Hírek
Mégis építenék a szalmaerőművet
Dátum: 2011.01.29., 18:50Megtekintve: 7713Értékelés: 2.40

Tiltakozik a tokaji polgármester, mert Szerencsen mégiscsak megépítenék a szalmaerőművet, idézi az MTI a szombati Észak-Magyarország cikkét. A beruházást még az előző városvezetés kezdeményezte, ám az addigi polgármestert ősszel nem választották újra. "Bombaként robbant a hír, hogy újra napirendre került Szerencsen a szalmatüzelésű erőmű építésének lehetősége" – idézte a napilap Májer János tokaji polgármester közleményét.
A szerencsi önkormányzat testületi ülésén ugyanis téma volt a szalmaerőmű megépítése. Igaz, nem ott, ahová eredetileg tervezték, hanem a keleti ipari park területén, a prügyi úton.

A szalmaerőmű ügye már régóta téma Tokaj-hegyalján. Érveltek mellette, tüntettek ellene az évek során. Egészen mostanáig úgy tűnt, a vitára az tesz pontot, hogy a befektetni vágyó cég lemondott szándékáról. Az október 3-i önkormányzati választások idején volt ugyan helyi népszavazás, aminek a kérdése úgy hangzott: "Fontosabbnak tartja-e a Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztést és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába történő tartozást?", ám sokan ezt az addigi polgármester kampánya részének tekintették. A polgármester, Rónavölgyi Endréné, megbukott ugyan a választáson, ám úgy tűnik, a helyi önkormányzatban nem csitultak az szalmaerőmű-építési vágyak.

A napilap szerint a szerencsi testületi ülésen történtek más megvilágításba helyezik az ügyet, úgy fogalmaztak, az nem derült ki, hogy Tokaj első embere milyen lépéseket fontolgat, ha biztossá válik az erőműépítés Szerencsen. A tarcali vezetés azonban már jelezte: ha biztossá válik, hogy lesz erőmű, ők is azok mellé állnak, akik kezdeményeznék a megépítése elleni tiltakozást, mint ahogy tették ezt már korábban is, többször.

Forrás: Index

Kapcsolódó:

Erőmű-ügy — a borászok háborognak, Fülöp Sándor ismét felvette a kesztyűt
A Szerencsre tervezett erőmű-beruházás ellen tiltakoznak a zöldek
Szerencs város polgármesterének nyílt levele Bajnai Gordonhoz
Tokaj város polgármesterének nyílt levele Bajnai Gordonhoz
Tokaji borászok nyílt levele és a Jobbik felhívása a szerencsi erőmű építésével kapcsolatban
Kész átverés Szerencsen a szalmaerőmű miatt? + képek + sajtóközlemény
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Err (vendég) [2011.01.29., 20:19][válaszolok] #1
A tokaji polgármester úr csak tiltakozzon. Az a dolga ha már onnan kap municiót egyedül s nem hajlandó máson is elgondolkodni. Nem létezik, hogy a pár száz úgymond borász terrorizálja a másból élni akaró tömegeket, akik egyrésze, szerencsétlenebb része, végre bért szeretne kapni és rendszeresen dolgozni, nem pedig fillérekért alkalomszerűen puttonyozni.
Legyen szőlő, legyen bor legyen hagyományörzés, de mindenekelőtt munkahely.
Azért mégiscsak nevetséges, hogy minden hatástanulmány ellenére pár hozzánemértő kevergesse még mindig a kovászt.
Szalma (vendég) [2011.01.29., 20:19][válaszolok] #2
Mi köze van Májer János polgármesternek ahhoz, hogy Szerencsen mi épül vagy mi nem épül? Mi közöm van nekem szerencsinek, ahhoz, hogy Tokajban mi épül vagy mi nem épül? Tegye már helyre magát Májer János is.
szerencsi fiatal (vendég) [2011.01.29., 20:32][válaszolok] #3
Ha például Bekecs határában épülne egy hatalmas, bűzös hulladéklerakó, akkor Ön mint szerencsi, szeretne beleszólni, nem? Err, Ön szerint egy ilyen kiserőmű hány munkahelyet teremt, és Szerencsen hány ember rendelkezik jelenleg a megfelelő végzettséggel egy ilyen üzembe? A hatástanulmányt meg hagyjuk, azt kellene végre felfogni, hogy már akkora az ügy visszhangja, hogy bármi épül, rontani fogja a borvidék hírnevét.
Err (vendég) [2011.01.29., 20:38][válaszolok] #4
Fiatlember.
Friss adatok szerint 80 munkahely. És 120 millió iparűzési adó ha igaz.
Bűzös? Ugyan már csúcstechnológia.
De ha kicsit az is, csak a pénznek nincs szaga és sokkal büdösebb a szegénység, elmaradottság nemde?
szerencsi fiatal (vendég) [2011.01.29., 20:54][válaszolok] #5
Félreértett, a hulladéklerakót csak mint példát írtam Azt is fel kellene mérni, hogy a turizmusnak mennyit ártana a megépült erőmű híre, mert anélkül lehet itt százmilliós iparűzési adó, ha a közvetett károk milliárdosak. Egyébként nem hiszem, hogy ördögtől való ötlet lenne maga az erőmű, de már túl nagy a botrány belőle.
Err (vendég) [2011.01.29., 21:01][válaszolok] #6
Igaza van. Túl nagy botrányt kavartak. lelkük rajta.
Túrizmus? Garantáltan nem hoz annyit az a párszáz lángospusztító mint amennyit egyetlen üzem is hoz ha idetelepül. Megfér egymás mellett meggyőződésem.
Vendég (vendég) [2011.01.29., 21:13][válaszolok] #7
Szerencsi fiatalnak, senki nem kérdezett meg arról, hogy Bodrogkeresztúrban Tokaj-hegyalja közepén építhetnek-e hulladék lerakót, és fejtse már ki bővebben, hogy milyen milliárdos közvetett károkról beszél?
vendég (vendég) [2011.01.29., 21:22][válaszolok] #8
Kedves szerencsi fiatal.
Az ön által említett bűzös hulladék lerakó már üzemel. A világörökségi magterület szívébe ékelődve, a legjobb szőlő területektől pár tíz méterre Bodrogkeresztúron. 100 település kommunális szemetét fogadja. A lerakó gesztor települése pedig Tokaj.
Err (vendég) [2011.01.29., 22:10][válaszolok] #9
Nem idegenforgalomból lakájként élni.
Ugye nem is olyan érthetetlen?
Nem eltagadni az adót, még az sem igazán érthető amarra.
Üdv.
vendég (vendég) [2011.01.29., 22:51][válaszolok] #10
Kedves szerencsi fiatal.
A borvidék turisztikai fejlesztései erősen koncentrálódtak, elsősorban Tokajra és Tarcalra. Bár szinte valamennyi település valósított meg pályázatokból turisztikai beruházásokat, ezek kihasználtsága viszont alacsony, működtetésük pénzügyileg veszteséges.Egyre kevesebb ember él meg a szőlészetből és borászatból, és az ehhez kapcsolódó turisztikai és kézműipari fejlesztésekből. A térségben a kevés embert érintő fejlődés mellett tömeges az elszegényedés.Jól példázza ezt az idegenforgalmi reprezentatív fejlesztések és az elszegényedő részeken a települési környezet általánosan romló állapota közötti látványos különbség.Tehát a turizmus nem lehet az egyetlen kitörési pont. Térségünk felzárkóztatására irányuló, a fenttartható fejlődést biztosító ipari fejlesztések megvalósítása megkerülhetetlen.
Amíg a hagyományos kézműves borászkodást mellőző és a tájra egykor jellemző tájkarakterisztikai jelemzők felszámolásával létrehozott nagybirtokok marketingjük során profitálnak a világörökségi címből. Addig igen én is úgy látom , hogy milliárdos a közvetett kár. Amit a nem borász többség kénytelen megfizetni, a világörökségi értékekre hivatkozó érdekvezérelt kisebbség helyett.
Vendég (vendég) [2011.01.30., 04:17][válaszolok] #11
Csak az a kérdés , mit fognak égetni az erőműben , tudtommal kevés a szalma a környéken ,erről az apró tényről , már megint elfeledkeztek .Az alapanyag hiány nagyobb probléma lesz , mint bármilyen hatástanulmány .Megint csak egy megjegyzés a munkahelyek száma 130-ról már csak 80 fő ,ha kész lesz hányan fognak ott dolgozni?
E. Cartman (vendég) [2011.01.30., 06:05][válaszolok] #12
Franciaországban a szőllők között atomerőmű is van. A tőkéket meg ki kell vágni, mivel ne legyen belőle alkohol. Az csak öl butít és nyomorba dönt. :)

Komolyra véve a szót, az erőmű kell mert munkahely és adót jelent a városnak. Azelőtt a tisztelt polgármesterünk idegenből hozatott embereket tiltakozni ellene + bálaégetést csinált. Most meg széttárja a kezét, hogy ő mellette volt és nem tehet róla, hogy nem épült meg? Már elnézést de ha én lennék a befektető és ugyanez a herce-hurca lett volna velem is amit ő csinált, akkor én sem jönnék ide munkahelyeket teremteni, mert a mostani vezetés úgymond szava hihetetlen lett. (az előző sem volt különb).
zöld (vendég) [2011.01.30., 08:45][válaszolok] #13
Ki kellene egyszer számolni, hány tonna vegyszer, kémiai anyag kerül évente féltve óvott, hön szeretett Tokaj hegyalja talajába, onnan vizeibe.
Talán nem véletlenül kell védöfelszerelés annak a szerencsésnek, akinek van munkája, és permetezhet.
Vendég (vendég) [2011.01.30., 09:11][válaszolok] #14
Befektető az akinek van pénze , az erőmű mögött csak ígérvények , meg hitel ígérvények vannak , nagyobb baj az , hogy ennek , csak egy része magyar .
MI LESZ AZ ALAPANYAG , MIVEL FOGNAK FŰTENI AZ ERŐMŰBEN !?
Hádám [2011.01.30., 10:57][válaszolok] #15
Kicsit kezd olyan lenni ez az egész, ha az ellenfelem akarja akkor rossz, ha én akkor pedig a világ legjobb dolga... Olyan mintha szándékosan halasztva lett volna, nehogy véletlenül az előző polgármester nevéhez fűződjön a munkahelyteremtés... NE LEGYEN IGAZAM!
Mivel? (vendég) [2011.01.30., 11:00][válaszolok] #16
Lehet, le vagyok maradva, de emlegettek valami biomasszát is. Egyröl beszélnek?
Nekem a masszáról nem a szalma jut az eszembe.
tokaji (vendég) [2011.01.30., 11:14][válaszolok] #17
(Be kell ide illesztenem a véleményemet, ami egy másik cikkhez fűztem még az előtt, hogy a témában ez a fórum elindult volna.)

tokaji (vendég) [2011-01-29 18:42:09]#21
Cikk: Így bánt el a szerencsi cukorral az Európai Unió

Tiltakozzon csak nyugodtan a polgármester úr, ha ő még mindig komolyan veszi a szalmatüzelésű erőmű megépítésével kapcsolatos híreket és nem látja az ezzel kapcsolatos pótcselekvéseket! Ő már korábban is mindent megtett azért, hogy Szerencs a hanyatlás útjára lépjen. Most az a hír járja, hogy ha a közigazgatás átszervezésével ismét létre jönnek a járások, akkor Tokaj lenne esetleg a székhely. Ezért nem alakítják ki Szerencsen a pályázaton elnyert (majd az újonnan megalakult önkormányzat által visszamondott) kistérségi közigazgatási központot. Ha ennek a feltevésnek akár a fele is igaz, akkor folytatódik városunk mélyrepülése! És hiába mondjuk: SZERENCS NINCS ELLENZÉKBEN! A tokaji polgármester pedig végre megnyugodhat: úgy tűnik, hogy Szerencsen nem fog épülni semmi!
Hádám [2011.01.30., 12:05][válaszolok] #18
Sokadszor hangoztatom, de egyelőre csak kevesekhez ért el... Az hogy "NINCS ELLENZÉKBEN SZERENCS", az nem adottság, hanem lehetőség! Ha rosszul használják ki, akkor kb annyit ér mint az előző ciklusok! Láttuk milyen "hatalmas" eredmények születtek, pedig 2 képviselőnk is volt!!!! Nem tudott részt venni a polgármester úr a gyűlésen?? Miért is? Nem ez a dolga? (azaz nem, mert még legalább 2 másik dolga is van..) Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ha fontos valami, kerítek rá időt, ha a fene fenét eszik is! Tudom, most majd szépen meg lesz magyarázva, hogy kizárólag Szerencs érdekeiért tüzes, kivont karddal csatázott magával az ördöggel Nem tudom mennyien néztek utána én pont tegnap olvastam, hogy az új kormány ténykedése alatt is tovább nőtt a munkanélküliség! Többször megfordult már benne a gondolat, ha 8 éve készülnek a kormányzásra, akkor elvileg mindenre kiterjedő forgatókönyvük van, tehát az "adjunk időt, kapjunk lehetőséget" szöveg kicsit üresen cseng... Tudom, türelmetlen vagyok (ez az általános lerázó szöveg ) de kérdem én... 1 év után, lassan illene valamit alkotni, ami "véletlenül" nem a tehetős rétegnek, tehát saját maguknak, kedvez (lásd: SZJA 16%)
Jobbbal (vendég) [2011.01.30., 13:33][válaszolok] #19
Úgy tudom hádám a Jobbik se nagyon tiltakozott amikor pártok megnövelték saját támogatásukat a nagy megszorítások közepette. Kicsit álságos a hozzáállásod, ahogy mindegyik párté is az. NEM?
tokaji (vendég) [2011.01.30., 13:38][válaszolok] #20
Egyetértek veled Hádám! Sokszor kell még elmagyarázni az embereknek, hogy Szerencs nincs ellenzékben, mert a politika a tavalyi választások előtt ezt verte beléjük, hogy "Szerencs sem maradhat ellenzékben!", és ekkor köszönt majd be a Kánaán. Erre azt látjuk, hogy Sátoraljaújhely kap 70 millió kormányzati támogatást, Szerencsnek meg jut két hónappal később 50 millió forint, amiből 25 millió forint kamatmentes kölcsön, amit vissza kell fizetni. Tehát sikerült "nem ellenzékben" szerzeni 25 millió forintot, oszt jó napot! A korábbi országgyűlési képviselők azért hoztak is valamit a városba és környékére, bár osztom azt a véleményt, hogy lehet hogy még többre (bár már a meglévőből is visszamondták már a nyolcszázmillió forintos projektet), és esetleg másra is szükség lett volna (pld. munkahelyek). Most már lassan már senki nem veszi komolyan a visszafelé mutogatást, mert ezzel nem lehet évekig magyarázni a tehetetlenséget, és elfogadtatni az emberekkel, hogy örökség miatt nem jut pénz és idő semmire (még talán tárgyalásokra, a párbeszédre sem). Megjegyzem, hogy a képviselők közül többen (köztük a polgármester is) egy évtizede ülnek az önkormányzatban, és most arra hivatkozni részükről, hogy "micsoda meglepetés ért minket" - enyhén szólva - hiteltelen. Felvetődik a kérdés, hogy akkor eddig hogyan végezték a munkájukat? A múltban elkövetett hibákért ne vállaljanak felelősséget, de most már lassan meg kellene mutatni,hogy ők tudják, hogy mit akarnak a város lakói (és nem saját klientúrájuk)érdekében megvalósítani. De erről már nem beszélnek (kommunikálnak), mert esetleg őket is elszámoltatják majd később a választók. Az hangzott el tavaly ősszel, hogy itt vannak a befektetők, akik csak a Koncz Ferenc győzelmére várnak, és kezdenék a napelemeket gyártani, a szigetelőanyagot készíteni, szállítanák ide (közúton) vagy 25 kilométerről a sódert és kevernék a betont(elemeket) stb. stb. Meggyőződésem: ezért (is) szavazott a jelöltjeikre sok szerencsi. Erről most már nem szól senki, hanem megint előhúzzák ezt az erőműves szappanoperát. Amikor meg tárgyalni kellene róla, a szerencsi polgármesternek más elfoglaltsága akad. Komolyan mondom: tiszta hülyének néznek bennünket! Mi meg hagyjuk...
S [2011.01.30., 13:58][válaszolok] #21
Tisztelt fórumozók, talán néhány tévhitet el lehetne oszlatni az alábbi tények alapján. Meg lehet nézni, hogy az erőmű tervezésénél a fideszes városi képviselők is az erőmű megépítése mellett voksoltak. Csak az volt a baj, hogy ekkor félrevezették őket és nem voltak tisztában azzal, hogy a világ legnagyobb ilyen típusú erőművét szeretnék itt felépíteni. Talán azt sem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy nem csak a borászok hanem a szerencsi polgárok is tiltakoztak a tervezett erőmű ellen. Hangsúlyoznám nem a munkahelyteremtő beruházás hanem a (szocialistákra jellemző) megamániás elképzelés ellen. Tehát az ellen az erőmű ellen ami közel 50 MW energiára lett tervezve, és a főút mellett a város Tokaj felé eső végén világörökségi védőzónában épült volna. Nem beszélve arról, hogy a BHD (építtető) a felügegyelő bizottságba a pártatlannak éppen nem nevezhető szerencsi vezetőket választotta meg, törvénytelenül.
Az akkori BHD vezetése és a korábbi városvezetés kompromisszumra nem volt hajlandó. Sőt a környezetvédőket ingyenélőknek nevezte, és az ellenzőket munkahelyteremtés elleneseknek. A borászok véleményét teljesen figyelmen kívül hagyták. Azt is, hogy ez a terület a világörökség védőzónája és az eredeti tervek valóban veszélyeztették volna a világörökségi címet. Nem beszélve arról hogy az ombucmann ellen is feljelentést tettek, melynek hatalmas költségei voltak, és vannak. Az új elképzelés szerint a helyszín a Prügy felé vezető út mellett lenne, az erőmű teljesítménye csak fele akkora lenne. (gondoljanak bele, fele akkora teljesítmény fele akkora szennyeződés kibocsájtás, az EU-nak és hazánknak is szigorú környezetvédelmi előírásai vannak) Illetve lényeges az is, hogy a felesleges, de hasznosítható hőenergia is fele akkora lenne. Még arra kellene rávenni őket, hogy a beszállítás vasúton történjen. Mért lenne ez fontos? Azért mert így nem lenne szükség energiafűre, mert tudomásom szerint a távolabbról történő vasúti szállítás nem kerülne lényegesen többe. (Voltay úr a BHD vezetője mondta az önkormányzati ülésen, hogy vasúton a két-háromszáz kilométerről történő szállítás sem kerül többe mintha azt csak 50 km-ről szállítanák. (És mondjuk az erőműben mindegy az, hogy a bálát a vagonról, vagy a kamionról veszik le) A jelenlegi beruházó aki a pénz jelentős részét adná a Magyar Fejlesztési Hitelbank. (korábban egy japán, olasz érdekeltségű cég volt) Az UNESCO ICOMOS hatástanulmánya is ezeket a megoldásokat javasolta. A borászok szövetsége tudomásom szerint ezen terv ellen nem tiltakozik. Csak még a tavaly szeptemberben itt járt szakérők véleményére várnak. ( azért ez kicsit furcsa, nincs Magyarországon olyan szakértelemmel rendelkező testület, vagy ember aki ebben felelősen állást tudott volna foglalni, az UNESCO ICOMOS két szakértője mennyivel ismeri jobban az itteni helyzetet mint mi magunk) A munkahelyteremtő beruházás kell a városnak, munkanélküli szakemberek vannak akik tudnák azt üzemeltetni.Az alapanyag az égetni való szalma környezetkímélő idehozását is meg lehetne oldani.A beruházáshoz szükséges pénz megvan. Az EU támogatja a megújuló energiák hasznosítását célzó beruházásokat,és tudomásom szerin az így előállított energiát is. Akkor meg mire várnak! Ja még talán a világörökségi törvényre, ami tudomásom szerint készül! De például a polgárőrség is működött már az előtt is mielőtt a polgárőrségről szóló törvény megjelent volna! Az hogy a tokaji polgármester tiltakozik szerintem az ő magánügye, indokolja meg azt hogy mért sérti az ő, esetleg a tokaji emberek érdekeit ez az erőmű.
De szerintem egy biztos, a jelenlegi erőmű építési koncepció sem a világörökségi címnek, sem a borászoknak, sem a városban és környékünkön élő embereknek nem árt, és nem fog ártani, ha megfelelő komolysággal szakértelemmel és garanciákkal foglalkozunk a beruházás megvalósításával.
tokaji (vendég) [2011.01.30., 14:28][válaszolok] #22
Tisztelt S! Szerintem az eddigi történetet minden helyi ember ismeri. Ennek tudatában mondtak valamit a helyi népszavazáson. Szerintem felesleges megint előhúzni a felügyelő bizottságot, meg a félrevezetést. Ez utóbbihoz csupán egy apró momentum: emlékezetem szerint a Fidesz-es bálaégetés már azután volt, hogy bejelentette a beruházó, hogy fele akkora erőművet építene... Úgy tűnik, hogy van köze az igazsághoz annak a feltételezésnek, hogy nem tudtak volna a választási kampányban ebből a rémtörténetből előnyt kovácsolni a jelenlegi nyerők, és hátrányként szolgált az előző városvezetésnek. De nézzük a jelent: kisebb erőmű, a prügyi út mellett. Új engedélyeztetési eljárásra van szükség. Az előzmények tudatában, az örökségvédelmi hivatalt már szakhatóságként kell bevonni. Az elnöke a minap nyilatkozott, hogy megoldódik a Tokaj borvidék kultúrtáj világörökségen a kérdés, mert a beruházó elállt a szándékától. (Köztudott, hogy a BHD megerősítette ez önkormányzat ülésén, hogy ez nem így van!) Tehát először majd itt meszelik el az ügyet. Menjünk tovább: a prügyi út melletti terület is a Natura 2000 természetvédelmi területhez tartozik, aminek fokozott a védelme, és ráadásul még mindig a világörökség védőzónájában vagyunk, tehát szükséges, egy újabb hatástanulmány. A korábbiból már kiderült, hogy erőműre nincs szükség a világörökségi helyszínen. Most sem mondanának mást a tudósok. A környezethasználati engedélyeztetés is kudarcba fulladna - egyrészt a korábban említett örökségvédelem elutasítása miatt - másrészt az Illés Zoltán által felügyelt zöldhatóság sem engedne "szabad" utat, mert korábban ő is az elutasítók közé tartozott, világörökségi szempontok miatt. Azután itt van B.-A.-Z. megyei területrendezési terv - ami akkor került elfogadásra, amikor polgármesterünk megyei közgyűlési alelnök volt -, ami szintén tiltja az erőműépítést a világörökségi helyszínen. A borászok nem fogják megváltoztatni a korábbi álláspontjukat (ez már látható a tokaji polgármester tiltakozásából, aki köztudott, hogy korábban is borászokat "irányította"). A finanszírozásról már nem is beszélve! Nem sorol tovább.... Én azt mondom, hogy a figyelem eltereléslének jó az erőmű, de semmi realitása nincs a megépítésének, ezért e helyett az új városvezetésnek azoknak a terveknek a megvalósításával kellene foglalkoznia, amit tavaly ősszel megígért munkahelyteremtés címén. Ezek között pedig nem szerepel a szalmatüzelésű erőmű!
Err (vendég) [2011.01.30., 15:52][válaszolok] #23
Ki kell lépni a világörökségi zónából, ha van rá mód.
A felsorolt urak meg a fotelben rágjanak mást puhára a továbbiakban. Megannyi szervezet tele ingyenélővel, a munkanélküliség meg kaszál.
Az itteni népség is lehetne éppen agresszívabb megélhetési esélyeinek növelésében.
Jogászvilág van. Az örökös ellentétszítás, helyben totyogás pedig csak nekik jó.
Métely az ország testén.
Hádám [2011.01.30., 17:59][válaszolok] #24
Tisztelt Jobboldal!

http://nol.hu/belfold/erzik_a_fellendulest__a_partok_szazmilliokat_szavaznak_meg ...

A pontos reakcióját a párnak nem tudom, de hogy érezzük az összegek súlyát, ez 39,2 MILLIÓ!!! forinttal jelent több támogatást! Megjegyzem ahol csak lehet ezeket a pénzeket támogatásokra fordítja a párt, jelenleg Kárpátalja egyetlen magyar nyelvű felsőoktatási intézményének megsegítésére zajlik a gyűjtés!

Na akkor nézzük a másik oldalt... SZJA... ugye miután a 39,2 millió forint miatt országos "tömeghisztéria" törne ki itt egy kis érdekesség:
http://jobbik.hu/rovatok/rolunk_irtak/nem_az_egykulcsos_adorendszerre

Azóta konkrét számok is vannak, amikből látszik, hogy ezzel a módosítással rengeteg alacsony keresetű még kevesebbet kap, sokan viszont több százezerrel nagyobb fizetéssel térnek haza... Ennek következtében nagyjából 300 MILLIÁRD forinttal több marad az amúgy is jól kereső (átlagon felüliek) rétegnek a zsebében... ami természetesen az ország lakóinak kis százaléka... Ez azt is jelenti, hogy ennyivel kevesebb adó folyik be a kasszába! Na most akkor miről is vitáztunk??? A képviselők átlagosan 170 ezerrel kapnak többet a törvény hatására, amit ha a Jobbikra vetítünk az éves szintem majd 94 millió forint, mégis egyöntetűen nemre szavaztak a törvénnyel kapcsolatban! Ez az összeg több mint 2szerese évente a többlet pártfinanszírozásnak... remélem most már azért kezdi érezni mennyi súllyal is van a latban az az összeg... érdekesség képen a fideszes képviselők többlet jövedelme az átlagos 170 ezerrel számolva: 536,5 MILLIÓ FORINT!!! És ott kivétel nélkül mindenki igennel szavazott, a VÁLSÁG idején, ahogy ön is fogalmazott!
S [2011.01.30., 18:05][válaszolok] #25
Tisztelt #22-es tokaji vendég! Először is az biztos, hogy nem én vagy nem ÖN fog döntést hozni a kérdésben. Azzal viszont vitatkoznék, hogy az általam leírt tényeket minden helyi ismeri. Igen a beruházó jelenleg a KÖH engedélyére vár. Szerintem a KÖH meg a tavaly szeptemberi UNESCO-ICOMOS vizsgálat ajánlására. (Vagy már ismerik a véleményt, de szándékosan várnak annak nyilvánosságra hozásával) A kérdés még nyitva áll. Az a tény, hogy annak elnöke úgy nyilatkozott, hogy a BHD visszalépett, és azt a BHD elnöke ezt megcáfolta arra utal, hogy valaki nagyot tévedett. A helyi politikai pártharcokat kihagyhatjuk ebből, mert ez szakmai, illetve kormányzati döntés kérdése. De a helyi népszavazás eredményét nem hagyhatjuk illetve a kormány sem hagyhatja figyelmen kívül.Az igaz, hogy még mindig a védőzónában vagyunk, de annak nagyon a külső szélén. A Natura 2000 területhez való tartozást vitatom.(a térképen Szerencs Prügy között van annyi nem ehhez a területhez tartozó hely, ahol az erőmű elfér). Illés Zoltán véleménye változhat az új tervek hatására. A BAZ megyei rendezési tervet meg lehet változtatni. Tokajt tudomásom szerint a kamionok zavarják, ez vasúti szállítással megoldható. A beruházáshoz a pénz tudomásom szerint megvan. Szerencs Város Önkormányzatnak igenis minden lehetőséget figyelembe kell venni amikor munkahelyteremtés lehetőségéről van szó. (rosszindulatú a figyelemelterelésre való hivatkozás, és tudom, hogy a többi lehetőség sincs elvetve)
tokaji (vendég) [2011.01.30., 18:54][válaszolok] #26
#25-ösnek! Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem én hozom a döntést ebben a kérdésben. (Bocsánat, azért még véleményem lehet.) Ha Ön még hisz abban, hogy mindaz, amit válaszában leírt teljesíthető, akkor Ön valóban nem csupán egy szerencsi polgár, hanem közel áll a politikához (politikusokhoz), így lehet optimista. Én az általam leírt információkkal rendelkezem, de Ön biztosan tudja azt is, hogy mit tartalmaz a polgármester úrnak tájékoztatásul elküldött jelentés, amit az UNESCO párizsi központjának készített a kormány, a Tokaj Borvidék Világörökség megőrzési állapotáról. Biztosan ez sem titkos anyag, mégis kevesen ismerik. Pedig - ha a hír igaz -, ez már itt van a Városházán. Valóban igaz, hogy nem tudunk semmit az UNESCO jószolgálati delegációjának a jelentéséről semmit - pedig nyilvános - , de arról sincs információnk, hogy a csütörtöki tárgyaláson egyetértettek-e a borászok képviselői az új helyszínen a kisebb erőmű felépítésével. Megjegyzem, talán korábban sem az Ön által említett hitelbank finanszírozta volna a projektet, hanem a Magyar Fejlesztési Bank. De ez már lényegtelen momentum. Mindegy, honnan van, csak meg legyen. Lehet, hogy minden feltétel teljesül, én a tőkében bízom a legkevésbé. Az Ön által rosszindulatúnak minősített megjegyzésemhez csupán annyit: korrekt ismeretek nélkül, az információk közvélemény előtti eltitkolásával (helyben és a kormány szintjén egyaránt), nagyobb az esély a téves következtetések levonására.
Err (vendég) [2011.01.30., 22:34][válaszolok] #27
A Szerencsi Hírek tudósítása szerint a borászok egyet értenének, csak pumpolnák még, hogy nem lehetne-e egy borminősítő állomást is az erőmű beruházás pénzből meg ilyesmi.
Gondolom később arról is szó lesz, nem mennének-e el szüretelni.
Hádám [2011.01.31., 00:20][válaszolok] #28
Ha már úgyis lesz egy csomó hulladékhő, legyen mellette szeszfőzde is ipari méretekben
tokaji (vendég) [2011.01.31., 11:36][válaszolok] #29
Abban a laboratóriumban, ahol a szalma nedvességtartalmát mérik, a tokaji bor minősítését is elvégeznék. Micsoda ökörség! Gondolják el, a címkén az szerepelne: "Az aszút bevizsgálta az erőmű laboratóriuma." A későbbiekben talán majd csokoládé-laborként is működhetne...
S [2011.01.31., 13:21][válaszolok] #30
Tisztelt #25-ös tokaji vendég. Hozzászólásában leírtakkal egyetértek. Nem csak az Ön hanem minden ember véleménye fontos lehet az ügyben. Valóban én írtam el a bank nevét a hitelt nyújtó bank az MFB lenne. Bocsának hogy feltételeztem a rosszindulatát ezért elnézést kérek. Valóban az információ közvélemény előtti eltitkolása találgatásokra adhat okot. Kívánom Önnek, hogy legyen Ön is optimista. #28-as Hádám ötlete szerintem megvalósítható.
Hádám [2011.01.31., 13:48][válaszolok] #31
Viccnek szántam, de ha belegondolunk, hogy az alkohol tulajdonképpen etil alkohol, akkor már nem is állunk messze a szintén sokat emlegetett etanol gyártásától... Na arra azt mondanám, hogy ha a kettőt együtt építenék meg, akkor egyrészt a hő is fel lenne használva, másrészt még jobban profitálna a város... persze ez utóbbiról szó sincs
Hádám [2011.01.31., 13:49][válaszolok] #32
Még valami, aki esetleg elhitte, hogy valódi elszámoltatásra kerül majd sor a választások után:
http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20110131-zuschlagper-masodfoku-itelet-k ...
erőmű (vendég) [2011.01.31., 14:24][válaszolok] #33
Szerintem igen sok gond megoldódna ha az emberek dolgozhatnának! De azt látni, hogy a boltokban nincs vásárló, a szerencsi vállalkozók meg sorra dőlnek be. Új munkahely meg nincs. Ami lenne az ellen meg folyamatosan tiltakoznak. / Tokaj, Tarcal/
Én azt sem bánnám ha maga az ördög teremtene állásokat csak lenne!
szomszéd (vendég) [2011.01.31., 16:07][válaszolok] #34
Szerencs sohasem szólt bele, hogy Tokajban mi épüljön ! Akkor??
Öcsi [2011.01.31., 17:06][válaszolok] #35
Mennyien dolgoznának tizen,ebböl öt igazgató négy müvezetö egy munkás.
Öcsinek (vendég) [2011.01.31., 17:14][válaszolok] #36
Ha egy ember dolgozik,az is egy család!Az a baj, hogy így se 5 igazgató,se négy művezető. se 1 munkás!Szóval így egy nagy "0" !!
Hádám [2011.01.31., 17:23][válaszolok] #37
Megy a vita, hogy hány munkahelyet teremtene vagy hányat nem... egy dolog biztos, ha nem lépünk, akkor garantáltan egyetlen egy sem lesz, sőt egyre kevesebb lesz! Ismét az a baj, hogy megy az udvariaskodás, "vajon mit fog szólni ez, mit fog szólni az".... kellene már egy határozott lépés, ha tetszik tetszik, ha nem, akkor így jártál... mit gondolnak, anno Széchenyi is szép szóval győzte meg az embereket?? Vagy Szent István higgadtan megbeszélte a "nomádokkal", hogy mától keresztények lesznek? Oké, itt azért nem elképzelhető a máglya alkalmazása ( ) De a lényeg az, hogy sumákolással és határozottság és persze AKARAT nélkül még semmi sem oldódott meg a történelemben... Pont aktuális esemény Balassagyarmat felszabadításának évfordulója! Képzeljük csak el, ha az ottani önkormányzatok leálltak volna egymással vitázni és veszekedni, közben meg a fél országot elfoglalta volna a szlovák... abszurd...
Hádám [2011.01.31., 19:52][válaszolok] #38
Egy kis érdekesség:
http://www.origo.hu/nagyvilag/komment/20110131-kairoban-tovabb-folynak-a-tuntete ...

Külön ajánlom a bevezetőt elolvasni:

"Most megtaláltuk a hangunkat" - jelentette ki az [origo] tudósítójának Kairóban egy kormányellenes tüntető. Az egyiptomi fővárosban tüntetők azt mondják, nem a szegénység, hanem az dühíti őket a leginkább, hogy hülyének nézik őket évtizedek óta..."

Annyira ismerős ez a szituáció...
tokaji (vendég) [2011.01.31., 21:04][válaszolok] #39
Hádám #38! Légy szíves olvasd el, mit írtam a #20 alatt! Sajnos ez a helyzet. Az országban és helyben egyaránt! Szerintem ennek nálunk is egyszer ennek vége lesz. Oszt' jó napot!
Hádám [2011.01.31., 22:25][válaszolok] #40
Olvastam már délelőtt! Azért is linkeltem ezt a cikket, mert rögtön megakadt rajta a szemem! A magyar népről sok száz éven keresztül bebizonyosodott, hogy toleráns, de hülyének semmiképp sem hülye, akik meg annak nézték őket, nézzük meg mi lett a sorsuk! Birodalmaknak képesek voltunk nekimenni puszta kézzel, akkor vajon sokáig fogjuk még tűrni azt, hogy a képünkbe röhögnek?
Vendég (vendég) [2011.02.01., 11:21][válaszolok] #41
,,Szerettük volna megtudni Szerencs vezetésének álláspontját, de a város polgármesterét lapzártánkig nem tudtuk utolérni." ( Magyar Nemzet, 2011.jan.31., Borsodi Attila: Mégis épülhet erőmű Szerencsen )
Hádám [2011.02.01., 12:16][válaszolok] #42
Biztos a sok titkáron nem tudták átverekedni magukat
42-nek (vendég) [2011.02.01., 13:06][válaszolok] #43
Savanyú a szőlő?!
S [2011.02.01., 14:37][válaszolok] #44
Tisztelt #20 tokaji vendég. Én hozzászólásából ítélve úgy érzem kissé tudatzavarban van. Mivel egyrészt azt mondja , hogy senki sem veszi komolyan a visszafelé mutogatást, ugyanakkor a jelenlegi vezetőknek felrója, hogy a múltban is képviselők voltak így nekik is közük volt a döntések hozatalához. Egyik mondatával üti a másikat. Akkor, ha komolyan kéne venni a visszafelé mutogatást, és valóban felelősség terheli őket, súlyos büntetést érdemelne a korábbi vezető. Illetve a képviselők is olyan mértékben amennyiben közük volt a döntéshez. (már annyiban amennyi információt a rendelkezésükre bocsájtottak a döntésükhöz) Ha meg nem veszi komolyan a visszafelé mutogatást , milyen jogon rója fel azt, hogy korábban is közük volt a döntéshez.
tokaji (vendég) [2011.02.01., 17:24][válaszolok] #45
Tisztelt #44 S! Azon sem csodálkoznék, ha az Ön által használt kifejezéssel élve "tudatzavarban" lennék, mert ami manapság történik kis városunkban, azt ép elméjű ember nehezen tudja értékelni. Leegyszerűsítve a hozzászólásomat (miről szólt): 1. Több képviselő, aki évekig ( a jelenlegi polgármester két évtizede!!!) ott ült korábban is az önkormányzatban, tehát hellyel közel tisztában kellett lenniük a város pénzügyi helyzetével (ami persze a korábbi években sem volt rózsás). 2. Ennek tudatában indultak a hatalom megszerzéséért, ígérve, hogy gyógyírt találnak a problémák megoldására. (A kormány majd támogatja a kormánypárti képviselőt, munkahelyteremtés jelenthet kiutat stb. stb.) 3. Elkészült az átadás-átvétel mérlege. A közmeghallgatáson a polgármester úr bemutatta a valós helyzetet, kivetítette a jegyzőkönyvet, miközben szörnyülködött és csodálkozott. 4. Több büntetőfeljelentés is született különböző "visszásság" miatt (szendvicsek, fürdőbelépők stb.). 5. Bemutatták a helyzetet. 6.Telnek a hónapok, és nem történik semmi, csak a csontvázak esnek ki a szekrényből. (Egeli alpolgármester: Ki mulatott Tállyán? stb.)6. A korábbi-mai képviselőknek nem róttam fel semmit a múlt miatt. Sőt! Idézet a #20 hozzászólásomból: " A múltban elkövetett hibákért ne vállaljanak felelősséget, de most már lassan meg kellene mutatni,hogy ők tudják, hogy mit akarnak a város lakói (és nem saját klientúrájuk)érdekében megvalósítani. De erről már nem beszélnek (kommunikálnak), mert esetleg őket is elszámoltatják majd később a választók. " 7. Tehát: megerősítem: engem nem érdekel most már az örökség (most már ismerem, bemutatták, a jelent és a jövőt szeretném látni. Például a négy évre tervezett programot, amit talán az önkormányzatnak kellene elfogadnia (nincs kétségem efelől, de lehet, hogy előtte a lakossággal is meg kellene vitatni. (Alap: a győztesek választási ígéretei.) No, ezt nem látom! Helyette siránkozás a pénztelenség miatt, átszervezések, klientúraépítés, pozícióhalmozás (mert többen gondolnak esetleg arra, hogy mi lesz velük négy (három) év múlva ahelyett, hogy a választóik, a szerencsiek érdekeit, a KÖZT szolgálnák! A polgármestert, már a Magyar Nemzet sem éri el pld. erőmű-ügyben, nehogy egyértelműen állást kelljen foglalnia. Nos, tisztelt S! Lehet, hogy az előbbiek miatt, valóban tudatzavarban vagyok. De lehet, hogy a városban nem vagyok egyedül!
Vendég (vendég) [2011.02.01., 17:36][válaszolok] #46
Az a lényeg, hogy ( sz.á. Titkár Úr szerint ) Szerencs egy szabad város!!!
Hádám [2011.02.01., 19:27][válaszolok] #47
Valaki nézze már meg, úgy hallottam megszüntették a Szerencsi Tükör adását a tegnapi nappal! Gondolom a "kommunikáció fejlesztése" volt a fő irányvonal....
Kondás Tibor (vendég) [2011.02.01., 19:53][válaszolok] #48
Igen Ádám jól hallottad, most néztem a szerencsi kábel tv adását és fekete alapon fehér betűvel, mint egy gyászjelentés, a jegyző asszony levélben értesítette a Szerencsi Tükör munkatársait, hogy 2011. február 1-től megszűnik a Szerencsi Tükör adása. Holott 2013-ig volt érvényes a szerződésük. Vajon mi a célja a polgármesteri hivatalnak a tájékoztatás beszüntetésével? Csak nem az új tanácsadó javasolta a polgármester úrnak ezt a lépést? Lehet, hogy nem jó tanács volt.
Kondás Tibor (vendég) [2011.02.01., 19:59][válaszolok] #49
A Szerencsi Tükör helyett, olvasgassuk a barikad.hu-t. Ezt is ott találtam:

http://barikad.hu/orb%C3%A1n_m%C3%A9g_t%C3%B6bb_izraeli_befektet%C5%91t-20110201
Vendég (vendég) [2011.02.01., 20:20][válaszolok] #50
A SZERENCSI VÁROSI TV-t egy bt tulajdonába játszotta át az előző polgármester , ez az állapot lett megszüntetve .
tükör (vendég) [2011.02.01., 20:40][válaszolok] #51
A totális helyi hatalom kiépítésének a Szerencsi Tükör is áldozatul esett. Állítólag a kommunikációért (is) felelős polgármesteri titkár,( a Taktaharkányból érkezett, Szerencsen tanácsot osztogató) új formát talált ki: lesz majd kincstári csatorna, ahol ellenőrzött keretek között, az alpolgármesterek felügyeletével és irányításával tájékoztatják majd az alkalmazottak a közvéleményt. (Állítólag a polgármesteri hivatalban készülő, elektronikus hírlevél kiküldését is Egeli alpolgármester hagyja jóvá.) Úgy, ahogyan ők akarják! No, majd meglátjuk! Az életbe lépő médiatörvény viszont keményen bírságol, és számon kéri kiegyensúlyozottságot. Reméljük akkor is, ha kormánypárti (al)polgármester lesz esetleg a segédszerkesztő! Talán majd a Szerencsi Tükörbe is belenéznek egyszer! A kép pedig talán még nekik is elszomorító lesz!
Vendégnek (vendég) [2011.02.01., 20:50][válaszolok] #52
Tisztelt #50! Talán a szakmai munkájukat kellene értékelni (bírálni). Azt, hogy helyi vállalkozókként (szerencsi adófizetőként), teljesítették-e a megbízásban foglaltakat. És, hogy kevesebb pénzébe került- e városnak? Dögöljenek meg a helyi vállalkozók! Számolják fel a cégüket, zárják be az üzleteiket. Ezt hirdették a választások előtt? Azért kíváncsi lennék, hogy a jelenlegi polgármester kinek játssza át a biztosításokat? Meg a karbantartásokat? Meg a rendkívüli könyvvizsgálatokat a hivatalnál, és a kistérségi társulásnál? Meg a gondnoki teendőket? És még sorolhatnám. Remélem, ez az állapot is meg lesz egyszer szüntetve!
Sármásy Marianna [2011.02.01., 21:27][válaszolok] #53
Már évek óta nincs kábel tv-nk, ezért kérdem a már régebben is "tünde tv-nek becézett" adásról van szó?

Amúgy igaza van Kondás Tibornak, igyekezzünk több forrásból informálódni, nem biztos, egy médiából kiderül az igazság. Sőt......
média (vendég) [2011.02.01., 21:35][válaszolok] #54
Kedves Mariann! Most lehet, hogy éppen az a baj, hogy talán túl keveset szerepel e jelenlegi polgármester a képernyőn? Ezért létrehozza a saját tévéjét, a "feri-tv-jét". Mellesleg nem emlékszem arra -az eltelt több mint tíz esztendőben -, hogy három hónap alatt kétszer szerepeljen a Szerencsi Hírek címoldalán a polgármester! Most már ez is megtörtént: az elmúlt év októberében, és az újság idén januári első számának első oldalán Koncz Ferenccel készült interjú olvasható. Miről beszélünk? (Azzal egyetértek: olvassunk több újságot, nézzünk többféle televíziót! (A tájékozottság szabaddá tesz!)
Hádám [2011.02.01., 21:43][válaszolok] #55
Nem ez a szomorú, hanem az a tudat, hogy mindenféle ökörségre szórták a pénzt ész nélkül most meg alapvető dolgokat szüntetnek meg, közmunkásokon akarnak keresni, és a lehető legalacsonyabb szinteken tisztogatnak... Ez lenne az elszámoltatás??? Bár mit várjunk.... országos szinten sincs semmi... eddig egyetlen egy ítélet nem született 1 év alatt.... Amit meg választások előtt hozott a bíróság (mszp kormány alatt!!!) zuschlag ellen, most azt is "túlzónak" tartják... így 2,5 év múlva szabadulhat... Utána majd valami főzőműsor sztárvendége lesz és róla cikkeznek majd a lapok... regényt ír börtönéveiről... és jobban fog ebből élni, mint bármely más tisztességes ember...
Érdekesség képen a "forradalom nevében" szinte minden pesten dolgozó volt csoporttársamat kirúgták, pedig volt aki építészeti és diplomadíjasként végzett kiváló eredménnyel!! 2 évig jó volt a munkája, most nem... Persze érthető, vegyünk fel minél nagyobb marhákat, azokat könnyű az orruknál fogva vezetni... Ne legyen senkinek okos gondolata, pláne nem hasznos, akkor a végén még jól jár a város! Valószínűleg ennek tudható be az is amikor itt hevesen szajkózzák a hülyeségeket a "névtelen szakemberek", ha esetleg olyan javaslatunk van, amire a hivatal legszebb álmában sem gondolt! Utána meg szépen visszahallom majd szavaimat valamelyik gyűlésen :D

Hajrá! Itt az idő!
Sármásy Marianna [2011.02.01., 21:57][válaszolok] #56
Kedves média!

Nem tudom, mennyit szerepel Koncz úr a tv-ben, annak viszont nagyon örülök, minden testületi ülést megnézhetek. Ezerszer többet ér bármely "magyarázatnál".
Igazán nem vádolhat senki a képviselő, polgármester úr kritika nélküli "imádatával" engem, de kötve hiszem célja lenne "feri-tv" vagy bármilyen saját tv létrehozása.

Interjú a polgármesterrel? Nem ez a városi újság fő célkitűzése? Mármint a város dolgairól írni, beszélni a vezetéssel?
Félreértett, én a korábbi "mindegy, hogy mi történik, mit tesz, de azonnal írjunk róla, lehetőleg retusált fotóval, idős otthonban csókolózva az ott lakókkal, mosolyogva bármit átadva, utcát lezárva közadakozva" stb. öncélú híradásokról bátorkodtam írni. Emlékezetét pedig frissítse fel, lapszámonként minimum 3 különböző fénykép kötelezően szerepelt a korábbi polgármesterről.

Tudom, sok a fontosabb ügy manapság, de jó lenne a régebbi - 2006 előtti - testületi ülések jegyzőkönyveit elérhetővé tenni. Mára is érvényes sok vitát eloszlathatnánk a hivatalos szavazásokról pl.
tokaij (vendég) [2011.02.01., 21:57][válaszolok] #57
Hádám #55! Ez is szomorú, meg az is szomorú! Így lesz az ember bánatos, és kiábrándult! Most így (nem) működik az ország! Osztják az észt itthon, de már idegesek pl. az Európai Parlamentben. Azt művelik a mostani (helyi) hatalom képviselői, amit évekkel ezelőtt megvetettek! De, ne sopánkodj! Jók az ötleteid! Lehet, hogy az erőmű hulladékhőjére alapozva lesz "itt szeszfőzde is ipari méretekre alapozva!" Meg detoxikáló állomás.
Sármásy Marianna [2011.02.01., 22:03][válaszolok] #58
Bizony, Ádám, ez a nagy magyar valóság. :(

Pedig mi szóltunk.........Emlékszem a rémült arcokra, a fröcskölő rikácsolásokra, amikor az elszámoltatásról beszéltünk. Ők most megnyugodtak, mi pedig maradtunk "masírozó hőbörgők".
Hádám [2011.02.01., 22:08][válaszolok] #59
Tisztelt tokaji! Látom nagyon megérintette ez a szeszfőzde dolog Még mielőtt többoldalas szóróanyagot készítene belőle, hangsúlyozom viccnek volt szánva! Persze semmi sem garantálja azt, hogy az erőmű és az acélszerkezet összeszerelő üzem is "vicc" marad, bár ezen nem nagyon fogunk nevetni....
média (vendég) [2011.02.01., 22:10][válaszolok] #60
Tisztelt Marianna! Ez csak döntés kérdése volt: most megnézheti interneten a testületi ülést felvételről (mert mint említette nincs kábeltévéje). Bár a mai közvetítésen mondta éppen Takács képviselő, hogy ezért többen a testületből a nézőknek beszélnek. Igaza van, legyen interjú akár kéthetente a város polgármesterével a város dolgairól, a címoldalon. De kérdezem? megtudtunk belőle valami újat, többet? Szerintem nem! Mert más az, ha az újságírói érdeklődik, vagy éppen a polgármester igényli ezt. Az emberek különbözők: talán ez a szerencsénk! Jelentem, felfrissítettem az emlékezetem: valóban az előző polgármester ott tetszelgett minden rendezvényen, a mostani meg bujdokol (még a Magyar Nemzet újságírója elől is), elérhetetlen! ( Pedig a választások előtt a piacon, meg a templomban is találkozhattunk vele!)
tokaji (vendég) [2011.02.01., 22:22][válaszolok] #61
Tisztelt Hádám! De lesz napelemgyártó-üzem, szigetelő-anyaggyártó-üzem, etanol-üzem ( a volt cukorgyár területén), meg betonelemgyártó-üzem, stb. Hagyjuk az erőművet, meg az OVIT üzemet a múltnak! Halljunk már valamit az előbbiekről. Már el kellene indulni legalább az engedélyezési eljárásnak (min. másfél év a világörökségi területen), hogy 2013-ban legyen valamiből, valami! De még mindig az erőműről lamentálnak az önkormányzat 2011. januári ülésén! (Még mindig tetszik a szeszfőzde projekt!)
Hádám [2011.02.02., 00:03][válaszolok] #62
Hát majd meglátjuk mi lesz belőle, egy napelem gyártó egység még a városnak se jöhet épp rosszul! Egyébként még ha viccnek is szántam, azért ismétlem nem feltétlenül hülyeség! Tanulmányozza az alábbi linket!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Etanol
Bukovszky Róbert [2011.02.02., 10:07][válaszolok] #63
Hádám! Mondjuk fogadjunk pénzben, ha itt az elkövetkező 4 évben napelemgyártás lesz, akkor én az általad meghatározott összegnek az ötszörösét adom Neked! Viszont, ha nem létesül akkor Te leszel kénytelen hozzám elbandukolni az alap összeggel! Várom a forintosított tétet! Mondjuk most nem vagyok úriember mert "úriember biztosra nem fogad"
Mondjuk adjunk egy jelszavat is a fogadásnak, ajánlom ez legyen a "Kilós" /ezt nem mindenki értheti/
Hádám [2011.02.02., 11:51][válaszolok] #64
Nem vagyok híve a fogadásoknak, főleg ha a lakosság boldogulása a tét... viszont nagyobb összeget nem mernék tenni jelenleg egyik "megszellőztetett" beruházó építkezésére sem! Én már csak akkor hiszem el hogy lesz, ha már dolgoznak benne az emberek! Egyébként a Grimm testvérek (Róna-Koncz) esete áll fenn, amíg kézzel fogható bizonyítéka nem lesz ezen ígéreteknek!
Bukovszky Róbert [2011.02.02., 12:27][válaszolok] #65
Szívesen elbuknám egy százast /ezrekben/ megérne nekem, hogy X ember munkát találjon és X Ft adóként gyarapítsa a város kasszáját. Legfeljebb a nyertes felajánlja a nyereményét valami jótékony célra, mondjuk lehetne érte venni néhány furiknyi sódert meg cementet és járhatóvá tenni belőle az Erzsébet tér játszótér melletti szakaszát! /Ez az a rész ahol nem kellett a vezetésnek a megnyer pénz, inkább lemondtak róla a Debreceni stadion építés javára/
Ven. (vendég) [2011.02.02., 12:32][válaszolok] #66
...és talán segíthetnénk az elbocsátottak nehéz helyzetén is?
Hádám [2011.02.02., 12:45][válaszolok] #67
Épp most beszélgettem az egyik ismerősömmel, a "mindenki jó fog járni" szellemiség jegyében havi 50 ezerrel fog kevesebbet keresni!!! Csökkentették a juttatásokat, a fizetését, a jutalmakat, a pótlékokat! Megsúgom nem vezető beosztásban dolgozik! Most akkor ki is jár jól? Mert nem a kisember az fix...
S [2011.02.02., 19:01][válaszolok] #68
Tisztelt #45-ös tokaji vendég. Hozzászólásában leírtakat lényegében megértem. Arról hogy tudtak-e a város hiányáról, hagy emlékeztessem Önt arra, hogy emlékezetem szerint a tavaly előtti közmeghallgatáson Takács képviselő úr (aki akkor a pénzügyi bizottság elnöke volt, de lemondott) úgy 250 milliónyi hiányról beszélt. Ekkor a polgármester asszony annyi ember előtt azt a kijelentést tette, hogy ez nem igaz. Sőt még gúnyolódott is azon, hogy a Takács úr cégének nincs tartozása, és hogy a város ennek a cégnek ingyen reklámot csinál. Ezt nem visszafelé mutogatásnak szántam, hanem annak illusztrálására, hogy milyen viszonyok lehettek akkor a testületben. A médiáról annyit, hogy nem tudom, hogy a Szerencsi Hírek újságon kívül milyen változtatást terveznek. Egy biztos, a városnak szüksége van újságra, helyi TV-re és az interneten is a város dolgait érintő tájékoztatásra. Azt, hogy ezeket ki irányítaná, esetleg cenzúrázná nem tudom. Javaslom várjuk meg, hogy mit hoznak létre, és annak ismeretében lehet kritikával illetni. Szerintem, úgy a munkahelyteremtés, mint a média területén útkeresés folyik. Remélem, hogy rátalálnak a helyes útra. Tudomásom szerint itt a Szerencsi Válaszon lévő fórumot nem a városvezetés cenzúrázza. a A türelmetlensége érthető, talán a "tudatzavara" is (gyakran előfordul velem is) Én arra várok, hogy inkább a majdan felépülő erőmű felesleges energiáját felhasználó szeszfőzde terméke hozzon minket "tudatzavaros" állapotba.
Hádám [2011.02.02., 19:54][válaszolok] #69
Ha ezt elérjük, ígérem mindenkinek aki itt kommentel én fizetem az első kört! Fel lehet jegyezni
tokaji (vendég) [2011.02.02., 20:50][válaszolok] #70
Tisztelt #68 S! Én már nem emlékszem arra, hogy mennyi hiányról beszélt a tavaly előtti közmeghallgatáson a polgármester asszony, meg doktor Takács képviselő. Abban talán egyetértünk, hogy azzal a (korábbi) és a választáson induló képviselő talán tisztában volt, hogy egymilliárd forint svájci frank alapú kötvényt bocsátott ki az önkormányzat, aminek a törlesztése már 2010-ben és az azt követő években esedékes. Megjegyzem ez a csokoládés reklám a közmeghallgatáson, meg Koncz országgyűlési képviselő által a Parlamentben többször megismételve, nekem ellenszenves. Lehet, hogy érdemes lenne pld. a Nestlé termékeit is népszerűsíteni, hiszen ők is tisztességes helyi adófizetők. (Mellesleg nem Takács István cégétől kérték a város vezetői, hogy fizessék be korábban a 2011. évi helyi adókat, hogy fizetést tudjanak adni. Persze tudom, hogy a politikai kampányban felhasznált csokoládénak is ára van.) A kifizetetlen számlák pedig nem csökkennek, hanem hónapról-hónapra növekednek, és már lassan kezelhetetlenek. Szerintem ez utóbbi helyzetnek a megoldása sokkal fontosabb, mint az újság átszervezése (aminek a tartalmában azóta sincs lényeges változás), vagy a televízió átalakítása, ami alaphelyzetben is milliókba kerül. Az pedig szerencse, hogy a Szerencsi Válasz (SZV) fórumán véleményt lehet nyilvánítani és itt valóban nincs cenzúra. A "szabad városban" a vezetésnek nem tetsző vélemények miatti megtorlástól tartanak az emberek (pedig a hatalmon lévők azt ígérték, hogy ennek majd vége lesz). Erre példa, hogy a város hivatalos honlapján elindított SZV-hoz hasonló kezdeményezés kudarcba fulladt. Egy-kettő "hivatalból" tett bejegyzésen kívül nem sok minden olvasható, mert nem merik őszintén leírni a véleményüket az emberek. Ott az első cenzor a vezető informatikus! Befejezésül: szerintem hamarabb nyílik majd egy kifőzde Szerencsen, mint épül erőmű, vagy szeszfőzde!
Hádám [2011.02.02., 21:30][válaszolok] #71
Megjegyzem én a szerencsi hivatalos oldalon is köntörfalazás nélkül tettem fel kérdéseket! Bár választ igen szegényesen kaptam rá... a "kérdezzen a polgármestertől" fórumban pedig egyetlen egyszer nem válaszolt egyetlen kérdésre sem, így kijelenthető 3-4 hónap távlatából, hogy kudarcba fulladt a fórum!
Ujság (vendég) [2011.02.03., 08:08][válaszolok] #72
Úgylászik minden fontosabb a városvezetének, mint valódi feladatok megoldása.Ha sorra vesszük : elhessegették a kincstár vezetőjét, ellehetetlenitették a sport-szervezőt, "átszevezik" az újságot, megszüntetik a szerencsi tévét, a régi jegyző inkább nyugdijba ment most meg a müvelödési ház igazgatója retteghet a fegyelmitől. Ezzel szembe ugyanúgy növekszik a hiány mint korábban ,ha nem jobban, az intézményekbe kevés az ember alig van takaritás , a z emberek féltik a munkahelyüket, munkahelyteremtésről meg egy árva szó sincs.Azt hallani a napkollektoros befektető továbbállt, a többiről meg még hir sincsJoggal várják az emberek, hogy amit igértek azt elkellene kezdeni teljesiteni.Ja ,hogy idő kell?? Az országgyülési képviselőnk lassan egy éve honatya! Gyorsan fogy az idő és a türelem!!
kérdés (vendég) [2011.02.03., 09:12][válaszolok] #73
ujság,

Írod, hogy "a müvelödési ház igazgatója retteghet a fegyelmitől".

Hogyhogy, miért?
Öcsi [2011.02.03., 09:18][válaszolok] #74
Van még egy-két "szocis"intézményvezető akit ellehetne küldeni és még van céges autó is a birtokukban amit lelehetne állitani.
Bukovszky Róbert [2011.02.03., 09:28][válaszolok] #75
Öcsi! Amennyiben egy picit bátrabb lennél és a saját neveddel mernél írni akkor biztosan Téged is sokan "elküldenének" valahová?
Szerinted a még meglévő intézményvezetőknek mi a bűnük, azon kívül, hogy nem a megválasztott vezetés hozta ide őket? Szerinted ki az aki nem megfelelően vezeti az intézményét?
Hádám [2011.02.03., 09:49][válaszolok] #76
Hát valljuk be őszintén azért a kulturközpontban lehetne gyomlálni, néha annyian vannak ott mint egy iskolás osztály.... Feltételezem olyan rengeteg a munka, hogy nagyobb létszám kell mint bármelyik osztályra a hivatalban
Bukovszky Róbert [2011.02.03., 09:55][válaszolok] #77
Hádám! Az lehet ott nem ismerem a helyzetet, de kijelentem, hogy G A, S A, Dr B G, F-né Á, mind szakmailag és emberileg kiválóan és nagy odaadással látják el a rájuk bízott intézmények vezetését. Belegondolok, hogy a megválasztott vezetés még néhány éve kit akart az ált iskolák igazgatójának, foggal körömmel talán még perrel is küzdöttek érte, lehet nekik is ajánlott valami jó kisd befektetési lehetőséget!?
öcsinek (vendég) [2011.02.03., 11:13][válaszolok] #78
Kedves Öcsi! Igen nagy baj van ott ahol nem az emberek felkészültségét nézik. Azt tanultam ,hogy ez az 50-es években volt igy! Ma demokrácia van! Legalábbis ezt mondják!Az elmúlt időben több olyan nevet is feltudnék sorolni akik egészen biztosan nem pártalapon jutottak álláshoz!Hogy ,,néhány példát mondjak - nézzünk szét a városüzemeltető területén,az óvodákban ,iskolákban, tűzoltóságon stb.
Vendég (vendég) [2011.02.03., 11:31][válaszolok] #79
A Kulturális központ (vár)igazgatója ,a mostani polgármester segítségével került a helyére , aki szakmailag igazolta is a hozzáfűzött reményeket . Az más kérdés ,hogy a várat használták az alkalmazott munkanélküliek gyűjtőhelyeként DE , MÉG EZ IS A KISEBB BAJ , AZ ÁLLAM ,ODA IRÁNYÍTOTTA A TÁMOGATÁSOKAT .
S [2011.02.03., 11:38][válaszolok] #80
Tisztelt #70-es tokaji vendég. Az adósságot vissza kell kell fizetni, még akkor is ha az svájci frank alapú. Mondjuk belegondolt már abba, hogy vajon, ha a választást RE nyeri meg vajon mi lenne a helyzet a városban. A csokoládét tudomásom szerint ingyen (ajándékként) osztogatták a közmeghallgatáson, és a parlamentben is. Mindenkinek joga volt azt nem elfogadni. Ha ez Önnek reklám és ezt ellenszenvesnek találja ez az Ön véleménye a dologról. (ha a Nestlé kávéport akart volna a közmeghallgatáson osztogatni, gondolom senki sem akadályozta volna meg őket ebben) Ha számlák hónapról hónapra növekednek, gondolom az nem ennek a vezetésnek a sara. Mivel tőlük eddig csak megszorításokról hallunk. Az Koncz úr képviselő tavaly áprilistól, de csak tavaly októbertől polgármester. ( Talán az sem hagyható figyelmen kívül, hogy listán Ficsor Ádám is ogy. képviselő tett, vajon ő mit tesz szülőföldjéért?) Pld. a szalmaerőmű felépítése az engedélyek beszerzése után már az eredeti méretben kettő évig tartott volna. Nagy bravúr lenne ,ha a fele méretben éven belül felépülne. Még a felesleges hőenergia hasznosításáról talán annyit, hogy azt a borászok is hasznosíthatnák. Egyrészt a nem megfelelő minőségű bor lepárlására, borpárlat készítésére, másrészt az un. sűrítmény készítésére melyet tudomásom szerint a must lepárlásával állítanak elő, és a bor minőségének javítására, édesítésére használják.
Bukovszky Róbert [2011.02.03., 11:57][válaszolok] #81
Restellem, de a #77-be ahol a mongramokat írtam G A elől kimaradt a "Dr" titulus, utólag is elnézést kérek Tőle!
Öcsi [2011.02.03., 12:11][válaszolok] #82
Én úgy tudtam hogy Dr B G független.
Öcsi [2011.02.03., 12:37][válaszolok] #83
Nézze Tisztelt 81-es Szerencsen még nem jött el az az idő, hogy valaki közalkalmazotként a saját nevét használja, mert biztos kirúgnák a nyilatkozatér.
Bukovszky Róbert [2011.02.03., 13:46][válaszolok] #84
Tisztelt "Öcsi"! (Úgy néz ki mégis magázódunk, én a választott nick neve után bátorkodtam letegezni, elnézést a modortalanságomért)
Én még ilyet nem hallottam, hogy valakinek a kimondott véleményéért kellene távoznia! Bennem ilyesmi fel sem merül a 'dübörgő demokráciában. Viszont, ha mégis létezik diszkrimináció, akkor Önnek az írásai alapján, nem, hogy félnie nincs mitől, hanem egyenesen előléptetésre számíthatna!
Öcsi [2011.02.03., 14:14][válaszolok] #85
Sajnos az önkormányzat egyes intézményeiben ahol az ember elmondja a véleményét, az biztos, hogy nem szerencsés,és ott még ˇszociˇvezetés van.
80-asnak (vendég) [2011.02.03., 15:00][válaszolok] #86
Sajnálom, hogy kettős mércével mér.R.-nére nehezményez a kötvények miatt, de arról nem szól , hogy a megye ahol polgármesterünk alelnök volt közel 10 milliárd értékü kötvény bocsájtott ki. Csakhogy abból nem épült semmi .Szerencsen pedig ha még esetleg Ön nem is értékeli vitathatatlanul sok beruházás történt. Elég csak Ondra gondolni,vagy a fürdőre, a bérházakra ,a körforgókra, jó náhány útra. De szerintem már nem erről kellene beszélni, hanem a jövőről!! Például a város mennyivel kap több állami támogatást,hogy működjenek az iskolák vagy óvodák , bölcsödék!Miből lesz iparűzési adó? Hogyan áll a munkahelyteremtés? Miből fognak megélni azok akik akik nem sürögnek-forognak az új vezetés körül??Na ezekre és hasonlókra várjuk a válasz mert a többi csak blabla, meg arra jó, hogy a tehetetlenségről elvonja a figyelmet!
86-osnak (vendég) [2011.02.03., 15:09][válaszolok] #87
Hol van az a "jó náhány út", mert a kátyúkat nem győzzük kerülgetni. A sok körforgótól meg már el fogunk szédülni.
87-esnek (vendég) [2011.02.03., 15:51][válaszolok] #88
Igaza van még több kellet volna! A megépitettek közül: Bajcsi-Zsilinszki ,Dózsa ,Késmárk,Zrinyi,Széchenyi, Kálvin köz, Pincesor,Kolozsvár,ipai park Ondi ut végig hogy csak néhányat emlitsek! Tudom még több rosszat fel lehetne sorolni!Pld Erzsébet tér! De azt a pályázatot már visszaadták!
Viszont a 37-est képviselő urunk elintézhetné!
tokaji (vendég) [2011.02.03., 21:19][válaszolok] #89
Tisztelt S #68! Fogalmam sincs arról, hogy mi lett volna akkor, ha R-né lett volna a polgármester. Egy dolgot viszont tudok: ilyen szomorú helyzetben még soha nem volt a város, mint manapság! Kormánypárti polgármesterrel/országgyűlési képviselővel! R-né a kampányában többek között azt vállalta, hogy befejezi a megkezdett és elnyert fejlesztéseket, és vállalja, hogy teljesíti a kötvény kibocsátásából adódó kötelezettségeket. És nem szeretné, hogy Szerencs a félbemaradt építkezések városa legyen. Ehhez kért négy évet! A választók másként döntöttek. Azt, hogy mi lett volna, ha őt választják meg, nem tudhatjuk! Ezért a jelennel kell foglalkozni. Lássuk be: nagy a tehetetlenség! A várost nem a megválasztott polgármester, hanem tanácsadói és az alpolgármesterek irányítják! Ez szerintem alapvető hiba, mert a választók neki adtak erre felhatalmazást. A kifizetetlen számlák összege hónapról-hónapra nő! Erre az elmúlt két évtized egyetlen évében sem volt példa. Nem kapják meg időben a köztisztviselők és a közalkalmazottak a fizetésüket.A polgármester meg az intézményeket járja, hogy fogadják el a munkavállalók ezt a lehetelnem helyzetet, hogy esetleg járandóságuknak csak a felét fizetnék ki. (Én még emlékszem az elmúlt év augusztusára, amikor a jelenlegi jegyző asszony széltében-hosszában felháborodva járta a várost, mert egy nappal később fizették ki a bért. Most ő ül a székben! Erre ugyan mit válaszol a törvényesség helyi legfőbb őre?) Előfordult városunkban az elmúlt két évtizedben hasonló helyzet? ÉS SZERENCS NINCS ELLENZÉKBEN!! Ennél rosszabb forgatókönyvre még akkor sem számíthattunk volna, ha nem a kormánypárti országgyűlési képviselőt/ polgármestert választottunk volna! Ahelyett, hogy ennek a súlyos helyzetnek a megoldásán dolgoznának a város vezetői, helyette embereket pakolgatnak ide-oda, személyi titkárt, gondnokot, titkárnőt vesznek fel, a polgármesteri hivatalban lassan már több az alkalmazottak száma, mint az ügyfeleké, szétverik az újság szerkesztőségét, önálló tévécsatornát indítanak több millió forintos költséggel, átszervezik az oktatást, fegyelmi eljárást indítanak, perek sokaságát zúdítják a város nyakába, nem fizetik ki a jubileumi jutalmakat .... Valódi munkahelyteremtés helyett az előző -általuk átkozott- polgármester által elindított erőműépítést citálják elő. Istenítik a csokoládét, miközben megfeledkeznek arról, hogy ezen kívül több tisztességes helyi adót fizető vállalkozás van a településen, akik hasonló reklámot érdemelnének. Az idén az évtized polgári bálja a városban, a kollégium által készített szarvas pörkölttel és más ínyencségekkel alig négyezer forintért! Fény, csillogás, dínom-dánom, amikor megszűntek a közmunkaprogramok, növekszik a munkanélküliség, a szerencsi üzletekben egy-két vásárló lődörög, az áruházakban már csak szemlélődnek a pénz nélküli vásárlók. Nem érkeznek az önkormányzat számlájára a helyi adók, mert sorra szűnnek meg a vállalkozások. Mi van ebben a városban? Valóban ezt akartuk?
vendég (vendég) [2011.02.03., 22:24][válaszolok] #90
"Nem kapják meg időben a köztisztviselők és a közalkalmazottak a fizetésüket.A polgármester meg az intézményeket járja, hogy fogadják el a munkavállalók ezt a lehetelnem helyzetet, hogy esetleg járandóságuknak csak a felét fizetnék ki."
Kedves 89-es, ha Ön tényleg tokaji (amilyen név alatt ír), akkor miért ilyen vehemens a szerencsi ügyeket illetően? És ha "tokaji", akkor honnan tudja, hogy a polgármester "járja az intézményeket"? Tudtommal pénteken kezdi járni azokat... vagy Ön többet tud és már ma is járja/járta? Miért pánikoltat Szerencsen, ha Ön tokaji? Mi a célja ezzel? Vagy mégsem tokaji? És honnan tudja, mit akar mondani a polgármester, ha mégis tényleg járja az intézményeket? (amihez joga van, hisz ő a fenntartó)
Túl sok a miért, kedves tokaji, de lehet túl egyszerű lenne a válasz, ha felfedné kilétét
Vendég (vendég) [2011.02.03., 22:36][válaszolok] #91
89-es, tökéletesen igazad van, nem erre kértek és kaptak felhatalmazást, ideje lenne már dolgozniuk valamit. 8 éve készülnek a kormányzásra és a polgármesteri székre, lett volna idejük felkészülni a vezetésre, nemcsak kapkodni, ötletelni. Végre szeretnénk látni már valami építő munkát is, nemcsak rombolást, és szeretnénk látni a fizetésünket, teljes egészében. Azért vannak ők hatalmon, hogy ezt a problémát megoldják, hát akkor ne mutogassanak állandóan visszafelé, hanem szerezzenek pénzt, hozzanak ide munkahelyeket, mint ahogy ígérték, hogy a város működjön és az emberek megkaphassák idejében a járandóságukat.
tokaji (vendég) [2011.02.03., 23:05][válaszolok] #92
Kedves #90 vendég! Nem mindegy, hogy "vendég" vagyok vagy éppen tokaji (bor)? (De ha már ennyire kíváncsi, akkor elárulom: Szerencsen születtem, és azóta itt élek. Remélem még sokáig!) Szerintem a véleményemre kellene figyelni! Akár fel is fedhetném a kilétem, de szerintem nem ez a lényeg. Azt is elárulom, hogy vállalkozó vagyok, így hát nem tudnak kirúgni a hatalmon lévők! (Ezért még boldog is lehetnék!) A szerencs.hu-n már biztosan nyomoznának utánam! (Mert tudják: "Szerencs egy szabad város!") A megjegyzéséhez. Ön biztosan jobban értesül arról, hogy mikor hova megy a polgármester - a városlakóknak ehhez semmi közük - , és lehet, hogy az én információim nem pontosak (őszintén tájékoztatjuk a közvéleményt - vesd össze a polgármester nyilatkozatával) de ma reggel az óvodák vezetőivel már konzultált a városvezető. Szerintem a felvetésekre, a kérdésekre kellene egyszerűen válaszolni, és nem Mátyás (Feri) király módjára, a nyilvánosságot kizárva járni álruhában az intézményeket. Megjegyzem: nem a polgármester, hanem Szerencs Város Önkormányzata a fenntartó! Ez utóbbi pedig nekem többet jelent Koncz Ferencnél!
Bukovszky Róbert [2011.02.04., 08:15][válaszolok] #93
Tisztelt "Vendég"! Már ne haragudjon, de nekem a régi mondás -"vak vezet világtalant"- jut eszembe arról ahogyan Ön számon kéri a "tokaji" néven írogató fórumtársunknak a beazonosíthatatlanságát!
reális (vendég) [2011.02.04., 08:32][válaszolok] #94
tokaji minden hozzászólásából tisztán kivehető volt, hogy Szerencsen él, szerencsi, és nem azért választotta ezt a nevet, mert tokajban él, hanem a bor kapcsán, de ezt a gyengébbek kedvéért meg kellett magyarázni... Végeredményben akárki is tokaji, nagyon egybevág azzal a mondandója, amit sok más embertől is hallottam már, érdemes odafigyelni arra, amit ír, többet megtudtunk pár hozzászólásából a városban zajló eseméynekről, mint a beharangozott "nyílt kommunikációból" és annak termékeiből (szerencs.hu fórum, újság)
Vendég (vendég) [2011.02.04., 09:57][válaszolok] #95
91-nek még a kutya is megtanulja , nem harap , abba a kézbe , ami az ételt adja .
De van durvább is "nem szarunk abba a kútba , amiből iszunk " , hozzászólásából az sugárzik , a kenyér adóját szapulja , vagy , ha nem , fogalmazzon pontosabban .
rezervátum (vendég) [2011.02.04., 13:45][válaszolok] #96
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal honlapján nyilvánosságra került az UNESCO és az ICOMOS szakértőinek jelentése, melyet a Tokaj-Hegyalján tavaly ősszel lefolytatott vizsgálatukról készítettek. Ebben megállapították, hogy a világörökségi értékek megóvása szempontjából meg kell akadályozni a szalmatüzelésű erőmű megépítését Szerencsen, s minden további építkezési elképzelést a világörökségi szempontoknak kell alárendelni. A világörökségi védőzónát ki kell terjeszteni a Taktaközre is. A világörökségi területen működő bányákat be kell zárni, csak olyan kisebb bányák működhetnek, amelyekben a hagyományos építkezésekhez termelik ki a követ. Le kell állítani az utak szélesítését.
http://www.vilagorokseg.hu/portal/hirek.php
tokaji (vendég) [2011.02.04., 14:04][válaszolok] #97
Azért mára kiderült, hogy a város polgármestere türelmet kért e hónap 10-ig az intézményekben a munkavállalóktól, mert nem tudják kifizetni a bérüket. (Így itt pontosítom a tegnapi hozzászólásomnak, "talán a felét fizetnék ki". részét" Tehát egyelőre semmit nem kapnak.) Azt hallani, hogy ennek az igazi nagy bajnak (szerintem nagy a baj, mert a türelmet, mint fizetőeszközt nem nagyon ismerik a szolgáltatók, meg a üzletek) az oka, hogy az időarányos állami támogatásnak csak a töredéke érkezett meg a polgármesteri hivatal számlájára. Az idén tovább csökkent a központi finanszírozása helyi önkormányzatoknak , állítólag Szerencs esetében az összeg éves szinten elérheti a 80 millió forintot. A lassan csordogáló adóbevételekből is már elköltésre került tavaly 115 millió forint, meg a rendelőintézettől kölcsönkért 15 millió forintot is vissza kell fizetni, és ne feledkezzünk meg a kormánytól az elmúlt év decemberében kapott 25 millió forint kölcsönről sem. Ez így cca. -115 millió forint, plusz - ha igaz a központi 80 millió forint elvonás -, akkor már -195 millió forint. (A kommunikációból mindez nem derül ki, de talán az idei évi költségvetés erre is választ ad majd.) És nem beszéltünk még a kifizetetlen számlákról, a pályázatok megelőlegezéséről stb. Tehát én azt gondolom, hogy valóban kritikus a helyzet, minden energiát ennek a mérséklésére kellene fordítani. Egyelőre hagyni kellene a szellemekkel történő hadakozást, a boszorkányüldözést, és mindazt amit már korábban említettem. Ilyen helyzetben, egy felforgatott, a talpáról a feje tetejére állított városban nehéz építkezni, csupán az emberek "megértésére" hagyatkozni. Mert az idő gyorsan halad, a pénz és a türelem pedig lassan elfogy!
tokaji (vendég) [2011.02.04., 14:30][válaszolok] #98
Tisztelt S #25 Az anyag nyilvánosságra került és a kérdés eldőlt. Kérem nézze meg mit írtam fentebb ezzel a témával kapcsolatban, és vesse össze a megjelent közleménnyel. (Végül is a téma miatt választottam a tokaji (bor) nevet. Valóban nem én döntöttem az ügyben, az Ön bizakodásának sem volt semmi alapja, és lassan az Ön által említett "tudatzavaros" állapotom is tisztul. Tehát nem épülhet az erőmű!! Így hát gyorsan elő kellene venni a többi, korábban beígért munkahelyteremtő beruházást!
rezervátum (vendég) [2011.02.04., 15:40][válaszolok] #99
Tisztelt S!
Jelentem én is "tudatzavaros " állapotba kerültem. Vagyis inkább kezd elborulni az agyam, olvasgatva az UNESCO jelentést. Szerintem a térségben élők többségénél hasonló hatást vált majd ki. Siralmas jövő kép kezd felsejleni előttem.
Néhány mondat a jelentésből /nem hivatalos fordítás/:

7. A SZAKÉRTŐK AJÁNLÁSA
7.1 A tervezett Szerencsi erőmű
A szakértők megállapításai:
- A szalmatüzelésű erőmű nem épülhet meg a tervezett helyszínen – Szerencstől keletre – mivel egy ilyen erőmű rendkívül negatív hatással lenne a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire: mindent meg kell tenni a beruházás leállítása érdekében.

- Semmilyen szalmaerőmű működéséhez szükséges szalma beszállítása nem történhet sem a világörökségi helyszínről (magterületről), sem a jelenlegi puffer zónából, sem a Bodrogköz és a Taktaköz árterületéről (melyeket a jelenlegi puffer zóna kiterjesztésével a világörökségi helyszínhez kell csatolni, mivel a botritizációt okozó köd/klíma ott keletkezik); továbbá olyan területről, mely (be)szállítási útvonala áthalad az előzőekben felsorolt terület bármelyikén.

- A világörökségi helyszín védelmét és kezelését meg kell erősíteni. A Kezelési terv – mely a kiemelkedő egyetemes értékeket hivatott fenntartani – céljai átvezetésre kerüljenek a helyi és a nemzeti területrendezési tervben azért, hogy bármilyen jövőbeni nagy volumenű beruházás a kiemelkedő egyetemes értékekre kifejtett hatásait már a beruházás kezdeti fázisában vizsgálni lehessen.

Részes Állam (KÖH) reakció: a folyamatban lévő új Világörökségi törvény (VÖ tv.) garantálja majd a fentieket.

7.2 A szakértők ajánlása a helyszín megőrzési állapotával kapcsolatosan
A szakértők megállapítása:

- Azon településeket, melyekben az épületek hagyományos építési eljárással épültek, tájvédelmi körzetbe kell sorolni.

Részes Állam (KÖH) reakció: jogi eszközök léteznek műemlékké való nyilvánítás útján miniszteri határozat alapján.

- A kezelési terv alkalmazása, adoptálása illetve átvezetése a helyi területrendezési tervekbe annak biztosítása érdekében, hogy a fejlesztések megfeleljenek a kezelési terv stratégiájának.

Részes Állam (KÖH) reakció: az új VÖ törvény biztosítja majd az ehhez szükséges eszközöket.

- A helyszín határainak logikus átgondolása a visszamenőleges hatályú, a kiemelkedő egyetemes értékekről tett nyilatkozat alapján.

- A puffer zóna kiterjesztésének átgondolása a világörökségi helyszínné nyilvánítás idején felmerülő ICOMOS aggodalmak figyelembe-vételével, mely Zalkod és Tokaj közelében lévő látkép védelmére vonatkozik, valamint a szakértők által javasolt kiterjesztés a lápra, mely az őszi köd keletkezésének helye, annak ökológiai védelmének érdekében.

Részes Állam (KÖH) reakció: a kiterjesztéssel kapcsolatos mindkét fenti ajánlás figyelembe lesz véve a visszamenőleges hatályú, a kiemelkedő egyetemes értékeket meghatározó nyilatkozat kidolgozása során. Kivizsgálásra kerül mind a védőzóna kiterjesztése, mind a magterület és a védőzóna kapcsolata.

- A helyszínen (magterületen) és a puffer zónában található kőbányák szabályozása. A kisebb kőbányák, amelyek a helyi épületek számára biztosítják az alapanyagot (követ) a régóta fennálló hagyomány folytatásaként fogható fel. Azonban az utak építéséhez alapanyagot biztosító jelentősebb kőbányáknak, melyek negatív hatással vannak a tájképre nincsen létjogosultsága és nem felelnek meg a kezelési terv stratégiájának.

Részes Állam (KÖH) reakció: nehéz feladat, levelek nemzeti és nemzetközi bányász szervezeteknek. A nemzetközi ICMM kötelezettségvállalásokat a magyar bányász szövetség nem adaptálta.

- A Forgalom stratégiai módon történő rendezése, amely a világörökségi helyszínt tágabb értelemben kezeli és összhangban van a jelenlegi kezelési tervvel, mely a falvakat és szőlő ültetvényeket hivatott védeni a tehergépjármű forgalom káros hatásaitól - zaj, rezgés, por, kibocsátás.
- Annak biztosítása, hogy nem kerül sor további útszélesítésekre a világörökségi helyszínen.

- A meglévő út menti élő sövény megóvása a földművelés vagy az útszélesítés érdekében történő minden káros beavatkozástól. Hasonló növényzet ültetése új utak mentén, a meglévő növényzet gondozása – tisztítás, metszés, telepítés útján ahol ez szükséges.

Részes Állam (KÖH) reakció: helyzetjelentés és 100%-os egyetértés a szakértők ajánlásával, ugyanakkor sajnos, hogy ez a feladat 2024-2027-ig (Tisza híd, elkerülő utak) nem látszik megoldódni.
S [2011.02.04., 16:58][válaszolok] #100
Tisztelt #99 rezervátum vendég. Köszönöm a tájékoztatást, már én is olvasgattam a világörökségi honlapon, állítólag oda február 2-án érkezett meg. Elsődleges véleményem az, hogy kezdem magam indiánnak érezni. Egy építésztől és egy tájépítésztől ehhez hasonló vélemény volt várható. Emberek ekkora csoportjának sorsáról, és ekkora területről azonban nem lehet csak világörökségi szempontból dönteni. Ne felejtse el azt sem, hogy ez szerencsére csak egy ajánlás. Az hogy ebből mi kerül a törvénybe az a kormánytól a parlamenttől, és nem utolsó sorban, az itt élő emberektől függ! De majd az egyes ajánlásokról részletesen is kifejtem véleményemet, ha jobban átrágtam magam a szövegen!
Bukovszky Róbert [2011.02.04., 17:15][válaszolok] #101
Rezervátum! Itt semmit nem számít a népakarat! Senkit nem érdekel, hogy mire szavazott a Szerencsi szavazók 82%-a! Remélem lehet számítani erre a magas százalékú szavazóra és egy szép tavaszi napon tudunk egy demonstrációt tartani, mondjuk a Demeter E úr? szőlőinek környékén. Nem a Polgármesterünk ellen, hanem az Ő vezetésével! Csak szóljanak, hogy mikor lesz én éppen ráfogok érni és ott leszek!
tokaji (vendég) [2011.02.04., 17:19][válaszolok] #102
Tisztelt S! De azért azt már ezek után elfogadja, hogy Szerencsen a szalmatüzelésű erőmű nem épül meg. Sem itt, sem ott, se fele akkora. Semmilyen! (Még azon a szűk, Szerencs-Prügy közötti, Natura 2000 által nem érintett területen sem.)
Ujság (vendég) [2011.02.04., 17:28][válaszolok] #103
Kérdés #73-nak! A válasz. Elfelejtették arról is tájékoztatni a közvéleményt, hogy a kulturális központ igazgatója ellen, -talán jelentési kötelezettség elmulasztása(?) miatt- az önkormányzat február 1-jei ülésén fegyelmi eljárást indítottak. Valami fémlopás van a történetben, csak érdekes, hogy rendőségi feljelentés talán nem született, a polgármester pedig már január 3-án értesült az esetről.
rezervátum (vendég) [2011.02.04., 17:40][válaszolok] #104
Kedves S!
"Egy építésztől és egy tájépítésztől ehhez hasonló vélemény volt várható."
Csakhogy ez nem a két szakértő jelentése. Hanem az ő tapasztalatuk / és ki tudja, hogy még mi alapján összeállított/
UNESCO-ICOMOS /mint szervezet /hivatalos jelentése, a nyáron esedékes Világörökségi Bizotsági ülésre. Az UNESCO a részes állam részéről az itt felsorolt "ajánlások" tekintetében határozott lépéseket vár el.
"Emberek ekkora csoportjának sorsáról, és ekkora területről azonban nem lehet csak világörökségi szempontból dönteni."
Az emberek 82 %.- 2010 okt.3.-án szerencsen már döntött.
KI és mit tett azért, hogy a többségi vélemény érvényesüljön?
vendég (vendég) [2011.02.04., 18:13][válaszolok] #105
Úgy látom a fagyi visszanyalt.
Az UNESCO is kezd rájönni, hogy kultúrtáj kategóriában nincs még egy ennyi tájsebbel borított világörökségi helyszín. Világossá vált a számukra a felterjesztési dukumentáció és a valóság közötti kontraszt.A kezelési terv szabályozatlanságából eredő, szubjektív döntések lehetősége.
A cím elnyerését követő években a / vállaltakhoz képest/ nagybirtokos szőlő termesztési rendszerek térnyerése a kisbirtokosi gazdálkodással szemben. stb.
A BHD ügyét nemzetközivé tevők lassan kezdhetnek aggódni a világörökségi cím estleges elvesztése miatt.
valaki (vendég) [2011.02.04., 18:15][válaszolok] #106
A cukorgyár bezárásáról miért nem rendeztek népszavazást?
Bukovszky Róbert [2011.02.04., 18:23][válaszolok] #107
"valaki" Kérem számoljon tízig és gondolja végig a #105 kérdését. utána 'kitisztult fejjel Ön is fogja tudni a választ. Amennyiben nem sikerül ígérem segítek!
tokaji (vendég) [2011.02.04., 19:06][válaszolok] #108
És ne feledkezzünk meg róla, hogy rövidesen létrejön a Zempléni Nemzeti Park. És lesz ám neki Igazgatósága is Tokajban. Arra azért - sok minden mellett- még kíváncsi vagyok, hogy mi történik a magterületen a hulladéklerakóval? Érdekes módon ez ellen nem háborogtak a borászok! Valóban rezervátum. A cukorgyár területén építsenek állatkertet. Sok lakója lehetne!
fecskés (vendég) [2011.02.04., 19:59][válaszolok] #109
tokaji 97#
Aprócska kérdések,
Mi a garancia arra, hogy 10-én lesz fizetés?
S hogy a következő hónapban nem ismétlődik meg mindez?
Aki eddig is egyik hónapról a másikra élt, az hogy húzza ki 10-éig?
Az hagyján, hogy a csekkeket nem lehet így időben befizetni, stb., de ennivalót miből tesz az asztalra így sok ember? Türelemmel kompenzálható az áram, víz és gázszámla? Ha besétálunk a szolgáltatókhoz, ők is türelmesen várnak majd? A húsos, kenyeres pultnál lehet türelemmel fizetni, vásárolni? Lehetetlen helyzet, elkeserítő.
vendég (vendég) [2011.02.04., 20:34][válaszolok] #110
Kedves fecskés!
Ne aggódjon. Mégsem olyan elkeserítő ez a zempléni rezervátum.
Kezdenek beszivárogni kormányhivatal vezetők , miniszterelnök /ezt nem írtam le csak nem tudom , hogy kell kitörölni / a térségbe .
Kúriák újulnak meg, lehet lesz majd dolgozni egy köcsög tejfölért a birtokukon. El lehet majd menni hajtónak a vadászataikra. Tehát ne adja fel van perspektíva.Ide szántam egy nagyon mosolygós képet. Érzékeltetve a poennek szánt hozzászólást. Csak menet közben el ment a jó kedvem.
tokaji (vendég) [2011.02.04., 20:56][válaszolok] #111
Tisztelt fecskés #109! A garancia kevés, szerintem egyre gyakrabban fordul majd elő hasonló helyzet, valóban többen élnek egyik-hónapról a másikra, svájci frank hitelükkel. És ha csupán az elmúlt hónapok (2010. októberétől számolunk, akkor már az idei esztendő szűkösnek bizonyuló költségvetéséből 155 millió forint költöttek el (3 hónap!) működésre, többségében bérekre. Ennyi idő alatt azért ez nem semmi! (Plusz titkár, titkárnő, gondnok, amikor a polgármester létszámstopot rendelt el. De látjuk, hogy ez a hivatalára nem vonatkozik.) Szerintem valódi költségvetési konszolidáció nélkül (és ez nem pótolható átgondolatlan, többször politikai színezetű intézkedésekkel), mert ellenkező esetben finanszírozhatatlanná válnak az intézmények, még alapjáraton sem üzemeltethető a város, és a továbbiakban sem lehet számítani arra, hogy másodikán fizetés lesz. Ez a valódi feladvány, amit szerintem nem lehet megoldani pótcselekvésekkel, "félállású" városvezetővel.(Értsd: polgármester/országgyűlési képviselő.) Úgy tűnik, hogy a képviselőség nem hoz pénzt a város konyhájára.
vendég (vendég) [2011.02.04., 21:03][válaszolok] #112
Répatermesztők, borászok. KÖSZÖNJÜK!
112-nek (vendég) [2011.02.04., 22:04][válaszolok] #113
Menj orvoshoz és vizsgáltasd magad.
111-nek (vendég) [2011.02.04., 22:08][válaszolok] #114
Sőt az előző vezetés több évi adóbevételt költött el előre.
tokaji (vendég) [2011.02.05., 10:16][válaszolok] #115
Tisztelt #114! Értem, tudom, mert amit leírt, ezt halljuk az elmúlt évi választások óta. Elhiszem, hogy nem voltak minden szám birtokában az indulók a város pénzügyi helyzetéről, de azért tudhatták, hogy kötvényestől együtt komoly a kihívás! Ennek tudatában szálltak ringbe a hatalomért, amit megszereztek, és azért ma már tapasztalhatjuk a mindennapokban, hogy immár élnek is vele. Gondolom, hogy az előző polgármester tisztában volt a költségvetéssel, és úgy gondolta, kezelni fogja ezt a helyzetet, ezért indult a tisztségért. De most már itt van a jelen, és azt próbáltam a véleményemmel érzékeltetni, hogy az elmúlt hónapokban, az új önkormányzat megalakulásától a költségvetés hiánya nőtt, a település központi állami támogatását az idén tovább csökkentette a kormány, a vártnál is kevesebb adóbevételre lehet számítani, erőmű sem épülhet, stb. így a helyzet szerintem kritikus, amit sürgősen kezelni kell! Erre pedig nem lehet válasz az Ön egy mondatos, mások által is számtalanszor ismételt véleménye. Azt, hogy mi történik e helyett Szerencsen, most már nem írom le, mert korábban erre is hoztam példákat, és a városban élők is látják.
Vége (vendég) [2011.02.05., 13:34][válaszolok] #116
Mivel a jelenlegi vezetés egy jó része az előző ciklusban is képviselő volt, így tisztában kellett lenniük a város helyzetével, hiszen képviselőként minden iratba betekintési joguk volt. Ha pedig valami nem volt törvényes akkor feljelentést kellett volna tenni. A jelenlegi városvezetés vélhetően tisztában volt a város helyzetével, de valószínűleg nagyon bíztak abban, hogy a jelenlegi kormány majd tolni fogja a pénzt a rendszerbe. Azonban a folyamatok nem ebbe az irányba mutatnak. Érdekes, hogy a jelenlegi "nemzeti" kormány indulásakor még erőteljesen liberális volt (saját definíciója szerint is). A kormány eddigi intézkedései inkább voltak hangulatjavítóak, mintsem a kisemberek számára kézzel foghatóak. Az egykulcsos adórendszerrel elérték, hogy a Parlamentben csücsülő összes honatya, és természetesen az eddig is magas keresetűek nagyságrendekkel több pénzt vigyenek haza, miközben az átlagember lassan éhen hal. Láthatóan nem tudnak mit kezdeni az ország gondjával, és az előttünk álló év ezt világosan meg is fogja mutatni. Szerencs problémája nem egyedi, számtalan önkormányzat hasonló helyzetben van. A visszafele mutogatás pedig lassan már lejárt lemez, az emberek (joggal) eredményeket várnának. Ha pedig nem tudja valaki megoldani a problémát, akkor le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat. Az Egyiptomi helyzet is jól mutatja, hogy a világ változóban van, ahogy hazánk is. Nehéz idők várnak ránk, melyet a jelenlegi pártok egyike sem tud megoldani. Mindegyik azt mondja, hogy náluk a megoldás kulcsa, de a zárat egyik sem találja.
tokaji-nak (vendég) [2011.02.05., 14:15][válaszolok] #117
Ha levenné a szeméről a vörös csillagot, talán ellátna az orrán túl is.
S [2011.02.05., 15:20][válaszolok] #118
Tisztelt #102 tokaji és #99 rezervátum vendégek. Először is mért baj az ha valaki bizakodó? Másodszor nem értem, hogy mért látják úgy, hogy az erőmű az utóbbi ajánlás alapján megvalósíthatatlan? Miután elolvastam az ajánlást, valóban elsőre nekem is úgy tűnt, hogy ez ilyen feltételekkel nem fog menni. De ha abban bízunk, hogy a felek kölcsönösen figyelembe veszik egymás érdekeit, és nem egymást támadják illetve egymásra mutogatnak, akkor ezen jelentés alapján is lehet olyan megoldást találni, ahogy a közmondás mondja, hogy " a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon " Először is leszögezném, hogy a jelentés valóban a tényeket tartalmazza, és ajánlásai is helytállóak. (Itt a Szerencsi Válasz fórumán 2008.12 hótól 2009. 3 hó-ig Politika/szalmatüzelésű erőmű pro-kontra Sass név alatt általam leírtakat fenntartva, tulajdonképpen engem igazolnak)
A jelentés pontjai szerint:
7.1 1 bek. - "A szalmatüzelésű erőművet nem szabad a tervezett, Szerencs várostól keletre eső területre telepíteni, mert egy ilyen erőmű súlyos negatív hatást gyakorolhat a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékét hordozó számos jellegzetességre. Ezért minden erőfeszítést meg kell tenni ezen beruházás leállítására."
Véleményem: igen nem a várostól keletre, hanem délre Prügy felé. Igen az eredeti beruházás leállítva (nem kb 50 kW teljesítmény hanem a fele)
2 bek. "- Bármilyen szalmatüzelésű erőműről lenne is szó, a szalma begyűjtése nem történhet sem a világörökségi helyszín, sem annak védőövezete területén, sem pedig a Bodrogköz és Taktaköz árterületein (amelyeket be kellene vonni a kiterjesztett védőövezetbe, hiszen ezeknek a területeknek köszönhetőek a botritiszesedéshez szükséges ködök), sem olyan területeken, amelyekről a begyűjtési útvonalak a fent említett területeken haladnának át."
Válaszom: Igen terjesszék ki a védőzónát, de esetleg kelet irányában szűkíteni is lehetne. Úgy látom a térképen közigazgatási határokhoz igazodik a térkép esetleg ezt lehetne közúthoz, vasúthoz folyóhoz vagy egyéb tereptárgyhoz kötni. Igen szalma begyűjtés ne történjen a területről, de én a szénát, és a venyigét nem zárnám ki)
3.bek. Lényegében a kezelési terv szükségességére utal, amit a világörökségi törvény elkészítése és megfelelő egyeztetés után sürgősen el kell készíteni. És tulajdonképpen a 7.2 első 10 bekezdése is erről szól.
7.2 11. bek "- A közlekedésfejlesztéssel (traffic management) foglalkozzanak stratégiailag megalapozottabb megközelítésben, amely a világörökségi helyszínt tágabb környezetében kezeli és tiszteletben tartja a jelenlegi Kezelési tervet abban a tekintetben, hogy „az ipari és nehézgépjármű forgalom káros – forgalmi zaj, vibráció, por és emisszió okozta – hatásaitól mentesíteni kell a világörökségi terület településeit”. Véleményem: Tulajdonképpen már leírtam a vasúton történő beszállítással, mindez megoldható lenne. Illetve az angol nyelvű változatban szerepel is egy térkép, ami egy új építésű 38-as főút Tokaj-tól délre való megvalósítása lenne. Ennek megépítésével a 37 főút szélesítése valóban nem lenne indokolt (ezt a következő bekezdés említi) De a vasút már megvan, sőt szerencsére a Hidasnémeti felé vezető vonalat sem számolták fel) A kölcsönös előnyök felől kellene megközelíteni a kérdést!
Mik lehetnek ezek:
1) Az erőmű által termelt felesleges hőenergia hasznosítása turisztikai célokat is szolgálhat, ami növelheti a vonzerejét a térségnek. (élményfürdő, jégpálya, szórakoztató sport fitnes központok)
2) A borászok is nyerhetnének vele, gondolok itt egy központi borlepárlóra, illetve sűrítmény készítőre, ahol minimális energiaköltségekkel lehetne ezeket elvégezni.
3) Szerencsnek is és Tokajnak is a hagyományokra épülő fesztiválok (bor, szüreti, csokoládé) rendezése az azokon való együttműködés csak hasznot jelenthet, mert ezzel is a turizmus, ezzel együtt az ebből adódóbevétel növekedne. Ne egymástól vonzzuk el a vendégeket, hanem egymásnak hozzunk új és új vendégeket. Ne legyünk irigyek egymás sikereire, és főleg nem legyünk pesszimisták!
Ui: Ja és ne legyünk türelmetlenek mert ugye "Jó munkához idő kell" (és pénz, de hátha megszán minket az unio) És ha mégsem valósul meg az erőmű akkor sem dől össze a világ keressünk más ide való beruházást.
Bukovszky Róbert [2011.02.05., 15:26][válaszolok] #119
"S"-nek! A kedves naivságáért!
youtube thumbnail
vendég (vendég) [2011.02.05., 17:52][válaszolok] #120
A misszió álláspontja szerint szükség van arra, hogy:
Szabályozzák a bányászati tevékenységet a helyszínen és annak védőövezetében. A helyi épületekhez szükséges követ kitermelő kisebb kőfejtők régóta fennálló hagyomány folytatásaként is tekinthetők. Azonban azoknak az útépítéshez szükséges követ kitermelő kőfejtőknek és bányáknak, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a tájképet, nincs létjogosultságuk, és nincsenek összhangban a Kezelési terv elveivel és szempontjaival.

Na arra azért kiváncsi leszek, hogy a világörökségi terület kezelésével megbízott világörökségi egyesület elnöke / a mindenkori tokaji polgármester/, ezen pontban foglaltak megvalósulásáért milyen vehemenciával fog küzdeni?
Mivel meglátásom szerint az itt megfogálmazottak értelmében a térség bányáinak a többségét be kellene zárni.

De remélem azt azért csak tudja,hogy bánnyával kapcsolatos dolgokat bizonyos időszakokban nem forszírozunk. Csak nehogy az UNESCO.-nak is baja legyen amiatt, hogy meggondolatlanul beakarja záratni a bányákat. Még a végen megszüntetik.:)
tokaji (vendég) [2011.02.05., 18:17][válaszolok] #121
Tisztelt 117-es vendég! Jelentem levettem, de ettől még nem változott meg a körülötem lévő
valóság! Ha majd a hatalmi gőgje engedi, és a nemzeti együttműködés jegyében a tudata kitisztul
akkor javaslom, hogy nézzen szét maga körül. Szerintem a fórum arra való, hogy leírjuk, ki mit
gondol az adott témáról. De addig, amíg Ön egymondatos üzeneteivel osztja az észt, én a továbbiakban
biztosan nem fogok ezekre válaszolni.
Err (vendég) [2011.02.05., 18:18][válaszolok] #122
Örülnék ha elmagyarázná nekem valaki, hogy miért jobb egy 25 MW-os erőmű az 50-nél?
Tekintve a bekerülési költségek elhanyagolható különbségét, és ha elhiszem s miért ne tenném, hogy a környezetet nem terheli veszélyes mértékben.
Most nem kell merni nagyot álmodni?
Nem kéne röhögtetni a beszállítás útvonalterhelésével. Tessék utat építeni, a 37-es úgyis járhatatlan szinte s van is valami igaz manapság már ködbevesző szándék erre.
Az energiatermelés szükségesebb nyereségesebb és stabilabb piacú tevékenység mint a Furmint s Hárslevelű borocskáké.
Azok termelése ettől még nem szorulna vissza, ha már van egy iszákosokból megélni kívánó lobby. :)
Másrészt közvetve sokaknak jelentene biztos bevételt a beszállítás, energianövénytermesztés illetve az eddig kárbavesző melléktermékek értékesítése.
Még legalább 1000 évig.
Nos?
Err (vendég) [2011.02.05., 18:29][válaszolok] #123
Továbbmegyek, meg kéne sürgősen vizsgálni a város hogyan tudna tulajdonrészt szerezni benne!!
Hádám [2011.02.05., 18:49][válaszolok] #124
Azért van itt pár nagyobb bánya, ami alkalmaz vagy "2-3 embert"!!!! Ráadásul ezek már akkor is itt voltak, amikor még sehol sem volt a világörökségi terület...Azt tudni kell, hogy a tájépítészek elsődlegesen a természetes környezetet tartják szem előtt, ami nem bűn, ezt tanulták, ezért is ez a nevük. Az a baj, ha maradéktalanul hagyatkozunk a véleményükre! Ha ezt a szakvéleményt vennénk alapul, akkor igen sok vállalkozás lehúzhatná a rolót! A megyei tervek pedig módosíthatók, ezek nem kőbe vésett számok! Ha ezt figyelembe vesszük, akkor elvileg Taktaszada már építhet szalmaerőművet, mert az már nem pufferzóna... Most akkor mi a különbség? E szerint a terv szerint Szerencsen még szélerőmű sem építhető, mert zavarja a tájképet.... na ez a durva... Éhendöglik a lakosság, de nem baj, ne építsünk semmit, mert így nem látnák panorámában a nyomort...
Hádám [2011.02.05., 19:04][válaszolok] #125
Reagálnék az új hozzászólásokra is! Az erőművel kapcsolatban kaptam némi információt, hogy voltak olyan elképzelések ( a szeszfőzdés poénommal egybevágó) melyek a gyár létesülését a polgármester úr által is favorizált etanol gyártással kötötték volna össze, mivel az lényegében alkohol termelés, így nagy mennyiségű hőre van szükség hozzá. Na most egy 50 MW-os erőműnek nagyjából 75MW hőteljesítménye van, a hatásfokot figyelembe véve. Ez túl sok ahhoz, hogy kertészeteket meg hasonló kis dolgokat fűtsünk csupán. Tehát mindenképp fel kell használni. Azt is "hallottam", hogy ennek tudatában lett leszavazva az ötlet. Na most alapvető kémiai (esetleg szeszpancsolási ) ismeretekkel lehet tudni, hogy a cukor az egyik legjobb alkohol alapanyag. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy újfajta növényeket kellene meghonosítani a termeléshez. Tehát a kulturtáj felhasználása nem változna drasztikusan! Szalmát meg akkor termelnének pufferterületen kívül. De érdemes lenne elgondolkodni olyan módszeren is, ami az etanoltermeléshez alapanyag, viszont a növényi megmaradó szárak az erőműnek lenne fűtőanyaga. Erről is hallottam elképzelést, hogy a hővel még szárítani is lehetne ezeket, ergo egy igen logikus körforgást lehetne kialakítani... Megjegyzem, volt olyan időszak és ezt úgy gondolom több idős, tapasztalt ember alátámaszthatja, hogy a cukorgyárat kőolajjal fűtötték! És akkor még sehol sem voltak jó minőségű szűrűk, sőt egyáltalán semmilyen nem volt! Akkor is volt aszú, akkor nem tudom most mi gátolná a képződésben... Tényleg kellene erről egy személyes vitadélutánt csinálni, érdekel lenne a dolog!
vendég (vendég) [2011.02.05., 19:19][válaszolok] #126
Kedves Hádám
Cukorcirok
Hádám [2011.02.05., 19:26][válaszolok] #127
Akkor erről is egy kis elmélkedést... Ugye alapvetően mezőgazdasági ország vagyunk...

http://www.agrarbazis.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog& ...
Err (vendég) [2011.02.05., 19:45][válaszolok] #128
75 MWh hővel, tekintve a hőátadás hatásfokát is, ki lehetne fűteni egész Szerencset akár, csakhogy nyáron is termelődik. Kiépítés horribilis költség.
Ezt elvetve, kizárt, hogy a vanból bajnak kéne következnie. Ma már ezernyi megoldást kínál a hőhasznosításra az élet.
Gondolom csak körül kéne nézni, máshol hogy csinálják. Terményszárítók, fürdő, kertészet stb
Akkor miért is nem?
Érdemes volna számba venni ki mindenkinek van szőlője újabban Hegyalján politikusi és retyerutya környezetből és nevesíteni.
Mindjárt meglelnénk a gátló körülményeket s tudatosulna kikkel is állunk szemben mi a területen élő lakosok.
Lehet hogy van aki nem tudna legaláb 1-2 nevet említeni? :-)
Nem kell a rizsa.
Sármásy Marianna [2011.02.05., 20:22][válaszolok] #129
Újra egymásnak esünk, ahelyett, hogy végiggondolnánk, kiknek az érdeke, a tokaji bor piacképtelensége, kiknek az érdeke az egészségtelen környezet, kik szeretnék itt eladni "génkezelt szemetüket" élelmiszerként, kiknek van szüksége "rabszolgákra".

Energiára szükség van, ám ezt több új - köztük "pofonegyszerű" magyar alternatívával - kellene minél nagyobb arányban előállítani.

Hőre is szükségünk van, egyszerűen néhány "kutató" kérdezze meg az idősebb szerencsieket, hol is gőzölgött régebben telente a városban és környékén a talajvíz. Talán ott kellene fúrni....

Kisebb szélerőművek nem rombolnák a kilátást. Persze, mint tudjuk előző pártunk és kormányunk eladta a magyar szelet. Igen, nem vicc, bár leegyszerűsítettem én is, ahogy a riporterek is. Az a lényege, kizárólagos jogot adták el, milyen gyártmányú szélerőműveket lehet telepíteni, a feltételek se kedveznek még véletlenül se a magyar államnak, se a magyar vállalkozóknak.

Naivan kérdezem, miért olcsóbb a tokaji bor - sokkal -, mint az egri? Kik is a szőlő felvásárlói? Kik szeretnék felvásárolni a szőlőültetvényeket, kik ajánlottak - ajánlanak pénzt a szőlő kivágására?

Olyan jó lenne egyszer eljutni oda, az legyen a legfontosabb nekünk legyen végre jobb életünk pártállástól függetlenül! Ne nekem, hanem nekünk, hiszen a világ forgandó, no és azt se feledjük a "virtuális pénzt" nem lehet megenni......
Err (vendég) [2011.02.06., 00:09][válaszolok] #130
Gyönyörű látvány lenne 25 zsolcai méretű szélerőmű.
Nembeszélve arról azokat telepíteni nem tolonganak darabonként 1 milliárd FT bekerülési költséget semmibevevő vállakozók.
Azt kell mgbecsülni kihasználni ami van, nem hóbortok után futkározni.
Hádám [2011.02.06., 07:53][válaszolok] #131
Kedves Err!

Többféle méretű, teljesítményű és árú szélerőmű van! Akármit is beszélünk, itt is van olyan terület, ahol a kutyát se zavarná a dolog! Érdekes, hogy pl a hollandokat, osztrákokat, németeket stb. nem zavarja a dolog... gondolom rájöttek, hogy a közel "ingyen" dolog azért mégis csak megéri Egyébként számoljunk, ha már emlegette! Ha építenénk 25 ilyet az 25 milliárd lenne! A zsolcai ha jól tudom 2 MW teljesítményű, ergo a 25 db lenne 50 MW még ha nem is folyamatosan termelődne. A tervezett szalmaerőmű is 50 MWra van tervezve, ami ugyan folyamatos, viszont állandó teherautó forgalom van mellette, tömni kell tüzelővel és a salakot is el kell szállítani, ráadásul az építési költséget 47 milliárdra kalibrálták. Nem mondtam, hogy agyba főbe építsünk mindenfelé, ráadásul azt se, hogy ezt az önkormányzatok saját költségükre tegyék, de szerintem nem kellene tiltani, ha valaki beruházna erre. Pl a világörökségi területen egyáltalán nem építhető... Gondolkodjunk csak... alternatív energiaforrást kiaknázni nem lehet, szemétlerakót lehet... hogy is van ez?
tokaji (vendég) [2011.02.06., 09:54][válaszolok] #132
Tisztelt S #118! Onnantól kezdve voltam én is bizakodó az erőmű megépítésében, miután bejelentette a beruházó, hogy teljesítette a borászok korábbi követeléseit, (ezek közül a legfontosabb a fele akkora teljesítmény), majd miután kéznyújtásnyira volt az MFB-vel a hitelszerződés aláírása. Egyetértek a város polgármesterével abban, hogy a borászokkal történő megegyezés nélkül nem valósulhat meg a létesítmény (azt már csak én teszem hozzá, hogy semmilyen ipari fejlesztés). Lássuk be: a borászok pedig nem akarják! A tokaji polgármester is tovább protestál. (Bár most kíváncsi vagyok, mit fog szólni a bányákkal kapcsolatos UNESCO-ICOMOS állásponthoz. A legnagyobb ipari méretekben útépítéshez alapanyagot biztosító cég - bányái a magterületen Tarcal, Tállya) vezérigazgatója korábban a város alpolgármestere volt. Ez a cég éppen a minap ajánlott fel a szerencsi polgármesternek öt millió forint értékben követ, a Szerencs-patak töltésének a megerősítésére...) Így pedig nem lehet egyezségre jutni! A vasúti szállítás azért nem olyan egyszerű, mert ahol a fűtőanyag "terem" ott nincs sínpár, drága, ezek miatt nem gazdaságos. (Ezért tért át az utóbbi években a cukorgyár is a növény közúton történő beszállítására.) Taktaszada környékén hasonló lenne a helyzet. Az érveit elfogadom, de tudom, hogy az ellenzők körében továbbra is következetes álláspont, hogy van létjogosultsága az erőműnek Magyarországon, de nem Tokaj-Hegyalján. Szerintem érdekérvényesítésben a borászok a jobbak (ezt már bizonyították), így ebben az ügyben én továbbra is pesszimista vagyok.
A szélerőmű ügyében már valamikor voltak puhatolózások. Már akkor megakadt a dolog, amikor kiderült, hogy ahol a szélcsatornák vannak, az Natura 2000-es (természetvédelmi) terület. Ott meg tiltott az ilyen monstrumoknak a felállítása. (No meg a madártani egyesület is tiltakozott!) Ezt a feladatot pedig még a tájépítészek sem tudnák megoldani, mint megtették ezt az erőműnél. Mert ilyen szakemberek vettek részt a létesítmény áttervezésében és a kultúrtájba történő beillesztésébe (lesüllyesztés, dombok, őshonos növények, fák). Ma már tudjuk: soha nem láthatjuk meg a munkájuk eredményét.
Err (vendég) [2011.02.06., 12:27][válaszolok] #133
Hádám.
A szélerőmű energiája mint írta is rapszódikusan áll rendelkezésre, nem is kedveli az áramszolgáltató mindezért, bár köteles átvenni.
Nem mi építenénk, a beruházók.
Namármost a szalmatüzelésűre már van beruházó, itt kopogtat. Alapanyag is van amit el kell tüntetni amúgy is, ennek is haszna van.
Járjunk a földön.
Világörökség? Figyu. A TVK sárga mérgező felhői jól láthatóan Szlovákiáig kalandoztak évtizedekig.
Ha ma nem zavar, akkor nyilván müszaki megoldás született mintahogy van az erőmű esetében is erre.
Ki kell lépni a világörökségi zónából és kész. Mi köze Szerencsnek a borvidékhez és főleg milyen volumenű a haszon belőle, ha van egyáltalán? Na ez alapján kell ítélni.
Ez a mi földünk nem a borlovagoké, vegyük már komolyan.
Err (vendég) [2011.02.06., 12:56][válaszolok] #134
Sarkítok:
a tisztelt borászok felé a következő kérdést kellene feltenni:
-önkormányzatok adókiesésének pótlására és lakosság megélhetésének javítására x milliárd Ft-ra van szükség.
Kifizetik?
-Nem? -akkor viszont látásra uraim.
Err (vendég) [2011.02.06., 13:27][válaszolok] #135
Na jó látom csak én vagyok, hát két utolsó provokatív:
Tessék mondani ez egy rezervátum?
Tessék mondani a polgármester pusztán egy helytartó?
Üdv.
S [2011.02.06., 14:09][válaszolok] #136
Tisztelt #132-es tokaji vendég. Érvelésével lényegében egyetértek. De talán azt is figyelembe kéne venni, hogy eddig mennyi kárt okozott Szerencs város vezetőinek és Tokaj város vezetőinek rivalizálása. Egymás érdekeinek figyelmen kívül hagyása, egymás eredményeinek lebecsülése, egymás iránti irigykedés. A BOON-on a tokaji polgármester úgy nyilatkozott, hogy Tokaj-Hegyalja a borászatból és az idegenforgalomból él. Mintha nem venne tudomást arról, hogy van itt egy közel tízezer lakosú város, ahol szerintem az emberek töredéke él ebből. Tavalyi adatokat mondok kb. 15 %os a munkanélküliség, és van olyan környező település, ahol az emberek 25 %-a munkanélküli. Megnéztem a zempléni nemzeti parkért lobbizó egyesület programját. Ebben a park határa nyugaton a Hernád Sajó délen délkeleten a Tisza északon a szlovák határ lenne. Ebbe ugye Szerencs is beletartozna. Ugyanakkor a programban szó sem esik Szerencs városról, annak turisztikai vonzásáról. Mintha Tokaj tudomást sem venne arról, hogy itt van egy város. És ennek a városnak is meg kell élnie valahogy. Ja és a nemzeti park székhelye természetesen Tokaj lenne. Tehát Tokaj úgymond hegemóniára tör a területen. (de például, Abaújszántót sem említi, pedig ez a város is itt van). Ha Szerencs bevállalta, hogy úgymond megvédi a Világörökségi magterületet, mivel a védőzónába van, annyi kompromisszum elvárható lenne Tokajtól hogy támogassa Szerencs iparosodási törekvéseit. És ne nézze levegőnek, ne ágáljon ez ellen. Nem beszélve arról, hogy Tokajban csak fele annyian laknak. A világhírű és annyira védett bort tokajinak hívják. Valamikor volt Szerencsnek is elődeink által kivívott hírneve (szerencsi csoki, szerencsi cukor) de ez már a múlt. De az itt élő embereket még nem szabadna eltemetni, semmibe venni rezervátumba zárni! Szerintem Tokaj önteltsége eddigi sikerei miatt átesett a ló túloldalára. Illetve van ennek gazdasági vonzata is ők szeretnének gazdálkodni az unios pénzekkel (gondoljunk itt a betelepült politikus borászokra és nem csak a kormányzópártiakra) De szerintem Szerencs nélkül és korszerű versenyképes ipar nélkül (amibe szerintem még a terezett erőmű is beleférne) a térség nem fog fejlődni. És remélem ezt a helyi politikusok és a kormány is felismeri! Ui: Az igaz, hogy ahol a fűtőanyag terem ott nincs sínpár, de az is igaz, hogy lehet erre is logisztikailag gazdaságos megoldást találni!
Err (vendég) [2011.02.06., 15:34][válaszolok] #137
Tokaj sikerei?
Munkahely sehol. Megélhetés alkalmi szőlőmunka, meg segély, minimálbér a környéken ingázva. Kis 4 ezres városka.
Élettere semmi.
Mit hőbörög a szúnyog mondhatnánk.
Hogyan is lehetne ez az egyébként nekem kedves városka területi központ?
Már ott elbuktak, hogy anno idetelepült a cukorgyár.
Most is attől fél a polg. mester úr, hogy megint lépéshátrányba kerül.
vendég (vendég) [2011.02.06., 16:53][válaszolok] #138
"Májer János, a Borvidéki Világörökségi Egyesület elnöke határozottan állítja, hogy öt év múlva a szerencsiek is örülni fognak annak, hogy az erőmű projekt „dugába” dőlt- majd hozzátette, hogy Világörökségi Törvény hiányában az UNESCO és az ICOMOS mentette meg Tokaj-hegyalját a leértékelődéstől, a végső pusztulástól. Köszönet a helyi civileknek, és a nemzetközi szerveteknek ezért!

Májer János

Tokaj város polgármestere "

Köszi:)
laikus (vendég) [2011.02.06., 18:46][válaszolok] #139
Mennyi idö alatt térül meg egy erömü-beruházás?
Néhány km-el idébb vagy odébb,(tili-toli) számit-e valamit?
Amikor majd elfogy a támogatás (a pénz)tud-e tovább gazdaságosan üzemelni,vagy bezár?
Kik fogják fizetni a környezet-kimélö új erömüveket?
Az utolsó kérdésre tudom a választ: a Tisztelt Fogyasztó. Közvetve, közvetlenül.+ÁFA
Err (vendég) [2011.02.06., 19:07][válaszolok] #140
47 000 000 000 FT/24*50 000*365*kb 3Ft
ha van kWh-ánként 3 Ft nyereség.
Évben kapva az eredményt.
Hozzávetőlegesen 40 év pesszimistán számolva.
Err (vendég) [2011.02.06., 19:13][válaszolok] #141
Ezalatt a város adóként kapna mondjuk
10 000 000 000 Ft-ot. (10 milliárd Ft,) de inkább jóval többet, mert infláció, energiaárának növekedése. Valamint egyéb esetleges hozadékokkal nem számolva, mint hőhasznosítás pl. Na és munkahelyek, és bevételek a beszállítóknak.
Hádám [2011.02.06., 20:39][válaszolok] #142
Az az igazság, mondjuk ki bátran, Tokajnak semmi se jó ami nem az övé, Szerencsen meg van egy rakás bamba politikus, aki még csak véletlenül sem akar "konfliktust" a tokaji polgármesterrel... ő meg röhög a markába, hogy újra és újra hülyét csinálhat Szerencsből... ez lenne az erőteljes LOBBI a városért, amit oly sokszor hallhattunk mind a tavaszi mind az öszi kampányban???
Err (vendég) [2011.02.06., 20:50][válaszolok] #143
Az urak megegyeztek a közös gazda asztalánál, vagy inkább a szőnyeg szélén ácsorogva, hogy errefelé hagyományosan kell megélni: kapa, kétágú, permetező s ez mindaddig úgy lesz amíg el nem zavarják, zavarjuk őket a frászba.
Egy polgármester rabszolgája a választóinak s nem bizottságokba elnököl illegitim módon kevesek érdekeit szemelőtt tartva a többségével szemben. Jobb helyeken.
Err (vendég) [2011.02.06., 20:57][válaszolok] #144
Az északi határszélén van egy romfalu. Derenk. Lakóit a kormányzó úr kiköltöztette, mert ott akart vadászgatni. Ma ugyanez zajlik más eszközökkel de nagyobb léptékben meglátásom szerint. Maradhat a koldustömeg, a többi meg fusson ha nem tetszik neki. A tények makacs dolgok. Így is lehet szemlélni.
Hádám, hát jobbról előzöm. :-)
Jóccakát.
Err-nek (vendég) [2011.02.06., 21:16][válaszolok] #145
Err-nek: az Ön által magasztalt kommunisták magyar honfitársaink ezreit nyomorították meg, küldték halálba, eladósították az országot és nagyobb pusztítást végeztek a nemzet lelkében, mint amit történelmünk során bármely külső erő képtelen volt véghez vinni. Úgyhogy Horthy Miklósról ne ferdítsen, Ön itt névtelenül mocskolódva a nyomába sem érhet ilyen nagy formátumú embernek! Olvasson utána, hogy a kormányzó miért és milyen feltételekkel telepítette ki a falu amúgy igen csekély számú lakosságát. Gyakran összetűzésekbe keveredtek a vadőrséggel, például mert a legszebb állatokat a lakók kilőtték. Cserébe nem fenyítést, hanem másfélszer akkora, sokkal jobb minőségű földterületet kaptak a környéken, ami miatt viszont az Ön elvtársai pár évvel később mint "kulákokat" terrorizálták őket. Amit Ön erőszakos kitelepítésnek sugall, az manapság is létezik, kisajátításnak hívják. Bizonyára azt sem tudja, hogy a korabeli diplomáciai összejövetelek fontos eseményei voltak a vadászatok, ahol könnyebb légkörben tudtak tárgyalni a hatalmak vezetői. Egy dologban viszont igaza van: a tények makacs dolgok!
Hádám [2011.02.06., 21:34][válaszolok] #146
A kisajátítás sem valami "ördögtől" való dolog! A törvény előírja, hogy teljes kárpótlás jár a megvásárolt ingatlanokért! Szóval ez nem csak úgy megy (remélhetőleg), hogy a csúnya állam csak úgy elvesz... az a szocializmus volt!
Nem összekeverendő a Jobbik által emlegetett államosítással, ott a nevetséges (vérlázítóan) alacsony árakon átjátszott régi állami tulajdonú vagyontárgyakról van szó, amiért jobb országban súlyos börtönbüntetéseket szabnának ki az üzletet lebonyolítókra! Gondolok itt például az Andrássy úti ingatlanokra (több milliárdos ingatlano 1-2-300 milliókért), az ikarus tönkretételére, a cukorgyárak leamortizálására és eltörlésére és sajnos még sorolhatnám... majdnem áldozat lett az Gyulai Húskombinát, a Szerencsejáték Rt., a Hévizi Gyógyfürdő ha emlékszünk a Kóka mizériára....
Err (vendég) [2011.02.06., 23:10][válaszolok] #147
145-nek.
Még mielőtt elhinné nem mondott szamárságokat mindjárt ott a "környéken", jó 100 km-re kaptak egy lapájt Emőd mellett. Hegyvidék helyett.
Másik, ha megfigyelte mondókám pártok feletti volt, de ugye valami mégiscsak leülepedett kelmedben nevesített becsületes hozzászóló barátom. A tényekkel keljen vitára nem zavaros képzeteivel. Üdvözlöm. :_)
Err (vendég) [2011.02.06., 23:50][válaszolok] #148
Hádám.
Ön állítólag településmérnök. Mondja már meg, mit érne kisajátításkor egy ház, vagy csak eladáskor, ami olyan faluban városban fekszik, ahol nincs megfelelő munkahely, lepusztulóban az úthálózat és úgy általában szegénység a jellemző.
Mert miután elszegényedik a vidék erről beszélhetünk majd.
Köszönöm előre is.
Ne szocizzon már, nem is tud róla gyakorlatilag semmit.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 08:17][válaszolok] #149
Tisztelt, Hölgyek, Urak! Legyen már elég a sopánkodásból! Ropikat, sört előkészíteni a legkényelmesebb fotelban elhelyezkedni és tessenek tárt fülekkel hallgatni a Miniszter Elnök úr évértékelő beszédét! Meg fogják látni, hallani, hogy rendben van itt minden!
Csak Önök ilyen kis telhetetlenek, semminek nem tudnak örülni, mindennek csak a negatív oldalát látják! Nem hiszik amit írok? Majd a nagy beszéd után elhiszik!?
erőmű (vendég) [2011.02.07., 08:58][válaszolok] #150
Vasárnap esti híradásban hallottam, hogy a szalmatüzelésü erőműnek Szerencsen befellegzett. Ugyanis az UNESCU nem engedélyezi! Így van ez ! Az UNIÓ bezárja a cukorgyárat Az UNESCO nem engedi az erőművet,az OVIT elmegy magától, a kormánytól állitólag 80 millióval kevesebb állami támogatást kapunk,fizetés meg nincs! Ténleg mögöttünk a kormány??
Robinak (vendég) [2011.02.07., 09:23][válaszolok] #151
„Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

„Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen!”

„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni."
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 10:01][válaszolok] #152
"#151"! Szép beszéd, szinte kívülről meg is tanultam! Igaz is minden szava! Az a baj, hogy ezt az elmúlt ötven évben bármelyik miniszterünk elmondhatta volna. Ez az egy legalább bevállalta!
Nem akarom magamat ismételgetni, de azért utoljára még megírom; "kutya ez mind amelyik odakerül, szerintem a levegőben lehet valami abban a 'házban, mert amikor oda szavazzuk őket még mind normálisnak tűnik, 'oszt ott meg mind elvesztik az eszüket. Mondtam már annyira mindegy, hogy "Duslágnak" vagy "Kaya Ibrahimnek" hívják a pácienst a lényeg az, hogy sok-sok pénzt ellehessen rajta keresztül lopni! A mostani csürhével is az a bajom, hogy ők még szentként próbáltak tetszelegni a nép szemében lepellel eltakarva a valódi énjüket, aztán ez a lepel most szép lassan csúszik lefele és már mindenki (80-85%) érezheti a 'lábszagukat. Kivéve azt a néhány tízezer embert aki nem a lábukat szagolhatja, ők azok a 'szerencsések? akik a hátsójukat ny@logathatja.
Én mindenkitől megszoktam kérdezni, így itt is felteszem a kérdést másodszor is; Önnek, Neked, Nektek vagy a családotoknak, vagy vállalkozásotoknak, vagy csak egyszerűen a környezeteteknek mivel lett szebb, jobb, élhetőbb, kiszámíthatóbb az életetek, milyen perspektívát véltek felfedezni?
Kérem az előbbi kérdéseimre ne válaszoljanak azok akiket feljebb a "szerencsések" közzé soroltam, tehát azok akik akarva, akaratlanul, okkal, ok nélkül, de most a mások kitúrásával /esetleg nekik kreált állásokkal/ most ott ácsorognak a fazék vagy ahogy feljebb fogalmaztam a 's.gg körül.
tokaji (vendég) [2011.02.07., 10:02][válaszolok] #153
Tisztelt #136 S! Véleményével egyetértek Szerencs-Tokaj rivalizálása egyik településnek nem szolgálja az előnyét. (Bár hozzá teszem, hogy általában Tokaj szól be Szerencsnek!) Annyi megjegyzésem van, hogy én úgy látom, hogy Tokaj központja valóban szépült, az infrastruktúra fejlődött, a turisztikai kínálat bővült, azonban az emberek ott sem tudnak csupán ebből megélni. A (rég) múltban sokan jártak be Szerencsre a GYÁRAKBA dolgozni, ma már csak az intézményeinkben kapnak néhányan munkát. Sajnos Szerencs utolérte Tokajt abban, hogy már nálunk is egyre több ingatlanra van kitéve az eladó tábla, és napról-napra bővül a kiadó üzlethelyiségek kínálata. Ezek egyrészt jelzik, hogy kilátástalannak látják az emberek a helyzetüket, másrészt szűkül a helyi gazdaság és növekszik az elszegényedés. Tokaj-Hegyalja történelmét ismerve, a múltban jól megfért egymás mellett ipar (bányászat is!), kereskedelem, szőlészet-borászat, és kisebb szelet jutott a turizmusnak, idegenforgalomnak is. Ez utóbbiból nem nagyon tudunk nagyobb részt kiszakítani a mában sem, mert éles a piacon a verseny (nagy a kínálat), és pénzigényes az ágazat. Persze a bort kóstolni eljönnek még a vendégek egy-két napra, de ez kevés a kisebb pincészetek megélhetéshez. Busszal meg a neves birtokokra érkeznek a pénzes emberek. Jók a lokális, egy-egy hétvégére szóló programok is, de ez nem elég a gazdaság motorjának a beindításához. Tehát meggyőződésem, hogy ipar nélkül rövidesen hanyatlásnak indul a turizmus is, és legfeljebb azért lesznek majd azért érdeklődnek vidékünk után, hogy megnézzék, hogyan élnek a rezervátumban a szegény emberek. Ha esetleg ezt - az Ön véleményével egyező - szomorú helyzetet a politikusok, vagy éppen a kormány fel is ismeri - azon kívül, hogy talán vásárolnak pár hektár ültetvényt, hogy kedvtelésből borászkodjanak, a nevüket viselő tokaji palackokkal reprezentáljanak - komolyabb segítségre nem nagyon számíthatunk. Sajnos napjaink helyi eseményei is ezt igazolják. Így csak magunkra számíthatunk!
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 10:30][válaszolok] #154
"tokaji"! Én gyakorlatilag nem nézek tv-t, de többen azt mondják,hogy szinte mindennap valamelyik adó foglalkozik a 37-s Fő? út állapotával. Ismerem a sznob /nagy/városiakat, hogy ők egy-egy ilyen hír hallatán messze elkerülik még a környéket is, nem hogy borozgatni jöjjenek egy ilyen állapotú útszakasz érintésével.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 10:58][válaszolok] #156
Talán így kerek a történet!

http://www.boon.hu/szerencs/szerencsi-szalmaeromu-nem-szabad-megepiteni/news-201 ...

Szívesebben tettem volna fel ma is egy Hofi, vagy egy 'bűvésznős linket!

Véletlenül nem tudja valaki, hogy melyik borászati cég vagy esetleg az UNESCO keres most kollégákat? Csak azért kérdezem, mert lehet nálam néhány kollégának megszűnik az állása, aztán jó lenne tudni, hogy hová is irányítsam Őket?
Robinak (vendég) [2011.02.07., 11:05][válaszolok] #157
Tipikus kommunista szöveg, hogy mossunk össze mindent.Arról már messze nem beszél senki,hogy az elmúlt 20 évből 12-öt a kommunisták kormányoztak.Az elmúlt 8 évben (22 000 000 000 000)22 ezer milliárd forintra nőtt az állam háztartás hiánya.(GDP több mint 80%-a).Ez 2002-ben 53% volt.Ja és utána nézhetsz, egyedűl az Orbán-kormány alatt csökkent az államháztartás hiánya.Tehát az elvtársaid jól elkúrták.Nem kicsit nagyon.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 11:35][válaszolok] #158
"#157"! Biztos igazak ezek a számok! Biztos hatalmas a hiány, biztos "kommunista" a szövegem -csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy nekem a következők szerint maradt egy pici pártszimpátiám; 1. "Kétfarkú kutyapárt" 2. Jobbik, 3.MSZP,- viszont az is biztos, hogy a kormányszintű ígéretekkel ellentétben ma Magyarország döntő többségében akkora az elkeseredettség a kilátástalanság amilyenre én nem emlékszem a röpke 40 megélt évem alatt.
Talán lassan be is lehetne fejezni ezt a -jogos- visszamutogatást mert a FIDESZ mielőtt hatalmat kapott azt ígérte, hogy tudják mekkora a baj, de ők és CSAK ŐK ismerik az orvoslás lehetőségét.
Szépen és tisztelettel kérem sorolja fel nekem azokat a tényeket amik azt mutatják, hogy egy szűk rétegtől eltekintve ............ na mindegy ezt már kértem korábban is és senki nem válaszolt. Kérem, ha valaki válaszra szánja magát, ne hozza fel a bankadót a 'multi adót és a 16%-os szja-t mert ezeket tényekkel számokkal tudom bizonyítani, hogy a hétköznapi embereknek "többe kerül a hús mint a leves" ezeknek a korszakalkotó intézkedéseknek köszönhetően.
Robinak (vendég) [2011.02.07., 11:43][válaszolok] #159
Tehát úgy néz ki hogy az elmúlt kb.10 hónapban lett ilyen kilátástalan a helyzet.
Miért vissza mutogatás az, ha először el kell takarítani 8 év s***át.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 11:46][válaszolok] #160
Na már megint magamnak válaszolok. Szóval úgy érzem muszáj vagyok némi kiegészítést fűzni a 'pártszimpátiámhoz.
1. Ők annyira veszik komolyan mint amennyire komolyan lehet venni a nagypolitikát.
2. Ők legalább foglalkoznak a "cigánykérdéssel és kimondják, hogy létezik cigány bűnözés" /Velük sok mindenben nem értek egyet/
3. Ők azok akiknél még maradt egy kis szociális érzékenység, ők azok akik kimondják, hogy van egy olyan réteg is akiknek 'fogni kell a kezét mert nem képesek önállóan megoldani a napi megélhetésüket. Sajnos bele veszik ebbe a 2. pontban írt réteget is akik nem is tudnak és nem is akarnak önállóan /ha igen az nekünk mindig kárral jár/ beilleszkedni, integrálódni, hasznos emberekké válni. Ja és természetesen ez a párt jegyzi az elmúlt 20 év egyetlen őszinte politikusi beszédét /Öszöd/
51-nek (vendég) [2011.02.07., 12:20][válaszolok] #161
Kérem ne beszéljen butaságot, az ok nem ez volt, hanem az, hogy ez a szerződés a törvény erejénél fogva szűnt meg, ugyanis érvénytelen volt a megkötése is. Ez az igazság, nem pedig a rossz májú találgatások.
54-nek (vendég) [2011.02.07., 12:29][válaszolok] #162
Koncz Ferenc ritkán szerepel a Szerencsi Hírekben, valóban 3 hónap alatt kétszer. Talán nem emlékeznek, 2010. október 3. előtt Rónavölgyi Endréné minden számban több oldalon, fotóval és hosszas cikkekkel szerepelt. Nem volt az olyan régen. Vajon nem emlékszik, vagy nem akar emlékezni?
55-nek (vendég) [2011.02.07., 12:38][válaszolok] #163
Csak nem gondolja hádám, hogy a bíróságok működésébe bele tud szólni a kormány. Ne vicceljünk már...
60-nak (vendég) [2011.02.07., 12:46][válaszolok] #164
Maga komolyan azt gondolja, hogy a polgármester direkt nem veszi fel az újságírók telefonját? Ön minden olyan számot visszahív, amit nem ismer a telefonjában? Nem lehet, hogy közben beszélt míg hívták és utána többször nem hívták???
70-nek (vendég) [2011.02.07., 13:07][válaszolok] #165
Ajánlom figyelmébe a http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/2095-tajekoztato-a-varos ... cikket. A Bonbon is előre fizetett. Miért kell ez a kettős mérce, kedves tokaji?
válasz (vendég) [2011.02.07., 13:12][válaszolok] #166
Köszönjük (#161, #162, #163, #164) vendég! Röpke fél óra alatt ki lett ám itt mindenki oktatva, így most talán megvilágosodtunk. Csak a felhők nem akarnak elvonulni a város felől! Ez utóbbi miatt is kéne már tenni valamit...
80-hoz (vendég) [2011.02.07., 13:12][válaszolok] #167
Egyetértek a fórumozóval. Vajon Ficsor Ádám országgyűlési képviselő úr, mint ellenzéki, hányszor szólalt fel eddig a térségért? Mert a plakátján tényleg ez volt: Tenni szülőföldünkért. Az rendben van, hogy ellenzékből csak beszélni lehet, szót emelni, kérdezni, de ő még ezt sem teszi - szülőföldjéért.
Hádám [2011.02.07., 13:18][válaszolok] #168
"Hádám.
Ön állítólag településmérnök. Mondja már meg, mit érne kisajátításkor egy ház, vagy csak eladáskor, ami olyan faluban városban fekszik, ahol nincs megfelelő munkahely, lepusztulóban az úthálózat és úgy általában szegénység a jellemző.
Mert miután elszegényedik a vidék erről beszélhetünk majd.
Köszönöm előre is.
Ne szocizzon már, nem is tud róla gyakorlatilag semmit."

Tisztelt Err! Ezek között a körülmények között természetesen nem sokat ér egy ingatlan, ilyenkor többféle megoldási lehetőség van! Egyrész ritkán fordul elő fejlesztés az ilyen térségekben, másrészt a a kisajátítás nem csak pénzbeni juttatást jelenthet. Bizonyos esetekben telek vagy ingatlancsere is szóba jöhet (lásd Corvin-Szigony projekt, Budapest, megjegyzem nem a legelitebb környék volt, az ingatlanok gyakorlatilag semmit nem értek!) Ilyenkor többféle alternatívát ajánlanak az érintetteknek, jobb helyeken választási lehetőségeket is. Mit gondol egy ilyen 37-es négynyomúsításánál miért öli egymást mindenki egy darabka földért... kíváncsi lennék pl a szerencsi szakasz mentén kiknek van tulajdonrésze.... lehet meglepődnénk!

Ne szocizzak? Nem is tudok semmit?? Hát ezt-azt tudok, az éppen elég borzasztó, de ha ez csak a jéghegy csúcsa, akkor bele se merek gondolni a többibe...
86-nak (vendég) [2011.02.07., 13:20][válaszolok] #169
Tudja, 2006-2010 között, amikor a 19 megyéből 18-nak fideszes vezetése lett, a szocialista kormány megnyirbálta a megyei önkormányzatok támogatását. Köztudott, a megyéknek nincs saját adóbevételük, ugyanis ők nem vethetnek ki pl. iparűzési vagy telekadót. Az is köztudott, hogy egy település, ha nem tud eltartani egy olyan intézményt, amelyre törvény nem kötelezi, akkor azt átadthatja a megyei önkormányzatnak, amely köteles fenntartani. Ilyenek a középiskolák, szociális otthonok, nem alapellátási egészségügyi intézmények. Így a megyék egy folyton szűkülő satuban a feladat-ellátási kötelezettségük következtében voltak kénytelenek hitelből finanszírozni intézményeiket. Ugyanis a megye tovább nem adhat intézményt, az állam pedig jó szocialista módjára ezzel leckéztette a fideszes megyei önkormányzatokat.
Hádám [2011.02.07., 13:21][válaszolok] #170
Tisztelt 163-as! Lásd alkotmánybíróság... no comment!
olvasó hádámnak (169) (vendég) [2011.02.07., 13:24][válaszolok] #171
Maga nem nagyon tanult állampolgári ismereteket. Úgy gondoltam pedig, hogy ön mindenhez ért...:) Az Alkotmányíróság nem klasszikus bíróság és annál sem a döntésre adott utasítást a törvényhozó, hanem módosította a hatásköreit. Ez a híradóban is benne volt pedig. Hm. Erről lemaradt?
166-nak (vendég) [2011.02.07., 13:29][válaszolok] #172
Én nem érzem kioktatásnak.A felhők pedig már egy-két éve itt vannak és valószínüleg csak nehezen fognak elvonulni.
89-nek (vendég) [2011.02.07., 13:30][válaszolok] #173
Az ön minősíthetetlen, szocipárti felszólalása megdöbbentő. Tudja, azért volt fontos, hogy Szerencs ne legyen ellenzékben, mert Rónavölgyiné pazarló politikája tarthatatlan volt. Most ő is ugyanebben, a saját maga által előállított gondban lenne. Csak neki könnyű lenne azt mondani, a Fidesz a hibás. Ő csak egy jóságos polgármester néni. Szegényke.
Szerencs most nincs ellenzékben, ahogy ezres nagyságrendű számban más települések se. Az államkassza viszont nincs túlzottan tele... Viszont a kormány és a városvezetés bízik egymásban és próbálják Szerencset is kihúzni a sárból. Viszont, ahogy írtam, rengeteg település erre vár. Csak nem gondolja, hogy egy ellenzéki Szerencs hamarabb sorra kerülne, mint egy kormánypárti? Ugyan már.
Hádám [2011.02.07., 13:32][válaszolok] #174
Nem akarok senki felett pálcát törni, csak tényközlő megjegyzést tennék. Az adatok hitelessége ellenőrizhető a www.parlament.hu oldalon, valamint a felszólalások és indítványok pontos szövegei is megtalálhatóak! Hangsúlyozom, az egyes felszólalásoknál regisztrálják a "meddő vitákat" is, amikor egymást szapulják a képviselők, így érdemes jól megfigyelni milyen témákban történnek a hozzászólások!

Koncz Ferenc parlamenti felszólalásai:

Benyújtott indítványok
Ciklus 2010-től
Önálló indítványok száma: 4
Nem önálló indítványok száma: 1

Felszólalások:
2010-től: 4
Technikai jellegű felszólalások: 0

Ficsor Ádám parlamenti felszólalásai:

Benyújtott indítványok
Ciklus 2010-től
Önálló indítványok száma: 21
Nem önálló indítványok száma: 39

Felszólalások:
2010-től: 12
Technikai jellegű felszólalások: 1

Forrás: www.parlament.hu
tokaji (vendég) [2011.02.07., 13:35][válaszolok] #175
Tisztelt #165-ös vendég! A pontosság kedvért a figyelmébe szeretném ajánlani, hogy a bejegyzésemet 2011.02.02. 20:50 órakor írtam a Szerencsi Válaszon. Bár a város honlapján nem tartották fontosnak megjeleníteni, hogy mikor került ki az Ön által belinkelt cikk, de én 2011.02.04-én láttam először. A polgármester úr is ezen a napon jelentette ezt be, és az első bejegyzés is ekkor született. Tehát kettő nappal, a bejegyzésem után. Így szó sincs kettős mércéről! Örülök, hogy szolgálhattam talán én is ötlettel. Köszönöm a Bonbon Kft.-nek, hogy előre hozta az idei év iparűzési adójának a befizetését. A későbbiekben azonban már ezzel az összeggel nem számolhatunk.
174-nek (vendég) [2011.02.07., 13:36][válaszolok] #176
Ez most mit bizonyít?
Hádám [2011.02.07., 13:37][válaszolok] #177
Tisztelt 171! Képzelje el még ilyet is tanultunk, bár bevallom csak felületesen, mivel nem fő szakterületünk. Pontosan tudom milyen testület az alkotmánybíróság, de kérem ne menjünk ebbe bele... Lehet, hogy nem a "klasszikus" értelemben vett bíróság, de pontosan azért lett módosítva a hatásköre, mert nem olyan döntést hoztak, amilyet szeretett volna a kormány... Lehet a szavakkal játszani de a lényegen nem változtat! Saját érdekükben korlátozták az alkotmányosság őreinek hatáskörét... Ehhez nincs mit hozzáfűzni, még akkor sem ha esetleg Ön százszor jobban tudja nálam (mindennemű gúnyolódás nélkül, önnel ellentétben)
Devizahitel (vendég) [2011.02.07., 13:39][válaszolok] #178
Rekorderős a forint.Hétfő reggel 7 órakor egy euró még 269,60 forintba került a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek esti 269,02 forint után. A svájci frank fél tízkor 205,5 forintot, egy dollár 196,9 forint a péntek esti 197,73 forintot követően.
hádámnak, 174 (vendég) [2011.02.07., 13:39][válaszolok] #179
Tudja hádám, a kormánypártiak mindig kevesebbet beszélnek a plenáris ülésen, hiszen ők igyekeznek a miniszterrel személyesen megbeszélni. Az ellenzék tradicionális műfaja az interpellálás. Egyébként kicsit meglepő, hogy egy jobbikos egy szocialista védelmében próbál fellépni, akárhogy is igyekszik tényszerűnek tűnni.
Hádám [2011.02.07., 13:39][válaszolok] #180
176-nak!

Nem bizonyít semmit, csak erre válasz:

"80-hoz (vendég) [2011.02.07., 13:12]#167
Egyetértek a fórumozóval. Vajon Ficsor Ádám országgyűlési képviselő úr, mint ellenzéki, hányszor szólalt fel eddig a térségért? Mert a plakátján tényleg ez volt: Tenni szülőföldünkért. Az rendben van, hogy ellenzékből csak beszélni lehet, szót emelni, kérdezni, de ő még ezt sem teszi - szülőföldjéért."
91-nek (vendég) [2011.02.07., 13:42][válaszolok] #181
A számok és a valós helyzet minden szerencsi váratlanul ért. Ön mit tenne a városvezetés helyében? Vagy csak szidalmazni könnyű?
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 13:44][válaszolok] #182
Hádám nem Ficsor Ádámot védte, hanem a gyűlölt szocialistákkal vetette össze a fideszes teljesítményt, ami lesújtó. Valaki megnézné, hogy Koncz úr ellenzékiként a kormánypártiakhoz viszonyítva hányszor szólalt fel?
109-nek (vendég) [2011.02.07., 13:46][válaszolok] #183
Az önkormányzat nem jókedvéből nem tud fizetni, hanem azért, mert az előző havi bérhitelt (ezzel fizet bért hosszú évek óta az önkormányzat) a tartozások miatt csak pénteken tudta visszafizetni a város. Az új hitelt pedig újra fel kell venni és abból lehet fizetni. Csak mivel a város több havi tartozásokat örökölt, így azokat is ki kell fizetni, mert ha nem, akkor felszámolást indíthatna az önkormányzat ellen. Nem könnyű ez, kedves fórumozó társaim.
Névtelen (vendég) [2011.02.07., 13:50][válaszolok] #184
179-nek!

Nem kelek a védelmére, pusztán leírtam! De ha esetleg érdekli, akkor az általam favorizált szintén borsodi Tállai András fideszes képviselő eddig 49 esetben emelte fel a szavát! És gyanítom nem kellene sokat keresni, hogy találjak a megyében olyat aki szintén sokszorosát produkálja a mi képviselőnk "teljesítményének"! Én elhiszem, hogy személyesen egyeztetnek (bár elég nehéz elhinni, hogy 263 képviselő a parlamenti munkán kívül személyesen egyeztet, habár nem nagyon tolakodnak befelé a szavazásokat leszámítva...) de a kisember ezt nem látja! Ha valaki azzal kampányol, hogy erőteljesen lobbizni fog, az az én olvasatomban azt jelenti, hogy amikor csak tud szót emel és próbálkozik! Nem egy ismerősöm van, aki szinte már-már erőszakosan reklámozza saját cégét és mit ad isten mindig talál is munkát.... Csendben üldögélve nem fognak megkeresni minket, mint ahogy a munka se megy senkihez házhoz!
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 13:54][válaszolok] #185
Ha ennyire rossz a helyzet, akkor az előző polgármester miért küzdött még annyira a hatalomért? Úgy látszik, hogy itt senki sem a pénzért, hatalomért küzd, hanem csak a város iránt érzett mérhetetlen szerelem mozgatja őket... Apropó, az újonnan alkalmazott személyi titkár úr sem kapta meg még a járandóságát?
Hádám [2011.02.07., 13:56][válaszolok] #186
a 184-es én voltam, csak ledobott a net közben
185-nek (vendég) [2011.02.07., 14:00][válaszolok] #187
A kérdésben a válasz: a hatalomért küzdött, a fényért és a csillogásért, meg a jó fizetésért. Na ezt a fizetést nem veszi fel Koncz Ferenc. Nyilván nem kapott a titkár sem, hiszen ő is városi alkalmazott. Jaj, ez a borzasztó előítélet.
184-nek (vendég) [2011.02.07., 14:05][válaszolok] #188
Hádám! Tállai András államtitkár. Nézze már meg ugyan a témáit, napirend előttiek a Kormány nevében, válaszok kérdésekre, interpellációkra, részvétel költségvetési vitában stb. Ő sem Mezőkövesdről beszélt 49-szer. Gyenge érv az ilyesmi, kedves hádám.
tokaji (vendég) [2011.02.07., 14:06][válaszolok] #189
#183-as vendégnek! Valóban nem egyszerű a tartozások miatt a helyzet (ez mindig is volt, hol több, hol kevesebb összegben, de általában a 90 millió forintos bérhitel hónapról-hónapra ketyegett), de a teljes képhez az is hozzá tartozik, ami a város honlapján lévő közlemény tartalmaz: "Ezen felül további problémát jelent, hogy e hónapban a hozzávetőleg 90 milliós normatív támogatás helyett 9 millió forint érkezett az Önkormányzat számlájára." Hát bizony a 90 millió forint és a 9 millió forint között is van egy kevéske különbség!
111-nek (vendég) [2011.02.07., 14:07][válaszolok] #190
Nem értek egyet azzal, hogy a képviselőség nem hoz pénzt, csak nem azonnal, de nem is visz. Különösen, hogy csak egy fizetést vesz fel Koncz úr, ne feledjük. A másikból többek között fát osztott rászorulóknak. Ilyet mikor tett Rónavölgyiné asszony? Vagy akár Heves úr? Szobrot állított, OK, na de másról nem igazán tudunk. Na de nem akarom ezt a szemére hányni, mert nem ez a tisztem, de a két polgármester között azért lássuk már ezt a különbséget.
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 14:09][válaszolok] #191
Tehát Tállai András fideszes képviselő is "sokat" dolgozik a térségéért Ez remek érv a mienk védelmében. Kedves 190-es! Ha nem vette fel a fizetését, hogyan osztott fát belőle? Vagy most akkor felveszi, csak jótékonyságra költi? Nem mindegy.
116-nak (vendég) [2011.02.07., 14:13][válaszolok] #192
Vajon valóban mindent megmutattak a képviselőknek akkoriban?
sanyiba (vendég) [2011.02.07., 14:15][válaszolok] #193
Szerényen megjegyezném a #183-as hozzászólónak,hogy a szerencs.hu ,Szerencs város honlapja szerint, azért nem tud bért fizetni az önkormányzat a 'zembereknek',mert "a hozzávetőleg 90 milliós normatív támogatás helyett 9 millió forint érkezett az Önkormányzat számlájára. Emiatt a jövőben is előfordulhat a mostanihoz hasonló helyzet." Tehát a Nemzeti kormány nem utalta át a pénzt.Bravó fülkeforradalom !!!
szerencs fiatalnak (191) (vendég) [2011.02.07., 14:15][válaszolok] #194
Ha ön szerint a képviselő csak a plenáris ülésen való felszólalásaival dolgozik, akkor már mást ne is tegyen, igaz? Ne tartson fogadóórát, ne nyújtson be indítványt, ne lobbizzon vállalkozóknál, állami szerveknél, ne kopogtasson minisztereknél... Érdekes felfogás. Talán meg is írom Koncz képviselő úrnak, most már mást se tegyen, csak beszéljen a plenáris ülésen... :) A minisztereket, államtitkárokat véletlenül se keresse meg, nehogy segítsenek nekünk. Jaj, jaj, jaj. És még egyszer jaj.
182-nek (vendég) [2011.02.07., 14:18][válaszolok] #195
Az előző ciklusban nem volt képviselő Koncz Ferenc.De szocialista volt kettő is.Megis látszik.
183-nak (vendég) [2011.02.07., 14:19][válaszolok] #196
Az Önkormányzat emlékszem Magda Gábor idejéből is mindig bérhitelből fizette a bért! Ez most sincs másként! Csak annyi a változás, hogy a cukorgyár bezárt, és úgy tudom, hogy már tavaly is és most is 80-80 millióval kevesebb támogatást ad a kormány!??Valóban ez azt is jelenthetné,mintha egy másik cokorgyár is bezárt volna Szerencsen??? Nem tudom, de ha így van akkor ezt el kellene mondani őszintén az embereknek! Be kell vállalni a tényeket ha vannak! Vajon tényleg mögöttünk a kormány?? Én nagyon szeretném!!
124-nek (vendég) [2011.02.07., 14:21][válaszolok] #197
Hádám mond valamit. Elég sokan dolgoznak a bányákban is. Az Unesco lehet, hogy túl lőtt a célon.
196-nek (vendég) [2011.02.07., 14:23][válaszolok] #198
Ne felejtsük el, Szerencs lakossága százakkal csökkent,ergó a fejkvóta is. Nem tudom, ezért ki a felelős, de azt tudom, kinek a polgármesteri mandátuma alatt történt mindez.
Hádám [2011.02.07., 14:24][válaszolok] #199
194-nek... most pl épp nem tart fogadóórát, mivel elnapolta A tárgyalásoknak meg akkor van értelme ha letesznek valami kézzelfoghatót az asztalra! Én is mondhatok nagy ígéreteket, hogy idetelepül a Microsoft és lesz 10 ezer új munkahely, ettől ez még nem lesz igaz
tokaji (vendég) [2011.02.07., 14:26][válaszolok] #200
Egy kicsit messzire kanyarodtunk a témától, de az utóbbi kommentekhez csupán annyit (amit már korábban is írtam): A város jelenlegi helyzete egész embert követel. A polgármesterünknek valamikor el kell majd döntenie: országgyűlés/vagy Szerencs. Úgy tűnik neki a kettő együtt nem megy. A választók pedig nem az alpolgármestereknek adtak felhatalmazást a város irányítására, így a felelősségük is e tekintetben erősen megkérdőjelezhető.
Hádám [2011.02.07., 14:27][válaszolok] #201
Ja és még valami! Legalább 100szor kihangsúlyoztuk, hogy 1 ember nem tud felelősségteljesen ellátni több állást! (nem a fizetésekre gondolunk) Ha most amiatt panaszkodnak, hogy azért nem jut idő valamire mert rengeteg a dolga, hát ne haragudjon meg, ha nem sírom azonnal el magam... gondolkodjunk csak el ezen egy kicsit!
195-nek (vendég) [2011.02.07., 14:32][válaszolok] #202
Igaza van! nem is épült soha annyi minden a városban mint akkor! MEG MÉG FIZETÉS IS VOLT ! És nem mutogattak vissza tehetetlenségükbe,hanem például átszervezték az intézményeket, hogy csökkentsék a költségeket! Ha jól emlékszem az akkori képviselők, akik ma vezetők nem szavazták meg a takarékossági csomagot! Akkor hogy van ez?
tokaji (vendég) [2011.02.07., 14:38][válaszolok] #203
A ki veszi fel a fizetését c. történethez csupán adalék, hogy az önkormányzatnak egy fillérrel sem kerül kevesebbe az, hogy a polgármester úr fát osztogat a fizetéséből, mert felveszi az illetményét, és arra fordítja, amire gondolja. Tehát, ha majd egyszer nem lesz országgyűlési képviselő, "csak" polgármester, a bére nem jelent majd a jelenleginél több kiadást a költségvetésben. Csak lehet, hogy akkor majd esetleg kevesebbet jótékonykodik, és talán kevesebb lesz a zavar a város működésében.
202-nek (vendég) [2011.02.07., 14:47][válaszolok] #204
Nem is mutogathattak vissza mert, 8 évig tették tönkre Szerencset.Elég jól sikerült a takarékosság alig 3 mrd. hiánnyal.Talán pont ezért nincs most fizetés.Talán nem kellet volna a cukorgyárat bezárni.
Welnes (vendég) [2011.02.07., 14:49][válaszolok] #205
Kedves /199/ Hádám!
szerda, csötörtök, péntek Kihelyezett Fidesz frackió ülés Siófokon.
Hádám [2011.02.07., 14:57][válaszolok] #206
És az nekünk miért is jó?
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 14:57][válaszolok] #207
Tehát akkor nem igaz, hogy nem veszi fel a fizetését? Ha jól értem az előttem szólókat, felveszi, "csak" jótékonykodásra költi. Ez szép és jó, hangzatos, de én mint adófizető, akinek a pénzéről van most szó, kaphatok elszámolást, hogy ki és mennyit kap meg ebből az összegből? Ha ez mind így van, ahogy előttem leírták, akkor sem tartom tisztességesnek, hogy az adófizetők pénzét valaki saját belátása szerint szétosztja, kvázi reklámot csinálva ezzel saját magának. Szép gesztus, hogy dupla munkakör esetén lemond valaki az egyik fizetéséről, de akkor ne is vegye fel, vagy legalább számoljon el vele. Rosszindulat nélkül kérem fideszes honfitársaimat, hogy világosítsanak fel, hogyan működik ez a "fizetésfelnemvétel", lássunk végre tisztán!
207-nek (vendég) [2011.02.07., 15:17][válaszolok] #208
Nem veszi fel a polgármester a fizetését, hanem átutaltatja civil szervezeteknek, vagy pl. fára valónak.
tokaji (vendég) [2011.02.07., 15:20][válaszolok] #209
Tisztelt #207 szerencsi fiatal! Tájékozódjon az alábbi linken, nézze meg a pdf. fájlt.

http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/kozerdeku-adatok/berek-juttatasok

#205, Hádám #206 ! Egy héttel később tartják meg a munkaterv szerint február 10-re (csütörtök) tervezett önkormányzati ülést. Elnapolva a polgármester úr más fontosabb elfoglaltsága miatt. (Siófok)
207-nek (vendég) [2011.02.07., 15:27][válaszolok] #210
Úgy, hogy a polgármester asszonyod mindent felvett amit lehetett,költségtérítéssel együtt kb. havi 1,5 milló forint + szolgálati autó + 3 személyi titkár + sofőr aki elég ritkán fuvarozta. A polgármester meg azt csinál a fizetésével amit akar, törvényt nem sért vele.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 15:36][válaszolok] #211
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi."
(Gróf Széchenyi István)
Úgy legyen!

Azt a világért sem árulom el, hogy honnét másoltam ezt az idézetet.
Robinak (vendég) [2011.02.07., 15:43][válaszolok] #212
Koncz Ferenc honlapjáról és milyen igaza van.Az a baj, hogy nem látsz tovább az orrodnál.
Hádám [2011.02.07., 15:43][válaszolok] #213
Tisztelt tokaji... feltételezem Siófokon valami eszméletlenül fontos dologról döntenek, ami Szerencs fellendülését eredményezi... másképp nem látom értelmét Szerencs polgármesterének a jelenlétére! Ha meg muszáj ott lennie, akkor miért vállalt még egyéb feladatokat, ha azok háttérbe szorulnak az első szóra?
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 15:43][válaszolok] #214
Ez a hsz sorozat az erőművel kezdődött, onnét már csak egy lépés a Cukorgyár, ha meg már Cukorgyár akkor felmerül a kérdés, hogy mi legyen ennek a hatalmas területnek a sorsa. Látom most vannak itt bőven FIDESZ szimpatizánsok is ezért elsősorban Tőlük kérdezem, hogy Ők mit szólnának ahhoz, ha én egy olyan javaslattal állnék elő, miszerint ott már ipar úgy sem lesz, a Tatay pályát meg mindig elönti a víz, mi lenne, ha oda csinálnánk egy remek kis foci pályát egy kis sport komplexummal?
SZJA (vendég) [2011.02.07., 15:45][válaszolok] #215
#207-es vendégnek! Most a 16 százalékos SZJA, azért jelent plusz pár százezer forintot (a korábbi ciklushoz képest) a jelenlegi képviselők fizetésében!
213-nak (vendég) [2011.02.07., 15:45][válaszolok] #216
Semmi közöd hozzá, majd azok eldöntik akik rászavaztak.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 15:47][válaszolok] #217
"#212"! Sajnos néha addig sem! Névtelen félisten kérlek segíts felvilágosodnom! Ígérem vakon követlek!
/megjegyzem rohadt gyorsan nyomtad a választ, biztos sokat megfordulsz ott!/
214-nek (vendég) [2011.02.07., 15:49][válaszolok] #218
Elvben jó.Csak akkor hűtlen kezelésért be kell zárni azokat akik a Tatayra építtették a sportpályát.
Munkahely (vendég) [2011.02.07., 15:51][válaszolok] #219
Őszintén szólva engem különösebben nem az érdekel kinek mennyi a fizetése, ki hogyan jótékonykodik,vagy áljótékonykodik! Engem az érdekel mi lessz azokkal az ígéretekkel amiért Koncz Ferencre szavaztunk!Az Ő igéretei miatt ejtettük az előző vetetést!Tehát én várom a munkahelyeket, a vállalkozások támogatását és / nem csak a csókosokét/ várom hogy rendesen beszéljenek velem a hivatalba! És én a polgármesterre szavaztam, tehát vele akarom a gondjaimat megbeszélni és nem Egelivel, vagy Kiss Attilával! Apropó Kiss Attila még dolgozik a Borsodvíznél!Szerintem itt az idő, hogy legyen valami előrelépés,mert akkor minden hiába való!
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 15:51][válaszolok] #220
Robinak (vendég) [2011.02.07., 15:54][válaszolok] #221
Nem vagyok félisten, csak egy lokálpatrióta.Te pedig egy mezőzombori bevándorló.
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 16:02][válaszolok] #222
Az vagyok, ehhez kétség nem férhet! Azért én hadd tartsalak annak aminek írtalak, remélem ebben semmi sértő nincsen, de, ha akarod kiegészítem; Te egy Isten vagy!
Apropó lokálpatrióta. Lennél olyan kedves és néhány mondatban kifejtenéd, hogy ez Nálad miben nyilvánul meg?
bevándorló (vendég) [2011.02.07., 16:07][válaszolok] #223
#221. Akkor a polgármesterünk is bevándorló! Ő talán nem is a szomszédból, hanem messze távolból érkezett.
216-nak (vendég) [2011.02.07., 16:15][válaszolok] #224
Tévedsz! Mindenkinek köze van a közügyekhez! Hiszen ez a Kormány a NEMZET kormánya. Az szavazott rá aki egyetértett a programjukkal, de attól kezdve, hogy megválasztásra került az egész országért felelősséget vállalt, és ezt ma is vállalják! Legalábbis én ezt hallom tőlük!Bár ez a 16%-os adókulcs hatása mellbe ütött!Az ismerősöm is aki bruttó 90ezret keres most kétezerrel kapott kevesebbet!
Hádám [2011.02.07., 16:20][válaszolok] #225
220-nak! Nem rossz az ötlet, de ez egyben azt is jelentené a bürokráciának köszönhetően, hogy az elkövetkező 5 évben tuti nem készül el! Meg majd hallgathatjuk, hogy valami agyas kitalálja, hogy tönkretesszük ezzel a termálvizeinket és nem lesz strand Sajnos az emberiségre az a jellemző, hogy ilyen technológiákat csak akkor alkalmaz (általában a 24 órán túl), ha már nincs más lehetősége... mintha valamilyen isten tudja milyen átkozott dolog lenne... Természetesen nem lehet nagy hasznot zsebre tenni olyan dologból, ami kvázi ingyen van! Lehet ez a probléma egyesek esetében...
Bukovszky Róbert [2011.02.07., 16:20][válaszolok] #226
Azért én csak azt kívánom ennek a városnak, hogy mindenki aki itt él szeresse annyira mint akár a Polgármester akár én. Sőt megkockáztatom, hogy azt is merem kívánni, hogy tegyen mindenki annyit a városért mint a Polgármester vagy én. Legfeljebb nem mindig szerencsés vagy helyes a cselekedet, de a szándék szerintem Nála is nálam is nemes!
S [2011.02.07., 17:41][válaszolok] #227
Világörökségi kultúrtáj egyik ismérve:
"- olyan tájak, amelyek fejlődőképesek és egy fejlődési folyamatot tükröznek, amelyek jelenlegi formája természetes környezetükhöz való kapcsolódásuk vagy arra való reagálásuk révén alakult ki (pl. a rizsteraszok Ázsiában, és ide tartozik hazánk három kultúrtája, a Hortobágy, Fertő kultúrtáj és a Tokaji történelmi borvidék is);"
Rezervátum meghatározása:
"A bioszféra-rezervátum területe három övezetre osztott. A külső az úgynevezett „puffer” zóna, ahol a táji adottságok kihasználásával gazdálkodnak. A következő az átmeneti zóna, ahol jellemző az emberi jelenlét, de szigorú korlátok között. A legbelső és legértékesebb zóna a rezervátum magterülete, ahol semmilyen gazdasági tevékenységet nem lehet folytatni, a legfontosabb feladat a természeti értékek megőrzése."
És ami hiányzik: fenntartható fejlődés:
"A fenntartható fejlődés (sustainable development) olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, üzleteké, társadalmaké stb.), ami „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”,
Véleményem : Hol marad a jelen szükségleteinek kielégítése, hol van a fejlődés lehetősége? Ha ez nincs akkor én most REZERVÁTUMBAN élek! Köszönjük UNESCO-ICOMOS Köszönjük Mayer úr!

És még egy dolog, talán az időjárási viszonyokat sem hagyhatnák figyelmen kívűl. Talán előírhatnák azt is hogy essen az eső, hogy legyen pára a lápon, hogy fújjon a szél, hogy a pára a szőlőtőkékhez jusson, hogy süssön a nap, hogy édesedjen a szőlő, és és a nemespenész megfelelően fejlődjön a szőlőbogyókon.
Hádám [2011.02.07., 17:59][válaszolok] #228
Azért érdekes, hogy Hortobágy nemzeti park, közben pedig lényegében egy "természeti katasztrófa" eredményeként jött létre (Tisza-szabályozás), ami azért igencsak emberi cselekvésre utal
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 18:08][válaszolok] #229
#210 írta:

"Úgy, hogy a polgármester asszonyod mindent felvett amit lehetett,költségtérítéssel együtt kb. havi 1,5 milló forint + szolgálati autó + 3 személyi titkár + sofőr aki elég ritkán fuvarozta. A polgármester meg azt csinál a fizetésével amit akar, törvényt nem sért vele."

Az én polgármester asszonyom? Az a bajod, hogy aki nem esik hasra a pártfogóid előtt, az a szemetekben kommunista! Sok évig Fidesz-szimpatizáns voltam, de a tűzhöz közelebb kerülve rájöttem, hogy ez is csak egy érdekszövetség, és olyan módszerekkel dolgozik, amelyeket addig csak a gyűlölt MSZP-ről hallottam, kinyílt a szemem. Ja, és egy személyi titkárt már itt is sikerült kitermelni, 8 évhez arányosítva egész jól haladnak.

#216 írta:

"Semmi közöd hozzá, majd azok eldöntik akik rászavaztak."

Gratulálok, ez az igazi kétharmados demokrácia. Tudom, hogy nehéz megemészteni, de amíg a mi adóforintjainkról van szó, addig igenis beleszólhatunk abba, hogy az általunk eltartott vezetők mire költik. Azt hittem, ez a kirekesztő mentalitás véget ért az MSZP-érával, de tévedtem
Err (vendég) [2011.02.07., 18:19][válaszolok] #230
Szééép, széééép!
Ha nem lesz miért nem lesz erőmű és mi lesz helyette?
Ez itt a kérdés.
A másik nagy kérdés, hogy Szerencs városának s az itt élő embereknek van-e bármi beleszólása is saját sorsába?
Ha nincs jelenleg, akkor mit kell tennünk ahhoz hogy legyen?
Üdv.
207-nek (vendég) [2011.02.07., 21:44][válaszolok] #231
Szerinted a polgármester bére a közösből van. Jó. De akkor az a pedagógusok bére is, az orvosoké, a köztisztviselőké, a postásé és a könyvtárosé is. Kérjünk talán tőlük is elszámolást, mert közpénzt használnak fel? Te egy szerencsi fiatal vagy. ha a te szülőd mondjuk pedagógus - bár ez rajtad nem látszik meg, ne is haragudj -, akkor szeretném látni az ő bérük felszámolását is. Bár ezt én nem gondolom komolyan, de az, hogy te elvárod a két állást betöltő polgármestertől, hogy az egyik fizetését, amit nem költ magára, hanem az emberekre, hogy ne adja oda jó szívűségből, segítőkészségből a rászoruló szerencsieknek, az abszurd. Vagy ha meggyőzöd azokat, akik azért nem fagytak meg, vagy betegedtek meg ebben a hónapban, mert a polgármester illetményének terhére kaptak néhány mázsa fát, hogy többet ne kérjenek, kerítsenek máshonnan (persze törvényesen), akkor majd ez a te elvárásod jogos lesz, de így? A koldustól ne vedd el a botot.
szerencsi fiatal (vendég) [2011.02.07., 22:25][válaszolok] #232
Te ne haragudj meg, de a helyesírási hibáid alapján nem sok alapod van engem vagy a szüleim nevelői munkáját becsmérelni. A pedagógusok, köztisztviselők, postások, könyvtárosok NEM töltenek be egyszerre több főállást. Ettől kezdve a kérdés, hogy tisztességes-e, hogy valaki két állásért kap a köztől fizetést, miközben nyilvánvalóan nem tud egyszerre két munkakört lelkiismeretesen ellátni. Eddig azt híresztelték úton-útfélen, hogy a polgármester "a fizetését nem veszi fel". Most kiderült, hogy ez nem igaz. Immár azt állítják, hogy felveszi, de adakozik belőle. Az, hogy valaki nem veszi fel a fizetését, vagy pedig felveszi, aztán úgy osztja szét valakiknek, hogy erről nem számol be, két teljesen eltérő fogalom! Én nem elvenni akarom a koldustól a botot, hanem szeretnék biztos lenni benne, hogy eljut hozzájuk az, amit ígérnek.

Drága jelige nélkül író barátom! Ha én azt állítom, hogy a köztől kapott havi fizetésemet teljes egészében jótékony célokra fordítom, elhiszed? Miért nem?
érthetetlen (vendég) [2011.02.08., 11:55][válaszolok] #233
"Eljött az igazság pillanata"
Mi volt a pillanat elött?
S [2011.02.08., 12:24][válaszolok] #234
Tisztelt Err #230-as véleményeddel teljes mértékben egyetértek. Eddig mi volt? Az elődeink által létrehozott ma már hagyománynak tekinthető Csokoládégyárban megszüntették a csokoládé illetve cukorka gyártást. Ezt a városban senki nem akarta. Megszűnt a már hagyománynak tekinthető cukorgyártás, és ezzel együtt a cukorrépa termelés. Ezt a városban és környékén senki nem akarta. Betelepült öt nagy kereskedelemmel foglalkozó cég (Profi,Penny, Spar, Tesco, Lidl) Ezt a városban lakók többsége nem akarta. A többség ipari fejlesztést kíván.(népszavazás eredménye) Ígérgetésen kívül, semmi konkrétumot nem hallani ezen ügyben. Az erőmű projektet a borászok megfúrták. Pedig a kompromisszum képesség a város vezetőiben és a beruházókban megvolt. Ennek fejében felajánlották hogy tagjai lehetünk egy rezervátumnak, ahol majd minket az idegeneknek mint egy őskövületet mutogathatnak, pénzért! És megígérik, hogy öt év múlva eljön a kánaán ! De az idegenek nem jönnek, a gyermekeink meg menekülnek! Nem látom az alagút végét! A vezetés kulturáltan reagál! De előbb-utóbb a türelem elfogy! Hajtsd fejed igába Te barom? Nekem Petőfi szavai jutnak eszembe kissé átköltve. A tavasz szeles, és a kétágú is lehet egyenes!!!! Hol van a helyi FIDESZ vezetés radikalizmusa?
Hádám [2011.02.08., 12:54][válaszolok] #235
Hogy hol van a radikalizmusa? A papíron leírva A mostani vezetés egyébként sem szeret, hogy idézzem szó szerint "cirkuszolni"!
Én vagy más (vendég) [2011.02.08., 12:58][válaszolok] #236
"Betelepült öt nagy kereskedelemmel foglalkozó cég (Profi,Penny, Spar, Tesco, Lidl) Ezt a városban lakók többsége nem akarta."
Én ezt értem, csak azt nem, hogy akkor miért vásárol szinte mindenki ott? Én azt is elhiszem, hogy kizsigerelik az alkalmazottakat, csak azt nem értem, hogy akkor miért dolgoznak ott, ill hol dolgoznának, ha ezek nem jöttek volna ide?
235-nek (vendég) [2011.02.08., 13:22][válaszolok] #237
A te radikalizmusod mibe merül ki?A cigányozás az nem radikalizmus.Aki a szocialistákkal egy gyékényen árul az ne beszéljen radikalizmusról.
Hádám [2011.02.08., 13:23][válaszolok] #238
Esetleg saját kis vállalkozásukban! Legalább 10 olyan üzletről tudok, ami a közelmúltban zárt be, pedig előtte sokáig üzemeltek. És akkor ne számoljuk a mezőgazdasági termelőket és a többi kistermelőt, akik emiatt mentek tönkre. Azért dolgoznak ott sokan, mert más nincs... Egyébként a megmaradó kis üzleteknek is talán változtatni kellene az üzletpolitikájukon! Nézzük csak mire gondolok... reggel 8-9 körül nyitnak (természetesen ekkora már mindenki munkában vagy iskolában van), délután 4kor zárnak, amikor MÉG munkában vannak az emberek.... délben amikor máshol ebédszünet van, náluk is fél-1 órás ebédszünet, amikor természetesen zárva van az üzlet (ellentétben mondjuk egy miskolci vagy pesti üzlettel) tehát aki esetleg az ebédidejében ugrana be, akkor sem tud... Mi marad munka végeztével? Irány a Tesco, mert csak az maradt nyitva (meg a többi multi) Arról nem beszélve,hogy sok mindent, ami alap, nem lehet kapni... nem is olyan rég Szerencs egyetlen számítástechnika üzletében sem kaptam írható CD-t, ami azért nem egy ritkaság Nem volt memóriamodul, ami manapság megint nem egy luxus.... a barkácsboltokban csak rendelésre tudtak volna adni forrasztót.... nem akarom lebecsülni a szerencsi cégeket, de amíg pesten voltam, betértem az első kis szaküzletbe, csak ámultam, hogy olyan dolgok is vannak, amikre nem is számítottam.... Itt van pl a hangszórós üzlet a pizzaudvar mellett.... délután 1kor nyit, 4kor zár.... Nem akarom védeni a multikat, de már elnézést, így mit várunk???
Hádám [2011.02.08., 14:02][válaszolok] #239
Tisztel 237!

Ha már a nevét nem árulja el, legalább érthetően vádaskodjon! Sajnos épp itt kezdődik a probléma, hogy egyáltalán radikalizmusról beszélünk olyan dolgok kapcsán, ami normális országban teljesen konzervatívnak számít! Nem az a radikális ha cigányozik valaki, hanem pont az, hogy ezt nyilvánosság elé tárja és beszél a problémákról! Sőt továbbmegyek és ebben az esetben igen, radikális a kormány is, csak pont ellenkezőleg! Minden eszközzel azon van, hogy a lehető legkevesebb nyilvánosságot kapja ez a téma és sajnos még sok más téma is amiről égetően fontos lenne beszélni és tenni a javulás érdekében! Borsod megyében többen haltak meg "csíntevések" áldozataként az elmúlt hónapban, mint ahányan véletlen balesetben.... Most akkor árulja már el, szándékos uszítás, ha erre szót emel valaki?? A gyékényes dologra meg csak annyit, nem tudom mire alapozza, de egy biztos, nem én ültem több cikluson keresztül egy testületben velük...
Bukovszky Róbert [2011.02.08., 15:06][válaszolok] #240
Ádám! Nem kötekedni akarok, de én nem tudok 10 boltot felsorolni ami a közelmúltban zárt volna be. Kérlek segíts.
Hádám [2011.02.08., 15:20][válaszolok] #241
Misi-husi, a Szerencse áruház teljes felső szintje (bár most van ott valami) a könyvesbolt a főutcán, Oázis vegyesbolt, a régi Mákszem éjjelnappali, varroda, CUKORGYÁR, Jé-Ex üzlet, Festéküzlet a 37-es mellett(a spar szomszédságában), a kisüzlet az utcánkban, a cukorgyári körforgalomnál az összes kis árus (virágboltos, másik könyvesboltos, fagyis), Ezerapró (bár ez kicsit régebben, de a multik után)... hiretelen ezek ugrottak be, amik a multik betelepítése után szűntek meg... természetesen ezen kívül is van még nem egy akik a bezáráson gondolkodnak, valamint olyanok akikről sajnos nem tudok. Ebbe szintén nincsenek beleszámolva azok a vállalkozások, akik nem üzletet üzemeltetnek, hanem szolgáltatóként működ(tek)nek.
Hádám [2011.02.08., 15:21][válaszolok] #242
Ja és a Malom meg a Futura, ahol szintén nem 2 ember dolgozott...
Bukovszky Róbert [2011.02.08., 16:20][válaszolok] #243
Nem védem én a multikat, de Ádám Te most fogalom zavarba kerültél! A felsorolásodból csupán a JÉ-EX és a Mákszem az amire valóban rálehet fogni, hogy válasz lehet az eredeti kérdésre, ja meg esetleg a kis Dózsa úti bolt.
Err (vendég) [2011.02.08., 17:59][válaszolok] #244
Tisztelt S-234!
Igen. Jól látja. Illetve hozzátenném, nem az áruházláncok idetelepülése a baj, hanem az ipari tevékenység hiánya.
Azonban itt nem radikalizálódás zajlik nem a tenniakarás hanem kisstílű viták, cigányozás mint mákony, meg ki ült a testületben és mit mondott stb. Holott az országrész problémája ez a jelenség. Kisajátítana minket egy érdekcsoport, ilyen olyan ESCO-kat bevonva mintegy takarásként, környezetvédelemre és minden másra hívatkozva csak nekik megmaradjon a "röghözkötöttségünk".
Nincs szervező erő egyenlőre pedig már jó lenne szóbaállni kaszás népemmel mert a nyár lassan heves s lehet még a kasza egyenes.
Üdv.
Err (vendég) [2011.02.08., 18:12][válaszolok] #245
Ujjunk begyéből vér serked
midőn téged tapogatunk
te kis Északkelet-magyarország.
Hádám [2011.02.08., 18:48][válaszolok] #246
"hanem kisstílű viták, cigányozás mint mákony" Ezt mondja azoknak, akiket nemrég temettek a föld alá, vigasztalja ezzel családjukat!
Hádám [2011.02.08., 18:57][válaszolok] #247
Ja és még valami... ezek szerint ez volt a taktika?? Belehazudjuk a választók szemébe, hogy majd micsoda elszámoltatások lesznek, kiderül itt minden, csak kerüljünk oda, utána meg "kisstílű" vita címszó alatt felejtsük el az egészet??? Kirúgunk két portást, meg az összes kisembert, utána síránkozunk, hogy "ne haragudjatok, semmire nincs pénz", előtte meg "szavazz rám, mögöttem a kormány"? Nem érez ellentmondást a dologban? Van erre egy szép szó (férfinév is van ilyen) palira vették az embereket! Hallottunk ilyen magyarázatokat is, hogy "Bár ott ültünk, nem volt tudomásunk a valós helyzetről"... már elnézést, de ha én józsikával egy osztályba járok, akkor tudom miért kap 1-es a feleletére, mert látom mit produkál... lehet én vagyok a kötekedő, a szemét, nem is tagadom, bár nem is érdekel, viszont az tény, hogy mind a mai napig nincs tételes elszámolás a felvett hitelekről és ne haragudjon meg ha nem fogadom el a "kb 3 milliárd, kicsivel több" és hasonló "kimutatásokat"... Az a helyzet, hogy mindig van magyarázat, az már nagyon jól megy...
Kérdés (vendég) [2011.02.08., 19:27][válaszolok] #248
Ujság #72 és Kérdés#73-tól érdeklődöm: Mi van Uray Attilánéval? Miért indul ellene fegyelmi eljárás ? Legfőképpen: miért kell rettegnie ?
Tud ebben a témakörben valaki segíteni infóval ?
vendég (vendég) [2011.02.08., 19:51][válaszolok] #249
Kedves helyi fülke forradalmárok. Úgy látom nem is olyan édes a francia krémes.
vendég (vendég) [2011.02.08., 20:02][válaszolok] #250
Miért, rettegnie kell?
vendég (vendég) [2011.02.08., 20:19][válaszolok] #251
Kedves 194!
"A minisztereket, államtitkárokat véletlenül se keresse meg, nehogy segítsenek nekünk. Jaj, jaj, jaj. És még egyszer jaj."

Nem kell keresni őket, holnaptol három napig együtt lesznek Siófokon.
A szauna kötetlensége azt hiszem megfelelő alpot fog nyújtani a kötetlen beszélgetésehez. A jövő héten várom a lobbi eredményét Szerencs vonatkozásában.
vendég (vendég) [2011.02.08., 20:40][válaszolok] #252
Kedves 250!
Nekem hála istennek nem. De tudja vannak olyanok akik tényleg félnek.
vendég (vendég) [2011.02.08., 21:10][válaszolok] #253
Kedves 252,
a kérdés nem is az Ön rettegésére vagy nem rettegésére vonatkozott.
Hádám [2011.02.08., 21:17][válaszolok] #254
Végeztem egy kis fejszámolást! Említették, hogy többet beszélnek a miniszterelnökkel és lobbiznak személyesen, ezért nem szólalnak fel a kormánypárti képviselők! Na most ha azt vesszük, hogy van 263 képviselő és mindegyik csak 5 percet beszél OV-al, az 22 óra folyamatos beszélgetést jelent! Ha azt vesszük, hogy egy téma kimerítő átbeszélése mondjuk 1 órát vesz igénybe, akkor az előbbi érték 263 óra, azaz nagyjából 11 nap! De vegyünk egy átlagos, 15 perces csevegést, ebben az esetben 66 óráról van szó, ha feltételezzük, hogy havonta "csak" egyszer találkoznak! Ebben az esetben is közel 3 teljes napot kellene egyfolytában (alvás nélkül) csevegnie a miniszterelnöknek! Feltételezhetően ez lehet a megoldás olyan képviselők esetében, akiknek az éves teljesítményük az 5 hozzászólást sem érik el! Ha elosztjuk, hogy naponta "csak" 3 órát szán OV a beszélgetésekre, akkor a hónap minden munkanapján (22nap) szánnia kell rá 3 órát naponta, még akkor is ha külföldre utazik vagy szabadságon van éppen! Akit megválasztottak parlamenti képviselőnek, az "PARLAMENTI KÉPVISELŐ" nem "titkosszolgálati ügynök", aki házon kívül tárgyalgat! Ha mást nem azt el lehetne várni mindenkitől, hogy legalább havi 1 alkalommal beszámoljon valamiről a Tisztelt Háznak, arról nem beszélve, hogy esetleg értelmes javaslatokat kaphat társaitól ilyen formában esetleg az ellenzék soraiból. Kötve hiszem, hogy OV mindenkinek elmondja minden egyes képviselőnek az észrevételeit, tehát az egyes képviselők álláspontja nem lesz ismert a többi 262 képviselő előtt... Nem csak arra való az a Parlament, hogy lehessen szidni valakit ha nem beszél, hanem arra, hogy egy térség álláspontját megismerhesse az ország! Lehet hogy én furán látom a dolgot, de úgy gondolom ez lenne a minimum!
Err (vendég) [2011.02.08., 21:46][válaszolok] #255
246-Hádám
Látom nem értett, de aztán mégis? :-))
Ejnye no.
Hádám [2011.02.09., 00:10][válaszolok] #256
Ha esetleg valakinek kételyei lennének, a spórolás a fidesz jelmondata!
http://kuruc.info/r/6/74013/
Kérdéske (vendég) [2011.02.09., 06:51][válaszolok] #257
Nem tudom,retteg-e Urayné, de az Ujság #72 írja, hogy..........most meg a művelődési ház igazgatója retteghet a fegyelmitől. Fegyelmit fog kapni ? Miért ?

Kedves Bukovszki Úr !Nem csak a dr-t hagyta ki G.A. neve elől, hanem a PHD-t is! Ezt sem tudta ? Pedig Ön jól informált,a hozzászólásaiból ez jön le. Nyilván azt is tudja, mi van-lesz a művelődési ház igazgatónőjével?!
Bukovszky Róbert [2011.02.09., 08:58][válaszolok] #258
"Kérdéske" #257! A legjobb tudomásom szerint a PHD-t nem szokás a név elé írni csak bizonyos esetekben.
Való igaz hallottam az Urayné történetét, de sem okom, sem jogom nincs ítélkezni a történetben ezért engedelmével nem is kommentálom a történteket. Csupán azt nem értem, ha történt egy LOPÁS /félre értés ne essék nem az igazgató asszony lopott, sőt Ő inkább a pozitív hős lehetne a történetbe/ és a tettes kézre került a kár megtérült akkor ez már mentesít valakit a büntetőeljárástól? Szerintem nem!
Ja, hogy mi lesz az igazgató asszony sorsa? Ezt ugyan én honnét tudhatnám? Persze sejtéseim vannak.
Más! Tegnap megállított két aranyos hölgy. Beszélgetésünk folyamán a következő kérdéssel fordultak hozzám; "Róbert maga nem tudna egy kis adót előre befizetni? /értetlenül néztem rájuk, hisz tudomásom szerint közel sem az adó csoporton dolgoznak/ Erre Ők azt mondják, hogy Polgármester úr volt az intézményükben és elmondta, hogy nem sok pénz hiányzik a bérekhez ezért most a helyi vállalkozásoknak tesznek ajánlatokat, hogy ha korábban fizetnek akkor kapnak néhány % kedvezményt, ha meg elmaradásuk van azt is befizethetik pótlék és bírság nélkül" Igaz lehet ez, hallott erről más is? Amennyiben igaz akkor üzenem Szabónénak, hogy legyen szíves keressen meg és még a héten utalok néhány százezret.
nemszerencsés (vendég) [2011.02.09., 12:57][válaszolok] #259
Nem tartom udvarias dolognak, hogy akár a gimnáziumi igazgató tudományos fokozatán , akár eddig köztisztetetben álló szerencsi polgárok mondvacsinált fegyelmivizsgálatán köszörüljük torkunkat. Az előbbihez- mindenki tanulhat és majd meglátjuk mire halad. Hajrá!! A fegyelmi vizsgálathoz meg annyit,- mindenki tuja miről van szó!SZOMORÚ, HOGY ILYEN SZINTRE SÜLLYEDÜNK!
A fizetésekkel kapcsolatban meg annyit bár ez csak Szerencsen lenne így! Azt hallom ,hogy sajnos máshol ez van . Vagyis lehet, hogy ez országos jelenség??
vendég (vendég) [2011.02.09., 13:11][válaszolok] #260
"A fegyelmi vizsgálathoz meg annyit,- mindenki tuja miről van szó!SZOMORÚ, HOGY ILYEN SZINTRE SÜLLYEDÜNK!"
Elárulná valaki mi történ?
Bukovszky Róbert [2011.02.09., 14:29][válaszolok] #261
#259! Szerintem itt egyikőjüket sem bántotta senki. Az előbbinél csak egy fokozat lett tisztázva a másikuknál meg én igyekeztem a félreértéseket elkerülendő megvédeni Katikát.
Amúgy mindketten "közszereplők s mint olyanok bizony néha felmerülhet a nevük a közéletben.
tokaji (vendég) [2011.02.09., 14:55][válaszolok] #262
A kulturális központ igazgatója elleni fegyelmi vizsgálatnak szerintem nem más a célja, mint hogy kirúgják. Már itt van az emberük, a küszöböt rágja, hogy elfoglalja a helyét, de így talán nem kell fizetni neki semmit.Mi az, hogy ellentmond egy intézményvezető a hatalom képviselőinek? (Ukáz: rúgja ki a cukormúzeum gyűjteményének a gondnokát, mert ő a munkáltatója.) Ha a szakmai munkáját kellene megítélni az igazgató asszonynak, szerintem is lehetne jócskán kifogásokat találni... De ez a hatalmi gőg, és aljas módszer egy ember eltávolítására nekem a régi, rossz emlékű időket idézi. Amiről ugye senki hallani sem akar a nagy nemzeti összefogásban, konzultációban (átverésben)! MÁS! Még szerencse, hogy a polgármester úr megértést kért az intézmények dolgozótól, hogy türelemmel várjanak a fizetésükre. A hivatal pedig kedden kézbesítette a T. szerencsi polgároknak (immár a 70 éven felülieknek is), hogy kommunális adót kell fizetnünk. (Immár a 70 éven felülieknek is.) Kérdéseim: Nem lehetett volna ezzel addig várni, míg megkapják az emberek a bérüket? A befizetési határidő után lehet nekünk is egy kis (pótlék nélküli) türelmet kérni?
hatalmas (vendég) [2011.02.09., 15:37][válaszolok] #263
Itt az idö! Eljött az igazság pillanata! Ütött az órátok! (N)enyi lesz nektek!
262-nek (vendég) [2011.02.09., 15:43][válaszolok] #264
Március 15-ig kell befizetni.
Bukovszky Róbert [2011.02.09., 16:07][válaszolok] #265
tokaji (vendég) [2011.02.09., 16:32][válaszolok] #266
264-nek! Természetesen tudom, hogy március 15-e a határidő. Csak most éppen attól hangos a város, hogy a polgármesteri hivatal nem fizeti a béreket. Ebben a helyzetben érkezik a sárga csekk... Ha én csak a március 15-ei határidő után tudnám befizetni az adómat, mondjuk egy héttel, akkor nem számolnak rá pótlékot? (Mert tudjuk, hogy már egynapos késés után ez ketyeg!) Vagy a később kifizetett bérek is kamatostól érkeznek?
tokaji (vendég) [2011.02.09., 16:41][válaszolok] #267
265-nek! A testületi ülésről valóban békésen (megegyezés nélkül) távoztak a "felek", majd azt követő héten volt egy megbeszélés a szerencsi polgármester közvetítésével a borászok és a beruházó között, ahonnan kimentette magát a polgármester úr, és nem ment el!
S [2011.02.09., 17:01][válaszolok] #268
Tisztelt fórumozók, először a lopás illetve lopás gyanújához, annyit,hogy ha valóban lopás alapos gyanúja volt, ez ügyben a rendőrség hatáskörébe tartozik annak kivizsgálása. Senki sem tekinthető bírósági ítélet nélkül bűnösnek. De a munkáltatónak a rendelkezésére álló adatok, bizonyítékok alapján jogában áll fegyelmi eljárást indítani. Az sem kizárt, hogy lopás, vagy BTk.ba ütköző cselekmény nem történt, de a belső előírásokat megszegték, és e miatt indul fegyelmi. Habár a testületi ülés zártkörű lesz, annak eredménye úgysem maradhat titokban egy ilyen kisvárosban.
A másik dolog az erőmű, illetve az iparfejlesztés problémája Szerencsen. Tisztelt Hádám hozzászóló több helyen kifejtette véleményét "palira vették az embereket" a szélsőséges kuruc infóra való utalás, siófoki egyeztetés megkérdőjelezése stb.stb. Más részről tisztelt BR hozzászóló akinek véleménye éppen a másik oldal, a korábbi vezetéshez való kapcsolatra utalnak. Én mindkettőjükben tisztelem azt, hogy hozzászólásaikból érződik és kitűnik a város sorsa jövője iránti aggodalom, és tenni akarás! Ugyanúgy tisztelt Err és rezervátum hozzászólók (akik szerintem tapasztaltabban idősebbek) szívükön viselik szűkebb közösségünk jelenének, és gyermekeink jövőjének sorsát. És megköszönöm az SZV szerkesztőségének, hogy lehetőséget adott a vélemények kifejtésére, és nem baj, hogy név nélkül is lehet véleményt mondani! (talán így őszintébbek, az emberek és nem kell félni a retorziótól)
Ma délben lehangoló volt a TV-ben Mayer úr Tokaj polgármesterének makogása a dioxinról, de Koncz úr sem tűnt a más (napkollektoros és egyéb ipari) beruházások tekintetében magabiztosnak! :(
A radikalizmus szerintem gyökeres, de ésszerű változást jelent. Ennek első jeleit a testületi ülések, és a híradások kapcsán már megtapasztalhattuk. Tehát helyben elindult egy folyamat. Más a helyzet az ipari beruházásokkal. Itt a beruházókat, (hogy fektessen be, és megérje nekik,tisztes hasznot szerezzenek) a kormányt, (hogy megfelelő, és engedő jogszabályi háttért teremtsenek pld. Világörökségi törvény) az érdekelteket (akiknek érdekeit sértheti a beruházás pld. Tokaj) kell meggyőzni arról, hogy kívánalmaink (népszavazás) jogosak és szükségszerűek.
Fontos az hogy a többség kívánságainknak (akaratának) megfelelően lobbizanak a parlamentben. Jelenleg tudomásom szerit két ember van ott erről a területünkről. (Koncz Ferenc, Ficsor Ádám) És ha megkérhetnénk őket pártállástól függetlenül álljanak ki érdekeinkért, úgy tudom egyikük a kormánnyal, másikuk a szülőfölddel kampányolt) Persze őket is köti a pártfegyelem, de akkor meg keressenek kompromisszumot! És végre történjen már ez ügyben valami!
Mert tisztelt Err hozzászólóval már egyetértettünk abban, hogy a titkolózás, a köntörfalazás, a határozatlanság hatására az emberek könnyen elveszthetik türelmüket!
Törvényes lehetőség: demonstráció Javasolt jelszavak: MUNKÁT IPART MEGÉLHETÉST! NEM AKARUNK REZERVÁTUMOT! A BORBÓL ÉS IDEGENFORGALOMBÓL NEM TUDUNK MEGÉLNI! SZERENCS A SZERENCSIEKÉ, NE TOKAJ DIRIGÁLJON! FEJLŐDÉST ÉS MEGÉLHETÉST NEKÜNK ÉS GYERMEKEINKNEK! stb. A demonstrációt nem pártoknak, hanem a civileknek kell kezdeményezni. (pld. Szerencs Fejlődéséért Egyesület, Polgári Együttműködési Egyesület, Bocskai Társaság, Vállalkozók stb.)Kérdezzük meg őket, ha céljaink azonosak, mért nem foghatnánk össze egy ügy érdekében! A szerevezésnél fel kell használni az internet adta lehetőséget is (Pld. Facebok "Akik Szerencs fejlődését akarják") Kérdés, hogy demonstrációval elérjük-e a célunkat. Döntsük el, hogy érdemes-e? Nem veszélyeztetjük-e a világörökségi címet! Ezért a célokat a felhívásban mindenki számára érthetően világosan kell megfogalmazni! Azt azért figyelembe kell venni, hogy a helyi és országos vezetésben és a parlamentben FIDESZ-KDNP többség van, (akiket tulajdonképpen mi választottunk) ezek ellen nem irányulhat a demonstráció! Szélsőséges, megnyilvánulásokra nincs szükség, ne járassuk le magunkat! És a környező az iparosodásban érdekelt településeket sem szabad kihagyni ! Éljünk demokratikus jogainkkal! Tokaj ide mert jönni! Javasolt helyszín: Világörökségi Kapuzat. Időpont: 2011. ?? ?? Bejelentés rendőrségi engedély.
Véleményem szerint ez lenne a forgatókönyv, kellenek akik megszervezik, kellene egy vezérszónok aki beszédet mond, de lehet több is! (kis anyagi támogatás is jó lenne plakátok hirdetmények költsége Csak rajtunk áll a megvalósítás! Hányan mennének el??????
tokaji (vendég) [2011.02.09., 17:40][válaszolok] #269
Tisztelt S! Azt, hogy mi történt az elmúlt hónapokban szűkebb pátriámban, nem kívánom kommentálni, mert korábban kifejtettem a véleményemet. Szerintem a város vezetőinek a teljesítménye lehangoló, inkább ötletelésként, és tehetetlenségként értékelem. Az Ön kezdeményezése szerintem jó ötlet, csak egy a lényeg: NE AZ ERŐMŰRŐL SZÓLJON, (vegyük tudomásul, hogy ez a vonat elment!), de ennek a története szolgálhat mondandóul a jövőre, ahhoz, hogy TOKAJ-HEGYALJÁN IPAR NÉLKÜL NINCS GAZDASÁGI FELEMELKEDÉS! Ha a politikusok nem akarják saját maguknak kisajátítani a civil kezdeményezést, akkor talán most még megúszhatják a nép haragját.
Bukovszky Róbert [2011.02.09., 17:57][válaszolok] #270
"S"#268! Húúúú ezek már kemény szavak! Talán nem is az "S" nick nevet választó fórumozótól vártam volna. Én egy részével egyet értek egy részével nem tudok azonosulni, egész pontosan nekem nem jött át, hogy mi mellett ill. mi ellen lenne ez a demonstráció? Pontosítva, mi a cél és mit lehet elérni?
Pedig most az újonnan kihelyezett közlekedési táblák miatt akartam írni, de ez most túl tömény volt ahhoz, hogy másról írjak.
Bukovszky Róbert [2011.02.09., 18:07][válaszolok] #271
#268! A tények a következők; Lopás volt, a tettes előkerült, a kár /százezres/ megtérült, az igazgató asszony a jelentését megtette csak egy kicsit hiányosan. Ha minden igaz akkor a "hiányos" jelentés miatt indult a fegyelmi.
tokaji (vendég) [2011.02.09., 18:19][válaszolok] #272
#271! Kiegészítendő: 2011. február 1-ig nem történt rendőrségi feljelentés, pedig 2010.január 5-én már tájékoztatták a polgármestert az eseményről. Úgy tudom, hogy az elkövetési érték 230 ezer forint, ami később valóban megtérült. De ez még ne jelenti azt, hogy nem történt bűncselekmény.
tokaji (vendég) [2011.02.09., 18:24][válaszolok] #273
Bocsánat, pontosítom a #272-es kommentemet. Természetesen 2011. január 5-ől van szó.Elnézést.
Csakazigazat (vendég) [2011.02.09., 18:46][válaszolok] #274
Nagyon jól írja a nemszerencsés#259 és vendég #260, hogy mondvacsinált fegyelmi ügy az igazgatónő ellen és hogy ide süllyedtünk, és köszörüljük a torkunkat rajta. Hát hogyne köszörülnénk! Valóban úgy érezzük, hogy mondvacsinált a történet, no nem azért, mert a polgármester ki akarja rúgni Katikát, mert már a küszöbön liheg a kinevezésre váró "új gyerek". Szerintem azért mondvacsinált, mert lehet, hogy a lopást a Katika dolgozói követték el, de volt annak a "projekt"-nek,mármint a hotel kiürítésének egy felelőse.Bármi történt, bárki követette el a lopást, a felelős semmi esetre sem Urayné Katika! Finoman a fegyelmivel !
Helyeslem Bukovszky Róbert #258 hozzászólását : Urayné Katika még pozitív hős lehet ebben a történetben.
Meg kell keresni a felelőst !
Err (vendég) [2011.02.09., 18:48][válaszolok] #275
Tisztelt S!
Bár nagyon keveset vagyok itthon amennyiben szó lesz róla elmegyek.
Hogy mi lenne a cél?
Ipart Hegyaljára. S ha ennek ez az ára, Világörökség nekünk nem kell. Vagy ergo.
Onnantól Májer úr maradhat majd otthon szájalni.
Koncz úr pedig bár kényes helyzetben van, de letehetné már a garast. Vagy menjen Isten hírével és adja át a helyet alkalmasabbnak, ha számít neki Szerencs és a Hegyalja boldogulása s nem csak egy komisszár.
Azt reméltem lesz helyi szerveződés aki kézbe veszi a dolgot. Most kéne lokálpatriótának lenni.
error (vendég) [2011.02.09., 19:42][válaszolok] #276
Tisztelt érthetetlen hozzászóló !" Eljött az igazság pillanata. Mi volt az igazság előtt?"
Egyetértek Önnel !

Ha jól emlékszem, Koncz Ferenc polgármester úr kezdte így az írását "Eljött az igazság pillanata ".Többet vártunk ettől az írástól a címéből kiindulva. Az csak magyarázkodás volt.
Szerintem a polgármesternek nem kell magyarázkodni ! A polgármesternek meg kell magyarázni,(különbség!)mi volt a pillanat előtt ! Nagyjából tudjuk,mennyi a a város hitele, azt a polgármester elmondta a Szerencsi Hírekben. A polgármester magyarázza el, vezesse le az emberek számára érthetően,hogy az előző városvezető és az őt mindenben támogatók a felvett hitelt mire költötték el. Október 3-án a szavazók kinyilvánították az akaratukat,ami mögött elvárások is vannak: megtörtént-e a felelőtlen gazdálkodást végzők felelősségre vonása?
Érezhetően ez elvárás, ennek meg kell történnie !
A még kifizetetlen bérekkel kapcsolatban : mindenképpen elvárható és felülvizsgálandó, hogy pl. az előző városvezető által megálmodott két kht vezetőjének az igen magas bére, valamint a béren felüli fejenkénti 60 ezer forintos benzinpénz és 30 ezer forintos telefonpénz juttatására szükség van-e, arról nem is beszélve, hogy Orsi ennyi fizetésért és egyéb járulékos költségek felvétele mellett az étkeztetést még kiadta - persze hogy pénzért - alvállalkozásba. ( interneten közzétéve ) Az sem mellékes, hogy amíg ő lesz a ráfizetéses fürdős kht vezetője, az emberek nem fognak tolongani a fürdőbe.Elvből.Igen, mi márcsak ilyenek vagyunk.
Irritáló továbbá, hogy városi autót látni pl. a Rákóczi iskolába menet reggelente,úgy tudjuk,minden további nélkül folytatódik városi autó használatával a hétvégi lőgyakorlat, vadetetés,vadászat, pincészgetés. Nem lehet azokat az autókat letetetni? Munkaidőben szükség esetén álljon mindenki rendelkezésére,de nem tovább!
Szépen, lassan minden rendbe fog jönni, ha a polgármester az eszére hallgat, nem a szívére !
tokajinak (vendég) [2011.02.09., 20:21][válaszolok] #277
Tisztelt tokaji!

Ön informatívabb mint egy városi napilap Köszönjük, hogy ennyi bennfentes információval ellátja a fórumot.

Kérem, árulja el, ki az aki már rágja a küszöböt, kinek szánnak helyet a Kult. Közp. élén?
vendég (vendég) [2011.02.09., 20:27][válaszolok] #278
Én nem tokaji vagyok, de nekem is van pár ötletem...
S [2011.02.09., 20:27][válaszolok] #279
Talán nem írtam világosan. Én szerintem maradhat a világörökségi cím. Ez a város érdeke is. De csak világörökség (ahol fenntartható a fejlődés) és nem rezervátum! És emellett úgymond a cukorgyár bezárása miatti űr betöltésére és munkalehetőségként az ipar. Kezdetben én is elleneztem az erőművet, de a mostani verziót megvalósíthatónak tartom. De ha úgy döntenek, hogy ez nem megy akkor meg legyen más ipar!! A lokálpatrióta szót szándékosan nem használtam, mivel ezt a szó Szerencsen nem jól cseng. Ezt a kifejezést a kampány idején már valakik használták és véleményem szerint lejáratták (poló, busz kisdobos, stb) De én ezért nem ítélek el senkit. A város a hibák miatt együtt szenved és szerintem együtt kell a mélypontról a fejlődés irányába elmozdulni. ( Remélem ez a mélypont, mert ha nem és tovább süllyedünk megfulladunk)
Err (vendég) [2011.02.09., 20:30][válaszolok] #280
Tisztelt Error!
azért mert kelmed nem szeret fürdeni, vagyunk páran akik igen.
Úgyhogy nem kéne mindent össze-vissza hordani.
A töketlenségre már unalmas visszafelé mutogatással választ keresni. Szerintem tudták mit vállalnak, csak úgy voltak vele, csak kerüljünk hatalomra a többi nem számít.
Pardon.
tokaji (vendég) [2011.02.09., 20:47][válaszolok] #281
Tisztelt #277 vendég! Kicsi ez a város. Látja, vendég #278-nak is van pár ötlete. Azt pedig ugye nem gondolja, hogy most megnevezem, hogy én kiről hallottam hallottam. Ha napilap, és főleg "bennfentes" - az a személyi titkár! - nem is vagyok, de itt élő szerencsiként aggódva figyelem a jelent, és borúson látom a holnapot. Pedig a választások után szebb jövőről álmodtam! Lassan kezdek ébredezni, és azt látom, hogy "még a Nap is másképpen süt." Már amikor előbújik a gyülekező felhők mögül. (Továbbra is hangsúlyozom, hogy a fórum témájához választottam a Tokaji (bor) nevet. Mert az erőművel és a borászokkal kezdődött a téma.)
tokajinak (vendég) [2011.02.09., 21:15][válaszolok] #282
Tisztelt tokaji!

Csak hencegni akart vele, hogy ön tudja ezt az infót? Vagy ha nem fejti ki, mi értelme volt meglebegtetni, hogy ön ezt is tudja?
Na mindegy, akkor tartsa meg magának, majd elmondja más
vendég (vendég) [2011.02.09., 21:48][válaszolok] #283
Kedves 282, Tokaji nem csak henceg, higyje el, hogy tudja... Nem lebegtet...A küszöbről, az azt rágóról, sok mindenről, sok mindenki tud... mert ez egy kis város...és mindenki olyan, de olyan kicsi... és olyan, de olyan nagy a baj...
De bizakodik mindenki, hisz választottunk, a jót választottuk, megoldják - ezt ígérték. Bízunk.
vendég (vendég) [2011.02.09., 21:55][válaszolok] #284
Itt mindig mindenki mindent tudni vél mindenről, de állítani nem mer.
Hádám [2011.02.09., 22:53][válaszolok] #285
Tisztelt S! (268)

Tetszik az ötlete! De ezt úgy lenne célszerű véghezvinni ha minden szervezet és civil mozgalom képviseltetné magát! Ez lehetne egy összefogó kapocs. Hányan mennének el? Akit érdekel Szerencs sorsa szerintem ott lenne! Ha hiteles személy szervezné, akkor én mindenképpen ott lennék, ha kell még pár gondolatot is mondanék, lenne miről beszélni!
erce (vendég) [2011.02.10., 06:59][válaszolok] #286
err #280 ! Hogy Ön hogy megfogta a dolog lényegét!Közel nem arról van szó, hogy szeretünk fürdeni vagy nem szeretünk fürdeni.
Arról sincs szó, hogy visszafelé mutogatunk és töketlenkedünk, pusztán arról, hogy meg kell nevezni a felelősöket, akik miatt a város idejutott.
Ön szerint az nem tök.......ég, hogy a világörökségi címről már-már szakértői szinten értekeznek a szerencsi fórumozók, majd mindenki mindent tud az iparról, a fejlesztésekről, stb,stb,mindemmelett próbálják a jelenlegi polgármestert hibáztatni. Úgy néz ki, hogy sem a lokálpatriótáknak, sem egyéb szinekben indulóknak és azok támogatóinak a jelenlegi polgármester nem tudna jót tenni. Az érthető, sokaknak fájt Rónavölgyiné bukása, arról ne is bszélve, hogy az ő idejében minden volt: kincstár, szoboravatás, ünnepek, lakomák.Fizetés is volt. Hitel is van.Égig érő!
jadviga (vendég) [2011.02.10., 07:16][válaszolok] #287
"Az érthető, sokaknak fájt Rónavölgyiné bukása"
Nem vagyok benne biztos. Egyébként eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Cserben hagyta még a csatlósait is, azokat az embereket, akik a családjukat és minden mást hanyagolva, mint a borjú mentek és tapsoltak neki, meg vonatoztak vele.
Jaj Istenem, milyen nagy a te állatkerted!!
287-nek (vendég) [2011.02.10., 08:14][válaszolok] #288
Régen nem az önkormányzati választásról van szó, hanem a mostani helyzetről.Nagy a baj mert amit megigértek nekünk, hogy mögöttünk a kormány , nem látjuk! A korábbi vezetétésre persze sok mindent rá lehet kenni-ami egyre unalnasabb, de szinte minden önkormányzatnál ez a helyzet. Nézzük pld a megyét ahol polgármesterünk korábban alelnökölt. Azt mondják, hogy az államtól januárban szinte alig kaptak pénzt az önkormányzatok! Ráadásul állítólag Szerencs is 80 millióval kap kevesebbet!Bocsi kivétel az országgyűlési képviselők! Ők azért néhány százezerrel többet!De ezt majd biztosan
dr Egeli megválaszolja!/Remélem nem munkaidőben, hiszen sok a dolog a városban./Ki tudja? Az egészségügyben és a tüzoltóknál miért nem volt fizetés?? Szerintem ők más kasszából kapják a pénzt??! Nem???!Attól tartok, rövidesen sokan, rövid időn belül fognak "szürke szamárként "eltünni a ködben!De mi lesz velünk!
Akárkinek (vendég) [2011.02.10., 08:55][válaszolok] #291
"Elismeri Havas Szófia, hogy az önkormányzatok elszegényedéséhez pártja, az MSZP is nagyban hozzájárult"
Öcsi [2011.02.10., 09:00][válaszolok] #292
Az egészségügyet {ESZEI} lassan belehet zárni, ha beindul Tokaj, sok beteget átfog venni,mi lesz az ott dolgozokkal.
akárki2 (vendég) [2011.02.10., 09:28][válaszolok] #293
Kedves S!
Jól emlékszem 2006-ra, amikor egy Szabó György nevű, már több ciklus óta országgyűlési képviselő azt nyilatkozta a kampány során, hogy eljött a munkahelyteremtés ideje. Eddig az erőművel és egy galvanizáló üzemmel etettek bennünket, de kiderült, hogy az egyikhez pénz, a másikhoz meg a szándék hiányzik. Amikor egy befektető jelölt kopogtat az ajtón, az első kérdése: kapok-e ingyen telket, legalább 6 ha-t vagy kapok-e a hitel felvételéhez városi vagyonból nyújtott fedezetet? Netán pénzt vagy támogatást vissza nem térítendő pénzecskékhez.
A gazdag, tőkétől duzzadó, de azért jelentős állami támogatást kérő befektetők, akik a szakképzett munkaerőnek jelentenek jövőképet, eddig elkerülték ezt a térséget.
Dunaújváros gumiüzeméhez munkavállalóként 18,5 mFt-ot adott a kormány, de a miskolci BOSCH is jócskán kente a vajaskenyeret az idetelepedéssel. Nyilvánvaló, hogy kormányzati támogatás nélkül jelentősebb iparfejlesztés nem érkezhet térségünkbe. Addig persze lehet hergelni az embereket, a polgármestert hibáztatni, csak éppen mindent a 0-ról vagy a mínuszról kell kezdeni. Az lehet, hogy a kampányban elhangzottakat ma úgy igyekeznek beállítani, mintha azonnali csodát ígértek volna, de tudjuk az életből, hogy szarból nem lehet várat építeni.
Jadvigának (vendég) [2011.02.10., 09:43][válaszolok] #294
Az előző polgármester nyugdíjba vonult, erre tekintettel a tavalyi évben 6 havi végkielégítést az országgyűlésből, 3 havit az önkormányzattól vett fel, ezen kívül 8 havi fizetést, 4 havi nyugdíjat, s jelentős jubileumi jutalmat számfejtettek részére ezen alkalomból.
Jelenleg egy biztosító területi vezetője, s szorgalmasan készül a visszatérésre. Szórólapjáról idéznék: "napjainkban minden fillér számít". Milyen igaza van.
Öcsi [2011.02.10., 10:16][válaszolok] #295
Reméljük nem Szerencsre készül vissza!
üvegzseb (vendég) [2011.02.10., 11:17][válaszolok] #296
Ennyi pénzzel könnyű eltűnni a ködben.
Mennyi cinizmus, mennyi álszentség...
Bizony, minden fillér számít, csak nem annak, akinek dögivel van, hanem annak, akinek nincs.
Öcsi [2011.02.10., 11:44][válaszolok] #297
De legalább a munkabérek megérkeztek a számlákra,lehet örülni "Lokálpatrióták"
Err (vendég) [2011.02.10., 13:31][válaszolok] #298
A félreértések elkerülése végett, egyetlen gondolatot emelnék ki.
A tendecia miszerint nekünk hagyományörzésből szőlőművelésből stb kéne megélnünk a továbbiakban is, s mindennek logikájából adódóan viszont a már meglévő ipart is elsatnyítják, újabbat települni nem engednek, ködös ígéretekkel etetnek melyből nem lesz semmi, az itt élő lakosság elszegényedéséhez lemaradásához vezet, s ez nem elfogadható.
A polgármester hozzáállása legalábbis vitatható szerintem illetve szervesen bekapcsolódni látszik a szándék megvalósulásába. Bár ne így lenne.
A lényeges kérdés az volna, hogyan és mit tehetnénk a fenti folyamatok ellen?
Ja lehet elszámoltatást követelni is, hiszen azon olyan jól el lehet csemcsegni. De értelme van moralizálni? Abból lesz mindenünk?
Üdv.
Jadvigának (vendég) [2011.02.10., 13:34][válaszolok] #299
Vendég nem volt pontos, mert 2010 májusáig a képviselői tiszteletdíjat is kapta polgármester asszonyunk, noha a plenáris ülésen 2009 decemberében tette utoljára tiszteletét.
Bukovszky Róbert [2011.02.10., 13:39][válaszolok] #300
Most biztos kitörölik a moderátorok a hozzászólásomat! Ha így van megértem! Szóval "Öcsi" önre én így ismeretlenül is rámerem fogni, hogy Ön egy IDIÓTA!
Mondja már meg, ki örül egy ilyennek? Mi a haszna abból bárkinek is, hogy a városunk egy jelentős része csúszva kapta meg a juttatását? Ez egyáltalán nem egy ritka dolog, kérdezze meg sok-sok munkaadótól, munkavállalótól, hogy kisebb cégeknél ez milyen gyakorisággal fordul elő és nem néhány nappal, hanem hetekkel maradnak el a bérek, ill. sajnos 1-2 vállalkozásnál soha nem jutottak a dolgozók a pénzükhöz, pedig sok-sok állami alkalmazottal /ugye akinek nem inge nem veszi .../ ellentétben bizony kőkemény munkát végeztek érte. Én személy szerint annyiban örülök egy picikét, hogy most a közalkalmazottak is meglátják, hogy nem fenékig tejfel az élet és a jövőben esetleg átérzik a vállalkozói szférából élő alkalmazottak /munkaadók/ helyzetét. /Mondom ezt én aki abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sok más fizetnivalóval ellentétben az elmúlt három évben a béreket centire pontosan tudtam fizetni/
Amint láthatta én néhány hozzászólással feljebb inkább segítséget ajánlottam mint kárörvendtem volna, és higgye el ezzel nem csak én vagyok így.
És /tudom nem kezdünk így mondatot/ kikérem magamnak én igenis LOKÁLPATRIÓTÁNAK érzem magamat és nem azért mert egy olyan nevű társaság színeiben indultam a választásokon, hanem azért mert igyekszem erre a címre méltóan élni a mindennapjaimat.
jadviga (vendég) [2011.02.10., 15:06][válaszolok] #301
Kedves Bukovszky Róbert!

Szívből gratulálok ahhoz, hogy sem ide, sem oda nem csapódva, hanem valóban lokálpatriótaként éli meg a mindennapok terhét, esetlegesen örömeit. Kívánok Önnek kitartást, a továbbiakban is emberséget és tisztaságot, mármint a lelkében(ami a közéleti gondokat illeti)!
Kevesen képesek arra, hogy ne szálljon el velük a ló abban a pillanatban. mikor hatalomra kerülnek. Ön valószínű egy ilyen képviselő lehetett volna.
Lehet, hogy függetlenként kellett volna indulnia. Bár én a független képviselőséget semmibe nem nézem. Hajlik jobbra, hajlik balra, mindig arra, amerre fújja a szél, a jó szél.
Semmi nincs elveszve. Dolgozhat a városunkért, ha jó cél vezérli, képviselőség nélkül is. Sokan olvassák ezt az oldalt, némi képet fest magáról mindenki, aki itt hozzászól a témákhoz.
A magam részéről én drukkolok Önnek!!
Találkozunk a városban gyakran, ígérem, eljön az ideje, amikor bemutatkozom, ha kívánja.
Bukovszky Róbert [2011.02.10., 17:12][válaszolok] #302
"jadviga"#301! Köszönöm megtisztelő, de túlzó, viszont a hiúságomnak jóleső sorait!
"Kevesen képesek arra, hogy ne szálljon el velük a ló abban a pillanatban. mikor hatalomra kerülnek. Ön valószínű egy ilyen képviselő lehetett volna." Ezeket a mondatokat engedelmével kommentálom. Szóval nincs nekem hatalmam egy pici sem, egyszerű falusi legény vagyok aki egy kis szerencsével meg kitartással felépítette a saját és a környezete életét. S mint munkásszülők gyermeke tudom, hogy mit jelent a munka és a kollégák tisztelete. Bár én soha nem szorultam senki segítségére, de mint 'mélyről jövő tudom, hogy mennyivel jobb adni mint kapni és lehetőségeim szerint ezért támogatok minél több arra érdemes egyesületet, szervezetet, csoportosulást. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy ezekből soha nem csináltam reklámot inkább igyekeztem, igyekszem csendben, de hatékonyan segíteni. Százezres az a nagyságrend amit az elmúlt években támogatásként nyújtottam, de szerintem senki nem tudja a szememre hányni, hogy mondjuk a választási kampány során ezt valahol is fitogtattam volna, vagy esetleg előnyt akartam volna kovácsolni jótékony tetteim világgá kürtölésével.
Hmmm, hogy milyen képviselő lettem volna? Szerintem gyenge, de ezt már valószínű soha nem fogjuk megtudni. Miért vagyok ennyire kritikus önmagamhoz? Erre egy barátom szavai lehetnek a legtalálóbbak; "Bukó ez nem neked való, te túl tiszta túl őszinte, túl szókimondó, túl szociálisan érzékeny vagy a közszerepléshez". A kampány /ami amúgy egy érdekes, fantasztikus dolog/ utolsó napjaiban erre már magam is rájöttem és a hozzám legközelebb állóknak már akkor azt mondtam "nem haragszom meg, ha nem szavazol rám, én akkor nyerek, ha vesztek" s végül a köz ezt így is akarta, szégyenkezni nincs okom, mert az ötezer szavazóból minden ötödik alkalmasnak talált arra, hogy szavazatát rám is pocsékolja. Ez úgy volt különösen érdekes és meglepő, hogy a baloldal "Lokálpatrióta" szavazók egy része azért nem szavazott rám mert én ott is ellenvéleményeket mertem megfogalmazni ill. nem tetszett néhányuknak, hogy én valamennyi kiadványban kihangsúlyoztam a független mivoltomat, míg a jobb oldali /FIDESZ, Jobbik/ szavazóktól meg azért nem kaptam X-et mert Ők egyszerűen kommunistának tartottak, mert a baloldal polgármester jelöltje mellé álltam.
Köszönöm, de a bemutatkozására nem tartok igény, nem azért mert esetleg nem érdekel az Ön kiléte, hanem szeretném tiszteletben tartani a választott anonimitását.
Elnézést kérek mindenkitől ez egy picit hosszúra sikeredett és személyes lett, de annyira kikívánkozott belőlem.
Köszönöm a megértésüket!
Öcsi [2011.02.11., 12:01][válaszolok] #303
Ha hiszi ha nem T.B Róbert voltak olyan lokálpatrióták akik örültek,hiszen amikor ők voltak hatalmon ilyen nem fordult elő. Ennyi örömük legyen az életben. Egy kicsit jobban kellene tájékozodni és be kellene ismerni a hibákat.
Robinak! (vendég) [2011.02.11., 12:23][válaszolok] #304
Gratulálok az új cégedhez, sok sikert kívánok ezen a zavaros és viharos tengeren. A korábbi céged minden hitelezőjét sikerült kifizetned vagy mégsem? Lehet, hogy lenne hitelező, aki erről többet is tudna mondani?
Bukovszky Róbert [2011.02.11., 12:36][válaszolok] #305
#304! Sugárzik Önből a jó szándék! Várom azon cégek vagy magánszemélyek jelentkezését akiknek valaha én vagy a vállalkozásom adósa maradtunk.
Az a vállalkozásom ami felszámolásra került anno 1996-ban az egy 'rendcsinálási akció áldozata lett! Egész pontosan a jog előtt többet ért egy kisebbséghez tartozó egyén nyilatkozata mint az általam nagy számban felsorakozott és eskü alatt valló tisztes munkások, ügyvezetők, építésvezetők stb vallomásra való jelentkezése. Akkoriban még az Önkormányzatnak és az APEH-nak sem tartoztunk egy fillérrel sem!
S [2011.02.11., 13:13][válaszolok] #306
Nem tartozik a témához, de már több embertől hallottam. Felhívták őket telefonon a biztosító társaságoktól, hogy kössenek lakásbiztosítást, mert szeptembertől kötelező lesz. A neten az alábbi cikket találtam erről: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101123-egy-kormanykoncepcio-szerint-bev ...
Hogy lehet az, hogy a biztosító ezt már tényként közli! Ez nem rémhírterjesztés! Honnan tudja a biztosító, hogy kinek nincs lakásbiztosítása! (Adatvédelmi törvény) Mi a véleményük arról ami a cikkben le van írva? Állítólag 1 millió ingatlan van ami nincs biztosítva és átlag 2500 Ft havi biztosítással számolnak. És mivel kötelező, úgy mint a kötelező gépjármű biztosítás elmulasztása szankcionálható lenne? (Romániában van erre példa) A bevezetésének indoka az árvíz illetve katasztrófa helyzet.
vendég (vendég) [2011.02.12., 10:35][válaszolok] #307
Minden nevelt gyerek után egy-egy plusz szavazatot adnának fideszes képviselők a szülőknek, hogy nőjön a gyerekeket nevelő családok politikai súlya és érdekérvényesítő képessége. A választójogi törvény abszurdnak tűnő módosítása mögött nem nehéz észrevenni a politikai számítást: Nyilván nem telne sok időbe, hogy a szociális rendszer nagycsaládos élősködőiről szóló populista fordulatok kibővüljenek “a választási rendszer sokgyerekes parazitája„ jelzős szerkezettel. Adott esetben ugyanis elég nehéz lenne a szegény és/vagy roma szülőktől megtagadni a plusz szavazatokat.

Nem véletlen, hogy a polgári demokráciákban mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata, akárhány gyerek, macska vagy lézerblokkolós Audi S8-as van a gondjaira bízva: egyebek mellett így biztosítható, hogy a politika aránytalan előnyök osztogatásával elért öncélú népszerűséghajhászása ésszerű keretek között maradjon.
Bukovszky Róbert [2011.02.12., 16:18][válaszolok] #309
Érdekesség! Most tettem fel egy kérdést a Szerencs.hu oldalon, kíváncsian várom, hogy most mennyi idő kellesz a moderátoroknak arra, hogy átrágják magukat rajta és esetleg engedélyezzék a megjelenést.
Ezen a fórumon fordultam már 1-2 esetben a modikhoz, itt talán egy órát sem kellett /ezúton is köszönet érte Nekik/ várni a reagálásukra. Lehet, hogy Ők is ebből élnek, vagy Ők csak egyszerűen szeretik és értik amit vállaltak?
Bukovszky Róbert [2011.02.12., 17:17][válaszolok] #310
#309! Ami igaz az igaz, most gyorsak voltak már feltették.
gyorsaság (vendég) [2011.02.12., 17:22][válaszolok] #311
Így kell ezt csinálni Bukovszky úr!
Egyébként jó a kérdés, engem is érdekel a válasz.
Hádám [2011.02.13., 10:40][válaszolok] #312
Róbert! Ezt a kérdést én is feltettem még aznap amikor megszüntették, igaz nem a szerencs.hu-n, hanem itt, de nem nagyon volt rá reakció... Viszont egy szimpla kérdést, hogy mikor vannak fogadóórái a tisztviselőknek, azt a városi lapon tettem fel úgy 1,5-2 hónapja, arra azóta nem érkezett válasz, pedig még reklamáltam is.... Tudom ez egy olyan "súlyos" kérdés volt, amire azért nehéz lehet válaszolni
sanyiba (vendég) [2011.02.13., 10:49][válaszolok] #313
valakinek #308
Azért arra ne vegyen mérget, amit a linkelt lapban írnak.Olvasson mást is.
Talán kevésbé fog megártani, az egészségének.
Err (vendég) [2011.02.13., 13:53][válaszolok] #314
Unesco:
-"A Világörökségi területen nem szabad tovább szélesíreni az utakat." Sem megnövelni a forgalmat.
-Koncz F. úr a Világörökség mellett elkötelezett, olvasható a Szerencsi hírekben.
Nem a városa mellett?
-Szerencsi Cukorgyár megszűnése diverzifikációs alapból 4.4 Milliárd Ft-ot ítéltek meg. Vajon kiknek? remélem nem a répatermelőknek is, akik 5 évi pénzt kaptak, hogy ne termeljenek s errefel nevetve beintettek a cukorgyárnak.
Állítólag munkahelyteremtésre vállalkozóknak is. ??
Jó lenne egy lista, hogy kik és mire nyerték.
Hölgyeim és uraim!
Beszerezték már a helyi népviselet kellékeit, melyben majd mint bohócok fognak szerepelni ilyen-olyan túristalátványosságok alkalmával?
Már látom magam előtt a szüreti asszonykórust, a gyékényszövő és árvalányhajas süvegkészítő céh kiállításait, és természetesen a gulyásfőző verseny elfakultfejű rámáscsizmás csapatait, valamint a botritis őregyletet.
Így tovább.
Err (vendég) [2011.02.13., 14:12][válaszolok] #315
Bukovszki úr. Tud-e már asztal mellett hegedűlni? Elkészült-e már a Zimmer frei tábla?
Csak kérdem félig sem komolyan.
Na és a kis pad a kapu előtt? Az asztalka ahol háziasízű termékeit árulja?
Üdv.
Err (vendég) [2011.02.13., 14:20][válaszolok] #316
Mondja Hádám!
Hogy halad néptánctanulmányival?
Na és a karikásostorpattogtatás?
Remélem értik és nem sértődnek.
Üdv.
Bukovszky Róbert [2011.02.13., 14:47][válaszolok] #317
"Err"#315! Alakul minden, de most inkább a "frei" tábla helyett egy ..... "Feri" táblát barkácsolgatok!
Amúgy kezdtem megijedni, hogy már kiszűrődött a pénteki "polka" gyakorlásom, mondjuk az még nem a jövőnek szólt.
Szépen kérem vagy ne írja a nevemet, de ha mégis akkor kérem tiszteljen meg vele, hogy helyesen azaz "y"-al írja. Köszönöm előre is!
Err (vendég) [2011.02.13., 15:04][válaszolok] #318
Elnézését kérem.
Igénye természetes.
tárogató (vendég) [2011.02.13., 17:16][válaszolok] #319
A jövö elkezdödött
Hádám [2011.02.13., 18:28][válaszolok] #320
A néptánc sajnos nem az erősségem, de ostorom már van régóta Majd kiállok betyárnak ha eljön idő (vagy stílszerűen ITT AZ IDŐ)
Vendég (vendég) [2011.02.13., 21:38][válaszolok] #321
Valóban eljött az igazság órája, ezelőtt egy hónappal a polgármester és az egyik alpolgármester talán ezen a fórumon is azon siránkozott, hogy nincs a városnak már terhelhető vagyona, mert az előző vezetés már mindent eladott. Ehhez képest a Szerencs.hu-n megtekinthető költségvetési javaslaton közel fél milliárdnyi hitelt készül felvenni a város valamilyen földterület terhére. Más. Az egész úgynevezett átvilágítás annyi eredményt hozott, hogy a Cukormúzeum irányítását át kívánják tenni a Kulturális Központtól a Városüzemeltető Kht-hoz. Sovány eredmény. Sovány, ugyanakkor beszédes is. Valahogy meg kell oldani a volt nem Fideszes képviselők ügyét, úgy hogy ne rúghassanak labdába. Érdekes módon csak azokkal az intézményekkel volt eddig gond, ahol a mostani vezetésnek nem tetsző dolgozók vannak, voltak. Nem biztos, hogy ez lenne a város legnagyobb problémája. Sajnos a dolgokat erről az oldalról közelítették meg, ha a másik oldalról közelítik, talán nem késett volna a közalkalmazottak fizetése, ha nem visszafelé mutogatnak, hanem komolyan dolgoztak volna, akkor ezeket a földterületeket már ezelőtt három hónappal is meg tudták volna terhelni hitellel. Úgy tűnik, hogy a visszafelé mutogatással csak a saját bénaságukat próbálták leplezni, de most eljött az igazság órája.
vendég (vendég) [2011.02.14., 06:05][válaszolok] #322
lesznek még átszervezések a városon belül.
jadviga (vendég) [2011.02.14., 07:21][válaszolok] #323
Kedves fórumozó egyik "vendég"
Elképzelhető, hogy lesznek még átszervezések.
És akkor mi van?
Élnek olyan emberek a városban, akit az elmúlt évek alatt csak éppen nem tiport Isten földi mása a föld alá.
Nem csak úgy lehet egy ember kínozni, hogy elküldik munkatáborba, úgy is, hogy ellehetetlenítik az életét, úgy, hogy elveszik tőle a kenyérkereset lehetőségét.
Higgye el kedves vendég, ez nem mese, ez valóság. Mindez csak azért, mert nem értettek egyet azzal a politikával, erkölcsi morállal, amit a volt polgármester képvisel.
Jó lenne, ha azok az emberek most munkát kapnának. Na nem arról beszélek, akiknek eszük ágában nincs dolgozni, hanem azokról, akik szinte havonta járták a hivatalt, esdekelve , hogy dolgozhassanak, de nem volt számukra hely.
Azt meg végképp nem tudni mi lesz azokkal a munkanélküli emberekkel, akik 55-60 év között itt vannak a 27.000 Ft-os segélyen.
Volna valami ötlete, mert lehet, hogy sokakat érdekelne. Na ez a korosztály higgye el, nem tagadná meg a munkát, bárhol lenne az.
Bukovszky Róbert [2011.02.14., 10:19][válaszolok] #324
Erre most figyeltem fel egy másik fórumon!
Tudom nehéz, de legyünk egy kicsit vidámak is néha.
youtube thumbnail
Err (vendég) [2011.02.14., 12:55][válaszolok] #325
Na most vidám lettem, mert megértettem a nagyszerű szándékot.
A kormány kazánprogramot indít, vegyestüzelésű kazánra. Azoknak a tömegeknek ahogy fogalmaztak, akik nemigen tudják a gázt megfizetni. Hmm felénk lenne ilyen szegény ember??
Így már értem, nem szabad a tüzelő anyagot elégetni előlük korszerű erőműben, hanem egyenletesen elosztva otthon kell azt, úgy mint atyáink és nagyapáink tették.
Demeter úr és az Unesco erre biztosan felkapja a fejét. hehe. De maga a császár mondotta ezt, ha nem is ennyire kifejtve.
Majd lesz füstös cuvée, vagy mia frász.
Tudják ezek egyáltalán miről beszélnek ezek fényében??
Naja. Zsebre és kész.
De amúgy is csupa jó hír van naponta, úgymint 6 Ft/km az autópályán ami átlagosan kb 3x os áremelés és pofátlanság stb.
Ez már a kánaán, csak hülye vagyok hozzá?
Err (vendég) [2011.02.14., 13:01][válaszolok] #326
Kedves Jadviga 323!
Ha jól értem éppen az a cél manapság a polgárbarát kormánynak, hogy ezeket az 50 felettieket ha lehetséges utcára kell tenni, majd pár év nyomorgás után a nyugdíja, dacára az addig befizetett jelentős nyugdíjjárulékösszegnek, csak töredék legyen majd.
A kis matematikusok.
Mondanék rájuk mást is de alighanem kimoderálnák.
Err (vendég) [2011.02.14., 13:36][válaszolok] #327
..és még egy, ha nem lesz már sok mára belőlem.
Minden lehetséges módon megdrágítják a vállaltok különösen a prosperálók működését.
Eredméy: 200 000-el azaz 1/4-el több munkanélküli mint tavaly ilyenkor.
Azt hiszem nem kell minősítenem.
Van a szöveg ostobáknak és vannak a tények.
De a magyar soha nem tanul.
Nos azthiszem lesz miről elszámoltatni az urakat, ha lesz még olyan boldog kor ahol megteszik. Mert kisebb dolog a sikkasztás, amit most mindenkire rá akarnak sütni aki nem az ő kutyájuk kölke, mint az ország tönkretétele!
Mocskos világ.
323-nak (vendég) [2011.02.14., 16:59][válaszolok] #328
Kedved Jadviga!Csak üdvözölni lehet, hogy a jövőben sokan kapnak majd munkahelyet! Már alig várjuk , hogy így legyen! Azért én úgy látom az ISTEN jelenlegi földi mása sem tétlenkedik és a holdudvart igyekszik rendesen kiszolgálni! Higyje el úgy is lehet valakiket kínozni ha nem munkatáborokba küldik az embereket hanem olyanokat ültetnek a fejük fölé akiket nem igen szeretnének! Meg úgy is ha ugyan egyik ISTENT se szolgálta mégis féltenie kell a munkahelyét!
E.C. (vendég) [2011.02.14., 17:51][válaszolok] #329
Err kazánprogram? és mit eszik a kazán? Fát és szenet. Szemetet nem eszik az a nyüves! Pedig lehetne....
Majd nemcsak az erdőbe járnak lopni, hanem a bányába is.
szomorú, de a helyzet változatlan (vendég) [2011.02.14., 20:55][válaszolok] #330
A választások óta eltelt időt jellemző változásnak/változatlanságnak és közhangulatnak remek tükre, fokmérője a fórum: nem csak előtte, azóta sem olvastam itt egyetlen felszabadult, őszintén boldog, elégedett hozzászólást sem. A helyzet változatlan. Pepitában, az igaz, de ugyanaz. Hacsak nem behunyt szemmel járnak a döntéshozók, Istenek és félistenek, láthatják a kiábrándultságot és keserűséget mindenhol. Kérem, ne rendezzenek bált, szabadtéri bulit, stb, teremtsenek munkahelyet, segítsék a letelepedést, a gyerekvállalást, adjanak munkát annak, aki akar dolgozni, lehetetlenítsék el azt, aki nyilvánvalóan nem akar dolgozni, nem pedig a dolgozni szándékozókat, a vállalkozókat, a városhoz - egyre csökkenő számban - ragaszkodó embereket.
Hádám [2011.02.14., 21:32][válaszolok] #331
Alighanem jelen pillanatban egymagam túlteljesítem a városi vezetést munkahelyteremtés terén, ehéttől 6 embert alkalmazok!
Bukovszky Róbert [2011.02.14., 22:33][válaszolok] #332
"ehéttől 6 embert alkalmazok" Ádám csak nem profi lett a zenekar?

"330"! "Kérem, ne rendezzenek bált, szabadtéri bulit, stb, teremtsenek munkahelyet, segítsék a letelepedést, a gyerekvállalást, adjanak munkát annak, aki akar dolgozni," Pedig arra is szükség van, már réges-régen megmondták "kenyér és cirkusz kell a népnek" Viszont komoly minőségi munkahelyeket azt senki ne a mindenkori önkormányzattól várjon, azokat a működő gazdaság tudja/tudná generálni! Annak a hiányát meg nem itt helyben, hanem a Parlamentben lehet számon kérni, itt maximum a /egyenlőre még/ felelőtlen, olcsó megalapozatlan ígéretekért van ok joggal háborogni. Esküszöm én már nem is azokra haragszom akik mondták, hanem azokon mosolygok akik csillogó szemmel, gyermeki naivsággal hallgatták és elhitték, hogy itt a kánaán.
Hádám [2011.02.14., 22:36][válaszolok] #333
Köszi a feltételezést, sajna ott még nem tartunk Most a családi cég másik profiljáról van szó
Jelen (vendég) [2011.02.14., 22:58][válaszolok] #334
Jadviga #323! Az Ön által vázolt helyzet az előző városvezetés idején sem volt rózsás, de legalább (köz)munkát is kaptak az emberek, akár minimálbérért. A jelenlegi hatalmon lévők gyakorlata is ugyanez, csak a kisemberek helyzete már reménytelen, a csókosoknak (csatlósoknak) pedig osztják az állásokat. Mert biztosan megérdemlik!(?) Amit korábban bíráltak, azt most ők gyakorolják. Tehát nincs különbség. Akkor meg miről beszélünk?
jövő (vendég) [2011.02.15., 08:41][válaszolok] #335
Jelen,
csak bizonyos emberek kaptak akkor is - az ön által emlegetett akkori csókosok -, bizonyos emberek meg nagyon nem, de látom, ez önt, vagy családját nem érintette, így nem tudja elképzelni, mit is jelentett ez az ellehetetlenített helyzet.
nemjó (vendég) [2011.02.15., 18:44][válaszolok] #336
Kedves jövő#335 ! Nem tudok igazat adni Önnek! Hogy itt Szerencsen csak bizonyos emberek kapnának állást? Én az ellenkezőjét látom, mégpedig azt, hogy a Rónavölgyiné által kinevezett emberek kapnak a meglévő beosztásukhoz ujabbakat, pl.szerencsi hirek szerkesztősége, vagy például a köztudottan Rónavölgyiné emberének számító szerződéses alkamazottnak meg lett hoszabbítva a szerződése.Mindenki más is maradt a helyén. Ráadásul olyan nyugiban és fölénnyel vannak.......
Nem tudni, a polgármester úr mit vár tőlük, én úgy gondolom, nem lesznek soha a támogatói.
Szemmel láthatóan és érezhetően is erősödik Rónavölgyiné gárdája. És ha még hozzáadjuk azt is, hogy REné vissza akar térni 2014-ben?!

Sajnáljuk!
nemjónak (vendég) [2011.02.16., 08:11][válaszolok] #337
Tisztelt nemjó! Ön tévedésbe van! A polgármester mindenkinek a polgármestere akár támogatója volt akár nem. Az állásokat hozzáértés szerint kellene kiérdemelni, nem asszerint, hogy tűzbe megy-e a jelenlegi poplármesterért! Egyébkent a Szerencsi Hirekhez egy embert sem vitt oda a korábbi polgi!Sőt ha jól szét néz egy hivatali dolgotót sem zavart el. /Lehet, hogy ez nem érdem!/ A szerencsétlen közmunkások esetében meg kár erről beszélni! Nekik valódi munkahely kellene! De majd lesz, legalább is ezt igérték! Abban azonban igaza van, hogy látva a jelenlegi tehetetlenséget sokan ma másként szavaznának!
Bukó (vendég) [2011.02.16., 09:07][válaszolok] #338
#336! Önnek és csak Önnek még azt is elárulom, /de ígérje meg, hogy nem mondja el senkinek/ hogy Tündike továbbra is teljesen kézben tartja a hatalmat. Erre a legjobb példa a "Harkányi Csoda Titkár" /gondolom, hogy az lehet mert mi másért nem lett volna helyből mondjuk egy 'Fidelitasz-os fiatal/ Ő teljesen a Tündike embere és már előre be lett tolva, hogy előkészítse a 2014-es totális hatalom átvételt és visszatérést. Na jó a legnagyobb titkot is elárulom -de tényleg csak Önnek- a fürdőnek is rövidesen új igazgatója lesz és bizony nehéz lenne letagadni, hogy Ő is a Tündike holdudvarához tartozik, sőt annak szinte a legfényesebb csillaga.
Más! Érdekes volt a tegnapi testületi ülés, kíváncsi lennék kinek mi jött le belőle? Én speciál nagyon örültem, hogy a vezetés most már nem csak az elmúlt 8 évre mutogat vissza, hanem egészen 1963-ig visszatekintenek /Dr Egeli/. Talán csak akkor lettem volna még boldogabb, ha mondjuk 2011, 2012, 2013 is szóba került volna valami optimista hangnemű /mondjuk egy üzem átadás/ hozzászólásban.
Nekem /igaz nem láttam sem elejétől sem a végéig/ az asztal jobb oldaláról egy azaz 1 értelmes megnyilvánulás jött le mégpedig az ahol K A Alpolgármester úr közzétett bizonyos számadatokat amikből mindenki láthatja, hogy mibe is kerül 1-1 gyermekünk iskoláztatása a városnak.
Nem árulom el kiket, de Isten bizony két képviselőt napról napra jobban sajnálok /tudom nincsenek Ők ráutalva az én sajnálatomra/ a bejutott Fideszesek közül.
Jadviga (vendég) [2011.02.16., 09:35][válaszolok] #339
"de tényleg csak Önnek- a fürdőnek is rövidesen új igazgatója lesz és bizony nehéz lenne letagadni, hogy Ő is a Tündike holdudvarához tartozik, sőt annak szinte a legfényesebb csillaga."

ha ilyen jól tájékozott kedves Bukó, akkor ön nagy karriert fog befutni, hová is tartozik?
Vagy csak kavargatja a leves, amit mások főznek?...és ki fogja megenni?
Bukovszky Róbert [2011.02.16., 10:19][válaszolok] #340
Jadviga! Sehova! Én csak /mint a múltkoriban is írtam/ egy egyszerű lokálpatriótának érzem, vallom magamat. Én csak annyit szeretnék, hogy szeretett városunkban boldoguljanak az emberek, a Fecskés infrastruktúrában fejlődjön fel a városhoz és ami legfontosabb, a lassan, de biztosan fejlődő gyermekeim lehetőleg helyben találják meg majd a biztos boldogulásukat, mert nem szeretném, hogy majd anno az unokáimat mondjuk Győrbe vagy Kecskemétre vagy akárhová kellessen mennem meglátogatni.
Nem, nem fogok -politikai- karriert befutni, nem is vagyok rá alkalmas, meg nem is nagyon érdekel, csak így csendben elszórakoztatom magamat.
kiváncsi (vendég) [2011.02.16., 10:27][válaszolok] #341
Ki is az új igazgató? Miért nem kell leírni a nevét? A harkányi csodatitkár miért az Rné embere? Kedves Bukovszky Róbert tényleg csak magát kellene szórakoztatnia, s nem itt irkálni hülyeségeket.
Bukovszky Róbert [2011.02.16., 10:56][válaszolok] #342
"kiváncsi" #341! Ön egy igen szigorú /megnemértett/ ember lehet. Majd, ha lesz neki neve /persze az is lehet, hogy én tévedek és minden marad a régiben/ akkor az illetékesek biztosan közzé fogják tenni. Ha célozgatni akarnék akkor azt mondanám /tudom Ön ezt sem fogja megérteni mint a "CSodatitkáros" poénocskát/, hogy a jövőben a jogi dolgainkat a hivatalban a biztosításos kérdéseinket meg a fürdőben fogják megoldani. Remélem a többség érti, Öntől meg elnézést kérek a rébuszokért!
Tisztelt "kiváncsi" már másnak is javasoltam, de Önnel is megteszem; mint láthatja én mindig a nevemmel vagy a becenevemmel /Bukó/ ellátva teszem közzé a gondolataimat, kérem amennyiben Önt zavarja, hogy "szórakoztatom magamat" akkor az 'egéren egy egyszerű görgetéssel tovább léphet az írásaim felett, ill. van egy másik megoldás, van itt elérhetőségük ezért nyugodtan írhat a moderátoroknak aki valószínű az Ön becses kérésére kitiltják a IP címemet ebből a fórumból. Ígérem, ha ez így lesz nem fogok máshonnan feljelentkezni!
jövő (vendég) [2011.02.16., 12:14][válaszolok] #343
A testületi ülést látva azt hittem egy időutazáson veszünk részt ,amikor dr. Egeli az 1963-as élményeit tette közzé! Gratulálok az aktualitáshoz! Nem csalódtunk! Nem inkább a város jövőjéről kellene már beszélni?? Dönteni!!! Tenni!!! Ha eddig nem volt jó a gazdálkodás -most mi változik??? Ja most csak újabb félmilliárd hitelt kell felvenni??? Hát persze ezért is Rné tehet! Csakhát ez lejárt lemez!!! A vendég befektető, aki inkubátorházra pályázna- meg olyan világosan beszélt, hogy isten óvjon bennünket!!Ez is egy időutazás!! Én ilyenekről tíz évvel ezelőtt hallottam. Ahol megcsinálták ott sem működik!! Hajrá Szerencs!
tokaji (vendég) [2011.02.16., 14:12][válaszolok] #344
Szerencsnek lassan már valóban inkubátorházba kell majd költöznie, ha továbbra is így mennek a dolgok. A munkahelyteremtés ígéretével megszédített választópolgárok - köztük én is - most már valóban türelmetlenek vagyunk azért, mert a választások előtt ugrásra készen álló befektetők/üzemeket építőnek se híre, se hamva. Keddtől pedig elindultunk vissza az időben évtizedekig(Már akkor is nagy volt a baj!)közben pedig a mában településünkön folytatódik a leépülés. A korábbi munkahelyteremtés ígéretből pedig most itt van az inkubátorház építése, ami tíz évvel ezelőtt élte reneszánszát. Városépítés helyett egy hektáron zöldséget termel majd az önkormányzat(nesze neked kistermelő) városépítés helyett. Kérdezem Egeli doktort: hol vannak azok a szándéknyilatkozatok a kampányban munkahelyeket teremtő cégektől? Ön ezt hiányolt az erőművet építő, vagy vasszerkezeteket gyártani kívánó befektetőktől. Igaz, mind a két cég területet vásárolt a váűrosban, az "erőműves" építési engedélyt is szerzett, elköltött itt közel egymilliárd forintot (nyilatkozta az új vezérigazgató az önkormányzat ülésén. Az OVIT-üzemnél is elkészültek a környezethasználati engedély megszerzéséhez szükséges hatástanulmányok, amelyeket benyújtottak a hatósághoz, a város helyett vállalták a rendezési terv módosításának a költségét. Tehát megkezdték az előkészítő munkát. Igaz, ez utóbbi céghez is bejelentkeztek a borászok képviselői, hogy micsoda galvanizáló tevékenységet akarnak végezni itt a világörökségen. Aztán az őszi önkormányzati választás után az OVIT tovább állt Szerencstől és más helyszínt (Kiskunfélegyháza) találtak az üzem építésének. Pedig Szerencsnek is kormánypárti polgármestere/országgyűlési képviselője lett! Vissza egy kicsit a fórum eredeti témájához. Tessék olvasni az alábbi hírt. Éppen akkor látott napvilágot, amikor Szerencsen az önkormányzat időutazást tartott - de nem a jövőbe - a múltba:
"Éves szinten mintegy 15 ezer tonna biobrikett előállítására képes az az üzemegység, amelyet kedden adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen.Az összesen 700 millió forint értékű beruházást a Szuro-Trade cégcsoporthoz tartozó SPCL-E Kft. valósította meg mintegy 155 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével. Az ország egyik legnagyobb biobrikett gyártó üzeme összesen 100 ezer tonna biomasszát dolgoz fel évente. Egy komplex, hárommilliárd forintos energetikai projekt részeként létesített üzem a térségben keletkező erdészeti, faipari és mezőgazdasági melléktermékeket - így a tuskókat és metszési hulladékot - hasznosítja, amelyekből hagyományos tüzelőberendezésekben használható biobrikettet állít elő."
Mi meg itt Szerencsen, Tokaj-Hegyalján, a világörökségen készünk a rezervátumba. Meg az inkubátorházba!
Err (vendég) [2011.02.16., 14:19][válaszolok] #345
Remélem egyszer napirendre kerül majd az ő elszámoltatásuk is.
Na nem csak a kisstílű esetleges sikkasztásokra gondolok, hanem országrész tönkretétele címen.
Üdv.
Kedves "tokaji" (vendég) [2011.02.16., 14:26][válaszolok] #346
Ha idéz , akkor ne csak az önnek éppen tetsző, vagy érveihez illő adatokat másolja . Az ön által említett vállalkozás mögött , több tízezer hektár energiafűz termeléséről szóló szerződés van .Amire a szerencsi erőműben nem is gondoltak , illetve , olyan megalázó "gyalázatos" szerződéseket kínáltak a termelőknek , amit senki nem írt alá .
Err (vendég) [2011.02.16., 14:33][válaszolok] #347
346
Idézzen már azokból a gyalázatosakból.
Meg abból a nem gyalázatosból is amit a Nyírségben ajánlottak és ezek szerint elfogadtak.
Lehet ugyanaz az ajánlati összeg volt?
tokaji (vendég) [2011.02.16., 14:40][válaszolok] #348
Tisztelt #346! Az MTI által kiadott hírt teljes egészében bemásoltam, nem hagytam ki belőle semmit. Ezzel a példával is csupán jelezni kívántam, hogy a szomszédos megyében helye van energetikai jellegű beruházásoknak. (Nem ez az első!) Másrészt, a mi területünkön is vannak "erdészeti, faipari, mezőgazdasági melléktermékek, tuskók és metszési hulladékok." Megjegyzem: a korábbi véleményeimből láthatja, hogy én már nem hiszek a szalmatüzelésű erőmű építésében, de híve lennék a szabolcsihoz hasonló üzemnek. Persze tudom, hogy mindez vágyálom.
vendég (vendég) [2011.02.16., 14:50][válaszolok] #349
37-es baleset automenedzser.hu
világörökség (vendég) [2011.02.16., 15:50][válaszolok] #350
Először a cukorgyárat zárta be az UNIÓ,most meg a többi munkahelynek tett be az UNESCO. De hogy még az utak szélesitését sem engedik??? Mi lesz velünk?? Most hol van a tokaji polgármester?? És a szerencsi?? Hogyan képviseli annak a 82%-nak a véleményét aki az ipari munkahelyekre szavazott!! Miért nem szólal fel a parlamentbe a szerencsiek véleményét képviselve?? Mit igért?? Valóban Kiskunfélegyházán építkezik az OVIT? Itt meg betonüzeről beszélnek ami Bodrogkeresztúrban is bezárt, mert nem gazdaságos, meg zöldségtermelésről a patak partján?? Hát ennyire futja a doktoroktól?? Tényleg kész zöldség minden. Mi meg a mindenevők!Sajnos ahogy látom ,így mindannyian a fűbe haraphatunk!
Err (vendég) [2011.02.16., 18:00][válaszolok] #351
Tisztelt Világörökség! Szállok az Úrhoz! :-)

Ne legyen igazam, de itt egyáltalán nem számít 82 % véleménye.
Arra viszont kiváló adat, hogy egyszerű kivonással megkapjuk a az ön nevével egyező területet s annak lezüllesztő hatását támogatók számarányát.
18 %.
Ezért fog Ön is és még sokan mások is elköltözni innen, ha vinni szeretné valamire, vagy inkább csak megélni szeretne polgári módon.
Üdv.
Hádám [2011.02.16., 22:13][válaszolok] #352
Én már meg sem szólalok, szerény személyem véleménye nem érhet fel a "tapasztalt, sokat látott, briliánsabbnál briliánsabb ötleteket" felvonultató képviselőinkéhez
Bukovszky Róbert [2011.02.18., 10:47][válaszolok] #353
Kisért a múlt! Itt a jövő! Az "Ezüsthajó" /vagy az utódai/ ismét útra kell!
http://www.hir24.hu/belfold/218128/milliardokert-ker-tanacsokat-a-fidesz-kormany ...

Mi/én meg még azon akadok fen, hogy a testületi ülésen; Dr TI beleköt, TI-be mert kell a helye TI-nek, na ezt nem sokan érTIk még. Szegény "kiváncsi #341" most vakargathatja a buksiját.
Bocs, hogy jó a kedvem! /vagy nem?/
Robinak (vendég) [2011.02.18., 12:57][válaszolok] #354
Bukovszky Róbert [2011.02.18., 13:22][válaszolok] #355
#354! Oké, de miért nekem? Esküszöm mindenre ami szent, hogy nem én állítottam ki azt a számlát és /sajnos/ az osztásból is kimaradtam.
Bukovszky Róbert [2011.02.18., 16:03][válaszolok] #356
#354! Na ha már "Index" akkor miért nem ezt linkelte be?
http://index.hu/belfold/2011/02/18/dragabb_lett_a_ketharmadara_csokkentett_letsz ...
sanyiba (vendég) [2011.02.18., 16:44][válaszolok] #357
Bukovszky Róbert [2011.02.19., 12:09][válaszolok] #358
Egy könnyed kis Szombat délutáni olvasgatni való! Tudom az öreg egy picit??? balos, de javaslom mindenki pártállástól függetlenül próbálja elolvasni és elgondolkodni.
http://www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/
S [2011.02.20., 10:24][válaszolok] #359
Tisztelt #358 Ez az általam eddig nagyra becsült pszichológus 75 éves korára meghibbant. "A szemét ott ül a parlamentben" Ezzel azt is mondja hogy akik megválasztották őket azok sem különbek.(mert hagyták magukat befolyásolni) Tehát akik azokra szavaztak akik ott ülnek talán még nagyobb szemetek. Mindegy hogy kire szavaztak? Mert a pszichológus szerint aki véleményt nyilvánított a "szemét" parlamentbe jutását segítette elő! Ez az ember oda való ahol most van Gyurcsány előadásának első sorába. Tapsoljon a "szemét"-nek, mert Gyurcsány is ott ül köztük! Vagy talán az fáj neki, hogy a politikailag ellenfél másik "szemét" többségben van? Szerintem "szemét"-nek nyilvánítani egy törvényesen megválasztott parlament tagjait a legnagyobb szemétség! Ez a baloldal hitvallása! Ez a baloldali demokrácia!
sanyiba (vendég) [2011.02.20., 12:12][válaszolok] #360
Tisztelt #359 !
Szerintem nem biztos,hogy meghibbant a pszihológus.
Ajánlom tanulmányozásra az alábbi linket.
Gondolja,hogy minden választottunk épeszű ???
http://vilagnezet.blog.hu/2011/02/18/gyermekszavazat_a_petesejtek_utan_is
Err (vendég) [2011.02.21., 19:06][válaszolok] #361
Kedves S!
Nem a pszichológus hibbant meg, hanem bebizonyosodott az utóbbi 20 évben hogy az egy sóhivatal. Sajna.
Megélhetési politikusok, semmihez sem értő emberek tartják ott a markukat, bizottság meg bizottság-bizottsága, eredménye meg látható.
Bólogató Jánosok és Juliskák.
Bukovszky Róbert [2011.02.21., 19:11][válaszolok] #362
A "Szentekszövetsége" legújabb gyöngyszeme!
http://hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo
Mi meg kis naivak egy "Csodatanácsadón" is fennakadunk.
Err (vendég) [2011.02.21., 19:24][válaszolok] #363
Haha. akkor tényleg nem a pszichológus hülye hanem mi akik azt gondoltuk, hogy nincs igaza. Igaz, mint kiderült felületesen mondott véleményt, hiszen nem csak a parlamentben, hanem sokan az önkormányzatokban ülnek.
Jó a cikk, mert ugye jön majd a következő elszámoltatás s mennyivel könnyebb lesz. :_))
Hát ez vérforraló.
Err (vendég) [2011.02.21., 19:45][válaszolok] #364
Lenne egy jó tanácsom ingyen..már ha valaki tanácsta szorul:
Ha egy félszemű sánta írástudatlan emberre kellesz szavaznom, azt is megteszem, de ezekre többé soha, de még a családnak is megtiltom..
Érthető ugye?
Whiskys doboz (vendég) [2011.02.21., 21:49][válaszolok] #365
Juhász Ferenc szocialista politikusra, egykori honvédelmi miniszterre tett terhelő vallomást egy vesztegetéssel gyanúsított tábornok az ügyészségen. O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár whiskys dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének.
tokaji (vendég) [2011.02.21., 21:51][válaszolok] #366
Rövidesen fény derül a szerencsi tanácsadói/megbízási szerződésekre is. Csak még egy kis türelem...
tokaji (vendég) [2011.02.21., 22:08][válaszolok] #367
Íme egy gyöngyszem az új városvezetés részéről. Szerencsen biztosan nem találtak olyan céget, aki a munkát el tudta volna végezni... Támogassuk a helyi vállalkozókat!
"Szerződés megnevezése (típusa): Megbízási szerződés
Szerződés tárgya: munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi feladatok ellátása
Szerződő felek:
Megbízó:
Szerencsi Város Önkormányzata
3900 Szerencs, Rákóczi út 89.
Megbízott:
Lukács Ákos és Székely Zoltán
Enviro-Master Környezetmérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Bt.
1094 Budapest, Tompa u. 7.
Szerződés értéke: 4.200.000 Ft + ÁFA Szerződés időtartama: 2011. 01. 01. - határozatlan időre"
Elég a képmutatásból!
vendég (vendég) [2011.02.21., 23:30][válaszolok] #368
Kedves 367-es,
Mennyi az a határozatlan idő, amire érvényes a 4.200.000 Ft+Áfa?
sanyiba (vendég) [2011.02.22., 05:34][válaszolok] #369
Whiskys doboz #365
Ez nem egy vádalkus vallomás,ami vagy igaz vagy nem, ez tény !!

"Havi 130 ezer forint értékű életbiztosítást szavazott meg Székyné Dr. Sztrémi Melindának, Salgótarján fideszes polgármesterének a város közgyűlése, miközben a nógrádi megyeszékhelyen több iskolát is bezártak, a pedagógusok fizetését pedig csökkentették." (Hírszerző)
kiigazítás (vendég) [2011.02.22., 08:56][válaszolok] #370
tokaji(vendég)-nek...

#367-es hozzászólásához

Az alábbi rész a nevezett cég 2011.02.17-vel hatályos cégkivonatából való:

3 A cég rövidített elnevezése
3/1 ENVIRO-MASTER Bt.

Hatályos: 2005.04.06. - ...
5 A cég székhelye
5/1 1094 Budapest, Tompa u 7. 2. em. 3.

Hatályos: 2005.04.06. - ...
7 A cég fióktelepe(i)
7/2 HU 3900 Szerencs, Kórház köz 1.
Változás időpontja: 2010.12.06.
Bejegyzés kelte: 2010.12.09.

Hatályos: 2010.12.06. - ...

ui.: Nem kell egyből mindent elhinni! De persze el lehet még ezt a ritka "fajból" való fiatal párt is üldözni Szerencsről...
tokaji (vendég) [2011.02.22., 08:58][válaszolok] #371
Kedves #368!
A szerződés ugyan határozatlan idejű, de azt nem tudni, hogy a szolgáltatásért fizetendő összege féléves (?), éves (?). Én ez utóbbit gyanítom. Az sem derül ki a közérdekű adatokból, hogyan történik a kifizetés (havonta, negyedévente, évente)?
tokaji (vendég) [2011.02.22., 09:07][válaszolok] #372
Tisztelt #370-es vendég! Szerencsére Ön gyorsan hozzáfér a cégadatokhoz. Köszönöm a teljes értékű tájékoztatást. Ez hiányzik a város hivatalos honlapjáról, mert valószínű, hogy így szabályozza a törvény. De Ön ezt biztosan jobban tudja nálam.

ui.: Ettől függetlenül el lehet még üldözni sok más helyi kisvállalkozót Szerencsről.
kiigazítás (vendég) [2011.02.22., 09:14][válaszolok] #373
Kedves tokaji (vendég)!

Az internet világa már csak ilyen, ha pontos információkat szertnénk, és nem csak töredékeket, a lehetőség mindenki számára adott!
VENDÉG (vendég) [2011.02.22., 12:36][válaszolok] #374
Az én cégem is Bp-re van bejelentve , akkor én se vállalhatok Szerencsen munkát .40 éve élek itt .
budapesti (vendég) [2011.02.22., 15:19][válaszolok] #375
Úgy emlékszem , hiszen egykori munkatársam végezte a munkavédelni feladatokat, hogy mindezt a mostani összeg töredékéért igen lelkiismeretesen tette!Az lenne a kérdésem , hogy az új vállalkozó melyik pályázaton nyerte el a megbizatást!Nagyon örülnék annak ha nem csak ez a "szerencsi "pár kapna ilyen havi 350.000+ áfás megbizatást! Azt meg végképp nem értem, hogy az egyik vállálkozás bűnös ha pesti, a másik meg nem!Vagyis dehogynem értem! Hiszen csak a hülye nem érti?!!Gondolom a "kiigazítás" is érti!Munkaidőben! A közigazgatásban! Vagy mit is írok a KIIGAZÍTÁSban!
Bukovszky Róbert [2011.02.22., 16:52][válaszolok] #376
"7/2 HU 3900 Szerencs, Kórház köz 1" Jajjjj segítsen már ki valaki! Gondolkodom, de nem jut eszembe, hogy hol is van /hmm bevándorló vagyok/ meg ki is lakik abban az utcában, pedig valami rémlik sejlik, de a megoldás ..... na hátha segít valaki.
Tudakozó (vendég) [2011.02.22., 18:14][válaszolok] #377
Érdemes segítséget kérni, ha el van tévedve valaki... hamar megvan bármilyen cím:

http://href.hu/x/emqs

(a linket mi rövidítettük le, mert túl hosszú volt - a szerk.)
kuka (vendég) [2011.02.22., 18:50][válaszolok] #378
Tisztelt Err (#364): azzal még nem lenne semmi baj, hogy a jelenlegi választotak okosak, épkézlábak.
Éppen ezért nem értem.
Err (vendég) [2011.02.22., 19:35][válaszolok] #379
Pedig egyszerű. Ez a garnitúra mindkét, de főleg amostani megérett a börtönre.
Bárki jobban képviselne engem.
Bukovszky Róbert [2011.02.22., 22:57][válaszolok] #380
#377! Köszönöm! A linket nézegetve én biztos??? vagyok benne, hogy csupa véletlen az összecsengés.
Kedves érdek nélkül szavazó Szerencsiek! Én nem mondom, hogy jobb volt az előző önkormányzat, én azt sem állítom, hogy jobb lett volna egy más felállás, de bátran sercintsen a szemembe aki úgy emlékszik, hogy neki ezt ígérték.
Lukács Ákos (vendég) [2011.02.23., 06:35][válaszolok] #381
#367 RE!

Lukács Ákos, nem pedig nicknév

Tisztelt tokaji (vendég), budapesti (vendég), Bukovszky Róbert és más hozzászólók!
Ebben a cikkben rosszindulatúan tálalta tokaji (vendég) a várossal kötött, annak intézményeire is vonatkozó megbízási szerződésünket (Lásd: 367-es hozzászólás). Sajnálatos, hogy mások pedig rosszindulatúan hozzászóltak az ügy ismerete nélkül. Mivel nyilvános, a város honlapján is megjelent, közérdekű témáról van szó, válaszomat a www.szerencs.hu honlap közéleti fórumában adom meg egy új téma megnyitásával. Kérem olvassák el!

Lukács Ákos, Enviro-Master Bt.
381-nek (vendég) [2011.02.23., 08:15][válaszolok] #382
Kíváncsian kerestem a magyarázatot a honlapon, de az olyan üres,mint a város kasszája! Most meg további 4.200. 000, ft+ áfával lesz üresebb!
itt olvashatja (vendég) [2011.02.23., 08:20][válaszolok] #383
Bukovszky Róbert [2011.02.23., 08:26][válaszolok] #384
Tisztelt Lukács úr!

Elolvasva hozzászólását itt is ott is /Szerencs.hu/, nekem annyi jön le, hogy Ön legalább a nevét felvállalva referált. A tartalomhoz nincs hozzáfűzni valóm. Csupán arra kérném, hogy majd legyen szíves közzé tenni, hogy a másik honlapon emlegetett "Szerencsi munkavállalók" közül mikor és hány főt sikerült alkalmazni.
Természetesen nem kérdezem meg mert nem is érdekel meg közöm sincs hozzá, hogy például a telephely bejegyzést melyik ügyvédi irodán keresztül intézték. Mielőtt esetleg valaki félreértené vagy azt hinné, hogy én valamiféle "összeesküvés elméleteket" gyártok tisztázom, hogy érdeklődésem csupán onnét ered, hogy valószínűleg az én vállalkozásaim is rövidesen székhelyet ill. telephelyet fognak változtatni.
Tisztelettel; Bukovszky Róbert -szintén nem nick név-
Vuk (vendég) [2011.02.23., 08:49][válaszolok] #385
382-nek! Akkor minek oktatjuk a sok tűzoltót, ha nincs köztük egy sem amelyikre ezt akár másodállásban rálehetne bízni? Persze az előzőek sem voltak jobbak, de az ma már kit érdekel.
384-nek (vendég) [2011.02.23., 11:05][válaszolok] #386
Így van, semmi közöd hozzá.Majd ha számon kérted az előző vezetésen az összes tanácsadói(miskolci,budapesti,stb. )szerződést akkor igen.Te csak azt gyártassz.
386-nak (vendég) [2011.02.23., 13:04][válaszolok] #387
Tisztelt 386! Nagy tévedésben vagy! Miért ne lehetne tudni bárkinek, hogy a Kórház közbe bejegyzett társaságnak, amely zsíros megbizást kapott a várostól- a bejegyzésnél ki segített?? Ha pedig tudsz az előző vezetés hasonló szerződéseiről írd le konkrétan melyek azok? Szerintem joga van tudni erről mindenkinek!És persze az előző vezetésre nem kellene hivatkozni mert őket már leváltottuk.A mostaniak meg azt igérték ,hogy minden másképp lesz. Sokan ezért szavaztunk másra! Ma már sokan mondják kár volt!
376-nak (vendég) [2011.02.23., 13:14][válaszolok] #388
Abban az utcában Heves képviselő úr, korábbi alpolgármester lakik.
387-es hozzászólónak (vendég) [2011.02.23., 13:16][válaszolok] #389
Nem kellene annyit 'kár'-ogni, türelmesebbnek kellene lenni.
387-nek (vendég) [2011.02.23., 13:51][válaszolok] #390
Természetesen van joga tudni.Amit irtam a 386 alatt egy picit élel írtam, mert már megint összeesküvés elmélet gyártás folyik.
388-nak (vendég) [2011.02.23., 14:34][válaszolok] #391
Biztosan az előző alpolgármester kötötte a jelenlegi egyik alpolgármester helyett (akinek a Kórház közben van az ügyvédi irodája, szemben a szerződő féllel), a város jelenlegi önkormányzata nevében a bruttó ötmillió forint feletti összegű szerződést. Tessék már észrevenni, hogy ez nem a múlt, hanem a JELEN!
389-nek (vendég) [2011.02.23., 15:11][válaszolok] #392
Elég türelmesek vagyunk! Csakhogy a választások óta semmi sem müködik. Helyesebben tehetetlenségről árulkodó visszamutogatás, ahelyett, hogy felállnának az íróasztal mellől és intéznék a város ügyeit.Az kevés, hogy éjszaka égetik a villany a városházán és hallgatják a sok "sikeres" tanácsadó süketelését! Tempó! Tempó! Tempó! Ahogy a tesi tanárom mondta!És higyje el egyre többen kárognak a tesze-tuszaság miatt! Én sem örülök neki, de ne dugjuk a fejünket homokba!
392-nek (vendég) [2011.02.23., 15:41][válaszolok] #393
Nem tehetetlenség hanem gúzsba kötve táncolás barátom.Amikor 2-3 évre előre elköltöttek
minden adóbevételt nem hinném hogy tehetetlenségről kellene beszélni.
Egeli Zsolt (vendég) [2011.02.23., 15:46][válaszolok] #394
391-nek!

Sem alpolgármesterként, sem képviselőként semmilyen szerződéskötési jogom sincs, s aláírni is csak akkor van bármit lehetőségem, ha arra a polgármester felhatalmaz vagy akadályoztatása, távolléte miatt halaszthatatlan a kötelezettség-vállalás. Jelen esetben sem vettem részt semmilyen szerződés előkészítésében, aláírásában.
Természetesen ismerem a fiatalembert, hisz a szomszédasszonyom veje, aki nemrég költözött ide. Jóravaló, igyekvő fiatalembernek látom, akivel ha találkoztam is a hivatalban, egy kézfogás és a gyermekéről való hogylét felől másról nem beszélgettem. Ebben csak azt látom tragédiának, hogy a polgármester úr által megkötött szerződésnek nem a tartalmát, a díj arányosságát vitatják, hanem csak azért támadják, mert egy olyan lányba lett szerelmes, aki véletlenül a Kórház közben lakik édesanyjával együtt.
Persze van a fórumozók között olyan jó ismerősöm is, aki mintegy vadásztársaság elnöke váltott ügyvédekkel vesztett pert, de annyiban őrizte a hagyományt, nehogy szerencsi ügyvéd kapjon megbízást, akár a legcsekélyebb munkára is, hisz önkormányzatunknak szekszárdi, sátoraljaújhelyi, miskolci székhelyű, bizonyára igen kiváló kollegák kellettek, vagy éppen Mádról választottak különleges fülbesúgó tanácsadót, csak szerencsi ne legyen, tőlünk csak az adónk kellett. Állítólag ezek nevezik magukat lokálpatriótáknak.
fürdő (vendég) [2011.02.23., 15:56][válaszolok] #395
Azt olvastam , hogy országszerte megszervezték a fürdők éjszakája rendezvényeket? Szerencsen is volt, vagy csak nem tudunk róla?Vagy olyan sokan járnak ide, hogy már nem kell tenni semmit hiszen úgyis sok a bevétel?És hogy áll az uszoda? Alig járnak oda a szerencsiek. Egyáltalán az úszószakosztályon kivül van ott élet? A dr-né főjógázó szervezi a csoportokat? Kellene !
Lepel (vendég) [2011.02.23., 16:08][válaszolok] #396
Lassan lekerül a lepel? Alpogármester úr meg most már tehet azért , hogy a legsikeresebb helyi ügyvédek kapjanak megbizatást!
Eljött ez az idő is! Vajon kire gondolhatott? Csaknem a vizes projektben "felkértekre"! Egészen biztos igazi lokálpatriótaként ŐK SEM VESZEK MAJD FEL TISZTELETDIJAT!Csak a munka! Csak a munka!
393-nak (vendég) [2011.02.23., 16:12][válaszolok] #397
Csak nem a megyei közgyűlésről beszél? És a megye helyzetéről ?Ki is volt az alelnök? No csak az egyik????!!!!
394-nek (vendég) [2011.02.23., 16:33][válaszolok] #398
Tisztelt alpolgármester/ügyvéd úr!
Mondandóját tiszteletben tartva, tájékoztatójával kapcsolatban a fórumozókra bízva álláspontjuk kialakítást csupán megjegyzem: csúsztatásként értékeltem, hogy a szerződéssel kapcsolatban még mindig a visszafelé mutogatás történik (#388), pedig ez esetben nyilvánvaló, hogy ez hazugság! A megállapodás tartalmával kapcsolatban azért a fórumon is elhangzottak észrevételek (1,2 millió Ft több/vagy kevesebb, mint 5 millió Ft), különösen annak fényében, hogy a hivatal kedden értesítette az "irányítása alá tartozó" költségvetési intézmények vezetőit, hogy kivel kell a szerződést kötniük a tűzvédelmi feladatok ellátására. Ez nem a nevezett a bt, hanem egy másik vállalkozás. Miután elindult a fórum ebben a témában a Szerencsi Válaszon....
Bukovszky Róbert [2011.02.23., 17:35][válaszolok] #399
"Nem tehetetlenség hanem gúzsba kötve táncolás barátom.Amikor 2-3 évre előre elköltöttek
minden adóbevételt nem hinném hogy tehetetlenségről kellene beszélni."
#393! Ejnye no, de ingerültnek tetszik lenni! Hát tessen már nekem megmondani, hogy az az ezerszer elátkozott előző vezetés tán valami látnoki képességekkel is bírt? Csak azért merült fel bennem a kérdés mert nekem az Ön szavaiból az jön le, hogy "az csúnya rossz 'jány meg azok a neveletlen fiúk' már előre elköltötték a; napelemgyár, a szigetelő anyag gyár meg a fene se tudja mi minden "ide vágyakozó" vállalkozás /kb 7db ígéretre emlékszem/ adóbevételeit is előre. Sokszor leírtam már, hogy nekem ill. a lakóhelyemnek ill. a vállalkozásaimnak több bajom volt velük mint a jelenleg regnálóakkal, de azt el kell ismerni, hogy bátran ÉPÍTKEZTEK! nem romboltak ill. ide tudtak volna hozni EGY EURÓPAI szintű beruházást amit végül is sokak összefogásának köszönhetően sikerült lefújatni a szalmaégetéssel a demonstrációkkal az 'ombucmanóhoz meg a 'junióhoz való szaladgálással meg az irigységgel!
Nem baj tisztelt #393 kitartás! Ezt a 3,5 évet már kibírjuk valahogy és akkor majd jön a "hermafrodita" /Dr Egeli Zs-t idézem a testületi ülésről/ Polgármester és az majd rendbe vág mindent, lesz itt ipar, turizmus, visszaállítják a sose volt Tokaji bor világhírnevét, s eljő majd a várva várt kánaán!
Egeli Zs! Kóstolgatsz ezzel a megnyert pereddel /ide most nem írok semmit mert abból per lenne ......./ Azért azt elárulom Neked, hogy azt az ügyvédet kaptuk a másik meg későn kapcsolódott bele az ügybe, hidd el, ha nem a kertszomszédomról van szó a társaságunk soha nem fizetett volna egy garast sem, de azért emlékeztetlek, hogy így is mi volt a megítélt és mi lett a ténylegesen kifizetett összeg.
Zsolt! Egy régi kérdésemre visszatérve, engedelmeddel megismétlem a már egyszer a Szerencsi Hírekben is Neked szegezett kérdésemet; Akkor most van cigány kérdés és bűnözés vagy nincs Szerencsen és a közvetlen vonzáskörzetében? Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm!
üvegzseb (vendég) [2011.02.23., 17:37][válaszolok] #400
Éljen az intézményi önállóság , az átláthatóság , a pályáztatás, a takarékosság és még sokan mások! De MÁSOK!
érdeklődő (vendég) [2011.02.23., 19:02][válaszolok] #401
A várossal szerződéstkötő Korház-közi cég egyik tagja N.Magdolna,aki a fürdővezető Orsolya barátnője.
Morgásra , elégedetlenségre okuk itt csak a jobb oldali szavazóknak, a Koncz Ferencre szavazóknak van, hiszen sokanlátják,amit a jelenlegi vezetés vélhetően nem : az előző,mszp-es városvezetés klientúrája erősödik akarva-akaratlanul.
Bukovszky Úr ! Kitartás,Ön is bizonyára sorra fog kerülni, hiszen nyilván napi kapcsolatban van a ph "dolgozójával", mert információi naprakészek és mindent átfogóak. Azért a Kórház-közzel egy kicsit melléfogott! Annyiban azért jól gndlja, hogy ezt a 3 és fél évet csak kihúzzák valahogy, aztán.......
Igen,jól látja. Sajnos.
Lényeg a lényeg :Önök,lokálpatrióták, REné-t mindenben megszavazók-kisegítők-támogatók,tanúskodók,stb,stb. semmiben hiányt nem szenvednek, sőt erősödnek.
Hogy Orsolya és baráti köre már a ph-ban van,elképesztő!Nem beszélve a jobboldali szavazók érzéseiről !
szerencsi (vendég) [2011.02.23., 19:28][válaszolok] #402
N.Magdolna a fürdővezető Szikszai Orsolya barátnője? Orsolya meg Rónavölgyiné embere volt,nem?
Szikszai Orsolya az OTP-s Szikszai Pálné lánya ?
Bukovszky Róbert [2011.02.23., 20:30][válaszolok] #403
"Morgásra , elégedetlenségre okuk itt csak a jobb oldali szavazóknak, a Koncz Ferencre szavazóknak van, hiszen sokanlátják,amit a jelenlegi vezetés vélhetően nem" ezt írja Ön Tisztelt #401 hozzászóló. És ezt mondom én hónapok óta, az a sok 'szerencsétlen becsapott ember saját bevallásuk szerint nem erre szavazott és nem ez lett nekik ígérve. Nem az a baj /ill. az is hatalmas gond/, hogy még nem épülnek a beígért munkahelyek telephelyeii, hanem az, hogy szégyen nem szégyen a félelem lett úrrá a város azon lakóin akik valamilyen módon függnek az önkormányzattól. Félnek az intézményvezetők félnek a dolgozók, mindenki attól tart, hogy valamelyik alpolgármester mikor rendeli be őket, pedig ők nem kíváncsiak az alpolgármesterekre ők anno polgármesterre és képviselőkre szavaztak. Majd egyszer,ha lesz időm meg kedvem előveszem a féltve őrzött kincseimet a "Zempléni ....-t" amiben sokáig hitegették a népet és elkezdem beidézgetni az ígéreteket. Azt mindenki láthatja, hogy a választások 3+1 dolgon dőltek el; 1. Buszkirándulások a parlamentbe. /Zseniális húzás volt, az már más kérdés, hogy ugyan ki és miből finanszírozhatta azokat a milliókat. Bár én azt nem annyira sajnálom mert lehet sok-sok meginvitált az életében először és utoljára láthatta a felkeresett helyeket. 2. "Velünk a kormány" Na ez már érdekes, ki a "velünk" a legalább 3 gyermekes legalább félmilliót kereső családok élvezhetik igazán az szja változás érdekes kivitelezésének hatásait. Esetleg tud valaki mást felhozni? 3. "Szerencs sem lehet ellenzékben" Én még semmit nem látok ami ezt támasztaná alá. Valami ilyesmit olvashattunk az elmúlt napokban amikor csúsztak a bérek "a kormánytól vár 90 millából csupán csak 9! érkezett a város számlájára". Szerintem a politikusaink 'fentről be lettek csapva hamis ígéretekkel amit Ők akarva akaratlanul továbbítottak a lakosság felé és ez elég volt arra, hogy a választások mérlegét feléjük billentse. 3+1. A mi kampányunk hibái amikkel a 'másik oldal vitorláiba fordítottuk a saját 'szelünket.[...]/> "Kitartás,Ön is bizonyára sorra fog kerülni, hiszen nyilván napi kapcsolatban van a ph "dolgozójával" Ezt írja Ön, bevallom én ezt nem értem! Hiszi nem hiszi semmiféle kapcsolatom nincs a "ph" egyetlen dolgozójával sem. Az igaz, hogy innét onnét kapok infókat, de ezek magánúton kerülnek hozzám, mert sokan tudják, hogy érdekel a városunk és a benne élő emberek sorsa, jövője. Arra a részre, hogy "sorra fogok kerülni" még csak tippem sincs, hogy mire gondol! Egy politikailag FÜGGETLEN egyszerű Szerencsi lakos vagyok akinek van véleménye és ezt ki is meri fejteni. Remélem mindenki számára érthető egyszerű /mint én vagyok/ gondolatok ezek amik lehet nem mindig helytállóak, de az enyémek. Nem hiszem, hogy emiatt bármilyen retorziótól kellene tartanom, mert ennél azért /remélhetőleg/ jobban ismerem a vezetőinket és nem feltételezem róluk, hogy a nem sértő hangnemű, de lehet, hogy egy picit csípős írásaimért bármiféle támadást kellene kivédenem. Természetesen ez is benne van a pakliban hisz a mondás szerint "Ki kardot ránt kard által ......" megsúgom erre az esetre is megvan a 'váltságterv, de szinte 100% biztos vagyok benne, hogy ezt nem kellesz elővennem. Sokan kérdezik, hogy "mit akarok, mit szeretnék elérni ezekkel az írásaimmal?" Bevallom semmit az szinte biztos, hogy képviselőként többé nem méretem meg magam /elég volt a két pofon/ csak azt szeretném amit itt már többször megírtam a gyermekeim a szűkebb lakóhelyem és a város lakosainak jövőjével kapcsolatban, ill. szeretnék tükröt tartani az emberi naivságnak és az emberi hatalomvágynak.
Lukács Ákos (vendég) [2011.02.23., 20:32][válaszolok] #404
#401
Álljunk meg egy szóra!
A szakmai dolgokat ne keverjük a politikával.
Az hogy a városban ki kinek a barátja/barátnője az egy mindennapi emberi kapcsolat.
Kisgyermekeink jól eljátszanak egymással, ezt tiltaná esetleg valamilyen etikai kódex, hogy találkozzunk?
Az Orsit valóban jól ismerem és kiváló gazdasági szakembernek és vezetői adottsággal rendelkező talpraesett embernek tartom!!!
Miről is beszélünk?
Klientúra???
Ebben Ön nagyot téved!
Magyar ember vagyok, ebben az országban élek és dolgozok családomra is büszke vagyok!
Vannak/voltak közöttük egyetemi tanárok, biológusok-kutatók, ügyvédek, mérnökök, gazdasági szakemberek, bányászok, vadászok.
Ők soha sem a politikai hovatartozásuk miatt érték el amit elértek ennyi:)
Hanem a szaktudásukkal és a kétkezi munkájukkal!
Ne állítson már olyanokat rólunk, hogy mi ide meg oda tartozunk, ennek semmi értelme és alaptalannak tartom.
Ákos 404 (vendég) [2011.02.23., 21:14][válaszolok] #405
Valóban álljunk meg egy-két mondatra! Senki nem kérdőjelezte meg "Az Orsi" vezetői kvalitásait. Beszél helyette az általa vezetett cégnek az eredménye, sikerei. Gondolom, hogy nem kérte fel Önt sem arra az ügyvezető igazgató asszony, hogy a védelmébe vegye. Azonban Ön ez megtette. Biztosan alapos oka volt rá. Másrészt megjegyzem, hogy "Az Orsi" éppen pici gyermeket nevel ( a nap "x" órájában), ügyvezető a napról-napra bővülő tevékenységi körű (mindenhez értő) cégénél ( a nap "y" órájában), tapasztalatokat szerez a polgármesteri hivatal városgazdasági osztályán (a nap "z" órájában) plusz juttatásáéért (?). Higgye el: sokan élünk (szeretnénk élni) ebben a városban tisztességesen, magyarok, szerencsiek! Ha város jelenlegi vezetői úgy cselekednének, mint ahogyan ígérték ( ellenben a hatalom mámorában pontosan azt művelik, amit ellenzékben elítéltek), akkor nem kellene szégyenkezniük azoknak a helyi vállalkozóknak sem, akik kapcsolatba kerülnek a város jelenlegi vezetőivel.
Bukovszky Róbert [2011.02.23., 21:15][válaszolok] #406
Tisztelt Ákos! /bocsi ismeretlenül is letegezlek/

Nem tudom ki vagy, nem tudom, hogy kerültél ide, nem tudom ki a párod és nem tudom kinek a gyermekével játszik a gyermeked.
Azt látom, hogy Te most pellengérre kerültél, hogy okkal vagy ok nélkül azt csak Ti meg a magasságos tudhatjátok. Viszont azt hidd el nekem, hogy az itt író embereknek nem tényszerűen Veled /szerintem ők sem ismernek/ van a gondjuk. Egyszerűen fáj és sérti a helyi lakosok önérzetét az hogy vezetőink/egy része/ miközben már az összes tenger "vizét kiprédikálta" közben mérhetetlenül mennyiségben fogynak a legjobb "borok"
Azért elgondolkodtam én is /bár nem értek a szakmátokhoz/, hogy most gyakorlatilag olyan mintha egy Fő komolynak mondható fizetésért -kb 350.000Ft/hó- (ez inkább 2 sőt 3 ember bére a mi szegény régiónkban), folyamatosan egész évben dolgozhat a város tűzvédelméért meg valami környezetvédelmi .....ért. Hát gratulálok tudtok vállalkozni, nekünk ennyiért kilométerszámra kell tárcáznunk meg kábelt fektetnünk, de igazad van miért nem tanultunk mi is vagy miért élek a Fecskésen nem pedig ....!
Hádám [2011.02.23., 21:32][válaszolok] #407
A 404-es komentelőről eszembe jut egy sajnálatos folyamat.... azt lehet észrevenni, hogy vannak olyan emberek, akik politikai hovatartozásuk miatt akár a legjobb barátjuknak tartott személlyel is megszakíthatnak minden kapcsolatot, pusztán azért mert nem egy pártot "lájkolnak"! Nekem van mindenféle pártszimpátiájú ismerősöm, sőt még szdsz fanatikus haverom is van, ez nem csökkent az értékéből, mert jó szakember és korrekt ember! Hallottam már olyan durva esetről is, hogy emiatt eljegyzést bontottak fel... ez a durva!
Lukács Ákos (vendég) [2011.02.23., 21:59][válaszolok] #408
Tisztelt Róbert!

Valóban ígéretesnek tűnő ez a megbízás, és ha ezt az összeget elosztjuk az általam megjelölt szakterületekkel, ill. a mögötte lévő munkával akkor ez az összeg nem egy jelentős összeg.
A szaktudást meg kell fizetni.
Nem ezért a megbízásért jöttem ebbe a városba...
Egy fontos dolgot elmondanék azért:
Az emberek önérzetét általánosan sok minden sérti: csinos barátnő, szép autó, szép ház, és sajnos még az egészség is!
Maradjunk annál, hogy van egy kiirtandó emberi tulajdonság (irigység), hogy ha nekem nem megy akkor másnak miért megy, miért van munkája... stb.
Erre a válaszom, hogy mindegyikünk egyenlő esélyekkel indul az iskolában.
Ki így ki úgy boldogul az életben. Lesz aki mérnök lesz, lesz aki megbecsült asztalos szakember.
Egyet ne felejtsünk el mi nem a két szép szemünkért kapjuk a megbízási díjunkat.
Felelősség teljes munkát végzünk és jelenleg is rengeteg tennivalónk van.
Czakóné Szikszai Orsolya (vendég) [2011.02.23., 22:11][válaszolok] #409
Mostanság népszerű lettem ezen a fórumon...

#402 szerencsi (vendég)-nek és a többieknek: igen a volt OTP-s (sajnos édesanyám 2009 őszétől munkanélküli)Szikszai Pálné lánya vagyok, sőt, hogy a további fejtöréseket megelőzzük: édesapám a "diégós" Szikszai Pál. Akik egyébként arra tanítottak, hogy egyenes legyek, és vállaljam magam (nem úgy mint itt sokan mások, akik holmi nevek alatt írogatnak össze-vissza).
Én mindig is egyedül a férjem "embere" voltam, aki ismer ezt úgy is tudja, aki meg nem (elnézést előre is) nem érdekel. Van két gyermekem, és igen, nehéz az anyák sorsa, de hál'Istennek ezt még rajtam kívül sok más anya tudja. Ja, van még egy Hungária Champion kutyánk, meg egy Hungária és Román Junior Champion kutyánk, meg egy champion cím várományosunk is... (hogy itt is elejét vegyem a találgatásoknak: amerikai staffordshire terrierekről van szó, akik ugyan olyan szerethetőek, mint pl. a magyar vizslák, és olyanok, amilyennek az ember neveli őket)
És igen, Magdi a barátnőm, sőt iskolás korunkban az őrsvezetőm is volt... (hú lehet, hogy most meg már kommunista is leszek, de arra még sokan emlékszünk, hogy akkoriban ez már csak így volt) És őszintén örülök, hogy sok más szerencsi fiatallal ellentétben ITTHON próbálnak meg boldogulni, még ha ez sokaknak -úgy tűnik- fáj is.
De, ha még bárkinek kérdése lenne, úgy gondolom, ha akar, megtalál, és szívesen állok a rendelkezésére.

Czakóné Szikszai Orsolya
Hádám [2011.02.23., 22:13][válaszolok] #410
Tisztelt Lukács úr! Az iskolás rész nagyon tetszett! Addig oké is a dolog, de sajnos manapság az a trend, hogy légy minél hülyébb, annál nagyobb pozíciót fogsz kapni... legalábbis a legfelsőbb körökben! Most abba ne is menjünk bele, hogy olyan állásokra vesznek fel képesítés nélküli, vagy nem megfelelő képesítésű embereket, amire törvényi előírás van a képzettség terén!
Bukovszky Róbert [2011.02.24., 08:16][válaszolok] #411
Tisztelt Moderátorok! Reggel induláskor feltettem egy lazítónak szánt viccet ide. Kérdezném, hogy én szúrtam el valamit a beillesztésnél, vagy esetleg Ti töröltétek a valóban nem ide illő tartalom miatt? Kérem a válasz után ezt a hsz-t is töröljétek.
Köszönettel;BR
350.000.+ áfa (vendég) [2011.02.24., 08:19][válaszolok] #412
Sok tanulsága van ennek az elnyert munkának. Szerintem sokkal tényszerübbnek kellene lenni. Én az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni!Pld. a plgármestertől, aki aláírta a szerződést./ Egeli azt írta , hogy nem ő, hanem a polgármester volt az aláíró, ha nem igy van bocsi!/
1. Mikor pályáztatta meg az új önkormányzat ezt a feladatot?
2. Hol jelent meg a pályázati kiírás?
3. Melyik testületi ülésen és milyen szempontok alapján döntöttek a nyertesről?
4. Az intézményi vezetők, most akkor önállóak-e vagy visszavonták / és mikor/ a döntési jogukat egy-egy szerődés megkötésénél?
5.Ki és mennyiért a város tüzvédelmi felelőse?
6. Őt hogyan választották ki?
Azt hiszem a kérdésekre adandó válasz mindenkinek sokat segíthet!
Megjegyzés: Ebben a városban sok tanult , képzett, többdiplomás szerencsi él és dolgozik /és több éve bizonyított/ akinek a tudását szintén meg kellene fizetni!! De ők egyenlőre még szólni sem mernek mert a nettó 120.000-res állásukat is féltik!
jövő (vendég) [2011.02.24., 08:41][válaszolok] #413
Pontosan erről van szó:

"Ebben a városban sok tanult , képzett, többdiplomás szerencsi él és dolgozik /és több éve bizonyított/ akinek a tudását szintén meg kellene fizetni!! De ők egyenlőre még szólni sem mernek mert a nettó 120.000-res állásukat is féltik!"

Alulfizetett, túlterhelt, kihasznált, kiábrándult emberek. De ez sajnos csak az ő önérzetüket zavarja, kizsákmányolóikét nem.
Bukovszky Róbert [2011.02.24., 08:42][válaszolok] #414
"Az emberek önérzetét általánosan sok minden sérti: csinos barátnő, szép autó, szép ház, és sajnos még az egészség is!"
Ákos ezt Te írtad nekem címezve! Elárulom neked nálam nem jó helyen kapisgálsz mert a felsoroltak nekem mind megvannak csak ami Te "barátnőnek" írsz az nálam már a korom miatt feleség!

"Maradjunk annál, hogy van egy kiirtandó emberi tulajdonság (irigység), hogy ha nekem nem megy akkor másnak miért megy, miért van munkája... stb.
Erre a válaszom, hogy mindegyikünk egyenlő esélyekkel indul az iskolában." Erre meg én azt mondom, hogy jó a humorod! Mert remélem, hogy annak szántad.
Apropó! Ismeretlenül is kértem Tőled egy pici segítséget /melyik ügyvédi irodával csináltattad a cégmódosítást/ s valószínű elkerülte a kérdésem a figyelmedet s vélhetőleg azért nem kaptam választ. Főképpen akkor lenne fontos, ha esetleg helyi az iroda mert nem szívesen vinném a forintjaimat egy idegen /mondjuk Tokajba bejegyzett/ ügyvéd zsebébe, bocsánat nem zsebébe számlájára mert az ügyvédek és a fogorvosok mindig számlát adnak!?
pénzügyes (vendég) [2011.02.24., 11:18][válaszolok] #415
Hát azért igazságtalan vagy kedves jővő! Tényleg nincs olyan szerencsi diplomás akit jól megfizetnek,.? Aki egyszerre akár több munkahelyről is tisztességes fizetést kap? Aki a nap 24 órájában képes kiváló szakmai munkát végezni? Kérlek gondolkozz!! No egy kicsit segítek!!-Ne a tanárokra gondolj!
böbe (vendég) [2011.02.24., 11:29][válaszolok] #416
414#-nek
Szivesen megnéznék egy fogorvosi számlát,mert megéltem közel 60 évet,de én még nem láttam.Szerintem a fodrász,a fogorvos ,a szerelő stb.nem is tud számlát írni.
András (vendég) [2011.02.24., 11:50][válaszolok] #417
395vendégnek!
A "dr.-né főjógázó"miért szervezne csoportokat az uszodába v a fürdőbe?Úgy tudom a műszaki ügyeket intézi,ezért nem az ő feladata lenne.És azt is tudom,hogy van az uszodának+fürdőnek "turisztikai referense"aki mellesleg jól meg van fizetve...
infó (vendég) [2011.02.24., 12:28][válaszolok] #418
Friss pályázati lehetőség mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására:

http://www.sff.hu/10137.palyazat.mikro_kis_es_kozepvallalkozasok_munkahelyteremt ...
bla bla bla (vendég) [2011.02.24., 12:33][válaszolok] #419
András, az uszoda mióta turisztikai terület? Gondolkozhatna mielőtt ostobaságokat irkál egy fórumba.
És Ön egyébként mennyit keres? És mit végez azért a pénzért? Ha már más zsebében turkál...
Honnan tudja ki mennyit keres, belelát a lapokba? Közel lehet a tűzhöz, akkor meg mit irigykedik a semmire?
tisztánlátó (vendég) [2011.02.24., 12:41][válaszolok] #420
Egy dolgot kéne szem előtt tartani minden elégedetlenkedőnek, kötekedőnek, szőrszálhasogatónak ebben a városban, és az elvárásokat ahhoz igazítani:
megfelelő és elegendő eszközök, feltételek, pénz és emberállomány nélkül nem lehet sz*ból várat építeni. Meg lehet próbálnő, sőt nincs is nagyon más választás, de ennek látjuk az eredményét. Nem csak most, évek óta.
András (vendég) [2011.02.24., 13:09][válaszolok] #421
Kedves"Turisztikai Referens"!(bocsi,lehet,hogy nem is létezik!?)
Ha ön szerint az uszoda+fürdő nem turisztikai terület,akkor miért csücsül ott napi nem tudom?hány órában?alszik?és ha már ott van,nem gondolkozott el azon,hogy T.terület ide vagy oda,csinálok valami hasznosat ha már úgy is fizetnek??
bla bla bla (vendég) [2011.02.24., 13:34][válaszolok] #422
Úgy látszik, valakinek nagyon böki a csőrét a városüzemeltető egésze, és most minden fronton támad:
ugyanabban az ostoba stílusban támadta Lukács Ákost, Mórénét, Orsit, stb.

András,
vagy akárki is maga, Ön egy unatkozó nyugdíjas aki a töke vakargatás közben találja ki emeletes baromságait, vagy esetleg hivatali munkaidejében fröcsög unalmas munkája mellett jó/rossz fizetésért? Netalán fogadott bértollnok, ügyeletes besúgó?
Mindenesetre szánalmas.
olvasó (vendég) [2011.02.24., 13:45][válaszolok] #423
András vádaskodása kimeríti a rágalmazás fogalmát. Elvárható igazgató asszonytól, vagyis Orsolyától, hogy jogi útra terelje a munkatársai, beosztottai lejáratásával folyó kampányt. Ez a legkevesebb, amit megtehet és el is várható. Csak egy IP cím és máris meg van a vádaskodó.
Öcsi [2011.02.24., 13:47][válaszolok] #424
"416" mindenki tud számlát irni,csak kérni kell, de az úszodában sem irnak számlát.
András (vendég) [2011.02.24., 14:02][válaszolok] #425
Én azt hiszem egyedül a "Turisztikai Referens"munkáját kérdőjeleztem meg.És mindent kaptam csak választ nem...vajon miért??hmmm...elgondolkodtató.
bla bla bla (vendég) [2011.02.24., 14:15][válaszolok] #426
Ennyi ökörséget, amit ma itt összehordanak... pedig messze van még a bolondok napja.

Öcsi kedves, az uszodában is írnak számlát, csak kérni kell. Még a saját mondandójába is belezavarodott. Helyesírása pedig siralmas, mint Andrásénak, nem ismerik véletlenül egymást?

"Kedves" fürdő (aki szerintem András)
Egy perc utánanézésbe került, hogy megtudjam, a fürdők éjszakája fővárosi rendezvény. Idén harmadszor rendezte meg a Budapest Gyógyfürdői Zrt.
Itthon meg örüljünk ha a fürdő "nappala" biztosítható, ha olyan kis mindentudó, biztosan ezt is érti...
Czakóné Szikszai Orsolya (vendég) [2011.02.24., 14:38][válaszolok] #427
Tisztelt Öcsi!

Igaz számlát nem adnak mindenkinek (csak annak aki kér, illetve aki üdülési csekkel fizet, mert akkor ugyebár kötelező...), de nyugatát igen. De szerintem nem menjük bele a bizonylatok fogalmába, rejtelmeibe...

A rágalmazmásokról meg csak annyit, hogy a NÉVTELEN, méltatlan rágalmazásokra, és (elnézsét a szó használatért) buta okfejtegetésekre nem kívánok reagálni. Ezen a fórumon és máshol is már többször elmondtam: akinek bármilyen jellegű kérdése van, megtalál, állok rendelkezésére SZEMÉLYESEN.

Czakóné Szikszai Orsolya
olvasó (vendég) [2011.02.24., 15:05][válaszolok] #428
Azt hiszem itt csak buta okfejtegetések vannak,azért a rágalom az elég erős lenne ide!Czakóné Szikszai Orsolyának elismerik a munkáját,csak ez számít.
kérdés (vendég) [2011.02.24., 22:12][válaszolok] #429
Tisztelt Bukovszki úr,
a 342-es hozzászólásában arra utal netalán, hogy Hidegkúti N. úr lesz az új ügyvezető? Tudja vagy csak így véli?
Öcsi [2011.02.25., 11:03][válaszolok] #430
Köszönöm kielégitő válaszát "Igazgató asszony "és magának is "426"
MMM [2011.02.25., 11:40][válaszolok] #431
Bocsi sokáig nem voltam és nem olvasnám végig, mind a 430 HSZ-t, de marhára érdekel a dolog. Akkor most kiderült, hogy lesz-e erőmű vagy nem?

Amúgy tudom, hogy nem, csak érdekel, hogy hisz-e még valaki benne.
olvasó (vendég) [2011.02.25., 12:10][válaszolok] #432
Talán meg kéne kérdezni Tokaj városát, áldását adja-e!
Mert itt mindenről és mindenkiről szól a fáma, csak a feltett kérdésről nem. Nincs aki válaszoljon érdemben...
vendég (vendég) [2011.02.25., 13:30][válaszolok] #433
Szomorú. Ez az egész nagyon szomorú.
350.000+ áfa (vendég) [2011.02.25., 16:53][válaszolok] #434
Néhány konkrét kérdést merészeltem feltenni, a legujabb megbizatással kapcsolatban, már csak azért is, hogy egy kicsit tisztábban lássunk. Hasonló esetben Egeli alpogármester úr mindig igyekezett polgármester úr segitségére lenni, hiszen Ö a jogász! Kérem ne hagyjanak bennünket kétségek között!
Levelek-ről (vendég) [2011.02.25., 19:13][válaszolok] #435
Köszönet szikszané asszonynak a kimerítő válaszért, beszámolt mindenről. MINDENRŐL??????
Fürdőt vezet, városkaput vezet,étkeztetést vezet, szerencsi hireket ir-vezet, polg.hiv-ba bejár tanulni-oktatni-szétnézni. Nem értem, amíg Rónavölgyiné nem talált rá, mi volt a várossal? Mert hogy mindenféle-fajta vezetésnek megfelel, én furcsállom, ezzel nem vagyok egyedül.Lényeg a lényeg : ennyi munka, elfoglaltság,család mellett még arra is volna ideje,hogy e fórumon irogatókkal SZEMÉLYESEN beszélje meg a témát?
Rövidebb, ha itt megvitatjuk. Amit kérdeznék: valóban veszteséges a fürdő, veszteséges a világörökségi kapuzat, birságolva vannak a konyhák állapota miatt? Ezek volnának a #05-ben irt sikeres cégeredmények ?
Igazgató asszony ! Nincs is azzal semmi baj, hogy Önnek N.Magdolna barátnője,iskolatársa, úttörővezetője volt. Az szúrt szemet többeknek,hogy az a vállalkozás, ami elnyerte azt a bizonyos munkát jan.1-től, előtte 2-3 héttel jegyeztette be magát Szerencsre a N.Magdolna lakásába. Úgy tünik,már el volt döntve minden, csak szerencsi helyet kellett szerezni a bt-nek.
Egyébként én gratulálok, Ön jól csinálja,mindegy ki a városvezető, Ön toppon van.

Ui: Kutya is van ?
Bukovszky Róbert [2011.02.25., 20:20][válaszolok] #436
A fene se tudja, hogy van ez! Tipikusan a "van kalap, nincs kalap ......" ha kirúg mindenkit az új vezetés akkor az a rossz, ha megtart valakit akkor az nem frankó. Azért tisztelt "Levelek-ről" én arra kérem, ha már Ön név nélkül írja a mondókáját akkor legalább a megszólítottat tisztelje meg annyival, hogy nagybetűvel írja a tulajdon nevét.
Arra meg ugye Ön sem gondolt komolyan, hogy erre a 'telephelyes dologra valaha is választ kapunk attól akinek igazából címkézve lettek a hozzászólások. Bevallom én úgy érzem, hogy az alpolgármester úr #394 hozzászólásában egy picit letért az igazmondás mezsgyéjéről mert szerintem a nevezett vállalkozás telephely bejegyzésének formai dolgait Ő intézte, ami azért egy kicsit hosszasabb beszélgetést feltételez mint "egy kézfogás" és egy "gyermek hogyléte felől történő érdeklődés". Ráadásul, ha ez így van /persze sose fog bebizonyosodni/ akkor az emberek elkezdenek agyalni meg mindenféle feltételezéseket összeeszkábálni.
szerencsi (vendég) [2011.02.25., 20:51][válaszolok] #437
Talán senki sem tudja, hogy volna a jobb,de hogy a szavazók nem azt várják a városvezetéstől, hogy az elmúlt városvezető szakember gárdáját erősítse, abban biztos vagyok. Így fog az sajnos bejönni, - mint ahogyan ha jól emlékszem,Ön írta - hogy " sebaj,még kibírjuk ezt a 3 és fél évet". Ha nem Ön írta, elnézését kérem !
Ön nagy kritikusa a jelenlegi városvezetésnek, de azért arról is írhatna,milyen jó, hogy ott vannak a régiek:Orsolya,Tóth István,Sipos Attila, Sima Rita,stb,stb. Ezt Ön természetesnek veszi ,ugye?
Rónavölgyinénél elő nem fordulhatott volnaéládul, hogy ellenzéki képviselő szót kapjon a Szerencsi Hírekben. Bezzeg most :kezdte Suskó Viktor a költséghatékony, takarékos,városérdeket és a város polgárait szolgáló munkájával: kiderült, nem lett fizetve sok-sok közüzemi számla, aztán jött Szikszai Orsolya, ott is minden költséghatékony és takarékos volt, a valóságban azonban nincsenek fizetve a beszállítók,folyt.köv.Tóth István és a főkertész:mennyire örültünk, hogy a költséghatékonyság jegyében az idén csak 180 ezer tő virágot fognak kiültetni, és a takarékosság jegyében nem rendeltek az idén tavaszra tulipánhagymát. Kár, mert a tavalyi cukorgyári kőrforgós tulipános terep gyönyörű volt, gondoltam az idén fotót készítek és küldöm Hollandiába tanulmányozás céljára. Mert hogy Szerencs ezt is megengedhette. No, nem magának,hanem az átutazóknak.
A mai Szerencsi Hírekben pedig ellenzéki képviselők nyilatkoznak az ez évi költségvetésről, + Heves képviselő Úr hosszasan nyilatkozik. A Szerencsi Hireket most Szikszai Orsolya felügyeli, ha jól tudom.
kiváncsi (vendég) [2011.02.25., 22:17][válaszolok] #438
Ki lehet az a mádi különleges fülbesúgó tanácsadó,akit a #394-es hsz-ban említenek?
Hádám [2011.02.25., 23:41][válaszolok] #439
Tisztelt 437-es! Sokan tévedésben vannak azzal kapcsolatban, hogy egy vezetésváltásnak feltétlenül a teljes dolgozói garnitúra lecserélődésével kellene járnia... nem mondom, hogy nincs a hivatalban olyan ember, akinek már rég nem kellene ott lennie, sőt nem is egy olyan van, de alapjában véve úgy gondolom a beosztottak minden vezetés alatt igyekeztek ellátni a feladatukat, vagy próbálták követni a "vezetés" utasításait, ahogy tudták. Az a baj, hogy van pár joly joker arc, akik szinte a kezdetektől ott vannak, mégsem hallani a különösen kiemelkedő munkájukról.

Én egészen más oldalról közelíteném meg ezt a városi kassza konszolidációt is... sokszor leírtam már, de úgy vélem választ egyszer se fogunk kapni, pedig egy "szerencsi hírek extra" hasábjain más is kíváncsi lenne a tényleges adósságállomány összetételére, miért vettük fel, mire költöttük el, fillérre pontosan akár 10 ezer forintos részletezettséggel feltüntetve... Tudják a nagy számok törvénye.... Milliárdoknál egy század tévedés is tízmillió forintokat jelenthet, ezért vigyázzunk az ilyen "kb 3,2-3,5 milliárd" kifejezésekkel mert a különbözet 300 millió forint! Azt tudja valaki, hogy a szolgálati autókkal jelen pillanatban mi a helyzet? Esetleg a patakkal??? Nem akarok vészmadár lenni, de szerintem nagyon nagy probléma lesz belőle, ha nem történik gyors előrelépés... úgy gondolom már csak hetek lehetnek hátra az erőteljes olvadásig és akkor beüthet a baj!

A virágosításról még annyit, hogy van pár tájépítész ismerősöm, akik szerint, és én is osztom a véleményüket, egy sima gyep ezerszer szebb tud lenni bármilyen virágnál, ha gondozva van és a környezete is megfelelő... Szerencsen a "rózsa a szemétdomb közepén" effektus figyelhető meg évről évre, a virágok nagyon szépek, mellette egy méterre meg nyakig érő iszap, kátyú, graffiti stb...

Új jelenséget is megfigyeltem, de sztem ezt más is látta... Mintha eltűntek volna a hókotró gépeink, alig lehet látni, hogy az utakat takarítják... most azonban nem is erre szeretnék kitérni, hanem azokra, akik úgy gondolják, hogy a házuk előtti "felesleges" havat az úttestre szórják elég nagy mennyiségben... ez egyrészt roppant balesetveszélyes, másrészt nagyfokú pofátlanság, nyáron majd a zöld hulladékot is a ház elé dobják?

A legrosszabb viszont a huszárvár utca kivitelezése (vagy tervezése, pontosan nem tudom hogy született meg a végleges verzió) a járdáról ne is beszéljünk, nézze meg mindenki főleg a szintezését, az valami eszméletlen... az úttestről annyit, hogy elvileg nem szélesíthető (rossz tervezés miatt) a vár irányába, ezért az út másik oldala felé tervezték a bővítést 30-40 centivel... Ma azonban döbbenten láttam, hogy ugyanúgy kezdték el visszarakni a szegélyköveket a másik oldalon, mint ahogyan voltak... nem akarok most senkit felelősségre vonni (nem is tehetem sajnos) de egy kis logikus gondolkodást el lehetne várni... ha valamit felújít az ember, akkor igyekszik praktikusabbá, használhatóbbá is tenni nem? Mi lenne ha felújítanánk egy lakást, csili vili lenne, de sokkal rosszabb lenne benne élni, mert pl a konnektorok rossz helyen lennének, a villanykapcsoló nem az ajtó mellett... ezek apróságok, mégis bosszantóvá és funkcionálisan megkérdőjelezhetővé tehetik az egész projektet.
tragédia (vendég) [2011.02.26., 00:34][válaszolok] #440
Senkit nem támadnak azért, mert Szerencsi lányba lett szerelmes.
A szerzödés tartalmával, a dij arányosságával sem volt senkinek baja.
Én a tragédiát abban látom, hogy KONKRÉT, egymondatos kérdésekre miért nem kap KONKRÉT, egymondatos válaszokat a kérdezö?
Az egyenes beszéddel tudnák elejét venni a pletykáknak, találgatásoknak, személyeskedéseknek. Igaz, kedves 350.000+áfa (vendég)?
Vendég ! (vendég) [2011.02.26., 12:38][válaszolok] #441
Ádámnak ,amit az utóbbi 10 évben nem voltak képesek megoldani , azt a mostani vezetés decemberig megcsinálták -igaz -ideiglenesen at ondi kritikus pontokat feltöltötték .
Kátrány (vendég) [2011.02.26., 15:19][válaszolok] #442
Levelek-ről (vendég)-nek es szerencsi (vendég)-nek

Előre szeretném bocsátani, hogy nem városi alkalmazottként, érintett vagy érintetlen vállalkozóként, sem baráti társaság tagjaként, hanem független (más ágazatban alkalmazott beosztott dolgozó) szemlélődőként szeretnék itt hozzászólni. úgy látom egyesek számára ezt fontos tisztázni, legfeljebb majd nem hiszik el és ennek természetesen hangot is adnak. De annyi baj legyen.

Szóval: nagyon érdekes ez a teljes frontos letámadás, kigyóbéka hányás C. Sz. O., N.M. + mások ellen. Gondolom, önök nem az ő (első, vagy éppen a stb.stb. között felsoroltak) helyére pályáznak, de hát akár még ez is megfordulhatna (feleségem szerint is) csökönyös fejemben.
Visszatérve a két monogrammos névre: bár beszéltem már mindkettőjükkel többször, ha ők nem is emlékeznek rá mondhatni távolról ismerem őket, láttam gyerekeikkel, tudomásom szerint tanult emberek (nem mindig nagy előny, de néha nem is hátrány). Nekem is van diplomám a papírjaim között (off: amiért nekem csak a tanulással kellett foglalkoznom, az érdem nem az enyém, s ezúton is köszönöm nagyrabecsült szüleim folyamatos támogatását), mindazonáltal majd 20 éves munkatapasztalattal hátam mögött sokkal többre becsülöm a rátermettséget, talpraesettséget, ötletességet és kreativitást vagy adott esetben az idegennyelv készséget, mint a nyelvvizsgabizonyítványt, vagy egyéb papírokat. Ezeket az embereket, amennyire mondhatom én rátermettnek tartom. Több hasonló fiatal elkényszerült már városunkból, biztos, hogy ők is tudnának máshol találni boldogulást, de hangsúlyozom NEM KELLENE elüldözni, utána pedig sopánkodni és szidni az általunk” gyűlölt volt, vagy éppen jelenlegi kormányt, volt vagy jelen önkormányzatot, hogy nincsenek a városunkban fiatalok, vagy kevés gyerek születik.

Ha másvalaki állására pályázok, akkor álljak ki nyíltan, értessem meg konstruktív elképzeléseim útján, hogy én ezt így és így, emiatt és emiatt jobban tudnám csinálni. Nem pedig hátbatámadni, nagy nyilvánosság elé tenni családjával másokat, csámcsogni rajtuk, kutyájával piszkálódni, örülni kellene, hogy gyermekeket nevelnek, törekednek, és itt akarnak élni.

Az a baj, hogy van pár joly joker arc, akik szinte a kezdetektől ott vannak, mégsem hallani a különösen kiemelkedő munkájukról – mondja a polg. hivatalról Hádám. Kedves Hádám, mi van akkor, ha nekik nem látványos a tevékenységük? Vagy miért nem mond ön is neveket, ha olyan tájékozott, mint a 435, 437 dühödt hozzászóló?
Érdeklődő (vendég) [2011.02.26., 21:03][válaszolok] #443
Tisztelt #442!
Már régóta várom a hozzászólását. Jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül. Köszönet érte. Örülök, hogy megismertem. Egyszer majd talán személyesen is...
Hádám [2011.02.27., 02:50][válaszolok] #444
Tisztelt kátrány! Ne kezdjen el maszatolni... pontosan tudja, hogy nem azokról van szó, akiknek nem "látványos" a tevékenységük... Neveket nyilván nem fogok mondani, nem akarok sértődési pert akasztani a nyakamba Olyan embereket is találni akik itt ott mindig felbukkannak különböző beosztásokban, persze az oka nem ismert... hangsúlyozom nem szűkítem a kört a mostani vezetésre, általánosan fogalmazok!

Több mondandójával azonban teljes mértékben egyetértek! Úgy gondolom az hogy valaki sok időt eltöltött a szakmájában, az még nem jelenti azt hogy tapasztalt... Csak egy példát mondok... egy falusi építész, aki az iskola után csak parasztházakat és kerti wc-ket tervezett 30 éven át, annak nem igazán van más irányú tapasztalata, mivel nem foglalkozott mással! Ezzel ellentétben mondjuk egy friss diplomás, aki dolgozik mondjuk 2 éve, de pl a 4-es metró kivitelezésén, az az építészeti megoldások széles tárházával ismerkedik meg, olyan technológiákkal, amivel az előbb említett tervező az életben sem! Szóval a tapasztalatot nem az eltelt idő, hanem a sokszínű munkavégzés adja meg! Lehet valaki pár év alatt elsajátítja azokat az ismereteket, amit más 20 év alatt, mert nincs rá lehetősége gyorsabban! Továbbá az alkalmasság a szakmára! Ha valaki elvégez egy egyetemet és diplomát szerez, az nem biztos, hogy alkalmas is a szakterületére! Pl sok olyan ember akad, aki kenterbe vágja a tanári diplomát, megtanul mindent tökéletesen, de nem ért szót a gyerekekkel... onnantól kezdve alkalmatlan a gyerekek tanítására! Vagy valaki szuperül elvégzi az ács iskolát és nem mert magasba menni... Vagy valaki jogosítványt akar, de vak.... Rá kell érezni kinek mire van tehetsége! Minden esetre a fiatalokat a 28500 forintos segély nem fogja marasztalni... max egy réteget, de az hosszútávon nem lenne kifizetődő sem a városnak, sem a lakóknak!
találgató (vendég) [2011.02.27., 18:22][válaszolok] #445
Bukovszky kommentelő úgyvéli, hogy Hidegkuti Nándor lesz a fürdő vezetője? Ő meg aztán miértis?
Mást hallani. Aki ahhoz is ért.Mindenhez ért.
Bukovszky Róbert [2011.02.27., 21:48][válaszolok] #446
Kár találgatni, rövidesen úgy is kiderül. Az biztos, hogy én nem leszek így már csak kb 6457 variáció lehetséges.
Bukovszky Róbert [2011.03.01., 18:41][válaszolok] #447
Nyugi emberek, ne legyünk már kisstílűek hiszen;

"Most van erő kitörni a sok évtizedes csapdából. Az összefogás erejével az elmúlt évben sikerült felülkerekedni árvizeken, ipari katasztrófán, megmenteni a nyugdíjrendszert, végetvetni a közpénzek elherdálásának, elkerülni a pénzügyi összeomlást. Orbán Viktor szerint ebből is látszik, hogy olyan pillanat ez, amikor van esély változtatni az életünkön. "Ezért lesz 2011 Magyarország megújulásának éve" - írja a miniszterelnök."

Az idősebbek biztos emlékszenek a filmre aminek így hangzott az utolsó mondata; "Ehhez Mi/Ti még nem nőttetek fel" vagy esetleg ......... Sokadszor írom le, sajnálom a sok hiszékeny naiv, becsapott embert!
Bukovszky Róbert [2011.03.02., 07:44][válaszolok] #449
#448! Köszönöm a megtisztelő figyelmét, de miért is nekem címezte?
Err (vendég) [2011.03.02., 20:33][válaszolok] #450
hmmm! Most olvasom a Szíjjártó miket mondott megszorítások szó használata helyett. Meghogy tulajdonképpen éppen diadalra készül az ország...
Meg kell mondanom ez már arcpirító hazugság!
Meddig eszik még ezt a dumát??
Gondolja bemegy valaki a gyógyszertárba vagy csak felveszi a bérét, már ha van honnan....elnézi, ha szerencsésebb, hogy már a fél utca nem dolgozik...hát lehet, hogy egyesek nem tudtak gondolkozni sem a fülkében, de azért erre játszani kezd szerintem veszélyesnek tűnni.
Kedves fiú! Itt éhséglázadás lesz lassan, te meg vazze a 2 milla/hó-ért asszontad megdógoztál. Ez munka??
Üdv.
gyermekmunka (vendég) [2011.03.03., 07:58][válaszolok] #451
Hallom, hogy azt tervezi a kormány, hogy a gyerekeknek csak 15évesig lesz kötelező az iskola. Utána eldönthetik, hogy tanulnak vagy dolgoznak? Értik?? 15 évesen?? Hát még felnőttnek,szakmunkásnak, diplomásnak sincs munka!!! Akkor egy gyereknek? Hol élünk?? Újból lesz gyerekmunka???Édes istenem!!!
megszorítások? csak a szegényeknek (vendég) [2011.03.03., 09:33][válaszolok] #452
Ha még valakinek nem ment fel az agyvize egyéb okok miatt, akkor tessék:

http://www.es.hu/2011-02-23_huzo-agazat
Bukovszky Róbert [2011.03.21., 20:21][válaszolok] #453
kapuzat (vendég) [2011.03.21., 20:27][válaszolok] #454
Mi történt a szerencsi polgármesterrel?? Azt mondja a világörökségi kapuzat jó lenne világörökségi irodának?? Hát harcoljon érte!! Remélem legalább ebbe eredményes lesz! Figyelemmel kísérem!
454-nek (vendég) [2011.03.21., 22:12][válaszolok] #455
Nem gondolja, hogy a hozzáállása nagyon cinikus? Mi értelme ennek?
Kapuzat (vendég) [2011.03.22., 13:39][válaszolok] #456
Egyáltalán nem cinikus számon kérni az igéreteket! Bár lehet,hogy az érintetteknek ez néha kellemetlen! De ez a politikusok sorsa. ..Az már inkább, hogy a polgármester megitélése a kapuzat dolgában a választások után ugyancsak megváltozott! Az eredményeket pedig joggal várjuk el, mi választók ! Hiszen ezért szavaztunk rá! Kisérjük együtt figyelemmel!
bólogatójános (vendég) [2011.03.23., 12:03][válaszolok] #457
Lássuk csak:
Polgármester Úr szerette volna mégis megépíteni a szalmaerőművet, dehát sajna ez nem lehetséges....
Polgármester Úr szeretné, ha a kapuzatban lenne a világörökségi iroda, dehát sajna.....
Összes hozzászólás: 488 db (156 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 31 db (6%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.