Hírek
Új színekben robban a Kingdom of Hegyalja
Dátum: 2015.05.25., 22:00Megtekintve: 11452

Egy év kihagyás után ismét leszúrhatják sátraikat a Tokajra érkező fiatalok, ugyanis a Hegyalja júliusban visszatér. Idén egy kívül-belül megújult fesztiválon tombolhatnak a rajongók, és a megszokott rock vonal mellett új színek is megjelennek a zenei palettán. A hazai együttesek közül olyan nevekkel találkozhatunk, mint például a The Carbonfools, a Belga vagy a Csík zenekar.
A 2015-ös év zenei fesztiváljainak sora egy régi, mégis új színfolttal bővül, hiszen újra itt Hegyalja. A 15 éves múltra visszatekintő esemény 2000 óta vonzza elsősorban a rockzene elhivatott követőit, idén pedig megújulva Borsodi Kingdom of Hegyalja néven jelentkezik. A fesztivál minden szempontból kinyílik, és sokkal több stílusból válogathatnak a bulizni vágyók. A populárisabb vonalat kedvelők már készülhetnek a külföldi nagyágyúkra, hiszen ott lesz többek között a közönség kedvenc Rudimental és az elektronikus műfajban utazó Milk and Sugar is. Természetesen a rockzene sem maradhat el, így például az Eagles of Death Metal és a Nightwish is zúz majd a Hegyalján, és még korántsem teljes a névsor, hétről hétre érkeznek majd az újabb külföldi és hazai nevek.

Magyar fronton igazi klasszikusnak számító zenekarok gondoskodnak a tökéletes fesztiválélményről. A The Carbonfools már visszajáró vendég, és Fehér Balázs, a zenekar frontembere kifejezetten örül a változásoknak: "Számomra mindig is fontos volt a nyitottság, így boldog vagyok, hogy a Hegyalja kicsit leporolja a rockfesztivál sztereotípiáit és megújul. Végre itt az alkalom, hogy a különböző stílusok képviselői együtt zenélhessenek ezen a csodás vidéken" - mesélte Balázs. A zenei sokszínűségéről és bevállalósságáról híres Belga ismét felborzolja majd a kedélyeket, és idén is meglepetéssel készül a rajongóknak. "Nagyon bizakodunk az újítással kapcsolatban. Ahogy a zenénk is sokszínű, úgy szeretjük, ha a közönségünk is mindenevő és befogadó a sajátos poénjainkra. Lázasan dolgozunk az új lemezünkön, emellett pedig újdonságok és meglepetések várhatók a fesztiválon is, de ezekről még nem mondhatunk el semmit" - árulta el sejtelmesen Mégöt.

A hazai fellépők sorában a Csík zenekart is megtaláljuk, akik a népzenei vonalat erősítik a fesztiválon. A népszerű feldolgozásokon kívül saját szerzeményeikkel is taroló formáció most sem hazudtolja majd meg magát. A tervekről a csapat hegedűse, Szabó Attila mesélt. "Nagy rajongói vagyunk a tokaj-rakamazi helyszínnek és mindig szívesen zenélünk fesztiválokon. Elsődleges célunk, hogy minél szélesebb kör megismerje az igazi autentikus magyar népzenét, és a megújult Hegyalja Fesztiválon egy olyan közönségnek mutatkozhatunk be, akik eddig talán még nem láttak minket. A szokásos január-februári pihenő után már belevetettük magunkat a munkába így a fesztiválon már bizonyosan új dalokat is játszunk."

Borsodi Kingdom of Hegyalja
Tokaj-Rakamaz, 2015. július 15-19.
http://kingdomofhegyalja.hu/
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Szerkesztőség [2015.07.02., 14:11][válaszolok] #2
Sajnos lefújták, nézze meg a címlapon, friss a hír. A hivatalos sajtóközleményt 5 perce küldték ki.
Összes hozzászólás: 3 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (33%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.