Hírek
Kővel dobáltak rendőröket Mezőzomboron a cigányok
Dátum: 2009.11.01., 03:14Írta: Bekő AntalMegtekintve: 7476Értékelés: 3.50Címkék: cigánybűnözés

Többen megpróbálták megakadályozni a szerencsi rendőrkapitányság járőreinek jogszerű intézkedését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőzomboron - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a részletek kapcsán elmondta: a járőrök Mezőzomboron intézkedtek egy férfival szemben, aki a bíróság által meghatározott időpontban nem kezdte meg jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését.
A férfit a kezdeti ellenállása után a járőrök a rendőrautóhoz kísérték, csakhogy eközben egy kisebb, körülbelül húsz emberből álló csoport vette őket körül.

Az egyre hangosabb verbális agresszió mellett többen fenyegetően léptek fel. A rendőrök felszólították őket, hogy ne akadályozzák a hatósági intézkedést. A már autóba ültetett férfi édesanyja ekkor egy marék követ dobott a rendőrök felé, majd egy méretesebb kővel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy betöri az autó szélvédőjét - ismertette a helyettes szóvivő.

Hozzátette: mindezzel egy időben egy 29 éves férfi beült a rendőrautóba, mondván, ha viszik az ismerősét, akkor vigyék el őt is. A felszólítás ellenére sem szállt ki a kocsiból, így a rendőrök kénytelenek voltak kirángatni őt a kocsiból.

A hatóság munkájának effajta akadályozása bűncselekmény, és alapesetben 2 évig, súlyosabb esetekben akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A szerencsi rendőrkapitányság vezetője az esettel kapcsolatban hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete és a hatóság eljárásának megzavarása vétsége miatt tett feljelentést a nyomozó ügyészségen.

Forrás: Népszabadság, cím pontosítva tőlünk

Kapcsolódó anyagok (az egyik jelenlegi parlamenti párt szerint sem létező cigánybűnözés margójára):

Előzetesben a vasvillás mezőzombori rabló
Félelmükben önszerveződtek Mezőzomboron
Gyilkosság Mezőzomboron
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.11.02., 10:27][válaszolok] #1
A cím pontosítása nagyon helyes.
Összes hozzászólás: 1 db (1 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Név: Még nem tag? Regisztráljon, és hozzászólása nem kerül előzetes moderálásra!
Válasz erre:

emoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticon
Kérjük, hogy SZÁMOKKAL írja be az alábbi összeadás eredményét az üres mezőbe:
negyvenhárom + kettő =