Hírek
Ajánló: VI. Országos Csokoládéfesztivál
Dátum: 2013.07.25., 13:22Megtekintve: 10781Értékelés: 2.57

Hatodik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.
A többnapos fesztiválon, négy színpadon rengeteg közismert hazai zenekar és énekes mellett helyi formációk is fellépnek, a részletes programtáblázat ide kattintva megtekinthető.

Jegyinformációk

Bérlet már kapható a Rákóczi-vár Galéria Kávézójában, elővételben: 2500,-, helyszínen 3000,-

A belépőjegy mindenkinek egységesen 2500,-Ft DE! Július végig 1500,-Ft, elővételben augusztusban 2000,-Ft.

Szerencsi lakosoknak személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával INGYENES a belépés a fesztivál szombati és vasárnapi programjaira, mert a Nemzeti Kulturális Alap támogatja a rendezvényt.
Nem szerencsi lakosoknak 1000,-Ft, gyerekeknek 500,-Ft (6-14 év)
Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes. Külön diák és nyugdíjas jegy nincs.

További információk

Facebook: facebook.com/csokifesztival
Fesztivál honlapja: csokoladefesztival.com

Forrás: programturizmus.hu
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
kakaóbab (vendég) [2013.07.26., 12:36][válaszolok] #1
Csokoládé fesztivál ? Lassan ez is olyan megszokott lesz mint május 1.
csokoládé (vendég) [2013.07.26., 15:06][válaszolok] #2
Ez a csokoládé már köszönő viszonyban sincs,avval amit még gyerekkoromban volt szerencsém megismerni !És emlékszem 1986-ban az importra szánt csokoládé.Ami akkor Irakba ment volna csak valamiért,itthon maradt és az üzletekbe került százszor finomabb volt mint a mostaniak .
Érdklödő (vendég) [2013.07.26., 15:33][válaszolok] #3
Abból mi igaz hogy a bon-bon kft nek "szlovákoknál" van a aparátja ?
pék (vendég) [2013.07.31., 08:16][válaszolok] #4
Jó műsorok lesznek. Jó műsorok vannak most is, csak nem kéne lejáratni a várost a müvészek előtt. Eperjes Károly müsorán ott ugrált az udvari ujság rocksztárja, vakuzott. a szinész tűrte egy darabig. Azután elhajtotta mert zavarta a szinpadon. El is ment azután a szinész csak annyit mondott hogy az újságírót ennyire érdekli az előadás. jó hirnév a városnak.
jadviga (vendég) [2013.07.31., 09:51][válaszolok] #5
"Eperjes Károly müsorán ott ugrált az udvari ujság rocksztárja, vakuzott." Minősíti a szakmai felkészültségét, tudását, intelligenciáját a az udvari ujság szerkesztőségének. :(
cukrász (vendég) [2013.07.31., 13:44] válasza erre: #4[válaszolok] #6
Én úgy vélem, hogy mind az előadó, mind az újságíró azért volt ott, hogy a munkáját végezze. De mivel az újságíró ebben akadályoztatva volt, távozott a helyszínről.
Fotós (vendég) [2013.08.01., 16:24] válasza erre: #6[válaszolok] #7
A néző azért ment el a művész önálló estjére, hogy az előadását figyelje, élvezze. Semmi keresnivalója nincs a színpadon (sem előtte) az újságírónak, a fényképezés és vakuzás pedig belegyezése nélkül tilos, egyébként zavaró és illetlenség. (Ezért vannak pl. a színházakban a "fotós próbák".) Elég lett volna egy felvétel a művészről (előadás előtt vagy után) és az újságíró nyugodtan maradhatott volna teremben nézőként, majd szívesen olvastam volna tőle a produkcióról pl. színikritikát. Ami történt az szakmailag elfogadhatatlan és valóban kínos helyzet volt. Az eset a túlbuzgóság egyenes következménye.
édeske (vendég) [2013.08.01., 16:47] válasza erre: #6[válaszolok] #8
cukrásznak küldöm ritkán olvasni ettől nagyobb hülyeséget ezen az oldalon
pozitiv (vendég) [2013.08.01., 17:30] válasza erre: #6[válaszolok] #9
Ez a jobbik eset. Mindenki csalódott volna, ha az előadó távozik, és az újságiró marad.
kistérség (vendég) [2013.08.01., 21:25][válaszolok] #10
A fesztivál szüneteiben a térség nevezetességivel is ismerkedhetünk.
Pl. Kossuth szülőfaluja, Monok. Rákerestem: monok.hu
http://www.monok.hu/
no comment
Szent (vendég) [2013.08.01., 21:55][válaszolok] #11
Most tudtam meg, hogy. Már korábban is élt egy szent, akit Orbánnak hívtak ! Másrészt pedig örülök, hogy a "magyar" történelem e jeles ismerője a " nemzetközi " hírű Koltai mester vette kezébe a ceremónia szervezését ! Megfelelő embert a megfelelő helyre ! Nála talán csak a gumi labda dobáló K erényei lett volna volna jobb !
errr (vendég) [2013.08.01., 22:24][válaszolok] #12
...azért, nem kis korlátoltság azt hinni, hogy ha teleszájjal és pirulás nélkül vizilóbört megszégyenítő arcbőrrel ismételgetem az egyébként országosan ismert valótlanságokat, az átvert parszt ettől elfelejti a sérelmét, mitöbb önfeledten szökdécselni kezd, vagy arra játszani, hátha sok a memóriazavaros tükörfényesagyú póógár. Szánalmas és szégyenteljes ugyanakkor tragikus ez az egész szinjáték... hitvány banda.
szerencsi (vendég) [2013.08.02., 06:09] válasza erre: #12[válaszolok] #13
Ennyi zagyvaságot régen hordott össze egy mondatban. Valószínűleg a második mondatért volt ez az agymenés. Hozta a formáját.
zavaros (vendég) [2013.08.02., 08:28] válasza erre: #13[válaszolok] #14
Itt egy világos okfejtés. Nagyon igaza van annak aki irta, sajnos ez vár erre az országra is. errr költői mondatait néha valóban nehéz kibogozni, a második az már a lényegről szól, könnyen érthető.
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/318772_uj_csalad
errr (vendég) [2013.08.02., 18:50][válaszolok] #15
Gondolom a külországban élő és dolgozó magyarok szavazójoga szintén kiverte a biztosítékot normálisaknál, ámbár, biztos vagyok benne hogy tisztességes ember onnan ide szvazni nem akar és nem is fog.
Legfeljebb ha a nevében csalással mások. Mert mire másra menne ki eleve ez az ötlet? Komolyan mondom agyvérzés minimum ami ezt az öteletet indokolja ha jóhiszemű vagyok, ha meg realista akkor .... majdnem mondtam valamit aminek az értelme kb ez: Eb ura fakó! -meg abcug!
Gyalázat ez a játék magyarság nevében, hogy nem sül le a pofájukról a bőr? Kizárt hogy ez nem lesz egyszer megtorolva!
vélemény .hu (vendég) [2013.08.04., 10:27][válaszolok] #16
FONTOSNAK TARTOM!
Ez a parttalan hozzászólások ,elterelik a lényegről ,és a valóságról a mondanivalkókat.Fel kel tudni ismerni a hívatásos téma elterelő hozzászolókat,és az aktuális dolgokkal foglalkozni.
Az óvóda vezetői plyázat,részleteit ,a helyi képviselők mg tudjálk vizsgálni-és tajékoztatást adni.
A pedagogusok életpálya modeljéről,bér emelésükről,óraszám növekedésükről,túlóra elvonásukról mi a véleményük?
térség.város-munkaerő helyzete.
SZÍGETELŐ LAP GYÁR MIKOR?
Tanévkezdés közeledik ,meg tudják venni a szükségesseket a szegények.
KÖzhangulat..,vélemény nyílvánítások elmaradása,
Kikből legyenek ,a jövő közszereplői..--hogyan találjuk meg őket-mi alapján jelőljük?--alúlról főlfelé építkezve.Vagy jók azok akik most vannak,bármely telepűlésen?
Térség,lakóhelyünk,helyzete,----van miről eszmét cserélni!
Van -e jövőképünk.mi váhat ránk--kiben bízzunk!?
Ki-kiért van? -mit végzett eddig?--oldal mentessen.
radikális (vendég) [2013.08.04., 16:09] válasza erre: #16[válaszolok] #17
Radikális, de nem jobbikos. Mielőtt valaki félre értené.
Itt már nincs mit ellopni, kivan fosztva az ország. Amikor adnak valakiknek, azt valakiktől elveszik.
Sok kérdés, senki nem tudja megválaszolni a legtöbbjét, én sem.
Volt már hasonló helyzet, akkor behajtották a teheneket a TSZ-be.
Valami hasonlóra gondolok, nem tehenekre, a TSZ stimmel, az közös volt. Na, ez megint virágnyelv, volt egy rövid gondolotom erről, miért kerülendő alkalmanként konkrétan irni valamiről? Persze, hogy kimoderálták, holott senkit sem sérthetett. Az utolsó mondata igy szólt: "a lányomnak mondom, hogy a menyem is értse"
Most éppen ezen akadtam ki:
http://figyelo.hu/cikkek/kilatastalan-szegenyseg--meg-a-bejelentett-allas-sem-se ...
szerintem nem volt radikális (vendég) [2013.08.04., 21:32] válasza erre: #17[válaszolok] #18
Tényeket írt, amikkel lehet vitatkozni, de nem érdemes. Ilyenkor szokták az embert letámadni, hogy ne elmúltnyolcévezzen. Lassan eltelik újabb négy év és az emberek nagyobb része (főleg) e vidéken egyre szegényebb lesz és egyre szegényebbnek is érzi magát. Nem tudja (vagy nem akarja tudni) hogy sodródott idáig, és sokan a PILLANATRA haragszanak. Mintha a vízbe lökött fuldokló azért haragudna a megmentőjére, mert az a hajánál fogja kihúzva kitépte a haját. Mert biztos lett volna kíméletesebb mód is a megmentésére, hiszen fájdalmat okoztak neki. A PILLANAT problémájában eszébe sem jut, hogy volt egy gazember, aki vízbe lökte. Nem egyedi vélemény az enyém, bár a többségnek ez biztos nem felel meg. Be is fogják támadni (van itt egy-két olyan ember, aki könnyen lehülyézi a másikat, ha nem az ő véleményével ért egyet).
Ebben az országban az alapvető társadalmi kérdés az, hogy ki számít szegénynek és ez alapján ki kapjon segélyt (állami illetve társadalmi támogatást) és kinek nem szabad adni. Egy jó szociális érzékenységű szocialista rendszernek lenne létjogosultsága ebben az országban, de nem ilyen történeti (történelmi)háttérrel. Azok az emberek, akik anno létrehozták a szocialista Magyarországot, nem ezzel a céllal változtattak a társadalmi berendezkedésen, hanem alapvető cél a hatalom megszerzésén túl az volt, hogy az emberek egy részétől elvett magántulajdont az ő (és csakis az ő) döntésük alapján osszák el a többi ember között. Legfőképpen maguk között. Így lett valakinek 7 millióból mára milliárdokat érő gyára, vagy lett egy téesz melléküzletágából magánvagyon. Mert jó időbe jó helyen volt, persze az uralkodó (egy)párt holdudvarában. Azóta ez ismétlődik egyre "szabályozottabban", hiszen már meg kell felelni az "európai normáknak" amik persze már védik a megszerzett vagyont. Csak azt nem kérdezi meg senki így 20-25 év távlatából, hogy hogyan szerezte a vagyonát. Azt nem firtatjuk, mert ennek elhallgatásában már mindkét (három, négy, stb.) fél érdekelt. Sajnos.
Trafik (vendég) [2013.08.04., 22:43][válaszolok] #19
Na erről is kevesen beszélnek. Még a polgármester monológjában sem hallatunk róla.
http://drerossgabor.blog.hu/2013/08/04/fidesztrafik-botrany_szerencsen_kisboltok ...
nyerő (vendég) [2013.08.05., 08:10] válasza erre: #19[válaszolok] #20
Megoldás lehetne, ha a nyerteseknek heti 40 órát a trafikjukban kellene ülniük. Ha kettő van neki, akkor 2x40. A fennmaradó órák lennének az alkalmazottaké.
Igy kiszűrhető lenne, ki a trafikos, és ki nem?
Természetesen ellenőrizve, zéró tolerancia, első mulasztásnál visszavenni.
Csángó (vendég) [2013.08.05., 08:36] válasza erre: #19[válaszolok] #21
Pedig eddig őszintén örültem, hogy minket elkerült ez a botrány. Kérdés, hogy a polgármester úrnak van-e köze mindehhez? Még az is megtörténhet, hogy nem kérdezték meg ( egy országos, hivatalos pályáztatás történt), vagy nem kérték ki a véleményét. Elmentek mellette, vagy átléptek fölötte ...
Csángó (vendég) [2013.08.05., 08:59] válasza erre: #18[válaszolok] #22
Sajnos nem tudok ilyen szépen, magasztosan fogalmazni. De mielőtt a megfelelő következtetéseket levonjuk, kérem nézzük meg, hogy az utóbbi "huszonegynéhány" évben szerzett vagyonoknak, cégeknek kik a haszonélvezői, tulajdonosai. Én csak helyi szinten gondolkozok...
kakukk (vendég) [2013.08.05., 09:23] válasza erre: #21[válaszolok] #23
Nekem úgy tűnik, képben van trafikügyben. 7 perc után:
youtube thumbnail
Örök kiváncsiként már csak azt jó lenne tudni, ki lehet az ötödik?
Igy indul el a pletyka, amikor elkezdenek találgatni az emberek. Mert a négy az biztos, kereskedelmi tapasztalat, dohánytermelő, rátermett. Na de az öt küzül ki lehet az ötödik?
errr (vendég) [2013.08.05., 18:20] válasza erre: #19[válaszolok] #24
Egyszerű, nem kell az illető boltjába menni. Egyébként az kiderül a cégtábláról, hogy ki az üzemeltető?
Minden ragad a mocsoktól amihez ezek nyúlnak.
Kérdés (vendég) [2013.08.05., 22:26] válasza erre: #24[válaszolok] #25
Kik az "ezek"? Konkrétan, név szerint! És milyen mocsokra gondol?
18 (vendég) [2013.08.05., 22:29] válasza erre: #22[válaszolok] #26
Én is!
könnyen (vendég) [2013.08.06., 19:39] válasza erre: #24[válaszolok] #27
nem kell menni a boltba es ha azt mondom hogy ne menjen zsido boltba tesco,spar,penn be vasarolni.
errr (vendég) [2013.08.06., 20:54] válasza erre: #27[válaszolok] #28
Barátom! Ez nem faji megkülönböztetés. Egyébként nekem azt mondhat amit akar, én akkor is saját meggyőződésem szerint cselekszem, kivéve azt a rika esetet, ha pl engem Ön meggyőz.
Amit vázoltam az legális polgári nemtetszés nyilvánítás.
Ugye nem tilos?
errr (vendég) [2013.08.06., 20:57] válasza erre: #25[válaszolok] #29
Konkrétan és név szerint, hát azok. Akik...
Próbáljon önálló véleményt alkotni a történtekről, miután persze elolvasta azt az anyagot amire született a komment. Ha aztán sem kapisgálja nem segíthetek.
Bátor és egyenes (vendég) [2013.08.06., 22:52] válasza erre: #29[válaszolok] #30
Nekem, mint sokunknak itt, van véleményem. Annyit osztok meg a többiekkel, amennyit jónak látok. De nem játszom el az okostojást, mint Ön, Ostobán. Amit jó ideje produkál itt, az nem polgári nemtetszés nyilvánítás, hanem a suttogó propaganda és az aljas sugalmazás keveréke. Bátran és egyenesen...
errr (vendég) [2013.08.07., 21:03] válasza erre: #30[válaszolok] #31
Suttogó?
Nevetséges állítás. Visszhangzik az ország mindettől. Hogy szóvá teszem itt is, az csak azért van, hogy az általam helyesnek vélt irányba hangulatot keltsek. Talán nem tetszik barátom? Ha nem akarja itt megosztani értékes véleményét, mi a fenének beszél bele a máséba? Ollé, ollé... kibic!
Vagy netán közös gyékényen árulgat "azokkal"? Hááát nem irigylem az álmát.
apropo (vendég) [2013.08.07., 21:30][válaszolok] #32
Heves ur mar a kepviseloseget se akarta, szerintem polgarmester vegkepp nem akar lenni.
errr (vendég) [2013.08.07., 21:33][válaszolok] #33
....csak megjegyzem igen szimpatikus Gyurcsány plakátot látni újabban. Tudja "Bátor és egyenes", kíváncsi lennék a véleményére, hogy Ön szerint ez az ember hazudik-e éjjel és nappal...csakhát nem meri előadni.
Monaco (vendég) [2013.08.07., 21:57][válaszolok] #34
Persze itt a nyár, kánikula, hőségriadó. Valki írja itt, hogy laposodik a fórum. Szerintem nem kell félteni, mert a véleményével ellentétben sokan olvassák még az uborkaszezonban is. A friss hírek szerint városunk polgármestere a Monacói Hercegségben piheni ki a mindennapok nehéz munkájának fáradalmait. Zavarni nem illik, a szabadságát pedig nyilvánosan bejelentett ütemezés szerint tölti. A csokoládé fesztiválra majd visszaérkezik. Kellemes időtöltést, jó szórakozást!
Monaco 2 (vendég) [2013.08.08., 09:09][válaszolok] #35
Nem akarom elhinni, hogy Monacoban piheni ki fáradalmait a polgármester. Mint azt sem, hogy a fiai most egy csoport tagjaként /nem tudni ki szervezte/ éppen nyelvi táborban vannak Németországban.És az meg csak csúcs lenne, ha a lánya meg Franciaországban , valami pályázat révén tartózkodik. Csak a rossz indulat mondhat ilyeneket.Kérem erősítsenek meg, hogy igazam van.
A legközelebbi TV interjúban majd biztos megmagyarázzák.
igaza van (vendég) [2013.08.08., 10:45] válasza erre: #35[válaszolok] #36
Megerősitem. Valóban csak a rosszidulat beszél Önből.
Kérdez, és mással akar kimondatni valamit. Lásd fentebb, "kik az ezek?"
Bukovszky Róbert [2013.08.08., 14:13] válasza erre: #35[válaszolok] #37
Azt ígértem a hónapban már nem mondok semmit, de ugye egy kérést megengednek nekem soron kívűl, bár asszem ezt már egyszer megírtam egy Anna bállal kapcsolatban is. Szóval tisztelettel kérem Önt/Önöket ne bántsák a gyermekeket, se a polgármesterét, se senki másét, Ők sem a polgármesteré sem a másé még nem tehetnek semmiről, ne őket szapulják az őssök vélt vagy valós bűneiért. Minden gyermek/leszármazott nevében köszönöm!
osztogatnak vagy fosztogatnak? (vendég) [2013.08.08., 16:10] válasza erre: #34[válaszolok] #38
A nyolcvanas évek egyik kedvenc vicce volt:

? Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
? A hír igaz ? közli a jereváni rádió ?, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Persze több változata is ismert: Volvo/Volga stb.
A lényeg: a "Jereváni Rádiós viccek" egyik legjobbika.

Ehhez hasonló Monaco 34-es hozzászólása a polgármester nyári szabadságáról. Monaco nevű hozzászóló szerint: "A friss hírek szerint városunk polgármestere a Monacói Hercegségben piheni ki a mindennapok nehéz munkájának fáradalmait."
A Jereváni Rádió bemondhatná: "A hír igaz, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Monacóban, hanem Montenegróban."
Talán az okozza a rosszindulatú, s bizonyára minden hátsó szándéktól mentes "tévedést", hogy Montenegró (gyengébben pallérozott elméjű rosszindulatúaknak: tehát NEM MONACO)egyik szomszédja Bosznia-Hercegovina, amelyből a "Hercegovina" rész igencsak megzavarhatott valakit. Bizonyára a Montenegróból "lett" Monaco, a Hercegovinából pedig "lett" a Hercegség. Elvégre mindkettő Jugoszláv utódállam.

Elképzelem, amint két lecsúszott alkoholista beszélget:
- Te jozsikám! Halottad?
- Mit vazze?
- Hát aztat, hogy a Polgár Jenő nyaralászik Jugóban az egész pereputtyával.
- Nem tuttam vazze! Oszt hun?
- Há Jugóban!
- Jó értem, de hun?
- Há mondom, hogy Jugoszláláláláviában?
- Vagy úgy! Te Guszti! De Jugoszlávia már nincs is!
- Hát akkor valahun arra, Horvátéknál!
- De Guszti! Horvát Ödön most éppen a kóterben ül, betöréses lopásét, meg hatóság elleni erőszakért. Hogy Nyaralhat így náluk a polgi?
- Jóvanmá na! Lehet, hogy nem is Horvátáknál, hanem valahun Montenegróróróróban, vagy Bosznia-Hercegogogovinában.
- A k..va istenit! Hogy van a pofáján bőr! Monte.... Mont... Mo ... Adj mán még egy kis sört Guszti! Úgy ki van má száradva a pofám, beszélni is alig tudok.... glu-glu-glu ... Na így már jobb: Monaco Hercegovinában?
- Ott Józsikám! Monaco Hercegovinában vagy a t..öm tudja hol, de kivette a összes szabadságát... asszondják.
- No akkor Gusztikán, eztetet tudnia kell mindenkinek! A k...a anyját! Nyaralni megy, nekem meg alig jut napi két doboz cigire, öt felesre, meg öt sörre!? Én meg alig kapok párszázezezer családi pótlékot, meg szociális támogatást a nyóc purgyéra. El is megyek a sógorhoz, annak van számítógépese, az majd felírja a Fészbukra, vagy valahova.
csak az lehet az oka: rosszindulat (vendég) [2013.08.08., 16:23] válasza erre: #35[válaszolok] #39
Igen kedves Monaco 2! Valóban "Csak a rossz indulat mondhat ilyeneket.", mivel polgármester úr gyermekei éppen a szülőkkel együtt nyaralnak Montenegróban.

No de ilyet is ritkán teszek: Bukó Robiról elimerően szólok, mivel kiáll amellett, hogy a gyerekeket ne keverjük bele a nyavalyás politikába. Ha most ebben a dologban elindul a lavina (mármint gyerekek, család, és szigorúan magánügyek belekeverése a helyi politikába), úgy ... bele sem merek gondolni mennyi mocsok folyna ezen a felületen és a majdani helyi kampányban.
Meleg van (vendég) [2013.08.08., 16:46] válasza erre: #35[válaszolok] #40
Bitos ez a nagy meleg ártott meg Önnek, vagy nem vette be a gyógyszerét. Ennyi rosszindulatú baromságot régen olvastam. Gratulálok hozzá!
A polgármester éves rendes szabadságát tölti a családjával.
Nocsak (vendég) [2013.08.08., 21:47][válaszolok] #41
http://www.programturizmus.hu/tdestination-csokolade-fesztival-budai-var.html

Érdekes egybeesés vajon, hogy 3. éve megy ez a rendezvény, furcsamód egybeeséssel a kormányváltás óta. Ezt is kihúzzák Szerencs alól?
hiteltelen (vendég) [2013.08.09., 10:04][válaszolok] #42
Néha ciki, de érdemes elolvasni az apróbetűst, mielőtt aláirnánk.
http://index.hu/kulfold/2013/08/09/kitolt_a_bankkal_a_ravasz_ugyfel/
errr (vendég) [2013.08.09., 21:44][válaszolok] #43
Újabb 80 millió a kormányfő védelmére...
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=668653
Kárra kár. Mitől van ennyire oda?
Van itt pénz elvtársak.
errr (vendég) [2013.08.11., 18:58][válaszolok] #44
jó szomszéd (vendég) [2013.08.12., 15:16][válaszolok] #45
Egy fesztivállal kevesebb:
http://www.maszol.ro/index.php/belfold/16247-basescu-jovoben-nem-lesz-mar-tusvan ...

Ők pedig valahol máshol táboroznak majd:
http://index.hu/kulfold/2013/08/12/a_roman_ellenzek_is_kitiltana_vona_gabort/

Ott nem nyerő a megosztás, ősszefog az ellenzék a kormánypárttal, magyar a románnal.
október (vendég) [2013.08.18., 08:33][válaszolok] #46
Tavaly ősszel sokan helytelenitették, "télen épitkezni?" Mi is volt az eredeti határidő?
Már akkor tudták, hogy itt az egész nyár?
Az Október mennyire biztos? Csak kérdezem...
http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/4254-oktober-vegere-be ...
nem ugyanaz (vendég) [2013.08.18., 10:53][válaszolok] #47
"A végleges projektzárási határidő 2013. október 31-e, amely időpontra minden projekttevékenységnek be kell fejeződnie a szerencsi óvodák felújításánál." - ez egy idézett volt a cikkből.

A projektzárási határidő nem ugyanaz, mint "az építkezés befejezése."
Az építkezés befejezése után jönnek meg a hatósági eljárások, aminek tehát október 31-ig kell lezárulnia.
A cikk címe nem volt teljesen szakszerű.

Viszont vannak hiteles, félreértelmezhetetlen, elérhető információk szakember tollából:
http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/3814-tajekoztato-az-ovod ...
errr (vendég) [2013.08.19., 18:14][válaszolok] #48
Helyi lap(propaganda) ingyér, megyei közgyűlés lapja ingyér,
min. elnök levele, ingyér! Nem kerül ez nekünk nagyon sokba??
Az elképzelés gondolom az, kevesen interneteznek egyszerűék, szegényék de számosak! Hírek jóformán csak ezekből az "ingyérekből"... -már valójában a pártnak ingyér nem nekünk. Meg a "pártatlan "közszolgálati médiából! Így aztán nem is értesülnek semmiről amiről kéne, csak a sikerpropagandáról... Ügyes! Vagy inkább más szó kívánkozik erre?!
Nosza (vendég) [2013.08.19., 18:29] válasza erre: #48[válaszolok] #49
A helyi "ingyér" lapba mit szeretne olvasni? Írjon nekik olvasói levelet, oszt az megjelenik. Mindenki elolvassa majd... Vagy írja meg itt a témajavaslatokat, oszt az is megjelenik. Ők is olvassák ám a szv-t, lehet hogy még írogatnak is ide. Majd előbb-utóbb arról írnak, amiről szeretné. Oszt'jónapot! Easy!!!!
errr (vendég) [2013.08.19., 18:54] válasza erre: #49[válaszolok] #50
Látom azért átérzi a helyzet komolyságát. Sok múlhat az "egyoldalú" hogyismondjam tájékoztatáson. Ki tudja ha mindig az elmúttnyócévet hallják olvassák s a megvédett földekről olvasnak s semmi valóságot, még megkeveredhetnek s örülni kezdenek a közmunkás éhbérnek feledve hogy nem is régen több járt s hosszabb ideig de kevesebben szorultak rá, meghogy a munkanélküli segélyidőszak is 3 hónapocskára olvadt sem szökik már szembe sok egyéb nyomorúság mellett és így tovább.. Helytelen.
Tehát aki akar valamit, annak erre figyelnie kell. Hiába a sunyi és ravasz ellenszél itt fog eldőlni minden meg az emberek kurázsiján s személyes tisztességén. Igaz erről nem elég csak beszélni tenni is kell majd, mielőtt máég csúfra kiléptetnek az EU-ból is mint hallani.
errr (vendég) [2013.08.19., 18:57][válaszolok] #51
Feltűnik, hogy jobbikos barátaink ugyanúgy hallgatnak mint a 2/3 maradékai. Vajjon mi lehet ennek a magyarázata? csaktán nem .... de neeem azt mondták az nem.
ingyen (vendég) [2013.08.19., 19:04] válasza erre: #48[válaszolok] #52
Súrolódnak az emberek. Már nem hajlandóak fizetni a propagandáért.
Szerencsére már internet, újságok nélkül is talál hiteles információt az, aki akar.
Inkább lenne ingyen a sör, virsli, úgy mint régen:) Többet érne.
Jobbik (vendég) [2013.08.19., 21:09] válasza erre: #51[válaszolok] #53
Megjött az eszük! De hisz el sem ment. Mint néhány orvosi esetnek ezen fórumon...
errr (vendég) [2013.08.19., 21:49] válasza erre: #53[válaszolok] #54
Folytatódik az osztás. Ezuttal már a nemzeti parkok területét is kiparcellázzák. Lesz majd sok kis kerítés a Hortobágyon. Mi jöhet még választásig? Nem bűn ez már?
Hádám [2013.08.20., 21:09][válaszolok] #55
Ha kellőképpen felhergelték egymást tisztelt kommentelők, ajánlom figyelmükbe levezetés képen a pénteki csokifesztiválos Hatás Alatt koncertet! Ritkaságszámba megy a szerencsi rendezvényeken, így érdemes meglátogatni! :D

https://www.facebook.com/events/705132609513486/
Dezső (vendég) [2013.08.21., 09:24][válaszolok] #56
Ha a kisujjukat nyújtják már a karjuk kellene. Igaz, Ádám?
Csokifesztivál - firs class (vendég) [2013.08.24., 12:16][válaszolok] #57
A Csokoládéfesztivál 0. napja igen jól sikerült:

Sportprogramok: első osztályúak voltak.
Koncertprogram: osztályon felüli volt.

Ma, szombaton délelőtt 11 órakor már sorok a beléptető kapuknál. Érik az újabb szerencsi siker?

Gratula minden szervezőnek!
Csokifeszt (vendég) [2013.08.24., 13:53] válasza erre: #57[válaszolok] #58
Lehet, hogy nem egy rendezvényen vagyunk? A koncertek jók voltak, a közönség létszáma jóval elmaradt a várakozástól. A megnyitó ünnepségen az érdeklődők száma szerény volt, dél körül már látható volt némi mozgás, valóban több volt az érdeklődő. Csokoládéból kevés van, mindenféle árusból ennél több. Szerintem a korábbi évekhez képest óriási a visszaesés. Ezt is lehet sikernek nevezni. Ettől függetlenül a szervezők valóban kitartóan dolgoznak. Persze még hátra van másfél nap.
létszám? (vendég) [2013.08.24., 14:49] válasza erre: #58[válaszolok] #59
a 0. nap végéig kb. 2.500 db eladott (értsd: pénzért értékesített) jegy/bérlet az kevés? Mert szerintem nem.

A T. 58-as hozzászóló persze "kicsit negatívan" áll a dologhoz!
Ismerjük az ilyen jellegű a negatív hozzáállást a korábbi évekből. Sőt! Még negatívabbat is 2010 augusztusából, amikor a rossznyelvek szerint nem volt véletlen a zárónapi áramszünet sem. Mondják, egyesek határozottan állítják, hogy a szomszéd épületből rendelték el az áramszünetet. Nem is tudom?! Ki is volt a főnök 2010 augusztusában a szomszéd épületben?
Pozitív (vendég) [2013.08.24., 15:09] válasza erre: #59[válaszolok] #60
Nem biztos, hogy ha valaki Öntől másként értékel egy helyzetet. akkor már rá kell sütni a negatív jelzőt. Ön biztosan tudja, hány darab jegyet/bérletet értékesítettek, nekem erről nincs ismeretem. A három évvel ezelőtti áramszünetről sem tudok ilyen történetet mesélni. És Ön miért negatív? Na látja. De maradjunk a tényeknél. Abban talán egyetértünk, hogy a tegnapi koncerteken és a megnyitón együtt sem voltak 2500-an.
cumi (vendég) [2013.08.24., 16:14][válaszolok] #61
A Sz.Hírekben rosszul jelent meg a program, én meg bedőltem. Mire máshol is megnéztem, már késő volt.
errr (vendég) [2013.08.24., 17:57][válaszolok] #62
Kell egy ilyen rendezvény Szerencsnek. Viszont az a csatornaszag ami éppen a főszinpad és a polgármesteri körül legizmosabb elég kellemetlen.
Üdv a szervezőknek!
szemüveg.hu (vendég) [2013.08.24., 17:57][válaszolok] #63
57-ES HRSZ-nek--ma de.11 órakkor a felvonulást követöen nagyon kevés ember volt!!Sorok a beléptető kapuknál egyáltalán nem voltak.
Én is szeretnén ,hogy sikeres legyen a fesztivál-de a valóság az valóság-Ön meg azt ír amit akar.
Áram -szünet (vendég) [2013.08.24., 18:04][válaszolok] #64
Az eladott jegyek számának pontos ismertéből ítélve ön egy belső ember ! Amit az áramszünet tel kapcsolatban ír az arra utal, hogy nem vette be az esedékes gyógyszer adagot ! Míg nagyobb baj nincs pótolja sürgősen !
Ujabb (vendég) [2013.08.24., 18:07][válaszolok] #65
Ön nagyon elkötelezetten optimista, kedves 57- es ! De hol vannak az eddigi szerencsi sikerek ? Eddig csak bal sikereket láttunk ! / ha érti mire gondolok/
sok az ellendrukker . . . (vendég) [2013.08.24., 20:04] válasza erre: #65[válaszolok] #66
. . . akiknek az lenne a jó, ha nekünk, szerencsieknek rossz lenne.

Nyugodjanak meg! Ne reménykedjenek! Nem ér ide ma este sem vihar,sem eső! Néztem a koponyeg.hu oldalon :)
A Csokifesztiválok történetében ez az eddigi legerősebb szombat, létszám tekintetében - tapasztalatom szerint.
Úgy gondolom viszont, sokkal több a drukker itt Szerencsen, mint az ellendrukker.
Elvtársak! Örüljünk már egy kicsit a sikernek, hiszen mindannyian részesei lehetünk!
Természetesen, ha majd a főszervezőktől megtudom a mai eladott jegy darabszámot (valamikor holnap reggel), közzé fogom tenni itt. Azért, hogy együtt tudjunk örülni!
gyógyszer? (vendég) [2013.08.24., 20:08] válasza erre: #64[válaszolok] #67
Nem a gyógyszeremet nem vettem be, hanem egy korábbi hivatali vezető köztisztviselő mondta el azt, amit már korábban is hallottam, de akkor nem adtam hitelt az állításnak.
Megnyugtatom, még nincs nagyobb baj! Inkább jöjjön ki Ön is, és érezze magát jól! Nem lesz egyedül! Van ott már pár ezer ember.
errr (vendég) [2013.08.24., 20:59] válasza erre: #66[válaszolok] #68
Miután ez a 6.? cs. fesztivál, nem tudom értelmezni az ellendrukkerség fogalmát de ha 2. lenne sem hiszem hogy ennek szavazathozó szerepe lenne a legdomborúbb. Próbáljon csak szerencsiként szemlélődni.
Fesztivál (vendég) [2013.08.25., 09:53][válaszolok] #69
Valóban nagyon sok vendége van a csokifesztiválnak, aminek mindenki örülhet! Már látom előre, hogy a jövőévi kampányban erre a sikerre fogják építeni mondandójukat a jelenlegiek ! És igazuk lesz : cirkuszt már tudnak csinálni, még valahogy a kenyér hiányzik ! Nem kell azonban félni a híveknek, erre a sorozatos kudarcra is meglesz a / félre / magyarázat ! Abban ugyanis jó a polgármester! A fentebb leírtak mellett azért megjegyzendő, hogy a csokoládéfesztivál " hiány cikke" maga a csokoládé ! A látottak alapján inkább lepény és lángos fesztivál volna az igazi elnevezés ! A 67 - es bejegyzés szerzője ugylátszik kitart hagymázas állítása mellett, még egy volt vezető tisztségviselőt is bevon az ostoba pletykák igazolására ! Mégiscsak baj van azzal a gyógyszerrel ?
kiszivárgott a Hivatalból (vendég) [2013.08.25., 11:20][válaszolok] #70
A "Hivatalból" kiszivárgott információszerint a Csokifesztivál szombati naján 13ezer karszalagot adtak ki. Ebből kb. 7ezer volt a fizető vendég, a maradék kb. 6ezer szerencsi, illetve rendező-árus-szervező, akiknek ingyenes volt a belépés.

A vasárnap milyen lesz? Eső nem várható.
Jöjjön mindenki!
cirkusz kenyér nélkűl.hu (vendég) [2013.08.25., 13:50][válaszolok] #71
70-es hsz-nek: 13 ezren bíztossan nem voltak,de sokan.-többségük nézelődik.
- minden van ami egy búcsúban ,csak a csokoládé a legkevesebb.
Hétfön-reggel újra ,a hétköznapok,megélhetés,munkanélküliség ,..stb
centi.hu (vendég) [2013.08.25., 13:54][válaszolok] #72
KEDVES ROBI!
Meddig tart még az önkéntes száműzettetése?-- már számoljuk a napokat amikor visszatér.
megint a hivatalból kiszivárgott (vendég) [2013.08.25., 15:15] válasza erre: #71[válaszolok] #73
Márpedig 13 ezer karszalag fogyott szombaton barátom! De a Lokálpatrióták szerint, ha csak 12.800-an voltak a egész nap során, akkor az biztosan úgy van!!!! Ők csak tudják! Biztosan H. elvtárs (most már Úr!) és az egyik nagyon-nagyon független újságíró (újabban országos hírű blogger) húzta a strigulákat minden beléptető kapunál és csak 12.800-ig jutott. De lehet, hogy csak számolni nem tudnak!

Buli van! Csokifesztivál! Lazulj el és érezd magad jól Te is!
Csináljuk a fesztivált (vendég) [2013.08.25., 17:04][válaszolok] #74
Mélyen tisztelt 73-as elvtárs / úr/ ! Nagyot tetszik tévedni, az elvtársból lett úr személyét nem H - bán, sokkal inkább a Fidesz jelenlegi szekértolójában tisztelhetjük, vagyis TI. Volt elvtársban ! Strigulát húzni is ő érdekelt, hiszen az ő csokiját árulják a fesztiválon !
szívárgó.hu (vendég) [2013.08.25., 18:39][válaszolok] #75
73 hsz-nek-maga bíztos túlórában ilyen aktiv-megdolgozik érte.

Az ,hogy ki az elvtárs,azt nem hiszem, hogy halmozott provokációkat követően is ,Önnek kellene eldöntenie.Sokkal bonyolúltabb ez annál -más szemében a szálkát , a magáéban a gerendát se....,Vigyázzon a nyelvére...
Csak kérdezem (vendég) [2013.08.25., 18:54][válaszolok] #76
Tisztelt szívárgó.hu! Ezt írja: "Vigyázzon a nyelvére..."
Miért is?
xy-hu (vendég) [2013.08.25., 19:38][válaszolok] #77
Akinek ,kell az bíztossan érti- vagy megkérdezi,- majd kiszívárogtatja.
FESZTIVÁL.HU (vendég) [2013.08.25., 20:21][válaszolok] #78
Úgy látszik 73 hsz-Urambátyám,vagy Ténsasszony-már csak azzal fog jelentkezni,hogy 2 milió karszalot,és jegyet adtak el.Szuper...HOLNAP JÁR NEKI EGY SZABADNAP.
Egyébbként remélem ,hogy jól sikerűlt a csoki fesztivál.
ez igen (vendég) [2013.08.25., 21:09] válasza erre: #74[válaszolok] #79
na ez a komment ül nagyon!!!!!!!!!
csúsztatás (vendég) [2013.08.25., 21:11] válasza erre: #78[válaszolok] #80
egy csúsztatott szabadnapért mindent hajlandóak mondani a beosztottak, aszt hiszem ......
Fesztiválpolitika (vendég) [2013.08.25., 21:13][válaszolok] #81
Csalódtam volna, ha a fesztiválból kihagyja a politikát! Na jó, nem bánom: ha így gondolja!. De higgye el Ön is amit ír: buli van, érezze magát jól!
csokifeszt (vendég) [2013.08.25., 23:57][válaszolok] #82
Jó volt!
feszt (vendég) [2013.08.26., 08:15][válaszolok] #83
Csak" feszt"!!Mert csoki az nem volt!
Csokika (vendég) [2013.08.26., 09:12][válaszolok] #84
Az tenyleg egy talany hogy hogy lehet egy csokifesztivalt ugy megszervezni hogy csoki alig legyen. Azert ket bonbonos sator meg egy szokokut meg nem eleg, hogy annak nevezzuk. A hazai meg letezo csomoladegyartokat nem lehet idecsabitani, hogy a termekeiket aruljak egy egy satornal kedvezmenyesen? Vinnek, mint a cukrot... Azaz csokit.
Volt (vendég) [2013.08.26., 14:19][válaszolok] #85
A 82- esnek: tényleg jó volt................a sör ! 84- nek: egyrészről a komoly csokigyártóknak nincs szükségük erre a reklámra / tényleg, hol volt a stratégiai partner cég , a Nestlé / másrészről akkor kiderülne milyen a jó csoki !
choko (vendég) [2013.08.26., 15:19][válaszolok] #86
Az uj Azték nevu szerencsi csoki 70 % kakaoval isteni. A Gomboc Artur sorozat nem izlett, de ez csucs
ott volt (vendég) [2013.08.26., 17:26] válasza erre: #85[válaszolok] #87
A Nestlé ott volt a fesztiválon egy saját standon.
Amúgy valóban, a Nestlé csokik is jók. A Nestlé a "táblás csoki piacon" igen erős. Kis hazai, vagy külföldi (de kis/közép vállakozás) ezen a piacon nem versenyezhet a Multival.
Maradnak - mindenhol a fejlett nyugaton - a kézműves és egyedi jellegű termékek a nem Multi cégeknek.
Azt hiszem ez is nagy érték, hogy Szerencsen maradt egy ilyen cég. Ráadásul a hagyományokat őrzi.
De jó nézni! (vendég) [2013.08.26., 17:55][válaszolok] #88
miért (vendég) [2013.08.26., 18:07][válaszolok] #89
Már csak azt nem értem miért kell a 70 grammos Azték csokit olyan dobozba csomagolni, amibe egy 300 grammos is elfér? Amugy szép a doboza, csak nem gazdaságos .
röhögni? (vendég) [2013.08.26., 18:46][válaszolok] #90
jadviga (vendég) [2013.08.26., 20:59] válasza erre: #89[válaszolok] #91
Úgy lehet kedves "miért", hogy pofátlanok!
Röhögés vagy sírás ? (vendég) [2013.08.27., 04:55][válaszolok] #92
A 90-es által idézett cikken inkább sírni kell ! Ha ugyanis a " Kárpátok zsebgéniusza " marad tovább is a nemzet nyakán, akkor itt kő kövön nem marad ! Marad viszont a gátlástalan mutyizás, a haverok futtatása, a tehetségtelen senkik basáskodása a kisemmizettek fölött ! Tényleg ezt akarjuk ! Ébresztő magyarok !
újra a csokiról (vendég) [2013.08.27., 07:11][válaszolok] #93
A vasárnapi zárónapon kb. 11ezer karszalag fogyott. Azt, hogy ebből mennyi volt a szerencsi, illetve a fizetős vendég, még nem tudtam meg.
S [2013.08.27., 12:37][válaszolok] #94
A csokifeszt jó volt! Csak a három nap kicsit fárasztó volt nekem! (De a fiatalok biztos jobban bírják ) Mintha a város egész évi kulturális és szórakozási igényét ezeken a napokon próbálná a vezetés kielégíteni. A két nap szerencsieknek való ingyenessége azt gondolom, már a választások közelségének jele. És aki úgymond "máshol lakó" fizessen! A fesztivál helyszíne a vár és a várkert talán a legszebb az általam ismert fesztiválok közül! Remélem azért a fizető vendégek sem csalódtak. A csoki valóban kevés, én is másnap a pavilonban pótoltam a rokonaim csokiigényét! A program kiváló volt, mindenki megtalálhatta a kedvére valót! Nekem a PASO tetszett a legjobban, kár hogy csúszott a program. De a Hatás alatt is nagy hatással volt rám! Az árak magasak voltak. Legalább is a helyi jövedelmekhez képest! De a kereskedőknek is meg kell élni! Valóban a "cirkusz" teljesítve várom a "kenyeret" ! És arra is jó volt ez a fesztivál, hogy a szerencsi (és könyékbeli) fiatalok ne csak a facebookon hanem személyesen is találkozzanak és beszélgessenek egymással!
vissza.hu (vendég) [2013.08.27., 13:27][válaszolok] #95
93-as hsz-aki gondolom azonos a hétvégi jól informált, szorgalmassal-- és letőltötte a szabadnapját!
Tisztelt URAMBÁTYÁM vagy NEMZETES ASSZONY!
Vége a fesztiválnak--de nincs vége a szegénységnék,munkanélküliségnek,korrupciónak,.. stb-- úgy hogy kérjen újabb megbízást.
90--es hsz-tényleg szomorű ami tőrtént--DE NINCS MÉG A VÉGE--miből gondolja ,hogy ilyen egyszerű a politika--FIGYELJE!Lehet még váratlan meglepetés.A bal oldal ,az nem párt--az egyfajta gondolkodásmód,filozófia--és vannak pártok.Egyenlőre ennyit...ha visszajött folytathatjuk.
higgadtan.hu (vendég) [2013.08.27., 19:26][válaszolok] #96
95-nek. Egyet értek: a bal ,és a jobb oldali beállítotság egyfajta értékrend,mely sok tekintetben azonos ,és néhányban más.Az ezeket képviselő pártok mem azonossak a tömegekkel.A tévedés ott van,hogy nem az értérendeket véleményezzük ,hanem a pártokat.Ha kibontanánk a kétfajta értékrendet,nagyon csodálkoznánk,hogy kevés a külömbség--de nagy a pártoknál.Az értékrend politikává alakul,melyet a pártok képviselnek,és azzá vállik amivé lett!Szerintem ezek az alapok,melyről keveset beszélünk.Lózungokat szajkózunk,hogy kommunista,hazaáruló,fasiszta,országrontó-és azt sem tudjuk hogy miért!
a jólinformált (vendég) [2013.08.27., 20:15] válasza erre: #95[válaszolok] #97
Kiegészítve a 93 hsz. alatti információt: a vasárnapi kb. 11.000 karszalagból 5600 volt a fizetős vendég , míg cca. 5400 az ingyenesen belépő.

Ha összegezzük a 2 és fél napot: kb. 26.500 látogató.
Nem roszz! Szívesen összehasonlítanám az előző évivel, de már arra nem emlékszem.
Szemre nekem is úgy tűnt, hogy a szombati nap volt az "erősebb", s ezt most visszaigazolták a számok is.

További higgadt és jóindulatú értékelést mindenkinek!
talán még nem késő.hu (vendég) [2013.08.27., 20:52][válaszolok] #98
96-nak-valóban ,minden többpárti demokráciában van jobb,és bal oldal,hívják azt republikanusnak,vagy demokratának,CDU-nak,vagy CSU, TORYK-nak,vagy konzervativoknak, Meg sem fordul a fejekben ,hogy megkérdőjelezzék a másik szándékát. Legfeljebb bizonyos dolgokról másépp vélekednen,bizonyos problámákat másképp oldanák meg.Nem útólsó sorban , kontrolt is gyakorolnak egymás felett.Ehez tisztelni szükséges ,a másik álláspontját,politikai kúltúra olyan fokára szükséges eljuni, ahol az ellenfél nem ellenség,mem akasztunk a másikra külömbözö stigmákat,és a végzett teljesítnény bíráljuk nem a személyt--és a bírálat mellé a saját megoldási javaslatunkat is mellétesszük. Azt hiszem érdemes elgondolkodnunk..
helyzet (vendég) [2013.08.27., 21:40][válaszolok] #99
es mi a helyzet a kudarcba fulladt nyeremeny ut sorsolassal? ennyire balfeknek lenni. ..
/Dez/információ (vendég) [2013.08.28., 06:38][válaszolok] #100
Ha elfogadjuk az ön számait, az azt jelentené, hogy vasárnap Szerencs valóban itt élő létszámának -beleértve a csecsemőket, az idős embereket, betegeket stb - kb a 60 százaléka kint volt a fesztiválon . Nem sok ez egy kicsit? Ha pedig szombaton még ennél is többen voltak, akkor szinte mindenki kiment, aki él és mozog ! Amit pedig a 98-as ír, az Magyarországon utópia .
megosztás (vendég) [2013.08.28., 07:20][válaszolok] #101
Ez a MI fesztiválunk! A MI sikerünk! És ha többen vannak, az csak azért van, mert ebben is jobban teljesitünk! TI pedig csak áramszünetre, és a bukásra vagytok képesek, alkalmasak!

Ezért vitáznak itt néhányan.
Egyvelemeny (vendég) [2013.08.28., 08:17][válaszolok] #102
Szerintem igazán nincs jelentősége a számháborúnak. Az a lényeg, hogy nagy látogatottsága van a rendezvénynek és az ingyenességnek köszönhetően a szerencsiek a korábbiaknál nagyobb számban vettek részt a fesztiválon.
Azt azonban sajnálom, hogy a program valójában csak az érdeklődő közönség miatt országos, nem pedig a csokoládé miatt, és tudomásom szerint a helyi üzemen kívül más gyártókat egy-egy alibi bemutatón kívül nem hívnak meg a fesztiválra. Pedig ezzel szerintem hosszabb távon a helyiek is csak nyernének, igaz, lehet, hogy néhány mázsa eladott csokoládé erejéig osztozni kellene másokkal...
Mindezeken túllépve szerencsiként örülök a rendezvény sikerének és annak, hogy van csokoládégyártás a városban és a chipsadó bevezetése a termékek minőségében is látványos javulást tapasztalok. Most már szívesen viszek belőlük ajándékot távoli barátoknak, ismerősöknek.
Visszatérve a fesztiválra: a ÁMK éves programjait végignézve véleményem szerint nem állja meg a helyét, hogy a fesztiválra koncentrálódnak a városban a kulturális programok. Az intézmény fiataloknak és időseknek egyaránt kínál eseményeket, az azonban számomra is talány, hogy ezt miből tudják finanszírozni. Mert a legutóbbi Tankcsapda koncerten lévő közönség létszámából és a más előadásokra a tudomásom szerint - nem vagyok bennfentes! - kiadott ingyenes tiszteletjegyekből bizonyosan nem jött össze a kiadás, ami a koncertnél bizonyosan milliós összeget jelentett.
A kultúrára azonban szükség van, mint ahogy munkahelyekre is. Szomorú, hogy a város honlapján olvasható adatok alapján milyen sokan kényszerülnek részt venni a közmunkaprogramban. Nem a programot akarom bántani, mert legalább dolgozhatnak és ebből a szempontból lényegtelen, hogy a politikusok attól függően, hogy éppen hatalmon vannak-e vagy sem, hogyan ítélik meg a közmunkát. De egy biztos: egy falat kenyérhez hasonló szükség volna a több évtized leépülés után végre érdemi munkahelyteremtésre Szerencsen. Túl sok vonzerőnk sajnos már nincsen... A szigetelőanyag gyár ügye pedig lassan a szalmatüzelésű erőművéhez válik hasonlatossá. Az előbbinek ugyan nincsenek nyilvános ellenzői, de a most hatalmon lévő városvezetés minden erőfeszítése ellenére ugyanúgy nincs meg a pénz a megvalósításra, mint ahogy az erőműnél sem volt. Hiába olvastuk a befektetők nyilatkozatait mindkét beruházásról a helyi sajtóban több alkalommal, eltérő időpontokban arról, hogy rövidesen indulhat az építkezés...
Csak úgy (vendég) [2013.08.28., 15:01][válaszolok] #103
És még azokat nem is számolták, akik a várfalon mentek be a beléptető kapuk helyett. Továbbá ott kórincsálták a kilépőktől a karszalagokat, s nem beszélve a sok VIP jegyről.

Az is igaz, hogy a Tolcsvai Borfesztiválon 3000 Ft volt egy jegy, amiben persze volt fogyasztás is, vagyis válaszút elé érkezett a rendezvény. Amatőrökkel, kevésbé lelkes alkalmazottakkal, alkalmi besegítőkkel megy tovább, s így a bevétel 20%-a legalább eltűnik, akár csak egy-két árus portékája, vagy anyagilag érdekelt szervezők veszik át a kapukat.
helyi adók (vendég) [2013.08.28., 15:28][válaszolok] #104
Nincs meglepetés. Az igazság kérlelhetetlen bajnoka blogjában ismét eltalálta szarva közt a tőgyét. Szeretett példaképe polgármestersége idején maximálisra járatták a helyi adókat, ahogy egy köztiszteletben álló, minden próbát sikerrel vevő egykori köztisztviselő hatalma fénypontján kijelentette, a maguk dolga, hogy az adót befizessék, a miénk az, hogy elköltsük. Sikerült is nekik, nemcsak rövid- és hosszútávú hitelekkel, hanem még néhány furcsa szerződéssel is megkoronázták a város eladósítását.
Mivel adót senki nem szeret fizetni, de úgy vélték, hogy 17 éven keresztül mások majd szeretnek, ezért nyugodtan hajtották álomra a fejüket, nem gondolva bele, hogy honnan is lesz 2011-től évi 140-150 millió csak a devizaalapú kölcsön törlesztésére. Már csak ezt az egy évet kell kibírni, s újból lehet költeni a pénzt, pld. egy új főszerkesztőre szolgálati autóval, s reményeim szerint a vállalkozásának is megéri majd a váltás. Élni tudni kell, s az urak és hölgyek tudtak is. Na legfeljebb nem a saját pénzükön, hanem a mások adójából. Az új főszerkesztő pedig majd ismét mosolyoghat, s csupa jót írhat és tudósíthat, úgy mint tette korábbiakban.
Osztás (vendég) [2013.08.28., 18:34][válaszolok] #105
Kik azok a mi és ti ? Kik képesek az áramszünet re és a bukásra ? A fesztivál a Szerencsieké és nem sajátíthatja ki senki ! Illetve egy senki az kisajátítja !
megint én (vendég) [2013.08.28., 18:36] válasza erre: #102[válaszolok] #106
"Azt azonban sajnálom, hogy a program valójában csak az érdeklődő közönség miatt országos, nem pedig a csokoládé miatt, és tudomásom szerint a helyi üzemen kívül más gyártókat egy-egy alibi bemutatón kívül nem hívnak meg a fesztiválra. Pedig ezzel szerintem hosszabb távon a helyiek is csak nyernének," stb ---
Én a fesztiválon a helyi Bon-bon-on kívül kóstoltam a Chokoberry http://chokoberry.hu/rolunk, a királyimarcipán http://www.kiralyimarcipan.hu/http:/a Bakos marcipán /www.bakosmarcipan.hu/termekek.html,http:/ a Chokocard /www.chococard.hu/ a Nestlé ,http://www.nestle.hu/és még egy akinek nem tudtam megjegyezni a nevét a vár belő udvarában a Múzeum alatt árult CSOKOLÁDÉJÁT és saját véleményem azt mondja az hogy 6 KÜLÖNBÖZŐ gyártó terméke közül 1 kóstolt tétel kivételével mind finom volt. Az 1 az legyen titok.
zárórendezvény pénteken (vendég) [2013.08.28., 19:16][válaszolok] #107
Biztos forrásból tudom, hogy lesz a Csokifesztiválnak egy ún. zárórendezvénye, ahol az Önkormányzat és az ÁMK vendégül látja a fesztivál sikeréért dolgozó városi alkalmazottakat, diákmunkásokat, önkénteseket, polgárőröket, rendőröket, stb.
Ez immár hagyomány, hiszen 2011. és 2012. években már megrendezték Csider Andor igazgató úr kezdeményezésére. Akkor néhány inkorrekt ember azzal támadta ezen a felületen, hogy 'miért van már zártkörű dímon-dánom a várban? Ráadásul fehér ingben kellett menni?'- szóval történhetett bármi jó a városban, az egyeseknek szúrta a szemét, próbáltak feszültséget kelteni. Talán most nem így lesz.
A vacsorát és az italokat felajánlásokból biztosítják majd, ahogy eddig is. Legyen finom az a vacsora, megérdemlik!
Szép gesztus, méltó lezárása lehet ennek az igen sikeres rendezvénynek, sőt a nyári szünidőnek is.
igen voltak (vendég) [2013.08.28., 19:30] válasza erre: #106[válaszolok] #108
Valóban volt más édesipari kiállító és árus is a fesztiválon, nem csak a szerencsi Bon-Bon Kft.
Ők egyébként (mármint a bon-Bon) 7 helyen árusítottak, nem csak a várudvaron, hanem három helyen az épületeken belül (múzeum, sportcsarnok, árkád).

Mitől "országos" fesztivál a miénk? Onnan, hogy 2008-ban ezt a nevet adták neki a szervezők. Rajta maradt.
Egyébként valóban országos hírű, jönnek vendégek az ország minden szegletéből, s a sajtója révén mindenhová eljut a sikerének a híre.
Ha visszanézzük az idei RTL Híradót, az M1 híradórészletét, vagy a korábbi évek beszámolóit, mind-mind pozitív hír volt.
Csak mi itt, szerencsiek vagyunk (egyesek révén) fanyalgók, akik nem örülnek ennek a sikernek.
Szerencsről milyen pozitív hírek jelentek meg az országos sajtóban (főműsor időben!) ezeken kívül az elmúlt mondjuk 10 évben?
Kérek mindenkit - a jogos és építő kritikák mellet - kezeljük értékén ezt a rendezvényt.
Viktor és a bankok (vendég) [2013.08.28., 19:51][válaszolok] #109
Cool ez a blog: mentálisdeficit.blog.hu
Rohadtul nem értek egyet sok mindennel amit leírnak benne, de van egy elegánsan trágát stílusa.
Az alábbi írás viszont nagyon betalált: Orbán a bankokat csicskáztatja, és jól is teszi!

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/08/28/viktor_a_bankokbol_is_csicskat_csinalt ...
megint én (vendég) [2013.08.28., 19:56] válasza erre: #106[válaszolok] #110
Bocs.. 7 gyártó!
Örülök (vendég) [2013.08.28., 21:58] válasza erre: #102[válaszolok] #111
Mostanában megjelent az oldalon egy-két "bölcs" ember, akik miatt ritkábban nézek be a Szerencsi Válaszra. (Ez persze az én problémám lenne, ha úgy élném meg.) Meglepetés és egyben "felüdülés" volt a hozzászólása.
Örömmel olvastam végig a 102-es hozzászólását. A nicknév szerint egy vélemény, de nem egy ember véleménye. Minimum kettőé... bár azt gondolom, hogy sokan hasonlóképpen értékelik az elmúlt éveket, csak vagy nem tudják ilyen tisztán megfogalmazni, vagy nem veszik a fáradtságot a véleményformálásra. Higgadt, tárgyilagos, lényegre törő és tisztán látó. Gyanúsan tisztán látó! Ha rosszmájú lennék, akkor azt mondanám, hogy igazi politikusi megnyilatkozás (,de nem akarom megsérteni.) :)
Örömmel olvastam, remélem nem utoljára...
nem sokáig (vendég) [2013.08.28., 23:13] válasza erre: #109[válaszolok] #112
Szerintem elfogyott a bankok részéről a türelem. Látványos volt, amit a Demján és a Csányi csinált, és ők "csak" a magyarok.
Brüsszelben sem hülyék ülnek, egy-két ember nem fog túljárni az eszükön, nem fognak "meghajlani" előttük, ahogyan a legutóbbi, egy milliárdos levélben irta. Nagyon elszámitja OV magát, mert itt már sok pénzről van szó. Nem véletlenül van lezárva az az út.
Még egy dolog, eddig k. szerencséje volt, hogy a világban nem volt az utóbbi néhány évben nagyobb lejtmenet. Szeretjük a grafikonokat, itt van egy. Szinte törvényszerű, hogy 5-6 évente jön egy "válság"
Én nem mondanám annak, mert mesterségesen idézik elő. A nagyok kiveszik a pénzt, és megvárják a kicsik bukását. Hamarosan jön.
A grafikon: 2003, 2009, ????
Akkor megnézheti majd magát az ország. Lesz még itt az ájemeff.
http://stockcharts.com/freecharts/historical/djia2000.html
Dics (vendég) [2013.08.29., 04:49][válaszolok] #113
No, kedves 107-es ! Hát elkezdődik ! Az ön által leírt dicshimnuszok csak a kezdetet jelentik ! Erre az eseményre rá lehet építeni a jövő évi kampányt, és ehez ön és tettestársai nagy segítségre lesznek ! Kózben el lehet felejtkezni az igazi és nagyon nagy bajokról ! Például a munkanélküliség dermesztő tényéről ! Bizonyára arra a néhány órára azok a nyomorgó emberek is elfelejtik, akiket vendégül látnak a " felajánlásokból " származó ételekkel, italokkal !
Dics-nek (vendég) [2013.08.29., 08:25][válaszolok] #114
Pfuj de rosszindulatú!!! Ne mondják már mindig ezt a nyomorgó embereket, ahogy láttam fesztiválon is a tizenéves gyerekek szájába ott lóg a drága cigi, a kezükben energiaital, s a tekintetükön látszott, hogy ittasak voltak. Kérdem én, hogy ezek a gyerekek miből tudnak dőzsölni, csak a szüleik adták rá a pénzt. Arra gondolni sem merek, hogy bűnös úton szerezték. S nem gondolom, hogy ez egy alkalom volt részükről. Nézzünk meg egy hétvégi esti főutcát, meg az utánuk hagyott szemetet.
Szerintem Ön csak irigykedik, hogy nem hívták meg a 'záróünnepélyre'. Bizonyára a következő írásában már azt is tudni fogja, hogy száraz volt a pogácsa, hideg volt a kaja, stb. - úgy, mint tavaly. Egyébként pedig nem a 'nyomorgó embereknek' szól a meghívás, hanem a lelkiismeretes szervezőknek, s segítőiknek.
hoppá (vendég) [2013.08.29., 09:39][válaszolok] #115
csakhogy a segítők nagy része nyomorgó közmunkás
114-hez (vendég) [2013.08.29., 11:45][válaszolok] #116
Igaz ami igaz! Azok AKIK A CSOKIFESZTIVÁLRA ELMENTEK ÉS KÖLTÖTTEK NEM KEVÉS PÉNZT HAGYTAK OTT MERT CSILLAGÁSZATI ÁRAK VOLTAK.
A záróünnepéllyel meg nem lehet megfizetni az ott dolgozókat. Rendes fizetést kellene adni, amiből tisztességesen meg tudnak élni. Nem egy tál ingyenkonyhára van szükségük, mert az még egy kicsit megalázó is lehet.A "lelkiismeretes vezetőknek" meg az a dolguk , hogy elvégezzék a feladatukat!!!Higgyje el senkit nem érdekel miből esznek -isznak ott?
Én is Dicsnek (vendég) [2013.08.29., 14:04][válaszolok] #117
Kezdjen aggódni újabb 90 ember munkahelye miatt, mert nyilvános cégadatok szerint a SYDNEX Kft. öncsődöt jelentett. Eddig csak annyit hallottunk, hogy több száz milliós támogatást nyertek klf. forrásokból, az S TV. alákérdezős riporternője pedig happy beszélgetést folytatott a cég ügyvezetőjével. Az ügyvezető egyébként is élen járt, mindig mindenkinél jobban tudott, tévedhetetlen és csalhatatlan volt. Vagy mégsem? Hány szerencsi 'nyomorgó ember' munkahelye került ezzel veszélybe? Remélem azért az AEGON-nál tisztességesen fizetik a nyugdíjasokat, s egy nagy multi gázszolgáltató ügyfélszolgálatán is új nyugdíjas teremőr van. Ők miért veszik el mások elől a munkahelyet? Nincs még elég jövedelmük vagy megtakarításuk. Na erről ennyit.
Hoppá, csak nem a 115-ös (vendég) [2013.08.29., 14:14][válaszolok] #118
Akkor már értem, hogy miért nem volt ott képviselő úr a testületi ülésen. Ezért volt olyan unalmas. Semmi vita, semmi felháborodás.
Rónavölgyi Endréné (vendég) [2013.08.29., 16:04][válaszolok] #119
Tisztelt Szerencsiek!

Sok-sok barátom ,ismerősöm már régóta ösztönöz arra, hogy a személyemet érintő polgármesterségemmel kapcsolatos rosszindulatú írásokra reagáljak.
Őszintén bevallom sohasem tulajdonítottam túlzott jelentőséget ezeknek az általában név nélkül született írásoknak. Most mégis fontosnak tartom, hogy nyilvánosan cáfoljam azt az állítást, ami legutóbb jelent meg egy nevét nem vállaló és nevét ugyancsak nem vállaló volt munkatársamra hivatkozva. A névtelenség mögé bújó hozzászóló ugyanis azt állítja, hogy polgármesterségem idején a csokoládéfesztivált nem támogattam, sőt az áramszolgáltatónak utasításba adtam, hogy áramszünettel zavarják a rendezvényt.
Ezt a súlyos rágalmat ezúton is visszautasítom és bízom abban, hogy a rágalmazó bátran felfedi kilétét és vállalja nyíltan az állítását.
Csak megjegyzem, a csokoládéfesztivált a kezdetektől jó kezdeményezésnek tartottam és a lehetőségekhez képest a város anyagilag is támogatta.
Unokáimmal most is résztvevői voltunk.Örömmel látom évről-évre a fejlődést.
A 117. szám alatti hozzászólást pontosítom.
Férjem és én is minden korábbi híresztelés ellenére csak szülővárosunkban -Szerencsen-kívánunk élni és dolgozni. Ezt tesszük most is! Ugyanakkor a férjem soha, én pedig 2010-től- miután elveszítettem a polgármesteri választást nem vagyok közszereplő. Így tisztelettel kérem a hozzászólót , hogy a családunkat érintő megjegyzéseitől vagy arra utaló írásaitól legyen kedves tartózkodni.

Tisztelettel: Rónavölgyi Endréné
errr (vendég) [2013.08.29., 17:00] válasza erre: #117[válaszolok] #120
Nem mellékesen minden éven vállakozások ezrei mennek csődbe e footballisták országlása miá. Már ha nem Közgép vagy kollegista és egyéb kedvezményezett, netán haver viszi azt. Nem tudom normálisnak értelmezni alig leplezett örömét, mert boldogságában nem veszi észre hogy ez egy válságjelenség, olybá nemzeti jól teljesítünk immár 3 esztendeje.
na végre (vendég) [2013.08.29., 17:01] válasza erre: #118[válaszolok] #121
Helyére kerülnek itt a dolgok. Igy működött ez '88 előtt is.
Mindenki bólogatott, helyeselt. Ellenvélemény? ugyan már! Kérdés? Ugyan minek. Előterjesztés: amit most szavazunk meg, (utólag!) azt már régen elköltöttük. "a bizottság megvizsgálta, elfogadta"
Valami nem tiszta. Csőd lett volna, ha nem találnak 80 valahány milliót? Én igy értelmeztem. Mi lesz a következő hónapban? Miért nem beszélnek őszintén, világosan? Ha jól értettem, azt a 70% konsszolidációt sem sikerült realizálni? Magyarul azt az összeget le sem irták eddig?
errr (vendég) [2013.08.29., 17:08] válasza erre: #119[válaszolok] #122
Erre a csokis dologra valóban nincs mit mondani, annyira nevetséges és primitív állítás.
Gondolom ez a fajta sárdobálás mint egyetlen kenyérkereső fogás egyre gyakoribb leszen majd a végjáték folyamán nagyobb dicsőségére az ún nemzeti oldalnak. Más nincs a tarsolyban.
plusz (vendég) [2013.08.29., 19:01] válasza erre: #121[válaszolok] #123
egy kis plusz olvasnivaló, különösen a pedagógusoknak lehet érdekes

http://kapcsolat.hu/cikkek/komoly-fizetesemelest-kapnak-az-allami-vezetok-itt-ne ...
elég.hu (vendég) [2013.08.29., 19:13][válaszolok] #124
117-.es hsz Ön szánalmas....ilyen szinvonaltalan hozzászólásra ,csak akkor kellene reagálni ,ha az írója felvállalná a nevét.De ahoz egyéniségnek kellene lennie.
Miről van szó 117-es? (vendég) [2013.08.30., 07:40] válasza erre: #117[válaszolok] #125
Az állítások a hozzászólásból:

- 'Csődbe került Heves János családi vállakozása, a SYDNEX Kft.'
Igaz ez? Milyen nyilvános cégadatokból derül ez ki? Kérem tisztázza 117-es hozzászóló! Ha ez igaz, úgy kicsit másként tekinthetünk majd Heves Jánosra. Ő ugyanis eddig a sikeres és fontos vállalkozó szerepében tetszelgett. Talán ezért nem járt rendszeresen az Önk. Pénzügyi Bizottsági és az Önkormányzati ülésekre (legalábbis erre utalt egyszer, valahol).

- "több száz milliós támogatást nyertek klf. forrásokból"
Milyen támogatásokat nyertek és milyen célból? Mikor? Vállatak-e ezért munkahely megtartást? Kérem közölje, ha nyilvános forrásokból valók! Az állítólagos százmilliós támogatások ellenére, hogy jutott mégis csődközelbe (már ha igaz)? Ha mégis igaz, a szállítóit és alkalmazottait ki tudja-e fizetni? Milyen kötelezettségei vannak és ezzel szemben mekkora a Kft vagyona? Nyilvános cégadatokból hozzáférhetőek a mérlegadatok?

- az "AEGON-nál tisztességesen fizetik a nyugdíjasokat" - veti fel 117-es (Nyilván Rónavölgyi Endrénére gondolt)
Miért baj az, ha valaki nyugdíjas, miután 8 évig polgármester volt, s ebből 4 évig párhuzamosan országgyűlési képviselői fizetését is felvette? Miért baj az, ha ezek után még pereskedik az önkormányzattal a ki nem vett szabadsága megfizetéséért (milliós összegért)? Miért baj az, ha ezek után munkát vállal? Idézet 117-től: "Ők miért veszik el mások elől a munkahelyet? Nincs még elég jövedelmük vagy megtakarításuk." Ezzel netán másokat kiszorítanak a munkaerőpiacról? Kérem válaszoljon!

- "s egy nagy multi gázszolgáltató ügyfélszolgálatán is új nyugdíjas teremőr van. Ők miért veszik el mások elől a munkahelyet?"
Nyilván Endre bá'ra gondol a 117-es, akit mostanában a TIGÁZ ügyfélszolgálata előtt látni gyakran. Miért baj az, ha mint volt sikeres helyi vállalkozó, most biztonsági őrként (vagy valami ilyesmiként) dolgozik. Biztosan ehhez is ért. Akinek a vállakozása tucatjával adott el autókat az önkormányzatnak és cégeinek, intézményeinek, amikor a felesége volt a polgármester, az miért ne lehetne nyugdíjaskorúként jó és megbízható biztonsági ember? Van egyáltalán arra adat és bizonyaték, hogy ezzel másvalaki elvesztette az állását? Kérem válaszoljon a 117-es!

Nagyon várom a válaszokat. Lehetőleg tényeket, amik egyrészt nyilvánosan hozzáférhetők, másrészt könnyen ellenőrizhetők.
125-nek (vendég) [2013.08.30., 09:24][válaszolok] #126
Cégközlöny 54. számában jelent meg a közlemény, s az bárki számára megtekinthető. 'cegkozlony.hu' oldalon
Egyébként mindenben igaza van kedves 125-ös hozzászóló!!!

Ha egy társaságnak több százmilliós tartozása van, akkor nem kéne a kormányt hibáztatni, lehet hogy valamit nem jól csináltak. Pedig eddig tényleg csak arról szóltak a beszámolók, interjúk, hogy az egy sikeres vállalkozás. Mégis mi történhetett? Akkor már ezután nem lesznek szoboravatások Szerencsen?
csőd (vendég) [2013.08.30., 09:25] válasza erre: #125[válaszolok] #127
Nem engem kérdezett, de kiváncsivá tett. Ön is megtalálhatta volna az információt, secperc alatt, ha már a gép előtt üldögél, és kis kárörömre éhesen, fúrja az oldalát.
Az gondolom, meg sem fordul a fejében, hogy az elmúlt három év kormányzásának bármi szerepe lenne abban, ha valóban bajban vannak.
A cégközlönynél örömködhet, a sok ezer felszámolandó cég mögött sok ezer leendő munkanélküli. Sebaj, majd közmunkást faragnak belőlük.

A cégközlöny keresőjébe irja be 05-09-000899
http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=search
http://www.sydnex.hu/palyazati.html
Rózsi (vendég) [2013.08.30., 09:42][válaszolok] #128
Kicsit tanulmányoztam a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapját (www.nfu.hu). Nem biztos, hogy mindent megtaláltam, de az alábbiak elég jelentős pénzek:

Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a Sydnex Kft. tiszalúci telephelyén - 117.762.191 Ft

Komplex energiahatékonyság növelési program a Sydnex Kft-nél - 8.157.633 Ft

A "SYDNEX" Kft. tiszalúci telephelyének fejlesztése - 39.210.862 Ft

Képzések a Sydnex Kft.-nél - 28.652.749 Ft

Ezeket összeadva 193.783.435 Ft. De félek, hogy nem voltam elég alapos és találnánk még uniós és állami forrásokat a cégnél.
érdekességek (vendég) [2013.08.30., 12:25][válaszolok] #129
1. Az utóbbi időben érdekes "párbeszéd" alakult ki itt a fórumon is. A helyi ellenzők is átvették a támogatók azon stílusát, hogy az őket ért bírálatokra nem, vagy alig reagálnak. Így mindenki mondja a magáét, bírálja és megpróbálja lejáratni a másikat(mintha a parlamentben lennénk).
2. A 117. megírt valamit pár sorban, nem nagyon reagáltak (sem pro, sem kontra), a 125. ugyanarra "rákérdezett" egy oldalban és mintha valaki kiadta volna a parancsot, azonnal jöttek a "segítő" magyarázatok ...
3. Heves Jánost már nem csak lejáratni próbálják meg, hanem megkezdődött a "kilövése", az ellehetetlenítése. Gondolom Őt ez nem lepi meg.
4. A Kormány ismét velünk van. A fejlettebb nyugat-magyarországi nagyvárosnak, Szombathelynek, jut közel 10 milliárd stadionra, a szegény kelet-magyarországi kisvárosnak, Szerencsnek, nem jut kb. ugyanennyi szigetelőanyag gyárra, azaz munkahelyteremtő beruházásra.
piacgazdaság.hu (vendég) [2013.08.30., 13:08][válaszolok] #130
H.J-megbecsűlt közszereplő,jó vállalkozó.
Próbálják ki a mind kettöt hosszú távon ,és azután törjenek pálcát.
Közpénz, allami megbízást soha nem kapott.A piacon volt sikeres.
Ha vállalkozása most nehéz helyzetben is van-egyébbként az öncsőd még nem felszámolás-majd kijön bellölle.Ez szinte bíztos!
Mint ahogy kijött ,egyik másik hozzászoló szinvonaltalansága,és az ,hogy még soha nem volt a maga ura-magáról sem tud gomdoskodni ,nemhogy 90 emberröl.
Ha majd az állami megrendelésekben most dúskáló környékbeli vállalkozások,megrendelései elpadnak-akkor majd lesz sok hasonló helyzetü vállalkozás-akit sajnálni fognak mert, azok közel állnak Önökhöz ,és talán akkor majd megértik.De megeshet,hogy ezen rosszindulatú hozzászokókat kűldik el,a hívatalbó,és akkor..majd jelentkezhetnek ,felvételre H.J-nál.

H.J SOK SIKERT,SZURKOLUNK NEKED!!
130-nak (vendég) [2013.08.30., 14:23][válaszolok] #131
Ön nem olvasta 128-at? 193 millió forint nem elég közpénznek?
a fene (vendég) [2013.08.30., 16:07] válasza erre: #130[válaszolok] #132
"Megette már ezt a fene." - mondaná nagyapám.

Én meg azt mondom: nekem Heves János, mint helyi közszereplő nem volt hiteles ember, most meg már mint vállalkozónak, nem is lenne hitele.
A kettőnek egyébként (hiteles közszereplő és hitelképes vállalkozó) nincs köze egymáshoz.

Kívánom Heves Jánosnak, hogy vezesse ki vállalkozását ebből csődközeli helyzetből. Azt viszont nem kívánom, hogy valaha is ebben a városban Heves János vezető szerephez jusson. Volt már képviselő és alpolgármester Rónavölgyiné polgármestersége idején és tudjuk akkor milyen adósságteher alá került a város.
szánalmas.hu (vendég) [2013.08.30., 16:21][válaszolok] #133
131 -h.sz-az Eu, pályázaton ,nyert fejlesztés célu támogatások-nem közpénzek! A saját erőt a vállalkozó álja!Közpénz:vissza nem térítendő támogatás,adóelengedés,kedvezmények,magyar zárt meghívásos pályázatok,állami direkt megrendelések ..stb.Remélem segítettem.
Kérdezze meg a ,,,, egy szabadnapért.
Egyébbként az Eu pályázati pénzekkel ,szígorúan el kell számolni--vagy kamatos kamatal visszafizetni,
A volt polgm.aszonnyal kapcsolatos hozzászólás az íróját minősíti-szánalmas vergődés--ezért nem jár szabadnap.
Részemről ezt bef!Értelmes aktualitásokról szívessen vitatkozom.
álarcok (vendég) [2013.08.30., 17:03][válaszolok] #134
133-as, az is legalább ennyire szánalmas, hogy megjátssza, hogy nem tud helyesen írni. Ennyi hibát csak egy birka ejt és ön nyilván nem az ha ennyire ért az EU-s pénzekhez.
S [2013.08.30., 18:11][válaszolok] #135
A képlet egyszerű. A vállalkozónak kedvező politikai helyzetben 100 milliókra pályázni, azt saját vállalkozásába befektetni, úgymond privatizálni. Egyszerűbben fogalmazva az államot (és az adófizetőket) megfejni. Majd, ha a politika részére nem kedvező panaszkodni, öncsődöt jelenteni, fenyegetőzni, hogy munkahelyek fognak megszűnni! Közben a a pénzt a vállalkozásból "kimenteni" . Támogatni a korábban őt anyagilag segítő politikát. És ha számára ismét kedvezővé válik a politikai helyzet, kezdődhet újra a fejés!
Érdeklődés (vendég) [2013.08.30., 18:58] válasza erre: #135[válaszolok] #136
Ön (és a 133-as) nagyon tájékozott ezekben a témákban. Szeretném tudni, hogy ugyanebbe a képletbe tartozik-e a vállalkozás által kapott (vissza nem térítendő) állami támogatás, vagy a vezetők kitüntetése, még akkor is ha esetleg lelkes " Békemenet" tagról van szó?
érdeklődés kettő (vendég) [2013.08.30., 19:46][válaszolok] #137
Mi van az óvodai vezető kinevezésével?
133.hu (vendég) [2013.08.30., 21:00][válaszolok] #138
Milyen érdekes ,hogy ha tényszerűen kell érvelni,mintha nem lenne munició.
Nem magyar dolgozatot írunk-hanem néhány alulinformált,elfogúlt hozzászolót szembesítek a tudatlanságával.
Szívessen segítet-132,134,135- de ehez ,sokat kell olvasni,azt érteni,és az idulatokat félre tenni.
A kapott szabadnapokon,lehet pótolni a lemaradást.
133.hu (vendég) [2013.08.30., 21:24][válaszolok] #139
135-Ön biztosan nem szakember, és tályékozott ,mert a visszafizetendő ,pályázati pénzek,csőd esetén ,rontják a cég kilábalási esélyeit. TEHÁT AKI FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOKON INDUL, ,AZ HOSSZÚTÁVRA GONDOLKODIK.Megtérülés,ismeri ezt szót?
Aki pénz akar kimenteni ,azt nem egy csőd eljárásban teszi,mert akkor azt már egy kűlsö csődbiztos irányítja a céget ,és nem az űgyvezető.
Logikálja primitív-szinvonaltalan-összkeveri a szezont a fazonnal-menthetetlen.A BIRKA TÜRELMÉVEL IGYEKSZEM ÖNT FELVILÁGOSÍTANI.
136,hsz-mint említetem a vissza nem térítendő támogatások ,az egy más kategória, azt valamiért adják-főleg a hatalomhoz közelieknek,a lojalitásukért.No comment..
Érdeklődés (136) (vendég) [2013.08.30., 21:57] válasza erre: #139[válaszolok] #140
Ne ítéljen elhamarkodottan S (135)-ről, egyáltalán nem biztos, hogy nem szakember, sőt! Annyi történt csupán, hogy a Sydnex csődjéről szóló írások mellé (közé, mögé), felvázolt egy (szerinte) egyszerű képletet az állami pénzek magán kézbe illetve pártokhoz történő átjátszásának a módjáról. "Csupán" azt próbálta ezzel sugallni (nem állított, nem vádolt), hogy a Sydnexnél, azaz Heves Jánosnál is ez történt.
X-bozon (vendég) [2013.08.30., 22:01][válaszolok] #141
Tisztelt 133.hu!
Csak nem azt mondja, hogy Ön tényszerűen érvel? Most viccel? Nem csinál mást mint osztja az észt, de azt is bután! Önnek sem ártana egy pár szabadnap, van mit pótolni!
képletesen (vendég) [2013.08.30., 22:54] válasza erre: #135[válaszolok] #142
Nem annyira egyszerű. Ugyanis a tehénnek elapadt a teje, döglődik.
Ha kapnak újabb négy évet a fejőlegények, bele is pusztul szegény Nemzeti tehenünk.
Az EU tehene pedig kirúgta a sámlit alóluk.
133.hu (vendég) [2013.08.31., 07:27][válaszolok] #143
Hát ez jó példa,de nem bíztos ,hogy 135,141 is érti, Ne a tehénnel kezdje...nem az a híbás! De folytatásként mondhatnánk a Ludas Matyit is,,.. Sicc! -az még bonyolultabb.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
X-bozon (vendég) [2013.08.31., 15:37] válasza erre: #139[válaszolok] #144
Ön a hozzászólásaiban nagyon okosnak akar látszani, de sajnos nem az! Messze van még Ön attól, hogy kioktasson embereket! Gondolkozzon el egy kicsit azokon amiket itt összeírogatott! Talán egyszer majd szégyelni fogja!
javaslat.hu (vendég) [2013.09.01., 07:07][válaszolok] #145
TALÁN - túlkellene lépni , a távgyógyászaton,fesztiválon,és más harmadrendű témákon.
Sokkal fontosbb lenne az ország,,a térség,és a város gondjait megvitatnunk.
Vágjunk bele!Ha lehet a közvélemény kutatásokat egy kicsit hagyjuk Gondolat ébresztőnek:tanév kezdés,pedagógusok,tankönyv , oktatás,e.ű,szoc.helyzet, elszegénysedés,Eu elvonás,gazdaság,beruházások,választás ,lokális problémák,munkanélüliség,közmunka,stb
OK.HU (vendég) [2013.09.01., 07:45][válaszolok] #146
Nagyon helyes-kezdjük minjárt a szíg.lap gyár létesítésévelvalamint a város gazdálkodásával,fiatalok helyzetével-a korábbi ígéretekkel.
Egyébbként Róbert mikor tér vissza?? Ö nagyon kell a helyi témákhoz.
Bukovszky Róbert [2013.09.01., 12:47] válasza erre: #146[válaszolok] #147
Köszönöm az érdeklődését, pont mára terveztem mert letelt az önkéntes száműzetésem. Persze napi rendszerességgel olvastam idáig is, hát mit ne mondjak elvagyok keseredve rendesen. Sajnos még mindig nem hordom a zsebemben a "bölcsek kövét" és "eszet sem fogok osztogatni" -hisz nekem sincs túl sok belöle- de lesz néhány -remélem- gondolatébresztő hsz ami majd érinti a Szerencsen járt fiatal Együt PM-s politikusok ittjártával kapcsolatban tett bejegyzéseket, lesz megjegyzésem -inkább pozitív- a Csoki feszttel kapcsolatban és persze megírom a véleményemet az utóbbi napok személyeskedő hozzászolásaival kapcsolatban is.
nyárutó.hu (vendég) [2013.09.01., 18:00][válaszolok] #148
Üdvözlet Róbert!
Várjuk a leírt témákban a véleményét.
Ezen esős késő nyári estén,hol vannak a hosszászólok?
Mit szónak ,hogy nem valósak a foglalkoztatási adatok--akik kűlföldön dolgoznak ,azt is beszámolták,nem beszélve a közmunkásokról.Vagy ...más
közmunka (vendég) [2013.09.01., 19:52][válaszolok] #149
Felháboritó módon kozmetikázzák a szinpadról a foglalkoztatást, a közmunkát is munkahelyteremtésnek feltüntetve. A közmunkások bére a KÖZÖSBŐL megy, ezt az is tudja nagyon jól, aki ezzel kábitja a hallgatókat. Azt is tudhatja, hogy a hatalmas pénzek töredéke jut el a közmunkás zsebébe, vagy a családjához, a nagyrészét lenyúlja a bürokrácia. Magyarul sokba kerül. "dolgozzanak érte!"
Én tudnék hasznosabb, könnyebb megoldást a munkát nem találók számára, mint hagymát szedni, vagy kapálni, vagy akár gyomlálni 40 fok melegben.
Ültessék be Öket TANULNI, nyelvet, vagy bármit, amire szüksége van a NEMZETNEK. Ja, nehogy okosodjonak...
Törjük meg a csendet! (vendég) [2013.09.01., 20:14][válaszolok] #150
Féltégla az állóvízbe:

http://torokgaborelemez.blog.hu/2013/08/29/497_biciklicsel#more5484118

Ki, hogyan értékeli?
Ebben a körzetben melyik párt indít majd?
izgalmas (vendég) [2013.09.01., 20:55] válasza erre: #150[válaszolok] #151
Bevallom, végig sem olvastam, mert nekem TG ne elemezzen. Visszakereshetném, amikor másokat is kiakasztott a kicsit ide, kicsit oda, vagy lehet igy is, vagy akár úgy is dumával.
Az sem volt semmi, amikor a fideszt próbálta összeboronálni a jobbikkal valamelyik egyetemen.
-Melyik párt indit, mit?
START (vendég) [2013.09.01., 21:07] válasza erre: #149[válaszolok] #152
Ugyan már!
Van már ebben az országban annyi és annyiszor átképzett ember!
Ezeknek általában, és legtöbbször annyi értelme volt, hogy addig sem otthon volt a munkanélküli, s a képzések ideje alatt kapott rendszeres jövedelmet. Perszer ezekre is szükség van, így ma is megvannak ezek a programok. Részletekért érdeklődjön a Munkaügyi Központoknál!
A közmunka viszont értéket teremet (itt Szerencsen is!): mezőgazdasági termelés, kátyúzás, temetői urnafal, stb.

A korábbi években túlburjánzott képzések-átépzések időszakában: no akkor kerestek jól a felnőttoktatásra vállalkozó Bt-k, Kft-k, akkor "nyúlta le a pénzek nagy részét a bürokrácia" - amiről a 149 alatt írtak.
A START munkaprogramban a termelőeszközök a város tulajdonába kerülnek: milliós gépekről, járművekről, eszközökről van szó. A munkabérre pályázott pénz teljes egészében a szorgos közmunkásokhoz és a közülük kiválasztott - korábban szintén munkanélküli - brigádvezetőkhöz kerül. Nincs melléjük/miattuk felvéve fehérgalléros bürokrata.
A rendszer az eddigi legjobb az elmúlt 20 évben.
Voks (vendég) [2013.09.01., 21:07][válaszolok] #153
Hát így alakult. Szigetszentmiklós és Szerencs között sok a hasónlóság. Lehet készülni.
http://nol.hu/belfold/folenyesen_gyozott_a_baloldali_jelolt_szigetszentmikloson
Csángó (vendég) [2013.09.01., 21:10] válasza erre: #150[válaszolok] #154
A jövő mondja meg, hogy mit ér ez az összefogás. Véleményem szerint ez nem alkalmas arra, hogy a "kiábrándultakat" megszólítsa, csupán az elkötelezettek és a nagyon elkeseredettek szavaznak majd. Az E14 egy része nem MSZP-párti, a DK-ról meg hallani sem akarnak. Az MSZP talán megegyezik a DK-val, ha nem akkor egy esetleges 4-4,5 %-os külön induló DK eldöntheti a választást. Szerintem ez után a megállapodás után elkerülhetetlen, hogy egymás ellen ne kampányoljanak, pedig számukra ez egyenlő a vereséggel. A FIDESZ természetesen ki fog használni minden egymást szapuló esetet és megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy nincs összhang és csak önnmagukat akarják jó helyzetbe hozni.

Mi történne, ha mégis nyerne a demokratikus ellenzék? Annak nem látom esélyét, hogy a "rezsimváltáshoz" szükséges kétharmadot megszerezzék, anélkül pedig csak vergődés lesz. A bebetonozott intézmények és személyek miatt nem hiszem, hogy érdemi változtatások lehetségesek, mert kétharmad nélkül bármit kezdeményeznének, azonnal az EU-hoz vagy az ET-hez kerülnének.
olvasatlannak (vendég) [2013.09.01., 21:12] válasza erre: #151[válaszolok] #155
Hát akkor ne olvassa végig T. 151eske! Amúgy TG nem önnek elemezget, hanem azoknak, akik el is olvassák azt, tehát nem Önnek.

Ha mégis elolvasta volna, bizonyára megértette volna 150 alatti hozzászólásom végén a kérdést: "Ebben a körzetben melyik párt indít majd?"

Jó éjszakát!
Bukovszky Róbert [2013.09.01., 21:58] válasza erre: #152[válaszolok] #156
Tisztelt "START"! STOP! Milyen értéket teremt valójában a közmunka s milyen áron teszi ezt? Véleményem szerint egyetlen értelme lenne, mégpedig az, ha olyan emberek akik soha nem dolgoztak itt kerülnének a munka közelébe -megtanúlnák, hogy reggel kelni kell, hogy van valaki aki parancsol nekik, stb-stb- aztán ezekkel az 'ismeretekkel felvértezve indulhatnának a 'szabad piacra ahol már mérhető teljesítmény az elvárás. Apropó "brigádvezetők", igaz, hogy Ők többségében a "jelentés írók, vagy ahogy a közmunkások fogalmaztak az egyik környező településen "spiclik"? Nem lepődnék, ha ez igaz lenne mert egy igazi diktatúrában ami itt most épűl szükség is van a beépített emberekre!
A mostani teljesítményt akár Ön is mérheti, jöjjön le a Fecskésre a Takta hídnál álljon meg reggel 7 körűl aztán gyönyörködjön a rendszer hatékonyságában "ami a legjobb az elmúlt 20 évben" bele sem merek gondolni akkor milyenek lehettek az előzőek.
Nem kérem, hogy valja be ki is Ön, de komolyabb tétre lefogadnám, hogy világ életében olyan munkahelye volt/van ahol csak 'közpénzek forognak. Valahogy úgy érzem Ön is azok közzé tartozik akik azt gondolják, hogy az államnak van pénze, hát téved egy lukas garasa sincs a pénz az Öné az enyém a miénk, az ország mindenkori vezetői legfeljebb megbízást kaptak, hogy sáfárkodjanak vele ... Most kiválóan???? gazdálkodnak, hisz az óriási tömegeknek akik ma Mo-n meccre járnak kultúrált giga stadionokat építenek ahol intelligensen szúrkolhatunk az egész világot lealázó kupacsapatainknak ....
Bukovszky Róbert [2013.09.01., 22:13][válaszolok] #157
Húúúú ezt http://szerencs.varosatyak.hu/ viszont nem látogattam meg vagy egy hónapja, hát mit ne mondjak nem nagyon csipkedték magukat a fidesz elkötelezett hívei, bárhogy is van én megpóbálnék korrigálni a helyükben mert ezek az 'osztályzatok már bőven túllépik a ciki fogalmát ez már a szégyen szintje.
varosatyak (vendég) [2013.09.01., 22:47][válaszolok] #158
Azért érdekes ez a varosatyak.hu! A megye 6 nagy városának /Miskolc, Ózd, Mezőkövesd, Kazincbarcika, Sátoraljaújhely, Sárospatak/ polgármestereire leadott összes szavazatok száma 2000 körül van. Szerencs város polgármesterének egyedül van 2700 szavazata. Most attól függetlenül, hogy kit hogyan értékelnek, nem furcs azért ez?
közmunka (vendég) [2013.09.01., 23:13] válasza erre: #156[válaszolok] #159
A közmunka eddig egy lehetséges büntetési tétel volt.
Most közmunka közpénzen? Lehet: alkamazza a közösség azokat, akik máshol nem találnak munkát. De fizesse is meg, legalább a minimál bérrel, ha már hencegtek vele, hogy ők bizony milyen jól megemelték.
Azután lehet követelni a fegyelmet. Azt sem parancsszóra, mert csak tisztességes fizetés kell, és javulni fog a morál.
Na de miről is beszélünk, amikor szélcsend van, és megfeneklett a zászlóshajó?
Csángó (vendég) [2013.09.02., 08:42][válaszolok] #160
Vitatkoznék azzal, hogy a közmunka csupán egy lehetséges büntetési tétel lett volna. Voltak olyan időszakok és települések, ahol a munkaképes lakosságra kirótt x nap közmunkával közösségi épületek, utak, járdák épültek. Persze, nem örült ennek mindenki, pedig látható eredmények születtek.
152-nek igaza van: munkát kell adni az embereknek, nem mondvacsinált átképzéseket végeztetni. Ahol szükség van rá, konkrét esetekben, át is kell képezni, de az általános átképzések egyelőre még pénzpumpák. Természetesen a munka mellé jövedelmet is kell adni. Szégyen, hogy ma Magyarországon ennyi (kevesebb mint havi 50.000 Ft.) pénzért dolgozni kell. Igaz, sikerült úgy kialakítani a feltételeket, hogy sokan még ennek is örülnek.
Nem tudom, hogy a közmunkások jövedelme bele számít-e a foglalkoztatottak átlagkeresetébe. Remélem nem. Az is elgondolkodtató, hogy a közmunkásokat statisztikailag a foglalkoztatottakhoz soroljuk, de bérük messze elmarad a foglalkoztatottak minimálbérétől. Miért nem jelennek meg külön kategóriában: "közmunkások"? Ezzel még a "sikeres" START program is igazolható lenne. (Természetesen szubjektív, hogy mi a sikeres és mi nem, lásd például a magánnyugdíj-pénztártagok átirányítását!)
kozmetika (vendég) [2013.09.02., 09:19] válasza erre: #160[válaszolok] #161
Úgy tudom, beleszámitják. Jó régen figyelmeztetett erre valaki, levezetve azt is, hogy hogyan fogják manipulálni a számokat?
Aki kiesik a rendszerből, az nem számit, aki dolgozik 3 hónapot az már igen, stb. Elnézést kérek a közmunkásoktól, teszik a dolgukat, de az nem munkahely. Irta itt valaki fentebb, hogy "szokja meg, hogy fel kell kelni" Ne mondjuk már ezt pl. egy olyannak, aki három műszakban volt húsz évig olvasztár az LKM-ben.
Bukovszky Róbert [2013.09.02., 10:03] válasza erre: #160[válaszolok] #162
Bizonyos Gallardo aki a DVTK focistája volt a közelmúltig írta valahol egy bloggban; "minket focistákat kifizettek rendesen, de nem hiszitek el itt /Miskolc/ vannak olyan emberek akiknek a fizetése nem éri el még a 160 eurót sem"
#161! Nem én nem erre gondoltam, az én elképzelésem szerint annak a "volt olvasztárnak" lenne más normális munkahelye legfeljebb nem a szakmájába, hanem mondjuk az építőiparban, Ő akart a múltban is akar ma is dolgozni, itt azokkal kell valamit kezdeni akik dinasztiákra visszamenőleg egy percet sem töltöttek munkával.
Különben meg jobb ha kezd minden munkakerülő rettegni, mivel itt rövidesen annyi, de annyi munkahely lesz, hogy mindenkinek muszáj lesz dolgoznia. Ezt csak abból gondolom, hogy OV anno millió számra ígérte az "értékteremtő munkát" na most ebből idáig egy sem valósúlt meg, tehát most dömping várható, vagy nem ....
Csángó (vendég) [2013.09.02., 10:45] válasza erre: #135[válaszolok] #163
Tisztelt S! Talán elkerülte a figyelmét, hogy az Ön által felvetettekre (135) történt reagálás és kérdés is megfogalmazódott. Az Ön eddigi írásai alapján még feltételezni sem merném, hogy kettős mércét alkalmaz. Amennyiben egyéb elfoglaltságai engedik, szívesen olvasom véleményét.
Bukovszky Róbert [2013.09.02., 12:32][válaszolok] #164
"ne azzal vitatkozz aki mondja, hanem azzal amit mond" youtube thumbnail
S [2013.09.02., 16:24] válasza erre: #163[válaszolok] #165
Tisztelt 163 Csángó vendég. Valóban én semmilyen kettős mércét nem alkalmazok. Én senkit nem vádoltam meg. Csak egy képletet vázoltam fel.De ha már a fejésről írtam, megírom véleményem két "fejőlegényről" És mivel a képletbe bármilyen betű vagy szám behelyesíthető az egyik legyen mondjuk H, a másik meg T. Kettőjük között lényeges a különbség! Mindketten kaptak a tejből, de az egyiküknek teje megromlott (csőd) a másik tejéből meg lett mondjuk a tejcsoki, ami egy városnak a hírnevét megtartotta. Pedig T egy számára kedvezőtlen helyzetben kezdte vállalkozását. És szerintem T-nek nincs arra szüksége, hogy a tejecskét kimentse a csokiból. Egy képletben is lehetnek olyan tényezők, amelyek a végeredményt nagyban befolyásolják. És így legalább vissza is tértünk az eredeti témához a csokifesztiválhoz.
Bukovszky Róbert [2013.09.02., 21:36][válaszolok] #166
Ön, jobbos, balos, vagy egyszerűen csak értelmes!? Mindegy ezt http://www.atv.hu/videok/video-20130902-csanyi-olyan-szintre-sullyedt-lazarral-a ... meg kell néznie, de nem csak néznie, hanem figyelnie is kötelező!
165-nek (vendég) [2013.09.02., 21:45][válaszolok] #167
Kedves S mint sumák ! Ismerjük a T által formába öntött, máshol gyártott /S, mint Sárospatak/ tej csokit . Osztogatott belőle a 2010- es választáskor nevezett - Szerencs hírnevének megtartója. Meg is lett az eredménye, felragyogott vállalkozásának csillagzatja ! Önnel szemben , bár őt magát nem tisztelem , sikerének mégis ör?lni tudok, míg ön uram vagy hölgyem más kárán humorizál ! Na ez a külömbség a jóérzésű és a rosszindulatú ember között ! Csak halkan javaslom, ne legyen büszke emberi gyarlóságára !
semmit (vendég) [2013.09.03., 06:06] válasza erre: #164[válaszolok] #168
Róbert!
Ez a Gyurcsány nem mondott semmi, kár is volt végighallgatnom! Csak a szokásos MSZP-s/balos frázisokat puffogtatta és fogadkozott, hogy 2014-ben leváltják Orbént.
Szóval Gyurcsány egy nulla volt most is! Ráadásul fogatlan kutya a jelenlegi kormánnyal szemben, persze a saját MSZP-s fészkébe még képes belepiszkítani. Lesz még vele baja tavaszig Mesterházynak és a Libás Bajnainak!
nem fogatlan oroszlán (vendég) [2013.09.03., 06:15][válaszolok] #169
Lázár János:

http://index.hu/gazdasag/2013/09/02/november_1-tol_jon_az_ujabb_rezsicsokkentes/

Szemben Gyurcsánnyal, arra érdemes figyelni amit Lázár kimond. A rezsicsökkentés jó, már nagyon kellett! Várjuk a folytatást.
Az élelmiszer ÁFA csökkentés (jelen esetben a hús) is jó lesz a legszegényebbeknek is.
ÁFA (vendég) [2013.09.03., 07:49] válasza erre: #169[válaszolok] #170
Megtehették volna már 2010-ben is, az egykulcsoshoz hasonlóan, amivel mint később kiderült, nem MINDENKI járt jól.
A gazdagnak is olcsóbb lesz a hús, ha érti az összefüggést.
Nézze végig a csányit is, azt a részét különösen, hogy kik azok, akik elsőkként végtörlesztették devizaadósságukat, esetenként tiz millót zsebretéve. Nevet nem mondott, de sokan tudják, hogy kiről beszél? Na de az csak egy gazember.
Kovács Nándor [2013.09.03., 08:50] válasza erre: #164[válaszolok] #171
No igen...Ez teátrálisra sikerült meg kell hagyni!
Mondani valójában már a Shakespeare-i magaslatokat ostromolva, boncolgatja a "Lenni vagy nem lenni?" dilemmát. Azért az elején ott van az a bizonyos szófordulat: "...nem kicsit, nagyon..."!
Az egészet tekintve pedig még a Vogon költészeten is túl tesz.
Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben!
Mivel sajna a hozzászólásokat tekintve arányaiban még mindig a sárdobálás a több, nem pedig építő jellegű kritika, vagy esetleg a megoldásokat kutató párbeszéd, így mit is mondhatnék mást:
Viszlát és meg egyszer kösz a halakat!
Bukovszky Róbert [2013.09.03., 08:56] válasza erre: #168[válaszolok] #172
Természetesen 1-2 kommentelőtől nem vártam többet, a szint teljesen rendben van, nem csalódtam. Arra kérném térjen vissza négegyszer a beszédhez, nem kell végighallgatnia csupán 2;58-tól 3;10-ig aztán azzal száljon vitába, ismeretlenűl is azt mondom Ön egy besz@ri gyáva nyuszi, ha utána nem írja meg a véleményét a nevét vállalva, ill. egy vallomásnak veszem öntől miszerint elismeri GyF-nek igaza van. A hallgató, névvel, de sok esetben még anélkül sem megszólalni nem merő emberekről -elsősorban közmunkásokról- rövidesen fogok írni amikor majd ígéretemhez híven írok néhány mondatott arról az eseményről amikor városunkban járt Szabó Rebeka és Erőss Gábor az EgyüttPM képviseletében, bevallom 1-2 esetben még én is megdöbbentem.
Végül is hazudik itt mindenki, csupán a Lázár, Szijjártó és OV mond mindig igazat, ja meg persze a szócsöveik A Giró meg a Gabriella.
Csángó (vendég) [2013.09.03., 09:16] válasza erre: #165[válaszolok] #173
Köszönöm a mesét, ha megengedi folytatom ...
Fejőlegényeink zord, viharos körülmények között tevékenykednek. A viharos szél hol balról, hol jobbról fúj, segítve egyszer egyiket és ellehetetlenítve a másikat, majd a szélirány megváltozik. Amikor egyikőjük a viharos széllel szemben kísérli meg elérni a tejcsarnokot, nem halad, néha felbukik. A szélirány megváltozásával természetesen a szerepek is felcserélődnek. Most éppen jobbról fúj a szél.
Milyen nagyszerű lenne, ha rá tudnánk venni a "szélfelelőst", hogy pihenjen meg. Szélcsendben dolgozva előtérbe kerülhetnének a nemesebb gondolatok, a mindenki számára azonos feltételek.
papa (vendég) [2013.09.03., 10:04][válaszolok] #174
Kedves BR, azért ön sem az a szint amihez mindig lehet viszonyítani, neha olyan őrületes badarsagokat ír le és kedveli a közhelyek puffogtatasat is.
Szamuzetese alatt mi jót csinált egyébként?
Üdv
papa (vendég) [2013.09.03., 10:18][válaszolok] #175
A SzH oldalán még mindig a 30-ai csokifesztes híradó a legfrissebb, pedig kétlem, hogy ne lenne több nap alatt se egy új hír, se egy új információ amit kitehetnének. Mi értelme az oldalnak, ha napokig hiába kattint oda az ember friss hírért? Mindíg le vannak maradva egy fél kanyarral és mire írnak valamiről, már rég tudja az ember máshonnan. Persze a Sárkány tv is érdekes ilyen tekintetben valahogy ott se büszkélkedhetnek, van hogy ott sincs napokig frissítés, vagy ha van, olykor csak v v alami piszlicsáré hír, pl hogy Sajóröcsögén tolvajt fogtak, tehát minket szinte semennyiben nem érintő hír, ami persze lehet érdekes, de azt elolvashatjuk a boon-on is... Két helyi portáltól többet várna az ember.
ötletgazda (vendég) [2013.09.03., 10:47][válaszolok] #176
Bukovszky Róbert [2013.09.03., 10:52] válasza erre: #174[válaszolok] #177
Lehet Önnek igaza van, én többször megírtam, "nem hordom a zsebemben a bölcsek kövét" ill. azt sem állítottam, hogy vmi nagy észkombájn lennék, van egy véleményem ami a SAJÁTOM amivel lehet vitatkozni, sőtt tényekkel meg is lehet győzni a tévedéseimről.
Szépen kérem idézzen a "badarságokból" amiket írtam, azzal már is vitatkoznék, hogy a "közhelyeket puffogtatnám" mivel minden egyes véleményem csakis a való életben álltalam megtapasztaltakra alapozom. Megkockáztatom egy kicsit túllátok Szerencsen is, példaképpen megírom, hol is jártam az elmúlt 12 napban, s persze mint érdeklődő ember mindenhol felteszem a kérdéseimet, ill. igyekszem párbeszédeket kezdeményezni lehetőleg minnél több féle emberrel; Budapest kétszer, Szeged, Komárom, Tiszaújváros, Miskolc, Abaújszántó, Encs, Taktaszada, Mezőzombor, Taktaharkány, Százhalombatta, Kiskunhalas, Sárospatak /3400Km/
Bukovszky Róbert [2013.09.03., 11:39] válasza erre: #174[válaszolok] #178
Én annyira butus vagyok, hogy példáúl ezt http://mandiner.hu/cikk/20130903_orban_a_berek_emelesenek_korszakaba_leptunk is elhiszem, de tartom magam anyira téjékozottnak, hogy biztosan kijelentsem a Magyar gazdaság most nincs olyan állapotban, hogy ezekre meglegyen a fedezet.
Azalatt a bizonyos 3400km alatt szinte végig a Kossuth rádiót halgattam, abból aztán mindig kiderűl, hogy minden remek, minden szép, minden fejlődik, és ez még mindennek a kezdete, jó ezeket hallgatni, olyan kár, hogy néha azért ki is kell szálni az autóból -hmmm 440 körűl van a diesel, és folyamatosan 300 környékén az euró- és bizony szembesűlni kell a rideg valósággal. Persze reklámok is mennek folyamatosan a nevezett adón/is, épp a minap soroltam egy barátomnak, ha mindent beszednék amit egy-egy hosszabb úton reklámoznak, olyan dús lenne a hajam mint a Boney-m énekesének, élesebb lenne a szemem mint a sasé, a fogaimmal vasat rágcsálhatnék, a hallásom úgy felerősödne, ha az úton állnék is hallanám amit a hivatalban a párnázott ajtók mögött beszélnek, a szívem egy perpétum-mobile lenne, bizonyos tekintetben a feleségem sem ismerne rám, míg a lábaim hírből sem ismernék a meszesedést, eresedést és a U Bolt egy lajhárnak tünne mellettem, ha futna egy versenyt velem, a körmeimet meg gyémántnak nézhetnék annyira ragyognának s olyan keménye lennének ...
gratulálok (vendég) [2013.09.03., 12:16] válasza erre: #178[válaszolok] #179
Robi! Amit gyurcsány mondott (megint a sok hülyeséget), azt viszont bevetted! Gratula!

Amúgy poénos amiket leírsz:
"Persze reklámok is mennek folyamatosan a nevezett adón/is, épp a minap soroltam egy barátomnak, ha mindent beszednék amit egy-egy hosszabb úton reklámoznak, olyan dús lenne a hajam mint a Boney-m énekesének..."
sűrgős.hu (vendég) [2013.09.03., 12:48][válaszolok] #180
Róbert!
Írja már meg az ígért hsz-t,a személyeskedő,Együt-14,és cokifesztivál témákra,boccs!,csoki.
S [2013.09.03., 13:48] válasza erre: #167[válaszolok] #181
Tisztelt 165-nek vendég! Örülök, hogy örül T sikerének! Nem értem azonban, hogy miért tart engem sumáknak. Azzal viszont egyet értek, hogy gyarló emberek vagyunk. És ez alól nem kivétel Ön sem! Én gyarlóságomra nem vagyok büszke. Ha a más kárán humorizáló embert Ön rosszindulatúnak tartja kérdezem Önt minden humorista, és a vígjátékban hanyatt eső színészen nevető ember is rosszindulatú lenne? Ha nincs humorérzéke, ezért Önt nagyon sajnálom. És mivel Ön is véleményt formált rólam, engedjen meg egy személyes megjegyzést. Mifelénk az olyan emberre, mint Ön azt szokták mondani "Üres kalász magasan hordja a fejét"
S [2013.09.03., 14:20] válasza erre: #173[válaszolok] #182
Tisztelt Csángó vendég! Köszönöm a mese folytatását igaznak tartom, és jót nevettem rajta. Folytatom a kicsi tarka magyar tehénkénk történetét: Az EU csordában ugató terelőkutyák próbálják dúsabb mezők felé terelni tehénkénket. (Erre talán legszebb példa a BR által belinkelt politikus) De hát ő a tehénkéket már szikes talajra terelte. És mégis továbbra is ugat! Van aki dúsabbakra terel, van aki új legelőket keres, sőt van aki azt szeretné, hogy elváljon tehénkénk a csordától. És a tej mennyisége ettől függ! Fejőlegényeink ennek megfelelően juthatnak a tejhez,és az ő felelősségük, hogy mit kezdenek vele.
Bukovszky Róbert [2013.09.03., 17:45] válasza erre: #182[válaszolok] #183
Meg van aki kisajátítja a legdúsabb réteket, legjobb "teheneket" megtart hozzájuk néhány fogós "csahos kutyát" a tööbit meg levágja és szétosztogatja, arra nem gondolva, hogy a levágott "tehénből" csak egyszer lehet jóllakni ...
#179 hogy én mit "vettem be" az az én dolgom, én nem azt mondtam, hogy imádom GyF-t, viszont amiket mondott abban rengeteg igazság van, főképpen a hőn áhított demokráciával kapcsolatban.
#180. Azok hosszabbak lesznek, idő és erő kell a megírásukhoz.
S [2013.09.03., 18:10] válasza erre: #183[válaszolok] #184
Tisztelt BR. A belinkelt GyF beszéd röviden: egy sértődött, beképzelt, eszement, hatalomra vágyó, leszerepelt ember zagyva gondolatai a demokráciáról. Ha Ön ezekben igazságokat vélt felfedezni kérem közölje azokat, és ha lesz időm megpróbálom megcáfolni.
fájdalmas bruhaha (vendég) [2013.09.03., 19:23] válasza erre: #183[válaszolok] #185
Ja' Gyurcsány meg a demokrácia: 2006. október 23-án békés ünneplőket verettek meg és csukattak le a demokrácia nevében az ő hatalmukat kiszolgáló rendőri vezetéssel . . .

Még hogy Gyurcsány meg a "hőn áhított demokrácia" ... röhögnöm kell.
Ez a BR idealizált és serényen hangoztatott Gyurcsán képzetével csak rombolja a helyi baloldal - amúgy is megcsorbult -tekintélyét!
Miért nem szól már neki valaki, hogy nagyon gáz amit művel?

#184-es beszédet érintő értékelésével egyetértek: "egy sértődött, beképzelt, eszement, hatalomra vágyó, leszerepelt ember zagyva gondolatai a demokráciáról"
181-nek (vendég) [2013.09.03., 19:43][válaszolok] #186
Kedves S mint sunyi! Mit beszél ön a humorérzékről ? Talán hiányolja, hogy nem vagyok vevő egy bajba jutott személy kigunyolására ? Ha önnek ez a humor, akkor valami baj van a felfogásával. Azt a bátorságot azért nem venném magamnak , hogy ilyen közhelyes "kalászos" példabeszéddel minősítsem kegyedet . Ha látta a Csányi interjút megérti, hogy hozzá hasonlóan nem kívánok ilyen szintre süllyedni ! Egyébként ha ilyen kritikus valakivel/H/ szemben, miért nem ír saját nevében / innen a sunyi jelző/ vagy keresi őt személyesen lesújtó véleményének közlésével? Tőle nem kell félnie, nem részese a jelenlegi hatalomnak ! Hát csak bátran, előre, vegye elő szunnyadó bátorságát, mondja a szemébe amit gondol róla, esetleg beszélgessen el vele !
Békés (vendég) [2013.09.03., 19:56][válaszolok] #187
Nade aranyos kacagó valaki! Nem nézett ön 2006 októberében tv - t ? Nem látta azt "békés" csürhét, amint éppen szétveri a tv székházat? Vagy a kukagyujtogató, barikád építő , rendőrökre támadó " járókelőket" ? Ennyire még ön sem lehet elfogult, hogy a felheccelt futballhuligánokat békés ünneplőnek vélte ! Önnek természetesen joga van nem szeretni Gyurcsányt és isteníteni az árvízi hőst , de ettől még a csürhe az csürhe !
2006. október 23. (vendég) [2013.09.03., 20:22] válasza erre: #187[válaszolok] #188
T. Békés! A 185 alatt 2006. október 23-ról volt szó!
Nem tévesztendő össze a "jobbik szimpatizáns csürhe" Ön által is felidézett dolgaival!
Egyébként egyetértek: a csürhe az csürhe.

Egy kis ajánlat még ma estére:

http://mandiner.hu/cikk/20130903_laszlo_robert_a_dk_esete_i_az_mszp_vel

Lesz itt még zűr a baloldalom Gyurcsánnyal!
errr (vendég) [2013.09.03., 23:13] válasza erre: #185[válaszolok] #189
Nagyon el van kábulva kedves nagykínú gerlice.
Tudja amikor a rendőr 40-edszer mondja hogy oszoljunk és nem oszolunk akkor onnatól törvénytelenek vagyunk. Most nem beszélve arról hogy a békés ünneplő tankot kötött el, a másik békés ünneplő meg a tanácsok ellenére a Közeli Astoriához szervezte direkt a szokásos happeninget, ahonnan ő páncélozott autóján elpucolt s otthagyta a felbőszített ostobákat akiket aztán a helyzet excalálódásakor minden jogállamban szétver a rendőrség. Az a rendőrség amely a törvénynek szerez érvényt valamennyiünk érdekében.
S [2013.09.04., 07:43] válasza erre: #186[válaszolok] #190
Tisztelt 181-nek vendég. Ha engem Ön sunyinak nevez, ezzel önmagát is minősíti, mert Ön sem saját nevével írja hozzászólásait. És ha felkér engem, hogy H-ról mondjam el véleményemet elmondom. A vállalkozása működtetésénél neki idejében észre kellett volna venni, hogy a műanyag (nehezen lebomló) csomagolóanyagok ideje lejárt. Fel kellett volna ismernie ezt a tendenciát! Ebbe befektetni, fejleszteni véleményem szerint nagy tévedése volt. Egyébként mint embert tisztelem. Habár világnézetével nem értek egyet. Erről jut eszembe lesz papírgyár Szerencsen?
laikus (vendég) [2013.09.04., 08:12] válasza erre: #190[válaszolok] #191
Csak találgatok, de sokkal prózaibb oka lehet, ha valóban csőd.
Úgy tudom, elnyert támogatásnál nem az van, hogy itt a pénz, és fuss, hanem a boldog nyertes vagy a sajátját teszi bele ha van, vagy megy a bankhoz, megelőlegezni az elnyert pénzt. A kamatokat ismerjük.
Amikor elakad az igért pénz, akkor lehet a baj, mert állambá' csak a fidesz vezette önkormányzatokat húzza ki a hasonló sz....l.
Én is csak okoskodok, mint ahogyan Ön is. Az érintettek jobban tudhatják, hogy mi történt? A papir nem volt valami meggyőző.
http://www.sydnex.hu/a-muanyaggal-kapcsolatos-tenyek.html
S [2013.09.05., 14:40] válasza erre: #191[válaszolok] #193
Tisztelt laikus (vendég). Igaza van mi csak tippelgethetünk. Mért gondolja hogy az állambá csak a FIDESZ által vezetett önkormányzatoknak segít? Minden cég a saját honlapján a saját termékeit dicsőíti. De itt van egy valóban korszerű:
http://kp.hu/biopolimerek-mint-kornyezetbarat-csomagoloanyagok/
tüskevár (vendég) [2013.09.05., 16:24] válasza erre: #193[válaszolok] #194
Akinek nics tava, vagy stadionja, az annyit is ér.
El kell őket küldeni. A búbánat stimmel, a völgyre tudnék más szavat.
A link első linkje.
http://www.femina.hu/hirhatter/interju_tetenyi_eva
palack (vendég) [2013.09.05., 16:41][válaszolok] #195
Ez történik, amikor a szellemet kiengedik:
http://most.444.hu/2013/09/05/feljelentettek-lazart-mert-nem-jelentette-fel-csan ...
Lehetne fokozni: feljelentem a feljelentőt, mert feljelentett.
err (vendég) [2013.09.06., 19:54][válaszolok] #196
1944-ben Szalasi at nezet a danubius masik oldalara es az ott osszesurusodot lakok nem tudtak hova bujanak,most meg cip
oket betonoznak be. Ugyan mar.
Csak nyugi! (vendég) [2013.09.06., 20:35][válaszolok] #197
http://www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/tovabb-erosodtek-a-kormanypartok-514.ht ...

Csak nyugalom elvtársak! Majd a zseniális Gyurcsány mond még pár cifrát Gordonkára és Házmesterre, s lesz ez még gyengébb és még reménytelenebb is! Addig is éljen a baráti és igen hatékony együttműködés a nemzetrontó "baloldali" pártok között.
No de sebaj! Addig majd a nemzeti oldal (tovább) csökkenti a rezsit!
már a Világgazdaság is? (vendég) [2013.09.06., 21:12][válaszolok] #198
http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/valora-valhat-a-kormany-alma-411264

A ma reggeli Orbán interjú hanganyaga az első képre kattintva (aki nem halotta volna reggel élőben):

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195251

Az őszi rezsicsökkentés: fix -11,1 % (100%x0,9)x0,89=80,1%
Devizahitelek kivezetése: Fix
GYED extra: Fix
A Focit hagyjuk, ismerve a félidei eredményt!
Esküvő: mindenkinek joga van a boldogsághoz, még "az Orbán" gyermekének is. Undorító, amit a libsik meg a balosok művelnek azzal a kislánnyal.
fele (vendég) [2013.09.06., 22:00] válasza erre: #198[válaszolok] #199
http://hvg.hu/itthon/20130906_Felcsut_polgarmestere_autot_ajandekoz_Orb#utm_sour ...

És ha csak a fele igaz, az is szörnyű.
De persze mindenkinek joga van a boldogsághoz, annak is aki havi 60 ezerből él. Érthető.
kóser beszéd (vendég) [2013.09.06., 23:44][válaszolok] #200
Ezt mondta:
"azt láttuk, hogy mondjuk az európai országokkal összevetve, hogy ha tíz részre osztjuk a diákok teljesítményét, a legrosszabb tizet, a svédek legrosszabb tizét a magyarok legrosszabb tizével vetjük össze, az angolok első tíz százalékát a magyarok tíz százalékával, akkor azt láttuk, hogy körülbelül 2010 tájékán a legrosszabbak között jók voltunk. A legrosszabb tíz százalék magyar diák versenyképes volt a legrosszabb tíz százalék angol, dán, német diákkal, sőt ott általában a dobogós helyet tudtuk megszerezni. És minél inkább mentünk a magasabb teljesítmény felé, annál inkább romlott a magyar rendszer teljesítménye, és sajnos a legjobb tíz dekádban pedig a legrosszabbak között voltunk."
Ti értitek?!

"mert amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész."
Ez meg a hab a tortán.
Pataki (vendég) [2013.09.07., 06:57][válaszolok] #201
Azért Szerencsen is,vannak még hazafiak.Érdemes megnézni a T.Úr értelmes,elemző hozzászólásait, a testületi ülésekhez.
http://www.szuperinfo.hu/egesz-szerencset-fellobogozna/2353644?fb_action_ids=595 ....
szazadveg (vendég) [2013.09.07., 09:41] válasza erre: #197[válaszolok] #202
Csak egy idézet belőle:
"Nőtt a kormányzó pártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is. A Fidesz 49-ről 50 százalékra növelte támogatóinak arányát június óta ebben a közegben, míg az MSZP és a Jobbik támogatottsága kismértékben csökkent (23, illetve 12 százalékra). Az Együtt 2014?PM-re továbbra is a biztos szavazók 8, az LMP-re 3, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka voksolna. Egyéb pártok támogatottsága 3 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében."

A kutatás módszertana: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2013. augusztus 23?28. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.
'bá' (vendég) [2013.09.07., 10:19] válasza erre: #201[válaszolok] #203
A zászló egy nagyon jó ötlet. Amikor majd úgy érzem, hogy senki nem sajátitja ki magának a NEMZETet, hanem akár más szinekben is, de egy irányba húzzák az ország szekerét, akkor majd veszek egyet, és kitűzöm.
Igy kezdődik a NER: "Legyen béke, szabadság és egyetértés" Jó lenne, ha az elhatározást tettek is követnék. Na de nem igy:
http://www.kulcsmagazin.hu/cikk.php?id=4334
errr (vendég) [2013.09.07., 13:12][válaszolok] #204
Én meg azt olvastam, hogy M. O. felnőtt azaz nem iskolaköteles lakosságának 23-30 %-a funkcionális analfabéta, ami nem kevesebbet jelent, minthogy az illető tud írni olvasni csak éppen nem éri amit olvas. Nomármost kezdem érteni kik azok akik a rezsicsökkentés hírére extázisba jönnek, akiket nem zavar a mutyi s akik még mindg ott tartanak, hogy a magyarok, azok nem mások hanem csakis ők.
Mást is olvastam..
Mielőtt megrohannának a kérdéssel hogy azonnal elmondjam-hát magamtól közlöm.
Ángyán prof.-al volt riport egyik hetilapunkban, amiben többek között megemlíti azt a 4 embert is akik a BAZ megyei állami tulajdonú földek 80-%-át kapták. Van esteleg aki ne tudna legalább 3-at felsorolni?
És minden megyében megvan ez a 4-6 illető.
Pfuj!
errr (vendég) [2013.09.07., 13:59][válaszolok] #205
A Szerencsi Hírek legújabb száma asszem rekordot döntött, egy nem éppen marginális szempontból. Úgy tűnik, sikerült nekije többször szóba hoznia és fényképekkel is illusztráltan Dr M R-ot a megyei főmuftit, mint a megyei lapnak, ami pedig szinte elképzelhetetlennek tűnt eleddig. Kis tulzással szólva levél nem hullik úgy le, hogy az illető úr jól dokumentáltan meg ne jelenne, holott személye egyet jelent Szerencs háttérbe szorulásával s mással is.
Kell ez a folyamatos ajnározás? Kimondhatnám más szóval is persze, csak akkor sokan csuklanái kezdenének. Hát semmi önérzet?
papa (vendég) [2013.09.09., 11:02][válaszolok] #206
Mi van már azzal a nyamvadt szigetelőanyag gyárral?
Ha egyik bank sem vállalta be ennyi idő alatt, akkor el lehet felejteni, nemde?
UNALMAS.HU (vendég) [2013.09.11., 17:59][válaszolok] #207
Úgy látszik,hogy több néven de egy gondolat ,és alapinformáció szegény vendég írogat.
Írásaiból,sugárzik,az alulinformáltság,és a feladat amível megbízták teljesítése.
Unalmas... olvasson egy kicsit!
Százat csinál? Remélem nem... (vendég) [2013.09.12., 21:04] válasza erre: #207[válaszolok] #208
Sajnos erről ez jutott eszembe:

Nem értettem mit mondott doktor úr, elmehetek, vagy elmebeteg?
xyz.hu (vendég) [2013.09.13., 14:59][válaszolok] #209
Stilus és butaság-nak,Úrambátyám,vagy Nemzetes Asszony!
Azt híszem az elöző hsz-ek ,találálóan írták Önnek: mindenkinek joga van....lenni, 208- as, orvosi véleményt már nem ismétlem. Csak nem sikerűl ,bemutatni ,hogy Ön a közvélemény kutatásukon túl ,mást is olvasgat. Talán a hétvégén sikerűl,ha igen tudassa velünk.Rossz lehet így ,vagy naponta kellene közvélemény kutatásokat csinálni--de tudja- nem közvéleménykutatást ,hanem választást kell nyerni! Ja még valami,ne fáradjon a nick név változtatásokkal,...
A király meztelen... (vendég) [2013.09.13., 21:37][válaszolok] #210
Most is ez a helyzet. Nem baj! Szórakoztató is lehet, amikor az ostoba kioktat!
errr (vendég) [2013.09.14., 09:07][válaszolok] #211
Némelyek egész hadsereget alakítanak mérsékelt sikerrel, vagy csak nem képesek megjegyezni milyen néven alkottak legutóbb maradandót.
beszéljük meg.hu (vendég) [2013.09.15., 06:38][válaszolok] #212
BÍZTOS NEGY GOND A CSŐTÖRÉS,DE VAN ENNÉL NAGYOBB IS:
-iskla kezdés tankönyv nélkül
- 5-éves várólisták az egészségügyben
- dupla áron megvásárolt E-on üzletág.
-államadóság ,soha ilyen magas még nem volt.-82.7 százalék-eé benne a nyugdíjpénztár 3000 MRFT.-a.
-az orszég deviza tartalékai soha ilyen alacsony nem volt
-kozmetikázott foglalkoztatási adatok--a kűlföldön dolgozókat is beszámolták,nem beszéjve a közmunkásoról.
-kozmetikázott gazdasági adatok-a gazdaság jó esetben is stagnál.
-miliárdos állampapír kibocsájzáa--ez hitel!-nagyon magas kamattal.
-újabb miliárdok a focira-nost már össz. kb 130 MRD FT.
-a belső államadóság,1-8hó ,96 százalék.- HOGY LESZ 3SZÁZALÉ ALATT?
-kivándorlás 600 ezer fő- főleg fiata,és képzett.
-szegénység 4,2 milió ember--ezen belül mélyszegénysés 2,5 milió.
-80 miliárd Eu.-büntetés a preciz munkáért-szorova 300.annyi ft!
STB..hát lenne miről beszélnünk.Ha lehet a nyócévezést-mellőzzük..
KÉRÉS.HU (vendég) [2013.09.15., 06:53][válaszolok] #213
KEDVES RÓBERT!

Nagyon várjuk az igért három témában a tényfeltáró írását.
Valamint a LOKÁPATRIÓTÁK-DÖNTÉSÉT A HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSSAL KAPCSOLATBAN.
Bukovszky Róbert [2013.09.15., 10:38] válasza erre: #213[válaszolok] #214
A másodikkal kezdem, asszem nem én vagyok az illetékes a Lokálpatrióta Egyesülettel kapcsolatos események közzétételére, utálóim nagy örömére annyit elárúlhatok egy bizonyos BR neve nem lesz olvasható semilyen választási listán sem.
Az első kérdésére nehezebb a válasz, mivel mondanivalóm lenne bőven, de írni viszont nincs kedvem, tudja én mindig azt hittem, hogy az emberek rosszakaratának, irígységének, stb-stb azért van egy határa, olvasgatva ezt a lapot bizony be kell lássam tévedtem. Ugyan miféle beteg elme lehet az aki látható cinikussággal s kárörömmel tesz itt közzé egy olyan hírt miszerint a környékünk egyik nagyobb vállalkozásának -remélhetőleg- átmeneti nehézségei támadtak. Ugyan mennyire kell beteg elmének lenni ahhoz, hogy valaki bogarásszon a világhálón és napokig gyűjtögesse a számokat, hogy itt beszámolhasson róla, bizonyos vállalkozás mennyi pályázati vagy uniós pénzt kapott az elmúlt években, azt viszont esze ágában sincs kikeresni ugyanezen cég a fenti összeg hányszorosát fizette be a költségvetésbe, arról meg végképpen megfeledkezett, hogy összehasonlításképpen feltegye néhány más fidesz közeli cég hasonló bevételét /mármint amit kapott/, kiadását /mármint amit befizetett a költségvetésbe/. Bevallom én nem kedvelem Dr TI-tde esküszöm mindenre ami szent, én szurkolok a vállalkozása sikeréért, mert látom mögötte az embert, embereket, családokat.
Ígérem fojtatom, de most mennem kell.
errr (vendég) [2013.09.15., 12:44] válasza erre: #212[válaszolok] #215
No és a mutyik? Az smafu? :-)
Ne csüggedjék, lényeg hogy az ország jobban teljesít,
s lassan "jó kezekben van minden.
Most hallom századszor a fényesrekoptatott mondókát az ún. "közszolgálati médiából, hogy a rezsicsökkentés igenis 100 000 Ft-ot jelent családonként. (Na ezt fogjuk hallgatni közpénzen még jó félévig, meg a mocskos bankok szidalmazását, akiket azért sutyiban szépen kárpótolnak megintcsak lakossági alapokon. Daedalon tablettát , füldugókat beszerezni!)
Szóval kikövetkeztetheti akkor, hogyha pl magának ez csak mintegy 15 000, és másik 8 milliónak is csak hasonló, akkor mennyi lehet a "rászorult ágrólszakadtaké, akiket "joggal s erősen szponzorál pártunk és kormányunk,- a 100 000-es álomhatár átlagos eléréséhez.
Ne kárörvendjen, hogy nyilván pénzmozgásadója is magasabb emez nélkülözőknek. :_)
VÁLASZ.HU (vendég) [2013.09.15., 13:06][válaszolok] #216
TISZTELT RÓBERT!

Köszönjük a reagálását:
- a lokálpatrióták ,jól teszik ha készűlnek,szerveződnek a választásra. Úgy hallani már polgármester jelőlt is van,ami szintén rendben van,hiszen nélküle nem lehet kampányolni.
-hogy Ön nem indul,szerintünk az majd eldől...egy jó csapat,egy az Önök szempontjából eredményes tavaszi választás után ,talán ez is lehetséges.
-sajnos egyes emberek,lehet hogy megbízásból de ,szinvonal alá mennek--remélhtőleg ,más cégek hasonló adatait is közzéteszik.
H.J bíztosan túl lesz a nehézségeken-és lehet , hogy a rosszindulatú hsz-ek felvételre jelentkeznek nála.
-REMÉLJÜK GYORSAN VISSZAJÖN .ÉS FOLYTATJA.
alakul.hu (vendég) [2013.09.15., 19:14][válaszolok] #217
Ki a polgm.jelöltjük? RÓBERT megosztaná velünk.
Kialakul (vendég) [2013.09.15., 20:48][válaszolok] #218
Hát ki lenne más mint Koncz Ferenc! Van nála jobb?
Jelölt (vendég) [2013.09.15., 21:23][válaszolok] #219
Valóban nincs rosszabb Koncz Ferencnél! De ő már beírta magát Szerencs történetébe. Az ő uralkodása alatt szakadt többfelé Szerencs társadalma, menekültek a városból a fiatalok és idősebbek egyaránt, osztogatták politikai hűbéreseinek a zsíros állásokat, dolgozhattak tömegével megalázó közmunkában az emberek és nem sorolom tovább. Meggyőződésem, hogy bárki jobb nála!
Bukovszky Róbert [2013.09.15., 21:34] válasza erre: #218[válaszolok] #220
Talán lenne még jobb, maradjon Ferenc, de legyen inkább Visi!
höhö (vendég) [2013.09.15., 21:40][válaszolok] #221
Remélem, ez komoly, mert viccnek elég durva lenne...
tv (vendég) [2013.09.16., 07:45][válaszolok] #222
Mindenkinek ajánlom a "Sárkány" tv legutóbbi adását. Legfőbb Heves János úr sajtótájékoztatóját!
Bukovszky Róbert [2013.09.16., 13:38] válasza erre: #222[válaszolok] #223
jadviga (vendég) [2013.09.16., 15:05] válasza erre: #223[válaszolok] #224
Ez a döntés, nem jó egyikük számára sem. A mostani megválasztott vezetőovónő sem érezheti magát jól a bőrében. Azt gondolom, és nem csak gondolom, azt tapasztalom, hogy a demokrácia, mint fogalom létezik már csak Magyarországon.
deigen (vendég) [2013.09.16., 15:22] válasza erre: #224[válaszolok] #225
Dehogynem érzi jól magát a bőrében! Lubickol, mégpedig! A kihalt gyárudvaron dínom-dánomozott a hozzá közelállókkal. S fel is rakták a sok szép képet, hadd lássa a város, hogy itten rend van, no!
Hogy-hogy nem , az elődje nem volt ott koccintani !?
Drága nagyvezírek, ez a döntés a szakma megcsúfolása volt, tudja mindenki. Csak mosolyogtak hozzá az udvaron a népek, mert ugyan mit tehetnek? Munka kell és fizetés kell.
A kutya és a teherautó esete.
nono (vendég) [2013.09.16., 15:37] válasza erre: #223[válaszolok] #226
Addig, amíg nem lett egy pályázat beadva, HONNAN TUDHATTA az illetékes, hogy NEM FOGJA TUDNI TÁMOGATNI?? Miért, tudta hogy mi lesz benne?
Ez az egy mondata mindent elárul.
Kész.
Sok sikert a bólogatáshoz.
Párna (vendég) [2013.09.16., 21:19] válasza erre: #224[válaszolok] #227
Felsikoltott a múlt és a nép hallgatott.
Végignéztem a Sárkány tv 14 perc 51 másodpercnyi kampányműsorát. Gratulálok hozzá. Az objetív sajtó megnyilvánult és újra és újra alulmúlja önmagát. Korrekt tájékoztatást, mondhatni, a szarból is várat épít. Persze egyhe kiszes beütéssel. (Egy a jelszónk a béke, harcba boldog jövőért megyünk...) A lényeg, miszerint a volt óvodavezető nyilatkozatot adott ki a történtekről, narrátori tálalással történik. (Korrekten magyarázzuk mindazt, amit illik szó szerint közzétenni. Röhej!)
Hát ennyit a kiszes felhangokról, ehhez képest Heves János fel nem vállalt asszinsztenciája már csak porszem a sivatagban. Csak halkan kérdezem meg, kedves demokráciát hiányoló jadviga, hol tetszett lenni
pl. a városi kincstár vezetőjének kinevezésekor, vagy az Alapszolgáltatási központ igazgatójának kinevezésekor, vagy éppen.... és még sorolhatnám naphosszat. És nem azért kérdezem, mert azok a kinevezések nem felelnének meg a(z akkori) demokrácia szabályainak. Mindössze azért, mert most Ön szerint már csak fogalom...
tükör (vendég) [2013.09.16., 21:48] válasza erre: #227[válaszolok] #228
... és még sorolhatnánk,pl. A.Gynénak a 2005-ös kinevezésével. Vagy nem? Van aki minden "demokráciában" megtalálja a helyét, vagy ....
ejnye (vendég) [2013.09.16., 23:08][válaszolok] #229
"Felsikoltott a múlt és a nép hallgatott.
Végignéztem a Sárkány tv 14 perc 51 másodpercnyi kampányműsorát. Gratulálok hozzá. Az objetív sajtó megnyilvánult és újra és újra alulmúlja önmagát. Korrekt tájékoztatást, mondhatni, a szarból is várat épít."
Na ennél nagyobb várat már csak a másik épít. Nagyobb alapanyagból, mert az van bőven.
Kettes magyar osztályzattal a háta mögött úgy de úgy fogalmaz például hogy attól be kell sírni.
De ír rendületlenül, ha kell ha nem. Könyörgöm, valaki vegye már ki a kezéből a tollat :((((
Blanka (vendég) [2013.09.17., 06:27][válaszolok] #230
Na, jól megmondta a frankót a kedves 227- es nem kiszes ! Semmi elfogultság, semmi alattvalói aléltság! Biztosan oka van rá, hogy védje a mundér / nem létező / becsületét, de a " kiszes felhangokra" hivatkozni enyhén szólva is lejárt lemez . Javaslom önnek, ha nem tetszik a S árkány tv, hát ne nézze, jó lesz önnek a Koncz féle városi kampány tv. Abban biztosan nem fog csalódni, a színvonal épp önnek való !
jadviga (vendég) [2013.09.17., 07:39] válasza erre: #227[válaszolok] #231
Egyetértek. Akkor is itt voltam és sajnos, akkor sem ment ez másképpen. Ezért kéne már, nem magunk, a gyerekeink miatt egy tisztességes társadalomban élni. Kedves párna! Úgy tudtam, csak egyfajta demokrácia létezik, márahol létezik. Biztosan én nem látom jól a dolgokat. Nem is vittem semmire az életben. További jó fórumozást kívánok !
Óvoda (vendég) [2013.09.17., 07:52][válaszolok] #232
Kérem segítsenek megérteni! Azt mondta Koncz Ferenc a régi óvodavezetőnek, hogy nem támogatja a megbízását . Akkor mondta ezt amikor még senki sem adta be a pályázatát.( Legalább is én így értettem a nyilatkozatát.)Tehát azt sem lehetett tudni kinek a SZAKMAI -VEZETŐI programja a legjobb. Vagyis akkor semmit sem ér egy pályázati anyag ami alapján kellene dönteni? Ezek nélkül vágta T.E. szemébe, hogy Őt/akármilyen is a pályázata/nem támogatja??
Hát mi van itt???
Mi van itt? (vendég) [2013.09.17., 15:04][válaszolok] #233
"Hát mi van itt???"- kérdezi az előző hozzászóló.

Én ezt találtam:

http://index.hu/belfold/2013/09/17/ipsos_nem_jut_egyrol_kettore_az_ellenzek/

Idézek is belőle:
"A biztos pártválasztók csoportján belül a Fidesz 50 százalékos, az MSZP-nek 25 százaléka van. Az aktív szavazói körön belül a Jobbiknak 11, az Együtt-PM-nek 5 százaléka van. Az LMP ezúttal 4 százalékot kapna, a DK pedig 3-at."


Ugyanez az előző hónapban (2013 augusztus) így állt, szintén az IPSOSnál:
"A biztos pártválasztók között a Fidesznek 49, az MSZP-nek 26 százaléka van. Az aktív szavazói kör 12 százaléka jobbikos, 6 százaléka az Együtt-PM támogatója, az LMP 3, a DK pedig 2 százalékot kapna."

Vagyis a FIDESZ felkúszott 1 százalékot, az MSZP és az Együtt-PM pedig lecsúszott 1-1 százalékot. Nem jelentős, de nézzük a több hónap alatt kirajzolódó tendenciát!

És mit mértek júliusban? Itt idézek az IPSOStól:

"A biztos pártválasztók körében a Fidesz 50 százalékot ért el, az MSZP 27 százalékot. Az aktív szavazók 12 százaléka voksolna a Jobbikra, 7 százalék az Együtt-PM-re, míg az LMP és a DK 2-2 százalékot kapna."

Júniusban az IPSOStól:

"A biztos pártválasztók közül minden második (49 százalék) a Fidesz híve, minden negyedik (27 százalék) a szocialista párté. A Jobbik 12, az Együtt-PM szövetség 8, az LMP és a DK 2-2 százalékon áll az aktív szavazók között."

Jól látszik tehát: a FIDESZ stagnált az utóbbi hónapokban 49-50 % között, míg az MSZP és az Együtt-PM is le-le csúszott 2-3 százalékot ugyanezen időszakban.
S [2013.09.17., 15:42][válaszolok] #234
Egyesek temetik a demokráciát Szerencsen! Pedig véleményem szerint a demokrácia nem sérült a kinevezéssel kapcsolatban. Két szerintem hibás dolog azonban igen. Az egyik az, hogy a pályázat előtt a volt vezető felkereste a polgármestert, és kikérte véleményét. Egy hasonlattal élve ki az aki a bírót felkeresi a tárgyalás előtt ügyében, hogy milyen ítéletet fog hozni. A másik hiba, az hogy a polgármester talán azért mert őszinte, meg is mondta, hogy nem tudja támogatni. Hogy mi alapján? Valószínű az eddigi vezetői munkáját, és a szakmai tanácsadói véleményét vette figyelembe. Ez csak az ő véleménye volt, ettől még pályázhatott volna. Mert a demokrácia szabályai szerint, a testület hozza meg a végleges döntést. H képviselő úr ezt a testületi döntést "bohóckodásnak" vette, és ebben nem kívánt részt venni. A testület egyhangúlag elfogadta az új óvodavezető kinevezését, mivel a régi nem is pályázott. A demokrácia nem sérült, mert a népakarat közvetett képviselői úton érvényesült.(nem csak FIDESZ-es képviselők szavaztak) H képviselő úr a pályázat eredményét "borítékolta" Legalább az ügynek annyi tanulsága van, hogy neki jó informátorai vannak! (Vajon ki? Aki beférkőzött FIDESZ-es vezetés bizalmába, közben meg, hátba döfi azt, és bizalmas információkat ad ki politikai riválisának. És az is felmerült bennem, hogy mit kapott ezért.) Az igaz, hogy van az uniónak egy szabálya:?A demokrácia nem csupán annyit jelent, hogy a többség nézeteinek mindig diadalmaskodnia kell: olyan egyensúlyt kell kialakítani, amely biztosítja a kisebbségekkel szembeni igazságos és megfelelő bánásmódot, és megakadályozza a domináns pozícióval való visszaéléseket." (forrás wiki) De jelen esetben a polgármester szerintem nem élt vissza pozíciójával.
Bukovszky Róbert [2013.09.17., 15:59] válasza erre: #234[válaszolok] #235
Mese-mese-meskete .......ugye Ön sem hiszi amit ír?! Érzem, tudom Ön nem egy butus ember, ezért kérem gondolja végig az egész történetet -mármint az ovodavezetői kinevezést- az első pillanattól amióta ügy lett belőle, aztán rá fog jönni "vagy a leves nem egyenes, vagy a tányér görbe"
Bukovszky Róbert [2013.09.17., 16:08][válaszolok] #236
Ezt http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/17/orban-egykori-embere-1-forint-is-sok-a-ga ... muszáj belinkelnem, na nem csak a cikk tartalma miatt, hanem azért is mert ez a pali is azt támasztja alá az utolsó mondatában amit én próbálok megértetni az ismerőseimmel akik hisznek a kormány 'hókuszpokuszainak. "pénz nem teremtődik csak úgy"
módszer (vendég) [2013.09.17., 16:26] válasza erre: #234[válaszolok] #237
Nem az óvoda vezetője a lényeg, hanem a módszer. Nekem ez nem tetszik. Nem kell elveszni a részletekben, miért ment oda? stb. Ha én kapnék fülest, hogy nem támogatnak, akik lényegében döntenek, én is megkérdezném, hogy igaz? Ha igaz, akkor mi értelme az egésznek?

Kövér a napokban lengette be a rendeleti kormányzást.
Ezt akarjátok?
katlan (vendég) [2013.09.17., 16:58][válaszolok] #238
Épülnek a stadionok, az egy dolog. Ki fogja üzemeltetni őket egy idő múlva? A Stadler jutott eszembe, meg lehet nézni, hogy mivé lett?
http://www.men-style.hu/kiemelt-hir/amikor-a-tervezonek-elgurult-a-gyogyszer/257 ...
minden mese (vendég) [2013.09.17., 20:36] válasza erre: #235[válaszolok] #239
Alább a véleményem:
BR-nek bizonyára minden mese amit nem Heves János úr állít, vagy talán meskete számára minden ami ellentmond Heves úr állításának.
Nem csodálkozom BR véleményén, számomra már réges-régen világos, hogy a Lokálpatrióták és Heves János hű támogatója. Ez számtalan korábbi bejegyzéséből kiderült. Kérem ne kérjék tőlem, hogy ezt most bizonyítsam!

Márpedig, ha Heves János azt mondja, hogy rossz, sőt valami fehér, az akkor is rossz és fehér, ha nyilvánvalóan jó és piros színű.
Heves János előttem újra beégette magát a borítékos Rodolfó trükkel. Nevetséges volt, hiszen mindenki sejthette, hogy Angyalné Marika az egyik esélyes jelölt az óvodavezetői posztra. Azt viszont senki nem tudhatta előre, hogy lesz-e másik jelölt, akár a városon belülről, akár "külsős" pályázóként.
Azt is tudta (bocsánat: sejthette) mindenki, hogy annak idején Suskó Viktor MSZP-s önkrmányzati képviselőt fogják Kincstárvezetőnek választani. És akkor mi van? Semmi.
Amikor kiíírták az összevont általános iskolák igazgatói pályázatát Kulcsárné nyugdíja vonulása után, na akkor is mindenki tudhatta, de legalábbis sejthette, hogy kit favorizál az aktuális városvezetés. Az eredmény isnmert: a Rónavölgyiné vezette önkormányzat Fábián Ottónét választotta igazgatónak. Na és? Akkor mi volt? Semmi! Az sem érdekelt senkit, hogy az igazgatónő később (2010 ősz) a Lokálpatrióták képviselőjelöltje lett. Na és? Semmi!
Emlékezzünk: Zemlényi Zoli bácsi nyugdíjbavonulása után kit és hogyan választottak a Bolyai igazgatójának! Na és? Semmi!
Emlékezzünk, hogy amikor a két városi Kft "szétvált" - talán 2008-2009 tájékán - a városvezetők még meg is kérték az egyik saját köreikből pályázó személyt, hogy vonja már vissza pályázatát, mert nem tudják támogatni. Na és? Semmi!

Erre előáll ez a Heves János a halálgyenge performanszával, s borítékot nyitogat a kamerák előtt. És még önelégülten vigyorog is mellé! Majd lehidaltam!
Hát! Tisztelt Lokálpatrióták! Ha ez az ember lesz a polgármesterjelöltjük, akkor nem sok eséylt adtok magatoknak. Keressenek valami fiatalabb és helyben eldhatóbb jelöltet!
egyetértek essel (vendég) [2013.09.17., 20:50] válasza erre: #234[válaszolok] #240
S jól rávilágít a lényegre, csak egyetérteni tudok vele.

A #237es hozzászólóval is egyetértek, vagyis a módszerrel volt a baj, de nem a polgármester módszerével, hanem a Heves János módszerével: belerántotta a politika mocskába a volt óvodavezetőt, még az után is, hogy Közleményben tudatta: lezártnak tekinti az ügyet. Érdemes visszaolvasni:

http://www.szerencsihirek.hu/index.php/85-hirek/632-koezlemeny-az-ovodavezetoi-p ...
X-bozon (vendég) [2013.09.17., 22:47] válasza erre: #235[válaszolok] #241
Kedves Róbert! Ajánlom figyelmébe a 239-es hozzászóló mondanivalóját! Remélem emlékszik az esetekre? Bár most Önök úgy tesznek, mintha ezek meg sem történtek volna...! Egy kis emlékezet frissítés nem ártana! És igaza van a 239-es hozzászólónak, Heves János boriték nyitogatása, mindezek tudatában igencsak arcátlanság!
Kánonban (vendég) [2013.09.18., 07:26][válaszolok] #242
Mármint több szólamban megy a szerecsenmosdatás ! Nem is lehet mást várni ettől a csapattól! Keresztül vernek mindent erőből, aztán az " ájult" derék had tapsol hozzá ! Magyarázhatnak amit csak akarnak, valóban beégett valaki, de őt Koncz F nek hívják ! Ez az ígéret bajnok megengedte magának, hogy egymaga eldöntse ki legyen a befutó ! Szégyelje magát, jobban tenné, ha elbujdokolna S zerencsről, több babér már úgysem terem neki !
Demokrata (vendég) [2013.09.18., 08:43][válaszolok] #243
Miközben H. képviselő úr nem megy el a pü. biz. ülésekre, mostanában a tesületiekre sem, annál nagyobb hanggal üvölti a demokrácia sérelmét. Előre kijelentette, hogy bárki is legyen a pályázó(k) egyiket sem fogja támogatni. Ez a kiszólás nyilvánvalóvá tette, hogy pártja részéről csak egy embert tudna elfogadni. A demokráciában ki kell állni az álláspontja mellett, vállalni kellene, hogy adott esetben 8:1 arányban leszavazzák, de ezt is inkább megkerüli, minősít másokat. Szerinte a testületnek nincs legitimitása ilyen döntéseket hozni, már ha az az általa képviselt érdekcsoport álláspontjával ellentétes. Persze megértem, hogy cége vajúdása most elég gondot okoz neki, de talán akkor egy kicsit lejjebb kellene venni a hangerőből, s feltenni magamnak a kérdést, biztos, hogy én lennék az ideális városvezető Szerencsen?
Bukovszky Róbert [2013.09.18., 08:43] válasza erre: #239[válaszolok] #244
Látszik nem ismer! Tény, sok mindenben egyetértek HJ-vel, viszont, ha egy picit is ismerne akkor tudná, hogy senki után nem megyek vakon, bárkivel vitába szállok, bárkinek elmondom a saját véleményemet 1-1 kérdésről. Tudom, sejtem a múltban is voltak hasonló kinevezések, de ne feledjük a 2010-s igéretet, miszerint minden más, minden nyílt lesz. Azért az érdekes lett volna, ha anno nem Ágika az igazgató, lehet a másik jelőlt még az iskolapadokat is 'befektette volna némi kamatocska reményében. -asszem sokan tudják miről/kiről beszélek-
Köszönjük a tanácsát, de a Lokálpatrióta Egyesület az Ön 'segítsége nélkül is elfogja tudni dönteni, hogy kit is méret meg a közelgő választásokon.
#240! sajnos Ön sem gondolkodott azon amit kértem, leírom mégegyszer; hogyan is, mikor is, mivel is kezdődött az ovodavezető 'kijelölésének ügye, na jó még segítek is a válaszban, ugyan honnét is szerzett volna tudomást SL ill. HJ egy négyszemközti megbeszélésről ....... na dereng valami??
Tényleg jól értelmezem, ma már eljutottunk oda, hogy aki más véleményt mer megfogalmazni mint amit az aktuális hatalom képvisel az ........ ??? Ajánlom figyelmükbe, nézegessék a "Sárkány tv-n az "elmúlt nyolc év" című műsort, ráfognak jönni nem volt ez mindig igy, bevallom még én is meglepődtem a 'megjelenítések arányán.
239-es felé (vendég) [2013.09.18., 08:54][válaszolok] #245
Hát ez nagyon leleményes volt 'Rodolfo trükk'. Jobbat ki sem találhatott volna. Tényleg olyan volt, mint amikor a nyuszi előjön a kalapból.
Kész cirkusz az egész óvodavezetői sztori, le kéne már szállni róla. Arra lennék kíváncsi, hogy most milyen a volt és jelenlegi óvodavezető közötti viszony, mert szerintem elég mérges, s a volt óv. hiába zárta le a vitát, de azért a lélekharcot folytatja tovább a jelenlegi ellen. Nem kéne. Bele kell ebbe nyugodni. Az a baj, hogy ilyen sokáig volt ő, már régen le kellett volna cserélni, mint ahogy az előző városvezetés is mindenkit lecserélt az intézmények éléről a választások után - kíméletlenül.
??? (vendég) [2013.09.18., 09:00][válaszolok] #246
Kedves Róbert!
Nem értjük. Milyen iskolapadokat kellett volna befektetni némi kamatocska reményében? Fejtse már ezt ki részletesebben.
Bukovszky Róbert [2013.09.18., 09:56] válasza erre: #246[válaszolok] #247
Sajnálom, ha nem érti, hát nem érti, sokan értik, akik tudják ki volt a fidesz igazgató jelőltje, s mitől lett, hírhedt a város szemében.
Apropó jövő évi választások, echte fideszesek -legalább itt- egy kicsit kapjátok össze magatokat, mert ez http://szerencs.varosatyak.hu/ 1-2 esetben már több mint ciki, ezekből az 'osztályzatokból nem lesz (4)évismétlés. Segítek, 10-15 naponként lehet szavazni egy gépről vagy IP címről.
??? (vendég) [2013.09.18., 10:09][válaszolok] #248
Hát az a városatyás szavazás az nagyon komoly, vetekszik a sonda ipsos felmérésével. Remélem csak kedves Róbert hisz benne!!!
Bukovszky Róbert [2013.09.18., 10:33] válasza erre: #248[válaszolok] #249
Bocsánat, lehet én vagyok tájékozatlan, de én nem tudok róla, hogy a "sonda ipsos" a szerencsi képviselőkről készített volna felmérést, sejtésem szerint a "városatyák/szerencs" a városunk lakosságának a véleményét tükrözi.
#248! Tudja miben "hiszek" én? Abban, hogy tévedtem, amikor 'elitéltem a városunkból/országunkból elmenekülőket s rájöttem innét bizony iszkolni kell! Sokak örömére erősen foglalkoztat a lekoccolás gondolata, elárulom lenne/lesz is hová mennem a családommal.
??? (vendég) [2013.09.18., 10:44][válaszolok] #250
Az rendben van, hogy a szerencsi lakosok véleményét tükrözi a "városatyák/szerencs", de nem lehet, hogy csak egy oldal szavazgat a családja összes gépéről. Ma már egy családban min. 1 számítógép, 2-3 laptop van.
Ami pedig a lekoccolás gondolatát illeti, hát rajta. Önnek huha nagy szerencséje van, hogy még van is hová. Gratulálok. Én sem hagynám ki.
szervezett szavazások (vendég) [2013.09.18., 11:51] válasza erre: #247[válaszolok] #251
Korábban azt gondoltam a www.varosatyak.hu oldalról. hogy valemelyik (szerintem MSZP) pártközpontból generálják hozzá a szavazatokat. Beismerem, tévedtem. Nem is olyan régen felvetette valaki ezen az oldalon, hogy más megyei városokhoz képest gyanúsan sok a szavazat a szerencsi képviselőkre. Most megnéztem, hogy valóban így van e.

Szerencsen (lakosságszám: 9.500) az önk. képviselőkre leadott szavazatszámok 1.055 és 1.738 között vannak, a polgármesterre 2.927.

Sárospatakon(lakosságszám: kb. 13.000): az önk. képviselőkre leadott szavazatszámok kb. 10 és 70 között vannak, a polgármesterre 257, az ottani országgyűlési képviselőre (egyben önk. képviselő) 388.

Sátoraljaújhelyen(lakosságszám: saccra 18.000): az önk. képviselőkre leadott szavazatszámok kb. 20 és 50 között vannak (de a jobbikos 193!), a polgármesterre 42.

Mezőkövesden(lakosságszám jóval több, mint Szerencs): az önk. képviselőkre leadott szavazatszámok kb. 30 és 50 között vannak, a volt polgármester-országgyűlési képcviselő-BM államtitkárra 713.

Vannak Szerencshez hasonlóan "túlszavazott" városok is, legalábbis én találtam egyet, Tokajt (lakosságszám: cirka 5.000): az önk. képviselőkre leadott szavazatszámok 2.600 és 3.400 között vannak, a polgármesterre 3.291.

S talán ennél is feltűnőbb, hogy más településeken nem ennyire szélsőséges a "kormányoldali" és a nem kifejezett kormányoldali helyi önk. képviselők megítélése közötti különbség, mint Szerencsen.

Nyilvánvalóan szervezett és tömeges szavazásról van szó, amikor megmondja egy potentát, hogy kire milyen szavazatott dobjanak, modjuk olyanok, akik sok (akát több tíz, vagy több száz) számítógépre vannak "ráhatással". Így aztán diktálják, hogy kinek milyen legyen a megítélése. Szerencsen nagyon egyoldalú ez a "tömeges szavazósdi", nyilvánvaló, hogy ebben a kormánypártiak nem vesznek részt.

Akkor kik és miért teszik? Miért van az, hogy az előterjesztések 99%-át megszavaző Gál András és Bobkó Géza képviselők - akik egyébként is konstruktívan együttműködnak a város működtetésében - 4.4 és 4,3 osztályzatokat kapnak a "tömegektől", míg a nyilvánvalóan FIDESZES színekben bejutott képviselők (akik ugyanazokat az előterjesztéseket támogatják, mint Gál A. és Bobkó G.)1,1 és 1,24 közötti osztályzatokat kapnak. Heves János 4,78 osztályzata még ennél is "jobb", hiszen ő az ellenpólus, neki kell vezetnie - értem és a politikát.
Feltételezem, hogy Tokajban a tarka-barka politika minden oldala (ott a hírek szeint van négy oldal is) részt vesz a szervezett és tömeges zsavazásokban, s ezért még magasabb szamú a szavazatok és kiegyenlítettek az eredmények.

Nemrég megsúgták, hogy ki áll a szerencsi szervezett és tömeges szavazások mögött, de azt hittem csak vicc volt. Most jöttem rá, hogy fele sem volt tréfa.
Gondolkodjunk azért együtt is: ki áll nagyon jól a szavazáson a szerencsi képviselők között, akinek "ráhatása van" sok számítógépre és akár havonta "le tud szavaztatni"? Beszélni kellene ott néhány az informatikussal.
XXXL (vendég) [2013.09.18., 12:04][válaszolok] #252
Na Róbert, mit szól a 251-es hozzászóláshoz?
Az tényleg érdekes, hogy GA és BG is ugyanúgy szavaz meg mindent, mint a Fidesz-es képviselők, s mégis jól állnak a versenyben. HJ pedig a top, pedig ahogy látjuk nem is jár a testületi ülésekre, s halljuk, hogy a bizottsági ülésekre sem. Biztos nincs ideje a TV interjúk miatt.
szavazás (vendég) [2013.09.18., 12:29] válasza erre: #251[válaszolok] #253
Ne becsüljük alá a hajlandóságot a szavazósdira. Nagyon aktiv város.
http://www.boon.hu/a-megye-legjobb-iskolaja-megvannak-a-gyoztesek/2109411
Bukovszky Róbert [2013.09.18., 12:43] válasza erre: #251[válaszolok] #254
Bármilyen tétre fogadnék, hogy az Ön "sugója" hazudott, kérem fogadja el tőlem, ha lenne ilyen 'szerveztt szavazás Szerencsen akkor én tudnék róla. Helyén kell ezt is kezelni mint minden ilyesmit, egy játék ez semmi több, ezért én megkérem a feltehetően még hatalmas számban lévő fideszeseket száljanak be a játékba és nosza korrigálják az eredményt, magam 10-15 naponta újra és újra fogok próbálkozni és azt is elárulom, hogy a még aktív fideszes képviselők közűl kettőnek elvből sosem adok 'elégtelen osztályzatot.
Kovács Nándor [2013.09.18., 13:48][válaszolok] #255
Érdekes ez a vita a szavazósdiról! Kicsit, hagy tegyek hozzá én is szakmai oldalról. Én eleve nevetségesnek tartom, mert könnyedén manipulálható. Húszéves IT múlttal, higgyék el nekem, hogy egy jobb képességű nyolcadikos 2 óra alatt ír egy programot, ami arra szavaz amire akar, de még ez sem kell. Az Internet tele van szavazó robotokkal, melyhez bőven elég a felhasználói szintű ismeret. Na épp ezért hiteltelen az egész számomra. Az érdekek (Ki, miért, kire, mennyit?) meg nem érdekelnek. Úgy is az dönt, amit majd a szépen átkötött fehér dobozkába bedobnak.

Bizonyára itt sokaknak elkerülte a figyelmét, a nagy vita hevében egy tegnapi hír. Az ügy a sukorói ingatlan ügy.

"Az izraeli?magyar üzletembert első- és másodfokon is felmentette a bíróság, arra hivatkozva, hogy a vádlott nem tudott magyarul, és nem ismerte a törvényeket, amikor a telekcsere előtt bejelentkezett Sukoróra. Hasonlóan döntött most a Kúria is." (forrás: Hír TV)

Az hogy itt milliárdos simliket lehet megúszni, már fel sem tűnik.
Az ügy alanya sem érdekel, semmilyen szempontból.
Viszont az indoklás az vérlázító. Elfogadhatatlanul gátlástalan megcsorbítása a törvénykezésnek. Az, hogy itt már rég nincs igazságszolgáltatás egy dolog, de már jogszolgáltatás sincs?
Na Hölgyek és Urak itt a lényeg. Nem azon, hogy a Kórház-közben ki hová teszi az oszlopot, vagy épp hogy áll a szavazás a varosatyak.hu oldalon.
simli (vendég) [2013.09.18., 17:14] válasza erre: #255[válaszolok] #256
Az már régen kiderült, hogy a telekcserén nem találtak senkin sem fogást, bármennyire szerették volna. Az idétlen törvények szerint magyarként azt sem könnyű értelmezni, hogy tartózkodási hely, vagy lakóhely. Régen volt állandó, és ideiglenes. Az túl egyszerű.
Próbálja értelmezni: a legális cserének az a feltétele, hogy állandó lakos legyen. Vesz egy romot, bejelentkezik. Simlis? Ugyan már. Törvénytisztelő.
A Kúria ez esetben nem a telekcseréről döntött, ha érti.
http://mno.hu/ahirtvhirei/blum-jogerosen-is-meguszta-1184708
Kovács Nándor [2013.09.18., 17:42] válasza erre: #256[válaszolok] #257
Én értelmeztem és értem is. Adott emberek mentesülnek a felelősségre vonás alól, a törvény nem ismerete miatt. Vajon Ön is mentesülne Izraelben, vagy bárhol máshol a világban? Ha érti.
Egy polgármesterjelölt? (vendég) [2013.09.18., 17:49] válasza erre: #249[válaszolok] #258
Isten áldja! Bár, ha belegondolok, hiányozna.... Jót szoktam szórakozni a hozzászólásain. Ez a varosatyak.hu-s hozzászólása különösen vitte a prímet. :)
Az pedig nagyon aranyos volt, ahogy a Lokálpatrióták nevében kikérte magának. Higgyen nekem, sokan goldoljuk úgy, hogy a legalkamasabb jelölt a polgármesterségre abból a csapatból: Ön lenne! Készüljön rá!
Gipsz Jakab (vendég) [2013.09.18., 18:13] válasza erre: #251[válaszolok] #259
Nem kell adnia hülyét! Tudjuk jól kinek van igen jó osztályzata, s ugyanakkor sok számítógépre és informatikusra ráhatása. Persze annyi esze csak van, hogy ne magának adassa a legmagasabb osztályzatot, hanem másnak, nehogy rájöjjön valaki a turpisságra! (Ilyen egyszerű gondolkodású az illető:))
S vajon miért teszi ezt? Netalán sértődött a jelenlegi városvezetőkkel szemben, mert a korábbi politikai kurzushoz képest jócskán veszített a súlyából? Talán ezért, de lehet bármi más oka is.
Perszer az is lehet, hogy valóban csak Gipsz Jakab és Iksz Ypszilon, meg Julcsi néni, meg a tizedes és a többiek szavaznak havonta tízesével, s nem utasításra a besztottak. Talán.
Csak akkor azt nem értem, hogy Patakon, Újhelyen, meg Kövesden miért nincsenek Gipsz Jakabok és Iksz Ypszilonok, meg Julcsi nénik, meg a tizedesek a többiekkel. Ott miért töredéke szavazatot osztanak ki az internetező állampolgárok?
Lehet mégis van valami abban, hogy a szerencsi túlszavazások mögött nem a nép egyszerű gyermekeinek véleménye tükröződik, hanem valami egyszerű gondolkodású, de ügyes ember vezérelte manipuláció.

Az a szerencsétlen HJ meg erre szokott hivatkozni a szerencsétlen lokálpatrióta újságjában. Lehet HJ hisz ennek a valóságtartalmában? Elhiszi, hogy az Ő önkormányzati munkája 4,77-es osztályzatot ér, a polgármesteré (1,21), az alpolgármestereké (1,12 és 1,24), a Takács Istváné (1,1) meg együttesen se ér annyit.
Csak kiröhögteti magát HJ. De tegye csak, annál nagyobb lesz a pofáraesés.
értem (vendég) [2013.09.18., 18:49] válasza erre: #257[válaszolok] #260
Birósági jogerős? Nem mindig, de most meggyőzött.
Sokadfokon vannak azért néhányan, akik ismerik a törvényt, és döntenek. Na, az a biróság.
Szerencsés flótás (vendég) [2013.09.18., 20:09][válaszolok] #261
Nekem rémlik valami egy gipsz jakabról ! Azt hiszem egy hívták az egyik cégalapítót valami fideszmutyi cégben ! Ön volna személyesen ? Micsoda megtiszteltetés egy ilyen vidéki orgánum nak ! Amiket ír, az pedig méltó a nevéhez ! Úgy gondolom kellene még egy ilyen okostojás a Fidesz imádók közé, de sajnos nagyon sok van belőlük .ha már így körülírta és lenne némi bátorsága azt is megírta volna kire gondol a sok szavazatot kapók közül , akire ráillik a sok számítógép birtoklás és a csalások lehetősége, ehez persze szüksége lenne némi gerincre ! Ahogyan pedig egy véleményét felvállaló személyt és egy hasonló újságot minősít az maga a szellemi negatív csúcs ! Ezen pedig nem röhögni, hanem sírni lehet !
öleb.hu (vendég) [2013.09.18., 20:42][válaszolok] #262
259-hsz-nek. Amelyik közvélemény kutatási eredmény nem felel meg az Ön paranoiás gondolkodásának ,az hamis,és valótlan. Ön egy fizetett hozzászóló.Kérjen ,meg egy informatikust ,hogy hozza fel az 1,2-1,3-on álló urakat--meg fogja látni , hogy nem lehet.
Egyébbként jobbulást.Fog még nagyokat csalódni.
Kovács Nándor [2013.09.18., 21:31] válasza erre: #260[válaszolok] #263
Igen néhányan talán vannak a több évtizede felépített rendszerben, akik nem kacsingatnak. Talán... Vajon miért is lázadt az "EU" az ellen, hogy nyugdíjazzák a bírókat??? Vajon, hogy is volt az a híres okt. 23. nap után? És még ez ez is..Nem tudsz magyarul? Akkor a törvény sem vonatkozik rád...Ugye tisztul a kép mindenkinek...
Pataki (vendég) [2013.09.18., 21:55][válaszolok] #264
Tisztelt Fórumozók!
Ha valami hasónlóságot véltek felfedezni a lenti linken található írás tartalmával és a szerencsi viszonyokkal, az csak a véletlen műve. Vagy mégsem?

http://patakinfo.hu/content/helyben-j%C3%A1r%C3%A1s
264-nek (vendég) [2013.09.19., 06:40][válaszolok] #265
Nekem úgy tűnt, hogy Szerencsről /is/ szólt az idézett történet ! Hát ezek mindenütt egyformák ?
szerencsi (vendég) [2013.09.19., 09:18][válaszolok] #266
Egyszerűen felháborító, ahogy a "Gipsz Jakabok" írnak ezen a fórumon. És Ők a Koncz Ferenc védelmezői??? Hát akkor én nem kérek ebből! Én nem akarok olyan helyen élni ahol a gipszjakab-félék a meghatározók. Remélem van annyi józan gondolkodású ember, hogy ezt megakadályozzuk.
szavazat (vendég) [2013.09.19., 10:38][válaszolok] #267
Tegyék fel szavazásra. Ki hisz benne, ki nem? Vagy legyen itt egy hasonló a városatyákhoz. Egy cim, egy szavazat.
http://www.szerencsivalasz.hu/index.php?module=polling&session=fe5b7b44048d8c96a ...
Bukovszky Róbert [2013.09.19., 10:42] válasza erre: #266[válaszolok] #268
Ezt magyarázom én is évek óta, lehet KF nem is lenne olyan rossz ember, de valami hihetetlen módon tudja magát 'beteges emberekkel -tisztelet a kivételnek- körűlvenni, szerintem Ő nem is mindig tudja, hogy a holdudvara néhány tagja, hol s hogyan nyílvánúl meg. Könnyen dobálóznak a jelzőkkel, természetesen a nevük vállalása nélkül. Nagyon nehéz megállni, hogy az ellenzék ne sűlyedjen a szintjükre, mert annak beláthatalan következményei lennének a város közéletére nézve, én a magam részéről ezúton is kérek mindenkit akibe egy kicsi jó érzés is ragadt, ne személyeskedjünk, ne vájkáljunk mások magánéletébe, ne jelentgessük fel egymást /meg a tv-t sem/ ütköztessünk véleményeket, ha kell vitázzunk -bár nick nevekkel az sem egyszerű- de ne feledjük az írott vagy íratlan etikai szabályokat.
Itt járt a közelmúltban Dr Erőss Gábor és Szabó Rebeka -ígéretemmel ellentétben mégsem fogom itt taglalni az itt jártuk lényegét- viszont ami érdekes volt, miután Gáborral megjelent egy riport a Városi Tv-ben akkor ezen a fórumon valakinek a hangjával és a korával volt kibékíthetetlen ellentéte hááááááát ő tudja, de ugyanezen adásban a következő megszólaló a mi kis 'polihisztorunk Dr Szemán Ákos volt, hmmmmm ha már a kornál és a hangnál járunk ....
S [2013.09.19., 11:14] válasza erre: #235[válaszolok] #269
Tisztelt Bukovszky Róbert! Lehet, hogy a leves nem egyenes, az is lehet, hogy a tányér görbe! De én azt sem zárnám ki, hogy az Ön szeme beteg! Talán a "gyurcsányi demokratizmus" fertőzte meg? (Ez a hatása az óriásplakátoknak? )
kampány (vendég) [2013.09.19., 11:42][válaszolok] #270
Azt javaslom, hogy tegyünk már fel egy új címet, mert már régen nem a csokifesztiválról van itt szó.

Javaslom a választással kapcsolatos témákat, hisz már megy a pocskondiázás, elkezdődött a kampány. Fényezzék továbbra is HJ-t, legyen az osztályzata 5****-ös, ha nem 6-os.

Ami pedig a KF holdudvarát illeti, akkor szégyelljék magukat azok, akik - Róbert szerint - 'hol és hogyan nyilvánul'-nak meg. Ha ez tényleg így van, akkor KF-nek ideje lenne már a szemét felnyitni, hogy kiknek engedte meg a hátán való felkapaszkodást. Azt mondom legyen változás, de úgy, hogy KF változtat.

Persze már Róbertnek is elő kellene vennie a helyesírási szótárt, mert egyre több a hiba ("nyilvánúl, sűlyedjen, körűlvenni, stb.)
istenments (vendég) [2013.09.19., 13:25][válaszolok] #271
A Jó Isten mentsen meg meg a mi szavazataink attól, hogy Koncz Ferencnek legyen lehetősége még bármit változtatni, ahogy a 270-es hozzászóló szeretné. Nem volt még elég a semmittevésből, a város visszafejlődéséből? Inkább csak sétálgasson mosolyogva , kézenfogva fel és le a főútcán.Mindenki jobban jár.
t.beszéd (vendég) [2013.09.19., 13:45] válasza erre: #270[válaszolok] #272
Nézzen bele néhány korai testületi videóba, ki hogyan nyilvánult meg?
Nálam ott dőlt el.
veréb (vendég) [2013.09.19., 13:57][válaszolok] #273
Az ellenzéknek nincs hova süllyednie, az mar megtörtént .S előző polgári m is égeti magát bizonyos emberekkel, ez is teny. BR azt irja nagy bölcsen, ne személyeskedjunk, par sorral kesobb maris személyeskedik, amikor polihisztorozik. Hogy a sajat szemében a gerendat sem.. ..
Bukovszky Róbert [2013.09.19., 14:35] válasza erre: #273[válaszolok] #274
Gratulálok, látom megértette a példámat! Asszem lenne itt per nem is kevés, ha én elkezdenék személyeskedni úgy igazából élesben, nyugi nem fogok. Szerintem ezt még Ákos sem értette félre, hisz Ő van annyira értelmes, hogy tudja az embereket, nem a koruk vagy éppen a hangjuk -kivéve az énekeseket- alapján minősítjük, nem lehet mindenki ilyen remek korral és bársonyos hanggal megáldva mint példáúl én ....
új csont (vendég) [2013.09.19., 20:39][válaszolok] #275
http://www.10keruleti-hirhatar.hu/hirek/ujabb-atveres-a-pedagogusok-atsorolasa

Mindenkit ugyanoda besorolni, ez demokratikus, hiszen az évek azért számítanak.
Ne hőbörögjetek, hiába vesznek el a pótlékok, mindenkinek magasabb lesz a bére. Ki van ez találva. Ja hogy az elveszített túlórapénz is kéne? A szabadidő is kéne? Hát semmi sem tökéletes. Szavazzatok megint rá, majd később rendbe teszi ezt is.
csak úgy, név nélkül... (vendég) [2013.09.19., 20:57] válasza erre: #274[válaszolok] #276
... bár egyszer majd személyesen is ...
Aki veszi a fáradtságot és visszaolvassa a hozzászólásait, az az Ön állításával szemben, miszerint "vagy a leves nem egyenes, vagy a tányér görbe" azt kell megállapítsa: nem a leves nem egyenes! Sajnos!
kérdés.hu (vendég) [2013.09.21., 07:48][válaszolok] #277
251.hsz-csak hétvégén van lehetőségen megnézni ,de úgy látom ,hogy a városatyák.hu-n a népszerűségi indexek nem változtak.
Ez egyfajta közvélemény,--csalni szerintem nem lehet-a szavazatokat le kell adni.Ha csalni lehetne ,akkor már fordítot eredmény lenne.
Siralmas ,a településvezetők,és egyes hozzájuk közel álló képviselők megítélése.A -nagyokos közvéleménykuzató szakértő-megbízott hívatásos értékelő ,ezt ,hogyan értékeli? Minden környébeli településen ez a jelenség.Ha csalás akkor miért nem fordul a hatósághoz?.
Lehet hoy a városatyák .hu,mutatói jelentenek valamit?
kérés.hu (vendég) [2013.09.21., 07:52][válaszolok] #278
RÓBERT!
Állítólag Ön jól ultizik-elő a farbával!
Bukovszky Róbert [2013.09.21., 16:23] válasza erre: #278[válaszolok] #279
Nincs farba! "Piros-hússzázulti-terített-redurchmars" amivel a Lokálpatrióta Egyesület könyedén íbereli a "terített-betlit"
miért.hu (vendég) [2013.09.21., 17:31][válaszolok] #280
279 hsz-RÓBERT, őn máris politikus,úgy beszél,hogy nem mond semmit,és ezt kifogásolja most hatalmon lévőknek.
Nincs véleménye ,komoly témákról?
Miér cak tizedrendű problémákat erőltet.Vagy lehet ,hogy csak blöfföl?
Úgy tesz mintha ,mindenre ,lenne válasza,hát lássuk!
Előbb,vagy útóbb kiderűl-egyébbként én szurkolok Önnek!
Nehogy könnyűnek találtassék.
Bukovszky Róbert [2013.09.21., 20:35][válaszolok] #281
"Ne fogjon senki könnyelm?en
A húrok pengetésihez!
Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd."
Elárulná miért is "szurkol" nekem, meg hol is leszek megméretve ahol esetleg "könnyűnek találtatnék"? Válaszát előre is köszönöm!
kérdés.hu nak (vendég) [2013.09.21., 20:59] válasza erre: #277[válaszolok] #282
http://www.atv.hu/belfold/20130921-valasztas-megafrakcioja-lehet-a-fidesznek-tor ...

Nem vagyok én hivatásos értéklő T. uram! Csak érdeklődő, no és drukker. Viszont, ha már megszólított, fentebb egy link, magáról a "nagy" ATV.hu-ról.

A varosatyakat szerintem helyből gerjesztik, ügyesen, ami persze nem csalás, de megtévesztő. Egy-két, vagy legfeljebb három helyről diktálják az egyes képviselők osztályzatait - ez nyilvánvaló.
Megtévesztő - írom - s szerintem is Heves Jánost és vak követőit téveszti majd meg legjobban. Legyen ez az ő bajuk. Én még mindíg nyugodt vagyok, s ha valaki hallgatta a péntek reggeli Orbán interjút az MR1-en, az is nyugodt lehet: Orbán simán nyerni fogja a választásokat, s a baloldal majd szépen csendben összeomlik, elsorvad.

A link alatt megjelenő oldal első képére kattintva a hanganyag - melyben nem kiabál, mint Gyurcsány, hanem meggyőz:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195761
Győző (vendég) [2013.09.21., 22:04][válaszolok] #283
Hogy Orbán meggyőz ? Na de kit ? Esetleg azokat, akiket nem is kell, mert már el vannak varázsolva a nagy nemzeti handa - banda által. Aki józan akar maradni az jobban teszi ha nem is nézi azt a sok hazugságot, amit a nemzeti s.......nyaló tv bemutat. Egyébként érdekelne hogyan képzeli el a városatyák osztályzata írnak "gerjesztés" ét ? Na és kik diktálják az osztályzatokat ? Vajon akkor is ez lenne a véleménye, ha KF és hívei kapnák a jó jegyeket ? Én inkább azt hiszem, hogy önnek savanyú a szőlő ! Hát még a választások után milyen savanyú lesz !
ennyi.hu (vendég) [2013.09.22., 07:19][válaszolok] #284
282 hsz-nek-Ön nem hívatásos értékelő,hanem, ,megbízott hozzászol,egyoldalúan,sértő módon,alacsony színvonalon
Próbáljon ,meg szavazni,vagy szavaztatni a VÁROSATYÁK.HU-n,látni fogja ,hogy milyen butaságokat ír.
Őnnen szive joga,hogy kivel szimpatizál,de az ellenoldali érvelései,tajékozatlanságról,butaságról,indulatoról tanúskodnak.
Láttuk mi már a nevezett urat órdítani,a rekedségig-és csak csendessen jegyzem meg,valótlant állítani ,szép csendben is lehet,és talán ez a leveszélyesebb.A VÁLSZTÁSOKAT MAJD ELDŐNTIK AZ EMBEREK.
Részemről, Önnel ennyi volt--talán ha tartalmasabb,témákat feszegetne,érvekkel,kultúráltan-akkor....
válasz (vendég) [2013.09.22., 07:26][válaszolok] #285
281-hsz-nek--talán azért ,mert Ön azt a látszatot kelti ,hogy a helyi plitikában,jártas,és mindenkit ismer,van véleménye--sajnos sokunk nincs ebben a helyzetben ,és talán így tudnánk némi információhoz jutni.
Lehet ,hogy ezen elváráshoz képest ,van egy kevés hiányérzetünk.
informatikus (vendég) [2013.09.22., 15:46][válaszolok] #286
Egyetértek azokkal, akik azt állítják, hogy a varosatyakat itt Szerencsen egy helyről, úgy 60-70 számítógépről gerjesztik. Beszéltem ugyanis egy helyi (beosztott) informatikussal, aki beszámolt arról amiről pár napja itt is írtak. Ezt az információt azért nem tettem közzé eddig, mert azt hittem mindenki tudja, hogy ezt Szerencsen manipuláltatják, s azt is hittem, mindenki előtt nyilvánvaló kinek az utasítására teszik.
Számomra a napnál is világosabb az ügy, de úgy tűnik másoknak még mindíg van új a nap alatt.
Egyetértek azokkal is, akik szerint ez nem csalás, csupán a megtévesztő. Miért lenne csalás egy intézmény 60-70 számítógépéről úgy havonta végigszavaztatni: Hevesnek, Gálnak és Bobkónak jobbára ötös osztáylzatot, a többieknek meg egyest, esetleg kettest, a volt iskolaigazgató helyettes tanácsnoknak még esetleg jobbat is.
válasz.hu (vendég) [2013.09.22., 17:25][válaszolok] #287
Informatikus-nak- nem a rezsicsökkentéssel van baj,hanem azzal ,hogy elötte a szolgáltatók jelentőssen emelték a díjakat ,és ez gyakorlatilag nem érzékelhető.Igy tehát a lakossági terhek sem csökkentek érzékelhetően.
A választás eredményét jósolni ahoz jósnak kell lenni,Ön ugyebár informatikus lenne.
A VÁROATYÁK.HU üzemeltetője ,bíztos nem örül a feltételezéseiknek...reméljük megkérdezi mire alapozza.
a hiteles és elfogulatlan varosatyak.hu (vendég) [2013.09.22., 18:23][válaszolok] #288
Érdemes elvasni a belinkelt tiszaújvárosi oldal városismertetőjének első sorát. Ha valakinek 2013-ban az orosz megszállás felszabadulás volt, és ezt kiírja az oldalra, az nagyobb disznóságokra is képes!
No comment.
http://tiszaujvaros.varosatyak.hu/
válasz.hu (vendég) [2013.09.22., 19:45][válaszolok] #289
288-hsz-nek-Ön kínjában már nem tud mit felhozni,hogy a VÁROSATYÁK.HU-n,nem az Önnek megfelelő,eredmények vannak ,mondjuk Szerencsen.A hozzászólások ,tartalma,és minősége is külömböző,ezt nem lehet megtíltani.Vagy ezt szeretné? Én pedig bátorítok mindenkit.!
Sajnos ezen az oldalon is van ,sok alacsony színvonalú hsz--Igyekezzen kiemelkedni ezek közül-talán sikerülni fog.Bef.
Bukovszky Róbert [2013.09.22., 19:52][válaszolok] #290
Ismerőseimnek viccesen????? azt szoktam mondani, ha minden így megy tovább lassan oda jutunk, hogy Szerencs lesz Mád első kerülete, erre tessék itt van; http://bor.mandiner.hu/cikk/20130922_tallian_hedvig_magyarorszag_uj_fovarosa_mad
okostojásnak (vendég) [2013.09.22., 20:37][válaszolok] #291
"Ami ezelőtt a tied volt, az most a másé. Ami azelőtt jó volt, az most rossz. Ami azelőtt okosság volt, az ma lopás, s ami ezelőtt lopás volt, az most törvény. S mindezt együtt úgy hívják, hogy szocializmus."
fáj az igazság? (vendég) [2013.09.22., 20:59][válaszolok] #292
Úgy látom, fáj az igazság a balosoknak. Fáj nekik, hogy lelepleződött a www.varosatyak.hu szerencsi félhazugsága. Félhazugság csak, mivel valóban ott van az a sok szavazat, kétszer annyi mint Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon és Mezőkövesden együtt, de ott van.
Pár napja folyamatosan hallom vissza a városból, hogy ki csináltatta a sok-sok szavazatot a három jeles tanulónak, s adatott elégtelenhez közeli szavazatokat a FIDESZes képviselőknek. Ha ésszel csináltatta volna, talán nem lenne ilyen feltűnő sem a szavazatszám, sem a nagy különbségek.
K....ra kicsinyas dolog, de hát a nagytudású ÚR csak tudja miért csináltatta!
Lelke rajta, de bizonyára Bukót is jól átveret, meg Hevest. Heves meg már kétszer (ha jól emléksszem) is közzétette a kékszegélyű Loálpatrióta szennylapban (nem csak szubjektív és elfogult, hanem egyenesen förtelemes!- nekem ezért szenny).
Amennyire hataloméhesek ezek a Lokálpatriótának álcázott MSZP-sek, talán már a pezsgőt is behűtötték 2014 őszére. Talán az összes zsíros állást is kiosztották előre?
errr (vendég) [2013.09.22., 23:44] válasza erre: #292[válaszolok] #293
Nem tudom mi lepleződött le és mitől? Na és hataloméhségről beszélni az ön kuckójából?-ember! Tessék már mondani honnan tetszett jönni?
Hogy fáj-e? Nem szokott hátul a feje lüktetni? "Mint a Birkás Lajinak? " Kis papagáj.
Zsíros (vendég) [2013.09.23., 06:47][válaszolok] #294
Miféle rejtélyes dolog ez a városatyák szavazás ?, miféle féligazságról hablatyol ez a 292-es ?! Ki az a személy aki azt a sok jó és rossz osztályzatot adta ?! Ha nem nevezi meg őt, akkor csupán üres fecsegés amit már megszokhattuk " nemzetes" uraktól ! Aztán ettől a hataloméhségtől nagyobb baromságot már ki sem találhatott volna !
Baja (vendég) [2013.09.23., 08:07][válaszolok] #295
Nem csak a Nemzeti Vágtát nyerte Baja, de időközi önkormányzati választás is volt.

http://www.origo.hu/itthon/20130922-a-fidesz-nyerte-a-bajai-valasztast.html?sec- ...

FIDESZ: 47 %
MSZP-Együtt-DK: 41 %
JOBBIK: 8 %
LMP: 4 %

"Kovács 467 szavazatot kapott (47 százalék), Teket Melinda (MSZP, Együtt, DK) 406-ot (41 százalék), Markó György (Jobbik) a szavazatok 8, Ikotity István (LMP) a 4 százalékát szerezte meg. Az 5 szavazókörből háromban Teket Melinda, az MSZP-Együtt-DK közös jelöltje nyert, kettőben Kovács Csaba.
A választásra jogosultak 34 százaléka (996 ember) szavazott. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.
A szavazást a baloldal úgy állította be, mint a 2014-es parlamenti választás előtti egyik legfontosabb erőpróbát, a héten Baján kampányolt Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is.
"
292-nek (vendég) [2013.09.23., 08:19][válaszolok] #296
Úgy látom inkább 292-nek és társainak fáj ez a városatyák.hu szavazati eredmény. Ha csalást gondol tegyen feljelentést abban úgyis nagy gyakorlatuk van. Ha meg nem tesz akkor meg lehet, hogy csak csúsztat??
Azt is sajnálom, hogy azt a vélemény ami nem tetszik ,azt" szennynek" nevezi. Sokat kérdezem , miért kell ide süllyedni??
Hogy ki a hataloméhes az az elmúlt 3 évben kiderült, hogy utaljak arra amit a zsíros állásokról ír.
Egy biztos olyanokra akik így gondolkodnak mint a 292-es a józan többség nem fog szavazni. Bizony -bizony itt változás lesz!Akárhogy is fáj a 292-nek az igazság.
x (vendég) [2013.09.23., 09:40] válasza erre: #292[válaszolok] #297
Nem kell már sokat várnia, hogy kiderüljön, mennyire pontos, vagy manipulált a szavazás. Találomra, ismert nevek adatlapjait látva, nem sok jóra számithat a jobboldal. (bukott jobboldal)
A szavazatok száma valóban megtévesztő lehet, mert van olyan 1600 fős közeli falu, ahol a szavazatok minden képviselő esetében meghaladják a lélekszámot.
tanulékony (vendég) [2013.09.23., 12:26] válasza erre: #295[válaszolok] #298
Mondhatnánk úgy is, hogy a választásra jogosultak csupán 16%-a szavazott a fideszre.
A leadott szavazatokat számolva, az ellenzék 53%-t gyüjtött.
sajtószemle reggel (vendég) [2013.09.24., 06:34][válaszolok] #299
Remélhetőleg sok tanárnak és még több szülőnek kinyílik a szeme a fülkében.

Az állami iskolarendszer most ért el ahhoz a ponthoz, hogy a pedagógusokat ? kötelező módon ? ?behajtsa? a még pontosan nem is tisztázott feladatú, hatáskörű állami kamarába, a Magyar Pedagógus Karba. Mindezt ráadásul a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (Klik) meglehetősen rafináltan hajtja végre. A tanároknak a pedagógus-életpályamodell ? a béremelést tekintve részleges ? bevezetése miatt új kinevezési szerződést kell aláírniuk, e szerződés apróbetűs részébe rejtették azt a mondatot, amely szerint az aláíró a Nemzeti Pedagógus Kar tagja szeptember 1-től.

A szerződést ráadásul biankó módon kellett aláírniuk a tanároknak, a másik fél aláírása nincs a szerződésen. További furcsaság, hogy a Kar, amelynek tehát szeptember 1-jétől az állami pedagógusok automatikusan a tagjai, egyelőre nem is létezik, annak előkészítő bizottsága is csak múlt héten alakult meg. (Tagjai: Dobos Krisztina, a rendszerváltás után az MDF-kormány közoktatási helyettes államtitkára, jelenleg a Magyar Iskolaszék Egyesület elnöke, Ballagó Zoltán, az egri tankerület igazgatója és Giber Vilmos, a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium igazgatója.) A jogszabály szerint nyolc hónap áll a bizottság rendelkezésére a Nemzeti Pedagógus Kar szervezetének kialakítására.

Az új kinevezésen szembesültek továbbá a pedagógusok az új bérükkel, amely sokuknak óriási csalódást okozott. Pont a leginnovatívabb, sokat vállaló, különböző végzettségeket, szakvizsgákat szerző tanárok fizetése lett kevesebb (hiszen az eddig különmunkáért járó pótlékokat, kereset-kiegészítéseket eltörölték). Az életpályamodell a tanárokat ugyan négy kategóriába osztja, átmenetileg azonban mindenkit a pedagógus I. kategóriába soroltak. A szakvizsgával és sok év tapasztalattal rendelkezők így elvesztették előnyüket ? ha magasabb kategóriába szeretnének kerülni, nekik is minősítő vizsgát kell tenniük. Van olyan pedagógus, akinek 30 százalékkal csökken a keresete az új rendszerben.
késő (vendég) [2013.09.24., 10:52] válasza erre: #299[válaszolok] #300
Ha a fülkében kezd el nézelődni, nem sok mindent fog látni maga körül. Már korábban kinyithatnák akár a szájukat is, mert ha tanult emberek nem állnak ki az igazuk mellett, akkor ugyan kitől várhatjuk hogy változzon valami? Sutyiban, a fülkében leváltják OV t, akkor mi lesz másként? Szabad lesz kordont bontani?
Most kell kiállni. Támogatni azokat,akik megteszik helyettük is. Ahhoz sincs bátorságuk.
http://www.pdsz.hu/cikk/36454
mandátumkalkulátor (vendég) [2013.09.24., 13:37][válaszolok] #301
Sajtótájékoztatóra éhes (vendég) [2013.09.24., 15:31][válaszolok] #302
Csütörtökön rendes testületi ülés lenne, de hát az már kit érdekel. Alig várom már, hogy meg tudjam, hol lesz HJ új sajtótájékoztatója, milyen ügyben rántja le a leplet "Rodolfo".

Mitől lokálpatrióta az, aki idehív messze földről idegeneket, s velük kórusban skandálja, hogy itt nincs semmi fejlődés, a jelenlegi vezetés megbukott, stb. Szerintem arról lehetne jó kis sajtótájékoztatót tartani, hogy kik azok a rossznyelvek, akik azt suttogták az előző pm-nek, hogy egy stadionépítés miatt mondott le a város a beruházásról, s nem pedig azért, mert nem volt 200 milliója önrészre.
Esetleg ne menjek el helyette pü. bizottsági ülésre? Mert azt mondják oda sem jár soha.
Bukovszky Róbert [2013.09.24., 18:40][válaszolok] #303
A témákat átnézve sajnálhatja????? aki nem lesz ott vagy legalább a tv-ben nem nézi meg.
http://szerencs.hu/onkormanyzat/kepviselotestulet/testueleti-uelesek-elterjeszte ...
Bukovszky Róbert [2013.09.24., 18:45] válasza erre: #303[válaszolok] #304
Tudom, én még ehez nem nőttem fel, de a nálam értelmesebbek figyelmébe ajánlok egy nagyon fontos napirendi pontot, ki ne hagyják;
"Javaslat a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom támogatására"
táplálék (vendég) [2013.09.24., 18:54] válasza erre: #302[válaszolok] #305
Örülök, hogy csak a sajtótájékoztatóra éhes a becses gyomra.
Ez is eredmény. Jól lehet lakva, tele lehet a bendője.
tv (vendég) [2013.09.24., 19:47] válasza erre: #303[válaszolok] #306
Ha nincs ott HJ ugyan miért kellene nézni?
Megtárgyalták, elfogadták, támogatták, stb.
A közelmúltban volt ugyan ellenvélemény, mert sok (!) az ötezer Ft. önrész egy Németországi nyelvtanfolyamért, ellátással. Az végül nem derült ki, hogy hány százezerbe kerül a városnak, nem volt fontos.
Éhesnek (vendég) [2013.09.24., 20:11][válaszolok] #307
Ahogy látom,ön nem benfektes. Ha az lenne tuná, hogy csak 50 millió önrész kellett volna a pályázat önerejéhez..ez a számadat már sokszor elhangzott, de ahogy látom a számok nem az erősségei ! Megaztán , ha KF holdudvarához tartozna tőle is megtudhatná a stadion építéshez át engedett 800 millió történetét . Mégis mit gondolt, honnan került ide egy debreceni " befektető" aki hamarosan megmenti a szerencsi éket a munkanélküliség rémétől ! De még előtte kicserélte ti a színházterem székeit ! Na ez a "mesehős " a debreceni polgármester viszonzásaként szállt le közénk, csrébe a visszaadott milliókért ! Látva színvonalas hozzászólását biztosan megállná a helyét a pü -i üléseken,legalábbis nem rontaná a szakmai színvonalat , hiszen az már megtörtént !
nagyon jó... (vendég) [2013.09.24., 21:17] válasza erre: #307[válaszolok] #308
...mármint a hsz. Abba ne hagyja, számítunk Önre!!
de igen (vendég) [2013.09.24., 21:19] válasza erre: #302[válaszolok] #309
De igen, menjen el. Ideje lenne nevetnünk egy jót. Magán, a névadón - hogy maga milyen kicsinyes ....
engesztelés (vendég) [2013.09.24., 21:23] válasza erre: #304[válaszolok] #310
No ez nem semmi. A támogatás előadója a város jegyzője.
Lejjebb még esetleg?
Az adócsoport is nagyhirtelen megtalálta a báli csapatból a vezetőjét . ez annyira véletlen lehet, mint a pénzügyi csoporton a fizetések. Van itt pénz, minek sírni?
Gratulálunk, vezetés.
idézet egy fórumról - ha már a városé karbantratás alatt van évek óta (vendég) [2013.09.24., 23:43][válaszolok] #311
? Hoffmann ködgépe ezerrel...
"A köznevelési államtitkárság szerint a kormány intézkedéseinek köszönhetően a pedagógusok előmeneteli rendszere átláthatóvá, kiszámíthatóvá és egységessé vált, bérük jelentősen nő."
¤ Dorogi Éva ¤ Kiszámíthatóság? Igen! Ki tudom számolni, hogy 22-ről, 32 órára emelkedett a kötelező óraszámom. Heti 25 órát tanítok. Plusz egy óra kötelező korrepetálás. És hetente egyszer 16 óráig szakkört, tehetséggondozást végzek. Vagyis, heti 30 óra, amit bent töltök iskolában lyukasóráimmal, majd megtartok egy korrepet hetedik órában,az már 31 óra, és még két órát délután, tehetséggondozásra. Ez már 33 óra. Ebben nincs benne az értekezlet, szülői értekezlet, fogadóóra, dolgozatjavítás, felkészülés az órákra, versenyekre. És az egyéni foglalkozás, amely az adott gyermek miatt szükséges. Milyen béremelésről is beszélünk, a megemelkedett munkaelvárás mellett? Többször elmondtam, hogy csak játék a számokkal, de a tartalom nem fedi a valóságot! Akik ezt bevezették, halvány gőzük sincs, hogyan is működik egy iskola. Sajnos felettünk azok rendelkeznek, akik még gyermeket sem láttak közelről. Ráadásul elestem a túlóráktól, ami nekem sok volt, így valószínűleg kevesebbet fogok keresni, de mind ezidáig nem kaptam meg, mire számíthatok majd. Ez lenne a kiszámíthatóság, egységesség és béremelés! A tananyagról, tankönyvekről már nem is beszélek, mert az is káosz. Mi lenne, ha nem a kormánynál megmaradó pénz lenne végre döntő, hanem a jövő, amely nem csak a gyermekeket érinti, hanem a nyugdíjasokat is. Minden mindennel összefügg!
Etetés (vendég) [2013.09.25., 02:27] válasza erre: #307[válaszolok] #312
És mindezt bizonyítani is tudja, vagy csak rágalmaz?
#310 Lehet ennél mélyebbre is süllyednie, talán a következő hozzászólásával sikerülni fog!
Riposzt (vendég) [2013.09.25., 07:10][válaszolok] #313
Hű, de gyengére sikerült a riposztja ! Javaslom folytassa tovább, hiányzott már ez semmitmondás ! Mit kell bizonyítani jóember, hát nincs itt a debreceni"megmentő"? !
erős (vendég) [2013.09.25., 14:40][válaszolok] #314
Ez viszont erősre sikeredett, igaz nem riposzt. Mármint a nemzeti oldalon sikeredett ilyenre:

http://www.origo.hu/itthon/20130925-tarki-keteves-csucson-a-fidesz-tamogatottsag ...

"A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében szeptemberben az előző kutatáshoz, azaz júliushoz képest statisztikai értelemben változatlan, hiszen júliusban 26 százalékon, szeptemberben pedig 27 százalékon állt, ahogy az MSZP esetében sem történt lényegi elmozdulás a júliusi 11 százalék és a szeptemberi 10 százalék között.
A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége viszont kissé nőtt, júliusban 48 százalék, szeptemberben pedig már 52 százalék, míg az MSZP támogatottsága változatlanul 20 százalék.
Az Együtt 2014-PM a teljes népességen belüli 4 százalékos júliusi eredménye után most 3 százalékon áll, míg a pártválasztók körében a júliusi 8 százalékot követően jelenleg 6 százalék. A Demokratikus Koalíció támogatottsága a teljes népességen belül maradt 2 százalék, a pártválasztók között pedig változatlanul 4 százalék."

Nem kellene már csinálni valamit a baloldalon, hogy ne így legyen? Bevetni mondjuk egy jó izraeli/amerikai kampánystratégát!
nagyon kellene már (vendég) [2013.09.25., 21:49][válaszolok] #315
Nagyon kéne má' HJ közszereplő lokálpatrióta úrtól végre egy jó sajtótájékoztató - mondjuk ahelyett, hogy elmegy az önkormányzat ülésére, vagy a pénzügyi bizottsági ülésre!
Nagyon kék' má', mert ugye a rezsicsökkentés semmit nem é'.
A közvéleménykutatók, no meg a nekik választ adók nyilvánvalóan hazudnak! Sőt az sem igaz, hogy a "Kádár népe" örül a rezsicsökkentésnek.
Itt (értsd: Mo.-on és Szerencsen) mindenki csak az MSZP-ből lett lokálpatriótákat szereti, leginkább is HJ közszereplő lokálpatrióta urat!
Nosza hát! Tartson má' valamiféle sajtótájékoztatót! Húzzon elő valamit a cilinderből, de legalább borítékokat bontogasson a kamerák előtt! De az önelégült vigyort se hagyja ki, mer' az olyan tuti! A mú'tkor is olyan jót röhögtem rajta!
bizonyíték (vendég) [2013.09.26., 07:27] válasza erre: #312[válaszolok] #316
Be kell menni, meg kell nézni, mit kell ezen még bizonyítani? Gyengécske válasz volt :((
Bukovszky Róbert [2013.09.26., 08:43] válasza erre: #315[válaszolok] #317
Bizony, bizony Önnek igaza van HJ igazán tarthatna már egy sajtótájékoztatót, 'oszt ha mán tarti' hát tájékoztathatná a nagyérdeműt a városunkban folyó munkahelyteremtő beruházásokról, de beszélhetne a kotrás nélküli Fecskési gátépítésről, s ha még birnák a hangszálai szólhatna néhány szót a "csapadék víz" elvezetési munkák kivitelezésének szakszerűségéről ........ ja és bejelenthetne egy igen-igen fontos adományozást, miszerint emeljük a tétet és nem "egy marák", hanem egy teljes lapátnyi földet juttathatnánk el Komlóska önkormányzatához ......
no (vendég) [2013.09.26., 10:43][válaszolok] #318
Én szégyelltem volna ezzel a hozzászólással kiülni a testületire.
Így nem lehet tekintélyt szerezni - mégha tovább is küldik a kapott szakmai anyagokat a településeknek. Ez volna a szakmai feladata a járásnak?
Ami ugye nem "új szervezet" ahogyan nevezi még mindig.
A válasz meg aztán végképp értelmetlen.
No-nak (vendég) [2013.09.26., 11:14][válaszolok] #319
Nem értem, miről beszél? Nem láttam a testületi ülést.
Ossza már meg velünk.
Bukovszky Róbert [2013.09.26., 11:17] válasza erre: #318[válaszolok] #320
Lenne olyan kedves és részletezné, szerintem sokan nem értjük, hogy konkrétan mire, kire is gondol, pedig én hallgattam a testületit az utolsó 10-15p kivételével, de fogalmam sincs mire célozhat. Felvilágosítását előre is köszönjük!
Viszont azt én nem értettem, hogy akkor most lesz-e nehézség vagy sem a temető körüli parkolásnál. Az is érdekelne, kié lesz a felelőség, ha utóbb kiderűl, hogy néhány helyen egyértelmű tervezői hibából nem fog működni a csapadékvíz elvezetés, mert ha ilyen lesz -szerintem lesz- akkor a kivitelező hiába teljesít 100%-on a tervek alapján, a rendszer mégsem fogja ellátni a feladatát. Beszéltem olyan lakókkal akik érintettek néhány 'grízes ponton, Ők azt mondják "jelzőtáblák lesznek kihelyezve a víznek, hogy tudja merre kell mennie"
Sajnos a Polgármester úr nem érti nekünk Fecskésieknek mi a fő gondunk, nekünk nem a 'fallal van bajunk az még jó is lehet, az igazi probléma a hordalák lerakódás, ami miatt állandóan meg van emelkedve a vízszint s a pincéink már egy kissebb esőzés után is követik ezt a szintet, így bor helyett vizet 'tárolunk a pincéinkben.
319 és 320 (vendég) [2013.09.26., 12:56][válaszolok] #321
Nézze meg az ülést.
Járással kapcsolatos beszéd nem sok volt.
Robi, az utolsó 15 percet kell nézni.
"új" szervezet, "új" vezető és a tekintély hiánya - merthogy honnan is lenne.,
Tekintély (vendég) [2013.09.26., 14:15][válaszolok] #322
......hiánya! .? Miféle tekintélye is lehetne a hivatal vezetőjének ? A jegyzősége alatt tanúsított párthűségen kívül más kvalitást nemigen mutatott fel nevezett személy. Abban viszont nagyon eredményes volt, hogy a férjeurának változatos munkahelyeket biztosítson ! Megnéztem a hozzászólását a testületeinek, hát mit is mondjak? Se füle se farka nem volt, csak valami személyes sérelmét ismertette beszédében. Ha így ért a hivatal vezetéséhez is akkor ássa el magát a járási/só/ hivatal!
abc (vendég) [2013.09.26., 14:30][válaszolok] #323
Kiváncsi lennék ,Szerencsen minden pedagógus szó nélkül aláírta az új kinevezését és a kari tagságot? Mert országos botrányt kavar az ügy, kétlem hogy itt mindenki szó nélkül tűrne.
321-nek (vendég) [2013.09.26., 15:05][válaszolok] #324
Úgy látszik Önnek nagyon-nagyon-nagyon savanyú a szőlő. Talán Ön másképp csinálná, mint a hivatal vezető? Mert ugye ha itt jövőre váltás lenne (uram bocsá') akkor legalább a férjeurának legyen 'zsíros' állása, ahogy Önök szokták mondani.
Egyébként pedig az alattvalói előtt biztosan van tekintélye, lehet hogy még félnek is tőle.
abc (vendég) [2013.09.26., 15:57][válaszolok] #325
Tekintély és megfélemlítés között nagy különbség van.
errr (vendég) [2013.09.26., 20:09][válaszolok] #326
315-nek.
Ha itt 3 év ámokfutás és hozzánemértés és nem mondok erősebb szavakat ellenére az ún. rezsicsökkentéssel választást lehet nyerni, akkor ne örüljön nagyon. Mert ez azt jelenti, a szavazók többsége nem képes felfogni még a saját maga által megtapasztalt és kiszámítható összefüggéseket sem, vagypedig töröttgerincű hitvány szolganép, amelynek immár végleg leáldozik.
fogalmazás (vendég) [2013.09.26., 20:29][válaszolok] #327
Kiemelték, hogy a kinevezési okirat nem tartalmaz belépési nyilatkozatot a Nemzeti Pedagógus Karba, "pusztán tájékoztatást ad arról, hogy a törvény erejénél fogva válnak az önkormányzati és állami intézmények pedagógusai automatikusan a kar tagjaivá".

Szóval nem kell belépési nyilatkozat, hiszen úgyis ""a törvény erejénél fogva, automatikusan"" a kar tagjaivá válnak.

Demokratikus, de nagyon,nem?
rövid emlékezet (vendég) [2013.09.27., 08:10][válaszolok] #328
HJ korábbi alpolgármester élénken érdeklődött a szemétszállítás díja iránt, nyilván amnéziában szenved, mert amikor minden évben megszavazta a díjemelést, - mint baloldali - nem érdekelte a rezsi. Most pedig harcos érdekvédő. No hát ezért gondolja az emberek többsége, hogy a politika úri huncutság. Egyébként pedig jobban aggódnék a 90 ember munkahelyéért.
nem értem (vendég) [2013.09.27., 10:03][válaszolok] #329
Nem értem, mi a probléma azzal, hogy tagjai lesznek a pedagógusok egy olyan testületnek, amely az érdekeiket védi és nem kell tagdíjat fizetni, mint egy szakszervezetbe? Szerintem savanyú a szőlő.
persze hogy nem (vendég) [2013.09.27., 14:23] válasza erre: #329[válaszolok] #330
Hát persze hogy nem érti. Hogyan is érthetné.
A szőlőről csak a saját nevében beszéljen, (már hogy savanya-e vagy ne), hiszen biztosan ott volt a mai "városi szüreten", ahová csak bennfektesek juthattak el, és ehettek közpénzen reggelit-ebédet, amíg a közmunkások jól leszedték a szőlőt.
Egyébként pedig "szakszervezetbeN" és nem másként írandó.
Van még mit tanulni, ahelyett hogy a szőlőt és egyebeket nyalogatja.
Aggód - ő (vendég) [2013.09.27., 14:51][válaszolok] #331
Magácskának felesleges aggódnia, hiszen van akinek feladata - na nem az aggódás, hanem a megoldás. Szavaiból sokkal inkább a kárörvendés cseng ki, de hiszen nyilván jobboldali ! Egyébként honnan tudja hogyan nyilatkozott a volt alpolgármester , ha a testületi ülésen nem hangzott el ilyen ! Nademostmár biztosan nem lesz díjemelést, sőt de pláne R e z s. I c s ő K ke n t és következik. Meg a szemétszállító nonprofit cégek tönkremenetele . Lesz mit újjá építenie a következő Orbán mentes kormánynak !
Gabi (vendég) [2013.09.27., 17:38][válaszolok] #332
Tényleg, mi hír a Sydnex kft. csődjéről? Remélem nem kerülnek utcára a dolgozói.
SZs (vendég) [2013.09.27., 18:29][válaszolok] #333
Már vége a munkaidőnek, minek túlórázik? Vagy azért külön fizetnek?
Gabinak (vendég) [2013.09.27., 18:45][válaszolok] #334
Ne aggódjon! Aggódás helyett inkább Ön is hozzon létre munkahelyeket, ha már a polgármester nem tudott. Vezesse a vállalkozását sikeresen és minden feri tv adásban számoljanak be a sikereiről. Isten bizony szurkolok Önnek!
Bukovszky Róbert [2013.09.27., 19:13][válaszolok] #335
A rezsi meg csak csökken és csökken ....... http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/09/27/jon-a-telefonado/
Kiváncsi (vendég) [2013.09.27., 19:19][válaszolok] #336
Ki ez a Gabi nevű teremtés, aki mások magánügyébe üti az orrát ? Talán van valami köze az említett Kft- hez, hogy így furdalja a kíváncsiság ?! Ha nagyon unatkozik, javaslom foglalkozzon a saját vagy a kicsiny családja dolgával !
esetleg (vendég) [2013.09.27., 22:14] válasza erre: #336[válaszolok] #337
Esetleg Gabika olvassa ezt a cikket sokszor egymás után, mert elsőre úgysem érthető :(
Mindenre van pénz, csak a tisztességes, becsületes munka megfizetésére nincs.
Remélhetőleg hamarosan vége lesz már.
Kiváncsinak (vendég) [2013.09.28., 12:17] válasza erre: #336[válaszolok] #338
És Ön kicsoda, hogy megmondja másoknak, hogy mit tehet és mit nem?
nem teljesen magánügy (vendég) [2013.09.28., 14:42] válasza erre: #336[válaszolok] #339
a SYDNEX Kft, helyzete. A cégadatok legjava nyilvánosan hozzáférhető, akárcsak a "cégközlöny" és a korábbi nevén "csődértesítő". Ma már nem papíralapon, hiszen az internet világában is szinte minden hozzáférhető egy számítógép és internetkapcsolat segítségével.
Aki beszállít ilyen cégeknek (amik nehéz helyzetbe kerülnek, pénzügyileg ellehetetlenülnek), vagy éppen dolgozója, azt nyilvánvalóan érdekli, hogy ki a csődbiztos, vagy a felszámoló.
Ezek az érdeklődők - termézsetes módon - szeretnének a pénzükhöz jutni, vagy legalább annak egy részét még megszerezni a kintlévőségük és káraik csökkentése miatt. Nem a konkrét ügyről írok, csak általánosan.
Nekem is maradt már kint pénzem 2006 őszén, ráadásul egy olyan korábbi és abban az évben négy év után újraválasztott szabolcsi polgármesternél, akitől a végrehajtási per ellenére sem kaptam meg a vállalkozásom cirka egy millió forintját.

Szintén nem a konkrét esettel kapcsolatban, de megjegyzem, hogy sokat olvasgattam anno az 1900'as évek elején mo.on elkövetett csődbüntettekről, ahol a cégek sorra mentek tönkre, de a tulajdonosok tovább éltek nagylábon. Akkor úgy írták a korabeli újságok, hogy CSALÁRD BUKÁS.
Hogy mi is a csődbüntett arról az első cikk amit a google kidobott:
http://cegvezetes.hu/2000/08/a-csodbuntett/

Találtam is újra erről írást: "A csőd : A kereskedelmi jog e speciális jogága rendezte azokat az eseteket, amikor egy adósnak több hitelezője volt, de nem tudta, vagy nem akarta tartozásait megfizetni.
A csődjogi szabályozás arra irányult, hogy ilyenkor mentse, ami menthető és az adós vagyonát a hitelezők kielégítésére fordítsa az egyenlő elbánás elve alapján.
Nem tartozott a csődtörvény hatálya alá az az eset, amikor az adósnak egy, ill. több hitelezője volt, de elegendő a vagyona ezek kielégítésére. Ilyen esetben polgári eljárás révén elégíthették ki igényeiket, így nincs szükség csődeljárásra.
A csődjog története során három érdek játszott szerepet: a hitelező, az adós és a társadalom érdeke. A középkori csődjogban az adós teljesen kiszolgáltatott, fizikai, tesi kényszert is alkalmazhattak vele szemben. A klasszikus kapitalizmus idején már nem az adós személye, hanem vagyona ellen irányult az eljárás, és a hitelező védelme már eljárási korlátok közé szorult. A 20. sz-ban pedig megpróbálták komplex módon szabályozni az egyébként áthidalhatatlan ellentétekre épülő jogágat.
A csődjog előzményei
A csődjog a középkor találmánya. A 13. sz-ban, az itáliai városállamokban alakult ki. Csődeljárás a fizetések beszüntetése miatt indulhatott. Ilyenkor az adós elveszítette szabad rendelkezési jogát a vagyona felett. A keresztény humanizmus hatására csökkentették a fizetésképtelen adóssal szemben alkalmazott tortúrákat, de a csődbe jutottak továbbra is teljes jog- és becsületvesztéssel számolhattak: ún. polgári halál.
A 19. sz-ban általánossá váltak a liberális csődjog alapelvei, melyek közül a legfontosabb a hitelezők minél gyorsabb és hatásosabb kielégítése volt. Az adós személyiségét és érdekét semmiféle tekintetre nem méltatták, az általános vélemény szerint könnyelműsége miatt megérdemelte a sorsát.
A magyar csődszabályozás
Magyarország mindig is az adósok országa volt. Emiatt a jogi szabályozás túlságosan is elnéző volt. Az olcsó hitelek megteremtése érdekében az 1840:22.tc. a német csődeljárást vette át, a maga peres eljárási formaságaival (elhúzódó perek) melyet 1844:7.tc-ben korrigáltak.
E törvények helyébe 1853-ban egy sokkal szigorúbb csődeljárást vezetett be Magyarországon az osztrák kormány, de ez nem vált be, azért az ITSz visszatért az 1840-44-es tv-ekhez.
Az 1881:17. tc. : A korábbi szabályozás elavult. Mivel minden követelés iránt pert kellett indítani, az eljárás rendkívül hosszadalmas és költséges volt. 1881-ben fogadta el a országgyűlés az Apáthy István által készített csődtörvényt (1881:17.tc., az 1877-es német birodalmi csődrendtartás alapján) A csődper megszűnt, helyette bevezették a csődeljárást. A csődvagyon értékesítése is egyszerűsödött, azt teljesen a hitelezők intézték. A csődeljárás nem hivatalból, hanem kérelemre indult, melyet az adós, vagy vmelyik hitelező terjesztett elő. A csődnyitás joghatálya attól a naptól kezdődött, amikor a csődeljárást elrendelő határozatot a bíróságokon kifüggesztették. Ettől a naptól kezdődően az adós vagyona fölött a kezelés és a rendelkezés jogát a csődtömeggondnok vette át. A közadósnak a csődtömeghez tartozó vagyonra vonatkozó ügyletei semmissé váltak. Lakóhelyét sem hagyhatta el a csődbiztos engedélye nélkül. A csődeljárás során az adós vagyonát értékesítették, aktívumait behajtották, majd a költségek levonása után a hitelezők között követeléseik arányában szétosztották.
20. századi változások
A 20. nagy gazdasági válságai szükségessé tették, hogy a csődeljárást többlépcsős eljárássá változtassák át. A csődnél minden érdekelt csak veszített. A hitelezők a formalitások, költségek miatt gyakran csak pénzük töredékéhez jutottak hozzá, az adós pedig adós maradt, amíg élt. Nem védték az üzletet egészében, amely pedig jóval többet ért, mintha minden kézzel fogható tartozékát elárverezték volna. Másrészt a gazdasági válságok miatt nemcsak a gondatlanok mentek csődbe.
Három variáció közül lehetett választani ezután:
A csődön kívüli kényszeregyezség (1915. ME rendelet): a hitelezők elengedték a tartozások egy részét, ezzel lehetővé téve, hogy a fizetésképtelen adós a hitelezők érdekében gazdasági tevékenységét tovább folytassa, és így a csőd elkerülhető legyen. Kényszeregyezség, mert a hitelezők többségi határozatának a kisebbség is köteles volt alávetni magát.
Kényszerfelszámolásra került sor, ha a vállalkozás nem érdemelte meg ugyan a további fenntartását, de a vállalkozót nem lett volna igazságos végleg kivonni az üzleti életből. Ilyenkor csak az illető vállalatot likvidálták.
Csődeljárás, amennyiben az adós érdemtelen, csalárd és könnyelmű tartozása okozta a bukást, vagy nem volt hajlandó együttműködni a hitelezőkkel."
Forrás: Magyar állam- és jogtörténetből 2004/2005-ös tanév II. félév
SZILÁGYI MELINDA
válasz.hu (vendég) [2013.09.28., 18:20][válaszolok] #340
339 hsz.-nek.Ön sokat ír de keveset mond..
A csődeljárás,egy reorganizálás, melynek során ,a nehéz helyetbe kerűlt vállalkozás,gazdálkodását ,oly módon próbálják kezelni,hogy sorrendet határoznak meg a tartozások kiegyenlítésében,a bevételek,kintlévőségek függvényében.
Ha erre nincs mód,akkor a vagyon részbeni értékesítése tőrténik-ez a végelszámolás-ha a vagyon nem fedezi a tartozást akkor jön a felszámolás.
Nehéz helyzetbe ,bármely vállalkozás kerűlhet,és nem feltétlenűl az ügyvezetőnek,vagy tulajdonosnak felróható ok miatt,hanem pl. piac drasztikus visszaesése,kifizetetlen számlák,stb
Remélem segítettem,és kívánom a nevezett vállalkozásnak ,hogy meilőbb kerűljön ki ebböl a helyzetből.
Szüret (vendég) [2013.09.28., 20:00] válasza erre: #330[válaszolok] #341
Hát kérem! Már diplomataszüretről beszélnek Szerencsen. a közmunkásokkal megműveltetik, majd leszedetik a termést, miközben az elöljáróság kivonul fehér ingben, ballonkabátban a fotózás kedvéért."dolgozni". Már a részletekre sem ügyelnek. Megáll az ész! Erre büszkének lenni? Emberek! Ébresztő, amíg nem késő!
javaslat.hu (vendég) [2013.09.29., 07:17][válaszolok] #342
Mért nem az aktuális gazdasági,és politikai problémakkak foglalkozunk,országos,és helyi vonatkozásban.
Pl. évi tervezett költsévetési hiány 90 százalékát , és az NMB deviza tartalékábol 8 miliárd Eu-t,-feléltünk,soha ilyen alacsony nem volt a tartalék,és soha ilyen magas az állam adóság,munkaügyi adatok kozmetikazása,szegénység nönekedése,pedagógusos,tanév kezdés könyv nálkül,várólisták az eü-ben,bajai-választás,Petö-intézet,gyermek éhezés,stadionok,közmunka,komunikáció,nök sértegetése.. kivándorlás,keleti szél,rezsi harc,kampány.,kűlkapcsolatok,Eu.-s kapcsolatok,80 MRD-FT büntetés, általános hangulat ... stb
igéret (vendég) [2013.09.29., 08:47][válaszolok] #343
Arra, hogy jövőre is harcolni kell, nem számitottam. Arról volt szó, hogy 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz. Utólag azt sem mondhatja senki, hogy csak igérgettek. Kérdezni kellett volna, hogy kik azok, akik gyarapodni fognak? Na de ez is csak egy magas labda: akik jobban teljesitenek.
Akik nem gyarapodtak, ezután remélhetőleg szociálisan szippantanak :(
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/329900_szocialis_szippantas
Bukovszky Róbert [2013.09.29., 09:48][válaszolok] #344
Szüretelő (vendég) [2013.09.29., 10:18] válasza erre: #341[válaszolok] #345
Te arra adsz, amit beszélnek? Itt a helyed!
kérdés.hu (vendég) [2013.09.29., 11:48][válaszolok] #346
Hát igen...klientúra, korropció,nemzetközi elszígetelődés,soha nem latott szegénység,földmutyi,trafikmutyi,Baja,kokain,Zugló.342 hsz...stb
Lehet ,hogy nem is olyan makulátlanok ezek a fiúk?
Kérem ,ne elmúlt nyolcévezzenek-őket már megbűntették a választók.
És ezeket,..?
Hát akkor kit válasszunk?
érdekes.hu (vendég) [2013.09.29., 12:00][válaszolok] #347
A VÁROSATYAK.HU- nem változott,.
A leminősítetteket miért nem hozzák fel ?-lehet,hogy nem is manipuláció?- valós vélemény?
adás (vendég) [2013.09.29., 15:58] válasza erre: #345[válaszolok] #348
Azért Ön is arra ad, amit beszélnek, ha itt van :)))
Jó vicc.
errr (vendég) [2013.09.29., 18:42] válasza erre: #343[válaszolok] #349
Akkó' most nem az aratás éve van? Az ember csak ámul és bámul
mi mindent tudnak összehordani a valóságtól teljesen elrugaszkodva.
Ez még nem büntény kategória?
Baján meg csaltak? "
Valami nagy -nagy tüzet kéne rakni
Bukovszky Róbert [2013.09.29., 20:24][válaszolok] #350
Hádámnak; youtube thumbnail
csatorna (vendég) [2013.09.30., 07:33][válaszolok] #351
A polgármester azt mondja, hogy ő leellenőrizte a csapadékvíz beruházást és szakmailag jónak értékeli. Hát ennyit a szaktudásról...Talán meg kellene hallani amit az emberek mondanak.Mert így csak kidobott pénz az egész , pedig állítólag 500 millió forintba kerül? Meg csak 4% van visszatartva garanciára? Vagyis 20 millió forint?
Hát nem nevetséges a polgármester is meg amit csinálnak?
emberhátrány (vendég) [2013.09.30., 09:06][válaszolok] #352
341-esnek (vendég) [2013.09.30., 13:02][válaszolok] #353
A fehér inges, ballonkabátos úr - nem Colombo - az elsők között távozott a szüretről, mivel aznap délelőtt az önkormányzatot kellett képviselnie Onga várossá nyilvánítási ünnepségén.
A polgármesternek pedig már délelőtt 10-kor a Mezőgazdasági Zrt. egyik új létesítményének avatásán kellett megjelennie.
Érdekes, hogy ezt a szüretelők és a segítők többsége tudta, így nevezettek már nem élvezhették a jó ebédhez szóló nótát. A többiek pedig bizonyára megérdemelték, mert megdolgoztak érte. Az Ön jóindulatához ugyanakkor nem fér kétség, csak nem ál baloldali???
csődről (vendég) [2013.09.30., 13:08][válaszolok] #354
Azért mégis csak különös, hogy az autókereskedő-polgármester, s nagyvállalkozó alpolgármester vállalkozásai mennyire nem sikeresek. Legalábbis amit a korábbi propaganda sulykolt. Az emberben ilyenkor felmerül a kérdés, aki a sajátját képtelen jól vezetni, az hogyan érthet a máséhoz? Vagy a közpénz nem számít, ott mindent meg lehet csinálni? Legutóbb ex alpolgármester úr úgy nyilatkozott, hogy a város által kötött hátrányos szerződésekben neki személy szerint nem volt szerepe, egyébként pedig nem kíván ezzel a témával foglalkozni. Nocsak!!! A város sorsa, a város pénztárcája az smafu?
Ezen gondolkozzanak el.
jogerős verdict (vendég) [2013.09.30., 14:26][válaszolok] #356
Most lehet perelni, hirnevet, sz.jogot, stb.
http://www.boon.hu/felmentette-a-tabla-a-volt-szerencsi-polgarmestert/2373641

A Boon nem mindig jön be, sok esetben többször kell próbálkozni.
Bonyolitják, ami egyszerű lehetne.

Kedves szerkesztők, a Szanyi reggeli (M1) interjú link miért maradt le? Akit érdekel, keressen utána. Érvelt, kiütötte mind a hármat.
megjegyzés (vendég) [2013.09.30., 14:41] válasza erre: #356[válaszolok] #357
Lényeges: Bűncselekmény hiánya a felmentés indoka!
szégyen (vendég) [2013.09.30., 19:42][válaszolok] #358
Szégyelljék magukat a feljelentők!!!!Ezek nem csak győzni szeretnek, hanem megalázni a legyőzötteket? Ez a feljelentés is ezt mutatja. De tévednek mert pontosan a fordítottját váltják ki.Úgyhogy csak nyugodtan folytassák.Jön még kutyára dér.
ABC (vendég) [2013.09.30., 19:56][válaszolok] #359
Szavaiból ítélve - ha nem tévedek - ön nem szereti sem a volt polgármester sem a volt alpolgármestert . Ehez önnek természetesen alapvető joga van. Azt azért jó lenne tudni ön mivel tölti a drága idejét, mert látszik a 354-es hozzászólás?ból, hogy a vállalkozói működéshez ért. Kb. annyit, mint tyúk az ABC - hez .Ha pedig így van akkor maradjon annál a kaptafánál - már ha van ilyen - amihez jobban ért !
vályu (vendég) [2013.10.01., 07:44][válaszolok] #360
Beton vályukat ástak az utcákba..Ezt nevezik csapadékvíz elvezetésnek. Az árkok mellé odagórva a föld. A kocsibejáratok felverve , épphogy csak egy kis anyag mellészórva az átereszre. Ki lesz a felelős ha az iskola környéki árokba a gyerekek beleesnek ? Micsoda? Ez kerül 500 millióba?Ezt is megvizsgálta a polgármester?
felvetés (vendég) [2013.10.01., 08:19] válasza erre: #359[válaszolok] #361
Pedig a 354-es hozzászólásban érdekes dolgot vetnek fel. Kár ilyen csúnya módom leszólni.
Hogyan bízhattuk 2002-ben a város irányítást olyanokra, akik a végletekig aladósították, méghozzá olyan időszakban, amikor az Ő, MSZP-s kormányuk irányította az országot is?
Bennem is felmerül a kérdés: hogyan bízhattuk a várpos irányítását azokra, kik a saját vállakozásuk vezetése is gondot okoz(ott) (eladták, pénzügyi nehézségek, stb.).
vidámpark (vendég) [2013.10.01., 09:27] válasza erre: #361[válaszolok] #362
Egyszer fent, egyszer lent.
A város élete is lehet vátozatos. Eztán csak jobb jöhet...:)
Bukovszky Róbert [2013.10.01., 10:21] válasza erre: #361[válaszolok] #363
Felmerűl a kérdés, hogyan lehet valakire/valakikre rábízni egy települést/várost akikben előtte még annyi bátorság -tehetség- sem volt, hogy vállalkozzanak, a legnehezebb döntésük az életben az volt, hogy az államtól időben kapott fizetésből, előbb a víz vagy az áram számlát fizesse be. Anno példálóztam is vele, ha a Szerencsi választói akarat egy kicsit másképpen alakul előfordulhatott vola az a helyzet, miszerint a 9 fős testületből 7-8 pedagógus lett volna, mondjuk megspékelve egy könyvtárossal meg egy mentőtiszttel ...
adósság (vendég) [2013.10.01., 11:12][válaszolok] #364
Nagy hiba, hogy nem volt még több hitele a városnak, mint pld Hódmezővásárhely , S. Újhely stb. Mert akkor még több minden épülhetett volna, mert most meg csak leépülés van. Csak az van amit a korábban nyert a város.Kivéve ami pénzt visszaadtak.Ráadásul mindenki beszélte , főleg a fideszes polgármesterek, hogy a hitelt majd átvállalja az állam.

Igen. A volt polgármester mosolyoghat, bár a mostani már túl tesz rajta a bájosságával, pedig neki inkább most sírni volna oka.
Ne nézd le a pedagógusokat! (vendég) [2013.10.01., 12:27] válasza erre: #363[válaszolok] #365
Róbert! A fenti hozzászólásából nekem úgy tűnik, hogy lenézi a pedagógusokat! Nem csak "egy vállalkozó" vezethet jól egy várost, sőt volt rá példa 2002-2010 között, hogy "vállalkozó" szellemű (de a cégadatok szerint is magánvállalkozásban tulajdonos) pedagógus, (igazgató helyettes) vezette - szerény véleményem szerint - rossz útra, helytelen irányba városunkat. Ráadásul segítségére volt mindkét önkormányzati ciklusban egy vállalkozó képviselő, majd a második ciklusban már alpolgármester, nevezetesen Heves János.
Az eredmény ugyanaz: eladósodás, pénzügyi ellehetetlenülés a felelősnek nem mondható gazdálkodás folytán - gondoljunk akár csak a számtalan autó vásárlására, a lízingekre, vagy a hihetelenül felelőtlen CHF alapú kötvénykibocsájtásra (egy milliárd HUF).
Amúgy a 2010-es önkormányzati választáson is volt több pedagógus jelöltje a csúnyán leszerepelt Lokálpatrióta egyesületnek, de pedagógus diplomát szerzett nem szakmában dolgozó jelöltje is.
S ha már a volt jelöltjeiknél tartunk: Önök közösséget vállalnak egy olyan volt képviselőjelölt társukkal, akit az első fokú bíróság elmarasztalt csalás kísérletének vétsége miatt?! Majd a másodfokú bíróság előtt is megállt a vád (csalás kísérlete), de a korábban kiszabott büntetés helyett próbára bocsájtották?! Ő jobb és alkalmasabb egy város képviseletére, mint egy pedagógus?
A 2010-ben felállt képviselő testületnek van három pedagógus végzettségű, és gyakorlattal is rendelkező tagja. Miért baj ez?
Mi a baja a pedagógusokkal? A pedagógusok tanították Önt és gyermekeit is írni-olvasni.
Miért baj az, ha egy pedagógus nem "vállalkozó szellemű", s így nem kezd vállalkozásba, nem csinál BT-t, Kft-t, de ugyanakkor felelősséget vállalna városunk közügyei iránt?
364-nek (vendég) [2013.10.01., 12:50][válaszolok] #366
Nem mindegy, hogy az a mosoly igazi-e vagy sem. Azért azt nem hinném, hogy a mostani tudná überelni Rné műmosolyát. Miért is nem ment színésznőnek. Csak a helyzet az, hogy ennek pacsi-puszi jelenségnek még fel is ülnek, de hogy nem csak a nyugdíjasok, hanem még a fiatalok is.
363-nak (vendég) [2013.10.01., 13:13][válaszolok] #367
Kiegészítés:
A napokban beszélgettem egy bankfiók vezetőjével 2 diplomával, 2 nyelvvizsgával, bruttó 500 ezer körüli alapbérrel + némi cafetériával kell helytállnia egy nyomott pénzpiacon. Ugyanakkor Szerencsen több pedagógusnak egy pedagógus jóvoltából 400-550 ezer forint közötti alapbér jutott, amiben nem is az a baj, hogy az ő munkájukat így elismerték, hanem nem tudjuk, hogy mi volt az a munka (ha volt)amivel kétszeresét keresték, mint a sima pedagógus, aki nem volt közel a tűzhöz. Ezért javaslom, hogy beszélgess el csapatvezetőddel, egy meating keretében, hogyan lehetett ekkora bérfeszültségeket kelteni egy csoporton belül. No igaz, aki azt keltette igazgatóhelyettesként polgármesterközeli jövedelemmel mehetett nyugdíjba, majd utána munkába. Igaz ez még nem a végső nyugdíja, majd ha eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, akkor elnyeri méltó jutalmát, kb. 300-350 ezer forint közötti nyugdíj formájában. Bezzeg az én anyám 40 éves fizikai munkaviszonnyal még a 100-at sem éri el. Valóban nem volt rendszerváltás, csak módszerváltás.
Bukovszky Róbert [2013.10.01., 16:26] válasza erre: #365[válaszolok] #368
Végűl is lehet név nélkűl kóstolgatni, meg lehet szándékosan félre olvasni is az írásomat ...... csak szólok rossz a célirány, mert nem tőlem kell félteni a hatalom elvesztését.
Természetesen szerettem, szeretem, tiszteltem, tisztelem a pedagósokat asszem akik ismernek közülük azok tudják is, hogy ez így van s így is lesz a jövőben is, viszont továbbra sem akarnék olyan képviselő testületet ahol 90%-ban pedagógusok irányítják a várost, legyenek azok akár Lokálpatrióták akár szélső jobbosok. Majd, ha egyszer működne a parlamenti demokrácia -tudom sosem működött és nem lesz a jövőben sem- s meghalgatnák, megfontolnák a képviselők a mások véleményét is akkor én egy olyan testületet szeretnék a városunknak amiben van mondjuk; 1-2 pedagógus, 2-3 cégvezető-vállalkozó különböző szegmensből /építő ipar, kereskedelem/ 1 igazi profi pénzügyes, 2-3 'egyszerű munkásember akár ápolónő vagy esztergályos meg bolti eladó esetleg egy igazi munkanélküli aki tényleg önhibáján kívűl vált azzá, na persze a jó kedv megörzése végett egy jó mentős ki nem maradhatna a sorból.
#367! Nem banktitok ezért elárulom, az én édesanyám sem kap 100-t az özvegyivel együtt sem pedig valamivel több mint 40 évet húzott le fizikai munkával, de ebből Ők megtudnak élni, na de mi van a 47 ezres közmunkásokkal, akiknek még ott a gyerkőc ott a hitel ...
errr (vendég) [2013.10.01., 20:28][válaszolok] #369
Megint lesz cöfcöfcöf vonaglás októberben. A spontán vonulás lényege, hogy ezt ami van ők akarták, támogatták s élvezik.
Pofámról leégne a bőr.
Összes hozzászólás: 393 db (137 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 24 db (6%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.