Hírek
Így bánt el a szerencsi cukorral az Európai Unió
Dátum: 2010.09.24., 15:17Megtekintve: 3252Értékelés: 5.00

Hosszú árnyékot vet a két éve lerombolt cukorgyár kéménye Szerencsre. A zempléni kisváros lakói iparfejlesztést szeretnének, de csak Hujber Ottó szocialista nagyvállalkozó fantomerőművéről szavazhatnak - írja a Heti Válasz. Tendenciózusan megfogalmazott kérdést terjesztenek október 3-án a szerencsi választók elé: "Fontosabbnak tartja-e a Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztést és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába történő tartozást?"
Az egyik helyi civilszervezet által kitalált, és a város szocialista polgármestere, Rónavölgyi Endréné által is támogatott népszavazási kezdeményezésnek látszólag az a célja, hogy elhárítsa az akadályokat a BHD Zrt. által Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű megépítése elől.

Az ügy 2007 óta izgalomban tartja a helyi közvéleményt, a tokaji borászokat és mindenkit, aki a világörökségi védelem alatt álló borvidékért aggódik. A BHD Zrt. korábbi vezetőjénél, a szocialista kötődésű Hujber Ottó nagyvállalkozónál senki nem csinált rosszabb reklámot a zöldenergiának. A borászok által hevesen ellenzett terv miatt a biomassza-alapú erőművekre Magyarországon valóságos mumusként tekintenek, noha régóta tudható, és a tavaly elkészült "világörökségi szempontú hatástanulmány" is kimondja, hogy Szerencs esetében elsősorban a miként jelenti a gondot. Nem jó ötlet erőművet telepíteni a 37-es út mellé, a borvidék kapujába, nem környezetbarát megoldás szalmatüzelésű erőművet építeni ott, ahol a helyi mezőgazdaság kevés szalmát termel, és nincs szükség a világ legnagyobb szalmatüzelésű erőművére egy alig tízezer lakosú kisvárosban.

Az UNESCO Világörökség Bizottsága a jövő héten kétfős delegációt küld a Hegyaljára, hogy tájékozódjon az erőmű problémájáról. A három éve tartó vita során kirajzolódott, hogy mi lenne az ideális megoldás: az eredetileg tervezett 50 megawatt teljesítményű erőmű helyett egy 8-10-12 megawatt méretű létesítmény, amely elsősorban helyi mezőgazdasági alapanyagokat használ tüzelésre, nincs szem előtt, és a hulladék hőjével fűteni lehet a városi közintézményeket, kertészeteket. Az erőművet mégsem tervezte át a BHD Zrt., ráadásul a cég mögött rég nem áll olyan pénzügyi befektető, aki képes lenne bármilyen építkezést finanszírozni. Az eredetileg kiszemelt partner, a japán Itochu Corporation a nemzetközi botránytól tartva már 2007-ben kihátrált a projekt mögül. Tavaly meghiúsult Hujber utolsó, kétségbeesett kísérlete, hogy az építkezésbe finanszírozó partnerként bevonja az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankot.

Márpedig kell az ipar

A szerencsiek tehát egy fantomról szavaznak október 3-án. A kérdésre valószínűleg igent fognak mondani, de ennél érdekesebb, ami az eredményből következik. A szocialista többségű képviselő-testület két éve kezdeményezte, hogy Szerencs (valamint Tállya és Bodrogkisfalud) váljon ki a világörökségi védőzónából. A borászokat képviselő civilszervezet ügyvivője, Takács András szerint ugyanakkor "szomorú, hogy az önkormányzati választási kampányban a több száz éves világörökségi érték megkérdőjeleződhet, és olyan színben van feltüntetve, mint a település fejlődésének gátja. Nagy baj lehet abban a közösségben, amely az elődei által létrehozott értékeket látja akadálynak önmaga előtt."

Az újraválasztásért küzdő szocialista polgármester, Rónavölgyi Endréné a Heti Válasznak ezzel szemben úgy nyilatkozik, hogy az igenek várható többségéből nem következik az általa is fontosnak tartott világörökségi címről való lemondás. "A népszavazás sikere esetén olyan kezelési tervet lehet készíteni a világörökségi területre, amely figyelembe veszi a települések közötti különbségeket, és lehetővé teszi Szerencsen az újabb ipari munkahelyek létrejöttét. Nálunk ugyanis a fejlődést nem lehet csak a turizmusra és a mezőgazdaságra alapozni. Szerencs ipari város, ahol a térség értékeit tiszteletben tartó iparfejlesztésre van szükség" - mondja. Rónavölgyiné attól tart, hogy a borászlobbi nemcsak az erőmű építését lehetetleníti el, hanem minden potenciális befektetőt elüldöz. "Az OVIT Zrt. fémmegmunkáló üzemet szeretne építeni városunkban, ami 120 főnek adna munkát, de nem tudom, nem lesz-e ebből újabb erőműügy" - teszi hozzá.

A fideszes jelölt, Koncz Ferenc sem erőműellenes, sőt energetikai szakpolitikusként már évekkel ezelőtt azt javasolta, legyen a tervezett létesítmény valóban zöld, jóval kisebb, és helyezzék el okosabban. Abban sincs vita, hogy Szerencsen az iparfejlesztés jelenti a jövőt - Koncz is szívesen beszél ipartelepítési elképzeléseiről és a nagy múltú helyi csokoládégyártás fejlesztéséről. Koncz és Rónavölgyiné egyébként harmadszor mérkőzik meg a választók kegyeiért. A rendszerváltás idején Koncz ugyanabban az általános iskolában volt matematika-fizika szakos tanár, ahol pártbizottsági ejtőernyősként Rónavölgyiné igazgatóhelyettesként dolgozott. Azóta mindketten voltak már országgyűlési képviselők: Koncz idén térhetett vissza a parlamentbe, ahonnan Rónavölgyiné a szocialista talpasok többségéhez hasonlóan távozni kényszerült. Az előző két önkormányzati választáson az akkor kormánypárti Rónavölgyiné nyert, de a mostani meccs kimenetelét nehéz megjósolni. A szocialista polgármester erőssége, hogy "ért az emberek nyelvén", rutinos kampányoló, nyájas, megnyerő modorú asszony. Viszont a tavaszi országgyűlési választáson a szerencsiek többsége az őszintébb, keményebb karakterű Koncz Ferencre szavazott (igaz, egy másik szocialista jelölt, Ficsor Ádám ellenében).

Keserű szájíz

Az idei választás nemcsak az erőműről szól, hanem a két éve bezárt cukorgyárról is. A villámgyorsan eldózerolt üzem területe sebhely a városka kellős közepén: a feliratos régi vaskapu mögött szerény "emlékpark" idézi fel a 120 éves szerencsi cukorgyártás múltját, mögötte a pusztaság közepén meghagyott két magas téglakémény árválkodik. A magyar élelmiszeripar egykori büszkeségét 2008-ban zárta be a német tulajdonos Nordzucker AG, miután az Európai Unió "ágazati szerkezetátalakítási program" címen gyakorlatilag felszámolta a magyar cukorrépa-termesztést. A gazdák egy összegben megkapták az uniótól ötéves tiszta nyereségüket, ha vállalták, hogy felhagynak a termeléssel. Az alapanyag nélkül maradt 12 magyarországi cukorgyár közül 11 megszűnt, köztük utolsóként a szerencsi üzem is. Azóta az ország cukorból importra szorul, Szerencs pedig elesett évi legalább hetvenmillió forint adóbevételtől, megszűnt 120 munkahely, és közvetve 2-300 ember maradt munka nélkül. Ezt a tragikus történetet Szerencs városa, melynek a cukor- és a csokoládégyár volt a két büszkesége, azóta sem tudta feldolgozni.

"A cukorgyár ügye Szerencset megroppantotta. Nem tudom, hogy kormánypárti országgyűlési képviselőként és polgármesterként Rónavölgyiné miért nem tett eleget a gyár érdekében, miért nem fogta fel az ügy súlyát. Ha negyedannyit dolgozott volna a cukorgyárért, mint amennyit a Hujber-féle erőmű érdekében lobbizott, akkor ez nem történhetett volna meg. A cukorkvótát végső soron a Rónavölgyiné által támogatott Gyurcsány-kormány adta vissza az Európai Uniónak. Egy patrióta gazdaságpolitikát folytató kormányt erre nem lehetett volna rávenni" - magyarázza Koncz Ferenc, aki annak idején kiutazott Németországba, hogy a gyár megmentéséről tárgyaljon a külföldi tulajdonossal (a suttogó propaganda éppen erre hivatkozva igyekszik nyakába varrni a gyár bezárását).

A polgármester ezzel szemben arra hivatkozik, hogy 2014-ig 6,5 milliárd forintnyi fejlesztést hozott a városnak. Rónavölgyiné eredményei az uniós pénzek megszerzésében valóban elismerésre méltók. A városközpontot kicsinosították, megújult a várkert és a negyven éve romos községi fürdő, körforgalmak épültek, intézményeket tataroztak.

Az önerő ára

Csakhogy Szerencs mintapéldája annak a felemás fejlődésnek, amit az uniós pénzek a magyar vidéken elindítottak. A pályázatokhoz szükséges önerő biztosítása érdekében az önkormányzat 2008-ban egymilliárd forint kötvényt bocsátott ki svájci frankban (húsz év alatt a kamatokkal együtt legalább 1,7 milliárdot kell visszafizetni). A szerencsi önkormányzat az elmúlt ciklusban súlyosan eladósodott - a kötvény mellett idén felvettek 783 millió forint hitelt, van 600 millió forint kifizetetlen számla is -, és a közeljövőben kormányzati segítségre szorulhat. Megdöbbentő, hogy egy alig tízezer lakosú kisváros több mint 2,5 milliárd forint tartozást tudott pár év alatt felhalmozni.

Vajon melyik jelöltnek hiszik el a szerencsiek, hogy képes munkahelyeket teremteni a városkában, melynek ipari parkja kong az ürességtől? A lakosság tíz év alatt ezer fővel csökkent, mivel az egykor népes műszaki értelmiség és a szakmunkásréteg nem talál munkát.

A városban több száz ingatlant kínálnak eladásra, a lakások ára a cukorgyár bezárása óta 20-25 százalékkal csökkent, a munkanélküliség 10 százalékra kúszott fel, és a környező kistérség falvaiban 25 százalék körül mozog. Ha a szerencsiek igent mondanak a népszavazási kérdésre, azzal nem a világörökségről nyilvánítanak véleményt, hanem a vészharangot kongatják meg: iparváros nem létezhet ipar nélkül. Még a világhírű borvidék kapujában sem.

A csoki pártállása

A bájos zempléni kisvárosban olyan személyeskedő és kiélezett kampány folyik, ami velejéig korrupt vezetésű belpesti kerületekben és agglomerációs falvakban is ritka. Az adok-kapokból mindkét oldal kiveszi a részét, de az MSZP helyi szervezete által kiadott, névtelen szerzők által írt "Javítókulcs" igazi mélyrepülést hajtott végre azzal, hogy Koncz Ferencet meggyanúsította: közreműködött a szerencsi cukorgyár bezárásában, és szándékosan elüldözött minden befektetőt a városból. Koncz rágalmazás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendőrség azóta kihallgatta az MSZP helyi vezetőit és alkalmazottját "a becsület csorbítására alkalmas állítások" közzététele miatt. Nehezen hihető ugyanakkor, hogy a szocialista szerencsi pártszervezet Rónavölgyiné tudta és beleegyezése nélkül indított volna lejárató kampányt. Igaz, a polgármesternek is lehet oka a sértettségre, mert "Gyurcsány rablóbandájához" sorolták, és korrupciós vádakkal illették.

A sárdobálásból a szerencsi csoki sem maradhatott ki: a Szerencsi Bonbon Kft. vezetője, Takács István fideszes képviselő, ezért aztán a szocialista lapban tudatják a városlakókkal, hogy terméke "silány, olcsó alapanyagból" készül.

A városi intézmények dolgozóit a szocialisták azzal riogatják, hogy a Fidesz hatalomra jutása esetén tömeges elbocsátások lesznek. A jobboldal viszont állítja, hogy a városvezetés a városi alkalmazottakat a választási ajánlószelvények beszolgáltatására és gyűjtésére késztette.

Forrás: Heti Válasz

Köszönjük olvasónknak, hogy beküldte a cikk elérhetőségét!
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
fiatal (vendég) [2010.09.24., 16:13][válaszolok] #1
"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."
/ Edmund Burke /
Sármásy Marianna [2010.09.24., 17:32][válaszolok] #2
?????

Az erőmű mióta "hagyományos" Szerencsen?

Véleményem szerint a mezőgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipar is ipar. Hagyományos ipara országunknak, amire térségünk alkalmas.

Világhírű bor helyett világhírű sivatag?

Ez a valódi kérdés a helyi népszavazáson.
http (vendég) [2010.09.24., 19:29][válaszolok] #3
Mi lett a bontás után képződött hatalmas mennyiségű, nagy értékű fémhulladékkal? Ki értékesítette, hol landolt a pénz?
Hádám [2010.09.24., 21:32][válaszolok] #4
Az egy dolog, hogy a fémhulladék... de a nagy értékű gépek?!
Érdeklődő (vendég) [2010.09.24., 22:57][válaszolok] #5
Lehet hogy rossz a kérdés, de mitől ipari település Szerencs? A cukorgyártól? Ami nincs. Ugyan. A csokigyártól, ami hál'Istennek nem szűnt meg teljesen? (A Bonbon Kft-ben 90 ember dolgozik, ami nagyon fontos annak a 90 családnak, de arányaiban mégis csak - sajnos - elhanyagolható.) Vagy attól, hogy még egy darabig kávéport csomagolhatnak egy szét(da)rabolt üzemben? Hány embernek ad a kávé munkát? Ettől ipari a település? Szerencs körül szőlő terem és cukorrépa termett.
A cikkben azt írják, hogy Szerencsnek "Márpedig kell az ipar" Véleményem szerint Szerencsnek nem ipar kell, hanem munkahely.
Marianna! Most teljes mértékben egyet értek Önnel! És most jön egy kérdés, amire nem lehet jól válaszolni. Megvan a véleményem arról, aki ezt a kérdést kitalálta.
Az én "költői" kérdésemről valószínűleg hasonlóan vélekednek a fent említett kérdés kiagyalói: Vajon ebben az országban hány település irigyli Szerencs adottságait? Vajon jól sáfárkodtunk-e az elmúlt 20 (70) évben ezekkel az adottságokkal? Ki a felelős ezért a helyzetért?
Hádám [2010.09.25., 10:54][válaszolok] #6
Nagyon sok település cserélne Szerenccsel, ha elhelyezkedését és adottságait nézzük! Azt, hogy ezt hogy használták ki az már igencsak hagy kívánnivalót maga után! De ez igaz az ország egészére is! 1100 évig mindig voltak olyan korszakok, amikor világviszonylatban is maradandót voltunk képesek alkotni, most meg a világ szemétládája vagyunk... Úgy gondolom ez nem az emberek hibája abból a szempontból, hogy nem lettek se kevésbé kreatívak, se lustábbak.... sajnos az általunk megválasztott vezetés nem egészen úgy muzsikált, ahogy elvárták tőle! Nagyon nem! Szerencs könnyűipari település volt, ami kereskedelemmel párosult, ha csak a régi nagy vásárokra és a piacára gondolunk! Ezen a tényen az sem változtat, hogy volt itt egy DIGÉP, amiről bebizonyosodott, hogy hasonlóan a többi szovjet nehézipari erőlködéshez életképtelen volt ilyen méretekben itt hegyalján! Én még most is azt mondom, hogy 3 határ is a közelünkben van! Nem hiszem, hogy ezt nem lehetne kihasználni a nemzetközi kereskedelem kapcsán Szerencsnek...
Marci (vendég) [2010.10.02., 21:27][válaszolok] #7
Ami a "Népszavazási kísérletet" illeti -ez a kérdésfeltevés úgy rossz,ahogy van.Erre csak érvénytelen szelvénnyel lehet válaszolni. Ha figyelmesen elolvasták a Koncz Ferenc képviselő úr legutóbbi kampány újságját,láthatják,hogy miért írom ezt.Itt voltak a múlt héten a befektetni kívánkozók,bárki kérdezhetett a fórumon.Jönnek befektetők,munka is lesz és a Világörökség cím is megmarad-öregbíti a hegyaljai bor jó hírnevét. Hogy lehet -e hinni az újsághíreknek? Minden esetre a cikkírók nevüket adják állításaikhoz,felelősséget vállalnak azok valóságtartalmáért.Ezt nem mondhatjuk el a "baloldali értékek" közlőiről.Kezdve azon az egyszerű példán ami a R.E.-né- ismét magát nevetségessé tevő-fotóit illeti.Kirak városszerte egy agyonretusált kb.28 éves kori sztárfotót /amilyen szerintem soha sem volt!/,de hol van már a tavalyi hó????????????? Aztán tegnap mindenkihez eljuttatták a Borsodi Tükör c.szoci kiadványt-szintén minden egyes mocskolódó cikk névtelenül szerepel benne és lássunk csodát:R.E.né 40 évet öregedve egy kb.1 hónapos felvételen!Ez hűen illusztrálja minden tevékenységük igaz voltát.Hát gondolkodjunk el abban a fülkében mielőtt behúzzuk az x-et.
Sono Io (vendég) [2010.10.03., 00:00][válaszolok] #8
Az első olvasat óta fel vagyok háborodva ezen az értelmetlen kérdésfelvetésen!Ez a "népszavazásra "bocsájtott kérdés úgy rossz,ahogy van! Erre nem lehet válaszolni csak érvénytelen szavazólappal! Alátámasztásul:Olvassuk már el még egyszer figyelmesen a Koncz Ferenc képviselő úr legutóbbi kampányújságját,melyben felsorolva látjuk a Szerencsen befektetni kívánó vállalkozók sorát! Bárki beszélhetett velük a múlt heti fórumon a várban.Hogy igaz-e az újsághír?Az a választáson múlik,de addig is biztosítékul:a fideszes beírók mindegyike vállalja a felelősségét a a beírtak valóságtartalmáért-azaz-aláírja a nevét,mely azt is jelenti,hogy később számon kérhetők.Nem úgy a bal oldalon!!!!!Minden kiadvány csak névtelen mocskolódás,gúnyos,ízléstelen hazugság-halmaz.R.E.-né még a kinézetében sem bír őszinte lenni!Telerakja a várost /nevetségesen /agyonretusált kb.28 éves fotóival aztán tegnap jött a saját szoci.kiadványuk a Megyei Tükör és lássunk csodát:kb.4o évvel öregebb /a valós mai / kinézettel!Ilyet látunk ezen az oldalon is!Ez a választók egyfajta megtévesztése-szerintem öngól-ha nem írják alá a nevét,az sem tudni kiről van szó! Szóval:gondolkodjunk,mielőtt behúzzuk az x-et!!!!!!!
hír (vendég) [2011.01.29., 18:24][válaszolok] #9
Tiltakozik a tokaji polgármester, mert Szerencsen mégiscsak megépítenék a szalmaerőművet - olvasható a szombati Észak-Magyarországban.

"Bombaként robbant a hír, hogy újra napirendre került Szerencsen a szalmatüzelésű erőmű építésének lehetősége" - idézte a napilap Májer János tokaji polgármester (független) közleményét.

A szerencsi önkormányzat testületi ülésén ugyanis téma volt a szalmaerőmű megépítése. Igaz, nem ott, ahová eredetileg tervezték, hanem a keleti ipari park területén, a prügyi úton.

A szalmaerőmű ügye már régóta téma Tokaj-hegyalján. Érveltek mellette, tüntettek ellene az évek során. Egészen mostanáig úgy tűnt, a vitára az tesz pontot, hogy a befektetni vágyó cég lemondott szándékáról.

A napilap szerint a szerencsi testületi ülésen történtek más megvilágításba helyezik az ügyet, úgy fogalmaztak, az nem derült ki, hogy Tokaj első embere milyen lépéseket fontolgat, ha biztossá válik az erőműépítés Szerencsen. A tarcali vezetés azonban már jelezte: ha biztossá válik, hogy lesz erőmű, ők is azok mellé állnak, akik kezdeményeznék a megépítése elleni tiltakozást, mint ahogy tették ezt már korábban is, többször.

forrás:
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/bombakent-robbant-ujra-napirenden-a-szalmatuzel ...
tokaji (vendég) [2011.01.29., 18:42][válaszolok] #11
Tiltakozzon csak nyugodtan a polgármester úr, ha ő még mindig komolyan veszi a szalmatüzelésű erőmű megépítésével kapcsolatos híreket és nem látja az ezzel kapcsolatos pótcselekvéseket! Ő már korábban is mindent megtett azért, hogy Szerencs a hanyatlás útjára lépjen. Most az a hír járja, hogy ha a közigazgatás átszervezésével ismét létre jönnek a járások, akkor Tokaj lenne esetleg a székhely. Ezért nem alakítják ki Szerencsen a pályázaton elnyert (majd az újonnan megalakult önkormányzat által visszamondott) kistérségi közigazgatási központot. Ha ennek a feltevésnek akár a fele is igaz, akkor folytatódik városunk mélyrepülése! És hiába mondjuk: SZERENCS NINCS ELLENZÉKBEN! A tokaji polgármester pedig végre megnyugodhat: úgy tűnik, hogy Szerencsen nem fog épülni semmi!
édes város (vendég) [2011.02.25., 06:47][válaszolok] #12
Az édes városban az emberek egy-egy kilogramm cukrot vesznek, hisz elérte a kilónkénti ára a 300FT-ot. Meg kell keresni a felelősöket, mert nem csak Szerencsen, de az ország területén oly mértéket kezd ölteni a szegénység, hogy ez már nem tudom hová vezet. Ebből nem fog jó dolog kisülni, ebből csak ...le sem írom mit gondolok, hogy mi lehet.
A minap egy köztisztviselővel találkoztam, aki nagyon szomorúan konstatálta a tényeket és õ is csak 1 kg cukrot vett nagy felháborodva. Tessék megmondani, akkor mit tegyenek azok az emberek, akik napi 4 esetleg hat órai munkát kaptak itt pár hónapra?
Bukovszky Róbert [2011.02.25., 08:29][válaszolok] #13
#12! Hol lehet még 300-ért kapni? Én a tescoban már jóval fölötte láttam, ma egy hete! Majd figyeljétek meg az olaj /háztartási/ jövő évi árát. Egy mezőgazdász barátom azt mondja már most olyan ajánlatot kapott a jövő évi termésre, hogy el sem akarta hinni, szerinte ez előrevetíti az 5-700Ft/l árat.
Türelem! A miniszterelnök úr???? meg mondta, hogy már csak 1-2 évet kell kibírni és ......!
Különbem meg így van rendben minden ahogy van! A választók több mint 2/3-a csak tudta, hogy mit csinál a fülkében /Az Országban "forradalmat" Szerencsen meg "Szabadságharcot" sikerült kivívniuk a sajtó szerint/ ennyi ember csak nem hüjjjjje? Különben meg az orvosok szerint a cukor amúgy is ártalmas az egészségre, akkor meg mire ez a nagy felháborodás, inkább örüljünk, hogy vigyáznak ránk. /Sajnos ezek a dokik a kenyérről is csupa rosszat mondanak, ezért remélem rövidesen az is eléri az 5-600Ft/kg-t.
Bukovszky Róbert [2011.02.25., 08:56][válaszolok] #14
Ugyan mi bajunk lehet? Itt van alant leírva a tuti! Nem értem azokat az embereket akik mindig csak panaszkodnak miért ilyen türelmetlenek.
http://www.mon.hu/orban-viktor-a-cel-300-ezer-munkahely-megteremtese-2014-ig/hao ...
MMM [2011.02.25., 09:33][válaszolok] #15
Urak!

Mégis mit képzeltünk? Privatizáltunk, eladtunk, bezártunk mindent, mostantól ki vagyunk szolgáltatva a külföldi multiknak. Addig, amíg az ezért leginkább felelőssé tehető, jelenleg ellenzéki pártok szimpatizánsai, leginkább a szólásszabadságukért, meg a nem létező demokráciáért aggódnak, addig itt rend nem lesz. Ha egyszer rájönnek a nyuggerek, meg a megvezetett még nem nyugger vörösök, hogy Magyarországon a MAGYAROKNAK kell hatalmat, pénzt és pozíciót adni és kőkeményen akár diktatórikus módszerekkel lesöpörni minden egyéb érdeket, akkor leszünk rendben, addig nem.

Nem Robi, mielőtt magadra veszed, nem kifejezetten rád gondoltam.
sanyiva (vendég) [2011.02.25., 10:42][válaszolok] #16
Kedves MMM #16
Azért az Ön börtönválogatott csapatában is van egy-két
vörös.

http://politikusbunozok.blog.hu/2011/02/17/fidesz_24
MMM-nek (vendég) [2011.02.25., 18:42][válaszolok] #17
Kedves MMM! Alapvetően egyetértek amit a privatizációról ír! De kérem ne kerüljünk időzavarba! A privatizáció 1989-ben az MDF idején kezdődött. Szerencsen is ekkor adták el pld. a csokigyárat ! Igaz a ottani gépekkel ma is gyártanak édességet! Szerencsen szinte senkit nem ismerek akik ma az ellenzéki párok soraiban vannak és jól jártak volna a gyárak eladásával! Kérem ne a nyuggereket hibáztassa, hiszen még "szabad szombatokon "is dolgoztak, hogy pld.a csokigyárnak jól menjen . Aztán meg eladták. A magyar érdekeket valóban meg kellene védeni! MOST az UNESCU akarja megmodani, hogy ne lehessen a világörökségi területen utat szélesiteni, bányákat művelni stb.Biztos vagyok benne, hogy polgármesterünk akit országgyülési képviselőnek is megválasztottunk , fel is fog szólalni ellene a "nemzet házában" a magyar parlamentben! Figyeljük együtt!!
MMM [2011.02.27., 23:23][válaszolok] #18
Kedves 16!

Ha még egyszer lefideszesez valaki, beperelem rágalmazásért. Csak tisztában vagyok vele, hogy van 2/3-ad meg mittudomén hány hanyad és most lehetne tenni valamit. Igaz, hogy töketlen a kormány, igaz hogy korrupt is, igaz, hogy szakmailag megkérdőjelezhető a vezetőség, Szerencsen főleg, de akkor is itt a lehetőség van még rá több, mint 3 évük.

Kedves 17!

Hol is írtam, hogy nem az MDF volt? Egyébként igen. Az MDF indította rossz irányba a privatizációt. Szerintem egész Európa leggazdagabb állama voltunk 89-ben. Az állam által birtokolt vagyon bőven fedezte volna az államadósságot, és ezt nem használták ki, elkótyavetyélték. A másik, ez a szerény személyes véleményem, ugyan a valóságtartalmát nem tudom bizonyítani, de mégis úgy érzem, hogy nem pont az a réteg szavazott 2010-ben a komcsikra, akik szabad szombaton dolgoztak a csokigyárban.
Bukovszky Róbert [2011.02.28., 08:03][válaszolok] #19
#16! Szép kis lista, az a baj, hogy ez a névsor még hosszú oldalakkal bővíthető lenne lenne. Ezt pofázom mióta, hogy mégis mindig vannak naiv emberek akik hisznek ezeknek, pedig amikor odajut egykutya lesz ebből mindből, oly mindegy hogy "szegfűt" szorongat a kezében vagy egy "narancs" sál van hanyagul a nyakába vetve vagy esetleg "Magyar demokratának" ill. "Máshogy PoLitizálónak" vallják magukat. A "legJOBBaK-ról még nincs sok hír, de szerintem ami késik az nem múlik.
Én továbbra is tartom magam; Éljen Május Elseje és a "Kétfarkú Kutyapárt"!
Bukovszky Róbert [2011.02.28., 21:46][válaszolok] #20
Összes hozzászólás: 22 db (18 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (9%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.