Hírek
Szerencs neve is szerepel a négyes metró megállójában; helyesbítés: Tiszavasvárit mégsem írták el
Dátum: 2013.12.09., 01:29Írta: Mandarin Megtekintve: 13734Értékelés: 5.00

Megkapta a szükséges engedélyeket a Rákóczi téri új metrómegálló, így ez a negyedik állomás, amely már megnyitotta kapuit. Rizsavi Tamás (MTI) fotóin jól látszik, hogy a szocialista városok hangulatát idéző falfelületeken magyar településnevekkel találkozhat majd a nap mint nap ott áthaladó többezres tömeg.
A városok között szerepel Szerencs is, amennyiben pedig a képek hűen tükrözik a valóságot, úgy hamar feltűnik, hogy Tiszavasvárit helytelenül Tiszavasvárként tüntették fel, lehagyva a szóvégi i betűt a Vasvári Pál személyének emléket állító Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város nevéből.

A fotók ide kattintva érhetők el.



Az alábbi helyreigazítási kérelem érkezett hozzánk. A levélben idézett történeti forrás szerint a Tiszavasvár felirat mégis helyesen szerepel a megálló falán, tehát a fenti észrevételünk tévesnek bizonyult:


A Szerencsi Válasz, majd az Urbanista cikke nyomán az utánközlő oldalak is világgá kürtölték: "Betonba öntött helyesírási hiba a 4-es metró megállójában"

A cikkben citált Tiszavasvár településnév nem elírás, az alábbi forrás alapján került a Rákóczi birtokok közé:

Magyar Nemzeti Levéltár (korábbi nevén: MOL)
U et C = UC 47:16
Rákóczi javak összeírása 1686. május 31.
57 oldal, latin nyelvű
Az összeírás az Aranyosmedgyeshez tartozó Rákóczi javakat veszi számba.
Az összeírás végén a részbirtokok felsorolása:

"Rákóczi javak: Apa portio - Görbed portio - Josephháza (Józsefháza) portio - Fejér Gyarmath oppidum - Tisza Becz (Tiszabecs) portio - Rákos portio - Tiszavasvár portio - ....

(Köszönöm Ritook Pál művészettörténész és Várkonyi Gábor történész segítségét.)

Kérem, haladéktalanul tegyenek közzé egy helyesbítési nyilatkozatot!

Üdvözlettel:
Dévényi Tamás
Ybl-díjas építész
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Jenő (vendég) [2013.12.09., 08:45][válaszolok] #1
Miután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város...
Mandarin [2013.12.09., 09:13] válasza erre: #1[válaszolok] #2
Valóban. Köszönöm, javítottam!
márvány (vendég) [2013.12.09., 10:08][válaszolok] #3
Az alkotmányt is kőbe vésték. Néhányszor már átfaragták.
Csak mondom...
picilivi (vendég) [2013.12.09., 17:22][válaszolok] #4
No, hát utánaolvastam, mert nem bírtam ki.
Azt állítják valahol, a nevek a falban II. Rákóczi Ferenc birtokai. Tiszavasvári 1771-től 1945-ig Dessewffy-birtok. (Wiki) Előtte lehet, hogy Rákóczié volt, de akkor még nem ezen a néven, az biztos. Létezik viszont Tiszavasvár mint kistérség. Nem védenék senkit, de lehet, hogy erről van szó?
Nándi (vendég) [2013.12.09., 17:54][válaszolok] #5
Sziasztok,

Tiszavasvári korábban két falu volt, Büd (később Tiszabüd) és Szentmihály. A két falu egyesítése után kapta meg a Tiszavasvári nevet. Tehát ha a Rákóczi birtokok között Büdre vagy Szentmihályra van utalás, akkor az lesz a birtok.
most ebben mi a furcsa (vendég) [2013.12.09., 20:27][válaszolok] #6
vagy estleg nem nem magyarországon fut a metro ? Vasvári külömben minek szabályozta meg a Tiszát ? Vagy kellett a hely a vásártérnek ? A haverja Széchenyi is meg éri a pénzét haza vágta a méltán híres magyar lótenyésztést.
szeretemeztazországot (vendég) [2013.12.11., 09:56][válaszolok] #7
Azért megnéztem volna, hogy a szocialista időkben mikor építettek ilyen minőséget és designt.... gratulálok a hozzá nemértő bevezetésnek... bár valóban jobban nézne ki a megálló, a már jól megszokott báboskorlátokka, gipszstukokkal narancssárga falfestéssel... ja és csak szólok, ez egy metró, amihez az ilyen design is dukálhat... persze lehet olyan cuki mint az egyes metró, ami ugy 100! éve épült, azóta változott a "divat"... amúgy meg ilyenen rugózni... valószínűleg a tervező utána nézett... elég intelligens ember ahhoz, hogy ilyen hibát elkövessen...grat
sihuhu (vendég) [2013.12.11., 11:59] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Hát mondjuk, a tervezését is jó régen kezdték, az épitésében pedig a Gyurcsány keze is benne van. Ha most terveznék, abban már lenne néhány magyaros motivum. Nem bánom, hogy modern lett.
Akik a motivumokat hiányolják, itt örömködhetnek:
youtube thumbnail
misi (vendég) [2013.12.17., 10:09][válaszolok] #9
Ne sajnáljuk a vizsgálatra azt a két misit! Csak azt nem értem, hogy miért kellett Hegyalján körbevinni, utaztatni a remélhetőleg utolsó vizsgálat előtt. Remélem, nem bűn megkérdezni, hogy miért éppen most jutott eszükbe a sokáig féltve őrzött ereklye? Van néhány sejtésem, de igazán nem akarok találgatásokba bocsátkozni.
http://magyarnarancs.hu/narancsblog/szent-orban-csontvaza-bagatell-osszeg-balog- ...
madár (vendég) [2013.12.30., 11:06][válaszolok] #10
Végül is mindenki jól járt a zarándoklattal. Igy már boritékolható a jövő évi, hiszen vélhetően ennek köszönhetjük a kiváló minőségű aszúszemeket is. Ha az időjárás nem kedvezne a jövő évi termésnek, az már pech. Akkor a Jóisten is tehetetlen, hiába az ereklye. Megáll az ember esze.
http://www.eszakhirnok.com/belfold/35159-ezek-mennek-a-facsen-a-tokaj-hegyalja-s ...
??? (vendég) [2014.02.06., 00:01][válaszolok] #11
Valószínűleg,sok mindent nem érzékel reálissan a Századvég-helyi" munkatársa."
Megnézve ,a testülati űlést,nem értem ,a vitát,mert magyar nyelven beszéltek a képviselők.és mégis többen nem értették.
!!! (vendég) [2014.02.06., 08:29] válasza erre: #11[válaszolok] #12
Nehogy ide mássolja a kérdéseit
???-nek (vendég) [2014.02.06., 08:58] válasza erre: #11[válaszolok] #13
Kérem Önt, hogy figyeljen a fogalmazására,s talán legobban a helyesírására!
Sorait (is) sokan olvassák, velük szemben tiszteletlenség ez a trehányság,ez az igénytelenség.
nem lehet igaz! (vendég) [2014.02.07., 17:42][válaszolok] #14
Mai KSH hír: az államadóság,az elmúlt három évben ,mintegy 3000 MRD Ft-al nőtt,benne van ,a nyugdíjpénztár,és nincs benne Paks!
Hádámnak (vendég) [2014.02.08., 14:46][válaszolok] #15
Ádám! Ha nyerne a jobbik,lenne rendes elszámoltatás,és nyilvánosságra hoznák az olajügyeket? Tudsz erről valamit?
mit tenne. (vendég) [2014.02.08., 17:57][válaszolok] #16
Nem fog nyerni.
Azt is meg kellene kérdezni:
-Mit tenne a 80 százalék fölötti államadósággal?
-Mit tenne,a felére csökkent MNB tartalékkal?
-Mit tene Paks-al?
-Mit tenne a stagnálló gazdasággal?
-Mit tene a 4.5 miló szegénnyel?
-Mit tenne,a megkúrtított demokráciával?
-Mit tenne,az oktatással?
-Mit tenne az egészségüggyel?
-Mit tenne a korrupcióval?
-Mit tenne a nemzetközi elszígetelődésünkel?
-Mit tenne a stadionokkal?
-Mit tenne a munkanlküliséggel?
Sajnos lehetne folytatni.

Ezek ,kicsivel fontosabbak ,mint az ügynök törvény.
Hádám [2014.02.08., 21:11][válaszolok] #17
"Ezek kicsivel fontosabbak, mint az ügynök törvény"

TÉVEDÉS!!! Ez a legfontosabb! Ha nem iktatjuk ki azokat a személyeket, akik lefölözik az állami bevételeket vagy tették ezt korábban, sosem lesz normális gazdaságunk. Ez olyan mintha a nemi erőszak tevőt picit leszidnák és remélnék, hogy többet ilyet nem fog csinálni! Elszámoltatás pedig kell, mert ami most történt az minden volt csak nem ez... erre ékes példa, hogy a baloldal listavezetői azok akik... Az problémák java része ezekre a sumákolásokra vezethetők vissza!

Ha visszaemlékszik, számtalanszor hangoztatta a Jobbik, hogy el kell törölni a titkosításokat a büntető ügyekben (nyilván hadi titkokat nem kell kikürtölni), mi értelme van egy sima BTK ügyben titkosítani, ha csak nem érintett benne a felső vezetés... hangoztatta itt egy kedves kommentelő, hogy már 150 milliárd forintot visszapereltek az előző kormány embereitől! KIK? KITŐL?? HA ÍGY VOLT, MIT KAPTAK A VÁDLOTTAK BÜNTETÉSÜL??

Még azt a nyomorul hagyó miklóst is elengedték... Egyébként nem feltétlenül kell nyerni, hogy ezek az ügyek előkerüljenek, csak jó helyen kell keresgélni és megfelelően nagy nyilvánosság elé kell tárni!

Rendeztem a kérdéseket, melyen nagyrészt egy tőről fakadnak:
-Mit tenne a 80 százalék fölötti államadósággal?
-Mit tenne,a felére csökkent MNB tartalékkal?
-Mit tenne a stagnálló gazdasággal?
-Mit tene a 4.5 miló szegénnyel?
-Mit tenne a munkanlküliséggel?

A mai fidesz fórumon elhangzott, hogy ez az államadósság valójában 76%, a gazdaság majd 2%-al nő, a szegények száma sosem volt ilyen alacsony, a foglalkoztatottak száma 30 éve nem volt ilyen magas.... Erről gondoljon mindenki amit akar... Külön hozzászólásban leírom majd a fórumról a véleményem!

A Jobbik álláspontja erről a problémáról az, hogy nem mindenáron fizetni kellene a vélt adósságokat, hanem olyan pályára állítani a gazdaságot, hogy kitermelje a többlet kiadásokat (hitelek törlesztése)A feláldozott 3000 milliárd forint nyugdíjtőke elpazarolt pénz a számok kozmetikázására! Egy egyszerű hasonlattal élnék... Ha van valakinek 100 ezer forint adóssága, ami kamatozik és van mellé 70 ezres fizetése, amiből havi 5 ezer forintot tud törleszteni, akkor elég sokáig fogja fizetni, főleg ha a kamat is elég magas... Ha talál 20 ezer forintot és befizeti, a kamat változástól és az árfolyamtól függően, lehet pár hónap múlva megint 100 ezer lesz az adóssága, a fizetése viszont ugyan annyi mit előtte.... Ha viszont ebből a pénzből teszem azt megcsinál egy nyelvvizsgát, amivel magasabb bérkategóriába kerül és ezután kap 90 ezret, akkor a havi törlesztése is lehet akár 10-15 ezer forint, amivel sokkal hamarabb törleszteni tud, de a fizetése is marad ezen a szinten, tehát tud félretenni belőle! Remélem nagyjából érthető mire gondolok!

Ilyen többletekből lehet pl az MNB tartalékot növelni, többlet pénzeket fordítani fejlesztésekre, építkezésekre, ami többlet munkaerőt venne így fel, ezáltal csökkenne a munkanélküliek száma, ezzel együtt a szegénységi ráta és nagyobb fokú növekedésnek indulhatna a gazdaság!

-Mit tene Paks-al?

A paksi atomerőmű fejlesztése a negatív hangok ellenére szükséges lépés (az áron lehet vitatkozni esetleg). Logikus lépés olyan szempontból, hogy egy meglévő orosz erőmű mellé más technológiájú reaktort telepíteni ökörség, mivel az üzemeltetéséhez így két brigád kellene az eltérő technológia miatt... És ez csak az egyik hátulütője a különböző reaktoroknak! A primer energia mellett azonban szükséges az alternatív energiák előtérbe helyezése is, így mindenképp elsődleges lépés az ezek kiaknázásához szükséges berendezések áfájának 0-ra csökkentése és a beszerzési áruk mérséklése! Így a megtérülési idő is jelentősen csökkenhet, ami vonzóbbá tenné ezen fejlesztéseket!

-Mit tenne,a megkúrtított demokráciával?
-Mit tenne,az oktatással?
-Mit tenne az egészségüggyel?

Ezekről nem nagyon tudok nyilatkozni, remekül le vannak írva ezen témák a programunkban, viszont pár észrevételt tennék. Az egészségügy kapcsán elsődlegessé kell tenni a megelőzést, a kezeléssel szemben, fontos az, hogy az emberek lehetőség szerint meg se betegedjenek vagy ha mégis a lehető legegyszerűbb módon gyógyuljanak meg, mindenféle felesleges gyógyszerezés nélkül. Az egészséges állampolgár tud dolgozni, tud adózni, a beteg nem! Az oktatásnál pont ugyanez a helyzet! A képzett munkaerős nagyobb értéket tud termelni, ezáltal nő az ország export pozíciója...

-Mit tenne a korrupcióval?

Egyszerű a helyzet, a Jobbik programja értelmében a döntéshozói, képviselői tisztséget betöltő személyek esetében az ilyen jellegű cselekedeteket a BTK büntetési tételeinek kétszeresével sújtaná, különösen nagy károkozás esetén akár életfogytiglani börtönnel, teljes vagyonelkobzással!

-Mit tenne a nemzetközi elszígetelődésünkel?

A Jobbik számos országgal áll diplomáciai kapcsolatban, az évnyitó rendezvényen is több mint 30 ország nagykövete vett részt, így a nemzetközi elszigetelődés ebben az esetben nem helytálló részünkről.

-Mit tenne a stadionokkal?

A stadionok építése is szükséges, csak nem most, nem ilyen forrásból és nem ebben a formában! A stadion építés nem hoz tényleges gazdasági többlet produktumot az államnak (maximum az építésben résztvevőknek, ha egyáltalán kifizetik őket, a közgépnek nem szokása...), éppen ezért kirakat beruházásnak tekinthető.
Szigetődés (vendég) [2014.02.09., 08:37][válaszolok] #18
Milyen nemzetközi elszigetődésről beszélnek? Ennek jó ellenpéldája Vona Londoni fellépése ! Nem látták milyen szívesen fogadták őt az ottaniak? Na ilyen nemzetközi kapcsolatokra lehetne számítani, ha a jobbik akárcsak a közelébe is kerülne a kormányzásnak !
nagy űzlet? (vendég) [2014.02.09., 09:15][válaszolok] #19
Pénteki hír: az orosz kölcsön lépcsős kamatozásu,4.7-4.9 százalék.
Ezen túl a saját erö 20 százalék cca 600 Mrd ft.
Nincs kalkulálva ,a kiegészítő,rendszer,mely becslések szerin cca,1000 MRD FT.
Hát enníyi...az évszázad üzlete!
válasz. (vendég) [2014.02.09., 09:44][válaszolok] #20
Haddam-Ön szelektíven gondolkodik,és a közelmúlt?
- csak az egyik oldal bűneit tartja nyílván.
- a válaszai ,pedig ,brossúra szerűek, nem a lényegget fogja meg,és nem kicsit taktikus.Majd ahogy alakúl a helyzet....ahoz képest ,igazítjuk az álláspontunkat.
Ön már majdnem politikus.
tennivaló (vendég) [2014.02.09., 10:12][válaszolok] #21
Én mit tennék? Semmit. Ameddig az embereknek eddig ér az eszük, addig mindegy, milyen párt, tehetetlen. Sőt, szinte kivétel nélkül, minden párt pontosan erre a tudatlanságra épit, apellál, és szépen elhalászgatnak a maguk kreálta zavarosban.
A két nagyot már ismerjük, és az LMP, vagy a Jobbik, de lehet független is, mivel különb? Semmivel.
Ameddig birka mentalitása van a nagytöbbségnek, nem is fog itt változni semmi. Ha csak az elmúlt négy évet nézem, ahol ennyi mindent meglehet tenni egy országgal, anélkül, hogy bármit tennének ellene az emberek, akkor ott felesleges álmodozni. Ki fog elszámoltatni kit? Az egyik rabló a másikat? Majd 80 év múlva?
Kit érdekel már most, hogy ki volt zsivány 1934-ben?
Tenni csak annyit lehet, hogy a kevésbé rosszat választani. Ezért nem a fideszre fogok szavazni.
tabu (vendég) [2014.02.09., 10:26][válaszolok] #22
A városi kitüntetések témájába nem lehet hozzászólni. Elfogulatlan és pártsemleges fórum jeligével, gondolom ..
hiányzott? (vendég) [2014.02.09., 10:43] válasza erre: #17[válaszolok] #23
A Jóbbikos,is megkapta...:D
válasz (vendég) [2014.02.09., 12:00][válaszolok] #24
Az utóbi ,három évben,de főleg mostanság,naponta hangzik el három, ún."öszödi beszéd", ez senkit nem zavar? Önt sem?
Haddam-kicsi ,tényleg féloldalas,és általános.Pl: a gazdaságot növekvő pályára kell állítani--de hogy?
Keményen ostorozza a balt--de a saját szemében a szálkát sem találja,pl. az iráni....dolgok, bírósági deklaráció a szélsőségről.
Hádám [2014.02.09., 20:42] válasza erre: #18[válaszolok] #25
Vona Gábor Londoni látogatásán részben fizetett, részben kamu infóval ellátott balhé tüntetés volt... java részük azt se tudta mi ellen tüntet, amikor nekik szegezték a kérdést... Az ominózus BBC esetre biztosan hallottak, amikor nekik tetszően megvágva a fotókat olyan szervezetet mutattak Jobbik ellenes tüntetőnek, akik valójában éppen hogy velük szimpatizáltak... ennyit a hiteles, pártatlan tájékoztatásról...

#20 Kifejtené bővebben konkrétan mit ért "taktikázás" alatt? Mi a brossúra szerű ebben a megfogalmazásban? Ha arra gondol, hogy nincs k...g fidesz vagy k...g mszp, akkor el kell keserítsem, nem ezeket a kérdéseket tette fel! Azt se várja el, hogy részletes gazdaságélénkítő programot tegyek le az asztalra, pár ezer oldalt kitenne, tudja a kampányban lényegi intézkedéseket szoktak említeni, egyik pár se írja le, hogy mennyi hitelből, mikor kezdik, ki a felelős vezető, ki a titkár, mikor kezd alapot ásni, mikor falazni, mikor vesz fel alkalmazottat, miből fizeti ki, mennyi járulékot utal, milyen bankszámlára, mennyit adózik stb-stb-stb.... ha a programokat nem olvassa el a lakosság jó része, gondolja egy ilyen részletes ismertetőt elolvasna? Bár szívesen megvitatom Önnel személyesen ha van kérdése!

#21 Mivel különb pl a Jobbik? Minimum 8 évnyi kormányzással, mivel a "régiek" közül mindnek legalább ennyi ideje volt rá, a Jobbiknak semmi. Ez olyan, mintha egy átlag polgárt bevinnének az utcáról a bíróságra és elítélnék életfogytiglanra, meg "úgy néz ki", mint aki gyilkolni fog MAJD VALAMIKOR, DE NEM TUTI! Ugyanez a szitu a Jobbikkal egyesek szemében... "IGAZ NEM KORMÁNYOZTAK MÉG, DE CSAKIS ROSSZ LEHET, MERT AZT MONDOM..."

#23 Mit is kaptam meg? Nem baj, talán majd legközelebb! :D

#24 Csak a baloldalt? Olvassa el még egyszer a kommentem és majd akkor reagáljon rá! Esetleg elárulná mire célzott az "iráni dolgok" alatt? Azt meg ne emlegessük, hogy a bíróság szerint "náci" a Jobbik, majd ha független lesz a bíróság, független döntések születnek egy független, demokratikus országban, akkor térjünk vissza erre is! Egyébként voltunk már bankrablóktól kezdve az emberevőkön át az ördögig minden... Elvileg mi vagyunk maga a "megtestesült gonosz", mégis összefutok nem egy "átlagemberrel", akik úgy beszélnek velem vagy az aktivistáinkkal (ISMERETLENÜL) mint egy utolsó kutyával! Akármilyen "politikai ellenfelek" vagyunk, azért vannak erkölcsi normák (már akinek), amit ha tetszik ha nem illő lenne betartani, ha meg nem, akkor ne csodálkozzon senki ha elküldöm a sunyiba!
Hádám [2014.02.09., 20:46][válaszolok] #26
Egyébként meg, sorolják fel a tisztelt olvasók, az elmúlt pár évben hány szerencsi képviselő volt hajlandó Önökkel itt, ezen a fórumon megvitatni kérdéseiket??! Nehogy azzal jöjjön valaki, hogy "nagyon elfoglaltak", mert rosszul leszek! Elvileg a lakossággal kellene foglalkozniuk, így ez nem lehet kifogás!

MEGKÉRNÉM A TISZTELT ADMINT, TEGYE KÖZZÉ MEKKORA OLVASOTTSÁGA VAN A SZERENCSI VÁLASZNAK!

Ebből kiderülne mennyi ember olvassa ezeket a sorokat, ergo milyen súlya van a tájékoztatásban az oldalnak!
Jobbik (vendég) [2014.02.09., 21:04][válaszolok] #27
Állítólag bírósági ítélet van arról, hogy a jobbikra ráillik a neonáci jellemzés . Ezzel a bélyeggel ma Európában senki nem rúghat labdába !
Hádám [2014.02.09., 21:17] válasza erre: #27[válaszolok] #28
http://www.civishir.hu/kozelet/lehet-neonacizni-a-jobbikot/0128132228

"Az első fokon hozott döntés szerint Karsai megsértette a párt jó hírnevét. A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatva az első fokon hozott döntést, úgy indokolt, maga a ?neonáci? fogalma sem tisztázott. Hisz bizonyos eszmerendszerek a mai helyzetben más jelentést kapnak, és más jelentést kell, hogy kapjanak.

Az ítélőtábla szóvá tette, hogy Karsai elmulasztotta érvekkel alátámasztani állítását, jelesül azt, miért tartja neonácinak a Jobbikot. A bíróság ezzel együtt hibát követett el, amikor megállapította a jogsértést, mert ezzel állást foglalt. Márpedig a bíróság nincs abban a helyzetben, hogy egy ilyen történelmi, társadalmi vitában ?ítéleti szinten? állást foglaljon."

Magyarul a bíróság nem mondott semmit, csak elutasította a Jobbik keresetét és megfizettette vele a perköltséget. Nem is "akaszthat" egy független bíróság ilyen bélyeget senki nyakába alaptalanul, így még ennek a cikknek a címe is félrevezető! A bíróság egy szóval nem mondta, hogy lehet nácizni a Jobbikot, pusztán nem kíván állást foglalni egyik fél mellett sem, így a keresetet benyújtó kérelmét elutasították! Mivel ő a felperes ezért neki kell megfizetni a perköltséget.
jobbikos (vendég) [2014.02.09., 21:24][válaszolok] #29
Azt majd a szavazók eldöntik, ki rúghat labdába és ki nem Van annak egyébként egy diszkrét bája, hogy pont azok bélyegeznek meg másokat, akik mindig sikítoznak az állítólagos megbélyegzésük ellen. A cikkek írják is, hogy Karsai László egyébként nem tudta tényekkel alátámasztani az ATV-n előadott agymenését, de ez nem befolyásolta azt a végső érvelést, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága erősebb, mint a személyiségi jogok védelme. Persze ez a jog mindig csak akkor merül fel, ha egy-egy balliberális kegyencet kell kimosdatni, más történelmi kérdésekben egyenesen börtönnel fenyegetik az eltérő véleményeket.

És ami egyébként az egészben felháborító: miféle bíróság az, ami történelmi szakmai kérdésekben bármilyen módon állást foglal? Olyan ez, mint amikor a Horthy-szobor leöntése után az elmebeteg Dániel Pétert felmentette a bírónő, mert szerinte a "tette társadalmilag hasznos volt". / Dánielt végül más bűnügyben elítélték, most éppen szökésben van Izraelben, ahonnan természetesen nem adják ki a hasonló bűnözőket /

Voltaire-nek volt egy zseniális mondása: "Ha meg akarod tudni, ki uralkodik feletted, egyszerűen keresd meg, hogy ki az, akit tilos kritizálni!"
azelőtt (vendég) [2014.02.09., 21:28] válasza erre: #26[válaszolok] #30
A 2010-es választások előtt volt egy-két ember aki nagyon vehemensen osztotta itt az észt. Most vezető pozícióban vannak, elégedetten nyalják a bajuszukat és egyebeket, és csendben reménykednek hogyha kevés port vernek fel akkor maradnak a helyükön. Kedves Ádám, miért vár gerincet? Gondolja hogy majd most fejlődik ki a két jobboldaltülőben vagy a többi baloldaltülőben? ugyanmá'
Hádám [2014.02.09., 21:49] válasza erre: #30[válaszolok] #31
Gerincről szó nem volt, csak kíváncsi voltam azóta kik nyilatkoztak itt a kérdezőknek! Majd hamarosan megjelennek megint a szokásos arcok 1-2-3 hónapig, utána megint csend... A választások idejére meg nem is fogok élelmiszert venni, úgyis adnak
centi (vendég) [2014.02.10., 05:59][válaszolok] #32
bagolymondja verébnek (vendég) [2014.02.10., 08:01][válaszolok] #33
Ugyan kedves Hádám! Maga is nagyokat hallgatott eddig.Biztos sokat dolgozott az óvodán? Lehet ,hogy 1-2-3- hónap múlva újra csendben lesz?
Bukovszky Róbert [2014.02.10., 08:59][válaszolok] #34
Látom sajnos idág csak 49-n néztük meg a legutóbbi testületi ülés felvételét, könyörgöm legalább 'tekerjenek bele s legalább az utolsó 20-25p-t nézzék meg. youtube thumbnail
Hádám [2014.02.10., 09:45] válasza erre: #33[válaszolok] #35
Ugyan nézegesse már vissza a hozzászólásokat! Az hogy szezonban nem ülök egész nap a gép előtt, nálam természetes dolog, van akinek nem számít a munkaidő, akkor is itt liheg mindenféle álnéven!

A "kevesebb" még mindig több mint a nulla!
jadviga (vendég) [2014.02.10., 11:57] válasza erre: #34[válaszolok] #36
Megnéztem, és nem csak az utolsó negyedórát. Jogos volt minden kérdés. Egyébként hiába javasolja meghallgatásra, vagy megnézésre, sok süket fület talál. Az viszont nagyon tetszett, mikor egy embert arra kell nevelni, hogyan bánjon a beosztottakkal. Sajnos, néhány ember, mikor "hatalomra" kerül, Csóró Lali módjára viselkedik. Egeli Zsolt türelme, higgadt előadásmódja, válaszai, modora, na abból tanulhatnának. Végül, volna egy javaslatom. Ne csak polgármester úr haján vegyék észre, hogy deres lett a haja, a fél országé az.Egy valamit itt a végén nem értek. Takács képviselő úr, mit ordítozik.
Bukovszky Róbert [2014.02.10., 13:01] válasza erre: #36[válaszolok] #37
Látom fogta a lényeget ...
Bukovszky Róbert [2014.02.10., 13:24] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Azért arra még megkérném, -ha már úgy is rászánta az időt és végig nézte- világosítsa már fel a sok okoskodót, hogy HJ valójában mit is mondott, mit is javasolt a kommunális adóval kapcsolatban, mert bizonyos egyedek nem hajlandóak csak abból az 1p-ből ítélkezni ami össze vágtak nekik ..
jadviga (vendég) [2014.02.10., 13:31] válasza erre: #38[válaszolok] #39
Heves János azt , hogy a jómódú családok fizessenek, és dupla annyit, mint eddig. Sajnos itt a jómódú nem tudta eldönteni, ki a jobb módú és azt javasolta, ne engedjék egymásnak feszülni az embereket, mert sértődés lesz. Ebből? Itt tartunk. Ön biztosan érti, aki meg nem akarja, az úgyis félremagyarázza.
Jadvigának (vendég) [2014.02.10., 15:47][válaszolok] #40
Remélem a Sárkány TV vasárnapi adását is látta, melyben kizárólag HJ álláspontját ismerhetjük meg, ami egyáltalán nem meglepő, ismerve főszerkesztő úr objektivitását. Ebben az esetben sem kérdezték meg a jegyzőt, hogy kb. 4000 ingatlan esetén - melyből nem tudjuk, hogy hány van cég tulajdonában, ami eleve kiesik a módosító javaslat szerint - hány ezer adóbevallást kellene kb. benyújtani, hiszen nem feltétlen adómentességről van szó, hanem kérelmezni kell az adó elengedését. Magyarul valamennyi lakosnak, aki akárcsak résztulajdonnal rendelkezik, adóbevallást kell benyújtania. Szerencsen nincs olyan adómentesség, amelyet így kellene kérelmezni.
Egyáltalán egy helyi önkormányzat vajon milyen módon kérte volna a jövedelmek igazolását, stb. Erről valahogy elfeledkezett a módosító indítványt előterjesztő, de a HJ képviselő befolyása alatt álló TV gondos riporterének sem merült fel a gondolatában, hogy esetleg néhány millás bevételért érdemes-e néhány ezer embert bolygatni. A Sárkány TV arculatán majd 40 település látható, mégsem hallunk egyről sem, ami ilyen módon próbálna bevételekre szert tenni. Főszerkesztő úr kínálja ki ezt a lehetőséget, hadd gyarapodjanak a többiek is. Halkan kérdem, a cégeknek miért nem kellene fizetnie ilyen adót.

Egyébként pedig gratulálni szeretnék HJ-nak a trafikmutyis haverja érdekében tett 50%-os díjcsökkentéséért. Nem lóg ki egy kicsit a lóláb képviselő úr? Csak nem választások lesznek 2014-ben.
illem (vendég) [2014.02.10., 15:49][válaszolok] #41
Az illem iskolát bizony sok közéleti személy újra járhatná, nem csak az, akiről szó volt... És az sem világos, hogy BR milyen alapon sajnálja le a hozzászólót ezzel a "Látom, vette az adást" beszólással. Igen magas lovon ül és osztja az észt. Mindenki hagy döntse el maga, hogy meg szeretné e nézni az ülést vagy sem. Valamint azt is, hogy abból mit emel ki és mi a véleménye róla.
matek (vendég) [2014.02.10., 16:01][válaszolok] #42
Belenéztem újra. Beletrafáltam amikor a PM oktata HJ-t a 16% szja. százalékszámitás gyönyörűségeiről. Nézőpont kérdése.
A fejtegetés elejét én is gyönyörűnek tartom. Úgy indult, hogy 100 ezer után 16 e, 200 után már 32, és igy tovább. (szerintem még ezt is sokallják, azért álmodoznak egyszámjegyűről)
4-500 után már mámomoros lehet a gyönyörűség, mert onnatól kezdve sem emelkedik arányaiban. Normális országban nincs is ilyen. Mert 400-ig rendben, 4x16=64e.
Tegyük fel, keres 800 ezret. Igazságosabb országban kb. 400 fölött már 32% A következő 400 tehát 128e. Totál a 800 ezer után: 192 ezer.
Na azt a 64e. különbözetet bukja az állam.
És a 800 után jöhetne a 40%. Mert akkor lenne igazságosabb. Ki ne felejtsem, a bevallásnál máshol van egy minimum kredit, ami MINDENKINEK adómentes. Csak saccolom, havi kb. 50e.
Igy most annak gyönyörű, aki hazavisz 1-2 misit. De amikor 10 ezret fizetni kellene, akkor már igazságos akar lenni.
Bukovszky Róbert [2014.02.10., 16:07] válasza erre: #41[válaszolok] #43
Ön hihetetlen! Akinek írtam az értette, Ön akinek valljuk be nem sok köze van hozzá, Ön bizony nem értette meg, ja persze, ha nem is akarta ... Megpróbálom, hátha Ön is ..... szóval annak az utolsó 'huszonpárpercnek, volt egy igen-igen érdekes kacagtató???, sirattató??? elgondolkodtató???? néhány perce amit bizony a "Jadviga" nevű kedves fórumozó bizony kiszúrt ..... /sugok, a hajszínnel kapcsolatos .../
#40! Talán meg kellene kérdezni SL-t, próbálta-e megszólaltatni a Polgármestert az utóbbi 2-3 esztendőben, ha igen hajlandó volt-e a mikrofonja elé állni a "deresedő" hajú polgármesterünk.
Bukovszky Róbert [2014.02.10., 16:14] válasza erre: #42[válaszolok] #44
Látom Ön is figyelmes! Esetleg a Szerencsi Hírek újsággal kapcsolatban nem tünt fel valami? -kézbesítési költség ....-
kamunális (vendég) [2014.02.10., 16:24] válasza erre: #40[válaszolok] #45
Ugyan Jadvigának cimezte, de ha már nyilvános, ha megengedi:
Nem kerek a történet, mert eddig hogy volt?
Mindenki befizette, kevés volt az, aki nem. Ezután is befizette volna mindenki, esetleg az a néhány, aki eddig sem, kért volna kedvezményt. Nem pedig 4000 ügy, amit vizsgálni kell. Két dolog történhetett:
-Rezsiharcot hirdettek, közel a választás,
-Változott a törvény, egyszerűbb elengedni, mint tö***ni a sok beadvánnyal.
Most is azt mondom, nem arról a pénzről szól a történet.
hiába (vendég) [2014.02.10., 19:25][válaszolok] #46
Nekem is nagyon tetszett a testületi ülés egy bizonyos része de hiába Egeli Zs bölcsessége. Sajnos az ilyen öntörvényű emberrel nem lehet mit kezdeni.Viszont hatalmat a kezébe adni,veszélyes.
már a vízcsapból is Heves (vendég) [2014.02.10., 20:58][válaszolok] #47
Ma végre az ún. "sárkánytévén" megnéztem Heves János mentegetőzését a kommunális adóval kapcsolatos javaslatáról.
Mit is mondjak?! Nem sokat segített nagán Heves képviselő úr! Sőt! Még mélyebbre ásta magát, pedig már azt hittem nem süllyedhet lentebb. Tévedtem.
Ki engedte meg - mert én nem engedtem volna! - hogy egyvalaki így leamortizálja a lokálpatrióta szót.
sajnos (vendég) [2014.02.10., 21:13][válaszolok] #48
A lokálpatrióta szót és jelentését már rég lejáratták Szerencsen...
lejáratták magukat? (vendég) [2014.02.11., 08:12] válasza erre: #48[válaszolok] #49
Valóban, Én is emlékszem még az MSZP-ből Lokálpatriótává avanzsált városszomorítók 2006-os kampányára, mely kampány a gyűlöletre és a szerencsiek megosztására épült. Elég csak a kékszegélyű újságokra visszaemlékeznünk,
meg a szörnyű kisvonatozásukra, no az sem volt semmi ...
Ennek a lokálpatrótának kinevezett (magukat nevezték így el) csapatnak a jelenlegi vezetője Heves János. Legalábbis erre következtetek, abból hogy a Lokálpatrióta Egyesület nevében Ő szokott megjelenni, nyilatkozni.
Hát valóban nem semmi a csávó ..., s ez alapján a magukat lokálpatriótának kinevező csapattagokról sincs jobb véleményem.
Bukovszky Róbert [2014.02.11., 08:53][válaszolok] #50
Talán ez http://www.168ora.hu/buxa/atomeromu-roszatom-fidesz-kormany-123537.html egy picit fontosabb és a zsebünket jobban érintő kérdés mint azaz évi kb tízezer forintocska amit kommunális adóként fizetünk vagy sem.
toby (vendég) [2014.02.11., 10:03][válaszolok] #51
"...határozott idejű közfoglalkoztatási jogviszony keretében közfoglalkoztatottat alkalmaz."
Jól értelmezem? Jó szakembert, éhbérért? (4.mappa) Utaltak rá testületin. Csúnya szavakkal tudnám minősiteni, moderálás lenne a vége.
http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/kepviselotestulet/testueleti-uelesek-elterje ...
Bukovszky Róbert [2014.02.11., 10:13] válasza erre: #51[válaszolok] #52
Nem mutat rá a link, hogy Ön pontosan mire is gondol. Viszont ami sajnos nem egyedi a kisvárosunkban, de én még mindig nem tudok felette napirendre térni, Polgármesterünk szerint a város kb 800 főt alkalmaz, tehát a legnagyobb foglalkoztató a 'városban, most az mindegy kire mennyire van szükség vagy éppen csak a vizet gereblyézik, de akkor is nonszensz, hogy kb minden negyedik-ötödik munkaképes embert a hivatal alkalmaz, ha ehez még hozzá vesszük a gyermmekeket, nyugdíjasokat, rendőrt, tűzoltót, munkanélkülieket, 'levegőben lógókat -vannak ám ilyenek is nem kevesen- hát szépek a kilátásai annak az 1-2 ezer termelő munkát végző munkavállalónak.
Bukovszky Róbert [2014.02.11., 10:22] válasza erre: #49[válaszolok] #53
Most Ön okozott nekem néhány álmatlan éjszakát, azzal a kijelentésével, miszerint "nincs rólam jó véleménye" mert én bizony tagja vagyok a Lokálpatrióta Egyesületnek! Kérem a nyugodt alvásom érdekében értékeljen már át, na jó ha az nem megy legalább írja már meg személy szerint nekem miben is kell/ene megváltoznom, hogy legalább egy picikét megfeleljek az Ön becses elvárásának, az Ön véleménye fontos számomra ezért kérem válaszoljon, és világosítson fel a hibáimról, hogy mihamarabb az Ön által kijelőlt jó útra térhessek! Támogató segítségét előre is nagy tisztelettel köszönöm!
Hádám [2014.02.11., 10:25][válaszolok] #54
Azt is vedd hozzá Robi, hogy csak én legalább 10 olyan fiatalról tudok aki külföldre ment Szerencsről, akkor mennyi lehet valójában, akikről még nem is tudok!
Bukovszky Róbert [2014.02.11., 10:55] válasza erre: #54[válaszolok] #55
10???? Ádám csak tőlem az elmúlt néhány évben 23fő ment külföldre dolgozni, ebből idáig ketten jöttek haza a többieknek eszük ágában sincs, egy barátommal elkezdtük a múltkoriban a Fecskésről lelépettek számát, valami 33 főig jutottunk úgy, hogy természetesen nem ismerünk mindenkit és nem tudunk mindenkiről. Tudod érdekes ez ma Mo-n kb 400e közmunkás van, asszem 49e-t kapnak fizuként ez így egy szám, de ha belegondolsz, hogy ez nincs 170 euró akkor bizony siralmas a dolog. Bizony bizony "Magyarország joban teljesít" s írigykedik ránk az egész világ!
toby (vendég) [2014.02.11., 11:20] válasza erre: #52[válaszolok] #56
Következtetek. Lesz vagy 200 milás beruházás, fejlesztés a városban. Nem kötik ugyan az emberek orrára, hogy pontosan mi, de elkottyan néha. Igy sejthető, hová kellenek majd szinte ingyér az emberek.
Valamit azért Önnek is mond az idézet...
Hádám [2014.02.11., 11:30][válaszolok] #57
Mondtam, hogy a 10 az csak az, akikről én tudok, nyilván sokkal rosszabb a helyzet... így jó, hogy alacsony a munkanélküliségi mutató, több százezren be se regisztrálnak már, a másik része meg "közmunkás".... Ez aztán intézkedés! Éppen a hétvégén agyaltunk rajta, vállalkozóként gyakorlatilag nem tudok olyan dolgot mondani, amiért kevesebbet kellene fizetnem, mint 2010-ben... Ilyen 10-20 ezer forintos éves "engedményeket" céges szempontból aprópénznek, jelentéktelennek veszem, többe kerül egy főre a havi szociális hozzájárulási(Mi ez?????) adó.... Mondhatni bohóckodás az ilyen "intézkedés" a cégek irányába... Fizetek 1-2 ezer forinttal kevesebb áramot??? De fizetek a bankban ennyivel több költséget.... meg az összes többi ügyintézésél...
fiatal (vendég) [2014.02.11., 12:17][válaszolok] #58
http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1797974_142263937130803 ...

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1904228_1422639497974689_458 ...

Úgy látom, lassan a Fidesz is a nyugdíjasok pártja lett Fiatalok között már csak az a néhány ül ott, akinek állást szereztek az elvtársak.
Ideje lenne már egy jó Pizza Traccs Partinak
fiatalnak (vendég) [2014.02.11., 12:25][válaszolok] #59
Érdekes, a Pizza Traccs Partin mégis sok fiatal volt. Talán azért lát a képen idős embert, mert őket le kellett ültetni. Ön is átadná talán a helyet egy idősebbnek.
:) (vendég) [2014.02.11., 12:40] válasza erre: #58[válaszolok] #60
Nekem úgy tünik, a rendesebbje menne a szék alá... én itt se' vagyok...
fiatal (vendég) [2014.02.11., 12:40] válasza erre: #59[válaszolok] #61
A 10-15 fidelitas tagra gondol, akiknek a többsége közvetve vagy szülein keresztül közvetlen anyagi haszonélvezője a vezetésnek? Ingyen pizzáért ez nem sok ember, főleg, hogy hétvégére, a város legforgalmasabb szórakozóhelyére szervezték. Azt mondták akkor, hogy nem a szavazatukra hajtanak a pizzával, hanem a véleményükre kíváncsiak. Azóta miért nem volt egy traccsolás sem?
fiatal (vendég) [2014.02.11., 12:42] válasza erre: #59[válaszolok] #62
Amúgy én álló fiatalt se látok sehol a képeken.
rezsi (vendég) [2014.02.11., 12:53][válaszolok] #63
Az egész év újra a harcról szól. Minek nekünk Euro? Ja, nemtudnának trükközni az árfolyammal.
Ők nem harcolnak. Vásárolnak. Harcoljatok, magyarok! És még Őket cikizték, hogy húszéves Nemzet. Mehetünk a p...az ezer évünkel, meg a bocskaival.
http://www.boon.hu/ha-gyenge-a-forint-tele-a-kosar/2477481
fiatalnak (vendég) [2014.02.11., 14:00][válaszolok] #64
Akkor biztosan a szék alá bújtak vagy már elmentek pizzázni. Ha Ön ott lett volna, akkor biztosan találkozott volna fiatalokkal, akik a szép számban vettek részt a regisztrációnál.
fiatal (vendég) [2014.02.11., 14:49] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Ezek szerint csak a pizzaosztásra regisztráltak be, az arcát már egyik sem adta az eseményhez Milyen üzenete van a Fidesznek egy fiatal számára? Rezsicsökkentés, tandíj, közmunkaprogram, béka feneke alatt lévő közbiztonság?
történelem (vendég) [2014.02.11., 16:01][válaszolok] #66
Sokan ismernek olyan családokat akiknek szinte minden tagja az első vonalban politizált. Annak a rendszernek is vége lett egyszer.
olvasat (vendég) [2014.02.11., 16:27][válaszolok] #67
Talán mielőtt az emberek képviselői döntenének fontos kérdésekben, nem ártana, ha az emberek is olvasatban láthatnák, hogy miről is fog dönteni a képviselője?
Ez csak a rendkivülit megnézve jutott az eszembe.
Amikor a képviselő sem tudja, akkor az már elég nagy baj. The End. Paks.
jobbikos (vendég) [2014.02.11., 19:20][válaszolok] #68
Nézem az ATV úgynevezett "Egyenes beszéd" című műsorának ajánlóját. Ez komoly, hogy Simon Gábor lebukása után most a legjobb védekezés a támadás elvét követve Szíjjártóék vagyonát feszegetik a műsorban? Nem érzik, mennyire szánalmas ez? Egy kutya mindkét párt, arrogancia az van, szégyenérzet az soha.
bocsi (vendég) [2014.02.11., 20:19][válaszolok] #69
Még nem lehet tudni, Simon Gábor 240 milliója honnan van. De azt sem tudni a többi politikus vagyona honnan van.Miért baj, ha erről tudni akarnak az emberek. Tök mindegy milyen párthoz tartozik az illető. Az a szánalmas , ha nem mindenkire lenne kötelező az elszámolás.Jól tette Gyurcsány Ferenc, hogy pld Ő beszámol arról,mitől lett gazdag,és azt mondta számoljon be Orbán Viktor is. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, ha már kiborult az a bizonyos.
a megbocsátás nagy erény (vendég) [2014.02.11., 22:20] válasza erre: #69[válaszolok] #70
Semmi sem borult ki. Csak az derült ki, hogy Simon Gábor eddig nem számolt el egy vagonnyi - az átlagember számára felfoghatatlanul sok - pénzzel. Rosszindulat nélkül állítható, hogy ennyi pénzért - mint pedagógus - legalább 50 évig kellett volna dolgoznia. De mivel még nem töltötte be az ötvenet, ez kizárva. Persze ha óraadóként visszajárt a soproni Vasipari Szakközépiskolába...
A volt főnöke (Mesterházy)szerint a pénz eredetét a politikai pályafutása előtt kell keresni. Ha (a szocialistáktól) ezt a kijelentést fogadjuk el egyedüli igaz állításnak, akkor tehetséges fiatalember volt ez a Simon, hiszen a rendszerváltáskor mindössze 26 éves volt. Ezek szerint a diploma megszerzése után szabadalmazhatta a "Távmunkával hogyan lehet sok pénzt keresni" tanulmányát, amit persze sohasem írt meg. Vagy nyert a lottón? :)
Valószínűleg a többség nem szeretne a helyében lenni. Már lassan (a saját pártjából!) mindenki elhatárolódott tőle. Egyedül van szegény. Azért egy kérdés maradt, amire választ várhatunk: Hogy kerül vissza a pénz az eredeti tulajdonosához?
Egyébként az érdem, ha egy pitiáner gazember bevallja, hogy miként gazdagodott meg?
kérdőjel (vendég) [2014.02.11., 22:37] válasza erre: #70[válaszolok] #71
mér, ov hogyan gazdagodott meg ?
Másik kérdőjel (vendég) [2014.02.12., 07:06][válaszolok] #72
A gázszerelő hogyan gazdagodott meg ?
Bukovszky Róbert [2014.02.12., 07:51][válaszolok] #73
Biztos, hogy minden rendben van ennek http://www.hir24.hu/kulfold/2014/02/12/orban-magyarorszagot-gunyoltak-mert-azsia ... az embernek az agyacskájában?
Kérdőjelnek (vendég) [2014.02.12., 08:44][válaszolok] #74
'mér' gyurcsány, bajnai és a többi hogyan gazdagodott meg ?

Még helyesen sem tud írni kedves kérdőjel. Legjobb védekezés a támadás ön szerint is, mint a magafajtáknál. Elterelni a figyelmet a sz....r témákról.
Hádám [2014.02.12., 09:24][válaszolok] #75
Európa növekedési motorja??? Ez meg van zakkanva.... Egy motor a hajtóerő egy gépezetben, de mi max sereghajtók lehetünk bottal

Ha már szóba került a fórum, akkor leírnám az elmaradt észrevételeimet. Szellemiségében pontosan passzol a cikkben szereplő állításokhoz, ennyi sületlenséget összehordani nagy felkészülést igényelhetett!

Kezdjük az elején...

Fiatalokkal valóban nem sokkal találkoztam, azokon kívül, akikről tudom, hogy mindig is nagy fidesz pártiak voltak. Ezzel nincs is semmi gond, azok akik nem azok, úgyis külföldön vannak, vagy nem jöttek el... Bár az arány még mindig jobb volt mint a lokálpatrióta fórumon, ahol szerintem rajtam kívül senki se volt 30 alatti Ja de!!! A riporter hölgyek!

Na szóval! Bevezetőként megtudhattuk a polgármester úrtól, hogy Szerencs tör felfele mint a szennyvíz, ami igaz is, az ember bármerre néz, nyakig áll a város a sárban és a vízben Főleg ha a vasútállomás felé jár, na az egy külön művészet... nagyjából 3 hónapba telt egyetlen vízvezeték részt kicserélni, de a felvágott utat helyreállítani már valószínűleg "nem volt idő" Viccet félre téve haladjunk tovább... kiderült, hogy a víz-csatorna díja kb 1300 forint körül mozog, amit 2011 óta NEM VOLTAK HAJLANDÓAK EMELNI!!!! Ez becsületes dolog, támogassuk a lakosságot, ne engedjük emelni a víz árát!

Tessék csak rátekinteni erre a táblára:
http://vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/uzleti-ugyfelek/vizdj

Ha a szerencsi víz árát megfelezzük (az egyik fele csatornadíj), még akkor is pontosan háromszorosa a pesti m3-enkénti vízdíj árának, úgy, hogy gyakorlatilag bárhol fúrunk Szerencsen és környékén, az a meglepő ha nem találunk vizet.... Ezután döntse el mindenki mennyire jó is az önkormányzat tárgyalási stratégiája ezen a téren.... (Hol is marad az országos vízdíj hatósági átlag árazás, ami pont ezt küszöbölné ki?)

Azt is megtudtunk, hogy az iparűzési adó 10%-al csökkent 2,0%-ról 1,9%-ra! NO KOMMENT

Kicsit sértő volt az a mondat is (Szerencsi létemre mondom ezt!), hogy "A város polgármestereként, mégiscsak Szerencsről beszélnék".... Ez teljesen jól is hangzik, csak az a baj, hogy emellett kb. 35 másik település országgyűlési képviselője is a polgármester úr, nem tudom azok a települések miről tudnának beszámolni "rezsicsökkentés" címszó alatt... lehet érdekes lenne a beszámoló!

Videós átvezető után következett Szájer József és Mengyi Roland előadása. Pontosan nem számoltam hányszor hangzott el a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, de legalább 20-szor az egy óra alatt.... ezzel még önmagában nem is lenne probléma, csak a mögöttes tartalommal volt gond. Kezdjük az elején.

1. Csökkent a lakossági víz-villany-gáz ára, többször is! Fog is még csökkenni, de a kitűzött dátumok és a választási időpontok közötti közelség, pusztán csak a "véletlennek" köszönhető, semmi szándékosság nincs benne Bár akit be lehet hülyíteni 3-5% csökkenéssel, arra nem tudok mit mondani... Teccik érteni? Csökkent annak a vízdíjnak az ára 20%-al, ami egyébként is 3szorosa a fővárosi víz árának! Csökkent annak a gáznak az ára, amit fél Borsod már nem is használ, mert már évek óta nem tudja megfizetni, fűtenek fával, szénnel, aminek az ára persze változatlan vagy növekszik...

2. Jelentősen növekedtek a minimálbérek (majd 25 ezer forinttal, legalábbis a bruttó része). Ezt tanúsíthatom, vállalkozóként majdnem ennyivel kell többet fizetnem emberenként az állambácsinak havonta, csak a bérpapíron valahogy nem ez az arány mutatkozik a nettó bér esetében.... volt olyan emelés is 2 éve, hogy a bruttót azért kellett megemelni, hogy a járulékok növekedése miatt a nettó közel azonos maradjon vagy minimálisan csökkenjen.... Ha ezt kormányzati sikerként emlegeti valaki, akkor súlyos problémái vannak agyilag....

3. Az utóbbi 10 évben nem volt ennyire magas a foglalkoztatottak aránya, mint most! Közel 300 ezeren vesznek részt a közmunka programban! (Tehát Magyarország itt is jobban teljesít, hangzik a szlogen) Valóban! Csak egy a bökkenő, a versenyszférában (ami való bevételt generálna az államnak) meg pont ennyi embert bocsátottak el az elmúlt években... majd kétszer ennyi életerő, keresőképes fiatal ment külföldre (kalandorkodni.... no komment) azaz a mérleg kb 800 ezer olyan ember, akikről fogalma sincs az államnak mit kellene kezdeni velük a kampányidőszakra "kitalált" közmunka(statisztika kozmetikázás) után. A kivándorolt fiatalok jó része pedig az életben nem fog hazajönni.... Tehát az a tény, hogy 300 ezer közmunkás van és 500 ezer külföldi munkavállaló be sincs jelentkezve a munkaügyiben, elég búskomor képet fest az én szememben, ugyanis ha azt vesszük, hogy kb 3 millió munkaképes ember van az országban, ez majdnem a 30%-a! Tehát a tényleges munkanélküliségi ráta, ha nem is 30, de közel 20%, ami döbbenet, hiszen a II.vh előtti Németországban 5% körüli munkanélküliség mellett már lázadások voltak.... (amit végül Hitler a közmunkával oldott meg, de tisztességes bérezéssel, igazi értéktermelő tevékenységgel, nem fűnyírással...)

3. Az államadósság 83-ról 76%-ra csökkent....
Ezt nem tudom honnan vették egyébként, de szerintem ők maguk sem....

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hol_all_a_magyar_allamadossag_ime_a_friss_mnb ... (79,7 % GDP arányos, ez a kisebb érték %-ban)

Ez szerint a kormányzat 4 éve alatt sosem volt 76%-on az államadósság, most meg már a közelében sincs:
http://www.mfor.hu/cikkek/Ahogy_vartuk__magasabb_a_magyar_allam_adossaga.html
http://www.mfor.hu/cikkek/Folyamatosan_no_a_magyar_allam_netto_tartozasa.html

4. Ugyan erről nem volt szó, de azért érdekes adat, főleg 2010 április-májusától:
http://arfolyamkereso.com/?currency=CHF&one=1&start_date=2009-01-01&end_date=201 ...
Azért fontos erről beszélni, mert jelentős azok száma, akik svájci frankos hitellel rendelkeznek, kíváncsi vagyok azoknak mi a véleménye a "rezsicsökkentésről", akiknek a törlesztése milliókkal nőtt, esetleg emiatt lettek hajléktalanok!

Következett a fórum azon része, amit már nagyon vártam, ez pedig a kérdések feltétele a képviselő uraknak. Bátorítottak is mindenkit, hogy maradjanak, addig válaszolnak amíg van kérdés... Kezdtem megörülni, hogy hozzá lehet szólni, de csalódnom kellett, rögtön ezután a mondat után hangos zene kezdett szólni, majd aki "akart", négyszemközt feltehette kérdéseit.... Ebben mondjuk a lokálpatrióta fórum fejlődött valamit, bár ott szerintem nem számolt azzal senki, hogy "sajátjaikon" kívül más is tiszteletét teszi a fórumon (ami meg se volt hirdetve igazán...) :D

A végére még néhány kiegészítő, ezek nélkül ne lehet teljes a mesedélután! "Számtalan beruházó érdeklődik, sok száz milliárd forintot kapunk MAJD, most is "szétosztottak" 5 milliárdot (véletlenül megint pont választási kampány előtt) HA ránk szavaznak, akkor most már tényleg minden jó lesz.... Bőven fűszerezve a szokásos videókkal, szlogenekkel "Mert az előző kormányok után el kellett takarítani a romokat (meg a konkurenciát)", de most már TÉNYLEG minden jó lesz... 24 éve mindig pont a "siker kapujában" állunk, most már tényleg ideje lenne belépni rajta, nem csak mondani....
ügyes (vendég) [2014.02.12., 10:19][válaszolok] #76
Köszönjük a kimerítő irományt.
43-nak (vendég) [2014.02.12., 15:23][válaszolok] #77
Adóügyi kérdésekben én inkább a jegyzőt vagy az aljegyzőt kérdezném, mert ez szakmai feladat. A bajt ott látom, hogy egy SMS-től megzavart képviselő, aki szándékosan nem jár pü. biz. ülésekre, halvány segéd fogalma sincs arról, hogy a közigazgatás is egy szakma, hogy pld. egy rendeletmódosítás előtt hatástanulmányt kötelező készíteni, pusztán populista alapon viselkedik úgy, mintha a csődeljárás alatt álló cégének ebédlőjébe osztaná az észt. Félelmetes, hogy ilyen emberek vezethették ezt a várost, látjuk, s érezzük nap, mint nap, hogy hova is vezetett ez az elhivatottság. Képviselő úr persze, amikor nem akar, akkor nem emlékszik dolgokra, hisz nem írt alá semmit. Emlékezete szelektív. Magántelevízióban persze azt csinál, amit akar, de ezekkel a produkcióival aligha növeli a nézettséget, a reklámbevételeket. Szomorú, hogy a lokálpatriótáknak egy ilyen arc a jelképük. Ott van a mindig mosolygós, őszinte, szeretetre méltó, az emberek problémái iránt állandóan fogékony főnökasszonya.
77nek (vendég) [2014.02.12., 16:46][válaszolok] #78
Az látszik, hogy az ellenszenvén kívül nem tud érveket felsorolni H.J. képviselő javaslatával kapcsolatban. Mármint , hogy választások előtt!!!! ne mindenkinek csökkentsék nullára a kommunális adót, mert azt pld a főorvos, az ügyvezető igazgató, a jólmenő vállalkozó meg tudja fizetni. Nekik ez nem teher.
Világos, hogy nem a képviselő úr, hanem azok akik ezt szándékosan félremagyarázzák -akarják félrevezetni az embereket. De az emberek okosak, nem hagyják magukat.Mellesleg már mosolyogni a pm., meg a pmné már megtanult. Most már csak az" emberek problémái iránt állandó fogékonyságot" kellene megtanulni. De ez 4 év alatt sem sikerült. Évismétlés meg Szerencsen nem lesz.
fiatal (vendég) [2014.02.12., 17:00][válaszolok] #79
Milyen jó lenne, ha az ifjúságpolitikai kérdéseket az ifjúsággal vitatnák meg egyszer, nem a hűséges pártszülők gyermekeivel. Így születnek a 25 éves vezérigazgatók és vitézidávidok
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.619991361407302.1073741901.56016673738 ...
jadviga (vendég) [2014.02.12., 17:17] válasza erre: #79[válaszolok] #80
az a szomorú, hogy még büszkék is rá. Pedig csak bele születtek a kibélelt fészekbe
78-nak (vendég) [2014.02.12., 18:06] válasza erre: #78[válaszolok] #81
Honnan tudja? Ne ámítsa magát, az embereknek igenis zokon esett amit a HJ képviselő úr művelt!
úja HJról (vendég) [2014.02.12., 18:38] válasza erre: #81[válaszolok] #82
Leírtam már a múlt héten is, most újra megteszem - ha már újra táma itt a Fórumon: amit Heves János javasolt a kommunális adóról az teljes érzéketlenségre vall. Szereintem a ilyen ember ne képviseljen emgem.
Ahogy olvasgattam a múlt héten megjelent Szerencsi Híreket, sokaknak ugyanez a vélemény Heves Jánosról.
Már megszokhattuk, ilyenek a helyi lokálpatrióták. Nekünk, szerencsieknek csak ilyen jutott.
82-nek (vendég) [2014.02.12., 19:13][válaszolok] #83
Nem írtam le a múlt héten sem, de most megteszem.A kommunális adó 0 %-ra csökkentése , még a gazdagoknak is , nem más mint választási fogás. Hiszen az elmúlt 4 év ígéreteinek teljesítése egy nagy nulla, valamit ki kellett találni. / Megsúgom ez már nem segít K.F.-nek/ Aki ezt nem érti, talán az az érzéketlenség. Sajnos a Szerencsi Hírek írásai nem számítnak. Mert tudja azt ferújságnak hívják.
Úja-nak (vendég) [2014.02.12., 19:28][válaszolok] #84
Na, jól meg ijesztgette HJ- t! Bizonyára sajnálja, hogy nem képviselheti kegyedet, pedig ilyen lényeglátó embereket jó lehet képviselni ! Dehát - mint mondja - " ilyenek a lokálpatrióták " . Esetleg ha teheti, nézze meg a testületi ülés felvételét, hátha megérti mi zajlik ma Szerencsen!
IPSOS felmérése (vendég) [2014.02.12., 19:39][válaszolok] #85
http://mandiner.hu/cikk/20140212_ipsos_a_jobbik_a_honap_nyertese

No ez a felmérés sem mutatja a baloldali összefogás hatalmas nagy erejét!
Azért a Fidesz erősödött kettőt. Igaz a nagy összefogás is egyet. (mármint százalékot)

Elvtársak! Ébresztő! Hogy lesz így meg a nagy választási győzelem? Hogy fogjátok így újra tönkretenni az országot MSZPsek?
84nek válasz (vendég) [2014.02.12., 20:08] válasza erre: #84[válaszolok] #86
Nézem-nézem T. Fórumozó, de ugyanaz a kép él bennem Heves Jánosról, mint tennap, meg tegnap előtt, vagy mint egy hete, két hónapja, de akár egy éve:
számomra visszataszító pökhendi viselkedés, "kihaénnem" stílus, arroganciát sugárzó megszólalások, rövid (még inkább szelektív) emlékezet.
S még ez az adóemelési javaslat is......
Igyekszem megfogadni tanácsát és megérteni "mi zajlik itt szerencsen", de valahogy (talán) gyengécske felfogásommal csak arra jutok mindíg, amire szerintem a legtöbb szerencsi is: ez a Heves képviselő úr talán nem jól képviseli a város lakóit, s valami sántíthat ezzel a helyi nagy lokálpatriotizmussal is.
Jó éjszakát kívánok Önnek! Gondoljon mostantól - legalább reggelig - valami szép, magasztos dolgra és ne fárassza magát Heves Jánossal és az ő által képvisel - hogy is mondjam - érdekes felfogást tükröző lokálpatriotizmussal. (nagyon oda kellett figyelnem, majdnem lokálidiotizmust írtam, de még időben javítottam). Én is ezt fogom tenni, megpróbálok ellazulni és nem gondolni a Heves úrra.
Engedje meg, hogy most kommentár nélkül, Nyugodalmas jó éjszakát kívánjak Önnek!
84-nek (vendég) [2014.02.12., 21:02] válasza erre: #84[válaszolok] #87
Szerintem az lenne a jó ha senkit sem képviselne! Egy nagyon arrogáns, pökhendi ember! A közel 4 év testületi üléseken való viselkedése ezt mutatja.
86- nak (vendég) [2014.02.12., 21:14][válaszolok] #88
Aludjon jól tisztelt "legtöbb szerencsi" -vél együtt gondolkodó! ! Javaslom nézze meg ujra a közvetítéseket, de most narancsos szemüveg nélkül . Látni fogja, hogy akiről ön ír , az Koncz Ferenc, akire minden jelző ráillik, amiket leír ! Hogy is írja ....." Visszataszító pökhendi viselkedés ", " kihaénnem" stílus, , arrooganciát sugárzó megszólalások,stb . Stimmel , ez Koncz Ferenc !
megbocsátás (vendég) [2014.02.12., 21:40] válasza erre: #71[válaszolok] #89
"mér, ov hogyan gazdagodott meg ?" kérdésre kérdés a válasz. Orbán Viktorra gondolt? Ha esetleg igen, akkor egyrészt miért nem írja ki? Másrészt nem tudom, hogy Orbánnak lenne 240 milliója egy osztrák, Kajmán-szigeteki,stb. bankban. #72: Igaz, álnéven írogatunk, de ennyire nem kell félni! Ki az a gázszerelő?
tennapnak (vendég) [2014.02.12., 22:28] válasza erre: #86[válaszolok] #90
Sajnos hiába igyekszik megérteni, mi zajlik Szerencsen, nyilvánvaló hogy nem képes rá. Felfogása nem csak talán gyengécske - ahogy Ön igen helyesen önkritikusan fogalmaz
Arroganciája viszont van, gratulálok!
S hiába figyelt nagyon oda (?), mégis leírta a lokálidiotizmus szót - na csak eleget tett a megbízóinak, mostanra már bizonyára szépen megveregették a vállacskáját és beígértek Önnek egy jó zsíros állást a 800 önkormányzati foglalkoztatott táborában. Annyira büszkén lazulhat el és lehet nyugodalmas jó éjszakája - hisszük, hogy lesz még álmatlan is, kedves jólteljesítő tollnok
86-nak (vendég) [2014.02.13., 07:59][válaszolok] #91
Dehogy akarom én magát meggyőzni bármiről.Biztos nagyon félhet a változásoktól?Biztos azért is lódít? Pedig nem szép dolog!Heves János azt javasolta, hogy aki nem tud ne fizessen , akinek meg jól megy annak meg semmiség havonta 833 ft.-t fizetni.Lehet, hogy tényleg gyengécske a felfogása, ahogy ezt magáról írja? Ha gondolkodik még a végén más tulajdonságait is felismerheti?
Jó reggelt! Szép napot!
Bukovszky Róbert [2014.02.13., 08:24][válaszolok] #92
Ismét megkaptam a Szerencsi Híreket! Ismét remekre???? sikeredett a kiadvány! Ugyan a fiúknak sikerűl-e még mélyebbre sűlyedni? Ugyan miért is nem csináltak Haves Jánossal egy interjút, hogy mit is javasolt Ő pontosan, és ugyan mivel is indokolná az elképzelését? Ne feledjük Sárkány L a saját pénzéből sajtózik, tehát akár lehetne is egyoldalú a tájékoztatása, de ezek a ......k /asszem ha ide nem pontokat írok per lenne belőle/ a KÖZPÉNZBŐL kötelesek lennének legalább az objektvitás látszatát fenntartani.
Fiúk és Gyönyörű kisasszony, javaslom álljatok egy percre a tükör elé s nézzetek a saját szemetekbe egy percecskére, s közben gondoljatok hivatás tudatra,sajtó szabadságra vagy egy egyszerű szavacskára amit úgy hívnak becsület, esetleg lelkiismeret.
Kedves "Barátnő" kérlek jelezd ismét a szerkesztő úrnak, hogy ezen a "szenny" oldalon már megint vele foglalkozik az a csúnya rossz pali aki még a véleménye mellé a nevét sem restelli odaírni.
gázszerelő (vendég) [2014.02.13., 08:29] válasza erre: #89[válaszolok] #93
Akire én gondolok, szerintem már otthagyta a szakmát. Nekem ő ugrott be elsőre. De tudok egy jó szerelőt maszekba, ha szüksége lenne rá...
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/bekerult-a-milliardosok-klubjaba-a-felcsuti-p ...
pozitivum (vendég) [2014.02.13., 08:50][válaszolok] #94
Egy kis biztatás a csüggedőknek. 6:25 :
youtube thumbnail
Józsi (vendég) [2014.02.13., 10:39] válasza erre: #92[válaszolok] #95
Neki is van Ausztriában 240 millió forintja, hogy abból sajtózik? Vagy olyan jól keresett korábban a Szerencsi Híreknél, hogy abból sajtózik és eltartja a munkatársait?
Bukovszky Róbert [2014.02.13., 11:07] válasza erre: #94[válaszolok] #96
Köszönöm a linket és a figyelem felhívást, bevallom idáig egy kicsit aggódtam a 2014 év miatt, viszont úgy érzem megnyugodhatunk. Ja és látom Önnek van humora!
Bukovszky Róbert [2014.02.13., 11:15] válasza erre: #94[válaszolok] #97
Komolyra fordítva a szót, az viszont tényleg dícséretes, miszerint a hosszú évek óta üresen tátongó csarnok felújítására most reális esély látszik. Sokszor elszoktuk marasztalni a testület munkáját, asszem most dícsérni illik ezért a kezdeményezésért.
megjegyzés (vendég) [2014.02.13., 12:21][válaszolok] #98
Robinak (vendég) [2014.02.13., 12:28][válaszolok] #99
Bocsánat ha rosszul tudom de a csarnok felújitasat Czakóné kezdeményezte!?A testület jóváhagyta.Vagy valamelyik k?pviselő ötlete volt?Csodálkoznék.
megjegyzés (vendég) [2014.02.13., 12:30][válaszolok] #100
Akinek esetleg ATV-fóbiája van, annak ezt ajánlom (29-31 percek között) youtube thumbnail
Bukovszky Róbert [2014.02.13., 12:35] válasza erre: #95[válaszolok] #101
Legjobb tudomásom szerint közgépes kapcsolatai vannak meg ismeri josip tothot meg kaya ibrahimet 'oszt ők segítenek Neki a vállakozás működtetésében ...
Más! Sebaj http://www.hir24.hu/kulfold/2014/02/13/dontott-a-birosag-tokaj-nem-csak-a-mienk/ majd Mr MR ezt is megoldja!?
takaró (vendég) [2014.02.13., 14:45] válasza erre: #97[válaszolok] #102
No igen, csak nem kellene kis Paksot csinálni belőle.
Mindenki beláthatja, rendbe kell tenni, nagyon hasznos lenne. Csak el kellene mondani a választóiknak, hogy mit terveznek, mennyi pénzt lehet összetarhálni, és mennyit kell utána még a városnak hozzátenni? Az sem mindegy az összeg miatt, hogy csak toldozni akarják, vagy komolyabban felújitani? És amikor már kész, mennyibe fog kerülni a fenntartása, fűtése, (!) és kik fogják fizetni, bérelni? Miből tudja majd a város fizetni a REZSIT? Ja, majd csökkentem magamnak....
Puccs (vendég) [2014.02.13., 15:58][válaszolok] #103
Jó volt nézni ezt az igazmondó embert, ahogy gyalázta a kormányt 2008 februárban,amiért csak két nappal az oroszokkal való megállapodás tervezet elkészítése előtt adott tájékoztatást arról. Bezzeg ő januárban mi,ndenféle előkészítés, bejentés nélkül aláírta az oroszokkal a megállapodást 3000 milliárd , azaz 3 millió x millió Ft értékben ! Most bezzeg ez nem minősül a magyar emberek elleni puccs nak ! Sokan reméljük, hogy a puccs helyett fuccs lesz ennek a hazug és korrupt társaságnak !
demagóg (vendég) [2014.02.13., 15:59][válaszolok] #104
Gaudi-Nagy Tamás kidobta az EU-zászlót a parlament ablakán
Hádám, hogyan értékeled eme szimbólikus eseményt? Helyes, vagy elitélendő?
És a fidesz, már amikor nem lapit, mit szól hozzá?
youtube thumbnail
Bukovszky Róbert [2014.02.13., 18:06] válasza erre: #102[válaszolok] #105
Elnézését kérem, de nem értek Önnel egyet. Véleményem szerint nem lehet mindig mindennek csak a költséghatékonyságát nézni, vannak dolgok amire egyszerűen áldozni kell, véleményem szerint ez a csarnok szükséges Szerencsen kerűljön bármibe is a felújítása vagy majd később az üzemeltetése, sőtt szerintem az is teljesen mindegy, ki az előterjesztő a lényeg az, hogy valósuljon meg és használhassák a diákok ill. a sportolni vágyó idősebbek.
Tükör (vendég) [2014.02.13., 18:48] válasza erre: #92[válaszolok] #106
Tisztelt Bukovszky Úr! Önnek sem ártana meg, hogy néha tükör elé állna. A többit majd egyszer személyesen, ha összefutunk és mindketten akarunk a témáról beszélni.
91-nek (vendég) [2014.02.13., 20:58][válaszolok] #107
Miért nem látja be, hogy Heves János javaslatának semmi értelme? A javaslat csak egy öncélú dolog! Gondoljon csak bele!
Tükör nek (vendég) [2014.02.13., 21:32][válaszolok] #108
Tudja tisztelt 106- os, az a különbség ön és Bukovszky úr között, hogy ő kiáll a nyilvánosság elé a véleményével, míg ön -sok más kommentelő el együtt - elbújik, és onnan bírálja BR nyílt vélemény nyilvánítását !
92-nek (vendég) [2014.02.13., 21:38][válaszolok] #109
Teljesen felesleges Heves Jánost fényeznie, mert csak magát járatja le! Ön is úgy tesz mintha a javaslatnak bármi értelme lett volna! Gondolkozzon el rajta! Ezt írta: "Ne feledjük Sárkány L a saját pénzéből sajtózik" - ezt most ugye viccnek szánta? Ezt Ön sem gondolhatta komolyan! A Szerencsi Hírek szerkesztöivel való személyeskedés pedig igencsak visszataszító...!
108-nak (vendég) [2014.02.13., 21:57] válasza erre: #108[válaszolok] #110
És Ön kiírta a nevét?
vicc (vendég) [2014.02.13., 22:14] válasza erre: #109[válaszolok] #111
Nem nagyobb vicc az, mint a 94-es videója a bizakodásról... humoros, az biztos, de inkább komikus már, attól tartunk ...
Hádám [2014.02.13., 22:38][válaszolok] #112
"Gaudi-Nagy Tamás az MTI-nek elmondta: a magyar termőföld május 1-jétől külföldiek ?prédájává válik?, és erről az unió tehet. Úgy fogalmazott: a termőföld védelmében a parlamenti eszközök kimerültek, ezért az ?ellenállás útjára kell lépni?. A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a ?gyarmatosítás jelképei?, az uniós zászlók ott vannak az ülésteremben, miközben az erről szóló törvény szerint az Országgyűlésben nem kell kihelyezni őket. Azt mondta, ezért döntött úgy, hogy leveszi a két uniós zászlót és kidobja őket az ablakon."

Teljes mértékben egyetértek vele, nem titok, maga Vona Gábor is kijelentette, hogy ha kell ribilliót csinálnak ha idegeneknek játszák át a termőföldeket! Ezt az állítását a mai napig tarja!

Mókás a Brian élete részlet, csak abszolút nem állja meg a helyét!

Mit adott nekünk az Európai Unió?

- Megemelkedett lakossági fogyasztói árakat
- Gyárbezárásokat, lerombolásokat
- Esztelen szabályozásokat az élet minden területén (zenélő csirkeketrec stb)
- Hónapokra, évekre elnyúló "pályázati" rendszert, ahol a kifizetések csúszásával számtalan vállalkozót tettek tönkre.
- Olcsó, hulladék minőségű "élelmiszernek" nevezett szemetet a boltok polcaira
- Multinacionális vállalatokkal lenyomott felvásárlási árakat, helyi gazdák jó részének tönkremenetelét
- Ész nélküli tőkekiszivattyúzást az országból

Ez csak pár apróság... Gondoljanak bele mi lesz ha még a földet is kivásárolják alólunk... akkor lesz aztán csuda világ, már így is hülyének néznek minket...
Bukovszky Róbert [2014.02.14., 08:54] válasza erre: #106[válaszolok] #113
Sosem mondtam, hogy hibátlan vagyok, sosem mondom, hogy az én "tükröm" nem tudna hibát találni bennem. Ön tudja ki vagyok, nekem nincs ilyen szerencsém Önnel, ezért, ha megszólít bármikor állok Ön elé egy beszélgetésre.
#109! Azt hiszem megtarthatom magamnak azt a jogot, hogy azt "fényezzek" akit én arra érdemesnek találok. Sőőőőőttt úgy érzem még arra is maradt egy picike jogom ebben a fene nagy demokráciában, hogy bizony "lejárassam magam" a véleményemmel, de felmerűl a kérdés ki is ítél és minek alapján.
Tudja nekem van egy fiam, Ő bizony élsportoló lett, s bizony a versenyeztetése sokszorosan meghaladja az én anyagi lehetőségeimet, s lám mégis hetente kétszer eltudok vele jutni Pestre és minden feltétele adott arra, hogy a legnagyobb legyen a sportágában, mert vannak akik fantáziát látnak a lúrkóban s így támogatják a munkáját, véleményem szerint kb ez van a Sárkány Tv-vel is vannak akiknek tetszik amit csinál és így nem átallanak segíteni a televíziójuk működését, remélem ebből érti, hogy mire is gondoltam a "saját pénz" emlegetésével.
ribillió (vendég) [2014.02.14., 09:07] válasza erre: #112[válaszolok] #114
http://idegen-szavak.hu/ribilli%C3%B3
Erre van szüksége az országnak?
Te is vehetsz szinte bárhol Európában házat, földet. A Hegyalján nem mindegy valakinek, hogy a Mari néni szöllőjét kapálja, vagy francia a tulajdonos?
Nem húzzák el a földet, a szabályzók pedig ugyan azok.
A dobálás, eltüntetés, égetés a buta, gátlástalan emberek eszköze.

A Brian részlet tökéletesen ábrázolja a jelenlegi hazai helyzetet.
Egyik oldalon ott a nép, pontosan látják, értik a történéseket. Igen ám, de ott a VEZÉR, a segitőivel. És hiába olvassák a fejére a tényeket, mi a végszó? A magyar verzióban demagóg. Az eredetiben shut up!
http://szotar.sztaki.hu/search?fromlang=eng&tolang=hun&searchWord=shut+up&langco ...
113-nak (vendég) [2014.02.14., 11:25][válaszolok] #115
Elfogultságát megértve, megkérdezem: nincs az a "élsportoló lurkó" egy kicsit túl fényezve? A fiánál vannak jóval eredményesebb, sikeresebb sportolók Szerencsen, s róluk alig-alig esik szó!
78-nak (vendég) [2014.02.14., 11:44][válaszolok] #116
Egy ismerősöm szeretne irodát bérelni a nonprofit Kft-től, s arra gondoltam, hogy megkérném HJ-t vagy GA-t, hogy amikor megállapodtak a díjról, valamelyikőjük felszólalna az ismerősöm érdekében, s kérné, hogy csak a felét kelljen fizetni. Garantálom, hogy az ismerősöm nem a képviselőtestületnek, hanem az ezt kijáró képviselőnek lenne hálás. Igaz viszont, hogyha az ismerősömnek be kellene adni az SZJA bevallását, a kommunális adómentesség érdekében, akkor kicsit bizalmatlan lenne, hogy az adatai nem kerülnének-e ki illetéktelenek kezébe, mint ahogy korábban a végzős gimnazista diákoknak egy mindig mosolygós, jó kedvű polgármester felajánlotta az ingyenes Szerencs Kártya lehetőséget. Vajon honnan tudta az érettségizők nevét és lakcímét. Csak nem a tablóra volt felírva, vagy megtalálta az osztálynaplót a saját irodájában a Rákóczi 89. alatt?

Arról nem HJ tehet, hogy SL csak őt ismeri, mint képviselőt. No azért kicsit szürke, hogy ez a magántelevízió a kiegyensúlyozott tájékoztatást HJ személyében látja. Itt nekem valami gyanús, KL egykori ügyvezető ig. h. is megérdemelné, hogy megszólalhasson névvel és "arccal".
Árulkodó (vendég) [2014.02.14., 13:19][válaszolok] #117
Mármint a stílusa a 116- os hozzászólónak ! Kérdés miért nem meri a becses nevét oda tenni a stílus jegyek mellé? Ciki lenne úgy megszólítani embereket ? Egyébként- ha már ilyen jól tájékozott, miért nem keresik meg személyesen a két jelzett személyt? Inkább arra tippelek, hogy blöfföl a 116- os, nincs is neki olyan ismerőse, aki irodát szeretne bérelni ! Úgy gondolom , ha tényleg van ilye, akkor annak találnának kedvezményes bérletű helyet a városban , aki ilyen bennfentes, az sokat segíthet ebben !
115- nek (vendég) [2014.02.14., 13:23][válaszolok] #118
Megnevezne néhány szerencsi sportolót, aki " jóval eredményesebb, sikeresebb" mint BR fiacskája ? Nekem úgy tűnik kegyelmedből az irígység beszél !
Bukovszky Róbert [2014.02.14., 13:24] válasza erre: #115[válaszolok] #119
Ez egy elég kellemetlen téma, ebből jól sehogy nem lehet kijönni, mivel én mindenkit tisztelek aki akármilyen szinten akármit sportól -ez alól talán kivétel 1-2 egészségromboló sport- viszont mégis fel kell tennem a kérdést, városunkban ma kik azok a sportolók akik Olimpiai sportágban Nemzeti válogatottak? Esetleg még engedelmével azt megkérdezném, van Önnek egyáltalán fogalma a sportlövészet mibenjéről? /volt egy tesi tanár aki azt mondta "az nem is sport" aztán egy 'felvilágosítás után egy picit átértékelte a nézetét, szívesen állok az Ön rendelkezésére is/ Kérem innettől hagyjuk ki a gyermeket a 'főrumozásból, talán tőlem sem volt helyes, hogy vele ill. az Ő támogatóival példáloztam egy másik témával kapcsolatban.
Pataki (vendég) [2014.02.14., 13:28][válaszolok] #120
#115-nek !

Nem tudom miért piszkálja BR-t.Ha Önnek lenne, egy ilyen tehetséges"lurkója,"Ön nem lenne rá büszke,és nem fényezné a saját gyermekét?Ha ismer más sikeres, és eredményes sportolót Szerencsen,adott a lehetőség,ismertesse meg velünk,hogy mi is tudjunk örülni.Önből csak az irigység,meg a az örökös kötekedhetnék beszél.
Lássuk a "fényezést" !Én mindig azonos névvel írok,míg Ön szorgalmasan váltogatja a neveit.Aki gyakran betér ide, úgy is megismeri "nemes" gondolatairól.Üdvözlöm a névváltogatók bajnokát !
városatyák.hu (vendég) [2014.02.14., 14:02][válaszolok] #121
Itt az alkalom, hogy HJ rajongótábora megmutassa, hogy a népszerűség nem öncélú játék. Mivel HJ az egyetlen, az éhségmenetet vezető Simon Gábor után, aki szívén viseli az éhező gyerekek, s minden 2. szerencsi nyugdíjas sorsát. Hiszem, hogy ez az aggódás, s a társadalmi igazságtalanság, a vagyoni különbségek csökkentése érdekében kifejtett áldozatos munkája révén tovább növelheti népszerűségét. Akár Tiszalúcon is, ahol az az osztatlan lelkesedés, mintha alább hagyna.

HOgyan lehet több százmillió banki tartozást összeszedni? Nos azt hiszem a képviselő úrnak ebben van gyakorlata. Csak itt az állam nem fogja kimosni senki pelenkáját.
115-nek (vendég) [2014.02.14., 15:01][válaszolok] #122
Nem, nem vagyok irígy, sőt én is értékelem a fiatalember teljesítményét. Sok sikert kívánok a további pályafutásához. Nem vitatom, hogy igen tehetséges sportoló, s az édesapa elkötelezettsége is példaértékű. Kevés anyagi támogatás mellett azonban több helyi egyéni sportágban is vannak szép, ígéretes eredmények (karate, birkózás, súlyemelés), ott is vannak korosztályos válogatott-kerettagok. Még talán annyi megjegyzésem lenne BR úr válaszához, hogy az élsport egy minőségi szint felett - sportágtól függetlenül- már nem az egészséges életmódról szól, az egészségromboló kifejezést azért erős túlzásnak tartom.
adat (vendég) [2014.02.14., 16:11] válasza erre: #116[válaszolok] #123
Én sem adtam oda az adataimat soha a fidesznek, mégis három különböző e mailt kell blokkolni ....@fidesz.hu, hogy ne küldjék a szemetjüket névre szólóan, egyre sűrűbben, a leiratkozás lehetősége nélkül.
És Orbán se küldjön nekem semmit. Ő milyen jogon zaklat, rontja el a napomat?
A mosolyáról most nem is beszélve...Inkább vicsor...és még el is küldi...
Hagyjuk ki! (vendég) [2014.02.14., 17:06] válasza erre: #115[válaszolok] #124
Hagyjuk ki erről a Fórumről egymás fiatalkorú gyermekeit! A Bukovszkiét is!!
Higgyék el, aligha értek egyet Bukovszky R. ezen a Fórumon megjelenő hozzászólásaival, azok tartalmával, mivel egészen másként gondolkodom az ország és városunk dolgairól, mint Ő.
Talán hiba volt tőle, hogy egy "ilyen" honlapon és Fórumon hozakodott elő a fiával, de ettől függetlenül hagyjuk békén a fiát! És a másét is!!!!!

És politikától függetlenül: Golopi Gergő, igaz Ő bekecsi, de a Rákóczi suliba jár és a Szerencs VSE színeiben sportol. S persze még sorolhatnánk megannyi szorgalmas és tehetséges szerencsi fiatalt, de akár dicsekedhetnénk kevésbé tehetséges, de kitartó, szorgalmas fiatal sportolóval. Azt hiszem mindegyikükre büszkék lehetünk!
nickname (vendég) [2014.02.14., 17:56] válasza erre: #124[válaszolok] #125
Ha prominens személy is névtelenül ír, miért várjuk el a többiektől az inkognitójuk felfedését, uraim?
123-ashoz csatlakoznék: sosem leveleztem a fidesszel kíváncsi sem vagyok rájuk és egyáltalán nem érdekel egyetlen alak sem közülük, mégis írogatnak nekem. Igaza van, zaklató. de persze visszamutogatni így is tudnak az előző pm-re aki "megszerezte" a középiskolások címét - hát ha odaadták neki??
vizesnyolcas (vendég) [2014.02.14., 18:17] válasza erre: #124[válaszolok] #127
A sport ügyét elsőnek BR hozta elő, #97-ben kicsit próbált VF-re licitálni.
Majd amikor az került szóba, hogy ki az előadó,- ami végül is teljesen mindegy, mert a pályázatra szavaztak - vagy az, hogy van -e rá pénz, vagy kik fogják fenntartani, akkor inkább "beszéljünk másról" Igy kerültek ide a gyerekek.
Álljanak elő a tervekkel, de az üzemeltetés feltételeit is pontosan tisztázzák. Vegye meg az egyház, ha már előre menekülnek, és azután azt csinálnak vele, amit akarnak. Mindenhonnan hasznot akarnak?
figyelmes (vendég) [2014.02.14., 19:04] válasza erre: #126[válaszolok] #128
Ennyi ember vett ki szabadságot arra a napra? Sorolhatnánk... vagy a munkakörükbe tartozik mindenkinek ???
121- nek (vendég) [2014.02.14., 19:38][válaszolok] #129
Azt hiszem a 121-es hozzászóló enyhén szólva személyes kezdik, mégpedig humorosnak szánt formában. Hát mit mondjak? Nem egy Hofi Géza !
Hádám [2014.02.15., 09:05][válaszolok] #131
megjegyzés (vendég) [2014.02.15., 09:24] válasza erre: #121[válaszolok] #132
"HOgyan lehet több százmillió banki tartozást összeszedni? Nos azt hiszem a képviselő úrnak ebben van gyakorlata. Csak itt az állam nem fogja kimosni senki pelenkáját."
Igaza van: az állam mindazok, és csak azok pelenkáját mossa ki, akik neki behódolnak.
Heves úr vállalkozásait nem ismerem, de érdekelne, hogy akik ezekről írnak (csődeljárás, felszámolás stb.), milyen tapasztalattal rendelkeznek, milyen cégeket vezetnek. Talán kezdhetnék a kommentárjaikat azzal, hogy saját vállalkozásaik helyzetéről is beszámolnak.
A Heves urat e fórumon támadók "természetesen" nem reagálnak a jelenlegieket elmarasztaló bejegyzésekre. Tisztázni kellene honnan, milyen körülmények között jutott a jelenleg hatalmon lévő társaság (banda) ide.
Külön figyelmet érdemel az oroszokkal kötött (Paks 2.) szerződés. Hatástanulmányok, elemzések, szakvélemények nélkül (ha vannak, ezek titkosak!!!) határozunk a következő 30-50 évről.
Természetesen minden szabályos és törvényes, az Országgyűlés megszavazta, anélkül, hogy konkrétumokat tudnának. Megszavazta ezt ugyanúgy a leendő képviselőjelölt (MR), mint a jelenlegi képviselőnk (energiaügyi albizottság elnöke, polgármester).
Minden rendben?
Szomoru (vendég) [2014.02.15., 09:30][válaszolok] #133
Nagyon szomorú képet fest a Hádám által bejegyzett írás. Látható belőle milyen nagy blöff, amit a kormány propogandája terjeszt / pl. " Magyarország jobban teljesít "/ . Ami még ennél is sokkal sötétebb kép, az az, amit a végkövetkeztetésében előre vetít, vagyis, hogy valószínűleg a következő kormányt is OV alakítja ! Akkor pedig meneküljön ki merre lát !
Bukovszky Róbert [2014.02.15., 09:35] válasza erre: #116[válaszolok] #134
Kérem küldje hozzám az "ismerősét" pont tudok egy kiváló kiadó ingatlant remek áron! Sajnos, ha nem küldi akkor kifog derűlni Önről, hogy Ön nem több mint egy névtelen, HAZUDOZÓS "bértolnok". Elérhetőségem sok helyen megtalálható így tisztelettel várom a jelentkezését.
Bukovszky Róbert [2014.02.15., 10:41] válasza erre: #124[válaszolok] #135
Tehát ismétlem, minden tiszteletem azon ifjaké akik valamit is valamilyen szinten sportolnak, ne feledjük addig nem a net előtt űlnek, vagy éppen valamelyik idétlen RTL-s sorozatot nézik!
G gergő pályafutását kb 3 éve követem, egy igen tehetséges és elszánt sportolóról van szó, nekem azt mondta egy nálam hozzáértőbb szakember majd a súlycsoport váltás lesz számára az igazi választó víz, hogy be tud-e kerűlni a legnagyobbak közé, mindenesetre szurkoljunk Neki, igaz nem is Szerencsi, meg nem is ide jár suliba. Sajnos az Ön életrajzi ismeretei bizony szegényesek a nevezett sráccal kapcsolatban, ha tájékozott lenne tudná, hogy pontosn hol tanúl mostanság. Viszont kérem fogadja el tőlem, hogy ez a téma kedves és fontos számomra ezért évek óta elég mélyen bele ástam magam, így kijelenthetem viszonylag tájékozott vagyok városunk szinte minden szakosztályában folyó munkáról, kis túlzással azt is állíthatom, ismerek minden sportolót, bátran felsorolom Önnek a foci csapatok vagy a kézis lányok felállását, de nem ijedek meg akkor sem, ha az úszók időeredményei vagy épp az elmúlt hetek diákolimpiai helyezései lennének tőlem kérdezve, talán ha megerőltetem a buksimat 1-2 sakkozó élőpontszámával is tudnék szolgálni, mintahogy a súlyemelők mostani nehézségeit is ismerem stb-stb. Talán a kosárlabda az ahol bőven van elmaradásom, de ígérem azt is pótolgatom lassan, már tudom a szabályok jó részét, ismerek alap játék szituációkat, és tudom milyen korosztályos csapataink vannak és ők hol és hogyan szerepelnek. Sajnos arról is van véleményem, miért nem jól zajlott a közelmúltban az SzVSE-nél az elnökség ill. az elnök váltása, kijelentem ez hosszú távon vissza fogja vetni városunk sportéletét, de reméljük ez a folyamat nem a közeljövőben lesz, addig is HAJRÁ SZERENCSI SPORTOLÓK!
Megható (vendég) [2014.02.15., 10:58][válaszolok] #136
.........fotókat láthatunk a 126- os bejegyzés jóvoltából . Öröm látni azt a sok elégedett, mosolygó arcot látni! Köztük a szinte teljes önkormányzati Fidesz frakciót , na és persze a mindíg, mindenkihez lojális jegyző urunkat ! Kiváncsi leszek ugyanezen arcokra, ha esetleg az elsöprő médiafölény ellenére októbertől más valaki lesz a polgármester ! Addig is a látogatáson résztvevők megcsodálhatták a polgármester oly sok sikerének helyszintadó parlament belsejét !
egy forint (vendég) [2014.02.15., 11:22] válasza erre: #131[válaszolok] #137
Nem csak érdekes: tényszerű.
Nem ideológus kell ide, hanem aki tud számolni. És van benne emberség. Pl. Bajnai, vagy Gyurcsány. Ha mind a kettő, akkor az már egy bélás...
Bukovszky Róbert [2014.02.15., 11:51] válasza erre: #133[válaszolok] #138
Szerintem inkább az a szomorú, ha az emberek a médiának hisznek, nem a saját zsebüknek, életüknek, szomszédjuknak, munkaadójuknak, stb-stb, persze akik meg ezen vélemények alapján is úgy gondolják "Magyarország jobban teljesít" azoknak meg nosza rajta ápr. 6.-án be kell x-elni a jelenlegi kormány pártot, azért őket is arra biztatom próbáljanak egy picit túltekinteni a mán vagy a közeljövőn.
Sajnos bárhogy is alakúlnak a választások az már egyértelmű, Szerencs és környéke elvesztette a választó körzetét, én nem hiszek abban, hogy bármelyik fél is nyerjen Tiszaújváros környékéről őszintén a szívén fogja tudni viselni a mi körzetünk sorsát.
Banki (vendég) [2014.02.15., 12:08][válaszolok] #139
A 121- es hozzászóló nagyon tájékozott lehet, hiszen tudni véli a sok 100 milliós banki tartozás tényét. Vajon honnan szerzi az információit ? Aztán meg tudja, hogy kinek hogyan alakul a népszerűsége Tiszalúcon ? Honnan? Csak nem közvéleménykutatónak tetszik lenni ?
megjegyzés (vendég) [2014.02.15., 12:13] válasza erre: #138[válaszolok] #140
"Sajnos bárhogy is alakúlnak a választások az már egyértelmű, Szerencs és környéke elvesztette a választó körzetét, én nem hiszek abban, hogy bármelyik fél is nyerjen Tiszaújváros környékéről őszintén a szívén fogja tudni viselni a mi körzetünk sorsát."
Igaza van, egyre hátrébb kerül a szerencsi körzet. Most is "Demeterfalva" határoz a körzetünkről, a szerencsi vezetésnek (járásnak) csak bólogató szerep jut.
errr (vendég) [2014.02.15., 12:18] válasza erre: #112[válaszolok] #141
At EU a mi jövőnk öregem, kár ficánkolni. Szamárságokat beszél.
Ki lehet dobni a zászlót persze, hiszen úgyis repülnek rövidesen utána magácskáék is.
A földet alólunk? :-)
Ejnye .... mondja már meg miben különbözik, ha egy zsírosképű
gerinctelen címzetes magyar birtokolja 1000 ha számra, mert megéri, vagy valaki aki ért is hozzá? Semmiben. Hacsaknem hogy emezeket inkább undorral nézegeti tisztességes ember.
Gondolja nem fog innen vagyonostól elmenekülni majd, ha hagyjuk? De!
Adja az Isten!
141- nek (vendég) [2014.02.15., 12:31][válaszolok] #142
Na végre megjött errr, legalább valaki megadja a szájaízét ennek a csőcseléknek !
képvisel?ő? (vendég) [2014.02.15., 12:36] válasza erre: #138[válaszolok] #143
Minden választó abból indul ki, én is, hogy akire szavazok, az maximálisan az én környezetem érdekeit is egyenrangúként kezeli a sajátjával.
Talán más volt eddig a gyakorlat? Nagyon nem szép lenne másokkal szemben!
Igy nem értem, - ahogyan egyszer itt irta - miért lesz "súlyos következménye" annak, ha szerencsen nincs országos képviselő? Pontosabban értem, csak nem akarom helyi, akár képviselői szintre levezetni. Vizesnyolcas lenne belőle.
Erőlködés (vendég) [2014.02.15., 12:37][válaszolok] #144
Ugylátszik kár a 121- es erőlködéséért, a városatyák oldal osztályzatai szerint tovább tart Koncz és társainak a mélyrepülése ! Teljesen megérdemlik !
jobbikos (vendég) [2014.02.15., 14:31] válasza erre: #141[válaszolok] #145
Errr, maga beszél szamárságokat, vegyük sorra:
- "rövidesen utána magácskáék is" Bármennyire szeretné, a Jobbik még a balos kutatóintézetek szerint is 10%-on áll, szerintem 20%-os eredményt is elérhetnek, de hogy még jópár évig borzolhatják a magafajta idegeit, az több, mint biztos :)
- "zsírosképű gerinctelen címzetes magyar" Micsoda buta demagógia. És ha azt mondom, hogy egy zsírosképű, a rendszerváltáskor vagyonát összeharácsoló ex-téesz elnök? A maga kedves elvtársai közül való. Közelebb lenne a valósághoz.
- Másik buta demagógia, hogy a külföldi az jobban ért hozzá. Egy francia befektetőcég például egészen biztosan jobban ért hozzá, mint egy évtizedek óta ezzel foglalkozó, helyben élő gazda
- "A földet alólunk? :-)" Ez is egy régi, pökhendi balos demagógia. A földet nem fogják ellapátolni, ezt mindenki tudja, de egy francia gazda szépen ki fogja hordani a hasznát az országból, és otthon fogja gyarapítani a hazája gazdaságát. Tudom, hogy szocialista értelmi szinttel csak addig lehet jutni, hogy a nyugodjunk meg, a föld az fizikailag itt van, de Önből azért több logikát nézek ki, mint hogy ezzel a butasággal érveljen.
Bukovszky Róbert [2014.02.15., 14:47][válaszolok] #146
nemborzolta (vendég) [2014.02.15., 15:21][válaszolok] #147
A jobbik azért tavaly felmérte a helyi erőviszonyokat, terepszemle lehetett.
Hát, nem volt zsúfolt...én a 10% ban sem vagyok biztos.
youtube thumbnail

Az, hogy ki mennyi hasznot tud termelni egy területen, az sokszor nem a tudáson múlik. Kapcsolatokon, mutyin, lehetetlen szabályzókon.
Idegenszivű gazda itt is csak pénzzel, befektetéssel tud eredményt elérni.
Szépen fogalmazva, elég nagy a forráshiány kishazánkban. Mondhatjuk úgy is, hogy csórók vagyunk. Hagy vegyék, csináljanak jó nagy hasznot. Mindenki jól jár.
errr (vendég) [2014.02.15., 19:27] válasza erre: #145[válaszolok] #148
Akadjék már le rólem kedves izéé. Már annyiszor megkértem.
Ezzel a névvel nálam labdába úgysem rúg, hátmég az EU-ellenes fényesrekoptatott kártékony lihegéssel ami mint hab a tortán hasal az eddigi produkcióin. :-)
Legyen kedves körülnézni. Bármi ami épült, épül kb 80 %-os EU pénzből.
Föld. Olvasgasson Ángyánt. Tudom egy ideig abban reménykedtek hogy magukhoz lép be.... no ott megláthatja kiknek mértek elvtársai bőséggel. Igen elvtársai merthogy nem fidesz szervezet tetszenek lenni az bohózat, maradjunk annyiban.
No ehhez képest nekem ne mondja van rosszab... kiviszi ez is... a hasznot, mert itthon fél..
Varosatyak.hu oldal (vendég) [2014.02.15., 19:46] válasza erre: #144[válaszolok] #149
Mikor próbált utoljára szavazni a varosatyak.hu oldalon? Nem lehet velük kapcsolatba lépni, hónapok óta nem lehet belépni az oldalra és így szavazni sem. Egyesek szerint szavazni csak egy kvízkérdés megválaszolása után lehet:
Mi az Internacionálé 2.versszakának első két sora kinai nyelven kantoni dialektusban?
Segítek. A 2.versszak magyarul:

"Védelmező nincsen felettünk,
se isten nem véd, sem király:
A közjó alkotói lettünk ?
hát vesszen el, ki ellenáll!
Pusztuljon ez a rablóbanda,
a rabságból elég nekünk.
A lángot szítsuk, rajta, rajta!
A vas meleg, hát ráverünk.

Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"

Kis keresgélés után az érdeklődők biztos megtalálják a szükséges fordítást a kínai weboldalak valamelyikén :)

Jó szavazást!
148-nak (vendég) [2014.02.15., 20:18] válasza erre: #148[válaszolok] #150
Ez a válasz most gyengére sikerült "errr"!
gyengécske errr (vendég) [2014.02.15., 21:07] válasza erre: #150[válaszolok] #151
NO IGEN! errt csak adja önmagát: indulatos és gyenge.
jó hírek a gazdaságról (vendég) [2014.02.15., 23:56][válaszolok] #152
megjegyzés (vendég) [2014.02.16., 00:26] válasza erre: #145[válaszolok] #153
Elmondaná véleményét a tervezett Paks-2 beruházással kapcsolatban is (előkészítés, hatásvizsgálatok, parlamenti döntés, stb.)?
gazdaság (vendég) [2014.02.16., 09:37] válasza erre: #152[válaszolok] #154
Növekedett? Mihez képest?
Vegyünk egy 10-es skálát, ahol Németország a kilencesen áll. Attól a tizesig százalékban már nagyon keveset lehet fejlődni.
Lehet, sokat mondok, magyarország négy körül lehet. Attól számitva még sok évtizedig évente lekörözhetjük ezeket a tutyimutyi németeket, akiknél megállt a fejlődés. Bezzeg a mi tündérmesénk!
Hádám [2014.02.16., 10:53] válasza erre: #152[válaszolok] #155
Ez olyan mint a régi szovjet statisztika! "200%-al növeltük a gazdasági termelést", igaz ez egy Németországhoz vagy Angliához képest kb 0,2% volt, de saját magához képest drasztikus! Ha most nyílna 2 cukorgyár, mi is mondhatnánk, hogy a cukortermelésünk 100%al növekedett.... Mivel gyakorlatilag a béke s...e alatt az ország teljesítménye évek óta, így nem olyan nehéz előrelépést produkálni! A korábbi hozzászólóval egyetértve, nem mindegy honnan kell fejlődni...

Err-nek... "rövidesen repülnek..." Kérem akkor itt fogadja meg, hogy addig nem szólal meg, amíg a Jobbik a parlamentben van!

Az, hogy a föld kinek a tulajdonában van, nem ilyenkor érdekes, hanem akkor amikor kevés az élelem, víz... Amikor beüt egy aszály Európa szerte... Maga szerint mi fog akkor történni? Egyrészt olyan árakat fognak elkérni a terményért, amilyet még nem látott, ez a jobbik eset, a másik az, hogy egyszerűen vagonokra rakják és kiviszik... Volt már rá példa... Amerikában kukorica hiány volt, amit már láttak előre, hogy rossz termés lesz, felvásárolták a tőzsdén amit csak lehetett... itthon meg ültünk a 9000 forintos mázsaár mellett...
jó hírek a gazdaságról 2 (vendég) [2014.02.16., 10:55][válaszolok] #156
Nem kell itt félremagyarázni semmit, én sem tettem és teszem. Egyszerűen meghivatkoztam 152 alatt egy uniós statisztikát az EU tagországok elmúlt évi gazdasági növekedéseiről.
Nincs mit szégyenkeznünk a 2013 IV. negyedévi adatok ismeretében. Egyszerűen erről szól a cikk. Ne keressünk már megint 'még a kákán is csomót'!
Hádám [2014.02.16., 11:09][válaszolok] #157
Azt is nézzük meg, kik állnak előttünk... Románia, Lettország, Litvánia... Ezek az országok nem olyan rég még csak irígykedhettek volna ránk, most leköröznek...
Bukovszky Róbert [2014.02.16., 11:20] válasza erre: #155[válaszolok] #158
Ádám! Kérlek hülyeségeket ne írj, Hazánkban soha nem volt 9000Ft a kukoricának mázsája, ha nekem nem hiszel kérdez rá egy földművestől.
vagon (vendég) [2014.02.16., 11:33] válasza erre: #155[válaszolok] #159
Arra is volt példa, hogy jó pénzért nem ültettek cukorrépát, ergó bezárt a cukorgyár.
Mit gondolsz, hazaffyas érzelmektől fűtve, a magyar paraszt aszály esetén itthon adná el, olcsóbban? A lósz*rt. Ugyan úgy berakná a vagonba, és kivinné.
Hádámnak (vendég) [2014.02.16., 11:55][válaszolok] #160
Nem, ez nem 'olyan mint a régi orosz statisztika'. Egyszerű tényközlés a cikk.
Had'ne magyarázzam már egy állítólag tanult fiatalenbernek, mit jelent a 2103 IV. né. összehasonlítása az előző év azonos időszakával, vagy az előző negyedévivel!
vidámság (vendég) [2014.02.16., 12:06][válaszolok] #161
Mindig csak az a csúnya politika, ejnye :((
Hát ott van az a sok szép fénykép a helyi és környező bálokról, tele vidám özvegy és elvált eladó szinglivel ... erre tessenek már koncentrálni, kedves politikus urak ! :D
Bukovszky Róbert [2014.02.16., 12:53][válaszolok] #162
Húúúú Jobbikék sem egyszerűek, már tőlük is csak az örök élet meg az ingyen sör ajánlata hiányzik; http://www.origo.hu/itthon/20140215-kasztralast-es-csendorseget-igert-a-jobbik.h ...
Ugye csak véletlen? (vendég) [2014.02.16., 13:40] válasza erre: #154[válaszolok] #163
Legalább a hazánk hivatalos nevét írja le helyesen (lám, a németeké sikerült)! Ez több, mint figyelmetlenség. Az ember a saját hazájából nem csinál nemecseket...
direkt (vendég) [2014.02.16., 14:26] válasza erre: #163[válaszolok] #164
Nem véletlen: nem voltam biztos benne. Ezért irtam az egyiket kisbetűvel, ami történhetett volna forditva is. Igy 50%-ban helyes voltam. Ha mellétrafálok, és kisbetűs mind a kettő, akkor most igazán szégyellhetném magam... Ha naggyal kezdem őket, most büszke lehetnék
Ezt én soha nem fogom megtanulni. Vegyünk egy egyszerű kérdést: miért igy irjuk? Válasz:...? Hát mert csak. Sok szabályra nincs is logikus magyarázat.
http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
errr (vendég) [2014.02.16., 15:30][válaszolok] #165
Lényeg: tenni kell az intézményesült hazudozás és mocsok ellen.
Az ország kifosztói ellen.
Amíg lehet.
direktről (vendég) [2014.02.16., 19:20] válasza erre: #164[válaszolok] #166
Eldobom az agyam! Lehidalok! Olyanok osztják itt azt észt gazdasági kérdésekben (#154), akik elemi helyesírási szabályokat sem ismernek és azt még vidáman be is ismerik?! (#164)
Nem arról van szó, hogy valaki elüt valamit, betűt téveszt, vagy ilyesmi, az ugyanis belefér egy ilyen beírogatós fórumon.
A baj az, hogy ilyenek is véleményformálónak mutatkoznak .... az ilyeneknek a helyi identitású patrióták között van a helye ...., vagyis a régi helyi maszop garnitúra között.
Sajnos nem véletlen (vendég) [2014.02.16., 21:19] válasza erre: #164[válaszolok] #167
Sokszor az ostoba válaszokra sem kell választ keresni... Már meg ne sértődjön (vagy sértődjön, ha úgy van kedve), de a #164-ben nem sikerült humorosra fognia. Primitív lett (ami nem azonos azzal, hogy Önt primitívnek tartanám, de ez a válasz primitív.) Sajnálom. A válaszát is és Önt is.
Tudja, bizonyos dolgokkal - jó ízléssel - nem viccelődünk. És van olyan is, amit csak tisztelettel közelíthetünk meg. Ilyen a haza, az ország, ahol élünk, a nemzet és a történelmi múltunk.
Mindezt azért tartom fontosnak közölni Önnel, mert úgy érzem, hogy szándékosan írta kisbetűvel le ennek az országnak a nevét, amelyért annyi ember adta már az életét... Tiszteletet tanulni sosem késő!
bölcsnek (vendég) [2014.02.16., 21:37] válasza erre: #167[válaszolok] #168
A primitívség az, amikor a nyelvtani szabályokról oktatunk másokat ahelyett, hogy az ország gazdasági helyzetéről és a jelenleg folyó csalafintaságokról okoskodnánk.
Úgyhogy én meg Önt sajnálom, mert súlytévesztésben van. És nem csak a válaszát tekintve.
De Ön mondta: tanulni sohasem késő.Kezdje el.
168-nak (vendég) [2014.02.16., 22:46] válasza erre: #168[válaszolok] #169
Tisztelt 168-as hozzászóló!
Ön igen nagyot téved! Nem ártana újra gondolnia a mondanivalóját!
Még nem késő!
pontosítson (vendég) [2014.02.16., 23:03] válasza erre: #169[válaszolok] #170
...miben tévedek?
direkt (vendég) [2014.02.16., 23:56][válaszolok] #171
#166,167 Mielőtt messzire dobnák az agyukat, elmondanám, hogy annak ellenére sikerült valamennyit megőrizni a magyarságomból, hogy évtizedekig nem magyarországon éltem. (kisbetű?)
Az már csak technikai kérdés, hogy a billentyűzetemet szinte mondatonként állitani kell egyik nyelvről a másikra.
Jellemzőnek, és cinikusnak tartom, hogy megint nem a lényegről beszélnek, hanem másfelé viszik a beszéd fonalát. #164 emliti a #154.-et. Igen, én irtam. Az abban irtakról pl. egyiküknek sincs semmi mondanivalója.
A #167-et dolmányos irhatta. OLVASSA EL MÉGEGYSZER, mit irtam. Történhetett volna forditva is. Tehát nem szándékosan irtam éppen a magyart kisbetűvel. Vagyok olyan magyar, (kisbetű!) mint bármelyikük. Nem attól lesz valaki magyar, ha bocskaiba öltözik, és leborul a Turul előtt.
A történelmünket pedig hagy értékeljem már én saját magamnak. Nincs szükségem a hivatalos álláspontokra, még az Ön meglátásaira sem. Majd én eldöntöm, hogy ki áldozott fel mit, jó ügyért, vagy éppen rossz oldalon állt.
És majd azután jön a tisztelet, amikor jónak látom, azok felé, akiket érdemesnek tartok rá.
171-nek (vendég) [2014.02.17., 07:27][válaszolok] #172
A gazdaság rossz, ez így van, de ettől még sajnos Ön a cinikus, és nem az aki szóvá teszi, hogy Magyarország nevét nem írta helyesen.
143-nak (vendég) [2014.02.17., 09:36][válaszolok] #173
Sajnos koromnál fogva átéltem egyet, s mást, így emlékszem, hogy Kupa Mihály, Szabó György a Fecskésen laktak, de valahogy 16 évük alatt egyszer sem kotortatták ki a Szerencs-patakot, pedig 2006-ban Gyuri bá még azt is mondta, hogy na most már a munkahelyteremtéssel fogok foglalkozni. Valamiért viszont nem emlékszem arra, hogy a Sárkány média beszámolt volna Gyuri bátyánk vagy Tünde nénénk által a Parlementbe meghívott választópolgárokról. Lehet hogy csak engem hagytak ki ebből, mint ahogy szívesen elmentem volna a MDF egykori képviselőjének könyvbemutatójára, de nem tudtunk erről a jeles eseményről.

Persze ha tudom, hogy oroszlánszívű Richárd személyesen bábáskodik egy ilyen rendezvénynél, mint a politikamentességéről elhíresült Lokálpatrióta Egyesület elnöke, akkor talán sün alakzatot bemutató szolgálaton kívüli rendőrökkel elmerészkedtem volna, hisz 4 éve halljuk a legnépszerűbb képviselőtől, hogy ebben a városban a félelem és a rettegés uralkodik. Kivéve, amikor ő beszél köztisztviselőkkel, aki bátran elmondják neki az igazat. Legutóbb is látta a 40 millás átutalási bizonylatot az óvodabérletért.

A baj csak az, hogy képviselő úr mindig csak állít, de soha semmilyen dokumentumot nem mutat be. Talán épp ezért hívott könyvbemutatóra néhány barátot.
Lakás (vendég) [2014.02.17., 10:16][válaszolok] #174
Kik laktak a fecskésen igen tisztelt 173-as ? Ha ilyen téves emlékezete van , akkor van miért a korára hivatkozni ! A munkahelyteremtés elmaradásáról kérdezze meg elvbarátait, ők sokat fognak tudni mesélni milyen fondorlatokkal gátolták a szalmatüzelésű erőmű megépítését ! Ebben nagyot "alkottak" , nem úgy mint a beharangozott 1000 fős munkahely teremtésben ! Az ő rezsiharcos rendezvényeiken bizonyára aktívan részt vesz, így van alkalmuk kicserélni eszméiket !
jadviga (vendég) [2014.02.17., 10:34][válaszolok] #175
Istenem! Még ma kezdődik a kampány, és már itt tartunk. Mi lesz, mire eljön a választás.
? Egymás torkának esni már csak azért sem érdemes, mert akit hatalomra juttatunk, négy évente néz ránk. Már ha ránk néz. Négy évig senkit nem érdekel a sorsunk, a hétköznapjaink, a mindennapokkal való küzdelmünk. Azt szokták mondani: "számon lehet kérni" Na, azt jobb, ha el sem kezdjük. Nincs értelme.
kampány (vendég) [2014.02.17., 11:14] válasza erre: #175[válaszolok] #176
Akinek van ideje, és gusztusa, érdemes visszanézni, mit össze mocskolódtak, feljelentgettek a 2010-es önkormányzati választások előtt.
És amivel az előzőeket támadták, ugyan azt csinálják a jelenlegiek is, ők sem különbek semmivel.
Ugyan úgy elutaznak mindenfelé, ugyan az az ellátás a fogadásokon, és ők sem gyalog, vagy lóháton járnak, hanem közös pénzen fenntartott járművekkel.
A mostaniak szeretnék megtartani, a régiek visszakapni a kiváltságaikat.
Ezért mondtam azt, hogy új emberek kellenek. Akik nincsenek függőségi viszonyban, semilyen téren. A kölcsönös szivesség ilyen esetekben ugyan az, mint a korrupció. Amire utalt is itt fentebb nick név alatt az egyik feltételezhető prominens.
Könyvbemutató (vendég) [2014.02.17., 11:22][válaszolok] #177
Kedves 173 ! Bizony nagyon cserben hagyta az emlékezete.Koncz Ferenc ígért sok mindent, csak megválasszák. Aztán sehol semmi. Annyi épült amit az előző önkormányzat elnyert, / Rendelőintézet, óvodák, Rákóczi vár/ a beígért 1000 munkahelyből meg egy darab se lett!KONCZ FERENC SEMMIT SE TELJESÍTETT AZ ÍGÉRETEIBŐL. Nagy kár!!! Úgyhogy, minden jót neki, békés pihenést!
Bukovszky Róbert [2014.02.17., 16:02] válasza erre: #175[válaszolok] #178
Lehet/ne egy kicsit vidámabban is -ha már ismét mi lettünk "a legvidámabb barak"; youtube thumbnail
ismerős (vendég) [2014.02.17., 21:26] válasza erre: #177[válaszolok] #179
Ahogy olvastam a sorait, egyre erősödött bennem az érzés, mintha csak a testületi ülésről "hallanék" valakit. Minden fronton meg kell küzdeni?
Bukovszky Róbert [2014.02.18., 07:36] válasza erre: #179[válaszolok] #180
Nézze nekem aztán teljesen mindegy ki is írta a #177 vagy bármelyik hsz-t, soha nem szoktam azon agyalni egy-egy hsz mögött ugyan kit is tisztelhetünk, természetesen van egy véleményem azokról akik különböző nick neveken írogatnak, de úgy vagyok vele lelkük rajta biztos okuk van rá, hogy anonimek maradjanak. -mondjuk akire Ön célozgat, Ő nem arról híresűlt el, hogy nyíltan ne válalná a mondanivalóját- Viszont, ha már itt ez a sok név nélküli hsz akkor miért nem inkább a tartalmukkal vitázunk mint azon morfondirozunk ugyan kinek a klaviaturáján lett lepötyögve, ezért kérem Önt is nosza száljon szembe a #177 tartalmával s cáfolja azt érvekkel, tényekkel.
Hádám [2014.02.18., 09:24][válaszolok] #181
Vitától függetlenül egy kis érdekesség:

http://mmk.hu/wp-content/uploads/2010/08/2.-mell%C3%A9klet.pdf

Magyarul az ország számottevő ásványkinccsel (itt egyelőre csak az energiahordozók vannak felsorolva) rendelkezik, mely potenciális munkahelyeket és energiaellátást biztosítana, ennek ellenére elég csekély a kiaknázásuk...
megint én (vendég) [2014.02.18., 11:48][válaszolok] #182
Valahol olvastam a nép kormányzásáról, Talán ismerős is lehet:
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
Dettó (vendég) [2014.02.18., 12:52] válasza erre: #182[válaszolok] #183
Ön most a Fidesz programját írta ide ?
banner (vendég) [2014.02.18., 14:46][válaszolok] #185
A hirdetés elsőre fel sem tünt.
Mindig, mindenre van magyarázat. Mi vezetett ide, hogy ez megtörténhetett? Tessék összerakni!
http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/szoborgyalazas
fiatal (vendég) [2014.02.18., 22:28][válaszolok] #186
Elég gyanusan fest ha egy vérfideszes család diákja arra biztat, hogy külföldön tanuljanak a fiatalok, mert a magyar rendszer nem jó. http://www.daniaitovabbtanulas.dk/diakok-meselik/hidegkuti-nandor/
Úgy tűnik mégsem olyan jó a fidesz oktatási reformja.
Bukovszky Róbert [2014.02.19., 09:54] válasza erre: #186[válaszolok] #187
A srác szimpi, szúrkolok Neki, meg aztán hátha vinné magával az apját is ..../ide egy nevetős smile jönne, ha tudnám, hogy kell beilleszteni/
jadviga (vendég) [2014.02.19., 10:04][válaszolok] #188
Egyszerűen, csak rá kel kattintani a megfelelő smile-ra
Összes hozzászólás: 200 db (66 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 12 db (6%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.