Hírek
Újratöltve: Szerencs Önkormányzatának húsvéti ajándéka a lakosságnak
Dátum: 2017.04.17., 18:14Írta: Nagy GáborFrissítve: 2018.04.02., 19:35Megtekintve: 16981Értékelés: 2.79

2017-ben írtuk: évek óta borzolja a szerencsi "cirkusztér" közelében - és sajnos nem is annyira közelében - lakók idegeit a Húsvét ünnepére rendszeresített úgynevezett vidámpark. Éppen akkor, amikor mindenki szeretne néhány napot békességben, a családjával pihenni, a város bő két hét (!) időtartamra több, mint százezer forint kedvezménnyel támogat egy szikszói vállalkozást, ami az indokolatlanul hangos, igénytelen zenével teljesen ellehetetleníti a szerencsi és bekecsi lakosok pihenését; nem beszélve az inkább roncstelepre emlékeztető környezettel, amivel ezen időtartamra minden éven elcsúfítják a város ezen részét. A 2018-as fejlemények a cikk végén olvashatók!
A jegyző ezen sorok írásakor 18 napja nem válaszolt a hivatalos panaszra, 18 óra elmúlt, a zene pedig rendületlenül dübörög a zárt ablakom mögül. Minden bizonnyal bokros elfoglaltságai akadályozzák ebben, az eszembe sem jut, hogy szándékosan kihasználják a jog által előírt 30 napos válaszadási határidőt, amíg a "vidámpark" úgyis befejezi idei tevékenységét.

Furcsa látvány tárul mostanság azok elé, akik a Hidegvölgy utca előtt elterülő zöldterület környékén haladnak el. "Vendégeinknek igyekszünk játékainkkal minél kellemesebb szórakozást, kikapcsolódást nyújtani!" – hirdeti a vállalkozás honlapja. Vendég viszont alig, néhány bámészkodó és egy öreg Mercedes-szel parkoló megtermett roma ácsorog Húsvét délelőttjén a "vidámpark" egy-két éppen beindított kisebb körhintájánál. A hatalmas hangfalakból üvöltő Lagzi Lajcsi zenéjéhez remekül passzol a drogot propagáló fekete, úgynevezett gengszter rapperek portréja a háttérben rozsdásodó hatalmas körhinta paravánján.

Sajnos ez a látvány a szerencsi önkormányzat aktív támogatásával már több éve kötelező elemévé vált a húsvéti időszaknak. Ha a lakosok érdekei láthatóan kevéssé érdeklik is a szerencsi vezetést, a közeli rendőrség dolgozóinak és a szociális otthon idős lakóinak nyugalmát igazán figyelembe vehetnék. Sajnos ennek éppen az ellenkezője történik, amit az alábbi, hasonló távolságból készített videó is igazol:

FIGYELEM! A videókat érdemes jó minőségű fülhallgatóval vagy hangfallal nézni, mert a mobiltelefonok és laptopok hangszórói gyakran nem képesek a valóságban leginkább zavaró mély hangok visszaadására!



Mivel a jelenség évek óta visszatér, idén már a testületi ülés élő közvetítése alatt, azonnal írásos panaszt tettem, amint értesültem, mit készülnek megszavazni a képviselők.

Feladó: Nagy Gábor <nagyg.mo@gmail.com>

címzett: Barva Attila <barvaattila@szerencs.hu>
másolat: Bodnár László <polgarmester@bekecs.hu>

Tisztelt Jegyző Úr!
A testületi ülés és a szerencs.hu (http://szerencs.hu/onkormanyzat/kepviselotestulet/testueleti-uelesek-elterjesztesei/category/267-2017-03-30?download=2869%3A2017-03-24-11-17-08) alapján értesültem, hogy idén ismét kiadják a hírhedt szikszói mutatványos cégnek a cirkuszteret.

Már tavaly és tavalyelőtt is megkeserítette a húsvéti pihenésünket a reggeltől este 10 óráig a mélynyomókból hangosan szóló igénytelen diszkózene, amit nem hivatalos csatornákon jeleztem is - ezek szerint eredménytelenül, ezért idén hivatalosan is megteszem. Két utcányira is, zárt ablakok mellett érezhető a lüktető zene, ami lehetetlenné teszi a nyugodt munkát vagy pihenést (a szabadban nyugodtan eltöltött időről már régen lemondtunk). Felháborodva olvastam, hogy idén 20 napon keresztül kell majd tűrnünk ezt a tevékenységet, ami ráadásul teljesen indokolatlan, hiszen a nap nagy részében vendég híján üresjáratban működnek és a mélynyomó használata is mellőzhető lenne, ha már efféle vitatható színvonalú szórakozásra minden éven rendszeresen igénye van a városnak.

Különösen cinikusnak tartom, hogy éppen Húsvét ünnepén a Várkert, a sportpálya vagy például az előterjesztő lakhelye melletti ondi játszótér helyett a mutatványt rendszeresen Bekecs határára teszik, így nem szerencsi lakosként a fejünk fölött döntenek róla, ráadásul jelentős kedvezményekkel is segítik a vállalkozó zavaró tevékenységét.

Tisztelettel:
Nagy Gábor
2017. március 30.

Lehet, hogy a jegyző úr a munkahelyén ritkán olvas e-maileket, de tény, hogy ezen sorok írásáig válasz nem érkezett és a mai tapasztalatok alapján semmilyen intézkedés nem történt. Ha már Koncz Ferenc személyes előterjesztésére tárgyalták meg a területhasználati díj 50% feletti mértékű csökkentését, annyit megtehettek volna, hogy felhívják a vállalkozó figyelmét a zene mellőzésére. A dokumentumban szereplő zavaros időtartamokon (egyszer 17 napról, lejjebb 14 napról írnak) senki sem akadt fenn, mi se tegyük hát.

Kíváncsiságból ellátogattam a polgármester úr szerencsi lakhelyéhez, hátha ott is hasonló állapotok uralkodnak, de csalódnom kellett, síri csend fogadott. (A videót eltávolítottuk a cikkből, mert az előtérben nem az ő háza látszott, így félreérthető volt - a szerk.)

Hazaérkezve, 17 óra körül pedig az alábbi felvételt készítettem:



Sajnálom, hogy – az ilyen ügyek után egyébként folyton áhított – magán jellegű kommunikáció ezúttal is a szokott eredménytelenséget hozta. Bízom benne, hogy a nyilvánosság hatására sikerül változást elérni, hogy minden szerencsi (és bekecsi) élhessen a nyugalomhoz való jogával az egyik legfontosabb ünnepünkön.



Frissítés (2017. április 18.): a nyilvánosság ismét megolajozta a bürokrácia fogaskerekeit, a jegyző úr a cikk megjelenésének másnapján megküldte válaszát:

Tisztelt Nagy Gábor!

Hivatkozással 2017. március 30. napján érkezett elektronikus megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom:

Brandauer József szikszói vállalkozó írásban kereste meg a polgármesteri hivatalt, melyben kérte a "Cirkusztér" biztosítását. Az előterjesztés nyilvános, annak figyelmes elolvasását követően láthatja, hogy az igénybevétel 2017. évben 20 napos időtartamot foglal magába, azzal, hogy 6 napot igényel az összeszerelés és 14 napon keresztül üzemel "Vidámpark".

A vállalkozó a kedvezményes igénybevételi díjat minden évben azzal kompenzálja, hogy a szerencsi iskolások és óvodások részére térítésmentesen ajánl fel belépőjegyeket, melyeket az intézmények minden évben örömmel fogadnak, hiszen ezáltal a kisgyermekes családok tavaszi szünet idején történő szórakozásához járulhatnak hozzá. A hatályos önkormányzati rendelet értelmében a közterülethasználat napi díja 8000 forint, tehát 20 nap vonatkozásában mintegy 160.000 forinttal kalkulálhatunk. A vállalkozó az össze- és szétszerelés 6 napjára kérte a díj elengedését, míg 14 napra az 50%-os mérséklését. A képviselő-testület döntése alapján bruttó 71.120 forintos díjon biztosítottuk részére a közterülethasználatot azzal, hogy 300 db gyermekjegyet adott a vállalkozó az önkormányzati intézmények számára. A jegyek átlagára 600 forint. A felajánlott belépők értéke önmagában 180.000 forint. Könnyen kiszámítható, hogy az önkormányzat gazdasági érdekei érvényesítése mellett a gyermekek élményekkel gazdagodhattak.

Köszönettel fogadtam, hogy a jövőre nézve több helyszínt is megemlített megkeresésében. Ezek kapcsán kérem, engedje meg, hogy felhívjam figyelmét arra, hogy a Tatay Zoltán Sporttelep elsődlegesen sportolási tevékenység biztosítására szolgál, ezáltal mint kötelező önkormányzati feladatellátás színtere nem vonható ki 20 napos időtartamra. Az említett Ondi úti játszótér pedig erre a célra nem megfelelő nagyságú. A Várkert egyéb rendezvényeknek ad ez idő alatt otthont, azonban esetleges helyszínként a jövőben megfontolandó lehet, amennyiben más eseménnyel nem ütközik.

Természetesen Önnek lehetősége van arra, hogy a zajvédelmi előírások betartása és betartatása végett hatósági eljárás lefolytatását kezdeményezze a vállalkozóval szemben.

A szomszédos települések vezetői eredményes kapcsolatot ápolnak egymással, együttműködésük korrekt. Az ügyben dr. Bodnár László bekecsi polgármester úrral személyesen is egyeztettem. Az üzemeltető figyelmét pedig külön felhívtam arra, hogy az esetleges problémákat megelőzendő, tartsa be a zajvédelmi előírásokat. Ez ügyben az Ön által írt megkeresésen kívül panasz sem a szerencsi, sem a bekecsi lakosoktól, sem pedig Bekecs település vezetői részéről nem érkezett az általam vezetett hivatal irányába.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

A türelmét ezúton is köszönöm.


Szerencs, 2017. április 18.

dr. Barva Attila sk.

Tisztelt Jegyző Úr!

Köszönöm válaszát, különösen a döntés mögött húzódó megfontolások ismertetését. Ha jól értem, az önkormányzat szerint valahol 71 és 250 ezer forint között realizált nyereségért (180.000 jegy + 71.120 Ft) érdemes több száz ember nyugalmát heteken át zavarni. Ha mind a 300 gyermek igénybe vette a szolgáltatást – amit erősen kétlek –, akkor talán egyszerűbb lett volna fejenként 800 forintot szétosztani közöttük, és akkor arra költhették volna, amire szeretnék.

Mivel a gazdasági számításokkal nehéz vitatkozni és a látszatát is el akarom kerülni annak, hogy bárki a gyerekek mögé bújjon a felelősség vállalása helyett, a tarthatatlan állapotok megszüntetése érdekében ezennel nyilvánosan felajánlom, hogy ha jövőre nem hívják ide a zavaró vállalkozót, akkor 100 ezer forintot felajánlok az önkormányzat által kiválasztott iskola számlájára, valamint további 100 ezer forint értékű munkát felajánlok a város javára informatikai fejlesztésekben.

Hatósági eljárás lefolytatásával nem kívánok élni, szerintem nem az én dolgom (lenne) a lakosság érdekképviselete.

Örömmel hallom, hogy rajtam kívül sem más bekecsi, sem más szerencsi lakosok nem tettek panaszt, ez azt jelenti, hogy volt értelme rászánnom a húsvét délutánomat, hogy az ügyben legalább érdemi lépés történjen. A településvezetők némasága inkább szomorú, hiszen ha kisétáltak volna a környéken élőkhöz, szinte mindenki felháborodását fejezte volna ki, még ha ennek a retorzióktól félve ritkán mernek hivatalosan is hangot adni.

Tisztelettel:
Nagy Gábor



Frissítés (2018. április 2.): Az önkormányzat idén is ragaszkodott a társasághoz, de információim szerint a kampány miatt próbálták megelőzni a botrányt és jobb híján a volt Profi mellé, egy magánterületre adtak engedélyt. Én ugyan nem jártam arra, de hallomásból tudom, hogy idén először a hangos mélynyomó sem nélkülözhetetlen eleme a szórakozásnak, ami a polgármester úr kifejezett kérése volt. Javaslom a jegyző úrnak, hogy sétáljon el arra és kérdezze meg, a lakosságnak mi a véleménye, mert hozzám már eljutottak felháborodott hangok, pedig még zene sincs. Az alábbi képet ma kaptam, egy helyi anyuka facebookon megosztott videójából mentette le ismeretlen személy. Érintésvédelem csillagos ötös, ezúton is gratulálok a városvezetésben azoknak, akik évről évre ilyen élményeket és szórakozást biztosítanak a helyi gyermekeknek és szüleiknek, mert izgalomból bizony nem lehet hiány...

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Bukovszky Róbert [2017.04.17., 19:31][válaszolok] #1
Sajnos látszik, hogy fogalmatok sincs róla mi a minőségi zene, -bár ez inkább már művészet- nekem határozottan tetszik, szeretném megtudni a szerzőjét és az előadóját, a közbenjárásotokat előre is köszönöm! :D /Ui; esetleg, ha beszélnétek a mutatványossal, kérlek jelezzétek neki, hogy a Fecskésen mi szívesen látnánk, hallgatnánk őket/
a cirkuszos (vendég) [2017.04.17., 21:06][válaszolok] #2
Nyugi van tesó, 22:00 ig mehet a zene
anonymus (vendég) [2017.04.17., 21:12][válaszolok] #3
Helló! Már bocsi de attól, hogy nem retro zenék hanem XXI. századi zenék mennek most mi bajuk van velük? van engedélyük rá meg van egy dB határ is amit nemhiszem, hogy átlálépnek, ha jól tudom akkor reggel 6 tól este 10 ig mehet a zene egy bizonyos határértékbe. Szóval le leht nyugodni és nem kell fontoskodni, mert értelme az biztos nincs.
Moderátor [2017.04.17., 21:42][válaszolok] #4
A #2 és #3 hozzászóló ugyanarról a címről érkezett. Kérjük, ne próbálják így félrevezetni az olvasókat, köszönjük!
környéken lakó (vendég) [2017.04.17., 21:49] válasza erre: #2[válaszolok] #5
Ennyit arról, hogy lehalkítaná, ha szólnak neki... A tesót kérem ennyire érdekli a szerencsiek zavarása és még a törvényt sem ismeri. Régen 22 óra volt a csendháborítás határa, de ez amúgy sem oda tartozik. Ezért jogilag csak az önkormányzat felelős. Köszönjük, Koncz Feri!
Hádám [2017.04.17., 22:17] válasza erre: #3[válaszolok] #6
Már ne is haragudj, de az, hogy a törvény szerint reggel 6-tól este 22-ig lehet nyomatni a zenét, még nem jelent azt hogy kell és azt sem, hogy ekkora hangerővel... Erősen meg lennék lepődve, ha reggel 6-kor már sorban álló embertömegek lennének, ami azt illeti akármikor arra járok egy teremtett lélek sincs... Nem tudom ti örülnétek-e neki ha 2 hétig nyomná valami kretén a full hangerős zenét a házatok közelében, én biztos pofán vágnám, akármilyen engedélye van! Pláne ha még flegmázna is mellé Azon csodálkozom, hogy a kisgyerekes apák eddig még nem tették ezt meg... Mindenesetre ezek után a határozatban megszabott területhasználati díj mértékét (142.240 Ft) rendkívül alacsonynak tartom, főleg, hogy a környék lakóinak az idegeivel játszik...Ha még ráadásul a felét el is engedte az önkormányzat (egyelőre jegyzőkönyvet nem találni) akkor meg kifejezetten felháborító, mondhatni pitiáner összegért kergeti az őrületbe a lakókat....
jól látom? (vendég) [2017.04.18., 08:26][válaszolok] #7
Ma esős reggelre ébredtünk. De a városban szorgos munka folyik. A Hármas keresztnél fűkaszás nyírja a gazt, a hivatalnál sárba ásóznak, a főutcát seprik. Mindezt a régen várt esőben. Hajrá Szerencs!
Színvonal (vendég) [2017.04.18., 12:37][válaszolok] #8
A környéken lakóként is egyetértek a probléma felvetésével és bízom abban, hogy ezzel a cirkusszal nem zavarják el a még Szerencsen (Bekecsen) maradókat. Persze az idei év húsvétra az egykori cukorgyár előtti körforgóban művészileg megformált állatokat látván csekély a remény... Ez van. Oszt' jó napot!
Jól látja (vendég) [2017.04.18., 14:09] válasza erre: #7[válaszolok] #9
talán álljon le a városban az élet is mert esik egy kis eső?
Hádám [2017.04.18., 16:43] válasza erre: #9[válaszolok] #10
Az a baj, hogy előtte-utána meg alig látni hogy ilyenekkel foglalkoznak... de mit várunk, kátyúzni is esőben szoktak.. nem lehet megvárni a jóidőt...
Hádám [2017.04.18., 23:06][válaszolok] #11
Tehát ha jól értem a jegyző válaszát, akkor egy vadidegen külsős vállalkozónak kapásból 50%-os engedményt adnak, miközben a szerencsi vállalkozások meg nem keveset adóznak? Lehet át kéne helyeznem a székhelyet, mert külsősként úgy látszik jobban lehet boldogulni a városban!
Kulik Jozsef (vendég) [2017.04.20., 14:07][válaszolok] #13
Kedves Nagy Gábor!Az h ilyen véleménnyel vagy a szórakoztatás ezen formájárol az egy dolog a te véleményed!!De roncstelepnek minosited ezeket az ezkozoket ezeknek az embereknek az életük munkáját akik családok gyermekek millióinak adták felhőtlen szórakozást évtizedek óta ez a rosszinulat és hozzanemertes netovabbja! Én emlékszem rád mikor a nagyszüleim korhintajaban gyermekként jóízűen kacagva hintaztal!Tisztelettel: kulik Jozsef
Nagy Gábor (vendég) [2017.04.20., 14:29] válasza erre: #13[válaszolok] #14
Tisztelt Kulik József!

Igen, ez az én véleményem. Az meg az Öné, hogy ennek a látványnak helye van egy közterületen.

Nem tudom, ki Ön, a nevét életemben nem hallottam, a nagyszüleit sem ismerem. Körhintában, hintában biztosan nem kacagtam, ugyanis sosem szerettem hintázni. Valószínűleg összekever valakivel.

A gyermekek "millióinak" felhőtlen szórakozásánál elfeledkezik azokról a gyermekekről és családokról, akiknek a húsvéti pihenését teszi tönkre a maximális hangerőn napokon át, reggeltől estig bömbölő mélynyomó. Elhiszem, hogy aki ide látogat, azt a 10 percnyi hintázás alatt nem zavarja, de az itt lakókat igen. A polgármester úr arról tájékoztatott, hogy már tavaly is kérte a hangos zene mellőzését, a videókon látszik, hogy mennyire tartották tiszteletben a kérést.

Üdvözlettel:
Nagy Gábor
Kulik Jozsef (vendég) [2017.04.20., 14:39][válaszolok] #15
Tisztelt Nagy Gábor!!! Sosem hintazott meg? Itt az ideje!!!!
Sajnos (vendég) [2017.04.20., 18:55] válasza erre: #10[válaszolok] #16
ebben Önnek igaza van!
Mit (vendég) [2017.04.20., 18:59] válasza erre: #13[válaszolok] #17
szól a húsvéthoz?Jézus feltámadására emlékeznek az emberek .
Ez a keresztények legszentebb emlékezése nem csak Magyarországon több millió keresztény ember emlékezik Krisztus feltámadására .
Elég fura ilyenkor bármilyen hangos rendezvény az ember azt hihetné ez a komcsikkal letűnt ?!
Nem komcsinak (vendég) [2017.04.20., 20:46][válaszolok] #18
Ön , kedves hozzászóló ugy véli, hogy a hangos zenélës a " legszentebb keresztény ünnepen " a komcsikkal letűnt .Vëlem?ny?ből kitűnik, hogy a hülyes?g p?rtsemleges !
Hahaha (vendég) [2017.04.21., 08:23][válaszolok] #19
Tényleg néhány ember fejében nagy zavar lehet. A hozzászóló a komcsikat, meg a hangos zenét összemossa. Nagy a baj! Én keresztény ember vagyok, de nevetségesnek tartom, hogy néhány új kereszténymázzal leöntött polgártársunk- magyar mentében tündökölve- hogy akar keresztényebb lenni a hithű keresztényeknél.
HiHiHiHi (vendég) [2017.04.22., 08:55][válaszolok] #20
a komcsiknak volt ilyen félrevezető kábító hatású "szórakoztatásaik" volt még sör,lecsókolbász sülve,főve.
Meg két forintos ének,zene az hogy akik annak idején párt könyvel a külső zsebben villogtak most meg berakták a belső zsebbe . És beülnek a templomkába de azért kibújik a szög a zsákból mert megtagadni nem tudják magukat.
Lásd "élmény zene,céllövölde " Húsvétkor ?
Valamit cserélni kellene gondolom nem a gyertyát .
Nem semmi (vendég) [2017.04.23., 19:10][válaszolok] #21
ez a hihi hihi , Rendesen fej?n tal?lta a szöget ! M?r csak abban bízom, hogy legal?bb ő érti azt a zagyvas?got, amit összehordott !
nyugalom (vendég) [2017.04.23., 23:37] válasza erre: #21[válaszolok] #22
Ne heveskedjen, mert a 19 és 20 hozzászólásokat is sokan értjük.
Sajnálatos, ha ön nem érti sem a pártkönyvet, sem a templomba álszent módon beülést sem. Gondolkodjon, és tanuljon közben ékezetes betűket használni.
Nyugalomnak (vendég) [2017.04.24., 19:57][válaszolok] #23
Remélem kegyed is megőrizte a nyugalmát és ellát újabb jó tanácsokkal, erre bizonyára rendelkezik kellő szakértelemmel ! Azt azért elárulom, hogy magam is ismerek olyan urakat akik ma " igazi " templomba járó keresztények, míg korábban abban az épületben építették a szocializmust, amelyet munkásőrök védtek éjjel - nappal . Közülük van aki ma is ott feszít a testületi üléseken és bőszen szidja a komcsikat !
valaki (vendég) [2017.04.25., 11:11][válaszolok] #24
Gratulálok a szerencsi kitüntetetteknek!. Nem ismerem Jávorkai úr életútját, szeretném tudni hol lehet utánanézni, esetleg tudna-e valaki ebben segíteni?
Bukovszky Róbert [2017.04.25., 15:15][válaszolok] #25
Bukovszky Róbert [2017.04.25., 15:20] válasza erre: #25[válaszolok] #26
youtube thumbnail asszem itt a faceeval nem rendelkezők is láthatják.
egyetértünk (vendég) [2017.04.25., 20:13] válasza erre: #23[válaszolok] #27
Nem is egy van olyan.
valaki (vendég) [2017.04.26., 10:07] válasza erre: #26[válaszolok] #28
Köszönöm. Azt gondolom, hogy az életútjához az 1956 és a rendszerváltás közötti időszak is hozzátartozik. Ha erről is vannak információk, szívesen olvasnám.
Tisztán (vendég) [2017.05.03., 19:26][válaszolok] #29
látszik hogy a mostani képviselet a kisújját sem mozdítja azért hogy itt maradjanak a fiatalok meg egyáltalán senki sem .
Kétségbe ejtő (vendég) [2017.05.04., 12:05][válaszolok] #30
ahogy olvasom a szerencsi lakáshirdetéseket a facebookon is.Tősgyökeres szerencsiek hagyják el a várost.De miért is maradnának itt?
kereszténységet (vendég) [2017.05.04., 19:50][válaszolok] #31
hazát,családot hirdető jelenség gyalázása Fidelitasz módra
youtube thumbnail
28-nak (vendég) [2017.05.05., 09:12][válaszolok] #32
Abba kellene hagyni az állandó hátranézést.
Nem márvány emlékműveket emelni az amúgy sem rendkívüli szerencsi eseményeknek, hanem azokat példaként állítani, akik ilyen körülmények között is országos 1. és 7. helyezést tudtak egy szakmában felmutatni.
Amúgy egyszerű és tisztességes emberként élte és éli az életét, semmi extra, kitüntetést pedig az kap, akit megszavaznak.
Úgy hívják (vendég) [2017.05.05., 12:37][válaszolok] #33
a szakma sztárja undorító !
Miért nem volt jó a szakma kiváló ifjú mester mint annak idején ?
Csak törvényesen ?! (vendég) [2017.05.05., 13:44][válaszolok] #34
Szerencséjének (vendég) [2017.05.06., 04:49][válaszolok] #35
a jó Istenek na meg Orbánnak köszönheti .
youtube thumbnail
Úgy (vendég) [2017.05.06., 18:36] válasza erre: #33[válaszolok] #36
látom itt elgurult a gyógyszer!
Nem (vendég) [2017.05.07., 08:20][válaszolok] #37
megvan mind választásig kel szedni mert utána szebb jövő lesz .
Bukovszky Róbert [2017.05.07., 16:12][válaszolok] #38
Üdv Modik! Megkérhetnélek Titeket, hogy ezen a felületen tegyétek közzé a Vona és Herczeg Zoli közötti párbeszédet /nyílt leveleket/? Nekem sajna nem jött össze a bemásolása, pedig úgy érzem itt a helye. Előre is köszönöm!
Szerkesztőség [2017.05.07., 16:41] válasza erre: #38[válaszolok] #39
Köszönjük a tippet, a szerencsi vonatkozás miatt meg is jelentettük.
Nagylelkűség (vendég) [2017.05.08., 10:13][válaszolok] #40
Akinek 3 kocsi áll a garázsában, akinek a nyugdíja meghaladja a 300.000,- Ft-ot vagy éppen a fizetése, mert még dolgozik, köszönettel veszi a helyi adó osztogatását.
A szavazatvásárlás törvényesített módja.

A cikk alább:

Szikszó ? Az országban egyedülálló módon évek óta segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.
Fotók | Szikszó jegy



Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező, a 62. életkort betöltött személy 20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, amelyet meghatározott szolgáltatóknál válthatnak be a településen.

A jegynek évek óta nagyon jó visszhangja van.? Takács Lászlóné

? Ez egy különleges találmány ? nyilatkozta lapunknak Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere. ? Ezt több éve adja önkormányzatunk azoknak a Szikszón élő állandó lakosoknak, akik betöltötték 62. évüket. Ez egy szociális juttatás, és különböző kedvezményekre jogosít.

Az úgynevezett téglajeggyel kezdődik. Ezt idén adták ki először, és az egész névértéke nem 20, hanem 21 ezer forint, ám saját célra 20 ezer forintot használhatnak fel az idősek.

? A téglajegy azt szolgálja, hogy az idősek és a fiatalok között induljon meg egy párbeszéd, hogy egymás céljait, gondjait megismerjék. Azaz a fiataloknak fel kell keresniük az időseket, és ha összegyűjtik ezen jegyeket, beválthatják.

Fotók: Ádám János Fotók: Ádám János ?
Hogy mire? Ha például 10 ezer forintot összegyűjt a fiatal, akkor például elmehetnek az uszodába és név­értéken használhatják azt a szaunával, a jakuzzival, a szoláriummal, ugyanakkor élelmiszert is vehetnek belőle. Vagy születésnapra hidegtálat, süteményeket is lehet rendelni ? ismertette.

1178 nyugdíjas Szikszón
Megtudtuk: közel 1200 embert érint a támogatás a településen.

? Egészen pontosan 1178 nyugdíjasunk van: mindenkit felkeresünk, és odaadjuk a Szikszó Jegyet ? árulta el Takács Lászlóné. ? Ez megközelítőleg 24 millió forintjába kerül a városnak. Zárójelben teszem hozzá, hogy van olyan család, ahová három jegy is jár.

Kiderült az is, hogy a vízművekkel megállapodást kötött az önkormányzat, így július elsejétől be lehet váltani a Szikszó Jegyet, azaz a vízdíjat is ki lehet fizetni, de más helyi adók is kiegyenlíthetőek vele.

? A jegynek évek óta nagyon jó visszhangja van, éltet is minket a mindennapokban ? fogalmazott az alpolgármester. ? A jegykihordóinkat, Katit és Anit nagyon várják az idősek, és nagyon sok szép és jó dolgot üzennek vissza, ami tényleg jól esik nekünk.

? Juhász-Léhi István ?

Megköszönni az időseknek
Füzesséri József nemrég arról beszélt: Szikszó gazdaságilag megerősödött az elmúlt időszakban, és a város vezetése számára fontos az idősek támogatása, valamint hogy ily módon is megköszönjék számukra egy élet munkáját. Ezért is döntött úgy a település képviselő-testülete, hogy idén újra bevezetik ezt a támogatást.
itt jegy nincs (vendég) [2017.05.08., 19:10][válaszolok] #41
van Orbán Viktor emléklap oszt szevasztok de ennyi is elég nem kell tulzásokba esni .
elképesztő (vendég) [2018.04.03., 09:00][válaszolok] #42
Kíváncsi lennék dr. Barva Attila, Koncz Ferenc és dr. Bodnár László véleményére a pocsolyában úszó elektromos vezetékekről és a fadarabokkal alátámasztott kisvasútról!
Bekecsi (vendég) [2018.04.06., 00:13][válaszolok] #43
Olyan kampány papírt kaptam ma, amin Bodnár Laci polgármesterünk udvarol Koncz Ferenc fideszes képviselő jelöltnek. Ezért lapított ő tavaly Húsvétkor is!?
Szerencsi lakos... (vendég) [2018.04.06., 14:17][válaszolok] #44
Tisztelt Mindenki! Elképesztő az a figyelem amit egy (a városunkba érkező)kis vidámpark kap! Amivel nem is lenne baj ha nem a rosszindulatról és a kötekedésről szólna. Van az éremnek másik oldala is! Sokan vannak akiket nem zavar sőt kifejezetten örülnek is!! Végülis nem lehet mindenkinek megfelelni de nem is kell! Javaslom a "csend őrzőinek", hogy az év hátralevő részében szenteljék a figyelmüket a boci boci tarka és egyéb ablakaik alatt zenélő vállalkozókra is. Ők is szolgáltatást nyújtanak, mert abból élnek meg! Hihetetlen milyen rosszindulatú ez a város,nem csoda hogy mindenki menekül innen...
józan ész (vendég) [2018.04.06., 16:24] válasza erre: #44[válaszolok] #45
A vízben ázó életveszélyes elektromos kábel = rosszindulat, kötekedés? Van gyermeke? Vagy csak józan esze?
Szerencsi lakos... (vendég) [2018.04.06., 18:43][válaszolok] #46
Modern világot élünk...nem elég,hogy van józan ész...használni is kell!
Összes hozzászólás: 46 db (24 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.