mert a németeket sem deutsch-oknak hívjuk magyarul). Már a felsorolása is sértő, amiben együtt említi őket. A svábok kezdettől fogva Magyarország legmegbecsültebb nemzetisége, és nem véletlenül! Ahol sváb él, ott rend, tisztaság van szerte az országban. A cigányok pedig mindent lepusztítanak maguk körül, bárhol is éljenek, ráadásul többségében nem is tartják magukat magyarnak - minket gádzsónak, azaz parasztnak neveznek a nyelvükön. Menjen ki a szerencsi Tesco környékére, ott láthatja élőben, milyen munka, tehetség jellemzi őket, amire Magyarországnak akkora szüksége van... Magyar az, aki magyarnak érzi magát? Ezt meg hol hallotta? Akkor ha én elefántcsontpartinak, eszkimónak vagy japánnak érzem magam, akkor az is vagyok? Eszem megáll! Magyar az, akit a magyarok többsége annak tartu, azaz aki kiérdemli, hogy a közösségünk tagjának elismerjük és ő maga is az szeretne lenni.
valaki (vendég) [2018.09.16., 22:04] válasza erre: #120[válaszolok] #121
Eddig azt hittem, hogy keresztény vagyok, európai és magyar. Most kezdhetek izgulni hogyan találkozhatnék a magyarok többségével és mivel tudnám őket meggyőzni, hogy kiérdemlem a magyarságot. Segítsen, Önt miért ismerték el a közösség tagjává? Agyrém. Eszem megáll! Nem politikai közösségre gondolt?
Tudtommal mi magyarok a keresztény Európát és a keresztény Magyarországot védjük. Milyen keresztény az aki emberek (egyének) csoportjáról (cigányok, liberálisok, migráncsok stb.) ilyen megalázóan ír, ilyen véleménnyel van? Önnel ellentétben én elfogadom az enyémtől eltérő véleményeket is, de nem biztos, hogy szívesen lennék tagja olyan többségnek, ahol csak Önhöz hasonlók vannak.
menyét (vendég) [2018.09.16., 22:23] válasza erre: #120[válaszolok] #122
Mondjon egy magyar falut,ahol nem él egy kun, besenyő,jász netalán hun származású.Elhiszem, hogy Ön utálja a cigányokat és a fehéreket nem, én csak arra szerettem volna utalni,hogy ne legyenek Magyarországon másod,harmadrendű emberek.Egyébként érezze magát eszkimónak Alaszkában kevés a cigány.
Agyrém (vendég) [2018.09.16., 22:47] válasza erre: #121[válaszolok] #123
Az én magyarságomat miért vonná bárki kétségbe? Itt születtem, sokadik felmenőim is itt éltek, dolgoztak, nem voltak pártok tagjai, sem egyéb haszonlesők. Anyanyelvem a magyar, magyarul írok, érzek és gondolkodok. Három idegen nyelvet ismerek, angol nyelvű tudományos könyveket olvasok, de magyarnak tartom magam, Magyarországon nőttem fel, Magyarországon jártam egyetemre és Magyarországon dolgozom, évente több millió adóforinttal igyekezve meghálálni az országnak azokat a lehetőségeket, amiket kaptam, hogy eddig eljussak. Munkám nemzetközi szinten is javítja hazám jó hírét. Természetesen elfogadom, ha Ön nem szívesen tagja egy olyan közösségnek, amihez a hozzám hasonlók tartoznak... A Tesco-nál tanyázó vagy a csokoládé fesztiválon verekedő védencei is tartoznak egyfajta közösséghez, de engedtessék meg a többségnek megvetni ezt az életmódot, főleg, ha ők saját magukat sem tartják magyarnak, inkább lenéznek minket. Remélem, őket is kioktatja olykor toleranciából és kereszténységből!

Nem írtam, hogy keresztény vagyok, tehát minden, amit gunyorosan levezetett ebből, vaktában lövöldözés.
Agyrém (vendég) [2018.09.16., 23:09] válasza erre: #122[válaszolok] #124
Nem érti, mi a különbség egy 100%-ban etnikum által lakott település és egy olyan település között, ahol mondjuk 1% él, vagy éppen "él egy kun, besenyő,jász netalán hun származású". Szerintem nagyon is érti, csak maszatol. Ha Magyarországon másodrendű állampolgárokat keres, akkor látogasson el olyan falvakba, ahol ez a nagy formátumú kisebbség nagy számban él és nézze meg, hogyan rabolják, fosztogatják, sokszor gyilkolják a magyar időseket, szednek hídvámot vagy utaznak ingyen a tömegközlekedésen, mert nekik azért sem kell fizetni, különben megverik a kalauzt. Vagy nézze meg, milyen pályázatok, oktatási ösztöndíjak és munkahelyteremtési támogatások vannak ma Magyarországon, amelyek kizárólag faji alapon tesznek különbséget cigány és magyar között az előbbiek javára.
valaki (vendég) [2018.09.17., 09:00] válasza erre: #123[válaszolok] #125
Ezt írtam: "Milyen keresztény az aki emberek (egyének) csoportjáról (cigányok, liberálisok, migráncsok stb.) ilyen megalázóan ír, ilyen véleménnyel van?" Megkövetem, igaza van: nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy ne alázzunk embereket, tehát értse így: milyen ember az aki egyének csoportjáról ... Ön válaszában kiragadta a cigányokat (nem védenceim) - pedig másokról is írt - és nem akarja megérteni az egyént, a személyt (ne általánosítsunk).
Örömteli, hogy (nem keresztény) több diplomás, jól kereső, tisztességesen adózók is vannak, akik segítik a keresztény Magyarország előrehaladását. Azért nem kell megvetni, gúnyolni, hazaárulózni a másként gondolkodókat, akik ugyanúgy az ország előrehaladásáért tesznek. Megjegyzem, hogy az emberséget, a tisztességet, a toleranciát nem diplomával adják, az nevelés, neveltetés kérdése.
Keresztény civilizáció (vendég) [2018.09.17., 14:10][válaszolok] #126
A mama egyedül élt,devizahiteles gyermeke családjával hozzá menekült.A vő meghalt,egy gyermek csak hétvégékre jön haza,de lett egy élettárs.Ma három felnött él a lakásban,de a 60 literes kuka maradtA szomszédban ketten élnek,de eggyik sem 70 éves,igy 120 literest fizetnek,miközben a 60-ok több hulladékot "termelnek"A külömbség kikerül a földekre,árkokba stbEzek is keresztények?
Agyrém (vendég) [2018.09.17., 14:47] válasza erre: #125[válaszolok] #127
Tökéletesen értem, melyik elkoptatott liberális közhelyet erőlteti ("nem szabad általánosítani"), de gyökeresen félreérti annak jelentését! A tolerancia csak és kizárólag egyénre vonatkozhat, sohasem ideológiákra vagy jelenségekre. Ha egy cigány tisztességesen él és dolgozik, akkor becsülni kell - nem körbeugrálni, csak becsülni annyira, mint bárki mást. Tolerálni azt lehet, ha neveltetése miatt nem tud például szépen magyarul beszélni vagy nem tud alapvető dolgokat elintézni. DE! A bűnözést, viselkedészavarokat, pusztítást nem lehet, sőt TILOS tolerálni. Egy tudós sem fog egyetlen kísérletből általánosítani, de ha jelenségeket vizsgál, akkor igenis általánosít, tapasztalati alapon. Aki védelmez, relativizál egy országot sújtó jelenséget, az butaságból vagy arroganciából hihetetlen mértékben árt a hazájának, mert nem az ország előrehaladását segíti, hanem a probléma szőnyeg alá söprését.
Az, hogy megvetem az ilyen "másként gondolkodókat", az az én saját véleményem és jogom van hozzá. Elég pikáns, ahogy Ön az én neveltetésemet, tisztességemet és egyéb tulajdonságaimat látatlanban elvitatja, miközben kioktat, hogy nem kell megvetni a másként gondolkodókat. Talán kezdje saját magán alkalmazni a jótanácsait!
Miről (vendég) [2018.09.17., 19:04] válasza erre: #119[válaszolok] #128
beszél err meg ártott a dormeo ?
Ki mondta hogy Damjanich,Bem,Petőfi,József Attila,Rákóczi nem volt magyar látszik hogy az agymosót MTA generációja .
Szálasi Ferenc ugyan olyan magyar mint maga vagy tagadja ?
Tájékoztató (vendég) [2018.09.17., 19:31] válasza erre: #121[válaszolok] #129
Volt egy Leopold von mi a túró onnan német földről aki azt tanácsolta a Németh-Római császárnak hogy a magyarokat.
Most tessen figyelni koldusá,németé,keresztényé kell tenni .
Kell hozam írást .?
hulladék (vendég) [2018.09.17., 21:09] válasza erre: #126[válaszolok] #130
Csak nem Bekecs? Ott évek óta képtelenek elvégezni a kötelességeiket, a sok facebookozás mellett semmire nem jut idő a hivatalban - meg lehet nézni a Facebook oldalaikat munkaidőben. Jegyzőkönyvet 6,5 éve nem töltöttek fel a honlapjukra. Szálláshelyek, telepengedélyek, működési engedélyek sem elérhetőek, fittyet hánynak a törvényekre.
menyét (vendég) [2018.09.17., 23:59] válasza erre: #124[válaszolok] #131
No, még a végén egyetértünk?Valóban megkértem volna,hogy ne általánosítson,ha nem nekem címezte is.A többi amiről ír, szerintem rendészeti probléma.Aki nem tartja be a magyar törvényeket,legyen az hun,sváb,cigány magyar azt büntetni kell nem jutalmazni.Aki dolgozni szeretne elfogadható fizetésért,tök mindegy milyen nemzetiségű,segíteni kell.Van rá szándék?
errr (vendég) [2018.09.18., 11:26] válasza erre: #128[válaszolok] #132
Töprenkedjék még egy keveset aztán próbálkozzon hozzászólni a vitához. pl Rákóczit hol tetszett olvasni s hogy jön ide Szálasy? Fogadjounk jobber!
err (vendég) [2018.09.18., 18:16][válaszolok] #133
értelmezzen már gondolom az égő csipkebokor a háttérben meg remegett ?
errr (vendég) [2018.09.19., 01:28] válasza erre: #133[válaszolok] #134
Próbálkoztam s nyilván nagyon okosat mondana csak nem tudja magát kifejezni. Csupa könny a szobám, hogy nem lettem gondolatai által gazdagabb. Talán ha letenné a poharat...
37-es (vendég) [2018.09.19., 07:08][válaszolok] #135
Szeptember 18-án reggel Miskolcra menet a második lámpánál baleset,s rendőrök fogadtak.Egy aláirásgyüjtés biztos segitene,hogy a tervezett milliárdos plakátkampány heleyett végre a mi életünk is számitson valamit,s ne csak a választásokon.
errr (vendég) [2018.09.19., 22:13][válaszolok] #136
Újabb 6 milliárd plakátra!!
Miközben kilakoltatják a kisgyerekest a beteget és rohad az egészségügy szemetesek az utcák és lepukkant országrészek vannak. Nem ez a hazaárulás? De! Félelmükben firkálnak, mérgezik a környezetünket, hogy itthon ne eszméljen az aki amúgy sem eszmél, mert egyébként Európában ezeknek lőttek s itthon is ez kell legyen s ez lesz a vége.
Szembenézés (vendég) [2018.09.20., 10:29][válaszolok] #137
Encs,Ózd,Selye,Heves,Edelény járásaiban a roma-cigány népesség arányszáma már meghaladja az 1/3-ot.Rövidesen 50% fölé kerülnek az elvándorlás,menekülés,születésszám miatt .Mórahalom,Balatonfüred,Mosonmagyaróvár járásaiban 1% alatti ugyanez a mutató.Az országos átlag 10%-ék körüli.Más a kulturájuk másként szocializálódtak,nehezen integrálhatók,Mutatóba akad csak pedagógus,rendőr,ügyész,stb.A lakosságszámhoz viszonyitva nincs számottevő értelmiségük.Magyarul beszél a többség,de nem követik zömükben -ezt a identitást. A politika nem tud sikereket elérni ezen a területen,csak a maszatolás folyik kormánytól függetlenül.Amikor a mennyiség átcsap minőségbe már késő lessz,ezért is B.A.Z megyéből tervezik legtöbben a kivándorlást,elköltözést,s inkább a házaikat is hátrahagyják.Miskolc lakossága a renszer vagy módszerváltás óta jelentősen csökkent,s napjainkban is folyik,akár a többi településé ahol az ingatlanárak stagnálnak vagy lefelé mennek.Egymás mardosása helyett a kivezető utat kellene keresni-amig nem késő.
megjegyzés (vendég) [2018.09.20., 14:12] válasza erre: #137[válaszolok] #138
https://index.hu/belfold/2018/09/20/atlag_folotti_a_halalozas_nograd_megye/
És amit a balliberális hírportál elhallgat: átlag fölötti a cigányok részaránya, azért menekülnek onnan a fiatal orvosok is.
Kérdés (vendég) [2018.09.20., 18:37][válaszolok] #139
tibi amúgy mit ad elő Szerencsen ?
Mikazok a híres fejlesztések amit ígért és hol vannak ?
Tibi hol vagy merre csavarogsz ?
persze (vendég) [2018.09.21., 21:32][válaszolok] #140
Tibit se nagyon zavarják a helyi körülmények (munkanélküliség, leépülő város, üres ingatlanok, szégyenletes állapotú főutca, stb.), úgy tűnik. Ellenben remekül mennek a napok abszurdisztánban, hol itt, hol ott fő a hamisgulyás, T. felkap egy kockás inget, megtekint egy egy produkciót. Aztán megállapítják, hogy minden jól van és rendben van, meg el is hiszik. És miután jól vállon veregették magukat, hazatérnek többmilliós dzsipjükkel a többtízmillió otthonaikba, ahonnan nem látszik a nyomorgó város.
Vendég (vendég) [2018.09.22., 12:40] válasza erre: #140[válaszolok] #141
Amit leírt az teljes mértékben igaz és örülök annak,hogy ezt le is írta.
sajnos (vendég) [2018.09.22., 13:02] válasza erre: #140[válaszolok] #142
pontosan, pedig valahogy elhittük, hogy ő kilóg a sorból :D
! (vendég) [2018.09.23., 09:15][válaszolok] #143
?szembenézés? ! Már késő! Sok ?magyar? is cigánnyá válik. Ez a divat! Tetkó,vastag lánc,cigány szleng,ingyenélés ?gengszterség? hajszolása.
errr (vendég) [2018.09.24., 10:45][válaszolok] #144
Egy kis olvasnivaló: hova vezet az út a faluvégről!
No pl ezért sem akarnak Európai ügyészséget. Mi pedig ezért is akarunk!
https://atlatszo.hu/2018/09/24/orban-viktor-a-maganrepulogep-a-luxusjacht-es-a-m ...
Kötözők (vendég) [2018.09.24., 12:07][válaszolok] #145
Már az ásványok és a lepkék is költöznek Szerencsről Tokajba. :(

https://www.facebook.com/100005071530626/posts/1072340642944977/
Helyzet (vendég) [2018.09.24., 21:44] válasza erre: #141[válaszolok] #146
van-e saját csapata,vagy elődei embereit viszi tovább?Van-e mozgástere,pénze a saját elképzeléseire vagy azt már előre betáblázták,elfesztiválozták?
mese (vendég) [2018.09.26., 21:25][válaszolok] #148
Tibi mesekönyv kiállítást néz az oviban. És ezt még le is fényképezi a sajtó. Hát bizony, nincs is fontosabb dolog ebben a városban, ugye? Csak ráérősen, nyugodtan tessék nekifogni a dolgoknak, nehogy megártson a munka...
Tibi (vendég) [2018.09.27., 11:29][válaszolok] #149
felsorolta az önkormányzati ülésen mi történt a két testületi ülés között, vagyis egy hónap alatt:

1.Sok 90 , 95, sőt 105 éves embert köszöntött.
2. Triatlon verseny volt.
3. Utaztak Rozsnyóra
4. Utaztak Horvátországba
5. Utaztak Lengyelországba
6. Aranyfakanál versenyt rendeztek ahol jókat főztek
??? (vendég) [2018.09.27., 12:47] válasza erre: #149[válaszolok] #150
Ez aztán a teljesítmény. Ez téboly. :D
Csodálkozás (vendég) [2018.09.27., 19:16][válaszolok] #151
Miért nincs Szerencsen még stadion megérdemelné a falu akarom mondani a város .
Cukigyár helyén jól jönne ?
Labdarugás (vendég) [2018.09.27., 21:01] válasza erre: #151[válaszolok] #152
Az utolsó helyek eggyikén állnak,cserélni kellene,de nem a kispadról.Nincs szponzor mert nincs teljesitmény elég a tao-os pénz a managementnek.Tanulhatnának az U 16-tosoktól.
errr (vendég) [2018.09.27., 21:17] válasza erre: #151[válaszolok] #153
S hogyhogy nincs mlg türkmén testvérváros? Hát kurultáj?
Utitársak (vendég) [2018.09.28., 09:34][válaszolok] #154
?????????????????
Mondják (vendég) [2018.09.28., 18:54][válaszolok] #155
a hírekben hogy a nyugdíjasok megint kapnak részesedést a dinamikusan fejlődő gazdaságból ?
Tulajdon képen miért ?
Szerencsen 20 éve konzerválva van a gazdaság,fejlődés ?
Vagy valamit nem vettem észre ?
Sok itt a kérdőjel .
Segitség! (vendég) [2018.09.29., 07:29] válasza erre: #155[válaszolok] #156
Merre van a 2018 as polgi átadás-átvételi jegyzőkönyv?Titkos?Ez is?
errr (vendég) [2018.09.29., 13:47] válasza erre: #155[válaszolok] #157
Ja kérem közeledik az Ep választás, a szokásos üveggyöngy a bennszülötteknek. Értelmes nyugdíjas a pénzt elteszi aztán ellenük szavaz, a kilóra vehetőnek meg nem is kéne adni semmit az úgyis megvan. (gárgyulva)
buszos (vendég) [2018.09.29., 19:32][válaszolok] #158
Mikor óhajtanak végre fedett buszmegállót létrehozni a postával szemben? Pontosabban szólva: mikor lesz fedett a buszmegálló? 2018-at írunk, szégyen, hogy csak egy 30 éves mocskos pad van ott "buszmegálló" gyanánt. És most is jön a sok eső, hó...
Vendég (vendég) [2018.09.30., 14:36][válaszolok] #159
Ismét lépnek előre. Új piac épül Tokajban. Vajon Szerencsen mikor?
Dehogy (vendég) [2018.09.30., 21:12] válasza erre: #156[válaszolok] #160
Titkos az . .. majd felteszik azt is jó féléves csúszással, mint a tavalyi vagyonnyilatkozatokat. Addig csak nézegesse a sok fészbukos fotót a sok rendezvényről, komoly divattanácsokat kaphat ott öltözködés terén,, .. meg hát az se kutya, ahogy választottjaink és családtagjaik a munkaidejüket eltöltik, míg Ön és társai dolgoznak. (Úszás, avatások, külföldi utak, rendezvények). Abból is sokat tanulhat. Élni tudni kell.
Piac (vendég) [2018.10.01., 10:42] válasza erre: #159[válaszolok] #161
Mezőzomboron is új piac épül. A Béke-kerttel szemben.
159 -nek (vendég) [2018.10.01., 11:08] válasza erre: #161[válaszolok] #162
Itt is épült piac, de szerintem nem így volt tervezve, mint ahogyan a félkarú városkapu sem. ne felejtsük el. Mai napig nem tudni a másik kapuszárnynak hová lett az ára. Ezzel egy percig nem vitatom az előttem felsoroltakat, de sajnos, amit tudtak mindig is lenyúlták.
Szerencsen (vendég) [2018.10.01., 18:47] válasza erre: #159[válaszolok] #163
nem kell piaci rekonstrukció az a jó ezeknek hogy már lassan összeverekednek az emberek se parkolóhely,sem stand király a káosz ,
Mert hát mindent engem a Szerencsi emberek választottak meg még ha nagy meleg is volt .
Bizony .. (vendég) [2018.10.01., 21:12] válasza erre: #163[válaszolok] #164
összeverekednek, ha nem is itt, hanem az ongai görhenapon!!/Borsod24 Com,szeptember 26/ Itt lehet bővebben olvasni róla.
errr (vendég) [2018.10.01., 23:59] válasza erre: #158[válaszolok] #165
Elnézve a megállót, az igényes zömmel vidéki közönség derékig ül a szemetében piszkában naponta, holott 3 m-re van a szemetes. Kis és esetenként nagyobb dolgát kényszerűségből a közben végzi... Nomost ha befedik akkor még büdös is lesz. Pardon me!
Érdekes (vendég) [2018.10.02., 06:53][válaszolok] #166
Azért öröm azt hallani, hogy itt minden szép és jó, minden éven beszámol a rendőrség, hogy a közbiztonság pompás. Most végülis csak egy késelés volt, az sd számít majd bele biztos a statisztikába, nehogy lerontsa...
Tárgyaló. (vendég) [2018.10.02., 12:43][válaszolok] #167
Nicsak!
https://www.facebook.com/826824254015504/posts/2126040614093855/
Azt csak remélhetjük, hogy a ?mi Ferink? a tárgyaláson szorgalmazta Szerencs főutcájának aszfaltozását is (aminek őszre el kellett volna készülnie), ha már itthon hagyta a ?mi Tibinket?, aki mesekönyv kiállítást szemlél az óvodában. No!
Volt (vendég) [2018.10.02., 19:06] válasza erre: #167[válaszolok] #168
idő mikor a fecskés felé hidat mitad Isten felüljárót akart építeni
Nem ma volt .
http://www.szerencsivalasz.hu/index.php?module=news&id=458&session=7252d471102d6 ...
lesz (vendég) [2018.10.04., 12:27][válaszolok] #169
Prügyön is piactér. Még szegény Móricz Zsigmond mellszobrát is átköltöztették valahová.
??? (vendég) [2018.10.11., 18:52][válaszolok] #170
https://www.eszak.hu/helyi/2018/10/10/szupergyors-sorral-gyorsitottak-a-gyartast ... Szerencsen miért is nem adtak át semmit, amiben dolgoznának is? :(
Az első százmillió (vendég) [2018.10.13., 09:14] válasza erre: #170[válaszolok] #171
Keveset tudni e divatital mentorairól.Egyre több helyen korlátozzák a forgalmazását vitathatatlan egészségkárositása miatt.Cigi telefon energiaital ez a reggeli módi.Szikszó városának volt területe iparfejlesztésre.a fiuknak meg kezdőtőkéje,s nem a polgármestertől várták a milliárdos hitelek elintézését.Miért is jönne erre a vidékre egy tőkeerős nem borászgató befektetői csapat?Már a T.harkányi elágazásnál visszafordul.Varrónő és fodrászképzés ezt tudjuk nyújtani,a diákság negyede funkcionális analfabéta a az Iparkamara szerint.Egy munkahely létesitése 12 milliót kostált az italgyárban,persze támogatás formájában.Akárki lehet a polgármester a csodára várni kell.
171-nek (vendég) [2018.10.13., 10:13][válaszolok] #172
Ennyi mindent összezagyválni egy hozzászólásban...
errr (vendég) [2018.10.13., 11:40] válasza erre: #171[válaszolok] #173
az energiások,- és Avalon-osok is, a pletyka szerint csókos románok erős hátszéllel. A tehetség az manapság errefelé kevés. Ezzel együtt valóban Szikszó jól járt velük, valszeg ott jobban pucsítanak.
gyurcsányistának (vendég) [2018.10.13., 14:45] válasza erre: #173[válaszolok] #174
A Barabás család a 90-es években települt Erdélyből Miskolcra. Nemzetünk legalja, aki a sajátjait románozza. Egyszer próbálja meg ezt nem sunyin, névtelenül a klaviatúra mögül, hanem személyesen Székelyföldön eljátszani, minimum egy monoklival fog pityeregve hazaiszkolni!
menyét (vendég) [2018.10.13., 22:03] válasza erre: #174[válaszolok] #175
Rezes Évát, amikor szlovákozták, nem volt így felháborodva.
errr (vendég) [2018.10.13., 23:11] válasza erre: #174[válaszolok] #176
Na de kisöreg az a helyzet hogy ők vannak nálam nem én ott. Tetszik értelmezni a dolgot? Monoklit meg nem csak kinti kilóra vett idelevelező-szavazó potyaleső fajtája tud ám osztogatni. Maga a nemzet legalja szerintem. Segít kirabolni az országot.
gyurcsányistáknak (vendég) [2018.10.14., 16:20][válaszolok] #177
175: Idézze már be, ki és mikor szlovákozta le ezen a fórumon a magyart csak törve beszélő, a bíróságon szlovák tolmácsot kérő felvidéki milliomosnőt! Ja, ilyet nem tud, csak hazudik, terel.

176: Az összefüggéstelen zagyvaság ontása helyett törődjön már bele, hogy nem mindenki hagyja szó nélkül, ha folyamatosan provokálja a magyarságot!
errr (vendég) [2018.10.14., 22:15] válasza erre: #177[válaszolok] #178
Gyurcsányozás helyett fogadjon fel inkább felzárkóztató pedagógust, hátha idővel megérti amihez hozzászól. Ne járja itt a bolondját!
Biztos, hogy jó ez nekünk? (vendég) [2018.10.15., 11:56][válaszolok] #179
4:12-től megemlítve a közeli település is. youtube thumbnail
errr (vendég) [2018.10.15., 21:28] válasza erre: #179[válaszolok] #180
Már csak röhögnek ezeken Európa-szerte de itthon harcról hazudoznak a közmédiában.
gyárbezárás (vendég) [2018.10.16., 17:01][válaszolok] #181
Csak nem? Manapság is zárnak be gyárat? Tessék csak olvasni: mennyi adóbevételtől esik el a város? No!

https://www.agroinform.hu/gazdasag/vegleg-bezar-a-heineken-martfui-gyara-38060-0 ...
Elérhető magyar nyelven is: (vendég) [2018.10.16., 21:24][válaszolok] #182
Évforduló (vendég) [2018.10.18., 07:07] válasza erre: #181[válaszolok] #183
Bizony 15 éve annak,hogy Rónavölgyiné eladta a cukorgyári részvényeket,s ezzel szabad utat adott a német tulajdonosnak,innen azt csinál amit akar.A következmények máig hatnak,a helyi adórol ne is beszéljünk
Részvény (vendég) [2018.10.18., 12:08] válasza erre: #183[válaszolok] #184
Márpedig azzal az egészhez képest picinyke részvénnyel irányíthatta volna a német tulajdonost, sőt megmenthette volna az egész hazai cukorgyártást. Ne hülyéskedjen már!
úgy tudom (vendég) [2018.10.18., 12:10][válaszolok] #185
a cukorgyárat a rendszerváltás után privatizálták, sajnos már akkor eldőlt a sorsa.
errr (vendég) [2018.10.18., 14:49] válasza erre: #183[válaszolok] #186
Miről tetszik beszélni? Egyáltalán kapizsgálja mi és miért történt a cukoriparral? Másik meg: és mi köze ehhez a gyártulajdonlásnak? Agyrém
Miért. (vendég) [2018.10.19., 07:45][válaszolok] #187
A térség képviselője is megszavazta a lakástakarék megszüntetését!
Kit ,és mikor kérdezett meg erről?
Bukovszky Róbert [2018.10.19., 11:38] válasza erre: #187[válaszolok] #188
Nézze erre megint Lakner Zoltánt kell idézzem; "a fidesz nagyon jó kérdéseket tesz fel, és nagyon rossz válaszokat ad rá" Mire is gondolok? Ebben a formában ezek a "fundamenták" valóban nem az eredeti nemes célt szolgálták, hanem döntő részben egy amúgy is gazdag réteg tovább gyarapodását ill. ingyen pénzhez való hozzáférését segítették elő. Véleményem szerint ezt kellett volna átdolgozni úgy, hogy valóban a kispénzű fiataloknak legyen ez egy alternatíva a saját jövőjükről való gondoskodásra, ez nem történt meg, hanem a szokásos módon "csak fekete és fehér" létezik" nemes egyszerűséggel megszüntették az egészet egy tollvonással minden jó és kevésbé jó tulajdonságával együtt.
Vélemény. (vendég) [2018.10.19., 16:26][válaszolok] #189
A képviselő úr megszavazta a lakástakarék eltörlését. Szavazógép ,vagy képviselő ?
Valószínűleg neki ,és gyermekeinek is van,-de a jövőben ,másnak ne legyen?
Meg kellene kérdezni, mi indokolta , Ez nem képviselet,ez pártfegyelem.
vicc (vendég) [2018.10.19., 21:40][válaszolok] #190
Neki vagy a gyerekeinek minek kéne lakástakarék, ne röhögtessen már...
Van még lejjebb , (vendég) [2018.10.20., 14:13][válaszolok] #191
Kereszténydemokrata intézkedések ,csak az utóbbi időben:
- lakástakarék megszüntetése
- ottholápolási törvény elfogadásának megtagadása
- munkanélküli ellátás megsz.
- hajléktalanokkal kapcsolatos törv.
- fizetős egészségügy
- fizetős oktatás
- törvényben előírt nyugdíjemelés -csökkentése
- közmunka drasztikus csőkk.
- közalkalmazottak leépítése
- gyülekezési törvény bev.

Ezekhez is statisztált a képviselőnk.
Hír (vendég) [2018.10.21., 05:29][válaszolok] #192
Hádám [2018.10.21., 16:10] válasza erre: #188[válaszolok] #193
Egyszerűbb megszüntetni, mint normális mederbe terelni... amekkorát kaszáltak rajta, nem értem miért nem tették kötelezővé az ellenőrzést? Ha a biztosítónak bejelentünk valamit, olykor 30 ezerért is képes kijönni cirkuszolni... nem értem, hogy egy fundamentás beruházásnál miért ne lehetne egy műszaki ellenőr, aki ellenjegyzi, hogy igen, arra lett felhasználva amire adták. Simán lehetne feltételeket szabni hogy mekkora összeghatárig lehet pl termékekre költeni... pl 800 ezres jakuzzira ne... Egyébként tévedés, hogy a leggazdagabbaknak jó, akinek van pénze nem lesz bolond 1,2-1,5 milliót lekötni 300 ezres hozamért, befekteti másba, ami gyorsabb megtérülést hoz, pláne, hogy utána azt a pénzt arra költi amire akarja...

Nyilván az említett képviselő úrnak ez pitiáner összeg, lassan az egy főre jutó igazgatósági tagságuk magasabb a családban mint másnak egy olcsó autó, bár már látom lelki szemeim előtt, hogy ezért "EGYETLEN FORINT SE JÁR"

Közben a közelben lévő "Rohamosan fejlődő településen" Hernádkakon is megépült a főutca, megelőzvén Szerencset... de mit is várunk...a tábla kint van az a lényeg... Természetesen a 37esről szó sincs, megy megint a foltozgatás, igaz alig 4-5 éve lett az egész "felújítva"... Prügyön, ami valljuk be szintén nem egy titán település, most épül az új piac épület, hamarabb megvalósul, mint Szerencsen, a járási központban... azért ez önmagáért beszél és szerintem nagyon ciki... Vagy itt a másik példa... Bekecsen évek óta elérhető a Telekom nagy sebességű optikai nete, Szerencsen meg kínlódnak a 10-20 Mbit sávszélességgel, amit TALÁN valamikor majd bővítenek... Egy másik szolgáltatónak hála istennek van a környékünkön ilyen optikai hálózata, de ha emlékem nem csal, pont a Telekom kapott milliárdokat a fejlesztésre és ezév végére mindenhol LEGALÁBB 30 Mbitet kellene produkálniuk... de legalább Budapesten már kapható a 2000Mbit is... bravó..

Készül a térkövezés a kossut utcában is a járdán, igaz már vagy 2 hónapja harcolnak vele (most ne nézzük a költséghatékonyságot), de a dísztérnél már most málik szét a kő, pedig még fagy se volt... tavaszra fel lehet seperni az egészet...

Egy pesti vonatozás most kétszer annyiba kerül mint 8 éve, amikor diplomáztam és jártam Pestre, a menetidő viszont 45 perccel lett több és még így is késik legtöbbször, ráadásul még legtöbbször a retek szerelvényeket küldik erre, az IC-n még telefont se lehet tölteni a 21. században...

Továbbra sincs egy értelmes busz pályaudvarunk, ahol nem áznak szarrá az emberek, vagy egyáltalán meg tudnak állni a buszok, hogy ne legyen full életveszély az állomás környéke... Van egy totál kihasználatlan raktár épülete a mávnak, ami ott rohad 20 éve... a P+R parkolóról már nem is beszélek...

Kicsit olyan érzésem van, hogy úgy zajlik a "fejlesztés", hogy kitalálnak valamit, gyorsan megcsinálják, a hozzá kapcsolódó dolgok meg elmaradnak így alig használható az egész projekt...
errr (vendég) [2018.10.22., 01:50] válasza erre: #191[válaszolok] #194
a kdnp még a fidesz seggén is bűzló fekély pedig gondolná az ember annál már nincs is lejjebb. szégyen és csőd ez az egész rezsim tokkal vonóval
Kitűnő döntések. (vendég) [2018.10.22., 09:58][válaszolok] #195
A k.demokrata intézkedésekkel egy időben ,a saját jövedelmüket ,és juttatásukat ,a képviselők,jelentősen megemelték.Eben egyet értettek.
Ez van! Ők megérdemlik.
Nehéz dolog a képviselők élete,sok svéd asztal,fogadás,babgulyás,rendezvények-már a parlamentre nincs is idő.Pedig a úgy látszik ,kettesével is járnak.
errr (vendég) [2018.10.23., 11:59][válaszolok] #196
https://168ora.hu/itthon/birosag-ele-all-a-polgarmester-aki-csak-akkor-engedte-v ...
Tállya, nopersze csöppet sem jellemző. Egyeseket muszáj odavetni immár.
Képviselő (vendég) [2018.10.23., 15:09][válaszolok] #197
A " Mi Ferink" feleségestül jönnek-mennek, esznek-isznak, jót mulatnak, díszes hintóról mosolyognak az őket bámuló pornépnek. Miközben országgyűlési képviselőnk dönt, szavaz (pld. lakástakerék) konzultál-e az őt megválasztó polgárokkal? A kérdés költői. Legközelebb is tessenek bölcsöen dönteni és a hivatalban hetenken keresztül sorakozni az 5000 forintos Erzsébet-utalványért. No!
errr (vendég) [2018.10.27., 13:51][válaszolok] #198
https://hvg.hu/kkv/201839__tokajhegyalja__orban_akarata__meszaros_kozpenze__dulo ...
Nevükre íratják az országot és minden szrrá válik a kezük között.
Bukovszky Róbert [2018.10.28., 19:34][válaszolok] #199
errr (vendég) [2018.10.28., 19:38] válasza erre: #199[válaszolok] #200
Éppenhogy el nem bődül.
Vendég (vendég) [2018.10.29., 06:14][válaszolok] #201
Valószínű,hogy a Nagykállóiak nagyon meg vannak vele elégedve. A mi településünkön is sok az elégedett ember,hisz minden szép és jó.
errr (vendég) [2018.10.30., 22:53][válaszolok] #202
Vajon hogy áll a szemétszállítás errefelé, tekintve hogy Nógrádban befuccsolt a cég, mert a nemzethy elvtársak nem utaltak elég pénzt a szolgáltatásért. Gondolom itt is ugyanazok osztanak
202-nek (vendég) [2018.11.01., 15:07] válasza erre: #202[válaszolok] #203
örüljünk hogy tőlünk elviszik a szemetet. Szerencsen egy éve lassan nem jött csekk, azt senki nem veszi észre?
errr (vendég) [2018.11.02., 11:01] válasza erre: #203[válaszolok] #204
Már hogyne vettük volna észre! örülünk is, de lehet-e vajon felhőtlenül az volt a kérdés.
errr (vendég) [2018.11.20., 15:33] válasza erre: #203[válaszolok] #205
Na!- örömünkre megjött a számla! -igaz az 1. negyedévi. Félelmetes
Korai öröm (vendég) [2018.11.20., 22:16] válasza erre: #204[válaszolok] #206
volt, mert ma megjött a csekk. Elszámolt időszak: jan 1 / márc 31. Jó munkához idő kell ..
2o5 nek (vendég) [2018.11.21., 09:50] válasza erre: #205[válaszolok] #207
Nyilvánvaló. Ha szolgáltatást kapunk, azért fizetni is kell. Erre kellett számítani. Nincs ebben semmi kivetnivaló.
errr (vendég) [2018.11.21., 10:13] válasza erre: #207[válaszolok] #208
Nem tudom észrevette-e, hogy az 1 negyedévit szedik be most, miközben annyira nincs pénzük, hogy Nógrádban már csődbe ment egy szemetes cég, mert nem fizették ki őket. Most hagyjuk a politikát, de nyilván az is szerepet játszott, s mint mindig most is mocskos, ettől a rezsimtől már megszokott módon. Egy szervezet amelyik nem szolgáltat hanem mások felett parazitaként ül s még a díjbeszedésre is képtelen minősíti a dolgaikat. Felelőtlen népség
tudja? (vendég) [2018.11.21., 15:54] válasza erre: #208[válaszolok] #209
Azért csak az ellső negyedévit, hogy könnyebb legyen kifizetni. Ha az egész évit küldték volna ki, megterhelő lett volna. Bárhogyan is van, én a magam részéről örülök, hogy nem fürdünk a szeméthegyekben és mondom, ha szolgáltatást kapunk, akkor ki kell fizetni. További szép napot önnek.
perc ember (vendég) [2018.11.21., 17:35] válasza erre: #209[válaszolok] #210
Húzza ki a nyelvét!
errr (vendég) [2018.11.21., 20:02] válasza erre: #209[válaszolok] #211
Tessék már megkomolyodni! Ha folyamatosan szedték volna a díjat, amit ugye megszervezni nem nagy bravúr már 8 általános birtokában sem, akkor most nem lennénk hátrálékban továbbá a szolgáltatók is pénzhez jutottak volna. És mellesleg ezek után ugyan milyen alapon küldhetett volna ki éves pénzt, amikor negyedéves a kötelezettségünk? Nem tudja?
Helyzet (vendég) [2018.11.22., 14:31][válaszolok] #212
Csütörtök 17 óra Rákóczi vár Közmeghallgatás!Arccal,névvel.
menyét (vendég) [2018.11.22., 23:47] válasza erre: #212[válaszolok] #213
Ahogy Ön.
Közmeghallgatás (vendég) [2018.11.23., 08:19][válaszolok] #214
Csaknem kétharmad hivatali dolgozó tartott közmeghallgatást Ondon, az egyharmad Ondiaknak . De mi is fejlődött Ondon?
hihetetlen (vendég) [2018.11.23., 17:12][válaszolok] #215
El se hiszem! Szerencsre a fidesz alatt még egy kisebb stadion se jut. Itt csak egy új focipálya épül. Jut eszembe mi van a beígért munkahelyekkel???
Összes hozzászólás: 217 db (148 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (1%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.