Hírek
Kampány: a Jobbik szerencsi jelöltjeinek bemutatkozása
Dátum: 2010.08.15., 23:08Írta: Szerkesztőség Megtekintve: 8067Értékelés: 4.28

Közeleg az ősz és vele együtt az önkormányzati választások. Bizonyára sokan találkoztak már az utcákon vagy postaládájukban a különböző politikai szervezetek plakátjaival, szórólapjaival. Alábbi cikkünkben a Jobbik polgármester- és képviselőjelöltjeinek bemutatkozó anyagát olvashatják, amely elsőként érkezett meg szerkesztőségünk postafiókjába. A továbbiakban is örömmel fogadjuk az egyes politikai csoportok plakátjait, írásait, amelyek reményeink szerint a Szerencsi Válasz olvasói számára is megkönnyítik a döntést, hogy október elején kire is adják voksukat.
Tisztelt Választópolgárok!

Mint azt bizonyára sokan tudják, közeledik az őszi önkormányzati választások ideje. A „megszokott” jelöltek mellett idén új arcok is megjelennek a palettán. A tavaszi választások alkalmával új pártként jutott a parlamentbe a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mely aktivitásával új színt vitt az eddigi „megszokott” dolgokba. Ősszel azonban újra megmérettetésre kerül sor, most azonban helyi szinten dönthetünk arról, elégedettek vagyunk-e az eddig történtekkel, vagy azt mondjuk kisvárosunknak is eljött az ideje, hogy a „szebb jövő” ösvényére lépjen.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Jobbik helyi vezetése és a megyei szervezet engem kért fel, hogy a városunkban megmérettessem magam a polgármesteri címért! Természetesen örömmel vettem és elfogadtam a felkérést, mivel eleve tősgyökeres szerencsi vagyok, valamint tanulmányaim során is mindig a települést érintő problémákkal foglalkoztam, diplomámat is (okleveles településmérnök, Budapesti Corvinus Egyetem) településfejlesztésből szereztem, valamint a diplomamunkámat is szerencsi témából írtam, így kifejezetten szakirányú szemlélettel közelítem meg kisvárosunk problémáit. Akik ismernek, tudják nem szoktam véka alá rejteni véleményemet, így támogatásom esetén merőben új felállás várható a választások alkalmával.

Ha nem tévedek, biztosan Önöknek is elegük van már abból, hogy évek óta megy a meddő vita a két „megszokott” jelölt között, közben meg belerokkan a város minden téren. Nem kívánunk csatlakozni ehhez a táborhoz, éppen elég idő el lett már így is vesztegetve. Amennyiben hasonlóképpen gondolkodnak Önök is, most új alternatívát szeretnénk kínálni. Ezért kérem, támogasson ajánlószelvényével a polgármesterségben és további jelöltjeinket a testületi tagság megszerzésében, hogy Szerencs ismét elfoglalja méltó helyét Hegyalján!

Előre is köszönöm a bizalmukat!

Horváth Ádám (Jobbik Magyarországért Mozgalom szerencsi polgármesterjelöltje)

JELÖLTJEINK:

Horváth Ádám (településmérnök) – Polgármester-, képviselőjelölt
Kondás Tibor (Jobbik szerencsi alelnöke) – Képviselőjelölt
Holcman László (Jobbik megyei alelnöke) – Képviselőjelölt
Tóth Zoltán (borászati vállalkozó) – Képviselőjelölt
Horváth László (Jobbik szerencsi elnöke) - Képviselőjelölt
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
benő jenő [2010.08.24., 15:58][válaszolok] #1
Helló Ádám! Hogy juttassuk el hozzád a kopogtató cédulákat?
Üdv
Hádám [2010.08.24., 16:38][válaszolok] #2
Ajánlószelvény leadó helyek:

Rákóczi út 44. (Hamarosan nyíló Jobbik iroda, a bíróssággal szemben)
Kölcsey út 71. (Kondás Tibor)
Kölcsey út 4. (Sármássy Mariann)
Dózsa György utca 47. (Horváth László 06/70-392-1312)
Holcman László: 06/70-392-0627
Holváth Ádám: 06/30-546-3389
Sármásy Marianna [2010.08.24., 20:49][válaszolok] #3
Egy kiegészítés:

Kondás Tibor: 06-70-615-2610

Sármásy Marianna:06-70-392-1232
GK (vendég) [2010.08.28., 18:21][válaszolok] #4
Kedves Ádám!

Remélem sikerrel jársz és mint szerencsi patrióta a város érdekeit szem előtt tartva a sok "önérdekből" tevékenykedő főembereket magad mögé tessékeled! Sok sikert!
szerencsi (vendég) [2010.08.28., 21:34][válaszolok] #5
Sok sikert a fiatalembernek!
Remélem példát mutat az idősebb jelölteknek!
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 09:48][válaszolok] #6
Kedves Hádám!

Az a hír járja a faluban, hogy a Jobbik leült tárgyalni Rónavölgyinével és a tárgyalás eredményeként indul polgármester jelöltként! Kérem cáfolja vagy erősítse meg a hírt, hogy az emberek tisztán lássanak a jövőre vonatkozóan.
Köszönöm!
Hádám [2010.08.29., 10:05][válaszolok] #7
Kedves érdeklődő!

A hír olyan szinten igaz, hogy valóban meginvitált engem és képviselő társamat egy kötetlen beszélgetésre, még hetekkel ezelőtt, nagyjából ennek a cikknek a keletkezésekor. Azonban megállapodás semmilyen témában nem született. Minden bizonnyal a kíváncsiság vezérelte a céljainkkal kapcsolatban. Eddig ő volt az egyetlen aki ilyen beszélgetésre hívott, természetesen ha más is hasonló szándékkal nyit felém, van felénk, annak is szívesen állok rendelkezésére!
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 10:31][válaszolok] #8
Köszönöm a válaszát (a kérdésem első felére), de a második felére szándékosan nem válaszolt? Amennyiben a "kötetlen" tárgyalásnak nem is volt eredménye, felkérte-e Önt a tárgyalópartner arra, hogy induljon polgármester-jelöltként?

Következésképpen, -amennyiben továbbra is megtiszteli az olvasókat egy újabb kérdésre adott őszinte válasszal - akkor arra is kíváncsiak lennénk, hogy mi a célja a Jobbiknak Szerencsen? Leváltani a jelenleg regnáló hatalmat, vagy bekerülni a hatalomba? A kérdés - úgy érezzük - azért is jogos, mert ha a Jobbik országos politikai irányvonalát nézzük, amelyben nem képzelhető el a volt állampárttal való együttműködés, akkor vajon milyen közös megtárgyalandója lehet egy, a régi hatalmat zsigereiban elitélő új, még tiszta politikai irányvonalat képviselő szerencsi jobbiknak? És ennek kapcsán még egy kérdés is felvetődik: a jobboldalnak nem kellene-e összefogni a változás érdekében?
Hádám [2010.08.29., 10:53][válaszolok] #9
Természetesen megválaszolom a kérdés második felét is, bár sztem választ adtam erre is. A meghívás a polgármester állításunk hírére érkezett, ergo amikor kaptuk már közhírré volt téve az indulásunk ténye.

Természetesen a céljaink az országos célokkal hasonlatosak, bár mégis a szerencsi viszonyokhoz kötöttek. Amennyiben ezek a célok teljesülnek, akkor jöhet a mindenki által emlegetett fejlesztések elindítása. Az alábbi pontokban szedtem össze a legfontosabb célkitűzéseinket:

- A korrupció megszüntetése a városi megrendeléseknél
- Részletes gazdasági beszámoló a lakosság felé, legalább negyedévente
- Nyílt és nyilvános közbeszerzési pályázat és nyilvános eredményhirdetés
- A lezajlott és folyamatban lévő szerződések, megrendelések kontrollja
- A vezetői pozícióban lévők szakmai képesítésének felülvizsgálata
- Korrekt, pártatlan műszaki ellenőrzés a kivitelezési munkákban
- A városi álláshelyek megfelelő szakemberekkel való feltöltése
- Helyi munkaerőre és alapanyagokra támaszkodó vállalkozások előnyben részesítése

Azt azért szeretném leszögezni, hogy országosan nem a Jobbik zárkózott el a "jobboldali" együttműködéstől, hanem ezt magától megtette a 2/3ad.... Szerencsen se zárjuk ki a lehetőséget ezen a téren, de eddig még semmilyen ilyen irányú megkeresést nem kaptunk... Az hogy milyen megtárgyalandó volt a régi vezetéssel, egyszerűen elmondhatom.
Az az elvem, hogy minden oldalt és érvet meghallgatok, így teljes képet láthatok az egész helyzetről.
Ugyanezt csináltuk a tavaszi választáskor is, amikor minden indulónak a lakossági fórumát meglátogattuk.
A Jobbik célja nem mindenáron a hatalom megszerzése, inkább a szócső szerepének betöltése a lakosság korrekt tájékoztatása érdekében. Ha a tavaszi választásokra visszaemlékszünk, ott is volt egy ilyen vita, hogy ki kinek a "kreálmánya"... Mára bebizonyosodott, hogy nem kifejezetten mszp barát szervezet, tehát az ilyen irányú ellen hangok tévedtek.
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 11:50][válaszolok] #10
"Minden állítás magában hordoz legalább egy kérdést" Ennek szellemében kérdezem:

Nem szeretném, ha átmennénk egy "jósoljuk meg a jövőt" beszélgetésbe, ezért inkább azt kérdezem:

1. Melyik politikai erővel tudja elképzelni az együttműködést egy következő testületben és melyikkel teljes mértékben kizárt?
2. S hogy egy kicsit kisarkítsam: Előfordulhat-e, hogy egy baloldali polgármester megválasztása és a Jobbiknak egy mérlegnyelve pozíciója esetén Ön(ök) a baloldali polgármestert támogatják a következő 4 évben?
3. Az elmúlt 8 évre visszatekintve Ön hogyan értékeli a BIT szerepét? Milyen a felelősség a Bocskai Társaságnak abban, hogy ide jutott a város?
Hádám [2010.08.29., 12:20][válaszolok] #11
Idéznék egy korábbi mondást az országos vezetésünktől! Amennyiben olyan indítványt nyújt be például a lokálpatrióta képviselő, amely teljes mértékben Szerencs érdekeit képviseli, akkor támogatni fogjuk, függetlenül attól, hogy melyik oldalról származik és nem "vágjuk be a durcit". Ez minden más bent lévő erővel kapcsolatban igaz! Ugyanakkor ha mondjuk egy jobboldalról származó rossz elgondolás lát napvilágot, pusztán azért nem támogatjuk mert jobboldali...

Tehát ha arra kíváncsi, hogy 4 éven keresztül pulikutya módjára támogatunk-e valakit, akkor a válaszom egyértelműen NEM! Ez viszont nem zárja ki az értelmes ötletek elfogadását egyik oldal felől sem!

Itt megválaszolnám az utolsó kérdését is egyben... minden jelenleg bent lévő képviselő felelősségét abban látom, hogy nem emelték fel a szavukat erélyesebben. Az ellenzék bár villantott néha dolgokat, de nem tapasztaltunk érdemi változást. A hatalmon lévők pedig lényegében kontroll nélkül tevékenykedtek a biztos többség tudatában.
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 13:47][válaszolok] #12
Egyszer Ön azt írta valakire véleményére, hogy hülyeség. Én finomabb leszek: ez több, mint naivitás.
8 képviselő és egy polgármester. Amennyiben a polgármesternek van/lesz ugyanolyan pártállású négy támogatója, akkor azt csinál amit akar. Ha kell, kézből etet, lehet demokratikus vezető és lehet diktátor. Bármit megtehet.
Tudom, hogy a kérdés fáj, de megismétlem: "Előfordulhat-e, hogy egy baloldali polgármester megválasztása és a Jobbiknak egy mérlegnyelve pozíciója esetén Ön(ök) a baloldali polgármestert támogatják a következő 4 évben?"

Tudja, ez a Jobbik esetében alapvető kérdés. Az embereknek joguk van tudni a válaszát. A többi kérdésben a jövő majd bizonyít. Ha Ön részese lesz a következő "hatalomnak, akkor lesz alkalmunk a válaszait minősíteni. Addig nem teszem.

Üdvözlettel: egy pártsemleges érdeklődő
Hádám [2010.08.29., 14:41][válaszolok] #13
Akkor megválaszolom ismét a kérdését, kicsit más szemszögből! Amennyiben a mostaniakhoz képest gyökeres változáson menne át a baloldali vezetés, ami az elmúlt 8 év után naiv feltételezés, abban az esetben elképzelhetőnek tartunk egy bizonyos szintű együttműködést, azokkal a feltételekkel amiket fent leírtam. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor ripsz-ropsz elfelejtünk minden sumák dolgot!!

DE ismét kihangsúlyozom, hogy ész nélkül nem támogatunk akármit még akkor sem ha az a "baráti" oldalról jön! És azért se szavazunk le egy jónak gondolt indítványt, mert az ellenfél mondja...

Felmerül azonban egy kérdés részemről is! Ha esetleg úgy alakulna, hogy a Jobbiknak sikerül adnia a polgármestert, azt hajlandó lenne-e támogatni a többi párt, vagy elutasítanák pusztán a radikális mivolta miatt, ellehetetlenítvén a város zavartalan működését?! Mert ugye ez sem mellékes!
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 15:41][válaszolok] #14
Lényegbevágó kérdés.
Ezen már én is elgondolkoztam. Ön is tudja, hogy ennek a valószínűsége sokkal kisebb, mint az általam felvetett kérdés mögötti lehetőségnek. De hogy én sem maradjak adósa a válasszal (ha már nekem címezte, noha SAJNOS nem én vagyok a kompetens a témában): Szerintem működésképtelenné válna, mint polgármester. Az okait ezen a fórumon nem fejtem ki, de lehet, hogy nincs is rá szükség.
A magam részéről úgy gondolom, hogy már megérte "beszélgetnünk". Aki akarja, a lényeget ki tudja olvasni ebből a pár hozzászólásból. A tanulság számomra az, hogy a helyi politikai erők szót értenek egymással (persze ha eltekintenénk attól a ténytől, hogy a jobb és a bal oldal elvi ideológiai szempontból Makó-Jeruzsálemnyi távolságban van egymástól). Perzse azzal nincs baj, hogy a párbeszédre való hajlam megvan, hiszen az a megmaradásunk és a fejlődésünk alapfeltétele. A probléma ott van (vagy inkább lehetne), ha az derülne ki, hogy a kommunikációs hajlam öncélú, csak saját érdekből fakadó. Láttunk már példát erre az elmúlt években.
Persze lehet, hogy a magánérdek alapból a politika velejárója, és csak MI NAIVAK hisszük azt, hogy a politikát lehet becsületesen is csinálni.

A realitás az, hogy Önöktől 1 vagy 2 jelölt juthat be a testületbe és valószínűleg Önnek még várnia kell a polgármesterségre. Ez az előző választások statisztikáiból prognoztizálható. Vagyis lehet mérleg nyelve szerepük. És akkor majd minden kiderül....
Mondhatja, hogy a statisztika arra jó, hogy megtévesszék az embereket és ha így tenne, részben egyet is értenék. De ha jól látom, összesen 5 jelöltet állítottak és a jelöltekből az egyik nem is szerencsi. Kíváncsian várom az októbert.....

Jó egészséget kívánok! (persze ez az Ön korában még természetes, de higgye el, ennél jobbat nem kívánhat egyik ember a másiknak)
Sármásy Marianna [2010.08.29., 19:19][válaszolok] #15
Szeretném megragadni itt az alkalmat - hátha kedves Érdeklődő tudja a választ -, ugye kaptam én itt ezen a fórumon hideget-meleget tavasszal, amikor az esetleges FIDESZ, MSZP "összeborulásának" első jeleiről írtam.
Sajnos, nekem lett igazam, most olvastam, Orbán Viktor elismerését fejezte ki Bajnai kormányzásáról. Érdekes, az akkori kampányban ennek szöges ellentétét hangoztatta.

Mikor fog a fenti hírre a helyi FIDESZ reagálni? Szóróanyagon fogják terjeszteni véleményüket erről az orbáni kijelentésről? Koncz Ferenc képviselő úr egyetért Orbán miniszterelnök úr ezen véleményével?

Ha már itt tartunk, tudják-e kedves fórumtársaim Koncz Ferenc képviselő úrral, sok FIDESZ taggal, szimpatizánssal magam is beszélő viszonyban vagyok? Tudják azt, hogy a helyi MSZP tagjaival se szoktam összeverekedni? A Bocskai Társaság jelöltjei között is akad olyan, aki bírja legnagyobb elismerésemet?

Ugye nem gondolják, a Jobbik tagjai, támogatói között mindenki a barátom?

Szerény véleményem az, ne a politika - főleg a pártok rivalizálása - irányítsa egy település életét.

Ezért -többek között - támogattam Horváth Ádám jelölését, mert ő is hasonló gondolkodású. Nem a pártszimpátia nála se a lényeg, hanem városunk jövője. Nem az életkorát tartom jelen esetben a legfontosabbnak, hanem tudását településünk fejlődéséhez. Nem most kezdte el ezt a munkát, remélem sokan meg fogják ismerni diplomatervét, ami bizonyítja rátermettségét.
Jut eszembe, egy példány nálam van, adom vissza, mielőtt véletlenül "begyűjteném" könyvtáramba.
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 20:01][válaszolok] #16
Kedves MArianna!

Sajnos tavasszal nem olvastam a kritikákat, mivel akkor még a szerencsivalasz.hu nem volt az általam látogatott internetes lapok között. A kérdését annak vagy azoknak kell feltenni, akitől vagy akiktől a kritikákat kapta. Az pedig nem én vagyok. Talán egyszer majd személyesen is el tudom mondani ezt Önnek.

Tavasszal egyébként elég egyértelmű volt a képlet: a szocialisták (és már lassan sokan megfeledkeznek róla: az SZDSZ) oly annyira elvetette a sulykot, hogy nem kellett jósnak lenni ahhoz, hogy a fidesz nagy arányú győzelmét biztosra vegyük. A kétharmad persze szerintem a győztes pártot is meglephette, de ez egy pozitív csalódás volt. Ha volt. A Jobbik pedig nemzeti hagyományok ápolása helyett gárdázott, aminek meg lett a következménye. Szerény véleményem szerint, ha a gárdát a Draskovics húzás után háttérbe hagyja, sokkal jobban szerepelt volna a tavaszi választásokon.
Én egyébként nem tartom magam egy jól informált embernek (mindent utolsónak tudok meg ), ezért örömmel venném, ha az Orbán libás összeborulásról szóló cikk elérhetőségét megadná.
Az irónikus pártfelsorolás után érdekelne, hogy a BIT-ben ki az a személy, aki "bírja a legnagyobb" elismerését. No jó, ez a kérdés csak költői részemről... :)

És végre egy olyan állítás, amivel teljes mértékben azonosulni tudok:"Szerény véleményem az, ne a politika - főleg a pártok rivalizálása - irányítsa egy település életét." Én is azt vallom, hogy így kellene lenni. Sőt nem csak vallom, de kívánom is. Aztán a környezetem mindig felráz, hogy ne álmodozzak. És igazuk van. Tudja Marianna, az által megfogalmazott vágy akkor lenne igaz, ha a szavazólapokon egyetlen ember neve mellett sem szerepelne pártnév vagy pártembléma. Márpedig, ugye, ez illúzió. Mindenesetre érdekes (vagy mondjuk úgy: meglepő) eredmény születne.... :)
Addig pedig el kell fogadni a "pártoskodást". Én is nehezen teszem.
Ádám diplomamunkája most kevésbe érdekel, hanem jobban örülnék és remélem nem vagyok ezzel egyedül, ha a Jobbik programjával találkozhatnék. Ennek oka a fenti üzenetváltás is Ádámmal. A #9-ben leírt pár sort bárki írhatta volna és remélem nem csak erről szól a polgármester-jelölt programja.
Higgye el, nem kekeckedés, nem azt akarom bizonyítani az olvasóknak, hogy felkészületlen, nem rátermett ember. Egyszerűen csak kellő ismeretek alapján szeretnék dönteni október 3-án. Vagy marad a pártszimpátia.... És gondolom, vagyunk még egy páran így ebben a faluban....
Ádám egyébként már félig meddig jó politkus, mert amire nem akar, arra nem válaszol.
volt fideszes (vendég) [2010.08.29., 22:04][válaszolok] #17
A helyi Fidesz tagjai hevesen bírálták Rónavölgyi Endrénét azért, mert parlamenti képviselő és egyben városi polgármester is volt. Ezt magam sem tartom helyesnek, mert mindkét poszt teljes embert kíván. Ugyanakkor Koncz Ferenc úrtól kérdezem - biztos vagyok benne, hogy olvassa e sorokat, vagy legalábbis eljutnak hozzá -: nem érzi következetlenségnek, hogy most már ő is álláshalmozásra, a polgármesteri posztra pályázik? Esetleg hajlandó lenne lemondani a honatyai székéről, ha októberben sikerül Szerencsen nyernie? Mi a véleménye a témáról?
nemecsek kisbetűvel (vendég) [2010.08.29., 22:28][válaszolok] #18
A kulcs magazin kiemeli, hogy elfogadhatatlan, hogy a köztisztviselők és a közalkalmazottak nem kapták meg cafeteria juttatásukat, - jelzem, mi "egyszerű halandók" sem, pedig a mi fizetésünk a közelében sincs a köztisztviselőinek, hiába a több diploma, stb. - ezt miért nem emelik ki tűrhetetlen problémaként? Kezd bőszítő lenni, hogy állandóan "szegény" köztisztviselőket és a közalkalmazottakat sajnáljuk, a nagy többséget kitevő többi alulfizetett dolgozóval meg senki nem törődik, holott egyik hónapról a másikra élünk. A híradó a pedagógusokat, orvosokat állandóan kiemeli: pl. hogy csak jövőre lesz béremelésük. Tisztelettel kérdezem: és akkor mi van? Az is valami? Nekünk, nem pedagógusoknak sem volt emberemlékezet óta, két három munkakört viszünk a hátunkon jobb híján, és nekünk jövőre se ígér senki semmit, egész évben sztrájkolhatnánk.
Sármásy Marianna [2010.08.29., 23:00][válaszolok] #19
Kedves Érdeklődő!

A kérdéses -nem összeborulás, hanem dicséret a gazdasági tevékenységéről - kijelentésről itt a cikk. Utalást talál benne az eredeti, a sajtótájékoztatón elhangzott felvétel megtekintési helyéről is.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=326734

A Gárdáról nem nyitnék vitát, már sokszor kiderült ezen a fórumon, nagyon kevesen látják ezt tisztán.

A Bocskai Társaság jelöltjei között Kocsis József tanár úr emberi értékei számomra is példamutatóak. Kimagasló tanári munkájáról diákjaitól gyakran hallok.

A Jobbik helyi programjának vázlatát már Horváth Ádám leírta. Részletesen a kampányban a polgármesterjelölt és képviselőjelöltek fogják ismertetni. Vendég előadók is segítik majd a munkát, de erről majd pontosan értesíteni fogjuk a választókat.

Nagyon helyeslem, ha kellő ismeretek alapján szeretne dönteni, remélem figyelemmel fogja kísérni kampányunkat.
Érdeklődő (vendég) [2010.08.29., 23:56][válaszolok] #20
Marianna!
Nekem a linkelt sajtóorgánum nem volt, és nem is lesz mérvadó. De természetesen nem ez a lényeg, hanem "lányos zavarban" rosszul megszólaló miniszterelnök. Anélkül, hogy védelmembe venném (mert nem szorul rá), néhány tény:
Magyarország egy kb. 6 éves rossz gazdaság-, társadalom-, stbpolitikai irány miatt kivérezve belement egy világválságba. Igaz, addig is kétévente újra és újra ugyanazt hallottuk: "még ezt a megszorítást ki kell bírni!" - Miközben dőzsölt az úri közönség nekünk újra és újra kevesebbet ért a pénzünk, a terhek pedig csak nőttek. Simán bedőlt volna az ország, ha nem jön a "humanitárius IMF". Nem volt kétség, hogy a túléléshez kellett a köldökzsinór, de milyen áron.
1. Mo. kézi irányításúvá vált, sóhajtani sem lehetett az IMF nélkül.
2. Az IMF elvárta az újabb megszorítást. Helyet cseréltek az elvtársak, majd a sok konvergencia program után jöhetett végre a konszolidációs program.
Tudja, mi magyarok, az ilyen konszolidációs programokban szoktunk "beledögölni", így aztán fogy a népességünk, szaporodik a szemét és az eltartottak száma. Közben az újabb megszorítások miatt nem javul a gazdaság helyzete (már 2010 tavaszán járunk) és még mindig épültek az autópályákhoz a földdel utólag befedett alagutak, A PPP konstrukciója nagy beruházások, amit majd az unokáink is látni és fizetni fognak. Így vette át ez a kormányzat a stafétabot maradékát (már ami megmaradt belőle). Ebben a pár hónapban Orbánék mást sem tesznek, mint bizonygatják az EU-ban, hogy "az a világ már elmúlt", nincs hazudozó kormány, stb. Az EU pedig következetesen keménykedik velünk, mást se lehet hallani tőlük, mint hogy a költségvetési hiányt milyen szinten kell tartani. Az nem zavarja az EU-s urakat, hogy ugyanez az adat milyen Nagy-Britanniában, Olaszországban, stb.
Tudja, az IMF-fel még csak ujjat lehet húzni (illetve majd meglátjuk, hisz ez nem csak a kormányon, hanem a magyar emberek összetartásán is múlik), de az EU-val nem. Így aztán nem csoda, hogy néha hall az ember ilyen mondatokat is a mindenkori miniszterelnöktől. (Pláne úgy, hogy azon sem csodálkoznék, ha az IMF-től az EU segítségével tudtunk megszabdulni.) Az ilyen elszólásokkal még csak toleráns vagyok, nem úgy, amikor azt kiabálják a képembe, hogy el lehet innen menni. Ha érti?! Igaz, az én fejemen még nem volt életemben sábesz.
Persze karikásostor is csak gyerekkoromban volt akezemben, de mióta láttam a youtube-on a most már börtönviselt szocialista főpolgármester.helyettes nagyarkodását, hát a magyar érzelmek kimutatásával is csak csínján kell bánni! Bocsánat, ez csak olyan vicc féle volt, csak nem biztos, hogy másnak is tetszik. Még egyszer elnézést érte.
Hádám [2010.08.30., 00:19][válaszolok] #21
A pár sorhoz hozzáfűzném azért, hogy bárki írhatta volna, de senki nem írta eddig rajtunk kívül!
Érdeklődő (vendég) [2010.08.30., 00:31][válaszolok] #22
Ádám! Az utolsó hozzászólását nem tudtam mihez kapcsolni. Nem csoda, eléggé benne vagyunk az éjszakában... Vagy velem vannak problémák. De érdekelne, hogy mit nem írt senki? Szeretném érteni a mosolyt....
Sármásy Marianna [2010.08.30., 01:21][válaszolok] #23
Kedves Érdeklődő!

Ne haragudjon, de ha más a saját írására se emlékszik.......Arra reagált Hádám.

Ha a belinkelt sajtó nem mérvadó, akkor miért nem nézi, hallgatja az ott található utaláson a felvételt az eredeti sajtótájékoztatóról? A miniszterelnök ne legyen "lányos zavarban", hiszen ő vállalta, tud megoldást a gazdaságra.

Érdekes, a tavaszi kampányban mindenki arról beszélt -itt ezen a fórumon is - az IMF a legfontosabb, az EU az Isten. Ön most is ezt írja.
Pedig volt idő, amikor Orbán Viktor is azt vallotta, az EU-n kívül is van élet.

A hazaszeretetet akkor is ki kell mutatni, ha mások lejáratják. Nem a karikás ostor a lényeg. Viszont a kimondottan hazaáruló Bajnait sehol nem kellene semmiért megdicsérni, mert ő már korábban is családok százait tette tönkre, több embert lett öngyilkos miatta.

Horváth Ádám diploma munkája azért lényeges, mert - ahogy a legelején megírta - éppen Szerencs településfejlesztéséről készült. Nem kampányterv, hanem valódi, megvalósítható program városunk felvirágoztatásához. Ezért ajánlottam szíves figyelmébe, sajnálom, ha ez nem érdekli.

Ne a pletykákra figyeljen, attól még soha nem fejlődött városunk! Ne várjon ilyesmire reagálást, mert teljesen felesleges, ostobaságra kár az időt fecsérelni.
szavazó (vendég) [2010.08.30., 08:54][válaszolok] #24
Tisztelt Fórumtársak!
Én személy szerint nagyon örülök, hogy végre van más alternatíva, és nem csak a két "megszokott" jelölt indul. A kampány ugye csak 30 napos,(mondá a fidesz) ami nevetséges, hisz hetek óta bombáznak bennünket "tartalmas" irományaikkal, mint a zempléni kapu kontra javítókulcs. Ami ezekben az irományokban folyik már vicc kategória. Nevetnék is, ha nem a mi városunkról lenne szó....
Kérdem én: hol voltak négy évig a most ellenzékben lévő fideszes képviselők? Ha ők látták, tudták, hogy mi folyik ebben a városban, miért nem tárták a lakosság elé? Miért nem tartottak legalább félévente egy lakossági fórumot, és mondták el az embereknek a valós dolgokat? Miért csak most fontos "lerántania leplet"? Ja, hogy volt évente egy a várban? Elmentem egy párszor. Vártam is, hogy az általam is megszavazott ellenzék, majd szóra emelkedik.... De ott is csak hallgattak....Miért csak most látom Koncz urat Szerencsen úton-útfélen parolázni mindenkivel? Az elmúlt négy évben hol volt? Miért tesz egymásnak keresztbe a két tábor, fittyet hányva arra, hogy esetleg Szerencs fejlődhetne? Ha a szoci tábor talál ki valamit a fidesz leszavazza és fordítva ugyanígy. Szánalmas.
A mostani szavazáskor legalább olyan képviselők ülhetnek majd az önkormányzatban, akiket a szerencsi emberek választanak meg. Nem lesz 12 szavazattal benn ülő képviselő....
Remélni tudom csak, hogy a jobbikos polgármesterjelölt és társai nem fognak részt venni ebben lejárató kampányban, és valóban jó és építőjellegű ötletekkel állnak majd elő.
Sokan eddig nem is mentek el szavazni, mivel egyik jelölttel sem értettek egyet, de most van más lehetőség is!
Azt, hogy nem jobbikos polgármesterünk lesz, valóban borítékolni lehet, (meglepetést viszont még okozhat a két jelöltnek) de remélem ott fog ülni a képviselők között, és nem kell majd négy évet várnunk, hogy halljunk felőle.
Sok sikert minden indulónak!
Érdeklődő (vendég) [2010.08.30., 09:09][válaszolok] #25
Nem csoda, hogy nem emlékszem, de mire is kéne emlékeznem...? Persze, persze, már megint eLfelejtettem bevenni a gyógyszerem.... Csak azt nem tudom, hogy erre mi is jó: A Cavinton, az Antineuralgica, vagy a kicsi zöld, aminek a nevét megint elfelejtettem....
móricka (vendég) [2010.08.30., 10:12][válaszolok] #26
Sziasztok!

Egyetértek a jobbik nézeteivel,szándékával,törekvéseivel és reméltem hogy egy olyan személyt fognak jelölni polgármesternek aki érdemben feltudja venni a versenyt a két "nagykutyával". Ádám biztosan nagyon jószándékú fiatalember , - velem egyidös - de az itt kialakult erőviszonyokhoz képest súlytalan és esetleges megválasztása után is kétségeim lennének vele kapcsolatban. Ezzel nem őt akarom bántani mert néhány év mulva valószínüleg több rálátása lesz a dolgokra és több esély a megválasztására. De maradjunk a realitásoknál. Ennyire nem akadt senki idősebb,tapasztaltabb akit lehetett volna indítani??? Nem értem... Sajnos az eredmény így borítékolható lesz egyébként.
Sármásy Marianna [2010.08.30., 12:21][válaszolok] #27
Kedves Érdeklődő!

Ne haragudjon, de tényleg már éjszaka volt, nekem se volt energiám visszakeresni mondatait.
(amúgy nálunk az a mondás: mi is a neve annak a gyógyszernek, amit be kell vennem, hogy ne felejtsem el bevenni a Cavintont. )

"A #9-ben leírt pár sort bárki írhatta volna és remélem nem csak erről szól a polgármester-jelölt programja. " Ezt #16-os hozzászólásában írta.

Erre válaszolt Hádám #21-ben:
"A pár sorhoz hozzáfűzném azért, hogy bárki írhatta volna, de senki nem írta eddig rajtunk kívül!"
A mosolyjel azért van ott - gondolom - mert nem megbántani akarta "bárki" és "senki" szavak szójátékával.

Azért értem meg így első olvasásra, mert sokat vagyok fiatalok között, a fiam Ádámmal egyidős, így megtanulom az új "szlengeket". Bár előfordul, ha rákérdezek: ez vagy az mit is jelent, lemondóan legyintenek, hosszú. :)
Ilyenkor saját fiatalkorom jut eszembe, én is valahogy így tettem. Nincs új a nap alatt.
Sármásy Marianna [2010.08.30., 12:39][válaszolok] #28
Kedves móricka!

Mi a baj azzal, ha valaki fiatal, de évek óta ezt tanulja? Ön szerint egy középkorú, nagy tapasztalatokkal rendelkező "pártkatona" jobban ért egy város vezetéséhez?
Igazán nem szeretném kiábrándítani, nézzen szét most a városvezetés háza táján, hányan is segítik a polgármester asszony munkáját! Nem csak a hivatali dolgozók, hanem megbízott külső cégek.

Az én fiam kimondottan örül Ádám jelülésének, és már most felajánlotta - ingyen - segítségét közgazdasági területen. Szerencsére sok fiatal van körülöttünk, akik hajlandóak tenni azért, itt maradhassanak városunkban.

Hádám is ilyen, pedig gondolhatja milyen jó álláslehetőségei vannak ezzel a végzettséggel más településeken, az ország messzi vidékein. Engedjük el, maradjanak városunkban a kisebbség "dolgos, hasznos" fiataljai?
Ha jól ismeri Ádámot, akkor azt is tudja, sok területen tevékenykedik, nem idegen tőle akár a kétkezi munka se. Ezzel pedig megtanulta, mihez mennyi anyag, idő szükséges, így könnyebben át tudja látni városi beruházásoknál is. Neki nem lehet "eladni" az útépítés anyagszükségleteinek háromszorosát pl. Pártiskolán ezt nem tanították.

Remélem, Önt se bántják fiatal kora miatt, ha valamiben jobb, mint idősebb munkatársai! Fiatalabbtól és idősebbtől egyaránt nem szégyen tanulni.
Egeli Zsolt (vendég) [2010.08.30., 12:56][válaszolok] #29
A 24-es hozzászólónak!
Kedves szavazó!
Az évente egyszer rendezendő közmeghallgatáson a választópolgárok a polgármestertől és a képviselőktől kérdezhetnek, Szerencsen ez Rónavölgyiné időszakában gellert kapott, mert a polgármesteri beszámoló, tájékoztató garantáltan legalább egy órát tartott, s attól függően, hogy melyik nyugdíjas klub tagjai lettek előre beültetve, mentek a dícséretek vagy a kritikus kérdések. Hozzám összesen egy kérdés érkezett az elmúlt 4 évben, de erre sem adhattam választ, legalábbis polgármester asszony így döntött. A képviselőtestület 11-6 arányban mindenben támogatta Rónavölgyinét, így az ellenzéknek minimális mozgástere maradt, pld. a költségvetéshez 7, azaz hét percet lehetett hozzászólni, de ettől még úgy is megszavazták az eredeti előterjesztést. Képviselőként maradt az interpelláció és a kérdés feltevés lehetősége, ezekről azonban a Szerencsi Hírek csak egymondatos tudósításokat közölt, s az anyja sem ismert rá a kérdésre. Ugyanakkor a mai napig egyetlen helyi erő észrevételeit sem olvastam az elmúlt négy évben a képviselőtestület működésével kapcsolatban, s a testületi üléseken, melynek közvetítését ugyancsak megakadályozta 11 derék képviselőtársam, mindössze egy alkalommal két 'jobbik'-os hallgató jelent meg. Egyben tájékoztatom, hogy az ellenzéki képviselők az utóbbi 3 évben teljesen ki voltak rekesztve az információ-áramlásból, Takács István lemondatását követően a pénzügyi bizottság elnöke is kormánypárti lett, ráadásul a szociális és egészségügyi bizottság elnöke egyben Dr. Bobkó Géza beosztottja is, s ugye senki sem hiszi, hogy 8 órában beosztott, míg a képviselőtestületi üléseken harcos forradalmár vagyok a főnökömmel szemben. Talán az sem véletlen, hogy a múzeum igazgatóját, Fekete Józsefet és Kalina Lajost képviselőségük alatt nevezték ki beosztásaikba, bár a szavazataikat addig sem kellett nélkülözni, hisz mindig, mindennel egyetértettek. A három független képviselőjelölt valamennyien városi alkalmazottak, az MSZP-Lokálpatrióta csapatból 6-2 a közalkalmazottak aránya. Ilyen körülmények között nincs képviseleti demokrácia, mert a képviselők összekeverik a város és a saját boldogulásukat.
rövidhajú (vendég) [2010.08.30., 15:23][válaszolok] #30
Végre beindult ennél a cikknél is a vita! Gyanús volt már nekem ez a nagy érektelenség.
Számomra gyanút és visszatetszést kelt az a hír, amit most tudtam meg: a JOBBIK helyi vezetői a Polgármesterrel (MSZP) tárgyaltak a Jobbik helyi terveiről!!!! Miért nem mentetek inkább egyből Gyurcsányhoz, vagy Mesterházihoz? Jobbikos dumával élve: miért nem mentek inkább TelAvivba szép hazánkat felvásárló Peresz úrhoz?
Fiúcskák! Megkérdeztetek legalább ti is pár kényes dolgot a Nagyasszonytól, vagy csak pofavizitre mentetek? Jó volt legalább a sütike? Piros pontot, vagy csillagot kaptatok az ellenőrzőtökbe?

Érdeklődő 10-es hozzászólás 3. pontjában feltett kérdésére még mindíg nem válaszolt Hádám: "Miyen a felelőssége a Bocskai Társaságnak abban, hogy ide jutott a város?" Nem válaszolni joga van persze, de ezt a cikket ő küldte be a szerkesztőségenek, tehát az a célja (gondolom) hogy közzé tegye véleményét álláspontját. Nosza!

Hádám 11-es hozzászólását nem értem: ".. minden jelenleg bent lévő képviselő felelősségét abba látom, hogy nem emelték fel szavukat erélyesebben. Az ellenzék bár villantott dolgokat, de nem tapasztaltunk érdemi változást"
Ebben aztán nem sok igazság van, ha elfogadtok egy ilyen határozott kijelentést egy rövidhajútól! Talán el kellene olvasni az Önk. ülésekről készült jegyzőkönyveket, pláne meghallgatni a hangfelvételeket. Az sem ártott volna, ha Hádám elő jött volna a számtógép monitora elől és elment volna néhány Önk. ülésre, netalán beszélgetést kezdeményezne a jelenlegi kitaposott belű ellenzékiekkel. Elolvashatott volna sajtóközleményeket is. Eljöhetett volna pl. a tavalyi közmeghalgatásra is. Egyszóval Hádám számomra tájékozatlannak tűnik, vagy csak "jó politikus", amikor ilyeneket állít.
Amúgy ugyanebben a hozzászólásában meg is írta a (szerencsi)választ: "A hatalmon lévők pedig lényegében kontroll nélkül tevékenykedtek a biztos többség tudatában." Én teszem hozzá: ez ugyanaz a kontroll nélküli többség, melynek kontroll néküli polgármesterének leült "beszámolni terveiről", mint a jó kisiskolás a tanító néninek.

S még valami Hádám érdekes, s gyakran véltozó véleményéről: előző fórumokon (egy-két hete) még sárdobálásnak minősítette a Zempléni Kapuban leírtakat, azaz egy kalap alá vette a Javítókulcscsal. Most pedig számon kérné, hogy "nem emelték fel a szavukat". Tényleg "jó politikus" lesz a Hádám, hiszen nem csak véleménye van, de képes is azt érdekei szerint újraformálni.

volt fideszes 17-es hozzáészólásában leírtakkal kapcsolatban: sztem úgy voltál te fideszes, ahogy én "Szerencsi lokálpatrióta"! Azt állítod, hogy "A helyi Fidesz tagjai hevesen bírálták Rónavölgyi Endrénét azért, mert parlamenti képviselő és egyben városi polgármester is volt." Aztán írod saját véleményedként: "... mert mindkét poszt teljes embert kíván."
Egyrészt: Nem fogsz tudni mutatni egy Fideszes szóróanyagot, plakátot, hangfelvételt, hiteles visszaemlékezést stb. sem, amivel bizonyítani tudnád állításodat. Mondhatnám azt is, hogy hazudtál, de Én ilyenre nem vetemedek!
Másrészt: sztem az a szöveged, hogy "... mert mindkét poszt teljes embert kíván" szó szerint van idézve a szociktól.
Harmadrészt: Te nem "volt fideszes" vagy, hanem a lokálpatriótáknak csúfolt MSZPsek egyik felkért/felbújtott/febérelt/ beírogatója.

Nosza! Csapjatok hát a lecsóba!
móricka (vendég) [2010.08.30., 15:31][válaszolok] #31
Kedves Marianna!


Semmi baj azzal h fiatal,szerintem ezt márt kifejtettem az előbb,sőt az is nagyon jó hogy évek óta ezt tanulja...Csak azért Szerencs nem egy 500 fős falucska...De ami a lényeg hogy nem tud akkor szavazóbázist szerezni amekkorával elérhetne valamit. Én is mint mondtam fiatal vagyok nem bántanak emiatt,de amikor befejeztem az egyetemet és elkezdtem dolgozni akkor láttam a különbséget és ébredtem rá h mi az a szakmai tapasztalat ,gyakorlat...Hiába azt tanultam én is több évig! Tudod ahogyan a mondás is van: gyakorlat teszi a mestert! Tehát nehéz lesz úgy jó városvezetőnek lenni hogy nincs mögötte valós gyakorlat,ismertség,ismerettség.

De ennek ellenére sok sikert,és szebb jövőt kivánok mindenkinek!
Frigyes úr (vendég) [2010.08.30., 15:33][válaszolok] #32
"a képviselők összekeverik a város és a saját boldogulásukat." Így van, szemmel láthatólag a saját érdekek mentén szerveződnek a dolgok a város pénzén, csak a vak nem látja... ők viszont hogy nem szégyellik? Elképesztő tényleg, ami itt megy.

A közmeghallgatáson fültanúja voltam egy kötelezően felteendő kérdés "kiosztásának", amit az egyik Rákóczi iskolás pedagógusnak kellett megkérdeznie "spontán".
rövidhajú (vendég) [2010.08.30., 15:49][válaszolok] #33
Köszönet Zsoltnak (Egeli), hogy beszáll vitázni!

Zsolt Bácsi kérem! Azt hiszem nem te leszel egyedül, aki kirakja az "EZ A HÁZ ELADÓ" táblát, ha Rónavölgyinét újraválasztják.
Sokan leszünk itt, akik megtesszük ezt majd elvi kiállásunk jeleként. Páran majd poénból szintén megteszik, de a tragédia az lesz, ha mások (és ők lesznek a legtöbben) kényszerből írják majd ki.
Hádám [2010.08.30., 17:18][válaszolok] #34
Tisztelt rövidhajú!

Köszönöm az igen "korrekt és jól megfogalmazott" kritikáját! Ha érdekli igen, volt szó azokról a dolgokról, amik miatt már itt is többször felháborodásomat fejeztem ki! Se sütit se piros pontot vagy csillagot nem kaptunk. Számomra még mindig érthetetlen, hogy ha az ember meghallgat mindenkit, akinek esetleg beleszólása lehet a dolgokba, akkor az már rögtön "le is paktált" velük?! Szerintem az az elhibázott dolog már évek óta nálunk és országosan is, ha az egyik oldal mond valamit a másik tesz rá, durcizik, kivonul stb... Na most ha 3-4 szervezet és a függetlenek között fognak eloszlani a képviselő helyek, akkor nem fogjuk meghallgatni egymást??? Vagy esetleg ráborítjuk az asztalt? Mint hangsúlyoztam bárki meghívásának szívesen eleget teszek és elbeszélgetek vele, oldaltól függetlenül! Eddig az említett személyen kívül senki nem mutatott erre hajlandóságot!

Egyébként vártam már mikor jelennek meg a névtelen, mindent tudó provokátorok

Amit sárdobálásnak neveztem az az is! Sőt egyenesen szánalmas, hogy óvodai szintre süllyedt ez az adok kapok!

Azt is furcsállom, hogy már kb a 4. ember emlegeti ezeket a jegyzőkönyveket, kvázi áthárítva a felelősséget a lakosokra... azokról miért nem készültek ilyen serényen szórólapok? Egeli úr saját maga mondta meg, hogy ellenzékben kár is lett volna ellenállni, úgyis leszavazzák.... Nem én találtam ki!

Egyébként meg az életkorhoz annyit....
Az országgyűlésben jelenleg is több, nálam fiatalabb ember ül!
Szeged polgármestere is ha jól emlékszem 23 évesen lett az... és ugye Szeged nem egy 500 fő "falucska"...
Komlóska viszont az, de ott meg 21 évesen lett polgármester a jelölt.... azóta is ő van....

De kérdem én! Melyik a jobb? Egy "tapasztalt róka", akit kb már semennyire sem érdekel az egész, vagy egy kevésbé tapasztalt, de elszánt fiatal? Persze ezt majd a választók eldöntik....

A "bolsi" kártyát a tavaszi választáson is próbálták ellőni a nagyszájúak, mint később kiderült csúnyán hülyét csináltak magukból a kijelentéseikkel!
Hádám [2010.08.30., 17:27][válaszolok] #35
Helyesbítenék, Szeged polgármester 21 évesen országgyűlési képviselő, majd 29 évesen polgármester lett.... Ezek szerint ilyen fiatalon, végzettség nélkül lehet dönteni az ország sorsáról, de szakirányú diplomásként nem lehet a település sorsáról? Nekem ez kicsit ellentmond...
volt fideszes (vendég) [2010.08.30., 18:07][válaszolok] #36
rövidhajú (vendég) [2010.08.30., 15:23]:

Kedves rövidhajú!

Bár nem Téged szólítottalak meg, mégis azonnal tigrisként ugrottál a narancsligetet védve, így kompetens személynek érezlek a vitára, megosztom veled válaszomat. Hadd ne bizonygassam, hogy már évekkel ezelőtt hányszor voltam plakátolni a helyi fideszes aktivistákkal, mennyit dolgoztunk együtt, sokukkal személyes baráti viszonyban állok ma is. Szoci szórólapokat pedig nem olvasok - vérnyomásom rendben van anélkül is -, ellenben sajnálom, hogy bizonyos szófordulatokat nem használhatok, mert azok szerinted foglalt, MSZP-s kifejezések.

"Nem fogsz tudni mutatni egy Fideszes szóróanyagot, plakátot, hangfelvételt, hiteles visszaemlékezést stb. sem, amivel bizonyítani tudnád állításodat."

Igazad van, keresgéltem, de bizonyítékot nem találtam. Elnézést kérek, hogy a baráti körömben nem járok bekapcsolt diktafonnal. Az egy dolog, hogy az én visszaemlékezésem számodra hiteltelen; miután közölted bizonyítékaidat (szóróanyag, plakát, hangfelvétel), amivel alátámasztod, hogy én MSZP-s/lokálpatrióta vagyok, akkor nevezhetsz hazugnak, addig viszont Te magad vagy az, aki betegesen ellenséget lát mindenkiben, akinek a gondolkodását nem homályosítja el a szegfű- vagy narancsköd. De ezen lépjünk túl, mert a lényegre nem kaptam választ, megint terelés volt a válasz!

A kedvedért és az objektivitás kedvéért kérdésemet tehát redukáljuk le a következőkre: egyetértesz-e azzal, hogy a honatyai teendők és a városi polgármesterség egy-egy teljes embert kívánó munkakörök? Ha nem, akkor miért jár mindkettő mellé egy-egy teljes fizetés/tiszteletdíj? Ha pedig igen, akkor miért nem engedik át a lehetőséget egy másik fideszesnek, akinek esetleg ideje is lenne a munkára? Más pártnál akad rá példa, hogy helyi győzelem esetén lemondanának a parlamenti mandátumról. Vagy nézzük a legfiatalabb képviselőjelölt esetét, nem is Szerencsen tanul, nem is itt dolgozik, akkor hogyan látná el feladatát? Vagy a Fidesz számára valami egészen másról szól ez a küzdelem? Várom megtisztelő válaszaidat ezekre a kérdésekre.
Érdeklődő (vendég) [2010.08.30., 19:41][válaszolok] #37
Én azt hiszem, pont a fenti hozzászólások miatt van esélye a regnáló hatalomnak, hogy a helyén maradjon. Mert a csendes és "ahogy van úgy jó" típusú többség - a 3,60-as kenyér illúziójában élők, akik nem vették észre, hogy eltelt 20 év - nem vitatkozik, hanem néhány szegfű-partin fellelkesülve elmennek szavazni. Az itt hozzászólók meg baromira büszkék magukra, hogy "jól megmondták" a másiknak - a fideszes a volt fideszesnek, és fordítva.
A tény az, hogy
1. országosan a fidesz kétharmadon áll, és az emberek többségének - az elmúlt nyolc év után - ez reményt ad.
2. az egy ostobaság, hogy az országgyűlési képviselői poszt nem fér össze a polgármesterséggel. Azok a polgármesterek, akik a legfőbb hatalom részesei, többet és jobbat tudnak "hozni" a saját településüknek. És erre a következő években nagy szüksége van Szerencsnek. 2,6 milliárd forint adóssága van a településnek, közel annyi, mint a megyei önkormányzatnak! Szerencs csak abban az esetben tud kijönni ebből az adósságspirálból, ha kormánypárti polgármestere lesz. Ezt lehet nem szeretni, lehet nem elismerni, de a szíve mélyén ezt mindenki érzi. Nézzünk vissza az elmúlt pár évre, milyen munkahelyteremtő beruházás indult el?
3. a Jobbik helyzete: Úgy vélem, hogy Ádáméknak nincs mozgástere. A fidesz nem áll vele szóba, a BIT már döntött, így hát nincs más esélyük, mint eljátszák a " mi nyitottak vagyunk minden értelmes közeledésre" szerepet. Máshoz a jobbiknak nincs támogatottsága. Tudom, most gyorsan jónéhányan lehülyéznek, de ez a helyzeten nem fog változtatni.
4. Tudomásul kell venni, hogy a Jobbik a Gárdával kirekesztette magát és ezzel a jobboldal összefogásának lehetőségét vágta el. PEDIG! Szerencsen különösképpen szükséges lenne a jobboldali értékrendszert valló pártok összefogására.
5. Túlzások nélkül állítható, hogy történelmi esélye lehet Szerencsnek a megújulásra. Ehhez azonban összefogásra van szükség. A kérdés az, hogy ki kivel fog összefogni a következő 30 napban...
jadviga (vendég) [2010.08.30., 20:01][válaszolok] #38
Néhány választás már mögöttünk van, sajnos értek bennünket meglepetések a"ki kivel" ügyben.
Imára kulcsolt kézzel kérem, senki ne cimboráljon csak azért, hogy bekerüljön a nyolc választott képviselő közé.
A saját maga becsülete, tisztessége, világnézete vezérelje!!
Szokták mondani"számon lehet kérni"
NO MOST AZT FOGJUK TENNI!!Minden egyes meghirdetett programot félre kell tenni, aztán nincs mellé beszéd...ma is olvasgattam a programokat, nem hisztek kedves fórumozók, volt olyan érzésem, hogy eddig nem itt éltem, most pottyantam ebbe a városba.
Már nem lehet követni néhány embert.
Annyi bizonyos, teljesen kiszámíthatatlan a felállás. Minden induló pártban, vagy párton kívüli "csapatban" van esélyes képviselő jelölt.
A közös bennük, mármint minden induló képviselő jelöltben az, hogy ebben a városban él, ezért a városért akar dolgozni.
Ezt csak békében, nyugalomban, megértésben lehet végrehajtani. Na itt van az, mikor azt mondják"erre varrjál gombot"
Hádám [2010.08.30., 21:27][válaszolok] #39
Érdeklődővel olyan szinten nem értek egyet, hogy lehet akármilyen kormánypárti polgármester, ha nincs érzéke a dologhoz... Számtalan ellenpélda van rá, hogy egy polgármester képviselő is volt egyben, mégis hanyatlott a települése.... Másrészt javasolnám azt, hogy ha már ennyire tenni akarnak az OGY képviselők a településükért és mindenáron be akarják bizonyítani, hogy igenis lehet egyszerre két helyen lenni, akkor ott vegyék fel a fizetésüket, ahol éppen vannak! Ha 2 napot a parlamentben és 3at a polgármesteri hivatalban vannak egy héten, akkor 2 napi fizetést a parlamentből, 3at pedig a hivatalból vegyenek fel! Ez se túl jó megoldás, de mégis korrektebb!

"a Jobbik helyzete: Úgy vélem, hogy Ádáméknak nincs mozgástere. A fidesz nem áll vele szóba, a BIT már döntött, így hát nincs más esélyük, mint eljátszák a " mi nyitottak vagyunk minden értelmes közeledésre" szerepet. Máshoz a jobbiknak nincs támogatottsága. Tudom, most gyorsan jónéhányan lehülyéznek, de ez a helyzeten nem fog változtatni."

A fidesz jelen pillanatban senkivel sem áll szóba, mint azt láthatjuk is a parlamentben! A támogatottságról meg annyit, hogy tessék megnézni a tavaszi eredményeket! Azért sokan összetették volna a kezüket, ha csak fele ennyit kapnak! Vagy az a cirka 1600 szavazó az nem is ember?? Nekem inkább az jön le az egészből, mintha zsarolnák Szerencset! "ha nem választanak fidesz jelöltet, akkor nem kapnak egy vasat sem!".... Persze lehet csak nekem tűnik így a dolog....

Elővehetem egy fentebbi mondatomat is, ahol azt írtam, hogy nem támogatunk ész nélkül mindenkit, csak azért mert jobboldali... Itt el lehetne mondani, hogy nem támogatunk ész nélkül mindenkit, csak azért mert kormánypárti!

Az összefogás nem a gárdán múlik.... Abban a pillanatban, hogy elérte a fidesz a 2/3adot, rögtön megszűnt a kényszer arra, hogy bárkivel is együttműködjenek! Már a választások napján megkaptam pár "lelkes aktivistájuktól" a következő mondatot: "Nektek van 2/3adotok vagy nekünk? Nekünk! Akkor meg csend!" (az utolsó szót kicsit megszépítettem) Na ennyit az együttműködési szándékról... Egyébként is jellemző volt, hogy minden partnert ledaráltak akivel eddig szövetkeztek... (kisgazda, miép) Talán még emlékszünk az "Egy tábor, egy zászló" szlogenre, aminek köszönhetően 8 év rémálmot élhettünk át...

Eljátszuk a nyitottságot az értelmes gondolatok felé??? Szokott ön parlamenti közvetítést nézni? Nekem úgy rémlik nem egy indítványát megszavazta a fidesznek a jobbik, sőt ha minden igaz még az lmp-nek is.... de biztos ez is csak színjáték...
Ádám! (vendég) [2010.08.30., 22:45][válaszolok] #40
Igen, mazochista módon szoktam nézni a parlamenti közvetítéseket. És igen, a jobbik minden fontos, nemzeti ügyünket érintő indítványt megszavazott. De mi köze ennek a szerencsi helyzethez? Ne keverjen! Annak semmi köze a szerencsi közélethez, hogy a parlamenti frakciók hogyan dolgoznak és ki mit szavaz meg a másik indítványából.
Nézze, nem szeretem az érveim közé a megélt kor tapasztalatát behozni (és itt nem számít, hogy a gyermekem olyan idős, mint Ön), de én már koromnál fogva azt is láttam és a bőrömön megtapasztaltam, amit Ön csak a szüleitől és a könyvekből tud. (Ne vegye kioktatásnak!) Örülök, hogy nem ért velem egyet, mert így vitatkozik. A vitából pedig még akár közös álláspont is kijöhet.... :)
Kedves Ádám! Olyan könnyen ítélkezik (Mondhatja én is, de én nem szeretnék polgármester lenni.) Sokkal több toleranciát kell "reggelente magába töltenie" hogy estig kitarson. Egy polgármesternek meg kell értenie azokat is, akik nem értenek vele egyet. Mert Ő minden polgárt képvisel. Azt is, aki megválasztotta, és azt is aki nem. És ez nem alakul ki hirtelen azzal, hogy beleül a polgármesteri székébe. Ezt meg kell tanulni. És persze nem árt a veleszületett intelligencia sem, de ez önnél megvan. Tudja, egy előttem szóló már írta: higgye el, kell a tapasztalat, amit a megélt élethelyzetek építenek fel bennünk. De még mielőtt kioktatásnak venné, a lényeg:
Minden választópolgárnak ugyanannyit ér a szavazata. Sajnos. És ezt most nem kimondottan a jobbik szavazótáborára mondom. Nagyon sok talpig becsületes, rendes ember van közöttük.De látja, megint hogy kisarkította...? Én nem a választópolgárokról írtam, hanem arról, ahogy én látom a jobbik képviselőinek helyzetét Szerencsen.
Tudja, ez az én problémám azzal, amit mondd: nem érzem ki belőle a jobbik jobboldali elkötelezettségét. Sőt, néha az jön le, mintha "jobban haragudna a fideszre, mint az mszp-stb egyvelegre". Pedig tulajdonképpen senkire sem kéne haragudnia.
A megosztottságról néhény szó: az elmúlt 20 évből az első négy káoszos évet nem számítva azért volt hatalmon az állampárt, mert a jobboldal mindig megosztott volt. Kompromisszumokat kellett kötni 1998-ban is, egy szélhámos által vezetett kisgazdapárttal kényszerült alkut kötni, hogy ne jöjjön egy újabb 4, vagy ki tudja mennyi év katasztrófa(ide helyettesítse be azt a szót, amit Ön akar, én sem ezt írtam le elsőnek). És nagy árat fizetett érte a fidesz. Elbukta 2002-t. És utána valóban jött 8 év rémálom. Ha Ön is erre gondolt. (Mert ha nem,akkor nagy baj van!). Egyébként az Ön által emlegetett szlogen nem 2002-re datálódik, hanem későbbre, de mindegy.
Zárszó: Szerencsen vagy Rónavölgyi Endréné vagy Koncz Ferenc lesz a polgármester. Másnak most nincs esélye - szerintem ezt Ön legalább olyan jól tudja, mint én. Ha Önöknek mindegy, hogy a kettő közül ki lesz, akkor vegye a bátorságot és írja le ide. A többit meg bízzuk a választópolgárokra.
Véleményem szerint Ön hamarosan kéviselő lesz Szerencsen és meg fogja tapasztalni, hogy döntenie kell. Nem lehet egyszerre két oldalon.
Üdvözlettel!
Hádám [2010.08.30., 23:28][válaszolok] #41
Tisztelt előttem szóló!

Nem keverek! Ott is azt mondták, hogy ilyen nincs amit a jobbik mond és úgyis keresztbe fog tenni mindenhol... nem így lett... Pusztán párhuzamot kívánok állítani az itteni várható helyzettel.... Természetesen értem mit mond, amikor a tapasztalatról beszél, fontosnak tartom én is amit leír! Viszont pusztán azért nem állhatok meg szó nélkül mert "csak" 25 éves vagyok.... De nézzük csak meg a "tapasztalt" mostani vezetőinket.... Annyival kiegészíteném, hogy az se mindegy milyen tapasztalatai vannak... Ha egész életében Szerencsen kívül mást se látott, akkor ugyan nagyon jól ismeri a várost, de fogalma sem lesz róla, hogy lehet vannak sokkal jobb fejlesztési módok, megoldások, példák!


Előre látom azt is, hogyha esetleg nem a fidesz nyerne, akkor tuti a jobbik hibája lenne mert "megosztotta" a jobboldalt... higgye el nem haragszom én senkire, ez nem erről szól! Pusztán többet vártam el, mégha ellenzékben is voltak... igen ...8 évig fidesz szavazó voltam... most meg fogom kapni, hogy türelmetlen is vagyok Az utolsó pár sorára annyit reagálnék még, hogy feltűnik nekem az, hogy mindig "más" volt a hibás.... sosem maga a párt... az egy tábor egy zászló szlogen ha nem is, de az elve már 2002ben is megvolt.... azért arra még én is emlékszem...
Nekem nem mindegy ki lesz a polgármester, ahogy a választóknak sem, de latolgatásokba nem mennék bele, maradjunk annyiban, hogy ez egy merőben új felállás lesz, ahogy a tavaszi választás is az volt! Változás kapujában áll az ország és Szerencs is, függetlenül attól, hogy kinek mit jelent ez a változás! A "meccs eredményét" pedig majd eldöntik a szavazók!

Nem tudom kicsoda Ön, de valóban jó vitapartner, jól felépített érvekkel, amiket lehet ütköztetni mások véleményével! Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy sajnos mindenkinek van szavazati joga és a magasan képzett, több diplomásé is egyenértékű az analfabétáéval...

Még annyit szeretnék itt leírni, hogy ha már a bátorságról van szó, hogyha a másik két jelöltnek van hozzá mersze kapcsolódjanak be a beszélgetésbe, akár egy külön erre a célra nyitott cikkben! Ilyen kezdeményezés még soha nem volt korábban, szerintem érdekes lenne, ha mindhárom jelölt elmondaná az álláspontját és nem csak én "tartanám a frontot esélytelen" indulóként!
Sármásy Marianna [2010.08.31., 01:38][válaszolok] #42
Nocsak, nocsak.....:)

Milyen ideges hangulat kerekedett itt? Kormánypárt, egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester is?

Hirtelen mitől lett ez ennyire fontos Horváth Ádám? Adósságban van városunk? Még ilyet? Pedig kormánypárti és országgyűlési képviselő is volt egyszerre a mi polgármesterünk.

Életkor, tapasztalat? Hirtelen vitatéma lett? Ki is az a fiatal politikus, aki több tárcánál is helyt tudott állni? Mennyi idősen lett államtitkár, majd miniszter? Persze ott a családi háttér nagy tapasztalatokkal tudott szolgálni, ami a közpénzek ügyesen a családi kasszába vándorlásához elengedhetetlen.

Hogy kerül a csizma az asztalra, akarom mondani a Gárda Szerencs fejlődéséhez? Csak nem a Jobbik költötte el a város pénzét? Amióta kivezényelték Szerencs határába a rendőröket, hogy fél nap várakozás után minden "gárdistának tűnő személyt" alaposan igazoltassanak, majd többször ugyanezt az autópályán nőtt az életszínvonal? Az árvízkárosultaknak ettől már lett tető a fejük felett?

Amikor tavaly a csokoládéfesztivált együtt rendezte meg Rónavölgyi Endréné és Koncz Ferenc, akkor ők ketten akkor ott? Ki kinek adott piros pontot?

Ugye értik miről írok? Ne gyerekeskedjenek, már ez a fórum is kezd hasonlítani a két "nagy" szórólap-újság "harcához"!

Ádám nagyon köszönöm hozzáállásodat, mindenkinek válaszolsz, kifejted véleményedet! A többi jelölt meg várja a pártutasítást, kinek, mikor, mit szabad mondani, egyáltalán kivel beszélhet.
kérdező (vendég) [2010.08.31., 08:01][válaszolok] #43
Nem baj az, ha még fiatal, jó a friss erő, a friss gondolatok, elég volt a régi garnitúrából egy életre. és inkább legyen naiv, (majd belejön, senki nem politikusként született), mint dörzsölt, rafinált, a saját hasznát hajtó, másokon áttaposó tapasztalt róka.
szavazó (vendég) [2010.08.31., 08:20][válaszolok] #44
Tisztelt Egeli úr!
Köszönöm a kérdéseimre adott válaszokat. De remélem Ön sem gondolja komolyan, hogy a 4 év tájékozatlanságnak Rónavölgyinéék és a lakosság az oka? Rónavölgyinéék tiltották meg, hogy félévente egyszer egy lakossági fórum keretében tájékoztassanak? Netán a lakosság az oka a tájékozatlanságának? Hisz miért nem jár önk.ülésre? Miért nem tölti le a netről a jegyzőkönyveket? Ezt ugye Ön sem gondolja komolyan?
Azért lettek választva a képviselők (bár ezek után értem, hogy valaki 12 szavazatával csak ennyire képes), hogy a szerencsi emberek és a város érdekét képviseljék! Ha Önök úgy látták, nem ez történik a városban, sőt tudomásuk is volt a "mutyizásról", akkor kötelességük lett volna a lakók elé tárni! Ám ilyenről nem tudok az elmúlt 4 évben, de még visszamenőleg sem! Most bezzeg mindenről tudnak beszélni, most mindent tudni vélnek, jön is a zempléni kapu rendületlenül! A másik oldalt inkább hagyjuk, soha nem húzott oda a szívem. És mivel én nem szavaztam soha rájuk, úgy érzem számon kérni csak azon tudom, aki többek között az én szavazatommal ül ott.
Ne haragudjon a válaszait nem tudom elfogadni! A Fekete és Kalina úr esete: kíváncsi leszek a választás után ki fog ülni az ő helyükön és még sok más hasonló tisztséget melyik "narancspártszimpatizáns" fog betölteni!
Ádámnak: nem sok értelmét látom, hogy le állsz vitázni.
Valóban, majd ha Koncz Ferenc és Rónavölgyiné is beszáll! (de azt leshetjük) itt van nekünk a "rövidhajú" helyettük! Kedves rövidhajú pedig kérjen tanácsot Zsolti bácsitól, modora kissé bicskanyitogató! Bár engem stílusa emlékeztet egy fórumtársunkra, aki még tavasszal nyíltan vállalta a nevét! (de hát ne találgassunk, fő az anonimitás.)
Igen, Mariannak igaza van! Ádámot nem köti a párt! Én pedig azt halottam nemrég, hogy az együttműködés már a tavaszi országgyűlési választások előtt fel volt ajánlva a Fidesznek a Jobbik részéről, nemcsak arra irányulóan, hanem a mostani őszi választásokra is. Köszönték, nem kértek belőle. Ezek alapján remélem nem lesz Jobbikra mutogatás, ha mégiscsak marad minden a helyén!
Szép napot mindenkinek!
Egeli Zsolt (vendég) [2010.08.31., 11:02][válaszolok] #45
Tisztelt Szavazó!

Miután 2009. májusában tíz önkormányzati képviselő aláírásával megjelent egy 'javítókulcs' nevű kiadvány, - nem lehetett kétséges, hogy további nyilvános újságoknak nincs értelme, mert a hatalom rendkívül durván, agresszíven, a zsigerekig személyeskedve válaszol, s ezt folytatják mind a mai napig, noha az utóbbi időben névtelen hősök a szerzők, akik többsége jól fizetett közalkalmazott. Ezért 2009. őszétől interpellációkkal, kérdésekkel, bizottságokhoz továbbított kérésekkel (pld. személygépkocsi beszerzések rendszere Szerencsen, jogi képviselők ténykedése)próbáltam információkhoz jutni. - Lényegében hasztalan.
Annyi kiderült, hogy 14 db személygépkocsit üzemeltet a város, de pénzügyi és városfejlesztési bizottság már nem tárgyalta meg a beszerzésükre vonatkozó elveket, s gyakorlatot.
Kezdeményeztük továbbá közbeszerzési eseti bizottság létrehozását, épp az átláthatóság biztosítása érdekében. Három képviselő és két külsős lett volna a tagja. Leszavazták. Ugyanúgy, ahogy a helyi média és a megbízási díjak áttekintését is.
Ezek után a nyilvánossághoz fordultam. A Szerencsi Hírek folyó év, május 14-én megjelent 'Olvasói levelem' c. rovat - többek között - az alábbiakat tartalmazta: "Azt az alkotmányos elvet, hogy az ellenzéknek és joga és kötelessége ellenőrizni a többséget, ma lábbal tiporják Szerencsen, miközben egy képviselő vagyonnyilatkozata nyilvános, eközben szocialista polgármesterünk sem képviselői kérdésre, sem interpellációra nem teszi nyilvánossá, hogy kiknek fizet a város ösztöndíjat, kiknek fizetett az elmúlt évben megbízási díjat, s mi volt annak tartalma..."
"A korrupciótól átitatott közéletünkben a nyilvánosság lenne az egyetlen, mely visszatarthatna urakat és hölgyeket, saját zsebük tömésétől, mert ma az önkormányzati rendszer elvesztette legitimitását, már nem rólunk, itt élőkről szól, hanem egy szűk hatalmi elit játszóterévé vált."
A válasz duplaterjedelemben, tripla arroganciával jelent meg, s engem nem invitált polgármester asszony a szobájába, mert számára csak érdekek vannak, a politikai ellenfeleit kinyírni, ellehetetleníteni, még akkor is, ha ennek a szeretett városa látja a kárát.
Miközben hatalmas fejlesztésekről, mézzel folyó kánaánról dübörög a propaganda, városi elitünk nagy része gondosan elmenekíti innen gyermekeiket. A szavaknál a tettek talán többet jelentenek. Sem az interpellációk, sem a fenti cikk nem hatotta meg a nyilvánosságot. Néhány részvét mondat jutott el hozzám polgármester asszony válaszát követően. Az MSZP a tavaszi választásokon teleordította az országot, hogy a Fidesz és a Jobbik összeborult, s követelte, hogy azokban az önkormányzatokban, ahol együttműködés van e pártok között, azonnal szakítsák meg.
Hiszem azt, hogy egy ilyen kis városban nem pártok, hanem emberek között van és lehetséges együttműködés, értékek, érdekek és nem a pártvezérek akarata mentén. Párton kívüli képviselőként nekem még soha, senki nem tolmácsolt Budapestről semmit. Kőkeményen hiszem, hogy csak a nyilvánosság az egyetlen fegyver, amely visszaállíthatja az emberek hitét a demokratikus kormányzásba, úgy az országban, mint Szerencsen is.
Természetesen mindenki lelkiismerete szerint szavazhat, s ennek következményeit mindnyájan viselni fogjuk. Rónavölgyiné esetén pld. úgy, hogy elköltözöm, s lehet, hogy hosszabb távon én járok jól.
ttt (vendég) [2010.08.31., 12:24][válaszolok] #46
Egeli úr már azzal is rengeteget tett, hogy e fórumon rendszeresen közzétett információkat, nyilvánosságra hozott dolgokat, mert rajta kívül más nem nyitott ilyen módon a közvetlen kommunikációra. A hallgatás, sumákolás nagy úr ott, ahol privát érdekek forognak kockán, ahol állásokkal honorálják a hallgatást és kirúgással való fenyegetéssel a tiszta beszédet. Biztos vannak még, akik elhiszik, hogy amiről hallgatnak, az nem is létezik.
szavazó (vendég) [2010.08.31., 12:38][válaszolok] #47
Tisztelt Egeli úr!
Köszönöm válaszát.
Nem kételkedem az Ön tenni akarásában! De! Láthatja ez eddig édeskevésnek bizonyult! Ön csak egy az ellenzéki képviselők közül! A Szerencsi Hírekben megjelentett cikkéhez csak annyit: a szerencsiek közül nagyon sokan direkt nem vásárolják a "tündeújságot", lévén nem kíváncsiak a fényezésre!
Még egyszer hangsúlyozom: az Önök által félévente megrendezett nyílt lakossági fórum sok mindennek elejét tudta volna venni! Igen, itt lépett volna érvénybe a nyilvánosság! Együtt, összefogva sok minden másképp alakult volna! Hiszem, hogy összefogással alakulna is. Ehhez kívánok minden képviselőjelöltnek kellő toleranciát és nyitottságot.
rövidhajú (vendég) [2010.08.31., 13:10][válaszolok] #48
"Érdeklődő 10-es hozzászólás 3. pontjában feltett kérdésére még mindíg nem válaszolt Hádám: "Miyen a felelőssége a Bocskai Társaságnak abban, hogy ide jutott a város?" Nem válaszolni joga van persze, de ezt a cikket ő küldte be a szerkesztőségenek, tehát az a célja (gondolom) hogy közzé tegye véleményét álláspontját."

Még mindíg kíváncsian váron fenti beljegyzés-részletre a megszólított fiatalember reakcióját - ha már egyszer ez a cikk ( saját kezedményezésükre) róluk és róla szól.

Magát volt fideszesként megjelölő hozzászóló 36-os (alább szó szerint idézett) javaslatával és kérdésével kapcsolatban:
Az idézet:
"A kedvedért és az objektivitás kedvéért kérdésemet tehát redukáljuk le a következőkre: egyetértesz-e azzal, hogy a honatyai teendők és a városi polgármesterség egy-egy teljes embert kívánó munkakörök? Ha nem, akkor miért jár mindkettő mellé egy-egy teljes fizetés/tiszteletdíj? Ha pedig igen, akkor miért nem engedik át a lehetőséget egy másik fideszesnek, akinek esetleg ideje is lenne a munkára? Más pártnál akad rá példa, hogy helyi győzelem esetén lemondanának a parlamenti mandátumról. Vagy nézzük a legfiatalabb képviselőjelölt esetét, nem is Szerencsen tanul, nem is itt dolgozik, akkor hogyan látná el feladatát? Vagy a Fidesz számára valami egészen másról szól ez a küzdelem? Várom megtisztelő válaszaidat ezekre a kérdésekre."

Azt ugyan nem értem miért kellene az "én kedvemért" és az "objektivitásért" válaszolnom kérdéseidre, de miért ne válaszolnék?

Válaszaim:
Első kérdésedre: nem értek egyet, mivel igazi nagy befolyást - melyet a város érdekében kamatoztatni lehet - meg lehet szerezni a két poszt egyidejú betöltésével. Persze a nélkül is lehet sikeres egy város, de egy ilyen helyzet igen nagy lehetőséget, előnyt jelent. Az előny és a lehetőség még nem minden, mivel azt ki is kell használni (megint csak a város érdekében). Remélhetőleg - megint a város és lakói érdekében - ez sikerülni fog.
A második kérdésedre válaszom: nem tudom, de talán a jogalkotókat kellene megkérdezni, hiszen ezt a szabályt nem én, és gondolom nem is te alkottad. Ha jók az információim, 1990 és 1994 között még a jogszabályok (nem tudom milyen szintű, de talán törvényi) a két poszt (országgyűlési képviselő és polgármester) még összeférhetetlen volt. Egyébként a kérdést azoknak is meg kellene címezned, akik voltak már ilyen helyzetben, mint pl. polgármesterünk.

A legfiatalabb képviselőjelölt (TM) valóban nem Szerencsen tanul, mivel nincs Szerencsen egyetemi szintű közigazgatási képzés. De mi ezzel a baj?

No és most jöjjön akkor az általatok "narancsfelhősnek", meg "narancsligetesnek" mondott duma: meggyőződésem, hogy a mostani erős és határozott fideszes országgyűlés és kormány akkor tud majd a legtöbbet tenni városunkért, ha a polgármester és az őt támogató önkormányzat is hasonló elveket, célokat képvisel. Így volt ez az elmúlt négy évben is! Szerinted az MSZP-sek (kormány, Szabó Gyuri bácsi, pályázatkezelők, "láthatatlan" erők és lobbicsoportok) miben támogatták volna városunkat, ha 2006 őszén Koncz F.et választjuk polgármesternek? Az más kérdés, hogy mi a cukorgyár bezárása kapcsán még így is ráfaragtunk, de sajnos ez jellemezte a szocialista képviselőink potenciálját, akarom mondani: impotenciáját.

Válaszaim nem tudom mennyire voltak megtisztelők számodra, de remélem barátságunk - így az interneten keresztül - továbbra is megmarad, akár játszottunk korábban egy csapatban (ahogy állítod), akár nem.

Továbbra is: Hajrá Zsolt bácsi!
Nade tisztelt Dr. Egeli úr (vendég) [2010.08.31., 15:13][válaszolok] #49
Mindezek miért csupán így a választások idején jutnak eszébe amellett, hogy köszi az infót persze.
ttt (vendég) [2010.08.31., 15:37][válaszolok] #50
Jajj, vegye már le mindenki ezt a megakadt lemezt, hogy "most jut eszébe csak". Miért, tán az mszp-lokálpatrióta group nem ezt teszi? Ugyan már. Nem ez a lényeg, nem tűnik föl?
Szavazó (vendég) [2010.08.31., 15:51][válaszolok] #51
Kíváncsi volnék, hogy Dr. Fodor Edit gyerekgyógyász doktornő miért nem vállalta a képviselő-jelöltséget az általa elnökölt Lokálpatrióta Egyesület színeiben. Hírek szerint FIDESZ körökből megfenyegették, hogy elüldözik a városból. Nem tudom mi igaz ebből, de őszintén érdekelne a valódi ok.
Hádám [2010.08.31., 16:06][válaszolok] #52
Tisztelt rövidhajú!

Nem tudom miért olyan fontos önnek, hogy beszéljek a Bocskai Társaságról.... Arról nem is beszélve, hogy a cikkemben még csak utalás sincs rá, mivel polgármesterekről esik szó leginkább...

De külön önnek elmondom a véleményem! Mint említettem, legtöbbjüket személyesen is ismerem, korrekt embereknek tartom őket, viszont az elv, hogy mindig arra fordulunk, ahonnan a szél fúj, nekem ellenszenves... Bár érthető, ha az a cél, hogy saját körüknek (pl gimnázium) jól menjen... Ez is egy meglátás, még különösebben el sem ítélhető, csupán nem szimpatikus és valószínűleg ez a szélkakas politika más választóknak sem az! A felelősséget ott látom a munkájukban, hogy nekik is hasonlóan hiányoztak a lakossági fórumok és ők se törték össze magukat az aktuális helyzet kihirdetésével... Tisztelet a kivételnek! Igazából ott ítélem el az egész dolgot, függetlenül a BIT-tól, hogy kvázi pitizni kell az épp működő többségnek, hogy ugyan adjanak már "alamizsnát".... Az lenne a szememben a korrekt, ha pártállástól függetlenül menne ez és nem kellene félni, hogyha nem értünk valamivel egyet, akkor nem kap pályázati pénzt az adott intézmény vagy vállalkozás.... Tudom, most naívnak fognak megint mondani, de gondoljunk csak bele... 8+1 képviselő.... Nem lehetne normális működésre bírni ezt a testületet??? Azért ez nem egy nagy létszám... (még a 17 se volt az...) Még az óvodások is meg tudnak egyezni, hogy kié legyen a körteforma a homokozóban, még ha 10en vannak akkor is... Akkor ez ne menne értelmes emberek között?
Ismétlő (vendég) [2010.08.31., 17:04][válaszolok] #53
Én is nagyon kíváncsi vagyok Fodor Edit gyermekorvos szerepére. De hogy a FIDESZ nem fenyegette meg, az biztos ! Valamiért nem vállalta,nyilván Bobkó doktor úr sem,de azért csak el kellett indítani valakit, ha másképp nem, hát független szinekben. Gyerekorvos - sok anyuka-apuka ismerős, bizalom - szavat. Így látom .
Mindenképpen az látszik, hogy a Lokálpatriótáknak , Bocskaisoknak, független szinekben indulóknak az lehetett a feladata, hogy megakadályozzák a FIDESZ-es képviselők indulását. Gondolhatták, együtt annyi kopogtatócédulát összeszednek, hogy a FIDESZ-es képviselőjelőlteknek úgymond már nem juthat. Azt hiszem, nem sikerült nekik.


Tegnap a Bocskai Társasággal kapcsolatban írtam ezen a fórumon,de nem jelent meg. Talán rosszul klikkeltem?
Az előzőekben azt kérdezték,vajon mennyi a felelőssége a Bocskai Társaságnak abban, hogy ide süllyedt a város. Úgy gondolom, ez nem a mi tisztünk,de a szórólapjukat olvasva egy-két dolog világosan látszik :
Az 1. pontjukban meg akarják szüntetni az iskolák öszevonását, hogy legyen verseny az iskolák között. Na de Tisztelt Bocskai Társaság !-nem éppen az Önök IGEN szavazatával született meg a döntés az iskolák öszevonásáról ? Mert ha Önök NEM-mel szavaznak, ez nincs ma így ! Azt írják még, hogy nem jó az öszevonás. 2007.áprilisától 3 és fél év telt el; egyszer is felemelték a hangjukat az önkormányzati üléseken, hogy ezt meg kell szüntetni? Miért csak most állnak elő az ötlettel, választási reklámként? Nyilván azért, mert tudják-látják, hogy nem jó sem a gyermekeknek, sem a pedagógusoknak és szavazókat szeretnének ezzel megnyerni. A 2.pontjban a Kincstárat kritizálják. Erre is az előzőek vonatkoznak : a Kcskai Társaság Igen szavazata nélkül az sem jöhetett volna létre, mint ahogy a 3.pontban írt eset sem, márminthogy áldatlan az az állapot, hogy a takarítónő munkahlye nem amunkáltatója. És a konyhai dolgozóké ? Ez is a 2007-es öszevonás eredménye, a Bocskai Társaság IGEN szavazatával történhetett ez is meg. Három és fél év alatt egyszer is felemelték-e a testületi üléseken a hangjukat ezekért az emberi és egészségi mivoltukban megalázott emberekért ??
Következő pontjuk : legyen a Csokoládéfesztivál 3 napos. Voltak kinn egyszer is, papa-mama-gyerekek? Nem hallottuk a Bocskai Társaság szavát az első két csokoládéfesztiválról.
A 7.pontjuk szerint mindenképpen tenni akarnak az ondi és fecskési városrész árvizi helyzetével kapcsolatban. 8 éve képviselő Danyi úr a Bocskai Társaság szineiben, ondi lakos.8 éve képviselő bíró úr a Bocskai Társaság szineiben, fecskési lakos. 8 év alatt semmit nem tudtak elérni ezzel kapcsolatban, csak nyomkodták az IGEN gombot ? Számon kérték-e Rónavölgyi Endrénét, amiért a Szerencs patak kotrására NEM-mel szavazott a parlamentben ?
Hirdetik kereszténységüket is. Vallásukat gyakorló keresztények a Bocskai Társaság képviselő-jelőltjei ?
Mindezekből valóban úgy látszik, hogy csak a gimnáziumért lobbizik a társaság, hiszen a 12.pontjukban leírják, hogy milleniumi emlékművet, Bocskai kaput, Bocskai szobrot, Bocskai koronát, ősmagyar címerállatot, trianoni emlékművet avattak , tervükben van még két szobor felállítása,egy Szerencsen, egy Ondon. Ebből a szobor parkból turista látványosságot is szeretnének majd ?
Én így látom a Bocskai István Társaságot. És Önök ?
8 évig (vendég) [2010.08.31., 17:37][válaszolok] #54
Volt a magyar politikai palettán egy párt, amelyik többet ártott az országnak, mint a török 150 év alatt. Politikájának lényege a "mérlegnyelv taktika" volt. Látszatra belső ellenzéke volt a nagyobbik pártnak, a háttérben azonban az állandó zsarolás volt a jellemző rájuk. Ezt persze ők csak megállapodásnak hívták és mindig mindent az ország érdekében tettek. Tönkre is ment bele az ország. Három alkalommal mutatták meg nyiltan a hatalmukat, két miniszterelnök bukott bele és megválasztottak egy köztársasági elnököt. Ja: és ez hogy jön ide? Sehogy. De ha valaki mégis párhuzamot lát a helyi helyzettel, az az Ő hibája.
kérdés (vendég) [2010.08.31., 18:04][válaszolok] #55
Én arra lennék kíváncsi, hogy jött egyszer csak képbe Juhászné Ildikó? A fidesznek volt kilenc embere, erre a lokálperpatvar is kilencet akart?
Érdeklődő (vendég) [2010.08.31., 18:06][válaszolok] #56
Egeli Zsoltnak!
Már két alkalommal is ezzel az "én elköltözöm,ha..." tipusú mondattal fejezi be a hozzászólását. Megmondaná, hogy miért? Mert "minden ember csak egyszer él, és nem mindegy, hogy hogyan és milyen minőségben?" Vagy egyszerűen csak belefáradt?
Önről már leszedték itt a keresztvizet, hiszen a "politikai múltját" már más hozzászólótól ismerjük. Hogy mennyire valós a kép, az most nem számít. Maguk a pártok is óriási változáson vannak túl az elmúlt 20 évben. A jobboldali fidesz baloldali értékeket mutatott fel az elmúlt években, az Önnek "felrótt" szdsz pedig gazemberek gyülekezetévé vált 1998-ra. Szegény Kis János....
Ma viszont párton kívülinek nevezte magát. Én ezt jelen helyzetben nem tettem volna az Ön helyében. Ezzel gyengíti az egység látszatát. Márpedig most nagyon nagy szükség lenne az egységre a jobboldalnak. Még akkor is ezt állítom, ha egyet értek Önnek abban, hogy a helyi közélet meglenne politikai pártok nélkül is. De jelenleg a politikai összetartozás mégis csak erőt sugároz. Ön nem így gondolja? Ez a kinn is vagyok, benn is vagyok a közéletben nem nyerő. Az pedig pláne nem veszi jól ki magát, hogy eg yvezetői kinevezésnél megkifogásolom a jelölt múltját, majd megszavazom. Persze lehet, hogy csak velem van baj én nem értem a miértjét....
Önt rendes, becsületes embernek tartom, olyan embernek, aki alkalmas lenne akár jegyzőnek, akár polgármesternek. Ugyanis mindkét pozíciónál a szakmaiság mellett a legfontosabb feltétel az én szememben a becsület. Önre fogok szavazni és remélem október 4-től Ön továbbra is képviselőnk lesz. DE! Sokkal következetesebb, határozottabb kiállást szeretnék Öntől látni és hallani. Mert mi - választók - megérdemeljük!
Üdvözelettel: egy érdeklődő
Kváncsi6 (vendég) [2010.08.31., 18:23][válaszolok] #57
És a Bocskai Társasága a szobrokat miből állíttatta ? Szobor és virág van már annyi Szerencsen, hogy...... Szerencs egy édes város-mondta Rónavölgyiné a Csokoládéfesztivál megnyitóján.Merthogy ott volt. És kiállt. És beszédet mondott. És utakat épített.

A Bocskai Társasággal kapcsolatban : választási szórólapjukban hirdetik, hogy gazdasági érvek szóltak a 2 iskola öszevonása mellett. 2007-ben. Akkor még ugye nem volt a világgazdasági válság ? Csak magyarországi ? Igen, 2007-ben volt egy rosz kormány, rossz helyi képviselőkkel. Ezt nevezi a Bocskai Társaság gazdasági érvnek. De azért megszavazta. Mint ahogy a kötvénykibocsátást, és most, aug.19-én a kollégium elzálogosításával felvett újabb 600 milcsit. Osszevonták az iskolákat, a takarítók közalkalmazotti munkaviszonyát megszüntették,ami köztudomású, előnnyel nem járt, csak hátránnyal. Mármint a dolgozókat érintve.
Gazdasági nehézség ide-gazdasági nehézség oda, azért lett kincstárvezető is,( pártszimpátia alapján ) és lett két főigazgató is. Nem érdekes ?
Érzékeny (vendég) [2010.08.31., 19:07][válaszolok] #58
Kedves Marianna!
Hirtelen Ön is érzékennyé vált. Igaz, késő éjjel írta a hozzászólását....
Mitől lett érzékeny, a gárdától? A gárda jó dolog is lehetne, de nem ebben a formában. Mi a fenének kell fekete egyenruhában, surranóban masírozni? Igen, ebben a felszerelésben is lehet segíteni az árvíznél (és le a kalappal az ott dolgozó emberek előtt, legyen az gárdatag, vagy sem!!!), de mi szükség van az erődemonstrációra? Számomra, és remélem még vagyunk pár millióan, a rendőrség az egyetlen egyenruhás szervezet, akinek a rendteremtés a feladata. Még akkor is ezt állítom, ha volt néhány számomra is felháborító rendőri attack a gárdát feloszlató bírói döntés után. Másként megfogalmazva: A bíróság döntését minden esetben végre kell hajtani, de nem mindegy, hogy hogyan. Most nyugodtan gonolhatja rólam, hogy én nem értem a gárda lényegét és biztos igaza van. Én egyenruhában csak rendőröket akarok az utcán látni, kiképzett rendőrkutyákat, és azt szeretném, hogy ha meglátok egy rendőrt az utcán, akkor biztonságban érezhetem magam. Ezt az érzést hívják közbiztonságnak.
Nem értem, hogy a jobbik miért ragaszkodik a gárdához... nem hiszem, hogy azok az emberek, akik a jobbikra szavaztak, a gárda miatt adták a voksukat Önökre. Azért tették, mert a jobbik kitöltötte azt az űrt, amit a két nagy párt hagyott maguk között. Kimondták mindazt, amit az emberek többsége si beszélt. Ezért többségében a baloldalban csalódott emberek és kisebb részben a fidesz "tehetetlenségét" el nem viselő volt fideszesek alkotják a jobbik szavazótáborát. És ha jól belegondolunk, Önöknek most azért nincs esélyük a helyi választáson, mert a fidesz eddig jó taktikával pont azt és annyit tett, ami elegendő a népszerűségük megtartásához. Önöknek pedig megmaradt a gárda... De mivel Önök is legalább egy képviselővel rendelkezni fognak októbertől, ezért nem mindegy, hogy hogyan viszonyulnak önmagukhoz.... Ha érti Ön is, hogy mire gondolok....
Vendég (vendég) [2010.08.31., 21:36][válaszolok] #59
Tisztelt Egeli Úr!

Ha Ön ennyire kényes az Ön szerint politikai okokból kinevezett intézményvezetőkre (?), pl. Cukormúzeum, Fürdő, akkor ad-e hangot akkor is a nemtetszésének, amikor "hozzáértő, szakképzett" pártkatonákat neveznek ki a Megyei Közgyűlés által fenntartott szociális intézményben, a TISZK-ben, a Szakiskolában, és újabban már a megyei közigazgatási hivatalok élére is. A Megyei Közgyűlés által használt autók számát firtatta-e valamilyen fórumon, valamint tett-e feljelentést 30 napon belül, az Ön szerint törvénytelenül kinevezett Fürdő igazgatóhelyettese ügyében, amennyiben nem, úgy bűnpártolást követett el.
Egy gyenge felfogású vendég (vendég) [2010.08.31., 22:13][válaszolok] #60
Bocsánat, de kérdésem van az előttem szólóhoz, mert szeretném megérteni a logikáját a hozzászólásnak (biztos az én képességeimmel van probléma): Törvénytelenül lett kinevezve a Fürdő igazgató-helyettese? Vagy csak Egeli Zsolt állítja? Ha törvénytelen a kinevezés, akkor a bűncselekményt nem Egeli Zsolt követte el, hanem aki kinevezte. Ha pedig nem törvénytelen, akkor miért nem pereli be az említett igazgató-helyettest kinevező személy Egeli urat rágalmazásért? Ez a bűnpártolásos szöveg itt nagyon rosszul hangzik, hiszen valós bűnpártolás esetén jó hosszú lenne a bűnpártolók listája....

Nem szeretnék fogadatlan prókátora lenni Egeli Zsoltnak, hiszen ő lett megszólítva. Kíváncsian várjuk a válaszát.
És továbbra sem értem.... Megtenné kedves #59-es vendég, hogy elmagyarázza még egyszer ezt az esetet az egyszerű választópolgár szintjén is!
Sármásy Marianna [2010.08.31., 22:14][válaszolok] #61
Kedves Érzékeny!

Ne haragudjon, de a Gárdáról - nevezzük bármilyennek - nagyon különbözik a véleményünk.

Nem masírozás a lényege, ezt a ballib. sajtó találta ki.

Minden Gárda tag, szimpatizáns a rendőrségben bízott, ám éppen a rendőrség nem védte meg a becsületes állampolgárokat. A Gárdát a kényszer hozta létre, nem az egyenruha szeretete. Lehet törvény, lehet büntetés, a saját élet-és vagyonvédelem mindig elő fog jönni, ha az állam nem gondoskodik polgárai védelméről. Ha őszinte rendőrrel beszél erről, ugyanezt a véleményt fogja hallani.

Igen, értem a taktika kifejezés jelentőségét mondatában. Balogh Zoltán is új húrokat penget, már nem a tavaszi terveit szeretné létrehozni. Bízom benne, végre is viszi mostani elképzeléseit, amik szinte szóról szóra azonosak a Jobbik programjával. Már nem a pozitív diszkrimináció szerinte se a helyes út.

Elárulom, akkor is ez a véleményem a Gárdáról, ha a Jobbik "hivatalos" állásfoglalása már nem ezt diktálja. Szerencsére engem se köt semmilyen "pártfegyelem", ahogy Egeli ügyvéd urat se.

Jelöltjeink pedig a félelem nélküli városért kívánnak tenni, nem a Gárdáért öncélúan.
naiv csont (vendég) [2010.08.31., 22:19][válaszolok] #62
Ma többen láttuk rnét rönóján elrobogni, kb. 70-80-nal a Rákóczi úton, miközben telefonált is. Bár tudjuk, hogy mindkettő büntetendő, nyilván az a rendőr is tudja, aki szintén látta, de ki mer itt bármit is mondani? Puskaporos hordó az egész város. Ha azt keressük, ki cinkos abban, hogy tudomása van törvényt sértő dolgokról, nem kell sokáig keresnünk, szinte mindenki. Képviselőként persze azt várjuk valakitől, hogy használja fel hatóerejét, és változtasson eme dolgokon, de abban az arrogáns miliőben, ami az utóbbi időben eluralkodott, nem csodálom, hogy nem lépett senki. Ezt az időszakot át kell vészelni, és reméljük, a tiszta párbeszéd, az átvilágítások időszaka jön el.
Érzékeny, de javul.... (vendég) [2010.08.31., 22:54][válaszolok] #63
Kedves MArianna!
Milyen jó lenne megérni, hogy Ön is így címezhetné a hozzászólását: "Kedves Odön! vagy később: Dönci" vagy "Kedves Kázmér!" Bocsánat a ízetlenségért, most éppen ilyen hangulatban vagyok. Úgyis érti hogy mit akartam vele sugallni...
Mivel én nem olvasom a ballib. sajtót, ezért nem onnan jött, csak így alakult. Ez a köznyelv. (Tudom, ballib. köznyelv )
Tényleg nem értünk egyet a gárdával kapcsolatban, de nem baj. Majd lassan közelítünk. Ahogy javulni fog a helyzet. Mert HISZEM, hogy javulni fog. Kell! Mert ha nem fog javulni, akkor előbb-utóbb kezelhetetlen lesz a közbiztonság hiánya. És ez a hiány itt, Borsodban, illetve Szerencsen hatványozottan érződik. Ezért nem szabad semmmilyen formában a rendőrség most még esetlegesen hiányos funkcióit gárdával pótolni. Se gárdával, se inkalsecurityvel, se polgárőrséggel!
Biztos velem van a baj. Én még a polgárőrséget sem látom szivesen közrendvédelmi szerepben. Jól megfizetett, és jól képzett rendőrséget szeretnék látni.
Nem kakastollas csendőröket szuronnyal és puskatussal! És tudom, az már túlzott illúzió lenne, hogy lőfegyver nélküli rendőröket szeretnék, de remélem, eljön még az az idő, amikor ebben az országban sem kell a rendőröknek fegyvert hordani. Szerintem a törvénynek kell visszatartani a bűnözőket a bűn elkövetésétől, legyen az bármilyen származású. A bűnözőket pedig nem börtönbe kell zárni, hanem önfenntartó munkatáborokba. Nagy az Alföld, elfér rajta néhány.
Annak idején elolvastam a jobbik programját és majdnem minden mondatával egyet tudtam érteni, de azonosulni nem tudok vele. Mert bizonyos európai normákat nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Féregirtó (vendég) [2010.08.31., 23:20][válaszolok] #64
59-es! Talán neveket kellene mondani,hogy kikre gondol?De előtte azért tájékozódjon.
Koncz Ferenc (vendég) [2010.08.31., 23:24][válaszolok] #65
Tisztelt fórumozók és levelezőtársak!

Valóban figyelemmel kísérem a szerencsivalasz.hu írásait és a fórumokat - mint ahogy azt írták rólam nemrég. Ennek oka, hogy a helyi közéletnek minden rezdülése érdekel, még a névtelen vélemények is. Ezekből a beírásokból(bár náhány esetben alaptalanok) is sok - a város szempontjából és további építése érdekében - fontos tapasztalatot leszűrhetünk.
Sajnos az utóbbi két hétben kevesebb időm volt az internetes híreket olvasgatni, mivel a Csokoládéfesztivál szervezése meglehetősen sok energiát igényelt tőlem is. Most, hogy szusszanhattam a sikeres fesztivál után két napot, átolvastam az utóbbi napok beírásait, végre hozzászólhatok, válaszolhatok néhány közérdekű észrevételre.

Vissza-visszatérő véleményként hangzik el, hogy az elmúlt 4 évben a helyi ellenzék nem hallatta hangját a város gondjaival és problémáival, a helyi közélet visszáságaival kapcsolatban. Ugyanakkor azt is szemünkre vetik, hogy most pedig túl erőteljesen és gyakran tájékoztatjuk a lakosságot a Zempléni Kapu kiadványunkkal.
Csakhogy hamisak azok az állítások, hogy nem adtunk hangot álláspontunknak. Akik ezt állítják most, érdemes lett volna ellátogatniuk néhanapján a testületi ülésekre. Ott megismerhették volna álláspontunkat. Nem mi tehetünk róla, hogy - javaslataink ellenére - a helyi televízió nem közvetíti a testületi üléseket. Arról sem mi tehetünk, hogy a helyi újság nem adott részletes és hiteles tájékoztatást küzdelmünkről.
Persze - mondják és írják ezen a fórumon - ezt nekünk, ellenzékieknek kellett volna megtennünk. Igaz és méltányolandó felvetés ez! Csakhogy ezt mi meg is tettük: eljuttattunk újságokat, egy-egy oldalas tájékoztatókat minden postaládába. Tartottunk sajtótájékoztatókat, melyek sajtóanyagát szintés széles körben terjesztettük. A közmeghallgatásokon - ha szót adott ott polgármester asszony - a hozzánk intézett kérdésekre őszinte válaszokat adtunk.
Aki tehát ezekről nem tud, vagy nem akar emlékezni, azzal - sajnos - már nem tudok mit kezdeni. Elfogadom viszont a kritikát, hogy talán még gyakrabban kellett volna a nyilvánosságot tájékoztatnunk. Sokat vitatkoztunk egymás között is ezen: Hagyjuk-e dolgozni a törvényesen megválasztott polgármestert és az általa verbuvált többséget, vagy folyton fezsültséget keltsünk, akadályozva a városveztést a munkában? Beismerem, az én döntésem volt a folyamatos balhézás hanyagolása, mert most is úgy gondolom, hogy a város érdekében hagyni kell a demokratikusan megválasztott vezetést négy éven keresztül dolgozni. Persze akkor szóltunk (kaptunk is érte vastagon), amikor súlyos és felelőtlen döntéseket hoztak, vagy csak készültek rá.

Azt viszont már - a saját költségemen kiadott és terjesztett - úságunkban is megírtam: a Zempléni Kapu minden álítása dokumentált tényeken és valós adtokon nyugszik. Ezért mi és képviselőjelölt társaim vállaljuk is a felelősséget, így - teljesen természetes módon - nevünket adjuk hozzá.
Nem értem én sem azt a hozzászólót, aki ezt sárdobálásnak minősítette, vagyis összekeverte azt az MSZP Szerencsi szervezete által kiadott (igaz névtelenül írt) Javítókulcs rágalmazásaival. Az ezekben a kiadványokban leírtakkal folyamatosan bűncselekményeket követtek el: ezt nevezik nagy nyilvánosság előtti rágalmazásnak.

Nagyon örülök, hogy legaláb ezen a Nagy Gáborék által üzemeltetett, hiánypótló internetes portálon őszintén és cenzúra nélkül ütköztethetünk véleményeket.

Ha valaki úgy érzi, beszélni akar velen személyesen, elérhetőségem és telefonszámom mindenki számára ismert. Állok rendelkezésre, ahogy eddig is.

Köszönettel: Koncz Ferenc
Érdeklődő (vendég) [2010.09.01., 07:11][válaszolok] #66
Nem tudom, miért van az az érzésem, mintha a Bocskai Társaságról szóló híreket elnyomnák, azaz ezen társaságról irtak után homlokegyenest más témáról írnak. Mégegyszer : az az érzésem,mintha ez célirányosan történne ,pl. az Ismétlő hozzászólása után Sármássy Mariannak üzennek,holott előtt 15-20 hozzászólóból egyik sem az ő hozzászólása volt. Vagy én látom-érzem rosszul ?
Választó (vendég) [2010.09.01., 08:44][válaszolok] #67
Ugyan nem vagyok az elfogult sajtó híve – sajnos Mo-n napjainkban másféle alig található –, de az elmúlt több mint egy évtizedben előfizetője voltam a helyi újságnak. A városházi ülésről szóló cikkeket elolvasva figyelemmel kísértem az ellenzék ténykedését és megnyilvánulásait, aggoldalmait, amelyek különösen a hitelfelvétel, a látványberuházások, a cukorgyár bezárása és a városi költségvetések elfogadása környékén erősödtek fel. Biztos lehetett volna erőteljesebben is megnyilvánulni, de úgyis a többség akarata érvényesült. Ez utóbbi a jövőben is így lesz, de remélem már egy új városvezetés alatt. Más: A két tábor oda-vissza vagdalkozását sok más ismerősömhöz hasonlóan nevetségesnek, helyenként gyerekenek tartom még akkor is, ha bizonyára mindkét fél meg van győződve arról, hogy ő csak az igazat írja le. A baloldaltól a vagdalkozás nem szokatlan, kár volt Koncz úréknak ugyanide lesüllyedni.
szemfüles (vendég) [2010.09.01., 10:26][válaszolok] #68
Én részese voltam hallgatóként jópár önkormányzati ülésnek. A megszólalásokat azért nem tükrözik egészen híven a lap sorai, olyan tekintetben, hogy az ellenzék mondataiból jó ha elvétve beidézgettek egy-egy dolgot (ha valaki csak ebből tájékozódik, tévesen azt gondolhatná, alig szólaltak fel valami mellett ill. ellen). A főszerepet a kormánypárti rizsa kapta mindig is. Az egy columnán jó ha 20 mondatot szenteltek az ellenzék szavainak alkalmanként, pedig az ő felszólalásaikat, felvetéseiket is lehetett volna terjengős hasábokba fogalmazni, de arra már valahogy sose jutott hely.
Vége (vendég) [2010.09.01., 12:31][válaszolok] #69
Valójában nem éretem az embereket. Miért hiszi még el valaki, hogy egy új városvezetéstől bármi is változni fog? Ami motivációt, és hitet adhat, az az, hogy még mindig bíznak a rendszer műkődöképességében, és a pártokban. 3 jelölt indul a választásokon, nyilván ebből kettőnek van esélye, de a harmadik az, aki még nem sározta be magát a politika szennyével. A fideszes jelölt parlalamenti honlapját elnézve nem sok jó derül ki. Május óta egyetlen hozzászólása, egyetlen inditványa nem volt. Ilyen "vehemenciával" nem lehet várost vezetni. Az mszp-s (lokálpatrióta) jelölt meg a másik véglet. Ha egyáltalán vannak végletek. Ezért van igaza annak a 17 %-nak, aki azt jelölte, hogy egyikre sem szavaz. Valaki azt írta, hogy bízik abban, hogy minden rendben lesz az országban. A Fidesznek kevés volt a "két hét", kevés lesz két év is. A Jobbik láthatóan alább alább adott abból a radikális hangvételből, ami sokak számára szinpatikus volt. Ráadásul a Fidesz a magára húzott "nemzeti mázzal" a levegőt is elvonja tőle. A devizahitelesek alatt rezeg a léc, az ország klinikai halott állapotában van. Hogy lesz ebből fellelndülés? Sehogy. Választások után valószínűleg megszorítások. Senkinek ne legyen illúziója!
ttt (vendég) [2010.09.01., 12:53][válaszolok] #70
Nem sok illúzió maradt, vitathatatlan, de a szemléletbeli, és (ember)garnitúra-beli változás már nagyon időszerű. Sokan a "változásra" szavaztak, nem a "fideszre", így lesz ez sokakkal most is.
Féregirtó (vendég) [2010.09.01., 13:33][válaszolok] #71
69-eske vége!Elolvasta hogy mit irt? "Miért hiszi még el valaki, hogy egy új városvezetéstől bármi is változni fog?"

Tehát maradjon a jelenlegi városvezetés vagy az új városvezetés csak jobbikos lehet.Egy okkal több,hogy lehessen a FIDESZ-t ócsárolni.Lehet,hogy ön van a klinikai halott állapotában?Szánalmas,lehet probálkozni.
rövidhajú (vendég) [2010.09.01., 15:04][válaszolok] #72
Csatlakozom Féregirtóhoz!
A 69-es hozzászóló szövege engem az alábbi (szintén ócska) dumára emlékeztet: "... maradjanak ezek hatalmon, mert ezek már úgy is loptak eleget."

Én hiszek abban, hogy egy új városvezetés egy új és jobb irányba viheti városunkat. Ha nem így gondolkodnék, akkor bizonyára nem is leveleznék itt veletek.

Megköszönöm Hádámnak, hogy válaszolt (52-es bejyegyzésben)a Bocskai Társasággal kapcsolatos - másik olvasó által feletett - kérdésre. Véleményével egyetértek, azzal a különbséggel, hogy én nem tartom jelöltjeik mindegyikét korrekt embernek. Ennek oka bizonyára, hogy én sokkal régebben élek a városban és bizonyára sokkal jobban ismerem a őket (egy kivételével), mint Hádám.

De ha már ilyen módon megdícsértem Hádám helytértékelést, veszem a bátorságot és felteszek neki kérdéseket:
- Hol és milyen beosztásban dolgozik, milyen gyakorlatot szerzett, mint településmérnök? (nem provokatív szándékkal kérdezem, csak kíváncsiségból)
- Milyen zenakarban játszik és milyen hangszeren?
- Milyen célt tűztek ki maguk elé? Győzelem, vagy tisztes helytállás?
- Milyen esélyt ad magának és jelöltjeiknek?
- Mit gondol? Mi lenne előnyösebb a városnak az elkövetkezendő 4 évnyi "narancsos és narancsligetes" (nem az én szavaim!) esztendőben? Egy kormánypárti polgármester (Koncz F), vagy egy elkötelezett MSZP-s (Ránavölgyiné)? (véleményem szerint - de majd talán megcáfol - ez sem provokatív kérdés, igaz annak tűnik!)
- Milyen esélyt adna munkahelyteremtésre, ha ne adj' Isten Rónavölgyiné maradna a polgármester?
- Mi a vélemény Tóth Zoltán képviselőjelölt társáról? (No ez viszont erősen provokatív, ezért nem sértődöm meg a válasz elmeradása esetén sem)

Csak ennyi a kérésem! Igazán szerény és kis igényű vagyok ma.
Ma nincs kedvem a lecsóhoz sem. Bele ne csapjatok!
rövidhajú (vendég) [2010.09.01., 15:26][válaszolok] #73
És még egy kérdés Hádámhoz (valahogy lemaradt az előbb):
- Hogy állnak az ajánlószelvények gyűjtésével?
Vége (vendég) [2010.09.01., 16:10][válaszolok] #74
Én már túljutottam azon, hogy érdekeljen, hogy ki lesz a polgármester, képviselő. Az a probléma, hogy azt hiszi a kedves Féregírtó, hogy valami szoci provokátor lehetek. Eddig terjed csak a gondolkodása. Kérdem, 20 év alatt mi változott ebben az országban pozitív irányban? Négy évente el lehet menni szavazni? Ennyi? Néhány politikus jól jár anyagilag és kész. Az egyszerű ember meg beledöglik. A Rövidhajúnak pedig nem csak a haja rövid...
Egy kérdést engedjen meg, annak tudatában, hogy nem járok szavazni. Ha nem tévedek az elmúlt 4 évben is "kormánypárti" politikus volt a polgármester. Mitől lesz más a helyzet? Már a válaszát is tudom, de meggyőzni önt csak az élet fogja.
Érdeklődő (vendég) [2010.09.01., 18:01][válaszolok] #75
Ádám! Ugye Önnek is feltünt, hogy milyen egyszerűen lehet népszerűséget csinálni egy oldalnak. Csak kérdezni kell.... (#6 - Ha az a kérdés nem
kerül fel a cikke alá, akkor kapott volna még néhány buzdító üzenetet, mint pl. az előttem szóló #5-től és be egy idő múlva ment volna az
archivba - Nincs igazam, Gábor?) :)
Ha a következő polgármester felajánl Önnek egy, a városfejlesztésért felelős alpolgármesteri állást, fogadja el és mutassa meg, mit tanult az
egyetemen!
Kérdező? (vendég) [2010.09.01., 18:26][válaszolok] #76
Én is úgy gondolom, igaza van Rövidhajúnak: aki régen él ebben a városban, az sok mindent tud a Bocskai Társaságról.
Jut eszembe : Tóth Pista a Kht-tól miért nem indul ? Ő is Bocskais volt. Sokat mozog az emberek között, ismerik. Most miért nem inditották vajon ?
naiv csont (vendég) [2010.09.01., 20:08][válaszolok] #77
Nem is az az érdekes, ki miért nem indul, hanem az, hogy egyesek mi a francért indulnak...
Hádám [2010.09.01., 20:40][válaszolok] #78
Mivel ezéven végeztem el az iskolást júniusban
ezért ezzel a diplomával még nincs munkahely,
amit fel tudnék sorolni. Azt viszont leírhatom,
hogy mint tanuló mikkel foglalkoztunk (fizetés
nélkül)

Minden várostervezési feladatnál dr. Schneller
István (volt Budapesti főépítész) volt a mentor,
ő állított össze erőteljesen gyakorlatra épülő
és cégekkel, önkormányzatokkal együttműködő
feladatokat.

Mivel elég sok mindennel foglalkoztunk, ezért
csak párat sorolnék fel, ami hirtelen eszembe
jut.

-Vác, történelmi belváros tömbrehabilitációja (településtervezés)
-Cegléd, fejlesztési program az önkormányzat kérésére (településtervezés)
-Budapest, XI.kerület az egykori Kinizsi Laktanya rehabilitációs tervezete (településtervezés)
-Balassagyarmati régió, térségi fejlesztési porgram (regionális tervezés)
-Budapest, Erzsébetváros revitalizációs és kulturális fejlesztése
-Budapest, Millenáris park bővítési lehetőségei
-Borsodgeszt, Önellátó tanyasi gazdaságok lehetséges módozatai
-Budapest, Tisztviselő telep digitális felmérése, dokumentálása
-Budapest, Böszörményi és Németvölgyi út épületeinek értékvédelmi besorolása
-Budapest, Kelenföldi pályaudvar, mint intermodális csomópont fejlesztése, bővítése

A munkák között voltak egyéni és teamben végzett feladatok is.

Egyébként a családi építőipari kisvállalkozásban tevékenykedem,
cirka 10 éve, így az építés terén is szereztem némi tapasztalatot.

Hobbiként szereztem még egy Multimédia fejlesztő szakmát is az
egyetem mellett, valamint erősen foglalkoztat a hangtechnika,
kisebb klubok és bandák rendezvényeit szoktam hangosítani.

2. kérdésre: www.hatasalatt.hu

3. kérdésre: A választók majd eldöntik, de nem kívánok gátlástalanul a győzelemre törni, elvégre a sokak által emlegetett fiatalságnak előnye, hogy sok van még hátra! :)

4. kérdésre: Az esélyekről előre nem szoktam nyilatkozni, volt már nem egy
meglepetés a választások történetében pozitív és negatív
értelemben is

5. kérdésre: A városnak párttól függetlenül végre olyan vezetés kellene,
akik képesek távlatokban gondolkodni és lehetőség szerint
képesek és hajlandóak is a csapatmunkára, elvégre nem a
teljes szavazótábor szavaz rájuk, csak egy része! De az elkötelezettség
mindennél fontosabb, még a kormánypártiságnál is! Enélkül
ugyanis, ahogy mondani szokták "megette a fene az egészet"!

6. kérdésre: A munkahelyteremtésre kb annyi esélyt adok, amennyivel most
is "szaporodtak" a munkahelyek, de ez megint csak totó...

7. kérdésre: Képviselőtársam köszöni megvan, eddig még nem adott rá okot,
hogy bármi "rosszat" mondjak róla.

A Bocskai Társasághoz még annyit, hogy többségüket ismerem, nem mind!
Akiket ismerek azokra vonatkozott a korrekt jelző! Ismeretlenekről
meg nem tudok véleményt mondani!



Érdeklődő kérdésére:

Ha felajánlanak egy ilyen állást, természetesen élek vele, a diploma
után gondoltam meg is próbálom hátha akad hely a városban, de
jelentkezésemet indoklás nélkül utasították el. Bár nem lepődtem meg! Végül is "tartsuk helyben" az ifjúságot, főleg a képzetteket! :)

Remélem sikerült mindenre kielégítő választ adnom, de ha van még kérdés, lesz lakossági fórumunk is, valamint polgármester jelölti hírlevél!
Féregirtó (vendég) [2010.09.01., 22:22][válaszolok] #79
A kapocs az MSZP és JOBBIK között Tóth Zoltán.Nyilván rajta keresztül vette fel a kapcsolatot a két párt.Nevezett személy pár évvel ezelőtt az MSZP listáin indult és jó kapcsolatot ápolt a jelenlegi polgármesterrel.Azt is tudjuk hogy a JOBBIK-ra szavazók jelentős része kiábrándult MSZP-s szavazó.
Érdeklődő (vendég) [2010.09.02., 00:47][válaszolok] #80
Ádám! Mégis csak polgármester-jelöltként van jelen ezen a fórumon. Tessék komolyan venni! Nem lehet mindig maszatolós válaszokat adni. Olvassa vissza a hozzászólásait, sehol egy határozott kiállás. Az emberek határozott és egyértelmű véleményt várnak Öntől, hiszen van egy óriási előnye a többi aspiránssal szemben (ami persze egyben hátrány is ): az életkora. Önre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy nem tiszta! (Igaz, ilyen értelemben Koncz Ferencre sem tudnék mást mondani, mint hogy egy rendes, becsületes ember!)
Szóval életkorára való tekintettel tessék egyenesen és nyiltan válaszolni:
1. Kinek örülne jobban: Rónavölgyinénak vagy Koncz Ferencnek?
2. Azt beszélik, hogy a BIT zöld jelzést adott a fidesznek. Feltételezve hogy Ön be fog jutni a testületbe, Horváth Ádám mint ellenzéki képviselő lesz jelen a testületben. Akar-e ellenzéki lenni???? Tudja, az ellenzéki képviselőknek a beletörődés a sorsuk! Jobbikosként egyedül lesz. Vagy inkább összefog az mszp-vel?
Tessék komolyan venni a kérdéseket, mert utólag már nem lesz módjuk az embereknek "MÁSKÉNT" dönteni és ugye a választópolgárokat nem csapjuk be! És azt se fogadnám el válasznak, hogy előre még nem tudhatjuk a választás eredményét. Mert ha a konkrét eredményt nem is tudjuk, de abban mindketten biztosak vagyunk, hogy a polgármester a fent nevezett két ember közül kerül ki. Ugye?
3. Miért indítják Holcman Lászlót Szerencsen? Mert tavaszi eredménye alapján matematikailag esélyesnek látják?
És végül: Ugyan logikailag nem illeszkedik a 4. kérdésem az előzőekhez, de már korábban is meg akartam kérdezni: Tisztában van Ön azzal, hogy milyen feladatai vannak egy polgármesternek?
Várom - számomra még megtisztelő és remélem kellő komolyságú - válaszát!
aggódó (vendég) [2010.09.02., 09:08][válaszolok] #81
Borzasztó ez az eladósodottság és pénztelenség a városban és az intézményeknél! Még a júniusi kajajegyet nem kaptuk meg, s most szeptemberben is aktuális lenne, de most sem lesz semmi. Pedig minden pénztárcából nagyon hiányzik ez a kis plusz (mondjuk nem is kevés, most már összesen 16 ezer ft)
Hádám [2010.09.02., 09:41][válaszolok] #82
Tisztelt Érdeklődő!

Azért szeretném megjegyezni, hogy én vagyok az egyetlen jelölt, aki hajlandó leülni válaszolni nap mint nap a kérdésekre! Ez nem egy teszt, amit most azonnal kell kitölteni! Hiába mondom, hogy igen, én is csatlakozom a többséghez, mint egyedüli, ha ők kizárnak maguk közül... kettőn áll a dolog! Az, hogy a BIT mit csinál, az teljes egészében a magán dolguk! Meg is mondták előre mit fognak, remélem ezen nem lepődött meg! Ha úgy látom, hogy egyik oldal se felel meg, akkor inkább leszek egyedül és hangoztatom választóim véleményét, mintsem "beállok a sorba" és üldögélek négy évig CSENDBEN!

Az se az én tisztem, hogy megjósoljam ki lesz a polgármester! Van aki szereti hallani nap mint nap a nevét, hogy igen, te leszel az, de én nem olyan vagyok! Erre szokták mondani, hogy nyugtával dicsérd a napot!

A 3.kérdésre nem válaszolnék, az az alapszervezet kompetenciája!

Az utolsó kérdésre annyit válaszolnék, hogy igen és feltennék még egy kérdést is... a másik két jelölt fizikatanárként és napközis tanárként vajon tisztában voltak-e a városvezetés rejtelmeivel!?

Valamint a továbbiakban kérnék minden hozzászólót, hogy próbáljon a cikk tartalmánál maradni! Ez egy jobbikos rovat, nem koncz és rónavölgyi vitafórum, főleg nem úgy, hogy jelen sincs a másik két jelölt! Talán pont azért nincs egyiknek se itt bemutatkozó anyaga, hogy elkerüljék a hasonló kérdéseket!

Mindemellett továbbra is szívesen válaszolok bárkinek, ami velem és nem az említett két személy hogylétével kapcsolatos!
szavazó (vendég) [2010.09.02., 11:04][válaszolok] #83
Féregírtónak!
Meg van a kapocs! Éljen!
És mi a kapocs a jobbik és a fidesz között!
rövidhajú (vendég) [2010.09.02., 12:02][válaszolok] #84
Megköszönöm Hádám 78-as válaszát, melyet 72-es kérdéseimre tett.

A válaszok többségében számomra is kielégítőek voltak, de akadt egy kivétel, mághozzá az alábbi:
"- Mit gondol? Mi lenne előnyösebb a városnak az elkövetkezendő 4 évnyi "narancsos és narancsligetes" (nem az én szavaim!) esztendőben? Egy kormánypárti polgármester (Koncz F), vagy egy elkötelezett MSZP-s (Ránavölgyiné)? (véleményem szerint - de majd talán megcáfol - ez sem provokatív kérdés, igaz annak tűnik!)"

Ez nem csak nekem tűnt fel, hanem Érdeklődő a 80-as beírásában is
szóvá tette, igaz, nem olyan lópokrócnak tűnő stílusban, mint én.
Stílus ide, vagy oda, csatlakozom Érdeklődőhöz:
"Mégis csak polgármester-jelöltként van jelen ezen a fórumon. Tessék komolyan venni! Nem lehet mindig maszatolós válaszokat adni. Olvassa vissza a hozzászólásait, sehol egy határozott kiállás. Az emberek határozott és egyértelmű véleményt várnak Öntől"

Amúgy Hádám írja:"Ez egy jobbikos rovat, nem koncz és rónavölgyi vitafórum, főleg nem úgy, hogy jelen sincs a másik két jelölt! Talán pont azért nincs egyiknek se itt bemutatkozó anyaga, hogy elkerüljék a hasonló kérdéseket!"

Csakhogy:
- a két meghatározó polgármesterjelölt személye és tevékenysége megkerülhettelen. Ehez tetszik-nem tetszik igazodnia kell a Jobbik jelöltjeinek is!
- Rónavölgyiné kampányanyagait nem lehet megvitatni, mert nincs neki, sem ezen a honlapon, sem máshol. Csak a Javítókulcs vam (az is MSZP logó alatt, de névtelenül), ami viszont nem véleményt alkot a város ügyeiről, hanem megpróbálja törvénytelen eszközökkel lejáratni az ellenfél jelöltjeit (Koncz, Egeli, Takács, Visi, Korondi). A Lokálpatrióta (vagyis MSZP) jelöltek sem mutatkoztak be, nem tudjuk mik a céljaik, mik a vízióik.
- Konczéknak, vagyis a FIDESZ-KDNP jelöltjeinek van választási kiadványa (már 7 db jelent meg júliustól), ami egyértelműen állást foglal a legfontosabb kérdésekben. Ráadásul a FIDESZ-KDNP jelöltek bemutatkoztak az újságjukban vázlatos életrajzzal, majd részletesebbel is. Leírták, így megtudhattuk, hogy mi a végzettségük, miből élnek, mi a vesszőparipájuk, mit tekintenek legfontosabb céljuknak, küldetésüknek.[...]/> - Mindezzel szemben a JOBBIK jelöltek (Hádám kivételével) nem mutatkoztak be. Nem tudjuk mi a képesítésük (az más kérdés, hogy én kettőnek tudom), nem tudjuk mivel keresik a hamburgerre valót, nem tudhattam meg mik a szeméyles célkitűzéseik önkormányzati képviselővé választásuk esetén. Hangsúlyozm, ezt Hádámtól megkaptuk, de egy-egy lényeges kérdésben szerintem sem nyilvánul meg őszintén, inkább csak maszatol (azt is elfogadom, ha ezt mások másként látják).

S még valami: Koncz F. néha beírogat a fórumba, vagyis a válaszol a vele és a FIDESZ-el kapcsolatos hírekre, feltételezésekre, vádakra mint pár napja is a 65-ös bejegyzésben. A személyét ért vádakra és gyanusítgatásokra más módon is válaszolt írásban (újságjukban), s ha igazak a hírek, úgy jogi lépéseket is tett. Én azt gondolom - jól ismerve őt - amit leírt az egyben az őszinte véleménye is.
Egeli Zsolt (vendég) [2010.09.02., 12:40][válaszolok] #85
Kedves Hádám!
Egyre növekvő élettapasztalatom, s egyre fogyó időm okán meg szeretnélek nyugtatni, amennyiben az MSZP-s polgármester marad,s a Te képviselői helyed kell a koalíció fennmaradásához, úgy a választás éjszakáján kapsz egy telefont, melyben egy széles mosolyú hölgy közli Veled, hogy mégis csak sikerült állást találni számodra, esetleg egy kisebb szolgálati autó is szóba jöhet, sőt barátnőd és Te testvérvárosi látogatásokon töltődhettek fel a napi taposómalomból. Sőt azt is elintézi, hogy a Szerencsi Hírek-ben csak 'felnőtt delegációként' jelenjen meg tudósítás e jeles eseményről. Azt a szöveget ugyanis, hogy csak a város érdekében kér együttműködést az MSZP-s honanya, ugyancsak elrágták már jó néhányan az elmúlt 20 évben, s ki tudja miért a vége mindig az lett, hogy valakinek a valakije állást kapott, korlátlan személygépkocsi-használatot,(direkt) stb, miközben a város érdeke meg egyre hátrébb szorult. Ma egy kátyú betöméséhez hosszú hónapokat kell várni, de lásd az ESZEI-nek jutott 6,3 mFt-ért egy új Skoda Superb. Sőt a kereskedő sem járt rosszul, mert nagyrészt hitellel sikerült ez a beszerzés. Természetesen ez is a város érdekében történt. Ám, ha MSZP-s nagyasszonyunknak nem lesz szüksége a szavazatodra, úgy tanulmányozhatod Mezőzombor, Bekecs, Legyesbénye önkormányzatainak működését, s még Rozsnyó se sok, oda sem fognak meghívni. A szakmaiságodat pedig pillanatok alatt ledarálják, s egyszerű mérnököcske leszel.
Egyébiránt örülnék neki, ha megtudhatnám, hogy a szakdolgozatod milyen témakörben kapcsolódik városunk frenetikus fejlődéséhez, annál is inkább, mert a vár tetőzetén pld. abszolút látszik a karbantartás hiánya, s jó magyar módra előbb megvárják, míg szétrohad, majd jelentős önerő felhasználásával büszkén jelentik, hogy Rónavölgyiné elintézte ezt is, no meg minket.
nem vén róka (vendég) [2010.09.02., 13:25][válaszolok] #86
Tavaly nagy csinnadrattával bejelentették, hogy a vár tetőszerkezetét a Norvég Alapból elnyert pénzből renoválják. Úgy volt hogy nyáron indul a felújítás (a szállodával együtt, melyből diákszálló lesz majd egyszer /unokáinknak talán/), majd őszre halasztották a felújítást, s lám itt az ősz, de még sehol semmi mozgás. A 37-es fantasztikus szegélyköveinek letétele és az út kiszélesítése is nagy falatnak bizonyult, cammogva haladnak. Jó szokás szerint esőben, fagyban fejezik majd be a munkálatokat, hogy nehogy tartós maradjon az útburkolat. Az már hab a tortán, hogy hiába a szegélykő, ha mellette rohad a Gyár út, szégyen az egész városra, ha elmennek mellette a 37-esen haladók, s eleve Miskolc felöl eljutni ide a 37-esen... kátyú, kátyú hátán, s amikor beérünk, már nem nagyon tud meghatni a virág, és a szegélykő.
MMM [2010.09.02., 14:18][válaszolok] #87
85!

Úgy megnézném ezeket a Skodákat. Mondjuk a forgalomba helyezés meg az adásvétel között eltelt időre vagyok kíváncsi. Van egy sanda gyanúm, hogy a bennragadt senkinek sem kellő autókat veszik.
kérdező (vendég) [2010.09.02., 14:45][válaszolok] #88
Én pedig már arra lennék kíváncsi, mi lesz a sorsa a Szerencsi Híreknek, VKKK-nak, stb. s vezetőiknek, munkatársainak, hisz ha váltás lesz, elképzelhetetlen a mostani szemlélet és szellemiség továbbvitele (hálistennek).
Kedves képviselő és polgármester jelöltek! Mik a terveik a városi intézményekkel? Milyen szemléletbeli, szellemiségbeli változásokat szeretnének, ha Önök lesznek a döntéshozók?
Kíváncsi (vendég) [2010.09.02., 14:55][válaszolok] #89
Egeli Úr! Több alkalommal ostorozta már a testvérvárosi látogatásokat. Árulja már el legyen szíves, hogy az elmúlt négy évben képviselőként milyen testvérvárosi küldöttségeknek volt a tagja? Az, hogy a testvérvárosi egyesület tagjaként hová és hányszor utazott, magánügy. Az is érdekelne – mert többször felvetette a szerencsi önkormányzatnál alkalmazott tanácsadókat –, hogy a környező településnél az elmúlt években látott-e el jogászi, jogtanácsosi feladatokat és ezért kapott-e anyagi ellenszolgáltatást? Egyenes válaszát várom tisztelettel.
Vélemény (vendég) [2010.09.02., 15:00][válaszolok] #90
Válogatás nélkül kiebrudalnak mindenkit és jönnek a saját csinovnyikok. Rónavölgyiné helyett Koncz szerepel majd, lásd példaként a Kulcs Magazint. Nagy varászlatra nem számíthatunk a mostani felállásban.
Hádám [2010.09.02., 15:22][válaszolok] #91
Tisztelt Egeli úr! Nagyjából egyetértek az elmélkedésével! Ez sajnos így működik nálunk... Van, aki elfogadja a júdáspénzt, van aki nem... ez nem mindegy! Lásd a mindenki által ismert CSB esetet! Egyébként Önök így tennének, ha egyetlen képviselőn múlna a többség? Akik ismernek, tudják, hogy ragaszkodom az elveimhez! Akik meg nem azok meg magukból kiindulva mondanak véleményt rólam!

A diplomamunkám sajnos pont Szerencs frenetikus hanyatlásának eredménye, ugyanis így jött létre egy "szabad, tervezhető" terület, jelesen a cukorgyár telke, amire készült a terv. A folyamat alapköve egyébként a megyei rendezési terv irányadásainak felhasználásával lett lerakva. Az volt a kiinduló pont a tervezésnél, valamint bővítettem saját elképzeléseimmel és így kerekedett ki a végén a végleges koncepció. Azt mondom, bár ne ezzel a területtel kellett volna foglalkoznom, de akkor is lett volna más szerencsi alternatíva, mivel mindenképpen városunkról akartam készíteni a tervet.

Tisztelt rövidhajú!

Hamarosan mindenki meg fogja kapni a részletes bemutatkozását is a többi jelöltnek! Sajnos anyagilag messze elmaradunk a többi jelölttől, így nem áll módunkban heti rendszerességgel 3000-4000 példányban színes szórólapokat kiadni (ami ugye mégis csak több százezer, ha nem millió forint... ez azért jóval több mint a gazdanapokon összegyűjtött 115 ezer forint adomány az árvízkárosultaknak... érdekes nem? )

Ha annyira kíváncsiak a pontos válaszomra, akkor elmondom, hogy valószínűleg megadnám az esélyt azoknak, akik még "nem bizonyítottak" a vezető szerepben, de nem feltétel és ész nélkül! DE most már én is elvárom Önöktől, hogy nyilatkozzanak! Amennyiben esetleg úgy alakulna, hogy a "biztos 2 esélyes" közül mégis csak a 3. lenne a befutó, úgy támogatnák-e vagy szándékosan ellehetetlenítenék? Mert ugye erre senkitől se kaptam választ! Csak, hogy a választók is tisztán lássák mennyire a városért tevékenykednek!
Féregírtó (vendég) [2010.09.02., 15:31][válaszolok] #92
83-as szavazónak!
Ön szerint mi?Mert szerintem semmi,sőt a JOBBIK irodája Tóth Zoltán házában lesz kialakítva,jelen állás szerint.(Rákóczi 44.)
Érdeklődő (vendég) [2010.09.02., 17:55][válaszolok] #93
Ádám! Az Ön részéről bilieffektus, hogy itt jobbikos polgármester lehet. Higgye el, nem érdemes a gondolattal sem eljátszani, hacsak valóban nem játék ez az egész az Ön részéről. Semmi esélye sincs. De amit a #85-ös hozzászóló írt, annak nagyon nagy esélye van és nagyon komoly dilemmát okozhat majd Önnek. Érdemes rá felkészülnie. Annyira életszerű, hogy mintha már meg történt volna egyszer valakivel. Vagy pont az ellenkezője? 2006-ban a választás éjszakáján a fidesz részéről sokan hangoztatták, hogy a BIT-tel megnyerték a választást (igaz, mszp-s polgármester lesz, de nem sokáig). Aztán lett, ami előre prognosztizálható volt. Megtörtént a nagy összeborulás. Jól emlékszem a történtekre Zsolt?
kérdező (vendég) [2010.09.02., 20:01][válaszolok] #94
Amúgy észrevehetően lenyugodtak a kedélyek, már nincs nap mint nap utalgatás, célzás, burkolt fenyegetés a munkahelyen kopogtatócédula ügyben. Biztos összejött az a 82 fecni(ha jól tudom, ennyi szükséges). Ha ezt már az elején tudtam volna, nagyot röhögtem volna a bizonyos jelölt szemébe, mondván, nevetséges, ha még ennyit is csak zsaroló hangnemben tud összeszedni. Abban azért biztos vagyok, hogy az ilyen tisztességtelenül összegyűjtött cédulák teljesen máshova helyezett X-eket fognak eredményezni szavazáskor :) Előre látom, hogy le fog hervadni a most még flegma arca egyeseknek.

Az eü-témához visszatérnék, mert most mondták a híradóban, hogy minden második ember akkor érzi biztosnak a megfelelő orvosi ellátását, ha hálapénzt ad. "Zsarolva" érzik magukat a betegek. Nem, nem jó kedvében adja oda a nénike, bácsika az 5-10 ezrest, mielőtt még kiváltaná ugyanennyiért a gyógyszerét, tudva, hogy abban a hónapban már csak parizert eszik... Saját bőrükön tapasztalják meg az emberek, hogy ez így működik. Ennek köszönhetően csak tavaly 32 MILLIÁRD Ft vándorolt a zsebekbe ilyen módon, felfordul az ember gyomra... És még sztrájkolnak a magasabb fizetésért. Akkor az mit tegyen, aki csupán a havi fix-ből él, s nem tömik a zsebét utolsó bankóikkal az ügyfelek? Lője ki magát az űrbe?
Valaki (vendég) [2010.09.02., 20:38][válaszolok] #95
Azt nem értem, hogy rövidhajú hozzászóló miért nem névvel vállalja, amit itt leír. Stilisztikailag nagyon hasonlít valakire, akit rég nem tisztelhettünk itt a fórumon...
Akkor a nevét adta hozzá...
Érdeklődő (vendég) [2010.09.02., 21:01][válaszolok] #96
Személyeskedés nélkül kérdezném: a #95-ös hozzászólómak mi a keresztneve? Mert a Vezetéknevét már tudjuk: "Valaki". (a keresztveve esetleg : "vendég"?) Ugyan már elvtársak, addig nem számít a név, amíg valamelyik nyomozóhivatal nem kéri ki a portál üzelemtetőjétől. Jól tudom, Gábor????

Egyébként javasolnám Nagy Gabinak, hogy nyisson egy új lehetőséget, ahol a három polgármester-jelölttől lehet kérdezni és majd meglátjuk, hogy ki vállalja be a "közszereplést". Ez akár lehetne online is. Érdekes elő-közmeghallgatás alakulhat ki. Nosza! Mit szólsz hozzá?
Vendég (vendég) [2010.09.02., 21:11][válaszolok] #97
Ha már az utazásoknál tartunk, ha jól emlékszem, dr. Egeli Zsolt is benne volt a Dániába úgynevezett szalmatüzelésű erőművet meglátogató csoportban. Kérdezném, mi olyat látott, ami ennyire a szerencsi erőmű ellenségévé tette? Köszönöm válaszát.
Sármásy Marianna [2010.09.03., 00:01][válaszolok] #98
Tisztelt Fórumtársak!

Csatlakoznék néhány hozzászólóhoz, ez a cikk a Jobbik jelöltjeiről szól, ne itt dobálják a sárt egymásra a nagy pártok szimpatizánsai!

Mint Ádám diplomamunkájának olvasója, sok megszívlelendő tervet ismerhettem meg. Olyan terveket, amik nagyban elősegíthetik Szerencs gazdasági fellendülését, munkahelyek létesítését nem külső multicégek idecsábításával, hanem a helyi lehetőségek kiaknázásával.

Soha nem gondolnám, hajlandó lenne egy állásajánlatért "eladni" magát. Ám luxusnak tartom, városunk vezetősége - hangzatos szavai ellenére - nem él a lehetőséggel itt tartsa fiatal szakembereinket. Élek a gyanúval, nem Ádám az egyetlen szerencsi fiatal, aki nem kapott itt állást, pusztán azért mert nem állt be az elvtelen "csókos" táborba. Helyettük sok képzettség és főleg tudás, rátermettség nélküli, ám hajbókoló gerinctelen ember ül hivatalában.

Hiszem, a Jobbik képviselői vállalni fogják - Koncz képviselő úr szavával - a "balhét", ha törvénytelenséget látnak a város gazdálkodásában. Nem csak kampányidőszakban jut eszükbe, ez vagy az a határozat nem felel meg a hatályos törvényeknek, jogszabályoknak, hanem akkor, amikor ez a tudomásukra jut.
E témánál komoly aggályaim vannak, ha nem tettek meg mindent, hogy feltárják a törvénytelenségeket, pedig tudtak róla, akkor bűnpártolást követtek el, ha viszont nem volt törvénytelen, akkor kampányidőszakban is rágalmazás valamiről ezt nyíltan leírni egy széles körben terjesztett szórólapon.
Fülöp Sándor [2010.09.03., 07:08][válaszolok] #99
Tiszteletem mindenkinek, véleményezőnek, ellenvéleményezőnek egyaránt!

Jómagam Mosonmagyaróváron születtem, egy közösségi oldalon lefolytatott beszélgetésből kiindulva vagyok most itt, s leszek a közeljövőben továbbra is. Úgy gondolom, az itt elhangzott kérdések nem csak Szerencset érintik, ha nem nézzük a neveket, bármely más város, vagy település érintett lehet, és érintett is.

Érdeklődve olvastam el MINDEN hozzászólást... És úgy látom, ahogy mindenhol kis hazánkban, úgy itt is csak az egymás lehúzásáról, földbe döngöléséről szól minden, lehetőség szerint még azelőtt, hogy egyáltalán talpra tudjon állni az illető! Így sokkal könnyebb, ugyanis.
JOBBIK-MSZP kapcsolat? Megspékelve egy lehetséges JOBBIK-FIDESZ kapcsolat lehetőségével? Ugyan már! Emlékszik még valaki az MSZMP-re? Ahol a magyar hajóban még egy irányba evezett a sok-sok elvtárs? A rendszerváltással aztán eltűnt egy betű ebből a névből, s vele együtt az egyik legfontosabb tényező, a MUNKÁS, illetve az ő érdekeinek képviselete. Vesszőparipám a gondolat, hogy munkásaink nélkül a sok „finom úr” odafenn csak mosolyoghat egymásra maximum. Mert munkásaink, akik tudnak, akarnak dolgozni, elhúznak Ausztriába, Hollandiába, Angliába, bárhová, csak fizessék meg szaktudásuk! És mi megy itthon? Nem sárdobálás ez, kérem! Szardobálás! Mint az állatkertben a csimpánzok. Pedig ebből állítólag már az evolúció kiemelt minket!

Az uraknak odafenn észre kellene végre venni, hogy ez a hajó még mindig ugyanaz a hajó, csak az irányt változtatják 4-8 évente az ellenkezőjére! S mi a vége? Egy helyben toporgunk!

Anno, 1998-ban, mikor a FIDESZ először került hatalomra, akkor még én is örültem neki. Végre, friss, fiatal vér, nincs beléjük nevelve az „átkos” rendszer mentalitása, talán lesz végre valami változás is… És nem lett. Ugyanis az nem jutott eszembe, hol is tanulták ezek az emberekék a szakmát, kik voltak mestereik.

„Tőlem jobbra már csak a fal van” – így nyilatkozott nem oly rég Orbán Viktor, saját jobboldaliságára utalva ezzel. Hát remélem is, hogy így van! Legyen, mibe verje a fejét látva az egyre több radikálisan gondolkodó fiatalt, ha egyáltalán eljut odáig, hogy ennek az okát, a valós okát felfedje magának! Mert a JOBBIK, a Gárda, a várható terrormegmozdulások nem az ok, hanem az okozat! És itt nem párhuzamot vontam a három közt; ellenük megy most legjobban az uszítás! Vajon miért? Hogyhogy nem volt soha ekkora ellenpropaganda, míg egymást váltogatta a két nagy párt? S ha már itt tartunk, honnan veszi a sok elvakult MSZP/FIDESZ/LMP(SZDSZ) párti, hogy ha eddig nem, majd most fordul az ország szekere? Miért nem fordult az elmúlt 20 évben?

Ébredj MAGYAR! Együtt, egy-emberként, EMBER- ként kellene végre a szebb jövőn munkálkodni, nem egymás farkasaként!
Oszt jónapot (vendég) [2010.09.03., 09:10][válaszolok] #100
99-es!
Ahhoz nem kellet volna ilyen nagyívű eszmefuttatás hogy eljusson jobbikig.
Van a dolognak valami diszkrét bája,hogy 8 év MSZP kormányzás után a JOBBIK mindent a FIDESZen kér számon.Szánalmas ezzel a dumával,amikor helyben a JOBBIK az MSZPvel tárgyalgat.Oszt jónapot!
móricka (vendég) [2010.09.03., 09:45][válaszolok] #101
A lényegről ne felejtkezzünk el:
2014-ig Fidesz kormányunk lesz valószínűleg.:D A város fejlődése szempontjából nézve nem lenne előnyös egyik ellenzékben ülő polgármester sem. Ezt érdemes mérlegelni ha valaki tényleg a földön jár és felül tud emelkedni pártnézetein és esetleges személyes ellentétein!
Igazábol megint úgy érzem hogy nincs jó választási alternativa ezért a legkisebb rosszat választom majd!
Tudom , tudom Debrecen este...(1000-böl 1)
szavazó (vendég) [2010.09.03., 09:50][válaszolok] #102
Tisztelt fórumozók!
Szemezgetés a Zempléni Kapu kiadványból:
„Hiszen a város honlapján sem teszik közzé teljes
körûen a megbízási szerzõdéseket, de azok jogszabályban
meghatározott adatait sem közlik: az ún. Üvegzseb törvény
15/B § szerint a vonatkozó szerzõdések tárgyát, a szerzõdés
értékét, idõtartamát, stb. is nyilvánossá kellene tennie az
önkormányzatnak” (Zempléni Kapu 2010 július 14)
„Többször leírtuk már, nagy számban alkalmaznak az Önkormányzatnál szakértőket és tanácsadókat, egyenként évi több millió forintért. Hiába tagadják, hiába nem teszik közzé a jogszabályok által előírt adatokat ezekről a rejtélyes támogattottakról…” Zempléni Kapu 2010. augusztus 25

Kérdésem a következő: történt-e a jogsértés miatt feljelentés? Ha igen, hol és mikor? Ha nem, miért nem?
helyzetjelentés (vendég) [2010.09.03., 10:01][válaszolok] #103
Azok, akik már most, jelöltként nem tartják be a nyilvánvaló törvényi szabályozásokat (városi alkalmazottakat utasítanak, hogy munkatársaktól vagy a városban cédulát gyűjtsenek), szóval azokról ki hiszi el, hogy hiteles, tisztességes módon politizálnának majd megválasztásuk esetén. És még csak észre sem veszik, milyen pillanatok alatt játsszák el a bizalmat.
Fülöp Sándor [2010.09.03., 11:24][válaszolok] #104
#100: Viszont Ön, látom, csak addíg jutott el. Pedig azt hiszem, ha lényeget óhajt keresni, azt legalul keresse! Az utolsó mondatban! "Oszt jónapot!"
Oszt jónapot (vendég) [2010.09.03., 12:38][válaszolok] #105
104-es!
Úgy látom ön is csak a végére jutott,amit közbe írtam azt nem cáfolta.A magyar emberek már felébredtek ezért szavaztak áprilisban a FIDESZre.
ttt (vendég) [2010.09.03., 12:50][válaszolok] #106
Tisztelt Sándor, ne szegje kedvét az ilyen ízes magyar fórumozók hozzászólása Írjon, vitázzon itt bátran, örülünk minden kulturáltan megfogalmazott véleménynek.
Egeli Zsolt (vendég) [2010.09.03., 12:51][válaszolok] #107
Tisztelt Fórumozók!
Mivel egy dugulás elhárításán ütközünk, ezért összevontan válaszolnék. 2007. februárjában Nyárádszeredán, míg az év áprilisában Luxemburgban jártam, az első utazásról saját kezüleg írtam cikket, a másodikról pedig korrekt tájékoztató jelent meg névvel, címmel, stb. Dániában egy villámlátogatás során a környékbeli polgármesterekkel, jegyzőkkel, s képviselőtársaimmal láthattam a 10 megawattos szalmatüzelésű erőművet, melyben egy műszakban 7, azaz hét ember dolgozott. Délután 2-kor kulcsra zárták az üzemet, s az automatika vitte tovább, mint ahogy délelőtt is. Éppen ezért nem az erőmű ellen, hanem azon népbutítást tartottam felháborítónak, hogy 150, majd 400 munkahelyről tirádáztak a helyi népboldogítók. A speciális szalmabálákat egy erre vállalkozó farmer, mint nagykereskedő vásárolta fel, s adta tovább 32 km-en belül az üzemnek. A föld legnagyobbnak tervezett szalmaerőművét nem így, hanem a lakosság széles körének bevonásával kellett volna megismertetni, elfogadtatni, s őszintén bevallani, hogy nem lesznek kamionos alkalmazottak, hanem azt is vállalkozók végzik, s csak azért senki nem fog búzát vetni, hogy a szalmáját elégethessék. Dániában a keletkezett hulladékhővel két Szerencs nagyságú város távfűtését oldották meg. Nálunk pedig a levegőbe akarták engedni, illetve bedobták a köztudatba, hogy majd valaki épít egy 150 főt foglalkoztató kertészetet. A 11 darabosra tervezett erőműláncból egy sem épült meg, most már tudom, hogy Koncz Ferenc és kisebbségi társai akadályozták meg Révközberencsen is e pénzügyi háttér nélküli beruházást. Szakolyban (Nagykálló mellett) szép csendben megépült a 20 megawattos biomassza erőmű, s Romániából is hoznak át fahulladékot. Szakmai kérdésekből politikaiakat csináltak, s az MSZP-n belüli megosztottság megakadályozta, hogy a BHD megkapja a 20 milliárdFt-os hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól.
egy magyar (vendég) [2010.09.03., 12:54][válaszolok] #108
Kedves 105-ös! Ön kit tart magyar embernek? Mert a szavazásra jogosult magyar állampolgároknak a FELE NEM a Fideszre szavazott. Nézze meg a választási iroda honlapján a számokat! A parlamenti 2/3 már az aránytalan választási rendszerünk következménye. Az pedig egy külön témát megér, hogy akik a Fideszre szavaztak, azok közül sokan azért, mert elegük volt az MSZP ámokfutásából és elhitték, hogy nincs ellene más alternatíva. Sokan pedig azért, mert az erősebbhez húzás mindig jelentősen befolyásolja az eredményeket, az emberek szeretnek nyerni. És meg is érkeztünk, Ön szerint Magyarország lakosságának csak kb 1/3 része magyar! Majd nézze meg jövő év elején, milyen kicsire fog olvadni a Fidesz jelenleg mérhető támogatottsága, de akkor már Ön sem fog itt írogatni, hanem a "pártatlan csendestöbbség" soraiban fog lapítani, ahogy most az MSZP volt véresszájú szimpatizánsai teszik...
Sármásy Marianna [2010.09.03., 15:13][válaszolok] #109
Erre számítottam....:(

Éjszaka egy országos, országhatárokon átívelő nemzeti oldalon beszélgettünk, így került szóba Szerencs független fórumoldala. Egyik ottani tagtársam jött ide, hogy saját maga bizonyosodjon meg, milyen is egy kisváros "szellemi" vitája országunk másik végén.

Így Sándor pontos képet kapott arról, milyen hatalmas "idegeskedés" alakult ki, ahogy egy fiatal értelmiségi jelentkezett a "régi, tapasztalt, hagyományos" jelöltek közé. Mivel személye ellen csak fiatalságát tudták felhozni - ami ugye nevetséges, mint jellemhiba -, így itt is másfelé terelték a gondolatokat. A két nagy "pocskondiázása" folyik itt is főleg.

Köszönöm kedves fórumtársak, sikerült bemutatkozni ezen a téren is városunknak.
olvasó (vendég) [2010.09.03., 17:45][válaszolok] #110
Tisztelt Egeli Zsolt úr!

Milyen volt közös utazáson részt venni Kalina úrral Luxemburgban? Ha jól tudom, Önök nem igazán szívlelik egymást. Mi az ellentét gyökere, forrása? El tudja képzelni Kalina urat képviselő társának?

Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kiváncsi 89 (vendég) [2010.09.03., 18:04][válaszolok] #111
Tisztelt Egeli úr!
Köszönöm az utazásokkal kapcsolatos válaszát és remélem sikerült a dugulás elhárítását megoldania. Az összevont válaszában azonban környező településeken esetlegesen végzett megbízásaival kapcsolatos érdeklődésemre – feltételezem, hogy véletlenül – elfelejtett válaszolni...
szavazó (vendég) [2010.09.03., 18:17][válaszolok] #112
Újra megkérdezem, hátha....

Szemezgetés a Zempléni Kapu kiadványból:
„Hiszen a város honlapján sem teszik közzé teljes
körûen a megbízási szerzõdéseket, de azok jogszabályban
meghatározott adatait sem közlik: az ún. Üvegzseb törvény
15/B § szerint a vonatkozó szerzõdések tárgyát, a szerzõdés
értékét, idõtartamát, stb. is nyilvánossá kellene tennie az
önkormányzatnak” (Zempléni Kapu 2010 július 14)
„Többször leírtuk már, nagy számban alkalmaznak az Önkormányzatnál szakértőket és tanácsadókat, egyenként évi több millió forintért. Hiába tagadják, hiába nem teszik közzé a jogszabályok által előírt adatokat ezekről a rejtélyes támogattottakról…” Zempléni Kapu 2010. augusztus 25

Kérdésem a következő: történt-e a jogsértés miatt feljelentés? Ha igen, hol és mikor? Ha nem, miért nem?
Tisztelt jelenleg ellenzéki képviselő urak válaszolna valaki?
Köszönöm!
egy másik szavazó (vendég) [2010.09.03., 19:16][válaszolok] #113
Kedves szavazó!

Ön legalább olyan jól tudja, mint az "Egeli Zsolt" néven hozzászóló, hogy a jogszabály a fenti idézet szerinti kötelezettséget minden önkormányzat számára előírja. Ha jogsértés történik ez ügyben, akkor nem az a módja, hogy feljelentik az önkormányzatot. Az önkormányzatok törvényességi felügyeletét - a regionális államigazgatási hivatalok felállásáig - a Megyei Közigazgatási Hivatal látta el. Az előző kormányzat ezt a hatáskört elvette a közig. hivataltól.
Másrészről ha megnézi a magyarországi települési 9nkormányzatok honlapjait, akkor tapasztalni fogja, hogy a több, mint 3000 önkormányzat közül a 98%-uk hasonló "jogsértést" követ el.
Harmadrészt az önkormányzat működésének jogszerűségéért a jegyző felelős.
Vagyis rossz helyen kopogtat. A feljelentés hiányának felvetése abban az esetben lenne jogos, ha a "jogsértést" tudatosan követték el. Abban az esetben, ha valamelyik döntéshozó utasítást adott volna az apparátusnak, hogy a jogszabályi előírásoknak szándékosan ne tegyen eleget. Ezért a kérdés ilyen módon való felvetése nem korrekt. Ha viszont Önnek tudomása volt róla, hogy a képviselő úr kérte az érintett adatok nyilvánosságra hozását, és ennek jegyzőkönyvi bizonyítéka is van, akkor Önnek kötelezettsége lett volna az érintett hatóság felé ezt jelezni. Ön megtette?
Érdeklődő (vendég) [2010.09.03., 19:27][válaszolok] #114
Ugye nem gondolja komolyan, Marinna?
Ön szerint miért kérdeztem Ádámtól a #6-os hozzászólásommal? Pont azért, ami történt. Vihart kavart, vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy kicsit megmozgatta az embereket.... Ennek Ádám csak örülhet, hiszen enélkül még mindig csak a "Hajrá Ádám, szurkolunk neked!" típusú hozzászólások jöttek volna, amíg be nem kerül a topic az archivba. De még mielőtt az a vád érne, hogy "nagyképű bunkó" vagyok, én örülök neki, hogy eljutottunk a 100. hozzászóláshoz, ugyanis azon kívül, hogy meg akartam ismerni ezt a fiatalembert, az volt a célom, hogy idehozok egy pár embert, mondja el a véleményét és legalább 100 hozzászólás legyen itt is. Szerintem sikerült.
Ádám! Mint képviselő is rengeteget tud majd tenni a városáért, ha nem adja el magát. Figyelni fogom a képviselői munkáját.

Visszatérve Fülöp Sándor hozzászólásához: Az első felével egyet tudok érteni, talán még magam is írhattam volna. De sajnos a hozzászólásának második fele a jobbikos csalódottságot tükrözi. Igaz, nem az a tipikus csalódott mszp-s vélemény, hanem inkább az elégedetlen jobboldali.
Kedves Fülöp úr!
Lehet szapulni a multat, Orbánt "patás ördögnek" láttatni, de egy biztos: ennek az országnak jelenleg nincs más választása, csak a fidesz. Ugyanis az mszp már mindent megtett, amit tehetett. Meg lett az eredménye. A jobbik pedig nagyon gyenge, és ebben a gárda-csapdából nem akar kilépni. Foggal-körömmel rgaszkodik hozzá. Pedig már veszett fejsze és ezt meg kellene érteniük.
Az utolsó mondatával nagyon egyet tudok érteni, akár egy "wass alberti" idézet is lehetne. Csak tudja, szegény is nagyot csalódott, mert hitt az emberi jóságban és hogy a magyarok képesek a jóra. Tévedett. Sajnos. Mert a magyarokat a társadalmi igazságosság nevében az elmúlt 60 évben nagyon megosztották. Csak hogy - Hofi után szabadon - az igazságból elveszett az 'i'.
Vendég (vendég) [2010.09.03., 21:08][válaszolok] #115
Egeli úr, erőműügyben szokása szerint mellébeszél. Az elmúlt négy évben egyetlen egy olyan nyilatkozatot sem hallottunk, sem az ő, sem a FIDESZ-es barátai részéről, hogy nem hisszük el ugyan, hogy ennyi munkahelyet teremt, de támogatjuk a beruházást. A dániai erőműben szerinte 7 ember dolgozik, amit én nem hiszek el, de nekünk, szerencsieknek, ha valóban ennyi is, úgy gondolom nem rontana a munkanélküliségi helyzeten. Írja Egeli úr, hogy a dániai erőmű két Szerencs nagyságú várost fűt és kifogásolja, hogy a Szerencsi Erőmű mellé nem készült hulladékhő-hasznosítási terv. Nos azzal, hogy megakadályozták az erőmű építését, Szerencsi távfűtéssel való ellátásának a lehetőségét is elvették a várostól. Igaza van abban, hogy a szakolyi erőmű szép csendben megépült, senkinek nem volt ellenvetése és most mindenki élvezi a hasznát. Miről is beszélek?

"Az 55 dolgozót foglalkoztató bioerőművet faaprítékkal, fűrészüzemi és mezőgazdasági hulladékokkal fűtik, s az energianövények termesztésével mintegy 200 agrárvállalkozónak teremtenek munkahelyet. Emellett az úgynevezett hulladékhő hasznosítására 35 hektáros kertészetet hoznak majd létre, további 250 környékbeli lakosnak biztosítva rendszeres foglalkoztatást."(forrás MTI)
Tehát a szakolyi erőmű nem egészen feleakkora, mint a tervezett szerencsi, két erőművi blokk, ahogy a szerencsi felépülne, majdnem kétszer ennyi dolgozót alkalmazna, tehát reális az eredetileg leírt dolgozói létszám. Úgyhogy a lakók félrevezetése inkább Önökre jellemző.
Önök ennek a közel száz konkrétan az erőműben dolgozó ember munkalehetőségét elvették. Elvették a környéken élő gazdák többletbevételhez való jutását, és elvették több száz,túlnyomórészt szakképzetlen ember, munkához jutásának a lehetőségét.
Sármásy Marianna [2010.09.03., 21:43][válaszolok] #116
Kedves Érdeklődő!

Sajnos komolyan gondolom. Már rég nem a Jobbik jelöltjeiről, terveiről, programjáról beszélgetnek itt fórumtársaink, hanem más pártokról.

A pletykákról pedig annyit, ha gondolkodna bárki azonnal rájönne, a jelöltállítás szavazások sokkal hamarabb történtek, mint a polgármester asszony meghívása.
Most írjam az, tegnap éppen azt beszélték a faluban, Koncz képviselő úr is szeretne találkozni a Jobbik polgármesterjelöltjével? Lehet, igaz, lehet nem. Miután nem hiszem, valami "titkos" megbeszélés lenne, így tájékoztatást fogunk kapni arról is.

Ha egy jelölt szóba áll egy másik jelölttel - ha csak egy rövid beszélgetésre is -, miért jelentené azonnal a politikai "összeborulást" vagy alkut?
Ma éppen Orbán miniszterelnök úr fogadta a Jobbik egyik képviselőjét. Ugye senki nem gondolja, Orbán Viktor Jobbikos lett?

Ami személy szerint nekem nagyon fáj, a választók nagy része, magánéleti zaftos pletykákra vágyik, sokan ki is használják ezt. Nem arról beszélgetnek, ki milyen programmal indul, ki mit tett meg korábbi ígéreteiből, hanem arról, ki, kivel csalja házastársát, sőt még pontos adatokkal is tudnak szolgálni, ki, kit vert meg az állítólagos házasságtörők közül. Ne csodálkozzon senki azon, ha ritkán lépek ki otthonomból, kevés emberrel tartok baráti kapcsolatot, megválogatom, kit hívok meg otthonomba.

Az emberi jellem nem a rossznak kellene, hogy örüljön, hanem annak, ha mással is valami jó történik.
Sármásy Marianna [2010.09.03., 21:52][válaszolok] #117
Kedves Vendég!

Ha figyelte volna az évek óta tartó vitasorozatot az erőműről, akkor tudná, hogy Egeli úr, a FIDESZ képviselői, és Koncz Ferenc azon az állásponton volt, egy kisebb erőművet támogatnának. Indokaikban ezerszer elmondták, leírták ezt.

Képzelje, éppen ebben a témában a Jobbik és a FIDESZ ugyanazt az álláspontot képviseli.

Ideidézi az energianövények 200 agrárvállalkozónak teremtenek munkahelyet. Tudja-e, meddig? Tudja-e hány év alatt lesz a kiváló minőségű termőföldből sivatag? Meg tudja mondani, milyen kultúrnövényeket, élelmiszer alapanyagokat, vagy energianövényeket lehet termeszteni sivatagban?

Kérem, győzzön meg, minderről pontos tudományos ismeretei vannak!
egy másik vendég (vendég) [2010.09.03., 21:55][válaszolok] #118
Többször elolvastam a hozzászólását, mert egyszerűen nem hittem el, hogy ilyet valaki leír. Mintha egy focimeccs végén a vereséget szenvedő csapat a bekiabáló szurkolókat okolná, hogy kikaptak. Szörnyű!
Érdeklődő (vendég) [2010.09.03., 22:23][válaszolok] #119
Kedves Marianna!

Amit most írt, azzal minden szerencsit mnősít. Ne általánosítson! Egyik részére igaz az állítása, és van akire nem. Sajnos ilyen világba élünk, ez az elmúlt 20 év termése: a médiából csak negatív híreket lehet hallani. Én sem örülök neki, mert közösségromboló hatása van.
Abban vitatkoznék Önnel, hogy itt szellemi vita folyna. Nem! Most itt kőkemény, a sorsunkat befolyásoló választási harc folyik. Persze mindenki a maga stílusában tud csak vitatkozni és harcolni. De nem vitás, itt küzdelem folyik, mert nagy a tét. Nagy a tét, ezért születnek ilyen hozzászólások, mint a #115-ös, mert biztos a hozzászóló számára is nagy tétje van a választásnak. És nagy a tét a többi itt élő számára is, hiszen egy vagyontalan, alapjaiban eladósodott város ellenzéki vezetéssel halálra van ítélve. Az út, amelyet az elmúlt évek kijelöltek számunkra, nem csak nekünk, hanem gyermekeink - és lehet, hogy az unokáinknak is - elképzelhetetlenül nehéz lesz. Nem látszik, hogy a város a következő években miből fogja finanszírozni az adósságát. És úgy vélem, erre nem megoldás az erőmű. Ehhez egy erőmű is kevés.
Visszatérve Ádámra. Nem ismertem, és szeretném tudni, hogy méltó-e a szavazatomra. A legjobban úgy ismerhető meg egy meber, ha kérdezünk tőle. A válaszai minősítik. Aztán vagy van bizalom, vagy nincs. Ha bizalmat szavaznak neki az emberek, akkor majd a tettei is minősíteni fogják.
Ezért javasoltam a portál üzemeltetőinek, hogy legyen olyan topic, ahol mindhárom jelölttől egyszerre lehet kérdezni. Aki nem fogadja el a meghívást, azzal máris minősíti önmagát és megmutatja a viszonyát az itt beszélgető/vitatkozó emberekhez. Támogassák a kérésemet!
Sármásy Marianna [2010.09.04., 01:59][válaszolok] #120
Kedves Érdeklődő!

Minden szerencsit? Általánosítanék?

Választók nagy része, kevés emberrel tartok baráti kapcsolatot, megválogatom....Erre gondol?

Ne haragudjon, de a választási harc szellemi vita, hiszen - szerencsére - nem verekedés, késelés van. Ha jobban tetszik, akkor szellemi harc.

Nem vagyok biztos, az ellenzéki vezetés van halálra ítélve, hiszen az elmúlt 8 évben kormánypárti vezetés volt, látjuk az eredményét. :(

Nagyon fontos problémát vet fel: miből fogja a város finanszírozni az adósságát? A Jobbik már régen több megoldást vetett fel országosan is erre. Legelőször is át kell nézni, miből is tevődik össze ez az adósság. Mennyi az az összeg, ami a hitelekből valóban a város érdekeire került felhasználásra, és mennyi tűnt el. Itt már sok észrevétel volt arra is, mi mennyiből valósult meg, mit építettek, majd bontottak, stb.

Persze, majd erre jön a reagálás, a Jobbik megint ártatlan embereket szeretne elszámoltatni. Ne feledjük, a hatalom, a pozíció felelősség is, ami számon kérhető bárhol a világon. Nem tudom, hányan vannak itt, akik, akiket a főnökük, az adóhivatal nem számoltat el?

Igen, a jelöltektől kérdezni kell. Ám nem hiszem jelölttársairól, hanem az ő elképzeléseiről, terveiről, személyéről.

A három jelölthöz feltehető kérdés topicot jó ötletnek tartom. Egyetértek, ugyanazon kérdésekre adott válaszokból ki-ki eldöntheti a neki kedvezőt. Támogatom kérését!
Bízom benne, végre városunkban is megszervezhető egy ilyen vita, mert korábban soha nem jött létre, pedig voltak kezdeményezések. Sajnos az egyik éppen a polgármester asszony miatt hiúsult meg, az országgyűlési választások előtti hármas vitára pedig Koncz Ferenc nem volt hajlandó kiállni.
Érdeklődő! (vendég) [2010.09.04., 08:21][válaszolok] #121
Kedves Marianna!

Igen, a "választók nagy része" nekem már általánosításnak hatott, de lépjünk túl rajta. Igaza van, nem azt írta, hogy az "összes szerencsi".
Én nagyon örülnék annak, ha a választási harc szellemi vita lenne. Akkor a jelöltek leülnének egy nagy terembe, vagy odaülnének a számítógépük elé, a "jelen lévő" emberek meghallgatnák a programjaikat és kérdéseket tehetnének fel. Ezt le lehetne bonyolítani max. egy hép alatt, nem kellene ennyi időt és pénzt elpocsékolni. És talán nem lenne ennyi mocskolódás sem, hiszen a legtöbb ember szemtől szembe másként viselkedik, mint amikor a másik nincs jelen és nem kell a szemébe nézni.

Adósságkezelés: Ön(ök) tudják hogy a városnak mennyi adóssága van, a hiteleket milyen feltételekkel vették fel az elmúlt 8 (illetve 20) évben és a kamatok valamint a tőketörlesztések hogyan terhelik a következő évek költségvetését? Szerintem az emberek zöme (és én itt most merek általánosítani!) nincs tisztában azzal, hogy mi várható a következő években. Az erőmű ebből (és csak ebből) a szempontból hozott volna részmegoldást, hiszen az onnan befolyó helyi adó lett volna az adósság törlesztésünk fedezete. Csak hogy az erőmű már csak okozat. Az ok: az öncélú és tudatos csokoládégyár és cukorgyár leépítés. Ezek szövevényes felelősségi rendszerét kibogozni szinte lehetetlen. Ki mit tehetett volna a bezárások ellen és mit tett.
Hogyan képzeli el a jobbik a számonkérést? A magyar közjogi berendezkedésben az embereknek 4 évente van joguk a véleménynyilvánításhoz (a népszavazást leszámítva, de erről majd később), ezen kívül bárki feljelentést tehet, ha jogszabályba ütköző cselekedetet tapasztal. Az önkormányzat működése és gazdálkodása nyilvános , eddig is bárki bármilyen dokumentumba betekinthetett volna. Megtették? Ha nem ,akkor milyen garancia van rá, hogy ha a jobbik a hatalom részese lesz, akkor meg fogja tenni? (És ez nem ugyanaz a kérdés-kategória, mint amit a #115-ös hozzászóló már többedszer feltett!!!)

Népszavazás: Nem csak választunk október 3-án, hanem helyi népszavazás is lesz. A kérdés lényege, hogy fontosabb-e az emebreknek az ipari múlt és az ahhoz kapcsolható munkahelyteremtés, mint a világörökség. Már a kérdés felvetése is vérlázító, hiszen a munkahely mindenkinek fontos. Egy kérdés, amire csak igennel lehet válaszolni. VAGY: Egyáltalán nem kell rá válaszolni, se igennel, se nemmel, hiszen a népszavazás eredménye semmire sem kötelezi az önkormányzatot. Mindössze arra jó, hogy egyesek politikai tőkét kovácsoljanak belőle.

Visszatérve a jobbik terveihez: én még nem ismerem a jobbik terveit. Ugyan már megkérdeztem Ádámot, mit tenne, ha hatalomra jutna, de a #9-es hozzászólásában csak általánosságokat, elveket írt. Remélem nem csak ennyi a program. Naphosszat sorolhatnám a kérdéseket, amire választ szeretnék kapni.
Amennyiben jobbikos vezetésű önkormányzat lenne:
- mit kezd a meglévő intézményrendszerrel?
- milyen szerepet szán a VKK-nak?
- hogyan hasznosítaná a Rákóczi-várat?
- változtatna-e a város üzemeltetésén?
- változtatna-e a polgármesteri hivatal működésén?
- milyen konkrét terve van a város adósságkezelésére?

sorolhatnám tovább a kérdéseket....de a többi kérdést majd akkor teszem fel, ha ezeket a kérdéseket megbeszéltük. Még egy hónapjuk van rá, hogy válaszoljanak.

Üdvözlettel!
szavazó (vendég) [2010.09.04., 09:13][válaszolok] #122
Tisztelt "egy másik szavazó"!
Ezt hívják úgy, hogy maszatolás!
Állítani valamit (jogsértés) egy kiadványban, majd annak következményét ha számon kéri valaki, áthárítani a lakosságra!
Most Ön komolyan azt képzeli, hogy a szerencsi lakosság azzal tölti idejét, hogy minden önkormányzati ülés jegyzőkönyvét letöltögeti az internetről, kihámozza belőle a jogsértést, majd összeveti a hatályos jogszabályokkal, aztán ha rájön valamire, elrohan és feljelentést tesz! Ez így lenne korrekt? Miért van akkor ellenzék?
Ha mégsem történt jogsértés, akkor a kiadványban szereplő felvetések, csak víziók?
Érdekes hozzáállás. terjeszteni fogom minél szélesebb körben!
egy másik szavazó (vendég) [2010.09.04., 11:23][válaszolok] #123
Kedves "szavazó"!

Mindketten tudjuk, hogy miért van ellenzék. Mert elvesztettek egy választást.
Az ellenzék feladata kettős: javaslatokkal hozzájárulni a település fejlődéséhez, és emellett az ellenzék mindenkori feladata: rámutatni a hatalmon lévők hibáira. A győztesek feladata pedig a "kormányzás"-on túl elviselni az ellenzék kritikáit.
Ezzel szemben az elmúlt 8 év nagy tanulsága, hogy a hatalmon lévők folyamatosan az ellenzékkel voltak elfoglalva, mintha folyamatosan a következő választásokra készültek volna, az ellenzék javaslatait figyelembe sem vették. Az országos politikában most megfordult a helyzet, a jelenlegi kormánynak nem kell paktumokkal, megalkuvásokkal kormányoznia, mert a nép másként döntött. Abban az átmeneti időszakban tartunk, amikor ezt az előző 8 évben hatalmat gyakorlók még nem fogták fel.
Szerencsen legalább annyira eldurvult a két fél "párbeszéde", mint az országos politikában. Ez szerény véleményem szerint abból fakad, hogy az ellenzék nem tudta elviselni a vereséget, a hatalmon lévőkben pedig nem volt alázat a feladatuk iránt, a győzelmük pillanatában elfelejtették, hogy egyszer még ők is lesznek/lehetnek ellenzékben.
És végül: a kormányzásban jogsértést sosem az ellenzék követ el, hanem a hatalmon lévők. Az ellenzék maximum rágalmazni tud, amiért - ha a hatalmon lévő úgy gondolja - feljelenthetik a rágalmazót.
Olvassa vissza a hozzászólásait. Ki is maszatol?
Sármásy Marianna [2010.09.04., 19:58][válaszolok] #124
Kedves Érdeklődő!

Tényleg sokkal pontosabban kellene fogalmaznom, mert jelen esetben - a választók nagy része -nem a szerencsiekre gondoltam, hanem a "fejlett világ" állampolgáraira, amibe természetesen mi is beletartozunk. Agymosás történik nemzetközi szinten, amibe sikerült jól belemásznunk, hiszem mi akartunk a nyugathoz tartozni. ( Igaz, akkor még nem volt ekkora mértékű sehol az "elbutítás".) Most olvasom, nézem a bejátszást, a svéd televízió alkalmazottjai se felkészültebbek. Azért 20 évvel ezelőtt, elképzelhetetlen volt egy ekkora hiba a vendég miniszterelnök nevéről.

Térjünk vissza eredeti témánkhoz. Bizony igaza van, szerintem alig van pillanatnyilag a városban olyan ember, aki tudná a pontos adatokat az adósságunkról. Ezért írtam, ezzel kell kezdeni! Elszámoltatás? Csak a törvény betűje szerint. Ahogy egy pénztáros felel a kasszában levő összegről. Miért lenne kivétel a polgármester?

A népszavazás még gondot fog okozni, sajnos. Ahogy már régen írtam, megtévesztő, a kérdés feltevése. Ugyanazt jelenti, ha igennel, vagy nemmel szavaz valaki, ugyanis a Világörökség cím nem gátol semmi "hagyományos szerencsi ipart".

Szemfényvesztésnek persze kiváló, jelzem a mostani helyi ellenzék erről is némán hallgat.

Kérdései nagyon hasznosak, ahogy tudom, már kidolgozták ezekben a témakörökben a Jobbik megoldási programját. Terveink szerint az elkövetkező közel egy hónap alatt lehetősége lesz a Jobbik jelöltjeinek minél több választóval megbeszélni. Tudja, anyagi téren nagyon rosszul állunk, így ne várjon senki szórólapok tömkelegét. Ha több pénz állna rendelkezésünkre, akkor se erre költenénk.

Igaz, a Jobbik nem hívott újságírókat egy adomány szállításához se, fényképeket se magunkról készítettünk, hanem a károkról, mégis egyedül - pártként - mi adtunk segítséget. Nem, ezt nem én mondom, hanem azok az emberek, akik várják a 2/3 segítségét. A híradásokban oly büszkén mutogatott 8 lakást se az állam építette, hanem adományozó magánemberek.
Véleményem szerint - most leszek demagóg - a szórólapok nagy része helyett a pénzt nekik kellene adni a pártoknak. Akár említhetném a tél közeledtét is, ami mostanra hazánkban is egyre több ember halált okozza kihűlés miatt. Nem a szabadban, hanem saját otthonában. Igaz, nem a fő szavazóbázist jelentő, általunk eltartott kisebbség körében, hanem a munkában megfáradt, nyugdíjas rétegnél. Most az ajánlószelvényükért megkeresték őket, jó lenne akkor is, ha ők szorulnak segítségre.
Érdeklődő (vendég) [2010.09.04., 20:37][válaszolok] #125
Köszönöm a kedves hangnemet, fehér asztal mellett rögvest el is bíznám magam. :)
Eddig is azért kérdeztem, mert érdekelt a jelöltjük és a csapat szándéka. Ezután is csak ezért fogok. Illetve bocsánat, még egy okom van rá. Annak idején végigolvastam a jobbik programját és ugyanazokat az érzéseket és reakciókat indukálta bennem is, mint nagyon sok - gondolkodó!!! - emberben, akik iszonyatosan elégedetlenek voltak az elmúlt 8 évvel. Aztán ötvenegynéhányan bekerültek a parlamentbe és megváltoztak. Csak egy példa, hogy lezárható legyen a gondolat: Többször megfigyeltem Pörzsét a parlamenti tudósítások alatt. Az egy dolog, hogy nem szólal meg, de sosem néz fel, állandóan a pad alatt keres valamit.... Vajon mit? Én Pörzsétől azt vártam, hogy ugyanazzal a mentalitással fog politizálni, mint ahogy az echotv-ben műsort vezetett. Vajon melyik az igazi Pörzse Sándor? Hangsúlyozom, ő csak egy példa volt a csapatból!

Kérdésem: Az az egy ember, aki bekerül Önöktől, hogy fogja elszámoltatni a jelenlegi hatalmat? Jelen pillanatban még nincsenek információik arról, hogy ki miért felelős abban, hogy idáig jutott a város?
Tételezzük fel, hogy megmarad a jelenlegi vezetés? Hogy lesz elszámoltatás? De legyen: Koncz Ferenc lesz a következő polgármester és ő másként gondolja. Hogy lesz elszámoltatás? Tudom, az a válasz, hogy ha Ádám megnyeri..... Dehát Önök sem bíznak benne igazából.... Ha bíznának, akkor 8+1 jelöltet indítottak volna. De nem tudtak ennyit indítani, sőt, az öt lehetséges jelöltből csak négy indult? Miért? De tételezzük fel a lehetetlent, mindenki nyer Önök közül!!! Polgármester lesz Ádám és lesz három képviselőjük? Nem lesz többségük a testületben. Hogy lesz így elszámoltatás? Remélem segítenek megérteni!
Valaki (vendég) [2010.09.04., 22:05][válaszolok] #126
Korábban az egyik fórumozó azt írta, hogy Koncz Ferencnek egyetlen hozzászólása, és indítványa sem volt eddig a Parlament megalakulása óta. Megnéztem a Parlament honlapját, és igaz. Az előttem szóló azt mondta, hogy Pörzse nem szólal meg. Eddig 14 felszólalása és 2 önálló indítványa volt. Koncz Ferencnek egy sem! Valóban szükség van a változásra, kérdés, hogy így lesz-e?
Pörzse adatlapja: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=p044&p_ckl=39
Koncz adatlapja: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=k015&p_ckl=39
Sármásy Marianna [2010.09.05., 00:25][válaszolok] #127
Kedves Érdeklődő!

Megváltoztak volna a Jobbik képviselői? Nem vitáznék ebben a témában, ám azt bizonyítani tudom, eddig két felszólalási javaslatot küldtem el az egyik országgyűlési képviselőnknek, mindkét témában a legrövidebb időn belül felszólalt. Interpellált,illetve azonnali kérdést tett fel.

Ugyanezen gondokkal megkerestem Koncz Ferencet is - mondván mégis ő a megyei közgyűlés alelnöke, kormánypárti képviselő -, nem tudott még egy felszólalás erejéig se segíteni.
Elektronikus levelet írtam Illés Zoltán államtitkár úrnak, jogi referensétől kaptam is választ.
Gondolom, mindenki számára kiderül, az árvíz által sújtott elkeseredett emberek érdekében kértem segítséget.

"Jelen pillanatban még nincsenek információik arról, hogy ki miért felelős abban, hogy idáig jutott a város?"

Pontos, bizonyítékaink nincsenek. Nekem legalábbis nincs. Jó a kérdés, hiszen évekkel ezelőtt kaptam egy feladatot, juttassam el a FIDESZ birtokában levő bizonyítékokat a Jobbik vezetőihez, amiben városunk, térségünk korrupcióira, az MSZP helyi pénzügyi ügyeskedéseire vonatkozó adatokat nyilvánosságra lehetett volna hozni. Nos, én vállaltam, ám semmi nem jutott el hozzám. Pedig éppen ebben az időben a Hír tv több műsorban feszegette Szerencs néhány ügyét.
Aki a kérést nekem elmondta, számomra a lehető legmegbízhatóbb ember, tisztességében soha egy pillanatig nem kételkedtem. ( Nehogy tévedés essék, nem Koncz úr volt.) Abban is biztos vagyok, ha ő bizonyítékokról tudott, akkor azok a bizonyítékok valódiak voltak.

Így kérdése talált, süllyedt, borítékolható, Koncz úr nem ért egyet bárminő utólagos ellenőrzésnek, elszámoltatásnak.

Tudja, a képviselőknek joguk van a város gazdálkodásába beletekinteni. Így akár egy ember is felszínre hozhat aggályos szerződést, amivel máris vizsgálatot indíthat. Természetesen "balhé" lesz belőle, mégis úgy vélem, ezért választunk képviselőket. Aki pedig nem vállalja, hogy "balhé" legyen, bár tudomása van arról, bármi törvénytelenség történt, nem alkalmas az ilyen feladatra.

Bizony tőlem is kérdezte már más színekben induló képviselőjelölt, miért nem mérettetem meg magam én is, neki is csak azt tudtam válaszolni, nem vagyok való politikusnak. Személyiségem, nem alkalmas arra könnyedén vegyem a "sárdobálást" az igazságtalanságot. Így végzem ugyanazt a munkát a közösségért, amit eddig is tettem.
Inkább kevesebb jelölt legyen, de képességeik alkalmasak legyenek az ilyen felelősségteljes feladatra.

Amúgy szívesen beszélgetek bárkivel, aki kulturáltan érvel, legyen bármilyen párt tagja, szimpatizánsa. Városunk érdekében fontos is lenne, ha képviselőink közös célokért tudnának együtt dolgozni. Pl. a vár tetőszerkezetének javítása nem ideológiai alapon kell, hogy történjen, hanem lehetőleg helyi vállalkozónak adva munkát, természetesen a lehető legjobb ajánlatot tevőnek.
Érdeklődő (vendég) [2010.09.05., 08:29][válaszolok] #128
Elnézést kérek, Pörzse S. felszólalásaira vonatkozó tények mást bizonyítanak. A benyomásaimat írtam le és a tájékozatlanságomat mutattam meg vele. Tévedtem.

Koncz Ferencre vonatkozóan én sosem állítottam, hogy amennyiben polgármesternek választják, ő nem akarja kivizsgálni a "helyi korrupciós ügyeket" - ha egyáltalán voltak ilyen ügyek.
Ezt pont Ön állította a válasz-hozzászólásában, ami az Ön részéről prejudikáció és felér egy nagy nyilvánosság előtti rágalmazással. Nem ismerem a konkrét ügyet és a leírásából nem is derül ki számomra, de azért, mert Koncz úr nem reagált egy adott ügyben, ez nem jelenti és nem jeletheti azt, hogy egy követ fújna a jelenlegi hatalommal. Ha ilyen sugalmazásból írta le a példát, akkor vonja vissza! Ezt magam részéről visszautasítom, mert én Koncz Ferencet becsületes, törvénytisztelő, rendes embernek tartom.
Az én kérdésem arra vonatkozott, hogy amennyiben a jobbik nem rendelkezik majd kellő súllyal a testületben, úgy milyen módon tudja az akaratát érvényesíteni? Ön pedig előre ítélkezett:
"Koncz úr nem ért egyet bárminő utólagos ellenőrzésnek, elszámoltatásnak."

A képviselőinket azért válaszjuk, hogy egyrészt képviseljék az érdekeinket, másrészt azért, hogy ellenőrizzék a hatalmat gyakorlók tevékenységét. És nem azért, hogy balhézzanak a testületben. Láttam már balhézó képviselőt eleget és nekem mindig visszatetsző volt. Köszönöm, én ilyenből nem kérnék!

Az előző hozzászólásomban megkérdeztem: Miért csak négyen indultak el a választáson? Nincs nyolc alkalmas ember a helyi jobbikban? Három képviselő- és egy pm. jelölttel nem lehet hatalmat gyakorolni. Ezért kellett Holcman urat itt indítani? Ő legjobb tudomásom szerint mádi lakos? A törvény ugyan megengedi azt, hogy egy jelölt más településen induljon, de miért nem Mádon képviseli a vele egy településen lakók érdekeit?
És - ugyan nem adunk a pletykákra , de nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: (tudja ez az az információ, amit az ember a tescoban meghall, miközben vásárol - én is így jártam): azt beszélték, hogy a jobbiknak nem volt elegendő mennyiségű ajánlószelvénye, és ezért mástól kértek és kaptak segítséget az induláshoz. Igaz a hír? Persze ma már fölösleges ezt kérdezni, hiszen az ügy lezárult, a valasztas.hu-n már az olvasható, hogy a 4 jelöltet nyilvántartásba vették.

Az utolsó momdataiban szóba hozta a várfelújítás kérdését. Ezzel kapcsolatban jobb lenne, ha a polgármester-jelöltjük válaszolna: Jelenleg több nagy projekt is folyamatban van, amely ugyan valóban fejlődést hozhat a városnak, de ugyanakkor jelentősen megterheli a következő évek költségvetését. Lsd. újabb többszáz milliós hitel felvétele és jelzálog bejegyzés a kollégiumon. Mit kezdene ezekkel a beruházásokkal Ádám, ha megnyerné a választásokat?
Itt azonban nem általánosságban kérek választ, hanem konkrétan az összes ügyről külön-külön!
Várom/várjuk válaszát!
:/ (vendég) [2010.09.05., 15:49][válaszolok] #129
A lehető legfinomabban mondva is gyanúsnak érzem,hogy a Jobbik jelöltjei csak akkor jelentek meg a plakátokon,mikor a kopogtatók szedése már javában folyt.Jómagam ismerek olyan választót,aki azért adta másnak az ajánlását,mert nem tudott és nem is tudhatott róla,hogy lesz Szerencsen a Jobbiknak jelöltje.Erre itt a polgármester asszonnyal való kötetlen találkozás ténye,és ehhez már nem is kell nagyon tovább mennünk, mindez elég ahhoz,hogy sokak fejében megforduljon:vajon egyedül sikerült összeszedni az ajánlószelvényeket?Persze meglehet,hogy mindezek ellenére egyedül.De kedves Jobbikosok,ezt a plegykát amit a ˝teszkóban is hallani˝ (előző hozzászóló elmondása szerint) bizony magatoknak köszönhetitek.
egy magyar (vendég) [2010.09.05., 16:11][válaszolok] #130
Akkor az egyik jelöltjüknek miért nem sikerült? A fenti gondolatmenetből pedig a tavaszi eredményeket alapul véve az is levezethető lenne, hogy a Jobbik segített Rónavölgyinének. Ugye, milyen abszurd? Nem nehéz kitalálni, hogy az ilyen teszkós pletykákat mely csoportosulás tagjainak áll érdekében elindítani. És el is indítják, mert nekik a pártérdek az első, nem a becsület.
Hádám [2010.09.05., 16:16][válaszolok] #131
Kedves :/

Sajnálatos módon valóban megkésve kerültek ki a plakátjaink, ez tény, hogy a mi hibánk... azt viszont nem említette, hogy minden háztartás megkapta a szokásos újságunkat, amiben benne voltak a jelöltek... Mint említettem korábban, anyagilag se állunk úgy, hogy ezer számra szórjuk a színes anyagokat ész nélkül. Olyan választót amit ön ismer, ismerek én is, de olyat is aki nekünk adta volna, de KÖTELEZŐEN le kellett adni a nevezetes önkormányzati intézményekben, ha tetszett neki ha nem! Kérem ne terjesszen légből kapott, "tescos" híreket, közlöm önnel, hogy most már másoktól is kaptam invitálást "kötetlen" beszélgetésre! Ebben még mindig nem értem mi olyan furcsa... Egyébként az ajánlószelvények igen szorosan lettek meg, részben a "kötelező" leadások miatt, részben a "tisztességtelen" előny miatt, hogy az ellenfelek mind tudták mikor merre megy a postás! Nekünk "szolgálati titokra" hivatkozva nem adták ki ezt az infót! Ez azonban országos jelenség, nem csak Szerencsen van így!

Az hogy az emberek mit gondolnak, az nagyon nagy részben az ilyen emberek "kombinálásának" köszönhető mint ön! Kiagyalnak valami világmegváltó dolgot és természetesen azonnal terjeszteni kezdik. Egyébként én azt mondom, hogy majd azon az ominózus napon ki fog derülni, hogy mennyi szavazat érkezik ránk az ajánlószelvényekhez képest és mennyit fog kapni a többi jelölt... gyanítom drasztikus eltérések lesznek mind pozitív, mind negatív irányba!

A többi kérdésre mindenki válasz fog kapni a programunkban és a lakossági fórumon! Valamint továbbra sem kaptam választ a feltett kérdésemre (támogatna a többi képviselő győzelmem esetén). Megkaptam viszont, hogy ébredjek fel, meg nem "ábrándozzak" és fogjam fel, hogy esély sincs... Most hirtelen hogy került elő, hogy "győzelmem" esetén?
Sármásy Marianna [2010.09.05., 17:17][válaszolok] #132
Kedves Érdeklődő!

Csak egy idézettel jellemezném idegrendszeri állapotát, ha ugyanazon név alatt csak Ön ír:
"Álmomban két macska voltam és játszottam egymással." (Karinthy)
Érdeklődő (vendég) [2010.09.05., 17:31][válaszolok] #133
Valószínűleg az utolsó két bekezdés már nem a hozzászólónak szólt.
Nem vagyok érintett az Ön által feltett kérdésben, de ha bekerülnék az új testületbe és Ön lenne a nyertes polgármester, akkor egy mindent átfogó beszélgetés után én valószínűleg támogatnám. Nem azért, mert alkalmasnak tartom a polgármesterségre, hanem azért, mert ennek a településnek ez az érdeke. Mert összefogásra van szükség, csak nem mindegy, hogy ki kivel fog össze. Mert ha azt is kérdézte volna, hogy tudnám-e támogatni a jelenlegi vezetést, akkor arra egyértelmű nemmel tudnék csak válaszolni. De nem kérdezte.
És Ön hogy van ezzel a kérdéssel?
És van még egy fontos tény, amit figyelembe kell vennem,én nem indultam a választásokon. és ezért nem leszek képviselő. Ezért engem csak az érdekel és azért beszélgetek itt Önnel is, hogy a beszélgetésünket olvasó emberek minél pontosabb képet kapjanak a jobbik szándékairól. Mert a jobbik lehet sorsdöntő tényező is. Sok összetevős a választás. Nincs előre megírt forgatókönyv (hál'Istennek), s ezt az Ön által jelzett a "kötetlen" beszélgetések is bizonyítják. Kötetlen beszélgetésük volt a jelenlegi polgármesterrel és most az sugallja, hogy egy másik aspiráns is "bejelentkezett". Hm, zajlik az élet. Ez érdekli a választópolgárt igazából, mert ebből születnek ám meglepő dolgok. Csak ne október 3-a után derüljenek ki!
Az ajánlószelvényekkel valóban kicsit megcsúsztak, ám az ajánlások száma valóban semmit nem jelent. De a jelöltek száma már igen és ebben rosszul állnak. A helyzetük akkor javulna, ha megtalálnák a helyüket a politikai palettán. De azt gondolom, hogy ez sem az Ön döntésén múlik, mint ahogy az sem, hogy ki indul a választáson. Idéznék az egyik hozzászólásából: "A 3.kérdésre nem válaszolnék, az az alapszervezet kompetenciája!" Ki is az alapszervezet Szerencsen, ahol mindössze 3 szerencsi jelöltet tudtak elindítani.
Nam válaszolt, miért csak három jelölt indul a választásokon?
Érdeklődő (vendég) [2010.09.05., 17:55][válaszolok] #134
Kedves Marianna!

A Karinthy idézet nagyon találó, már magunk is gondoltunk rá. Általában sakkozni szoktunk, de most egy kis vita van közöttünk, mert nem tudjuk, hogy ki kezdi a következő partit... :)

Látja, én tudom, hogy milyen a valós helyzetem. És Önök?
Hádám [2010.09.05., 21:05][válaszolok] #135
A kérdésem igazából "ironikus" volt, mert az itt komentelő képviselőket érinti igazán!

A jelöltállítás viszont nagyon egyszerű volt! Azt azért lehet tudni, hogy 8 jobbikos képviselő úgysem kerülhet be, ezért eleve nem indítottunk volna annyit. Másodszor a többi jelölt akikre gondoltunk egzisztenciális okokból nem kerültek jelölti státuszba. Többüknek a munkahelye (és egyben a megélhetése) függött a döntéstől. A többi párttal ellentétben itt állások veszhetnek el, pusztán a szimpátia felvállalásával! Remélhetőleg ezen is változtatni tudunk majd, legalább itt Szerencsen!
Rengeteg szimpatizáns és szavazó van aki a jobbikra adja a voksát, de nem hangoztatja ezt, mert vagy nem akarja, vagy saját érdekében jobb is ha nem mondja...
Érdeklődő (vendég) [2010.09.05., 21:11][válaszolok] #136
Ádám, nőtt a szememben! Korrekt válasz volt. Akar még ilyen korrekt válaszokat adni, vagy hagyjuk az egészet - és menjen ki ki a maga macskapárjához ?
Sármásy Marianna [2010.09.05., 21:15][válaszolok] #137
Kedves Érdeklődő!

Sajnálom, hogy a sakkjátszmája közben nem jut ideje az értő olvasásra, kérdésére - a jelöltek száma- már többször választ kapott.
Kérje meg másik énjét keresse ki a fenti hozzászólásokból! Nekem elfogyott a türelmem, nem írom le sokadszorra ugyanazt.
Az én tegnapi válaszomnál, reagálásomnál ugyanaz a helyzet.

Megkérdezhetem, Ön kinek adta az ajánlószelvényét, és főleg azt, hogy miért?

Párbeszéd egy város jövője szempontjából miért probléma Önnek? Csak nem a régi elveket vallja, aki nincs velünk, az ellenünk?

Ha írok egy példát, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozások kapjanak helyi munkát, akkor miért másról beszél?

Kérem írja meg, Önnek mi a véleménye a BIT eddigi munkájáról!

Helyesnek tartja, az MSZP hirtelen új névvel áll elő? Lokálpatriótának lenni nem természetes egy város vezetésének?

Amit már többen kérdeztünk: ha most le merik írni, törvénysértések voltak a városi önkormányzatban az elmúlt 4 - 8 évben, megtették-e a feljelentéseket a FIDESZ képviselői?

Utána járt-e 8 évvel ezelőtt annak a pletykának, Egeli ügyvéd urat "megvette" Rónavölgyiné? Itt előre jelezném, én egyenesen megkérdeztem, a logikus választ azonnal megkaptam rá. ( Azóta is emlegetjük az ügyvéd úrral ezt a jó pletyit.) Bármennyire furcsa, éppen a FIDESZ tagjai kérdezték akkor tőlem, tényleg igaz e a hír.

Várom válaszait, aztán írom a további kérdéseket!
Sármásy Marianna [2010.09.05., 21:18][válaszolok] #138
Kedves Hádám!

Hiába, a fiatalság nagy erénye a türelem. Gratulálok hozzá! Érdeklődő most megértette, bár lehet csak az egyik fele.
Érdeklődő (vendég) [2010.09.05., 21:35][válaszolok] #139
Kedves MArianna! Tetszik! Nagyon tetszik! Csak még az nem dölt el, hogy melyik énemnek.... :)
Annyira tetszik, hogy én sem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: Miért nem indult a választáson? Tudom, most súgott a másik énem, erre már válaszolt. És tulajdonképpen igazat is adok Önnek, mert én sem tudnék politikus lenni. Túlságosan nagy az igazságérzetem, az arcomra van írva, ha valami nem tetszik és mindig kimondom amit gondolok. Valaki biztos azt mondaná erre, hogy ostabaság, én azt mondom becsület.

A kérdései annyira jók, és olyan késztetést érzek a válaszokra.... De itt nem az én feladatom a válaszadás! Privát csatornán szívesen megteszem, ha ad egy emailcímet!
ifj. Holcman László (vendég) [2010.09.06., 00:03][válaszolok] #140
Tisztelt Érdeklődő!

A "128-as" hozzászólására szeretnék reagálni. Először is el kívánok oszlatni mindenféle mendemondát azt illetően, hogy azért kellett nekem indulni Szerencsen, mivel nem volt más alkalmas személy. Amint azt már Ádám írta, csak megerősíteni tudom. Napjainkban Jobbikosnak lenni nem egy "életbiztosítás". Sokan, elsősorban egzisztenciális okok miatt nem merték vállalni a megmérettetést, és ez nem csupán Szerencsre igaz. Sok helyen csupán függetlenként mertek elindulni. Egyik legjobb péda erre Kisgergely András barátom, aki tavasszal Ózdon indult képviselőjelöltnek, és ezért munkahelyéről elbocsájtották.
Visszatérve kérdésére, valóban Mádon lakom. Szüleim vállalkozása mintegy 10 évvel ezelőtt költözött a városba. Azóta, azt leszámítva, hogy nem alszom Szerencsen, gyakorlatilag a napom döntő többségét itt töltöm. Minden ügyemet itt intézem, legyen az posta, bank, tankolás, és sorolhatnám. Elmondhatom, hogy mindkét település (Mád és Szerencs) a szívemhez nőtt, és nem volt egyszerű a döntés, hogy hol is induljak. Lakhat valaki Szerencsen, ha közben a város ellen cselekszik. Természetesen arra csak az idő adja meg a választ, hogy jól döntöttem-e. A választók pedig majd októberben eldöntik, hogy kiket szeretnének a város képviselőinek. Én maradtam ugynaz, aki voltam. Számomra a jobb és baloldali dogmák idejét múltak. Ez alapvetően megosztó. Ha valaki azért tesz képviselőként, hogy az egy adott közösség érdekeit szolgálja, és nem a sajátját, akkor az pártállástól függetlenül alkalmas a feladatára. És fordított esetben természetesen alkalmatlan. Én csupán arra kérek mindenkit, aki elmegy szavazni, hogy higgadt, jól megfontolt döntést hozzon. Sajnos a város lakossága drámaian csökken, azonban ennek köszönhetően most nincsenek listás helyek, nem lesz valakiből "12 szavazattal" képviselő. Az elkövetkező időben olyan vezetése lesz a városnak, akiket közvetlenül az emberek választanak.

üdvözlettel:
ifj. Holcman László
Sármásy Marianna [2010.09.06., 00:40][válaszolok] #141
Kedves Érdeklődő!

Megint lebukott, nem követi figyelemmel a fórumot. Ugyanis már többször leírtam a mailcímem (is). sarmasymarianna@gmail.com

Csak titkos címről adjon válaszokat, mert megbízhatatlan vagyok, locsogok, fecsegek.

Azért a fő érvem, amiért soha eszembe se jutott semmiféle választáson indulni az, mindig szeretném magam kialakítani a véleményemet. Ne határozza meg senki, bármiről mi is legyen az én álláspontom. Ezért nem hiszek az olyan politikusoknak eleve, akik felolvassák mondandójukat szó szerint, akik spontán kérdésekre nem hajlandóak érdemi választ adni.
Ám kiérdemli elismerésemet, aki valamire nem tudja a választ, ezt megmondja, ellentétben akik "sablon szöveget" ismételgetnek. Volt szerencsénk megtapasztalni az elmúlt években ezt városunk vezetőitől az említett Hír Tv jóvoltából. Most jöttem rá, ezért tiltotta mindig polgármester asszony e hírcsatornát.
Fiatalság (vendég) [2010.09.06., 18:36][válaszolok] #142
Kedves Hádám!
Sajnálom, hogy a csapatotokban Te vagy az egyetlen igazán - hogy ne mondjam - romlatlan fiatal. Pedig ráférne a városra egy jó kis szellőztetés. Ez év tavaszán Dr. Bíró László nyugalmazott, címzetes főjegyző a Kistérségi Társulás egykori munkaszervezet vezetője, s jelenleg a Borsodvíz igazgató vagy felügyelőbizottságának a tagja, a mindenkori mininálbér 120%-ért/hó.Ezen életpálya díjat Dr Bobkó Géza független képviselőjelölt és a Bocskai Társaság közös javaslatára szavazta meg a képviselőtestület. Azt is hallom rebesgetni, hogyha Rónavölgyiné újból nyer, visszahozza Dr. Bírót, hisz annyi éven keresztül olyan jól megértették egymást. Erről persze CSB tudna mesélni, de ő hallgat. Egyedül a Jobbik-ban látok annyi erőt, hogy tényleg tiszta lapot tudna nyitni, de így mindösszesen négy képviselőjelölttel ez nyilvánvalóan képtelenség, hisz ehhez koalíciót kellene kötni, mert egyedül az erőtök kevés. Szomorúnak tartom, amit leírtál, hogy a szimpatizánsaitok nagy része fél, s csak a szavazófülke magányában érzi magát erősnek. Akkor ez milyen társadalom?
Mikor találkozhatunk Veletek, s hol, mert szeretnék elmenni a fórumotokra, bár én csak hétvégeken vagyok itthon.
Hádám [2010.09.06., 18:55][válaszolok] #143
Kedves Fiatalság!

Egyetlen képviselő is tud bejelentést tenni az ügyészségen! Nem kell ahhoz többség, csak kézzel fogható bizonyíték!
Lesz lakossági fórum, hétvégére tesszük, hogy mindenki, akit érdekel el tudjon jönni! A pontos időpontot hamarosan tudatni fogjuk!
mellény (vendég) [2010.09.06., 19:25][válaszolok] #144
Nehéz lenne olyan országot találni, ahok nem két párt között folyik a hatalmi harc.
Sok helyen van harmadik párt, aminek csak akkor van jelentösége, ha szoros a küzdelem.(?:)
Jelen esetben a szocik bevallottan "elqrták", aminek részben köszönhetö a Jobbik, és a gárda. A gárda egy külön fejezet lenne, mert mivel akar rendet tenni, amikor egyre több a fegyver? (nagy)Mellény már van.
Balhé.Talán még emlékeznek-emlékeztek rá,ki akart kordont bontani négy éve? Önök is tudják, Ti is tudjátok :)
Szerintem az ellenzéknek fel kell vállalnia a balhét, nem négy évig hagyni, "csináljatok amit akartok. Nyertetek." A jobbikot lesöprik a választás után. Tetszik, vagy nem. A kiábrándultságnak, indulatoknak köszönheti, hogy egyáltalán létezik. (segély,stb. amiket meglovagolltak)
A fidesz egy ciklusra lesz jó, belülröl fog felbomlani, a vezér egója, és a választások után az elkerülhetetlen megszoritások miatt.
Csak annyi változás lesz, hogy más ossza a lapot. És majd elvárja, hogy a vesztes felek ne balhézzanak.
egy magyar (vendég) [2010.09.07., 00:25][válaszolok] #145
Kedves rövidhajú (#88)!

"A legfiatalabb képviselőjelölt (TM) valóban nem Szerencsen tanul, mivel nincs Szerencsen egyetemi szintű közigazgatási képzés. De mi ezzel a baj?"

Az vele a baj, hogy egy képviselő dolga nem a tiszteletdíj felvétele és más megkérése, hogy távollétében nyomogassa helyette a szavazógombot, hanem az, hogy rendesen bejárjon az ülésekre, ideje javát a városban töltse, meghallgassa a helyiek problémáit és képviselje őket a döntéshozatalban. Ez egy nem helyben tanuló/dolgozó ember számára nem megoldható, tehát NEM alkalmas a feladatra. Van a városban még pár ezer ember, aki viszont itt él és dolgozik, nekik kellene hatalmat adni. Persze ők nem politológusnak (miféle munka az egyáltalán?!) tanultak, azaz nem megélhetési forrás számukra a politika.

Más. Kabaré, hogy olyan embertől várnak egyesek helyileg megváltást, aki a jegyzőkönyvek alapján tavasz óta eddig a Parlamentben 0, azaz nulla alkalommal szólalt fel. Miért ül akkor ott? És a tavaszi turulmadaras-díszmagyaros-nemzetigárdás imázs csak kampányfogás volt?

Amíg az emberek nem használják a józan paraszti eszüket a szavazófülkéknél, ne várjanak mástól megváltást. Az sem tűnt fel senkinek, hogy itt vezetők jöttek-mentek, de a klientúra ugyanaz maradt? Urambátyám-bratyi rendszer, szakmailag leszerepelt, feladatuk ellátására alkalmatlan, a város jövőbeli gyarapodását megalapozni képes tehetséges fiatalok elől a levegőt elszívó szélkakasok, akik mindig arra fordulnak, ahonnan a vörös/narancsos szél fúj.
vendég (vendég) [2010.09.07., 08:20][válaszolok] #146
Egy magyarnak!
Ameddig egy Tóth Zoltán(MSZP)indul JOBBIK szinekben,ameddig a polgármesterasszonyhoz jár a JOBBIK eligazításra,ammeddig Holcmann László nem mer elindulni saját településén addig kéretik kicsit lassítani.TM-mel az a baj,hogy fideszeses és nem jobbikosés és nem településmérnök.Hol voltál az elmúlz nyolc évben?Miért nem kéred szémon Rónavölgyinét és Szabó Györgyöt.Az a baj hogy egy gyékényen árultok az MSZPvel.Szánalmas vagy.
egy magyar (vendég) [2010.09.07., 08:56][válaszolok] #147
Kedves vendég (#146)!

Ki beszélt eddig a Jobbikról? De ha már szóba hoztad: Tóth Zoltán hatalomhoz engedése óriási baklövés, magam is felháborodtam. Ellenben ha már ennyire véded, akkor a fideszes oldalon is érdemes lenne körülnézned, jelen van ott a szivárvány minden régi színe: SZDSZ, MSZMP, BT, stb. Az eligazításra van bármilyen bizonyítékod? Nincs, sőt én úgy hallottam, hogy HÁ igazította el RE-ét Holcman pedig ott indul, ahol akar, szerintem döntse el mindenki, melyik település áll a szívéhez közelebb. Bem apó lengyel létére talán nem a magyar hazáért halt meg? TM-mel nem az a baj, hogy fideszes, hanem az, hogy képtelen lenne ellátni a feladatát, ha nem is tartózkodik Szerencsen. Költözzön haza, éljen, dolgozzon itt, és támogatni fogom, mert rendes ember hírében áll. Végezze el az iskolát, és jöjjön! Vagy nem értesz ezzel egyet? Indokold meg, miért! Iwiw lapja szerint politológus (még mindig nem tudtuk meg, milyen munka az?) HÁ településmérnök, ami már jobban hangzik, viszont mint megtudtuk, nincs semmilyen valós életből vett településtervezési tapasztalata, tehát őt sem tudom teljes mértékben támogatni.
Hádám [2010.09.07., 09:28][válaszolok] #148
Valamilyen szinten egyetértek az előttem szólóval. Nem tudom felfogni még mindig, hogy mi lehet abban a rossz, ha mindenkit meghallgatunk? Nem pont önök hangoztatják a "nagy nemzeti együttműködést"? Én még mindig azt mondom, hogy mindkét fél álláspontját szeretném tudni, még ha ön nem is! A féligazság HAZUGSÁG! Ez a nagy baja a városnak, hogy mindenki tesz a másikra egy nagyot, fújja a sajátját és karba tett kézzel csodálkoznak, hogy hoppá 2 milliárd az adósság... Akkor kellett volna népszavazást tartani az alábbi kérdéssel:

"Akarja, hogy az ÖN és családja nyakába sok millió forintos hitelt akasszunk?"

A gyakorlathoz azonban annyit hozzáfűznék, hogy voltam Szerencsen is. Igazából nem tudom, hogy az általunk végzett (ÖNKORMÁNYZATOK ÉS CÉGEK ÁLTAL KÉRVÉNYEZETT) feladatok ellátása, ami általában komplex tervezési munka volt, vagy a helyi önkormányzatoknál végzett, általában határozatok írása, járda építés, útfelfestésre engedélykiadás és hasonlók, adják-e a nagyobb rálátást... Sanda gyanúm, hogy a képviselőjelöltek nagy része nem hogy ilyen téren gyakorlattal nem rendelkezik, de lövésük sincs az alapvető városépítészeti normákról!
vendég (vendég) [2010.09.07., 11:11][válaszolok] #149
Kedves Ádám!
Az igaz hogy mindenkit meg kell hallgatni.De akinek az elmúlt nyolc év után még tud újat mondani a polgármesterasszony elég érdekes.A képviselőknek pedig nem kell mindenhez érteni,mert arra ott van a hivatali apparátus.
Hádám [2010.09.07., 11:28][válaszolok] #150
Szó nem volt róla, hogy újat tudott volna mondani, semmi extra nem volt benne, többé kevésbé előre tudtam mire lehet számítani. Éppen ezért voltam leginkább KÍVÁNCSI vajon mi is lehet a mondanivalója! Ez egy sima beszélgetés volt, semmi konkrétum, semmi "mutyi", semmi egyéb mögöttes dolog részünkről!
Vége (vendég) [2010.09.07., 12:21][válaszolok] #151
Mellény hozzászóló látja a legjobban a helyzetet. Az ország gazdasági helyzete olyan katasztrófális, hogy ez év végén, következő év elején a lakosság megkapja a "fekete levest". Onnan pedig a Fidesznek is gyors leszállóág lesz.
A Jobbikra térve valóban hibáztak annyiban, hogy Tóth Zoltánt indították, de nem kell ezen rugózni. Akinek nem szimpatikus nem szavaz rá. Ennyi. Egyébként a pártok ezért is ülnek a süllyedő hajón.
Én ezért nem járok szavazni. Az egyik 19, a másik egy hílyán 20.
rövidhajú (szintén egy magyar) (vendég) [2010.09.07., 12:32][válaszolok] #152
145-ös beírással kapcsolatban:

Azt hiszem nem olvasta FIDESZ-KDNP minden kiadványát, de a Szerencsi Hírekben (2010 08.27. 14. oldal) megjelent Politikai hirdetést sem: "... vállaja, hogy az Önkormányzatban tiszteletdíj nélkül végez munkát, valamint ...! - most nem idézem, de érdemes végigolvasni!

Tehát TM sem kíván képviselői tiszteletdíjat elfogadni!
Ezen kívül rosszhiszeműségre vall azt feltételezni, hogy "távollétében más nyomogatja majd helyette a gombokat"!
Az is jellemtelenségre vall, ha prejudikálják: tanulmányai miatt nem fog eljönni a havi egy-két testületi ülésre!
A következtetése, mely szerint "Nem alkalmas" képviselőnek fentiek miatt, valamint mert Csak főiskolai "politológus" végtzettsége van, egyenesen pofátlanság. Ha elolvasták volna a FIDESZ-KDNP kiadványokat, tudnák: utolsó éves a Corcinus Egyetem közigazgatási szakán. Jövő év nyarán már közigazgatással kapcsolatos egyetemi végzettsége is lesz - minden bizonnyal.

Amúgy már tele van a hócipellőm azzal, hogy egy településmérnök végzettségű ember (nevezetesen Hádám) lenne a legalkalmasabb polgármesternek, meg képviselőnek, merthogy a TELEPÜLÉSMÉRNÖK a legfontosabb és a legjobb végzettség! Kérem szépen! Ebben a városban 2000 gyerek és fiatal tanul az Ált. iskolában és a Bocskaiban! Pedagógusnak ne legyen helye az Önkormányzatban a tiszelt Jobbikos urak szerint?
Itt kétszáz ember dolgozik a közigazgatásban! Közigazgatást tanult ember ne legyen az Önkormányzatban a gárdisták szerint?
Itt kb. százan dolgoznak az egészségügyben, de beteg és páciens minden városlakóból lehet! Ne legyenek az önkormányzati képviselők között egészségügyi szakember sem a Jobbik támogatói szerint?
Szerencsen működik úgy 200 vállalkozás és vállalkozó! Netalán vállalkozót sem kívánnak látni a testületben a Jobbikosok, csak településmérnököt? Csak településmérnökökre van szükség és csak Hádámra? Más végzettségű már nem is ért semmihez? Nincs is rájuk szükség? "Bástya elvtárs már le van szarva?"
Netalán Jobbikos levelező partnereink elküldenek a p...ba mindenkit a városból, aki nem településmérnök, hanem csak pedagógus, vagy vállalkozó?
Amúgy javaslom mindenkinek, hogy szürke állomány kapcsán is tájékozódjon a képviselőjelöltek között! A FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjei bemutatkozatak, egyúttal megadták legmagasabb iskolai végzettségüket is, megjelölve a felsőfokú tanintézményt is, ahol megszerezték azt. Ezen kívül mindegyikőjük közzétette, hogy miből él. Azt is tisztázták, hogy miből nem szeretnének megélni: a városból és az önkormányzati befolyásból nem!

Nézenek már inkább körül a kedves Jobbikos levelezőpartnerek: a jelenlegi hatalomgyokorló 11 képviselő közül hánynak a munkáltatója a város? Melyikőjük (de könnyebb lesz kigyűjteni, hogy melyikőjüknek nem) hozzátartozói dolgoznak "tömegesen" a város és polgármestere szárnyai alatt?!

S még egy agyrém: az idén 95 éves nagyapám jelentkezni akart TELEPÜLÉSNÉRNÖKnek, mert szégyelli gyémántdiplomáját, melyet "csak" mint tanító szerzett a háború előtt!
Ez utóbbi mondat persze csak vicc, mert nem 95 éves, s nincs is diplomája a 30-as évekből, de érzékeltetni akaorom, hogy nem kellene a Jobbikosoknak lenézni és becsmérelni minden más végzettséget, amelyik meg Hádámnak nincs, hiszen azok is fontosak a város életében. A településmérnök is fontos persze, és semmivel sem alávalóbb a pedagógusnál, az orvosnál, vagy éppen a közigazgatási szakembernél!
Kedves Vége vendég! (vendég) [2010.09.07., 13:14][válaszolok] #153
Az utolsó mondatában a 'hílyán' szótól majd a falra másztam. Remélem, hogy ez csak egy kis blokkolás volt az agyban, mert ha nem, akkor a helyírási szótárral kellene hozzászólnia kedves Vendég. Nagyon rossz olvasni az ékezet nélküli bejegyzéseket is, de a helyesírási hibákkal teletűzdeltek már irritálnak, s szerintem nem vagyok egyedül ezzel.
vendég (vendég) [2010.09.07., 13:26][válaszolok] #154
Kedves rövidhajú(szintén egy magyar)!

Szívemből szóltál.
egy magyar (nem jobbikos) (vendég) [2010.09.07., 13:28][válaszolok] #155
Kedves rövidhajú!

Nyugalom, nyugalom, nehogy megártson ez a sok idegeskedés Az utóbbi évek vezetését hagyjuk, normális embernek nem kell magyarázni, mit műveltek itt. Viszont nem tudom, miért véded foggal-körömmel azokat az embereket, akiknek csak a színe más. Hidd el, hogy ezeket a sorokat az érintettek mind olvassák, de nem válaszolnak a kényes kérdésekre, mert alul maradnának az érvekkel szemben. Ők hivatásos politikusok, ebből (meg)élnek. Nem a pártokért kellene harcolni, hanem az elvekért. Hozzászólásod második fele - szavaiddal élve - rosszhiszeműség, jellemtelenség. Ki nézte le itt a tanárokat, orvosokat? Idézd kérlek, hol írtam ilyet.

Rendben, elfogadom, hogy a tiszteletdíjról a fideszesek is lemondanak, pusztán a döntéshozatali hely megszerzése a cél. Azt viszont fenntartom, hogy aki nem helyben él, tanul, dolgozik, az üljön a fenekén, van itt elég szerencsi, aki 100%-osan képes lenne teljesíteni a megbízatást. Én nem magasztaltam HÁ-ot, az ő mérnöki végzettsége - ne haragudjon meg ezért - de nagyon messze van egy BME-s villamosmérnök vagy igazi építészmérnök diplomájától. Itt, aki folyton dicsekszik vele, az SM illetve saját maga. Na de ne haragudj meg, a politológus kifejezetten kamu szak, olyan távol áll bármilyen normális végzettségtől (tanár, orvos, vállalkozó, bizony, akiket soroltál!), mint Makó Jeruzsálemtől, bárhol kinevetnek az országban az ilyen diplomát. A közigazgatás már jobban hangzik, de könyörgöm, ezek szerint az is egy kétéves képzés, nem 5-6, mint bármelyik normális szakmáé. És még csak be sem fejezte. :-S

"Ezen kívül mindegyikőjük közzétette, hogy miből él. Azt is tisztázták, hogy miből nem szeretnének megélni: a városból és az önkormányzati befolyásból nem!"

Kérlek, írd meg, hogy ha nem a városból és a befolyásból, akkor egy politológus hogyan tud megélni Szerencsen, pontosan mit is takar ez a munka?
Hádám [2010.09.07., 13:49][válaszolok] #156
Kedves rövidhajú!

Szokás szerint megint felhúzta magát és hord itt össze hetet havat! Ha jól emlékszem önök kezdték el az én végzettségemet szidni, Egeli úr is "mérnököcskézet"... Én senkire nem mondtam egy rossz szót sem ilyen téren! Egyetlen szóval se mondtam, hogy bármelyik képviselő végzettségével bajom lenne, pusztán azt kérdeztem, hogy a másik két jelölt (és itt polgármester jelöltekről van szó!) ön szerint mennyivel érthet többet a városvezetéshez tanári diplomával, hogy az életkorom a végzettségemmel már kizáró okként jelenik meg!? Igazság szerint annak örülnék a legjobban ha sokféle szakma kerülne be a testületben, ha olvasta fentebb a javaslataim között ugyanis szerepel a MEGFELELŐEN KÉPZETT SZAKEMBEREK alkalmazása a vezetőségben! Úgy gondolom, hacsak a törvény nem tiltja, ez lehet akár rokon is, nem baj, DE AKKOR NYILVÁNOS PÁLYÁZATBAN BIZONYÍTSA SZAKKÉPZETTSÉGÉT és ha a többi jelölt közül ő a legmegfelelőbb, akkor nyerje el!

Ugyanez van a kivitelezéseknél is! Az szép és jó, hogy nem akarnak rokonokat megbízni, de semmit sem ér, ha az egész folyamat követhetetlen és ellenőrizhetetlen! Egyszerűen kikerülhető egy "haver" pályázásával, aki majd lecsorgatja a megfelelő %-okakat! Éppen ezért szükséges itt is a NYÍLT ÉS NYILVÁNOS PÁLYÁZÁS ÉS EREDMÉNY HÍRDETÉS, amit akár a Szerencsi Tv is közvetíthet!

Ugyanolyan rosszhiszeműségre vall az is az ön részéről, hogy előre borítékolva valótlanságokat híresztel ész nélkül! A képviselői tiszteletdíj csak egy porhintés, ha azt nézzük egy-egy nagy városi beszerzésben hány tízmillió forint fordul meg... ha csak az 1%!!!-a lenyúlásra kerül, a teljes képviselő testület egész évi illetménye (ami lehet jóhiszeműségből nincs felvéve, bár nagyrészt mindenkinek van, akár több állása is mellette) egyetlen zsebben landol kamatostul! Inkább vegye fel mindenki becsületesen, aztán majd teszi ahova akarja, ajánlja fel vagy bármi, de akkor ne legyen 2 milliárdos adóssága a városnak, hanem végezze mindenki a rábízott feladatot megfelelően!
Vége (vendég) [2010.09.07., 13:54][válaszolok] #157
Elnézést a helyesírási hibáért. Javítva: híján.
Köszönöm az észrevételet.
Hádám [2010.09.07., 14:02][válaszolok] #158
Kedves egy magyar!

Téves infói vannak, mivel a villamosmérnöknek és az építésznek köze nincs ehhez a képzéshez! Valamint az említett BME urbanisztikai tanszékéről is nem egy tanárunk volt. Azt is közlöm önnel, hogy oktatásunk az országban található ilyen képzések közül a legmagasabb szintű volt, mind tananyagban, mind tanári felhozatalban, mind pedig képzési időben!

Azt is közlöm önnel, hogy az építészmérnök nem városrendezésre van szakosodva, hanem épületek tervezésére, az más kérdés, hogy 20 évig hanyagolva volt az ilyen irányú képzés mint a miénk, pontosan az építész lobbi miatt. Meg is látszik számos településen az eredménye...

De ha esetleg bővebb információra lenne szüksége ezen a téren, akkor keresse fel dr. Schneller Istvánt, ha más nem, akkor ő, mint az ország legnagyobb városának volt főépítésze felvilágosítást tud adni mi a különbség a két szakma között!

Nem "fényezem" magam, mert ilyen végzettségem van, de ha ez van, akkor mivel foglalkozzam? Menjek cukrászkodni? Ehhez értek, nyilván ezért is fogadtam el a felkérést az indulásra!

Egyébként sajnos a BME és minden más neves egyetem el lett "hülyítve" a bolognai rendszerrel, tapasztalható volt nálunk is, hogy az utánunk következő generációk egyre gyengébb eredményeket produkálnak.
Hádámhoz (vendég) [2010.09.07., 14:15][válaszolok] #159
Kedves Hádám!
Biztosan azért mérnököcskézett le Egeli, mert az MSZp-s szórólapban őt meg le ügyvédecskézték, aki semmit nem ért a szakmájához. Biztosan nem megbántani akart, csak érzékeltetni, hogy szerintük Téged is csak egy mérnököcskének tartanak, s Te sem értesz semmit a szakmádhoz.
Hádám [2010.09.07., 14:33][válaszolok] #160
Gondolom, hogy nem ez volt a célja, én se azért írok ide, hogy vérig sértsek embereket! Azért is gondoltuk, hogy elindítjuk ezt a cikket, hogy akinek kérdése van írja meg és válaszolunk rá, valamint, hogy mégis kicsit közelebb kerüljünk a lakosokhoz. Ezt nagyon hiányoljuk nem csak mi, hanem a lakosság jó része, hogy nincs közvetlen kontakt a vezetőkkel!
TZ (vendég) [2010.09.07., 15:20][válaszolok] #161
Tisztelt fórumozok!
Mivel név szerint lettem egy pár helyen szólítva, röviden reagálnék.Igen nem tagadom volt némi szimpátia az MSZP irányába 2004-05-ig. Azonban ez idő tájékán rádöbbentem, hogy minden nap hazudnak, becsapnak, átvernek a dolgozó magyar embereket megalázák, anyagilag kisemmizik, akkor én azt mondtam ez nem az én világom, én ebből nem kérek! A múltamról ennyit, viszont az én megitélésem szerint, jobb felismerni egy zsákmány kormányzást és váltani, mint begőzőlt fejjel támogatni egy olyan politikát amelyet mint magyar ember nem tudok elfogadni!(talán a házzasághoz hasonlitanám, amikor vagy tűr az eggyik fél a másiknak még ha bele gebed is, vagy vált egy jobb irányba!)Azt gondolom, hogy Szerencsen én voltam az első olyan ember ezidőben, amikor megkerestem egy beszélgetés erejéig az akkori úgymond ellenzék két prominens személyiségét, hogy meddig kell még tűrni, miért nem csináltok már valamit, hisz a szakadék felé viszik az országot. A válasz az volt, hogy tudod Zolikám ez nem olyan egyszerü! Elgondolkoztam, és hála istennek jött a JOBBIK!
Én a jobb és baloldali doktrinát számüztem a szotáramból! Nálam az van, hogy van egy a nemzetért, a magyarságért és szükebb körben a lakosságért, településért tenni akaro ember, vagy ennek a szöges ellentéte, az egoista zsákmányszerzö szélkakas "politólogusok". Tehét azt gondolom, hogy nem igazán érdekel, hogy szegfüt szagol vagy narancsködben illatozok, ha tisztességes a szándéka a közösségért akar tenni és a város fejlődése lebeg a szeme előtt azokkal én tárgyalni fogok, mert ideje lenni már összefogni és egy magasztosabb nemes cél érdekében politizálni és tenni!(a sárdobálásnak legyen vége, mert elveszi az erőt a gondolatoktól,a szándéktól és a valós tettektől!)
Ui: Ha valaki tényeket akar beállitani, javaslom meggyőződni az információ valódiságáról!!!! SOHA NEM INDULTAM MSZP TÁMOGATÁSSAL POLITIKAI POZICIÓÉRT az elmúlt 20- évben!! Kérem tudomásul venni azoknak akik jól értesültek, netalán kétkednek!!
A szavazásról csak annyit, hogy akinek szimpatikus vagyok, vagy leszek az rámfog szavazni akinek meg nem, talál más jelőltet, de legalább okosab lett néhány infóval!

Tisztelettel:TÓTH ZOLTÁN
(ez nem álnév)
osztálytárs (vendég) [2010.09.07., 16:11][válaszolok] #162
Mondandód első soraival, nem vagy egyedül!
A továbbiakra nézve, én kívánom, hogy így ötvenötön túl higgadtan, igazságosan és becsülettel dolgozz, a városért!
Ezt akkor is megteheted, ha éppen nem választanak meg az emberek.
Elképzeléseidhez, terveid megvalósításához sikereket kívánok!!
Sármásy Marianna [2010.09.07., 16:57][válaszolok] #163
Szintén, mint megszólított írnék néhány gondolatot.

Nem dicsekvés, ha valakiről leírom, olyan diplomája van, ami nagy hasznára válhat egy városnak. Az se az, ha elmondom, éppen városunkról írta szakdolgozatát, amely komoly előzetes kutatómunkát igényelt. Szintén nem dicsekvés, saját tapasztalatomból tudom, mit jelent egy ilyen dolgozat elkészítése.

Miután tanítói végzettségem van, éppen én nézném le a pedagógusokat?

Rajtam kívül ki hangoztatta nyíltan, micsoda szégyen, az egészségügyi bizottságnak nem a testület orvos tagja az elnöke?

Amúgy végre szeretném azt olvasni, igen megbecsüljük a tanult embereket! Írom mindezt azért, mert 25 éve azt hallgatom itt a környéken: azért tanulhattam, mert más 14 éves kora óta dolgozott, és ők tartottak el engem.
Mikor érjük már el, ha orvosokról szólunk, belegondolunk, milyen hatalmas munka van tudásuk mögött? A mérnökök hány éjszakát töltöttek el egyetemi éveik alatt rajzaikkal? Jogi végzettség alapvető kritériuma a római jog tökéletes megtanulása. Tessék megpróbálni, majd utána beszélhetünk, ki mennyit dolgozott.

Jó lenne, a politológia szakot se lenézni! Több tudomány összefoglalása, ami szintén nem 5 perces tanulással sajátítható el. Sok fórumtársamnak tudnám ajánlani némely részét, ami főleg az intelligens vita ismérveiről szól.

Elnézést kérek, a kihagyott tudományágak képviselőitől, természetesen nekik is szól elismerésem.

Nem csak a coca-cola és a hamburger "imádatát" kellene átvenni az USA életszemléletéből, hanem azt is, a tudás a legnagyobb tőke.
vendég (vendég) [2010.09.07., 21:23][válaszolok] #164
Jó ez a szélkakas szöveg TZ-től.Utoljára a Nyakó Istvántól a maszop szóvivőjétől hallottam.
Holcman László (vendég) [2010.09.07., 21:33][válaszolok] #165
Tisztelet Vendég(#146)!

Csak röviden reagálnék az írására, annál is inkább, mert már korábban írtam egy hozzászólást az adott témakörben.
Nem tudom, hogy mire alapozza azon felvetését, hogy féltem Mádon elindulni. Igazából nem is értem, milyen félelemre gondol? Kitől, vagy mitől féljek?
A Jobbik pedig nem jár senkihez eligazításra, ellenben más pártokkal. A napokban szenteltek fel egy új zsinagógát Óbudán. Közösen Fideszes, Mszp-s, Kdnp-s képviselőkkel karöltve. Van bőven az interneten kép, érdemes megnézni. Ez sajnos tipikusan az az eset, amikor valaki más szemében a szálkát is észreveszi, de a sajátjában a gerendát sem.
Így sajnos nem jutunk egyről a kettőre. Egy kampánynak arról kellene szólnia, hogy pártunk programját minnél szélesebb társadalmi réteghez eljuttassuk, és nem arról, hogy megállás nélkül szidjuk egymást. Engedje meg, hogy Nemzetünk egyik legnagyobb írójától, Wass Albertől idézzek:

"Nem arról van szó, hogy mit vagyunk hajlandóak és mit vagyunk képesek tenni egymás ellen, hanem hogy mire jutunk végre együtt."

üdvözlettel:
ifj. Holcman László
Érdeklődő (vendég) [2010.09.07., 21:58][válaszolok] #166
Mélyen egyet értek a Wass Albert-i idézettel és még lehetne tőle több idevágó gondolatot ideidézni, DE(!!!!!!) : tudja képviselő-jelölt úr, az nem mindegy, hogy ki kivel fog össze! Én például azokkal az emberekkel nem tudok miről beszélni, és nem ülök le egyetlen "kötetlen" beszélgetésre sem, akik önös érdekből elvették tőlünk egy jobb élet esélyét és tönkretettek egy országot!

És még valami: Nagy butaság volt ezt a "zsinagóga példát" felhozni az Ön részéről. Nem gondolja? Gondolja át jobban, hogy mint képviselő-jelölt ilyen példát hoz fel az összefogásra. A zsidóság történelme kereszténységünk szerves része. Veszélyes vizekre evezett, de csak rombolja a jobbik imázsát, elvégre is választásokra készünek, nemde? Sokkal jobbat és többet tételeztem fel Önről! Nem jó bemutatkozás a választási kampányban!
Hádám [2010.09.07., 22:20][válaszolok] #167
Azért mégiscsak érdekes ennél a zsidó témánál közösen tud ünnepelni mindenki, bezzeg nemzeti ünnepeinknél (március 15, augusztus 20) külön kis sarokban ünnepelnek... persze ezek eltörpülnek az előbb említett "hatalmas" esemény mellett, de azért mégis érdekes!
egy magyar (vendég) [2010.09.07., 22:23][válaszolok] #168
Kedves Érdeklődő!

Írásának két része teljesen ellentmondó: előbb felrója Holcman úrnak, hogy pártjuk jelöltje nem utasította el egy MSZP-s meghívását, aztán a zsinagóga-példát (ami arra volt példa, hogy a Fidesz és az MSZP országos szinten milyen jól megérti egymást bizonyos ügyekben) támadja. Tehát Ön szerint a zsidóság érdekében indokolt a legmagasabb szintű összefogás az országvesztőkkel, de kisvárosi szinten, a helyi lakosság érdekében nem? ... szomorú. És erre Wass Albert ennél durvább kifejezést használna, ha még élne.
Sármásy Marianna [2010.09.07., 22:49][válaszolok] #169
A pont Hádámnál!

Érdemes ezen elgondolkodni. Szintén ébresztő kategória!
Holcman László (vendég) [2010.09.08., 00:41][válaszolok] #170
Tisztelt Érdeklődő!

Tudom, veszélyes vizekre evez, aki manapság ezekről a témákról mer beszélni. Senki ember fiával nem kívánok összefogni, aki részt vállalt országunk lezüllesztésében, és ebben sajnos nem csak a korábbi kormánypárté a felelősség!
A zsinagóga szenteléssel pedig csak azért példálóztam, mert ahogyan ön fogalmazott:"akik önös érdekből elvették tőlünk egy jobb élet esélyét és tönkretettek egy országot", na éppen ezekkel együtt "ünnepeltek" az ön által tisztelt párt képviselői. Egyébiránt nem bemutatkozásnak szántam az írást. Nyilván arra próbált asszociálni, hogy esetleg "szélsőséges" volnék, mert a "zsinagóga" példát hoztam fel. Én minden embert, vallást tisztelek addig a pontig, amig az nem irányul Nemzetünk ellen. Higgye el, aki azon fáradozik, hogy Mária Országa végre felemelkedjen (legyen az bármilyen pártálású, vallású, világnézetű), azzal igenis össze kell fogni. De aki a Nemzet pusztításán munkálkodik, azok ellen azoknak kell összefogni, akik nem csak nyelvükben Magyarok, hanem a szívükben is.

üdvözlettel:
ifj. Holcman László
Lakota (vendég) [2010.09.08., 03:50][válaszolok] #171
Szóba került az USA, a tudással, és a tökével kapcsolatban.
Rossz példa volt, nem az eszükröl hiresek.
A töke az egy más dolog, azt egy bizonyos népcsoport mozgatja.
És kit fog a töke pozicióba tenni? ........
Naugye.
Friss. (vendég) [2010.09.08., 04:12][válaszolok] #172
Vége a dalnak...
Mindegy, kire szavaz/szavazol.
Évente három ezer milliárdot (!) kell majd törleszteni. Kizárt, lehetetlen.
Nem a levegöbe beszélt Kósa.
MMM [2010.09.08., 08:42][válaszolok] #173
Tisztelt Érdeklődő!

Hádámnál jobban nem tudom leírni a véleményem. Röhejes volt a március 15-i BP-i ünnepségen az egymás elől menekülés és félelmetes egy zsinagóga szentelésnél a nagy összeborulás. És ez nem egyedi eset, nem most kezdődött és nem is fog véget érni mostanában.

Továbbá nagyon szép dolog a közös történelemre hivatkozni, ha a cél pont ellentétes. Ez kb olyan szintű hozzászólás volt, minthogy szeressük a Románokat, hiába elvették az országunkat megpróbálták megsemmisíteni testvéreinket, de hát egymás mellett élünk évszázadok óta.
Egeli Zsolt (vendég) [2010.09.08., 08:45][válaszolok] #174
Hádámnak!

Kedves Hádám!
Sajnálom, hogy félreértésre adott okot a 85. hozzászólásom. A szövegből egyértelműen kiderül, hogy ha nem tartasz ezzel a géniusszal, aki az általa állított 6,5 milliárd Ft-os támogatást kiharcolta (egyedül), akkor bizony a lokálpatrióták/MSZP, akik politikai viszálykodást, ellenségeskedést, gyűlöletkeltést mellőzve széles együttműködésen alapuló kiegyensúlyozott és arányos városfejlesztést ígérnek - bizony bármit fogsz mondani, szemedbe röhögnek, s mérnököcskének fognak nyilvánosan titulálni. Hisz ők valamennyien igazgatók, ügyvezetők, al- és főemberek, akik nélkül a város egy percig sem működhet.

Eddig ugyan nem reagáltam, de most úgy látom eljött az ideje. 1994-ig szimpatizáltam az SZDSZ-szel, mert kemény antikommunista pártnak tartottam. Életemben egy pártnak voltam a tagja 2000-01 között, mint a párt megyei főügyésze (jogtanácsosa), de a FIDESZ-Kisgazda belviszályok okán elnökünket letartóztatták, az elnökséget pedig elzavarták. A nemzeti radikalizmus pedig nem pártokhoz kötődik, hanem emberekhez.

Egyebekben tájkoztatok minden kedves fórumozót, hogy az Egeli Ügyvédi Iroda hatósági kirendelés alapján dolgozik egyes környékbeli önkormányzatoknak, eltűnt személyek, továbbá olyan kiskorúak ügyében látunk el tipikusan feladatokat, akiknek a szülei ugyancsak érintettek az adott bűncselekményben, így jobb híján pótpapaként ülök a rendőrségen, s a tárgyalóteremben. Ezen munkákkal kapcsolatos díjazás természetesen nyilvános, bárkinek joga van Mezőzombor, Taktabáj, Monok, Taktaszada, Prügy önkormányzatától az ilyen jellegű információkat bekérni. Az összegről pedig annyit, hogy a lokálpatrióta-MSZP zugújságírói, akik napközben példás családapák, kiváló közalkalmazottak, az íróasztalukhoz sem ülnének le ilyen díjazásért, rágalmazó cikkeiket összehozni.

Ami pedig Kalina Lajost illeti, valóban meghívták feleségével és gyermekével 2007. tavaszán Luxemburgba, de mivel egy országos párt országos alelnöke, akinek egyetlen kézmozdulatára emberek tucatjai boldogságtól átitatott arccal rohannak ajánlószelvényeiket a zsebébe tömködni, ugyan mit számít az, hogy nekem mi a véleményem egy ilyen kiváló igazgatóhelyettesről, Rónavölgyiné egyik legfőbb politikai tanácsadójáról.
x (vendég) [2010.09.08., 08:46][válaszolok] #175
Ennek az egész forumnak kezd semmi értelme lenni...Csak a sárdobálos,egymás mocskolása,félinformációk (mindenki olyan pontos számokat és információkat mond mintha első kézböl kapná azokat,pedig ez a média mindenröl híres csak a korrekt tájékoztatásrol nem...)árasztása, mi volt 5-10-20 éve , miért nem veszekedt már a tatárjárásrol hogy az kinek a hibája volt....Szóval semmi jele a megegyezésnek ,összefogásnak! Ilyen mentalitással,pesszimizmussal és dögöljön meg a szomszéd tehene is gondolkodásmóddal megvan pecsételve városunk és hazánk sorsa is rövid illetve hosszú távon...
ttt (vendég) [2010.09.08., 12:31][válaszolok] #176
Reggel hallottam a Hír Tv-ben, hogy Szikszón a jobbik lepaktált a választásokra az mszp-vel, akiknek tagjai "nem vállalták pártbéli hovatartozásukat, így függetlenként indulnak". Hát nem ismerős helyzet? Ugye milyen érdekes, és "hiteles" dolog függetlennek lenni?
A politikai életnek köszönhetően hogy kiüresedtek és elcséplődtek ezek az egyébként szép szavak: magyar, hiteles, független, polgár, keresztény stb. Onnan, hogy valami jelszót a zászlajára tűz valaki, máris kap egy árnyalatot, valahogy bemocskolódik.
MMM [2010.09.08., 15:50][válaszolok] #177
Hiteles független hírportál: Hír TV. Kuncogok, még ha igaz is lenne, ilyen kaliberű híreket a Hír TV-től komolyan venni. :D :D

Az ATV-n meg ugyanez megy csak Fidesz-Jobbik összefogással, nem?
ttt (vendég) [2010.09.08., 15:58][válaszolok] #178
Máshol is szó volt róla, de hagyjuk. A lényeg itt, Szerencsen, a valóságban mégis ez: nem független a "független" és nem hiteles a "hiteles".
Sármásy Marianna [2010.09.08., 17:59][válaszolok] #179
Tisztelt Lakota!

Látja, itt a nagy gond. Sajnos az értő olvasás - hála mindenkori pártunknak és kormányunknak - kevés embernek adatik meg.

Így kicsit szájbarágósan: mivel az USA lakosságának nagy többsége valóban nem az eszéről híres, így anyagi tőkéjével megvásárolja az "agyakat" a világ minden részéről. Köztük a Magyarországon éhbérért dolgozó, kilátástalan jövőjű tudósokat. Miért teszik? Azért, mert a szellemi tőke a legnagyobb tőke, gondolkodás, tudás nélkül a pénz hamar elfogy.
Ezt teszik már régen, elég, ha megnézi egyetemeinek oktatóit.
A másik megoldásuk pedig - szintén sok pénzért - gyerekeiket európai egyetemeken taníttatják.

Itt a mi feladatunk, ne hagyjuk "megvenni" az anyagi tőke birtokosainak szellemi tőkénket! Első lépésként talán nem kellene lenézni a tudást, a tanulást!

Elnézést kérek azon fórumtársaimtól, akik ezt röviden is értették.
gondolkodó (vendég) [2010.09.08., 18:34][válaszolok] #180
Nem hinném, hogy a tudás sok pénzt is jelent egyben, mert a pénzük már régen elfogyott.
Hihetetlen az az összeg, amit adósságnak hivnak.
Kellett nekik magyar tudós...:)
Tanulnék még én is többet, tisztelem a tudást, sajnos, kevés idöt tudok rá szakitani.
Sok a meló.
Hádám [2010.09.08., 18:37][válaszolok] #181
A tudás hatalom! Ahogy a mondás is tartja! Nem véletlenül ölnek milliárdokat jobb helyeken a kutatásba!
Érdeklődő (vendég) [2010.09.08., 20:50][válaszolok] #182
Egy egyszerű kérdés Horváth Ádám polgármester-jelöltnek, aki megválasztása esetén minden szerencsi érdekében fog dolgozni:
Amennyiben Ön az előző években meghívást kapott volna az akkori kormányzattól, hogy vegyen részt az "állami" megemlékezéseken, elment volna és odaáll "azok" mellé? Igen vagy nem?
És még valami: Mi a fenéért kell burkoltan zsidózni? (#167)

A #177-es hozzászólónak csak annyit, hogy ha nem olvasta volna még el Wass Albert Elvész a nyom című regényét, akkor sürgősen tegye meg. Aki pedig ilyen sületlenséget mond Wass Albertről: "És erre Wass Albert ennél durvább kifejezést használna, ha még élne.", akkor sajnos azt kell feltételeznem, hogy egyáltalán nem ismeri az író munkásságát és hitvallását. Olvasson minél több Wass Albert regényt, hallgassa őt meg az interneten, olvassa el az életrajzi regényét, és majd rájön, hogy tévedett.

#178 Mariann, ez nem pingpong, ahol pontokat osztogatnak egy jól sikerült leütés után. Beszélgetünk, reagálunk egymás véleményére, megismerjük egymást. Aztán elmegyünk október 3-án szavazni és meggyőződésünk szerint - minden tapasztalatunkat felhasználva - voksolunk. És talán nem veszi sértés tőlem, hogy mi sok mindenben egyet érünk, de már biztosan tudom, hogy én nagyon nem szeretnék olyan polgármestert Szerencs élén tudni, aki így vélekedik a zsidó kérdésről.
Sármásy Marianna [2010.09.08., 21:23][válaszolok] #183
Kedves Érdeklődő!

Bocsánat a pongyola fogalmazásért, Hádám hozzászólása - #167 - röviden ám pontosan rávilágított a lényegre.

Zsidó kérdés???? Bocsásson meg, nem tudok arról, lenne ilyesmi.
Azt viszont igazolhatom, egyre nagyobb ellenszenvet vált ki sok emberből a szaporodó zsidó ünnep, megemlékezés. Mást ne mondjak, engem kimondottan sért, nem állítottak karácsonyfát tavaly az Országházban, ami még a kádári időkben se maradhatott el. Egy országgyűlési képviselő se ellenkezett, szó nélkül tudomásul vették.
Mindezt a takarékosság jegyében, ám a Zsinagóga felújítására került állami támogatás.

Nem tűnik fel a provokáció az ilyen esetekben? Nem gondol Ön arra, az az érdek, hazánkban erősödjék a keresztény - zsidó ellentét? Lehet, nekem van "üldözési mániám", hogy elgondolkodom az ilyesmin.
Hádám [2010.09.08., 21:24][válaszolok] #184
Ha állami a megemlékezés, akkor mindenkinek illő részt venni rajta! Ha pártrendezvény akkor nyilván nem! De ha még állami rendezvényen se vesznek részt együtt, akkor ilyen említett esetekben miért tesznek kivételt? Ne forgassa ki a szavaim, nincs itt se burkolt, se nyílt zsidózás, ha ez mondjuk török mecsetnél történt volna akkor nyilván az lenne a példa!
member (vendég) [2010.09.08., 21:28][válaszolok] #185
Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten. - írta Széchenyi a Diszharmóniában
Érdeklődő (vendég) [2010.09.08., 23:02][válaszolok] #186
Kedves Marianna?

Mlyen keresztény-zsidó ellentétről beszél? A kereszténység Jézus tanainak elfogadásáról szól. Jézus zsidó volt. Jézus sohasem tagadta meg a saját vérét, hanem kereszthalálával rámutatott arra, hogy Isten (nevezzük nevén: Jehova) előtt minden ember egyforma. Nincs zsidó-keresztény ellentét.
Ahogy van szerencsém megismerni a jobbik képviselőinek véleményét, egyre inkább azt érzem, hogy pont ők keltenek feszültséget az emberek között "meglátva" és kimondva olyan ellentéteket, amelyek szerintem nincsenek. Egy nép nem lehet kollektíven bűnös, csak az egyes emberek lehetnek bűnösek. Ha egy közösségben minél több van belőlük, annál inkább gondolják egyesek, hogy lehet általánosítani. Kerüljük az általánosítást! Hogy egy konkrét példával éljek, azért, mert Zagyva György Gyula olyan amilyen, ez nem jelenti számomra (és remélem senki számára sem), hogy minden jobbikos politikus annyi intelligenciával bír, mint az említett országgyűlési képviselő.
Valaki korábban ezen a portálon azt írta, hogy ez a város (mármint Szerencs) korrupt. A város soha sem lehet korrupt. Korrupt lehet egy városvezető, egy hivatalnok vagy egy politikus. Ha korruptnak gondolnak valakit, akkor nevezzék meg, kire gondolnak!
Visszatérve az alapkérdésre, ha bármelyik hozzászóló úgy gondolja, hogy a zsidó származásuak tehetnek arról, hogy a magyarság jogai csorbulnak ebben az országban, akkor csak nevesítve kritizáljon!
egy magyar (vendég) [2010.09.08., 23:20][válaszolok] #187
Kedves Érdeklődő!

Csak a pontosság kedvéért: zsidó-keresztény ellentét azóta van, amióta a kereszténység létezik. Ugyanígy arab-keresztény, arab-zsidó, stb. ellentétek. Sorsfordító háborúk zajlottak a vallást zászlóra tűzve.
Viszont javaslom minden utánam szólónak, hogy ne reagáljon az ilyen névtelen kommentelőkre, akik a zsidózós témát felfújva és meglovagolva akarnak lejáratni embereket. Erre megy ki a játék, elterelni a témát a valódi kérdésekről.
Az általánosítással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy beteg elme tagadhatja csak létjogosultságát. Ezentúl nem merem majd leírni, hogy a "fiúk szeretnek kisautóval játszani", mert biztosan van olyan fiúgyerek, aki inkább legózni szeret. Ha milliók tűnnek el egy városkasszából, nehogy már azt mondjuk, hogy korrupt a vezetés!
Sármásy Marianna [2010.09.08., 23:35][válaszolok] #188
Tisztelt Érdeklődő!

Amit most ír, pontosan az, amiről elmélkedtem előző hozzászólásomban.

Legyen kedves, és ne adjon olyan állításokat számítógépem billentyűzetébe, amiket nem írtam. Ez a provokáció, amivel aztán lehet érvelni: antiszemita megnyilatkozások.
Sajnos öreg vagyok már ahhoz, ne lássak át szándékán, nem Ön az első - gondolom, nem is az utolsó -, aki ezzel próbálkozik.

Nevesítek, ha már itt tartunk: Salamon Berkowitz.

"Mint lapunk megírta, több száz millió forintos köz- és magántartozással, illetve perek tucatjával a háta mögött fantomizálódott Berkowitz első vállalkozása, a balatonvilágosi Traubisoda-gyárat megvásároló Centráls Kft. A sajátos üzletpolitikát folytató vállalkozó és cégei ellen számos büntető- és polgári eljárás indult korábban."
Magyar Nemzet 2003. december 20.

Talál az úrról videofelvételeket is, amiből még többet megtudhat.
Valaki (vendég) [2010.09.09., 00:19][válaszolok] #189
Érdeklődőnek!
Azzal a kijelentéssel, hogy Jézus zsidó volt, csak óvatosan bánjunk. A hivatalos tanítások szerint igen, de mint ismeretes a történelem színe-java elferdített hazugság. Nincs egyértelmű bizonyíték sem erre, sem arra. Mielőtt ezen felháborodna, gondolja végig, hogy a történelem során egyes személyeket, eseményeket hogyan változtatták az épp aktuális politikai rendszer kénye-kedve szerint. Hogy csak egyetlen példát említsek, hogyan vált '56 ellenforradalomból forradalommá. Ha pedig a zsidó kérdésnél tartunk, éppen ön csinált belőle ügyet itt a fórumon. Példaként lett említve, ön pedig egyből szélsőségesnek próbálja beállítani a Jobbikosokat.
Nem szabad általánosítani, ebben teljesen igaza van, de az sem járja, hogy nekik mindent szabad. Gondolok itt többek között a gázai népírtásra. De még lehetne sorolni...
Ajánlom az alábbi képeket alaposan nézze végig. Érdekes párhuzam mindenesetre.Vannak benne megrázó képek is!
http://whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html
Hádám [2010.09.09., 08:21][válaszolok] #190
No comment a linkhez...
csalódott (vendég) [2010.09.09., 10:38][válaszolok] #191
A hivatal okmányirodájának dolgozójától hallottam, hogy azokról a cédulákról, amelyeket nem a lokálperpatvarnak juttattak el, egyesével felírkálták név szerint, hogy ki-kinek adta... csak nem azért, hogy majd visszaéljenek ezzel az információval, kedves hiteles, törvénytisztelő patrióták??? A hányás rájön az emberre attól, amit ezek megengednek maguknak szemrebbenés nélkül. S ha ez így van, több embert rákényszerítenek, hogy cinkosuk legyen, segédkezzen ezekben, ha nem akarja elvíszíteni az állását. Itt már mindent lehet? Tisztelt ellenzék, csak nem azt akarják mondani, hogy nemtudnak semmi ilyenről? Egy civilhez eljut az információ, önökhöz meg ott, házon belül nem? Nehezen hihető. Ha meg tudnak róla, tegyenek ellene.
vendég (vendég) [2010.09.09., 11:13][válaszolok] #192
Ha az iroda dolgozója tud ilyenről akkor neki feljelentést kellett volna tenni.Akár névtelenül is.Kedves Csalódott!Lehet,hogy provokátor vagy?Már megint az ellenzék.Ugyan,ugyan!
csalódott (vendég) [2010.09.09., 11:36][válaszolok] #193
Nem kedves, kötekedő, lekezelő vendég!

Szállj le a magas lóról, nem provokátor vagyok, hanem reménykedő. A jelenlegi vezetésben nem bízhatunk, a másik oldalban csak reménykedhetek még, hogy talán tesznek valamit, ha már ott vannak.
Kedves provokátor (vendég) [2010.09.09., 11:51][válaszolok] #194
provokálják a provokátort?
csalódott (vendég) [2010.09.09., 12:30][válaszolok] #195
Én nem provokátor vagyok, de hogy te hivatali bértollnok vagy, az biztos
Egeli Zsolt (vendég) [2010.09.10., 11:49][válaszolok] #196
Kedves 191-es!
Hozzám semmilyen hír nem jutott el az általad írtakról, de amennyiben konkrét bizonyítékaid vannak, úgy a 361-400-as - eddig még le nem hallgatott - telefonszámon vagy ami biztosabb a 30/258-0096-os mobilon megtalálsz, s akkor megteszem a szükséges lépéseket.
Noha az erre kijelölt emberek természetesen mindenről referálnak az anyakirálynőnek, senkinek ne legyen kétsége, az utóbbi minden eszközt megragadnak hatalmuk fenntartása érdekében, s mára már a törvényesség fűszoknyája is eltűnt. Pomádé királynő meztelen, amit több méteres mosolya sem tud leplezni.
én (vendég) [2010.09.10., 13:17][válaszolok] #197
Hellóka!
Nem tudja valaki, hogy hol tudnám megnézni az Echo Tv tegnapi 18 órai hiradóját, mert abban volt Egeli, s nagyon kíváncsi lennék, hogy mit nyilatkozott? A honlapjukon csak napi két híradót archiválnak.
Köszi előre is!
Egyébként a mi polgármesterünk már a guadelupe-i szűz képében is tud tetszelegni, boldog-boldogtalant csókolgat, még a babakocsiból is kiveszi a gyereket megpuszilgatni. Talán ő is rá fog szavazni (majd 20 év múlva).
Sármásy Marianna [2010.09.10., 15:07][válaszolok] #198
Drága Ügyvéd Úr csak hisz - bízik - a biztonságos, eddig még le nem hallgatott
telefonokban. :)

Jelentem tisztelettel, 2 napja a vonalas telefonod azt mondja nekem: pillanatnyilag nem kapcsolható, a mobilt most próbáltam, szintúgy. Tudom, vannak véletlenek.
csalódott (vendég) [2010.09.10., 20:13][válaszolok] #199
Kedves Zsolt!
Milyen konkrét bizonyítékom lehetne? Csak elmondta egy hivatali dolgozó, hogy mi történt a cédulákkal. Nincs róla fényképem, nem kényszeríthetem őt sem, hogy nyilvánosan beszéljen erről. Ez van. Nyilván sokan tudják, hogy ez történt, hiszen a hallottak szerint több kézen keresztül mentek azok a kopogtatók amit nem a lokálp képviselői kaptak. Vagy pártkatonák csinálták eleve, azok meg nem fogják jelenteni, vagy olyanok, akik erre kényszerültek, mert munkájuk, kenyerük oda köti őket.
jadviga (vendég) [2010.09.10., 20:33][válaszolok] #200
Ezért nem kellett volna fecsegni kedves csalódott, mert aki önnek ezt elmondta bizalmasan, most hatalmasat CSALÓDOTT.
És úgy, ahogy mondja, mikor már bizonyítani kéne valamit, akkor magára marad , mert ...és ezt már maga mondta "mert munkájuk, kenyerük oda köti őket."
Most ön miatt az egész okmányiroda nagyon kellemetlenül érezheti magát.
Hádám [2010.09.10., 20:44][válaszolok] #201
Úgysem lehet konkrét bizonyítékot találni, attól óvatosabbak! Ez majd a választáson fog igazán kiderülni, ki mennyire "népszerű"!
jadviga (vendég) [2010.09.10., 20:47][válaszolok] #202
Igen kedves Hádám, ez így van.
Jó lenne már túl lenni rajta, mert a nép marja magát, illetve egymást,... nincs ez így jól.
Jó lenne már békességben, biztonságban élni.
member (vendég) [2010.09.11., 13:04][válaszolok] #203
Ne amiatt érezze magát rosszul az okmányiroda valamely dolgozója, mert itt szóba került ez a téma, hanem mert megtörténhetett az eset.
Nem tudom melyik polgármester jelölt is azzal jött, hogy őt le akarják járatni azzal, hogy nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin egy lokálban egy ribivel szórakozik. Nem, kedves polgármester jelölt úr, Ön járatta le önmagát.
vendég (vendég) [2010.09.11., 16:32][válaszolok] #204
Tisztelt csalódott!

Ön vagy megrágalmazott egy kollektívát (és ennek büntetőjogi következménye lehet), vagy valóban egy okmányirodai dolgozó ilyen - TÉVES -információt juttatott el önhöz.
Az első esetében azt kívánom Önnek, hogy bíróság előtt kelljen tisztáznia magát.
A második esetben pedig meg kell neveznie az okmányirodai dolgozót, mert véleményem szerint ilyen tiltott nyilvántartás nem készült, vagyis az állítása HAZUGSÁG!

NAGYON FONTOS! A VÁLASZTÁSOK TISZTASÁGA NEM LEHET A PÁRTPOLITIKA JÁTÉKSZERE!

Az október 3-i választások lebonyolításában becsületes, tisztességes köztisztviselők vesznek részt, ezért az Ő nevükben is ezt a gyanúsítást visszautasítom. Amennyiben bizonyítéka van az ön által leírt cselekményre, akkor önnek kötelessége lett volna feljelentést tenni. Ha nem tette, akkor ön is és az érintett okmányirodai dolgozó is bűncselekményt követett el. Ha pedig nem volt ilyen cselekmény, akkor ön nagy ostobaságot követett el, nagy nyilvánosság előtt rágalmazott. Ideje lenne befáradnia a Helyi Választási Bizottsághoz és állítását hivatalosan is bejelenteni! Én az Ön helyében mindenképp ezt tenném, mert ez még sokkal jobb, mint rendőrségi kihallgatásra menni!
Súlyos eset (vendég) [2010.09.11., 19:50][válaszolok] #205
Nekem lenne egy kérdésem. (majd kiderül, hogy jön ide)Talán mindenki emlékszik a H1N1-re, amikor a EÜ. miniszter feljelentést tett "ismeretlen tettes" ellen, mert valakik nem általlották azt a véleményüket hangoztatni, hogy ne siessük el az oltást. És ez ugye RÉMHIR, amit üldözni kell.
Azóta kiderült, blöff volt az egész. Most azt nem tudom, ilyen esetben elöveszik-e azt, aki alaptalanul rémhirterjesztéssel vádolt ártatlanokat. Logikus lenne.
Egyébként sok ember lop, csal, hazudik, a "nagy nyilvánosság" elött pedig szeretne becsületes maradni. Biróságon tudja magát tisztázni, mert eltünnek a tanúk, igy alulmarad, aki kimondja, amit egyébként mindenki tud.
Álszent, szemforgató hipokraták.
A második bekezdésben irtak egyéni véleményem, nem kapcsolatos a szavazássl.
"feljelentem a feljelentöt, mert feljelentett" Röhely.
Csalódott (vendég) [2010.09.11., 21:12][válaszolok] #206
Nem rágalmaztam, hanem kifejeztem csalódottságomat egy információ kapcsán, amit hallott másvalakitől. Ez igen nagy különbség!
Egyik percben arra biztatjuk egymást, hogy legalább itt derüljön fény dolgokra, másikban pedig letörjük ennek lehetőségét is?
Elfelejtettem egy pillanatra, hogy ez a megfélemlítések városa, ahol hallgatni kell.
Úgy fogalmaztam hozzászólásomban: "ha ez így van". Tehát nem állítottam. Elnézést kérek, ha valakit ezzel mégis megbántottam, de a döbbenet íratta le velem a hallottakat.
vendég (vendég) [2010.09.12., 08:36][válaszolok] #207
Tisztelt csalódott!

Az jogi kérdés, hogy a hozzászólása tartalmaz-e bűncselekményre vonatkozó kijelentést, vagy sem. Én magamból indulok ki, ha a választásokkal kapcsolatban az én tudomásomra jut ilyen információ, akkor én megtettem volna a bejelentésemet. És nem azért, mert én olyan feljelentgetős típus lennék (kedves "Súlyos eset (vendég)", hanem a #204-es hozzászólásomban nagy betűkkel kiemelt mondat miatt.
A parlamenti demokrácia lényege (és erre az elvre épül az önkormányzati demokrácia is), hogy az embereknek közvetlenül 4 évente van beleszólása a közügyekbe megválasztva az őket képviselő embereket. Ezért nincs fontosabb, mint hogy a választások tisztasága megkérdőjelezhetetlen legyen!
Kedves csalódott! Ha ön úgy érzi, hogy ez a megfélemlítések városa, akkor törje meg az átkot és tegyen bejelentést a választási bizottságnál. A bizottság a politikai hatalomtól függetlenül működik, működése csak a jogszabályoknak van alárendelve!
Nosza, mutasson példát az itt élő, "megfélemlített" embereknek!
csalódott (vendég) [2010.09.12., 10:28][válaszolok] #208
Tisztelt vendég!

Ön bizonyára hiteles forrás, ha rögtön hazugságot és tévedést kiált, ezért hiszek önnek. Most, hogy már lenyugodtam, belátom, bizonyára csak tévedés volt amit hallottam, és részemről meg tévedés volt azt gondolni, hogy ez szóba hozható, mint beszédtéma. Azért is írtam: "ha ez így van", mert én nem akartam hinni a fülemnek, szerettem volna mások véleményét is meghallgatni, mások szerint történhetett-e ilyen. Ezek szerint nem. Még egyszer elnézést kérek!
vendég (vendég) [2010.09.12., 11:38][válaszolok] #209
Tisztelt csalódott!

Én hiszek abban, hogy demokráciában élünk, még akkor is, ha néha sokan úgy is érzik, hogy "nem teljes" a demokrácia. Megértem, ha visszavonulót fújt, lehet, hogy ha önhibámból ilyen helyzetbe kerülök, én is ezt tettem volna. (Látja, ez a feltételes mód. Amit Ön írt, az pedig állítás volt.)
Ha megengednek még egy gondolatot: Így is elég feszült a politikai légkör Szerencsen, ezért az alapvető értékeinkre vigyáznunk kell. Ilyen a választás lebonyolításának tisztasága. Én meggyőződéssel vallom - és ha szükséges, nem csak így névtelenül - hogy a választás lebonyolításában részt vevők becsületéhez nem fér kétség! Véleményem szerint a szerencsi választási irodában egyetlen ember sincs, aki bármilyen módon vagy eszközzel arra kényszeríthető, hogy az esküjét megszegje.

Még valami: Minden kérdés tisztázásának megvan a megfelelő fóruma. Ez a fórum nem ezt a célt szolgálja. Itt csak káoszt és bizalmatlanságot okoz egy ilyen megnyilatkozás. Én az előző hozzászólásomban megjelöltem Önnek a megfelelő fórumot, továbbra is azt javaslom: ÉLJEN VELE!
ez is egy állítás (vendég) [2010.09.12., 11:54][válaszolok] #210
Kedves 209-es vendég!

"Én meggyőződéssel vallom - és ha szükséges, nem csak így névtelenül - ...."
Kit is tisztelhetünk Önben?
#209 (vendég) [2010.09.12., 12:59][válaszolok] #211
És Önben?
ez is egy állítás (vendég) [2010.09.12., 14:08][válaszolok] #212
Én nem találom viccesnek a kérdését.

Kettőnk közül ön írta az idézett szöveget. Miért kellene nekem bemutatkoznom?
vendég (vendég) [2010.09.12., 14:29][válaszolok] #213
Véleményem szerint nem érdemes abba belemenni, hogy kinek mikor kell az ilyen fórumokon felfednie a kilétét és a "szükséges" feltételt sem Ön szabja meg.
Egyenlőre ott tartunk és részemről itt meg is áll az ügy, hogy valaki nyilvánosan megrágalmazta a helyi választási iroda munkatársait, amit felvállalni nem mert. Tehát nem nekem kell a kilétemet felfedni, hanem annak, aki egy ilyen fórumon rágalmazott.

A téma tehát nagyon is komoly, becsületbe vágó ügy!

A "Kis is tisztelhetünk Önben ?" kérdése mosolyt fakaszt. Miért is nem kérdezte meg azonnal a "csalódott" hozzászólótól ugyanezt? Miért nem kérdezte meg, hogy vajon ki az, aki ilyet mer terjeszteni? Ki az a dolgozó, aki az okmányirodából ilyet állít? Vagy az nem fontos? Mert a sunyi rémhírterjesztés az menő?

Amennyiben a csalódott hozzászóló veszi a fáradtságot és befárad a helyi választási irodába, akkor én is bemegyek és neki(!) be fogok mutatkozni. Önre pedig - már megbocsásson - ez igazán nem tartozik.
vendégnek másik vendég (vendég) [2010.09.12., 15:14][válaszolok] #214
Csalódott hozzászóló vette a fáradságot, és belátta tévedését. Kétszer is bocsánatot kért ezért. Ön, kedves vendég, bizonyára szintén nem tévedhetetlen, sem nem tökéletes, bizonyára tévedett már, s ha bocsánatot kért ezért, elvárta, hogy megbocsássanak önnek. Legyen szőrszálhasogatás helyett nagylelkű, és tegyen így mással is. Tévedni emberi dolog, még egy fórumon is.
vendég (vendég) [2010.09.12., 16:44][válaszolok] #215
204/207/209-nek:
Megerősítem gondolatait, korrekt, higgadt hozzászólásait. Sajnálom, hogy kedves "csalódott" nem ismeri Önt, hiszen ha ismerné, nem firtatná kilétét: választékos stílusából Önre ismert volna.
214-nek (vendég) [2010.09.12., 16:53][válaszolok] #216
"Csak elmondta egy hivatali dolgozó, hogy mi történt a cédulákkal. Nincs róla fényképem, nem kényszeríthetem őt sem, hogy nyilvánosan beszéljen erről. Ez van. Nyilván sokan tudják, hogy ez történt, hiszen a hallottak szerint több kézen keresztül mentek azok a kopogtatók amit nem a lokálp képviselői kaptak. Vagy pártkatonák csinálták eleve, azok meg nem fogják jelenteni, vagy olyanok, akik erre kényszerültek, mert munkájuk, kenyerük oda köti őket."
Kedves hozzászóló, "csalódott" nem láthatta be tévedését, mert a fenti sorokat (idemásoltam, hogy ne kelljen felfelé görgetni)nem írhatta tévedésből. Azt, hogy "elmondta egy hivatali dolgozó", nem lehet tévedt mondatként aposztrofálni. Vagy hallotta, vagy nem. A fülünk nem szokott tévedni. Ha valaki tévedett, és "csalódott" állítása mégsem igaz, akkor a hivatali dolgozó állított téves dolgot, azaz tévedett - de ezt meg már úgy hívják, hogy hazugság. "csalódott" tevékenységét meg szerintem úgy hívják, hogy pletyka.
Fáradt (vendég) [2010.09.12., 16:58][válaszolok] #217
Szerintem csalódott nem fog befáradni.
Belefáradt.
jadviga (vendég) [2010.09.12., 17:05][válaszolok] #218
Hogy csalódott máskor ne essen pofára, és ne kelljen őt itt dédelgetni, a legkevesebb az, hogy besétál az okmány irodába és bocsánatot kér!!
Máskor, ha unatkozik ne fórumozzon, hanem hímezzen egy "házi áldást", már csak azért is mert ezt ennyivel megúszta.
Talán nem is kéne vele foglalkozni!? Nagy vihart kavart és vétlen embereknek, bosszúságot, gondot okozott. Van -e nélkül is éppen elég.
csalódott (vendég) [2010.09.12., 19:49][válaszolok] #219
Tisztelt fórumozó társaim!
Még mielőtt keresztre feszítenének, - Önök valóban sosem kotyogtak ki semmit fölöslegesen? Önök olyan tévedhetetlenek és hibátlanok mind, akik sosem ejtettek ki egy rossz szót a szájukon, ami után bocsánatot kellett kérniük?
Én beláttam, hogy tévedtem, amikor egy "pletykát" beírtam ide. Ezért őszintén elnézést kértem már. Nem a hallásom tévedett, hanem én tévedtem abban, hogy azt gondoltam, beszélgetni lehet bármiről kötetlenül. Nem lehet, megtanultam a leckét.
Nekem ugyanaz a vágyam, mint mindenki másnak, hogy tisztán történjen a választás. Bocsánat hogy ember vagyok, aki ekkorát tévedett, hogy kimondta egy pletyka szavait egy fórumon.
Nem fogok feljelentést tenni, nem az volt a szándékom, hogy feljelentgetni rohanjak, pusztán az, hogy mások véleményét is meghallgassam itt. Megkaptam a válaszokat, köszönöm.
Kedves Jadviga, AZ OKMÁNYIRODA DOLGOZÓITÓL EZÚTON, ITT KÉREK BOCSÁNATOT A FELTÉTELEZÉSÉRT. Immár harmadszor, és utoljára.
(Istenhez imádkozom enélkül is, mint ahogy mindig is szoktam.)
Illuzió (vendég) [2010.09.12., 21:19][válaszolok] #220
A rendszerváltáskor mindenki azt hitte, hurrá, itt a demokrácia! (is)
Húsz év alatt sokmindenböl kiábrándultak az emberek,ennek is csalódás lesz a vége.
A nyugati tipusú agymosáshoz sokaknak kicsit több idö kell.
Még aktiv az a generáció, akik látták Bözsinénit, amikor felállt a TSZ-gyülésen,és lehordta a gazembereket. Mégsem jelentette fel senki.
Sokaknak a jó hirnevén nem akkor esett a csorba,mert a Bözsi néni nélkül is tudták az emberek a sok disznóságot.
Mondhatnánk, majd szavazáskor dönt a NÉP!
Én cak attól félek, az döl majd el, kinek nagyobb a sleppje, rokonsága.
Az egypárt redszerben is volt szavazás. Most van három: a rossz, a rosszabb, és a jobbik.
Sármásy Marianna [2010.09.12., 21:42][válaszolok] #221
Tisztelt Fórumtársak!

Mielőtt fejét vennék csalódott társunknak, olvassák el, mennyi minden - sajnos névvel nem vállalt, nem bizonyítható - állítás történt az ajánlószelvényekről ezen a fórumon. Korábban is, de ezen az őszön kiemelkedően.

Ha azt az állítást, a munkahelyére kellett bevinni az ajánlószelvényeket, senki nem vitatta, akkor most mi ez a nagy felháborodás?
Ugye mindannyian ismerjük a "Kubatov-lista" történetét. Kósa úr magyarázata mindenkit meggyőzött? Más pártok miért lennének különbek? Főleg, ha a régi névsorok még fellelhetők. ( A "pártállami" névsorokra gondolok, a megbízható elvtársakról. )

Azzal egyetértek, a területi választási iroda munkatársai valóban tisztességes, törvénytisztelő emberek. Azt viszont most se felejtse el senki, munkahelyük megléte függ városunk polgármester asszonyától. Ha az ajánlószelvények összeszedése mindenki számára - bizonyítékok nélkül is - hihető, megértette fórumtársaink többsége, munkahelyük megtartása a tét, akkor ez a "pletyka" miért verte ki a biztosítékot?

Azt pedig szeretném jelezni, ha egy "pletyka" téves, hamis, ne a "hírhozót" fenyegesse senki, mert csak a gyanú erősödik, mégse annyira egyértelmű a cáfolat...
Mások vallási meggyőződésén pedig unintelligens gúnyolódni, ami - szerény véleményem szerint - hiteltelenné teszi a hozzászólót.

Megfontolásra ajánlanám, ha fórumtársunk törvénytelenséget követett volna el - leírta mit hallott -, akkor Egeli ügyvéd úr azonnal jelezte volna ezt. Gondolom, azt elhiszik, ő ismeri a törvényt.
member (vendég) [2010.09.13., 07:07][válaszolok] #222
Tisztelt Hádám!

Mennyire tartod reálisnak azt az eredményt, amit jelenleg mutat a szerkesztők által közzétett közvéleménykutatás (polgármesterekre adható voksok kapcsán)?
Egeli Zsolt (vendég) [2010.09.13., 11:40][válaszolok] #223
Kedves Fórumozók!
A 3. köztársaság intézményrendszere épp úgy válságban van, mint a gazdaság. Az erre irányuló felmérések rendszeresen rögzítik, hogy az emberek bizalma leginkább a parlamenti politikusokban ingott meg, s csak ezt követően jönnek az önkormányzati képviselők. A legjobbban a tűzoltók vizsgáztak.
Önkormányzatunk nem rendelt el tényfeltáró vizsgálatot az építési osztályon történtekről, hisz nyilvánvalóan többek érdekét sértette volna. Találkoztam olyan MSZP-s szimpatizánsokkal, akik maguk sem hiszik el, hogy CSB lett volna a magányos elkövető, de ez nem zavarja őket, mint ahogy azt is normálisnak tartják, hogy a város polgármestere saját magától vásárol autókat.
Magda Gábor eladta használt autóját a város önkormányzatának azzal, hogy azt továbbiakban, mint polgármester fogja használni. Állásfoglalást kért az akkori pénzügyi bizottságtól. Mára teljesen megszűnt a tulajdonosi ellenőrzés, s nem csodálom, ha az átláthatatlanság miatt komoly kételyei vannak a választópolgároknak. Ki olvasta, hogy akár a hírlevélben, akár másutt közzétette-e a hatalom brigádja a város nettó adósságállományát? Nekik ez nem áll érdekükben. Az a tény, hogy jövőre évi 230-270 mFt között kell a városnak minimálisan hitelt törlesztenie, nem beszédtéma a városban, pedig a jelen keretek közöt ezt saját erőből nem lehet kezelni. Mára még jó a kisvonat, az ingyen eszem-iszom, a cirkusz, mint ahogy tegnap délután is láthattuk.
A hivatal dolgozói pedig igen nehéz napokat élnek át, mivel teljesen felborult a normális élet egy nálam sokkal hitelesebb (értsd, akinek más véleménye van bármiről, mint a helyi koalíciónak, akkor az gyűlöletet kelt, viszályt teremt, pedig mennyivel jobb mindig mindennel egyetérteni, megtapsolni pld. a 2007. decemberében elfogadott 3+2 éves szemétszállítási díjemelési koncepciót, stb.) dr. Zombor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége főtitkárát: "A szakma ilyen mélyen még nem volt leértékelve a politika által, mint most. A közigazgatásban dolgozók félnek, csinovnyik mentalitások alakulnak ki, a politikai megrendelő pedig nem a közérdeket szolgáló célok szószólója, hanem egyszerűen megmondja, hogy mit kell csinálni." - E gondolatok 2009. novemberében jelentek meg, s a választások lezárultáig aligha lesz tisztább a kép.
egy régi vendég (vendég) [2010.09.13., 14:03][válaszolok] #224
Sőt a kisvonaton Rónavölgyiné nevét kellet kiabálni és ritmusra tapsolni.
egy régi vendég (vendég) [2010.09.13., 14:27][válaszolok] #225
youtube thumbnail
ttt (vendég) [2010.09.13., 14:36][válaszolok] #226
No comment

"...rövid időn belül nyilván a kocsma, az utca, sőt a vasúti kupé, a troli peronja meg a metróaluljáró is szabályozva lesz, hiszen ezek is fórumok, ahol emberek jönnek össze, és adott esetben negatív hangvételű kijelentésekre ragadtatják magukat."

In: Élet és irodalom. Megyesi Gusztáv: Szegény Pelcz. LIV. évfolyam 31. szám, 2010. augusztus 6.
Hádám [2010.09.13., 15:50][válaszolok] #227
Annyit mondanék erről a szavazásról, ami itt megy, hogy semmiképp sem reprezentatív, tehát következtetéseket nem lehet levonni róla! Érdekesség azonban, hogy egy kvázi titkos vélemény nyilvánítással hogyan alakulnak a százalékok... itt nem ellenőrzi senki, hogy ki kire szavaz, mint ahogy a választáson se fogják! Ezért is fogalmaztam meg korábban, hogy kíváncsi leszek a "különbözetekre" a leadott ajánlószelvények és a kapott szavazatok között.

Tisztelt Egeli úr!

Úgy gondolom azok alapján amiket leírt, nem is állnak annyira távol egymástól a gondolataink mint az gondolják!
Sármásy Marianna [2010.09.13., 17:07][válaszolok] #228
Kedves Hádám!

Bizony, tökéletesen igazad van, Egeli úr véleménye - ahogy bármely tisztességes magyar emberé, akit nem köt a "pártfegyelem" - nagyon közel áll egymáshoz.

Éppen e vélemény azonosság/hasonlóság alapján kellene gondolkodnia mindenkinek, nem néhány pártvezér "uszító, megosztó" nyilatkozata alapján.

Ahogy évek óta hangoztatom minden fórumon, a Jobbik és a FIDESZ alapvető értékei azonosak. Mégis tömegesen sikerült egymás ellen fordítani a tagság - nem bántó szándékkal jellemzem - néhány önuralom nélküli tagját. Egyre több olyan esetről hallok beszámolót, amikor a minimális udvariassági normákat se tartották be a FIDESZ "nagyhangú" helyi tagjai. Nem tudják "megemészteni" a hatalom nem mások "leigázását" jelenti, hanem hatalmas felelősséget országunk sorsa miatt.
Ezzel a magatartással csak azt érték el, ugyanolyan elbírálás alá kerültek, mint a helyi "kis királyság" tagjai. Káromkodással, "alpári házmesterstílussal" elrettenteni lehet választókat, nem megnyerni. Nem menthető a "győzelmi mámorban" elkövetett fenyegetőzés se. Megdöbbentő számomra, Koncz képviselő úr némán eltűrte ezt a jelenséget, azóta se követelt bocsánatkérést magukról megfeledkezett munkatársaitól.
Nehogy félreértse bárki, még véletlenül se a fiatal - ezért talán szenvedélyesebb - tagok viselkedtek így, hanem nagyon régen politikával foglalkozó "meglett" férfiak, családapák.
Fülöp Sándor [2010.09.22., 08:31][válaszolok] #229
Tisztelt #105-ös "Oszt jónapot" nevû hozzászóló!

Megkésve bár, de törve nem, most tenném meg válaszom kérdésére. De inkább figyelmébe ajánlanám az index.hu weboldalon 2010.08.26-án megjelent "A Jobbik kitiltaná a politikából az előző rendszer vezetőit" címû cikket.

Röviden idézném is, ha megengedi, sôt -mivel nem egy hosszú cikkrôl van szó-, egy az egyben bemásolom Önnek:

""A Jobbik alkotmánymódosítással akarja kizárni a közéletből az 1990. előtti állami vezetőket, illetve az egykori állampárt vezető tisztségviselőit és az erőszakszervezetek vezető beosztású tisztjeit.




A Jobbik azt javasolja, hogy az 1990. előtti állami vezetők, az egykori állampárt vezető tisztségviselői és az erőszakszervezetek vezető beosztású tisztjei a jövőben nem lehetnének politikusok, állami vezetők, társadalmi szervezet vezető tisztségviselői, vezető beosztású kormánytisztviselők, illetve köztisztviselők és közalkalmazottak, továbbá nem válhatnának rendvédelmi szervek, valamint a Magyar Honvédség vezető beosztású tagjaivá, bírósági és ügyészségi vezetőkké, valamint állami társaságok ellenőrző szervének tagjaivá.



Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik húszéves adósságot kíván törleszteni ezzel a kezdeményezéssel, amellyel szerinte végleg lezárható a "mögöttünk álló átkos rendszer". A Vona Gábor pártelnök mellett szintén a javaslat aláírói között szereplő Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő kiemelte: idáig nem sok támogatást kaptak a Fidesztől az elszámoltatásra, illetve a "társadalom igazságérzetének visszaadására" szolgáló kezdeményezéseikhez, így most remélik, hogy a kormánypártok is támogatják a Jobbik elképzelését."

Remélem ezzel megválaszoltam kérdését, miszerint miért csak a FIDESZ-t kéri a Jobbik számon...
Köszönöm megtisztelô figyelmét!
Összes hozzászólás: 239 db (80 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 10 db (4%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.