Hírek
Zöld övezet: Szerencsi szalmaerőmű (videó)
Dátum: 2009.03.02., 12:14Megtekintve: 3114Értékelés: 4.67Címkék: erőmű, hujber_ottó, molnár_péter

Szerencsi szalmaerőmű. Új hatástanulmány, új érvek és ellenérvek? Mi a fontosabb: a táj értékeinek megőrzése vagy a munkahelyteremtés mindenáron? Szerencsés-e éppen Szerencsen építeni egy ilyen erőművet, és ki hozza majd meg a végső döntést? Iparfejlesztés vagy világörökség, politika vagy környezetvédelem?
Ezekre a kérdésekre próbál választ találni a Hír Televízió Zöld övezet című műsorának néhány nappal ezelőtti adása, a vendégek Hujber Ottó szocialista vállalkozó és Molnár Péter, a Tokaj Reneszánsz egyesület elnöke. A felvétel alább megtekinthető, a jobb egérgombbal ide kattintva pedig le is tölthető.

Forrás: HírTV
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
S (vendég) [2009.03.02., 16:26][válaszolok] #1
Szeretném felhívni a figyelmet a riportban Hujber Ottó szájából elhangzott mondatra "Nem gondolom, hogy az 50 és a 40 között nagyságrendi különbség lenne" Kedves Ottó hol tanultad te a matekot? És egy ilyen ember akar erőművet építeni!
Névtelen (vendég) [2009.03.03., 10:11][válaszolok] #2
Gratulálok és őszintén örülök annak, hogy az előttem szólóknak vannak munkahelyeik, vagy rendszeres bevételeik. Én is szeretnék, úgyhogy kérem ne kardoskodjanak olyan hevesen az erőmű építése ellen, mert nem az ő bőrükre megy a dolog. Tisztelettel.
Névtelen (vendég) [2009.03.03., 10:41][válaszolok] #3
A hatástanulmány is megállapítja, hogy az üzembe tervezett létszám túlzónak tűnik. A magas képzettségű munkaerőt valószínűleg távolabbról kell majd bevonni. A kedves hozzászóló reménykedik abban, hogy alkalmazni fogják ott? Sok szerencsét!
Névtelen (vendég) [2009.03.03., 11:24][válaszolok] #4
Akkor csak dolgozzanak az erőmű ellen, de lehetőleg név szerint, hogy lehessen kitől számon kérni a helyette való munkahelyket. Gondolom ez elfogadható. Csak ne fiktív ötlethalmazt halljak új munkahelyek címén, pl. műszakiként világörökségi ajándéktárgyfestést, vagy hasonlót.
Névtelen (vendég) [2009.03.04., 10:31][válaszolok] #5
Milyen munkahelyeket akar számonkérni?Már rég megalakultak az erőmüre épülő vállalkozások!!nekunk csoroknak nuku munkahely!!de tudja valaki hány mszp-s van a tiltakozok között?rengeteg,csak ök nem mernek megszolalni!!nevetséges ,névtelenül kér számon mást!!
Névtelen (vendég) [2009.03.04., 11:44][válaszolok] #6
Én és még sokan mások is dolgozni akarnak, úgyhogy jó lenne ha nen nagyon erőlködnének az erőmű ellen ha kérhetem szépen. Akik munkahelyről névtelenkednek ellene, nyugodtan írják ide a nevüket. És ha nem lesz erőmű, majd AZOK teremtenek munkahelyet. Könnyű dolog "lenevetségesezni" a másikat, akinek nincs.
Névtelen (vendég) [2009.03.06., 07:54][válaszolok] #7
Bocsánatát kérem,ha ugy értelmezte,hogy én azon nevetek,hogy önnek nincs munkája!Félreértett!Én azt a paradoxont tartottam nevetségesnek,hogy ön név nélkül kér számon egy másik névtelen hozzászolót!ha demokrácia lenne az emberek válalnák nevüket ,arcukat,Nekem semmi bajom az erőmüvel csak épitsék a dunántulra,azt sivatagitsák el,szerencs mellett vagy alatt melegviz van,de ez sérti a mezökövesdi,szoboszloi stb. elvtársakat.remélem a turizmusrol már hallotak a szerencsi polgármesteri hivatalba.De ez törvényes volna ez szóba sem jöhet?????
Névtelen (vendég) [2009.03.07., 22:16][válaszolok] #8
Tényleg van melegvíz Szerencs alatt, csak sajna 3000 méter mélyen. És ugye nem a mezőkövesdi Fideszes polgármester elvtársra gondol a kedves névtelen hozzászóló? Vagy a hajdúszoboszlóira? Ez roppant érdekes.
Névtelen (vendég) [2009.03.09., 08:57][válaszolok] #9
Igen ,nagyon érdekes.De ha odafigyelt volna egy zárojeles mondatra akkor?szerintem 1989-ben egy hatalmas népi átverés show volt,és most rugdossa az utolsokat a diktatura,és a diktatura emberei át váltják a tökét,a lopott pénztgazdasági klienturává.lásd szalma erőmü,de hujber ur 1989 környékén gyorsan mdf-es lett,majd mszp közeli.de a turizmushoz:a mai technikával-tudom nem olcsó-már kitünö eredményeket lehet elérni.böven megtérülne a befektetés.egy lyen befektetésre rengeteg ráépülő vállalkozás jönne létre,MUNKAHELY.Ha jol tudom eu-ban vagyunk:pályázni kell.de- ha nem a monika show-t néznék az emberek-láthatnák a geotermikus energia elterjedését,vagy a szölö termesztő ember odaadta a hegyoldalát napkollektorok telepitésére.40000 háztartást lát el.de a sor végtelen a megujjuló energiákkal kapcsolatban.De a szalmaszemétégető erömü egyenesen környezet ellenes,nem ide valo.
Összes hozzászólás: 11 db (8 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (18%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.