Hírek
Elrajtolt a IX. Országos Csokoládéfesztivál
Dátum: 2016.08.25., 13:34Írta: Nagy GáborMegtekintve: 11933Értékelés: 3.00

Míg a fesztivál területén gőzerővel folyik a készülődés az esti programokra, a Várkertet már elözönlötték a látogatók, többségében fiatalok. Idén rendhagyó módon a sportnapon, azaz ma is lesz néhány koncert, pénteken pedig már három, hétvégén négy színpadon várják a rajongókat a színvonalasabbnál színvonalasabb előadók. Az előző évek tapasztalataira építve már most látszik, hogy sokat fejlődött az infrastruktúra, a koncertek szervezésénél pedig ügyeltek arra, hogy a hasonló műfajú produkciók ne egyszerre kezdődjenek.
A részletes program és minden tudnivaló a rendezvény weboldalán elérhető, illetve érdemes követni a Facebook lapjukat is.

Kép: Facebook
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
fesztivál (vendég) [2016.08.26., 11:23][válaszolok] #1
Tegnap kint mulattak politikusaink, Voldemort nehéz időkben is hű barátai a csokifesztiválon. Kíváncsi vagyok, fizettek-e a belépőért. Egyszerű szerencsi adófizetőknek 2500 forintba került.
Sármásy Marianna [2016.08.27., 01:44] válasza erre: #1[válaszolok] #2
Kint? Hol?
fesztivál (vendég) [2016.08.27., 18:30] válasza erre: #2[válaszolok] #3
A csokifesztiválon. Ott van a mondatban, olvasson figyelmesebben.
2-nek (vendég) [2016.08.27., 19:46][válaszolok] #4
Ezt poén akart lenni? Mert ez nagyon nem jött be...
errr (vendég) [2016.08.28., 22:46][válaszolok] #5
Péterfy Bori szenzációs volt! Minden pillanatában.
Ki mennyit ér , (vendég) [2016.09.01., 06:41][válaszolok] #6
Sármásy Marianna [2016.09.08., 12:11] válasza erre: #3[válaszolok] #7
A 4-es sorszámú hozzászólásra is.

"kint mulattak" szófordulatra kérdeztem rá, amit sajnos Ön nem ért. Magyar nyelv értelmező szótár tanulmányozása talán segít.
Természetesen felesleges ilyesmire pocsékolni a drága idejét, ne adj' Isten átolvasni a leírt mondatot, hiszen csupán anyanyelvünk választékos, igényes használatáról van szó.

Tudom, már régen divat Szerencsen a "Hová mész?" kérdésre csak annyit felelni: "Ki." Ugyanígy a "Hol voltál?" érdeklődésre a kimerítő válasz: "Kint." :)

Kinevetem? Igen, mert már rengeteget sírtam hasonló okok miatt, próbáltam kedvesen, szép szóval rávilágítani, miért fontos mindez, ám már feladtam. Legalább úgy vélik, viccesek.
7-nek (vendég) [2016.09.08., 15:06][válaszolok] #8
Ez egy eléggé eröltett magyarázkodás... Én megértem, hogy óvja a magyar nyelvet, de az 1-es hozzászóló érdemi kérdésére nem adott választ...!
stílus (vendég) [2016.09.08., 16:29] válasza erre: #7[válaszolok] #9
Tudja, okoskodás és okosság között különbség van! Fölösleges a lekezelő stílus, mert fordítva ül a lovon. Ha egy cikk a csokoládéfesztiválról szól, akkor az a szókapcsolat, hogy "tegnap kint mulattak" már önmagában sem nyelvi igénytelenség, mert a kontextus egyértelmű. Mi több, a mondat végén oda is van írva, hogy HOL: "Tegnap kint mulattak ... a csokifesztiválon.". A példaként írt párbeszéde teljesen másról szól, ne csodálkozzon, ha elferdített kiindulópontból hamis következtetésre jut. Ilyesmikért kár máskor sírnia, főleg nyilvánosan vagdalkoznia :-)

Ha már itt tartunk, miért védi mindenhol oly vehemensen a fesztivált? A Fidesz-Jobbik-Főnix vargabetű után záródik a kör? Különös, hogy semmi nem szúrja a szemét, csak a vélt nyelvi pongyolaság!
1-eshez (vendég) [2016.09.08., 21:53][válaszolok] #10
Hü, de igaza van !
Sármásy Marianna [2016.09.09., 14:21][válaszolok] #11
Én kérek elnézést, hogy még mindig szeretném széles körben óvni a magyar nyelvet. Arról nem én tehetek, hogy a példáim naponta sokszor hallhatóak, aminek értelemszerű javítása ellen itt is kézzel, lábbal tiltakoznak. ( Bent is volt Csokoládé Fesztivál, nem? Magyarul felesleges és kimondottan helytelen még a határozószó használata is ebben az esetben.)

Ahogy 30 év elteltével is nyelvhelyességi hibának tartom a " lehetlesz", "kellesz" jövő idejű ragozásnak nem nevezhető valamit.

Mielőtt újra félreértenék, a tájszavak gyűjtését, megőrzését, használatát szorgalmazom, de ezek sorolhatóak abba a kategóriába.

Halvány fogalmam sincs, ki, mikor, hová, kinek mennyit fizetett belépőjegyért. Azt viszont elárulhatom, sokan kértek arra, szerezzek VIP belépőt.
Csak annyit válaszolhattam, nem tudom, létezik-e ilyen, ám én a vendégeimnek mindig megveszem a jegyet. Ám nyilvánosan felteszem a kérdést én a rendezvény képviseletre jogosult: Csider Andor igazgató úrnak, amennyiben "fesztivál", "stílus", '1-eshez" hívónevű felhasználok nem merik megtenni személyesen. Ám ahhoz ragaszkodom, fedjék fel kilétüket!

Politika és fesztivál? Akik ismernek, tudják, mely koncerteken találkozhatnak velem. Remélem, Önökhöz, Hozzátok is eljutott a hír, miért "lobbiztam" néhány barátommal együtt egy éven át, miért utaztam a fesztivál utolsó napjának délutánján Felvidékre.

Tájékoztatásul közlöm, az általam vendégül látottaknak csak a férjemtől kaptam anyagi támogatást, kedvenc zenekarom tagjainak és stábjának saját pénzemen vettem ajándékot.

Kedves "stílus", azért nézze meg, mit is jelent a "vargabetű" kifejezés!

Ha nem válaszolok itt - ritkán nézek be - más közösségi oldalon bárki megtalálhat.
stílus (vendég) [2016.09.09., 17:31] válasza erre: #11[válaszolok] #12
Adja fel, már a saját logikájának is ellentmond! Ugyanis ha bent is volt fesztivál, akkor pont van értelme a határozószónak...

Már megint a kilét felfedését követelik, mint a régi szép Tünde-időkben! Ugyan kérem, mi szükségük a kérdezők kilétének megismerésére ahhoz, hogy választ adjanak? Sőt, egyáltalán miért van rá szükségük, mi céljuk vele? :-)

A vargabetű hosszú, felesleges kitérőt jelent. Ön nem tartja annak politikai tevékenységét? A nyelvészkedést kérem, hanyagolja, mert másodszor is oktalanul köt bele valamibe, amint kellemetlen a téma.
stílus (vendég) [2016.09.09., 17:46][válaszolok] #13
Még valami. Ha már széles körben óvni szándékozik a magyar nyelvet, miért használ háromszor egymás után indokolatlanul "ám"-ot?

"ám én a vendégeimnek mindig megveszem a jegyet. Ám nyilvánosan felteszem a kérdést én a rendezvény képviseletre jogosult: Csider Andor igazgató úrnak, amennyiben "fesztivál", "stílus", '1-eshez" hívónevű felhasználok nem merik megtenni személyesen. Ám ahhoz ragaszkodom, fedjék fel kilétüket! "
X-bozon (vendég) [2016.09.09., 21:00][válaszolok] #14
Kedves Marianna!
Igaza van a "stílus" nevű hozzászólónak, nem Önnek való ez a "harc", mert egyre jobban belebonyolódik...
Összes hozzászólás: 14 db (11 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.