Hírek
Pengével rabolt volna mobilt a 13 éves "idegen fiú" Szerencsen
Dátum: 2017.06.18., 11:56Megtekintve: 10254Értékelés: 2.00

A rendőrök fél órán belül elfogták azt a 13 éves fiút Szerencsen, aki egy vele egykorú gyermektől fenyegetéssel akarta elvenni telefonját, majd pénzt követelt tőle. A rendőrséget 2017. június 16-án a kora esti órákban értesítette egy szerencsi édesanya, hogy a város főutcáján egy idegen fiú az ő 13 éves gyermekét megfenyegette és először a telefonját, majd pénzt követelt tőle. A sértett a későbbiekben elmondta, hogy az általa ismeretlen fiú séta közben csatlakozott hozzá és beszélgetésbe elegyedtek - írja a rendőrség honlapja.
Ennek során először váratlanul a telefonját kezdte követelni tőle, majd pénzt. E közben elővett egy egyszer használatos borotvát és azzal fenyegette meg, hogy megvágja. A megrémült gyermek azt mondta támadójának, hogy kísérje haza és otthon ad neki pénzt.

A sértett édesanyja otthon tartózkodott, aki megtudva a történteket kérdőre vonta a házuk előtt várakozó fenyegetőzőt, aki ekkor elmenekült. Ekkor értesítették a rendőröket, akik fél órán belül elfogták a rablás bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsítható fiút, akit kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vettek.

Forrás: police.hu
Kép: illusztráció, a Blaha Lujza téren 2008 körül fosztogató hasonló korú "Mauglit" ábrázolja
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
lakos (vendég) [2017.06.20., 10:14][válaszolok] #1
Ez az igazi csokifesztivál! A polgármester úr tényleg körzeti képviselő lesz megint, itt hagy minket a csokikkal? Nap közben nincs fehér ember a városban, nem tudom, hogy feltűnt-e a kedves felelős vezetőinknek.
Jövő? Vagy jelen? (vendég) [2017.06.20., 12:34][válaszolok] #2
Lehet erre felkészülni? Vajon készülnek-e elemzések arról, hogy mi várható a térségben? Egyre veszélyesebb lesz itt élni! http://www.boon.hu/egy-tizenhat-eves-lanyt-eroszakolt-meg-het-fiatal-ferfi-keszn ...
lakosnak (vendég) [2017.06.21., 10:51][válaszolok] #3
Hosszú évek óta 14 gyermek ballag átlagosan községenként az általános iskolákból.
A hivatalos statisztika szerint tavaly 3500 valahány lakossal csökkent BAZ megye lélekszáma, s tudjuk, hogy a külföldön vagy a Dunántúlon dolgozók többségükben megtartják itteni állandó lakcímüket. A legkevésbé mobil a roma népesség, így arányaiban egyre nő a számuk. A különböző kedvezmények is ezt a réteget érik el.
Az otthonteremtés segítségével egyre többen vásárolnak Szerencsen is ingatlant, hiszen az árak a cukorgyár lebontása óta meredeken zuhannak. Ezeken a folyamatokon sem egy országgyűlési képviselő, sem egy polgármester nem tud változtatni.
Egyedül a jól megfizetett munkahelyek és a magas hozzáadott értéket előállító üzemek segíthetnének visszacsábítani az elköltözötteket. Ennek hiányában a leépülés tovább fog folytatódni. Próbáljon meg keresni egy kőművest, ácsot vagy festőt. Sok sikert.
3-nak (vendég) [2017.06.21., 12:12][válaszolok] #4
Ha Ön szerint sem a polgármester, sem az országgyűlési képviselő nem tud semmit tenni azért, hogy " magas hozzáadott értéket előállító üzemek" legyenek például Szerencsen, akkor nincs szükség se polgármesterre, se országgyűlési képviselőre.Mivel a lakosság tehetséges és fiatalabb része elmenekül, valóban nem lehet találni se kőművest se ácsot. Aki még itt vegetál az is gondolkodik a távozáson. Sajnos az elmúlt hét évben csak romlott Szerencs helyzete. Pedig ígéret volt, ha jól emlékszem csak a városban 1000 munkahely.Na így higgyen valaki is az ígéreteknek!
lakos (vendég) [2017.06.21., 12:31] válasza erre: #2[válaszolok] #5
Azt írja, hogy ezeken a folyamatokon sem egy országgyűlési képviselő, sem egy polgármester nem tud változtatni. Akkor ki tud? Sem Rónavölgyiné, sem Koncz F semmilyen formában nem felelős a cukorgyár bezárásért, sem az országgyűlésben meghozott rossz törvényekért, sem a munkahelyek hiányáért, sem az elharapózó bűnözésért. Én úgy emlékszem, egyikük 1000 új munkahelyet ígért, szigetelőanyaggyár és mindenféle egyéb üzemek visszatérő elemei az ígérgetésnek.

Akkor most én kérdezek: mi szükség volt rájuk, mi a munkájuk eredménye? Miért kaptak annyi tiszteletdíjat és költségtérítést? Miért akar Koncz F Mengyi helyére ülni, ha utólag nem vállalnak semmiért felelősséget?

Szerencsnek Voldemort, egy borzasztó amatőr csokifeszt, bicskázó cigányok, kutyatámadások, kamu vendégházak, 50 milliós mentőállomás, udvari szobrász, udvari fotós, két hétig havat takarító városgazda jut. Ezekre mi a kifogás?
előzőekhez (vendég) [2017.06.21., 13:51][válaszolok] #6
Közgazdasági tanulmányaimban nem szerepel tőketulajdonosként a törvényalkotásra hivatott országgyűlési képviselő, s a településigazgatás. A helyi béke meghatározó alakja a polgármester. Látom nincs remény. Mindig mások a felelősök. Kérem, hogy ne induljon senki ezekért a tisztségekért, hiszen választóik 1605 április 17-i állapotokkal lennének elégedettek, amikor egy fejedelemválasztás elég volt a térség fejlődésének beindításához.
6-nak (vendég) [2017.06.21., 14:55][válaszolok] #7
Erre szokták mondani: Ha nem szóltál volna , bölcs maradtál volna.
Lényegében 3 nak (vendég) [2017.06.21., 17:24][válaszolok] #8
igaza van csak bővítem a kört se cipész,se szabó na meg ha esetleg a meglévőlakása mellé valaki bővítene akkor persze már a tervezés is félmilliónál indul és a vége hol van ?
Na meg a hivatal is rátesz egy lapáttal világökörség része meg 3D ábrázolás .
Jó lenne már hallani munkahelyek vannak jó fizetéssel .
Na ugye... (vendég) [2017.06.21., 19:06][válaszolok] #9
Na végre van vélemény a lap látogatóinak!
Ezek szerint nincs minden rendben-a kommunikációt,lassan átlátják az emberek.
Tovább kell feszegetni a problémákat- és majd eljutunk a megoldásig.
A megolás (vendég) [2017.06.24., 12:15][válaszolok] #10
magyar önkormányzat .
Fogadjunk (vendég) [2017.06.27., 11:09] válasza erre: #9[válaszolok] #11
, hogy a megoldás ön szerint a baloldal lenne. Legyen újra baloldal és legyen újra több milliárdos hitel a városnak!
nagyágyú (vendég) [2017.07.04., 11:59][válaszolok] #12
Hádám, mit szólsz? Filmsztár lett a szerencsi Jobbik ex elnöke Csináltatok valamit 2010 óta a kampányoláson kívül?
http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/07/04/szegedi_csanad_jobbik_zsido_magyar_ ...
Hádám [2017.07.05., 23:10] válasza erre: #12[válaszolok] #13
Pl kineveltünk egy "filmsztárt" Ez másoknak sok százmillió forint árán se sikerül!

Viccet félretéve, kövesse az eseményeket és akkor látni fogja ki mit tett, mivel foglalkozik, ha nem, úgyis lesz összefoglaló, bár akkor se fogja elolvasni
közbiztonság (vendég) [2017.08.18., 20:22][válaszolok] #14
Ma, Szerencsen a Tesco környékén öt fél hat között megtámadtak egy idősebb nőt. Rohant be az üzletbe, szólt volna ordított volna a biztonsági őrnek, de csak remegett nem jött ki hang a száján. Nem tudom mi történt utána, csak azt, hogy rendőr a környéken nem volt, sem polgárőr. Azt mondta a pénztáros, majdnem minden napos az ilyen. Azt gondolom, kerülni fogom a Tescot nagy ívben.Szóval ennyit a közbiztonságról :(
errr (vendég) [2017.08.19., 10:01] válasza erre: #13[válaszolok] #15
Méghogy kineveltétek. . :D
Ide tették a nyakatokba a hazug senkiházit, az Eu zászlóégető színmagyar pólógyártót a párt volt alelnökét. Emblematikus figura mondhatom. Hogy Endresik volt vezírt ne is említsem. Tényleg a jobbik mikor vesz már részt ellenzéki megmozduláson? Nem várok választ természetesen.
Összes hozzászólás: 17 db (11 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (12%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.