Hírek
A Szerencsi Válasz archívumként működik tovább
Dátum: 2022.01.04., 19:13Írta: Nagy GáborMegtekintve: 2979Értékelés: 3.95

Elérkezett ez a pillanat is. Tisztelt olvasóink bizonyára érzékelték, hogy az elmúlt időszakban egyre ritkábban jelentek meg hírek oldalunkon és a tervezett fejlesztések nagy része is a fiókban maradt. Ennek oka az időhiány, hiszen az eltelt közel 14 év alatt a Szerencsi Válasz végig tisztán saját finanszírozásból működött, vállalva az üzemeltetéssel járó összes anyagi és szellemi áldozatot. Amire egyetemistaként még több időt tudtunk szakítani, az felnőttként, munka és magánélet mellett évről évre nehezebbnek bizonyult.
Közel másfél évtized sok idő, amely alatt nagyot változott a világ. Elég arra gondolni, hogy indulásunkkor a közösségi média még gyerekcipőben járt Magyarországon, és a hozzánk hasonló kisebb-nagyobb híroldalak jelentették az információk elsődleges forrását. Úgy érezzük, az eltelt évek alatt sikerült hűnek maradnunk az alapító szellemiséghez és végig ellenszélben, olykor komoly érdekeket sértve, és ha Szerencs közéletének csak kis szeletében is, de védeni tudtuk a véleménynyilvánítás szabadságát, átvéve a névtelenségbe burkolózó hozzászólók válláról a mindenkori hatalom rosszallását.

A Szerencsi Válasz által képviselt értékeket ezalatt sem jótanácsra, sem hízelgésre, sem fenyegetésre nem adtuk fel, és erre nagyon büszkék vagyunk. Ahogy a mérőszámokra is, hiszen havonta stabilan több ezer egyedi látogató volt kíváncsi a bő 700 cikk és 35 ezer hozzászólás valamelyikére. Akad írás, amelyet 160 ezernél is többször nyitottak meg az évek során.

De ahogy minden út, egyszer ez is véget kell, hogy érjen. Ennek oka részben - mint fentebb említettük - magánéleti, részben abban a vegyes érzésben gyökerezik, hogy néhány kisebb siker ellenére sajnos be kell látnunk, hogy nem sikerült gyökeres tisztulást elérnünk a környék politikai és közösségi életében. Úgy tűnik, ennek a célnak az eléréséhez sokkal többre van szükség, mint amennyivel a Szerencsi Válasz hozzá tudott járulni a küzdelemhez.

Ám igaztalan volna, ha nem emlékeznénk meg a jóról is: sikerült egy kis közösséget építenünk, amelynek tagjai rendszeresen érdekes információkat osztottak meg velünk - és ami fontosabb: egymással! -, biztosítván azt a lendületet, amely ennyi éven át felszínen tartotta híroldalunkat. Minden hozzászólónak hálásan köszönjük, hogy részt vett ebben az utazásban!

A Szerencsi Válasz tehát most elköszön. Lehet, hogy egy nap valamilyen formában visszatérünk. Addig is, mivel a moderáció folyamatos odafigyeléssel jár, a cikkekhez történő hozzászólás lehetősége megszűnik. Minden eddig felkerült tartalom archívumként továbbra is elérhető marad.

Tisztelettel és köszönettel:

Nagy Gábor
társalapító, szerkesztő
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]