Hírek
Frissítve: Olvasónk szerencsi múzeumlátogatása és kérdései a vezetőkhöz
Dátum: 2009.07.13., 13:25Írta: Olvasó Megtekintve: 15319Értékelés: 5.00

Július 11-én rövid rokoni látogatásra érkeztem kilenc éves kisfiammal, aki már érdeklődik a helytörténeti és történelmi látnivalók iránt. Előre elterveztük, hogy a rokonok mellett - vasárnapra időzítve - meglátogatjuk a szerencsi várat és az ott található Zempléni Múzeumot is. A helytörténeti tárlat mellett nagyon szerettük volna megnézni a világhírű képeslap kiállítást és a Cukormúzeumot - írja olvasónk, akiben kérdések fogalmazódtak meg a nyitvatartásokkal kapcsolatban.
Tisztelt Szerencsi Válasz Szerkesztői!

Kérem, tegyék közzé levelemet a Szerencsi Válasz webhelyén, mert sok csalódott turista nevében szeretném megismerni Szerencs illetékes vezetőinek álláspontját!

Negyvenkét éve kerültem távol a szülői háztól és szülői tájtól, mely nekem Bekecs és Szerencs. Mindkettő fontos számomra, hisz az utca-széles földrajzi távolság és a közigazgatási különállóság ellenére nekem SZÜLŐHELYEM. Gyermekeimnek büszkén mutattam meg a Kozér-dűlő alatt ma is álló szülői házamat, noha az anyakönyvi bejegyzés Szerencsen történt, vagyis "papíron" ott születtem. E rövid topográfiai ismertetőhöz még hozzá tartozik, hogy bármerre tanultam, éltem, dolgoztam, - ott firtatván szülőhelyemet - a Bekecs szó után rögtön hozzá tettem, hogy Szerencs mellett, Tokaj-Hegyalján. Mindenütt igyekeztem propagálni e táj szépségét, az itteni látnivalók bőségét és az ittlakók vendégszeretetét.

Július 11-én rövid rokoni látogatásra érkeztem kilenc éves kisfiammal, aki már érdeklődik a helytörténeti és történelmi látnivalók iránt. Előre elterveztük, hogy a rokonok mellett - vasárnapra időzítve - meglátogatjuk a szerencsi várat és az ott található Zempléni Múzeumot is. A helytörténeti tárlat mellett nagyon szerettük volna megnézni a világhírű képeslap kiállítást és a Cukormúzeumot. Elképzelésünket elővezetve nem kis meglepetéssel fogadtuk a rokonok kérdését: "Biztosan nyitva lesz a múzeum?" Mivel gyakran járunk múzeumokba és kiállításokra, a feltett kérdést értetlenül fogadtam, hiszen magára valamit adó múzeum igazodik az országos gyakorlathoz. Vagyis hétfő, vagy szerda szünnap, kedden belépődíj nincs, a többi napokon nyitva vannak. Nosza több se kellett nekem, s hogy biztosra menjünk, így megkerestem a www.szerencs.hu/turizmus/latnivalok/muzeumok weboldalt. Nagyon elcsodálkoztam, mert ott ez olvasható:

"Nyitvatartás: hétköznapokon 10 és 16 óra között. Látogatást bejelenteni időpont megjelölésével ..." (itt egy telefonszám és két e-mail cím olvasható) "... e-mailen lehet."

A Cukormúzeum nyitvatartása már rugalmasabb, bár vasárnap az is zárva tart.

Ezek után - bosszankodva ugyan - átszerveztük a programunkat, de azért néhány kérdést csak felteszek az illetékesek felé:
    - Mire alapozzák azt az elgondolásukat, hogy Szerencsen hétvégén nem járnak turisták?
    - Tokaj-Hegyalja kapujában hétvégén csak a "kapu" fontos?
    - Miért nem igazodnak a látogatási idővel és a kedvezményekkel az országos gyakorlathoz?

Eddig nagyon sok ismerősömet biztattam, hogy látogassanak erre a szép vidékre. Vajon miként gondoltak rám és a "látnivalók elzáróira", ha bezárt kiállításokat találtak? Nem csak óhajtani kell a sok turistát, tenni is kell értük, hiszen ELÉGEDETTSÉGÜK INGYEN REKLÁM!

Az illetékesek válaszát várva - melyet e webhelyen is megtehetnek -, tisztelettel: Bűdi István, Szolnok
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.07.14., 10:25][válaszolok] #1
Nyitva van az hétfőtől vasárnapig (bár gondolom csak nyáron, mert a hétfő országosan szünnap), csak el kellett volna sétálniuk és megláthatják. Én sokszor járok arra szinte állandóan vannak látogatók.
Fazekasné Majoros Judit (vendég) [2009.07.14., 11:30][válaszolok] #2
Kedves Érdeklődő! Sajnálattal olvasom, hogy az interneten olyan információkat olvasott, amelyek nem állnak közel a valósághoz. Intézményünk igyekszik rugalmas lenni, és lehetővé tenni, hogy mindenki meglátogathassa - aki csak akarja - a múzeumot. Természetesen szezonban hétvégén is nyitva tartunk, sőt még hétfőn is. Tehát abból a szempontból nem jogos a kritikája, hogy a múzeum nem áll a látogatók rendelkezésére. Abból a szempontból viszont igen, hogy a kérdésés honlapon ezek szerint nem frissek az információk, és valószínűleg a téli (november 1 és március 31 között élő) nyitva tartási rendünk van feltüntetve, bár ott is van egy kis félreértés, mert bejelenteni csak a nyitva tartási időn kívüli látogatásokat kellene, hogy igény esetén akkor is kinyithassunk. Ennek még a mai napon utánanézünk, és természetesen javíttatjuk, és ezúton is köszönjük, hogy felhívta erre a hiányosságra a figyelmünket. Bármikor szívesen látjuk intézményünkben. Fazekasné Majoros Judit, igazgató

(A gépelési hibát kérésére javítottuk. Javítani egyébként úgy lehet, hogy vagy újra beküldi az egészet, vagy leírja, hogy mit javítsunk ki. Tisztelettel, a moderátor)
Bűdi István (vendég) [2009.07.16., 16:28][válaszolok] #3
Tisztelt Szerencsi Válasz Szerkesztői!

Az Önök által megjelentetett soraimra ezen a weblapon és e-mailban is kaptam választ.

A múzeum igazgatója és közöttem e-mail váltásra került sor, melyben ő nehezményezte a cikkben írottak nyilvánosság elé tárását, idézem: "... miért a "nyilvánossággal" kellett rögtön megosztania az észrevételeit- továbbra is fenntartom: csöppet sem jószándékról tanúskodó hangnemben", noha rövid keresés után a Képes Levelezőlap-gyűjtők Egyesületének lapján olyan cikkre bukkantam, mely már 2007-ben is kifogásolt néhány dolgot "Szerencsi szerencsétlenkedések" címmel. (http://www.kepeslap.vnet.hu/eszk/pdf/ujsag/200703.pdf)

Július 14-én -az igazgató invitálására- meglátogattam a múzeumot, mely kedvező és kedvezőtlen tapasztalatairól őt levélben tájékoztattam. Most ezen a fórumon is szeretnék néhány felvetésére reagálni. A teljes e-maileket nem teszem közé, mert azok a Zempléni Múzeummal és a fenntartóval kapcsolatban olyan megállapításokat is tartalmaz, melyeket a feladó, illetve a harmadik fél hozzájárulása nélkül nem teszek közzé.

- A Szerencs hivatalos webhelyén a Zempléni Múzeum nyitvatartása és a törvény által meghatározott kedvezményezettek köre korrigálásra került, ám az állandó kiállítások megnevezése -("... 1994 óta változatlan állandó kiállításaink ..." idézet az igazgató asszony hozzám írt leveléből)- változott. "Helytörténetiről"- "Rákóczi Zsigmond és kora". (helytortenet.jpg, muzeum_andrassy_hu_20090716.jpg)
- "Az intézménynek saját honlapja nincs ...". Véleményem szerint van, mely nem más mint a: www.hermuz.hu webhely.
- A félrevezető információk miatt talán el kellene gondolkodni egy kulturális intézmény hirdetéseinek és menedzselésének kérdéseiről. Az egyik keresőben a "zempléni múzeum szerencs" karakterláncra több tízezer találat volt, az első húsz - harminc találat információit a mellékelt weblap-képek mutatják, gyakran egymásnak ellentmondó adatokkal. Ítélkezzenek az olvasók.

Üdvözlettel: Bűdi István - Szolnok

(Ezt a hozzászólást e-mailben kaptuk, de a téma áttekinthetősége kedvéért hozzászólásként tettük közzé, a csatolt fájlokat pedig linkeltük - a szerk.)

helytortenet.jpg
muzeum_01.jpg
muzeum_02.jpg
muzeum_1hungary_com_20090716.jpg
muzeum_ace_hu_20090716.jpg
muzeum_andrassy_hu_20090716.jpg
muzeum_csaladiprogramok_hu_20090716.jpg
muzeum_hermuz_hu_20090716.jpg
muzeum_holvan_hu_20090716.jpg
muzeum_iranymagyarorszag_hu_20090716.jpg
muzeum_kultura_itthon_hu_2_20090716.jpg
muzeum_kultura_itthon_hu_20090716.jpg
muzeum_lap_01.jpg
muzeum_lap_02.jpg
muzeum_museum_hu_20090716.jpg
muzeum_tokaj-turizmus_hu_20090716.jpg
muzeum_utazzitthon_hu_20090716.jpg
muzeum_vendegvaro_hu_20090716.jpg
target="_blank">muzeum_zielungarn_de_20090716.jpg
FANfan (vendég) [2009.07.16., 18:11][válaszolok] #4
Ha jól akarom érezni magam és történetesen szeretem a múzeumi környezetet, bizt meg fogom magamnak találni azt a momentumot, ami nekem élményt fog nyújtani az egészben. De ha szőrszált akarok hasogatni, akkor is moderáltan fogom megtenni, legal úriember látszatát keltve, mert ha valóban az a célom: szellemi fölényt hamarabb érhetek el vele, mint kioktatással. Igaz: ez született intelligencia kérdése, ilyet az iskolában nem lehet megtanulni.
Kritikus (vendég) [2009.07.16., 18:57][válaszolok] #5
FANfan: Most ki is oktat ki kicsodát? Olvasta a képeslapgyűjtők cikkét is? Egy "legal úriember" - ahogy fogalmaz - talán érvekkel hozakodna elő, nem a szellemi fölényét igyekezne bizonygatni bárminemű logikus érvelés helyett, ugyanis az intelligencia nem a nagyképűségről, hanem az értelmes eszmefuttatásokról ismerszik meg! Persze így a legkönnyebb...
Tárgyilagosan (vendég) [2009.07.16., 21:06][válaszolok] #6
Ha elolvassuk a cikket, abból egy valami egyértelműen kiderül. Ebben a cikkben nincs semmi életszerűség, sem jóindulat. Szomorú.
Bűdi István (vendég) [2009.07.16., 21:51][válaszolok] #7
Tisztelt Hozzászólók! A FANfan és a Tárgyilagosan -nevüket és címüket nem vállaló- hozzászólóknak csak annyit tudok üzenni, hogy "bla-bla érvekkel" és mellébeszéléssel még egy ideig elevickélhetnek! DE AZOK NEM TÉNYEK! Aki konkrétumokat, tényeket nem tud felvonultatni álláspontja mellett, az a lealacsonyító személyeskedést választja. Majdnem olyan, mint a: "csak" és "azért"! Ha az élet nem tár elém olyan "kérdőjeleket", mint amelyeket a Zempléni Múzeum meglátogatási szándékának kapcsán megismerhettem, akkor a széles közvélemény még mindíg több éves tárlat-ajánlatot, valamint a nyitvatartási idő és a belépődíjak vonatkozásában rébuszokat kap/kapna. A nyílvánosság elé nem tárt levelekben engem próbáltak kioktatni, pedig én -sokad magammal együtt- A TÁRLAT LÁTOGATÓJA VAGYOK / VAGYUNK! Így nagybetűsen! Nem mi vagyunk a múzeumokért és vezetőikért, hanem azok, és ők vannak értünk!
Jóindulatú Józsi (vendég) [2009.07.16., 23:10][válaszolok] #8
Teljesen igazatok van. Rázzuk az öklünket. Romboljunk imázst az elavult infok miatt. Ne jószándékkal hívjuk fel az esetleges hiányosságokra a figyelmet, hanem gyalázzunk le mindenkit. Hiszen ez a divat. (De én csak jót akartam bocsika)
Tárgyilagosan (vendég) [2009.07.16., 23:53][válaszolok] #9
Tisztelt Bűdi úr! Nem szándékozom személyeskedni, de ismét végigolvastam a leközölt levelét, majd a két hozzászólását. Továbra is fenntartom, hogy szinte "fájdalmasan" életszerűtlen mindaz amit leírt. De a lényeg. Osztom Fazekasné Majoros Judit véleményét, miszerint az ügyeinket nem ilyen módon kell rendezni. Szívesen végeznek egy közvélemény kutatást, hogy hasonló esetben 100 emberből hányan hívnák fel a múzeumot, ha bizonytalanok lennének a nyitva tartással kapcsolatban. Pláne, ha ott van előttem a telefonszám.... Mindez, ami itt "problémafelvetés" címen zajlik, szinte senkinek sem használ. Meggyőződésem, hogy a szerencsiválasz olvasóinak többsége szereti Szerencset és a maga módján próbál hasznos lenni a településen. Valószínüleg mindannyiunknak vannak hibái, amit a munkánk során elkövetünk. Ezt azonban íly módon pellengérre állítani... hát izlés dolga. Még akkor is, ha igazunk van. A magam részéről lassan megszületik bennem az elhatározás, hogy ne olvassam ezt a honlapot.
Szerkesztőség [2009.07.17., 22:37][válaszolok] #10
Munkatársainkkal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy az utolsó néhány hozzászólást eltávolítjuk, mert nem kötődnek a témához, céljuk kizárólag a személyeskedés, egymás provokálása. Az ilyen kommenteket ezentúl nem is fogjuk engedélyezni. Kérjük tartsák szem előtt, hogy a hozzászólás nem jog, hanem lehetőség! Ki-ki döntse el, hogy ezzel élni vagy visszaélni szeretne - utóbbit igyekszünk kiszűrni. Köszönjük a megértést.
Kritikus (vendég) [2009.07.18., 00:13][válaszolok] #11
Józsi írja: "Romboljunk imázst az elavult infok miatt." Itt nem csak az elavult infókról van szó. Cserélgetik "az 1994 óta változatlan állandó kiállítások" neveit? Bizonyára ez a legköltségkímélőbb megoldás. Az ország legnagyobb gyűjteménye Szerencsen van, de ennek csak elenyésző töredéke tekinthető meg? Miért? Pontosan mi az illetékesek munkája, ha már alapvető dolgokra sem jut idő? Tudomásom szerint több ember teljes munkaidőben dolgozik, gondolom nem minimálbérért a múzeumban, mégis képtelenek annak megoldására, hogy akár egyetlen (!) honlapról is a turista korrekt információkhoz jusson róla. Olyan nehéz volna ebben a modern világban egy emailt írni bármely honlapnak a friss adatokról? És közben sír a vezetés, hogy Szerencsen nincs elég turista. A Bűdi Úr által említett "Szerencsi szerencsétlenkedések" pontosan erről szól, tehát már legalább 3 éve (!!!) nem frissítettek semmit. Érdemes az egészet elolvasni, egy szakmabeli szemével gyászos képet fest a képeslapkiállításról. Tárgyilagosan írja: "Valószínüleg mindannyiunknak vannak hibái, amit a munkánk során elkövetünk." - na de kérem, éveken keresztül?! Fanfan (stílusa alapján netán Fazekas Úr?) írja, hogy ez az egész ügy szőrszálhasogatás. Nem, ez Szerencs hírnevének rontása, itt pedig néhányan azért vannak felháborodva, mert valaki szót mert emelni az ordító hiányosságokkal szemben! Az Igazgató Asszony sérelmezi a nyilvánosságot, míg a képeslapgyűjtők írásában egyértelműen olvasható, hogy a cikkíró kritikus levelét válaszra sem méltatták, pedig nem hiszem, hogy ne lenne ennyi együttműködés a vezetés és a múzeum között! Érdekes, hogy egy ilyen olvasói levél után 24 órán belül sikerült az évek óta elavult adatokat frissíteni. Ugye, hogy nem olyan nehéz? Véleményem szerint itt mindössze arról van szó, hogy egyesek nem bírják elviselni a kritikát, és hibájuk elismerése helyett a "legjobb védekezés a támadás" elvén igyekeznek elterelni a szót a primitív személyeskedés felé. Akik eddig itt a múzeum védelmére keltek, még egyetlen ép ész érvet sem tudtak felmutatni, csak a levélírót és a szándékait boncolgatják. Miért is? És mit jelent, hogy "életszerűtlen"? A "Szerencsi szerencsétlenkedések" c. cikk is életszerűtlen?
Jóindulatú Józsi (vendég) [2009.07.19., 02:12][válaszolok] #12
Kedves Kritikus! Önnek igaza van, szóljon Koncz Ferenc úrnak is észrevételeiről, hiszen a múzeum a Megyei Önkormányzathoz tartozik, ők a felettesek.
A LÁTOGATÓ (vendég) [2009.07.19., 15:38][válaszolok] #13
Vélhetően a nagy távolság miatt nem jutottak el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság vezetői a szerencsi kiállításra, bár a havi 21 - 23 munkanapot számítva, ha nem is havonta, de legalább három havonta illene közpénzből ellenőrizni a közpénzből fizetett alkalmazottakat! Vagy ez nincs benne a munkaköri leírásukban? Ha nincs, miért nincs? Ha van, akkor miért nem vették azt észre, melyet a látogató észrevesznek? Kissé szomorú, hogy a tárlók egy része évek óta "gondozatlan", a kifüggesztett tablókban az elmozdult képeslapokat nem teszik a helyükre. Miért nem lehet képeslapok reprodukcióit megvásárolni? Én is arra gondolok, hogy közpénzen finanszírozott tevékenységek ellenőrzésére egyre nagyobb szükség van, hiszen a működtetéshez valakiknek meg kell termelni a pénzt! Azokat úgy hívják hogy ADÓFIZETŐK! Kiváncsi vagyok a fenntartók reakcióira. Üzenem azoknak, akik még igazi értéket nem állítottak elő: a "malaj" szétkenése nem oldja meg a problémákat.
Fazekasné Majoros Judit (vendég) [2009.07.19., 20:24][válaszolok] #14
Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Kommentelők! Bár megfogadtam, hogy egy olyan honlapra, ahol csak azok a vélemények jelennek meg moderálás ürügyén, amely egyezik a szerkesztőség véleményével, többé nem írok, de most olyan igaztalan támadások és jogtalan kritikák érték az általam irányított múzeumot, hogy mégsem hagyhatom szó nélkül. 1. Az igaz, hogy a képeslapkiállítás 1994-ben készült, de az ország egyik legismertebb szakembere, a téma kiváló ismerője dr. Petercsák Tivadar írta a forgatókönyvét, aki kiváló ismerője ennek a gyűjteménynek és a témának. 2. Tudjuk, hogy a kiállítás frissítésre szorul, és ennek érdekében számos pályázatot nyújtottunk már be a Nemzeti Kulturális Alaphoz. S bár sok más esetben - (pl. a képeslapgyűjtemény digitalizációja, a gyűjteménygyarapítás, millenniumi kiállítás) több mint 10 esetben támogatták a pályázatunkat, az állandó kiállítások esetében ezt a célt még nem sikerült elérnünk. De nem adjuk fel, és addig pályázunk, amíg ez sikerre nem vezet. Saját költségvetésünk ugyanis egyetlen szakmai működésre költhető forintot sem tartalmaz. Pusztán a bér és dologi költségeket tudja jelen gazdasági körülmények között biztosítani a fenntartónk, és azt is egyre nehezebben. Meggyőződésem, hogy ez nem a fenntartó (Megyei Múzeumi Igazgatóság, illetve Megyei Önkormányzat hibája.) Elismerem, hogy a múzeumról megjelenő információk pontosságért is felelősségünk van (bár megjegyzem, néhány honlap úgy jelentet meg információkat rólunk, hogy előtte nem egyeztet az intézménnyel), de nem gondolom, hogy amiért néhány információ nem volt frissítve a szerencs.hu honlapon, ezért ilyen éles kritikákat érdemelne a múzeumunk. 3. A kérdéses gyalázkodó cikknek Önök nem ismerhetik a hátterét. Nem is itt van a helye a tisztázásnak, de annyit azért elmondok, hogy írásos bizonyítékom van arra, hogy válaszoltam az illető újságírónak, hogy miért is nem tudjuk elfogadni az újságíró igazolványát ingyenes belépésre, és miért nem fényképezheti a kiállított képeslapokat. Az is tény, hogy az európai uniós kiállításrésznek többen örülnek, mint amennyien hiányolják a régebben kiállított lapokat. Ha nem a normális utat megkerülve akart volna hozzájutni az általa felhasználni óhajtott lapokhoz, sokkal egyszerűbb - és több száz kutató által használt - lehetőségeket tudtunk volna neki biztosítani. 4. Tudom, hogy válaszaim nem erre a honlapra valóak. De olyannyira felháborít, hogy egyesek félinformációk és nagyfokú rosszindulat okán lejáratni igyekszenek intézményünket, hogy nem hagyhattam szó nélkül ezeket a nagy részben igaztalan vádakat. Kérek minden szerencsi polgárt, győződjön meg a saját szemével, jöjjön el a városa múzeumába (mert bizony oly sokan mondják nekem szégyenkezve, hogy sajnálom, de még nem jártam a múzeumban), és keressen meg engem bátran, és szívesen válaszolok minden felvetésre. Név nélkül, az anonimitás védőhálója mögé bújva leírt lejárató rágalmazások ellen azonban minden lehetséges módot - akár más médiát is - felhasználva fel fogunk lépni. És nem a személyes érintettségem okán - bár meggyőződésem, hogy a rágalmak leginkább nekem akarnak ártani - hanem azért, mert mindez rendkívül káros az intézménynek, és ezáltal az egész városnak. Ez volt az utolsó írásom erre a honlapra, bármilyen reakció is érkezzék az írásomra. Ezért elnézését kérem mindazoknak, akit valóban érdekel az intézményünk sorsa és fejlődése. Kérem, ezentúl más fórumokon próbálják velünk felvenni a kapcsolatot. Tisztelettel Fazekasné Majoros Judit
Szerkesztőség [2009.07.19., 20:53][válaszolok] #15
"Bár megfogadtam, hogy egy olyan honlapra, ahol csak azok a vélemények jelennek meg moderálás ürügyén, amely egyezik a szerkesztőség véleményével, többé nem írok [...]"

Erre muszáj röviden reagálnunk. A fenti, sértődöttségből vagy rosszindulatból fakadó rágalomra bizonyítékot természetesen ne várjon senki. Ezek szerint kizárólag Önnel értünk egyet, mivel megjelent az összes beküldött hozzászólása? Egyébként pedig van fórumunk is, ahol nincs semmiféle moderálás, tehát értelmetlen volna világnézet (és nem témakör!) alapján pont itt szűrni. Sajnáljuk, hogy "nyílt terep" helyett csak bizonyos médiumokban kíván véleményt nyilvánítani, de ennek biztosan megvan az oka, akaratát természetesen megértjük és tiszteletben tartjuk. Üdvözlettel, a szerkesztők.
biztonsági őr (vendég) [2009.07.20., 11:02][válaszolok] #16
Kérdezném a LÁTOGATÓ hozzászólótól, hogy pontosan kikre gondol akkor, amikor azokról beszél "akik még igazi értéket nem állítottak elő"?
olvasó (vendég) [2009.07.20., 12:46][válaszolok] #17
Hát nagyon nem kellet volna megkérdezni, mert a válasz önmga adta meg! A biztonsági őr aztán végképp megfogta az Isten lábát, nem rossz állás, csak ülni kell és nézni ki az ablakon. De ez komolyabb helyen is így van. Igazgató asszony előtt én fejet hajtok, ő megteszi, amit intézményvezetőként meg kell tennie. Ha naív kérdéseket nem tesznek fel, már rég elcsitult volna az ügy. A szóbeszéd, a ha nem is igazság, de féligazság. Így lassan majd foglalkozik vele a média is. szerintem szemet kell felette hunyni és mindenki végezze a jól megfizetett "munkáját" Minden csoda három napig tart!
A LÁTOGATÓ (vendég) [2009.07.20., 21:03][válaszolok] #18
Megtisztelő a biztonsági őr kérdése -mert tud kérdezni!-, melyre csak annyit válaszolok röviden, hogy a megoldást megtalálja a közgazdasági alapismeretek tankönyvben, melyet még középiskolában is tanítottak. Röviden: az inproduktív tevékenységeket a produktív munkából kell fizetni. Ugyanis az inproduktívak adóbefizetése valójában csak a pénz útja a két zseb között. Aki a "köz pénzén" él, az becsülje meg a munkahelyét és végezze precízen a munkáját! Nem tudom miért kéne többlet forrás, hogy a munkaidőben visszarakják a lecsúszott képeslapokat és frissítsék a tablókat? Mit is csinálnak a munkaidőben? Szerintem a legtöbbet a takarítónő dolgozik. Több ismerősömmel beszélgettünk a cikkről, s megígérték, hogy a szerencsi kirándulásuk alkalmával nem hagyják ki a Zempléni Múzeum meglátogatását. Kiváncsiak, hogy lesz-e változás. Most már én is. Elmegyek Szerencsre.
biztonsági őr (vendég) [2009.07.21., 08:30][válaszolok] #19
Kedves LÁTOGATÓ, köszönöm, hogy felhívta elméleti ismereteim hiányára figyelmemet. Ugyanakkor nem jó ötlet lenézni az improduktív tevékenységeket, mert egyik a másik nélkül nem létezhetne. Biztos Ön is erre gondolt nem "inproduktívra".
re 13 (vendég) [2009.07.22., 08:57][válaszolok] #20
Bizony bizony a kepeslap reprokat nagyon regen szorgalmazom de senki a fulebotjat sem mozditotta. Egyreszt beveteli forras lehetne es lenne legalabb egy olyan ajandekozni valo emlektargy ami Szerencsrol szol. Mert tessek csak megprobalni egy szerencshez kotheto ajandektargyat keresni! Sehol sincs a varosban. Csupan giccses altalanos bovlikat lehet kapni.
Seaweed (vendég) [2009.07.22., 15:54][válaszolok] #21
Nem kell itt szidni a másikat, a biztonsági őr munkája is fontos, pláne ha még csinálnak is valamit ha baj van. Még ha nem is értek egyet teljes mértékben az cikk írójával a probléma felvetésének módján, akkor is fontos felvetés! Mert ha nem csoporttal érkezik ide valaki, hanem családdal és hasonló problémákba ütközik, akkor nem valószínű, hogy jóhírét viszik a városnak. Ha meg valahol akkor a szerencs.hu oldalon hiteles információknak kell lenni. Azt gondolom, hogy fél évente bőven beleférne az is, hogy a weben található információkat (hiteles weblapokon) ellenőrizze az érintett intézmény, hogy tényszerűek-e. Elvégre ez saját érdekük. Egyébként meg nem hiszem, hogy bárki azzal szórakozna, hogy idehív a városba távoli látogatókat, hogy szándékosan kötekedjenek. Azt kellene megérteni már, hogy ha sok kritikát kap valaki, akkor biztos van oka is! Az cikk írója se azért írt szerintem, mert mindennel meg volt elégedve
Én megnéztem ... (vendég) [2009.07.22., 17:48][válaszolok] #22
Én alaposan átolvastam mindent, a cikkben és a Tisztelt Hozzászólók írásaiban egyaránt. Minden állítás, mely a cikkben és a cikkíró "frissítésében" olvasható, tényekkel van alátámasztva. Lásd: muzeum_01 jpg és muzeum_02.jpg , és a többi. (Ellenőriztem azokat az eredeti helyükön.) Imént néztem meg a www.hermuz.hu oldalt, ott a "Szervezet" hivatkozás alatt található a szerencsi múzeummal kapcsolatos infó, de az régi, és több éves! (Herman Ottó Múzeum hivatalos webhelye!?) Hát, ennyit a gyors és szakszerű munkáról! Ez utóbbi megjegyzésem a múzeumi vezetők korrekt, és hatékony tájékoztatási tevékenységére vonatkozik.
Szerencsi (vendég) [2009.07.26., 11:37][válaszolok] #23
Ha valaki azt mondaná, hogy "Ilyen csak ebben az országban fordulhat elő!", akkor nagyon sértve érezném magam, a többségében becsületesen dolgozó embertársaim nevében. De ebben az esetben megint igaza lenne a szót-emelőnek: igen, itt megint előfordult ilyen! Tizenhárom nappal cikk megírását követően -bár ez is példa arra, hogy még a nyílvánosság ereje is kevés, hát még egy telefon- (mint ahogyan javallották a cikk írójának)a kiránduló tömegek tájékoztatására. E területén szinte semmi nem változott. A Zempléni Múzeum hivatalos honlapján ( a miskolci Herman Ottó Múzeum) még minden -a szerencsi múzeummal kapcsolatos- információ régi. Talán azt a bevett szokást alkalmazzák, hogy "Minden csoda három napig tart!" És azt követően minden marad a régiben? Mint például e helyi esetben? Kvíz-javaslat, mely ajánlás egy "helytörténeti vetélkedőre": - Milyen kiállítások vannak most a Zempléni Mázeumban? - Hétköznapokon, vagy vasárnap van nyitva a kérdéses múzeum? - Ha hétköznapokon, akkor miért lehet a hétfő szabad? - Ha az országos kedd a kedvezményezett, akkor a szombattal mi a helyzet (Herman Ottó Múzeum lapja)? - Kapnak-e majd a látogatók korrekt tájékoztatást? - Ha kapnak korrekt tájékoztatást ezután, akkor eddig miért nem kaptak? - Kinek, vagy kiknek az érdekében áll, hogy a szerencsi múzeumban egyre kevesebb látogató legyen? - A múzeum helyiségei talán valami "magasztosabb" célra kellenek? - Hallott Ön már a magyarországi privatációkról, mi a tapasztalata? - Ha Ön szerencsi lokálpatrióta, akkor felemelné a szavát hasonló esetekben? Már közel két hét eltelt! Illetékesek, ébresztő!
Én megnéztem ... (vendég) [2009.07.27., 21:44][válaszolok] #24
"Elvtársak! Elvtársnők!" (Mindenik úgy érti, ahogy akarja.) Olvasótársak! (Ezt is!) Ma este megnéztem a http://www.hermuz.hu/nyito.htm oldalt, melyen a szerencsi múzeum nyitvatartásáról és a kapcsolódó infókról frissítés tapasztalható. Gratulálok az illetékeseknek! De miért is kell egy cikk -és 14 nap- a naprakész információkhoz? Ez még társadalmi munkában sem engedhető meg! Augusztus második felében a szerencsi Fecskésre utazom családommal. Már beütemeztük a szerencsi vár és múzeum/ok meglátogatását. Reméljük, hogy egy megújult képeslap-kiállítást tekinthetünk meg, melyen Tokaj-Hegyalja-i képeslapokat is láthatunk! Szép és tartalmas kirándulást kívánok mindenkinek!
Igazságosztó (vendég) [2010.06.02., 20:48][válaszolok] #25
Tisztelt Szerkesztőség!
Jó lenne időt szakítani a tényleg friss és időszerű hírek publikálására! A szakállas,de szenzáció hajhász,valakiknek lélekmelegítő hatású "magas igénnyel" megjelentetett lejárató "szenzációkat" el kellene már tüntetni erről a különben sem dicsőséges oldalról!Ami az Önök "mosom kezemet" megjelentető politikáját illeti,a közeljövőben mind ezek jutalmaként néhány IP címért jelentkezni fog a rendőrség!
2018 - kommentár nélkül (vendég) [2018.04.12., 10:57] válasza erre: #25[válaszolok] #26
Pályázat múzeumigazgatói beosztásra: http://szerencs.hu/hirek/kozlemenyek/6050-2018-04-05-14-00-54
Összes hozzászólás: 33 db (22 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 7 db (21%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.