Hírek
Nincs szemete? Nem baj, fizessen szemétdíjat!
Dátum: 2015.10.15., 12:37Megtekintve: 20253Értékelés: 4.67

Itt az újabb magyar abszurd, egy kelet-magyarországi hulladékkezelő megpróbál minden céget kötelezni arra, hogy fizessen szemétszállítási díjat, akkor is, ha a cégnek nincs, és soha nem is volt szemete. Az elkeseredett lépés mögött bevételnövelési kényszer állhat, amelyet a rezsicsökkentés és a kifizetetlen számlák okozhattak - írja a HVG.
A negyvenes éveiben járó, Gödöllő környékén élő könyvelő - nevezzük Péternek - több mint 10 éve már, hogy elköltözött Sátoraljaújhelyről. Kis cége "központját" azonban papíron a szülővárosában hagyta, így az megalapítása óta a zempléni városban élő szülei címére van bejegyezve, ott fizeti meg az iparűzési adót és minden más céges közszolgáltatást is. Péter néhány hete ajánlott levelet kapott, ami sok mindent boríthat.

A szerződés

A Zempléni Hulladékkezelési Közhasznú Nonprofit Kft. (ZHK) szeptember 15-ére dátumozott ajánlott levelével a postás szeptember végén csengetett be Péter szüleihez. A borítékában három összetűzött dokumentum volt: egy szerződési formula két példányban, illetve egy ezeket magyarázni hivatott kétoldalas dokumentum. A fizetési felszólításnak is titulálható pakk azt állítja, hogy Péter cégének hulladékkezelési szerződést kell kötnie a ZHK-val, mivel a székhelyén keletkező hulladékot 2014. január 1. óta ez a cég szállítja el. Mivel pedig Péter mikrovállalkozása ilyen szerződést még nem kötött a ZHK-val, a mellékelt szerződési blanketták kitöltésével sürgősen pótolnia kellene a mulasztást. Válassza ki, hogy 120, 240 vagy 1100 literes hulladéktárolót kér.

A szerződésben az is szerepel, hogy a kukákat hetente egyszer biztosan ürítik, térfogattól függően nettó 415, 829, illetve 4147 forintért, és a ZHK azt is közölte, hogy ha a szeptember 15-től egyébként már élő szerződést nem írja alá, nem küldi vissza, vagy esetleg a szerződési kötelezettséget nem teljesíti, az még nem mentesíti a díjfizetési kötelezettség alól. A közszolgáltatási díjat utólag, számla ellenében fizetteti meg a ZHK, amely hangsúlyozza, hogy senki "nem tagadhatja meg a közszolgáltatási díj megfizetését". (Ez utóbbi gondolatmenet önmagában is abszurd, mert ha a szerződés szeptember 15-étől élne, akkor a ZHK-nak azóta már a kukákat ürítenie is kellene. A hulladékkezelő cég azonban nem végez ilyen szolgáltatást, és nem is tud mindaddig, amíg kukákat nem telepít az adott céghez. A hulladéktároló méretét viszont a ZHK csak a cég nyilatkozatával tudja kalibrálni. Nota bene, amennyiben a felszólított cég nem írja alá a szerződést, vagy nem küldi vissza azt, akkor valójában a ZHK kerül szolgáltatási mulasztásba.)

Folytatás a HVG oldalán...
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
valaki (vendég) [2015.10.15., 14:52][válaszolok] #1
Ha ,már itt tartunk,a lakossági szállítást is meg lehetne vizsgálni ,mikortól lesz az elszállított mennyiség utáni fizetés,két éve ígérgetik.
Evvel (vendég) [2015.10.15., 16:10][válaszolok] #2
nincsenek egyedül még ott is kötelezik valamilyen szinten fizetésre a tulajdonost ha nem lakik ott . Nem tudom hogy a víz,gáz,villanyt miért csak akkor kell fizetni ha használom ők megoldották mérik . De a hulladék olyan nincs hogy nincs annak minden héten akár 120 liter is lehet ? Ez ám a kész átverés,ez csak egy kirakat cég .
kíváncsi (vendég) [2015.10.16., 10:01][válaszolok] #3
Kíváncsi vagyok a sárga kukákat mikor fogják már üríteni. És mennyit kell majd még azért is fizetni. Állítólag ebből a szemét szállításból jól meg lehet élni. Persze, mert fizetünk mint a katonatiszt.
ratman (vendég) [2015.10.19., 14:45][válaszolok] #4
Majd lesz próbaüzem,utána 2-3 hetente akarják üriteni,ami vicc mert PET palackkal,papírral meg fémdobozzal max egy hét és tele.( szépen mindent kimosva mert még nem viszik el.)
megjegyzés (vendég) [2015.10.29., 19:08][válaszolok] #5
2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról. A 2.§ (értelmező rendelkezések) 34. pont szerint: "ingatlanhasználó az ingatlan birtokosa, tulajdonosa, vagyonkezelője, valamint a társasház és a lakásszövetkezet, aki (amely) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást e törvény szerinti szerződéses jogviszony keretében kötelező jelleggel igénybe veszi és akinek (amelynek) a közszolgáltató rendszeres időközönként rendelkezésére áll;"
Nem vagyok jogász, de értelmezésem szerint amennyiben a tulajdonos mellett olyan cég van bejelentve az ingatlanra amelyik ott nem végez tevékenységet (nem keletkezik hulladék) nem kötelezhető szerződést kötni a közszolgáltatóval.
(Várom jogászok egyéb értelmezését.)
megjegyzés (vendég) [2015.10.29., 19:34][válaszolok] #6
Csak még egy kérdés: Ha a lakás tulajdonosa két bérlőt fogad (diákokat) akik be vannak jelentve és ideiglenesen nála laknak, nekik is szerződést kell kötni a közszolgáltatóval?
kérdező (vendég) [2015.11.09., 16:55][válaszolok] #7
Sokan azt állítják, nincs szemetük. Ha nem gázzal fűtenek, akkor a hamut hová teszik?
kérdező (vendég) [2015.11.10., 11:15][válaszolok] #8
Nem működik a szemétszállító autó kuka emelője. Két ember a vállára véve emelgeti a kukákat, és így önti a szemetet az autóba. Miért nem javítják a kukás autókat?
megjegyzés (vendég) [2015.11.27., 17:05][válaszolok] #9
Szerencsen is megjelent a ZHK! Kiküldték a szerződéseket a szerencsi címekre bejelentett vállalkozásoknak. Mit tegyünk?
Bukovszky Róbert [2015.11.28., 09:23] válasza erre: #9[válaszolok] #10
Semmit! Ez így teljesen rendjén van, a vidéki kisvállalkozások szárnyalnak, tehát ezt az aprócska terhet simán le kell tudniuk nyelni! Pl én már alig várom, hogy fizethessek, hisz évente közel 2000db fénymásoló papírt, kb 1 teljes nyomtató patront és bizony 4-5 golyós tollat is elhasználunk a telephelyünkön, nehogy már ezt a hatalmas tételt -na jó ebből a fénymásoló papírt 90%-ban megőrizzük, sőttttt gyarló módon a kandallóba is kerül belőle- csak úgy uk-mukk-fukkk ingyért szállítgassák el tőlünk.
megjegyzés (vendég) [2015.11.28., 14:03] válasza erre: #10[válaszolok] #11
Nem a kisvállalkozások, hanem a költségeik szárnyalnak: kamarai regisztráció, szakmai kamarai tagdíj, tranzakciós illeték, kommunikációs illeték, kötelező biztosítási adó. A szakmai kamarai tagdíj kivételével mindent "pártunknak és kormányunknak" köszönhetünk, így könnyítették meg a vállalkozások életét (vagy inkább a zsebeit).
Hádám [2015.11.28., 14:05][válaszolok] #12
Én is alig várom, hogy még többet fizessek, végül is csak közel 300 ezret fizetek évente konténerekre, amivel elszállíttatom a szemetet egy -egy adott építkezésről.... elvileg a közmeghallgatás tanulsága szerint folyamatban van az ügy megoldása, törvénymódosítást kezdeményeznek.... tényleg, ha már itt tartunk, még nem is írt senki erről... igaz sajnos nem is nagyon voltak rá kíváncsiak az emberek, a megjelentek jó 90%-a hivatali vagy iskolai dolgozó volt...

Azért pár mozzanatot kiemelnék, csak érdekesség képen:

Kiss Attila által részletesen került ismertetésre az éppen zajló és a jövőben várható vízépítési beruházás. Igaz kérdést senki nem tett fel ezzel kapcsolatban, a megjelent kivitelezői küldöttnek sem. Furcsálltam kicsit a dolgot, mert máskor tömegével panaszkodnak.

Megtudtuk, hogy a ledüzem most már termel, igaz mégsem a korábban beharangozott 26 emberrel, még csak nem is a legutóbbi kampányban emlegetett 15-el, hanem 10-el. 165 milliós uniós támogatásból ezt elég karcsú eredménynek tartom, főleg, hogy ennyi pénzből 0 termelés mellett a 10 embert majd 7 évig lehetne alkalmazni, még akkor is, ha az égvilágon semmit se termelnénk és nettó 100.000 Ft fizetést adnánk nekik.

http://www.szerencsihirek.hu/85-hirek/1906-kezdodik-a-termeles-az-uj-szerencsi-l ...

Megtudtuk azt is, hogy a városban lezajlott mentőállomás felújítás, a Miskolc-Szerencs állomásokra a kozbeszerzes.hu adatai szerint nettó 103 millió forint lett elköltve, ennek ellenére alapvető felújítások nem kerültek elvégzésre....

Kiderült az is, hogy az 5 éves kormányzás alatt, melynek nagy része 2/3-os volt, mindössze annyit sikerült "kilobbizni" a 37-es út kapcsán, hogy "Visszakerült a fejlesztési akcióterületek közé" és talán most zajlik valami tervezés féle... igaz 1 éve is pont ez zajlott... Érdekesség képpen 2010 óta felépült legalább 4 stadion, tervezéssel, kivitelezéssel mindennel együtt, megépült egy komplex nagy csomópont Miskolcnál, elkészült az elkerülő is. Itt a polgármester beszámolója szerint idézem "Ha 2020-ra elkészülne, már örülne neki"....

Egy olyan projekt, ahol nem kell új nyomvonalat kitűzni, a meglévő utat kell szélesíteni, nincsenek jelentősebb tereptárgyak, hidak, egy komolyabb kereszteződés van (Taktaharkányi elágazás), ennek ellenére ezek szerint 10 év kell, hogy egy 25 km-es utat kiszélesítsenek... mese habbal... ez a véleményem.

Arra a kérdésemre, miszerint Szerencsen a beruházások kevesebb mint 20%-ában vesz részt szerencsi kivitelező (annak is 90%-a a Szivárvány Kft) azt a választ kaptam, hogy igenis szinte minden vállalkozó kap lehetőséget, ahol csak tudják bevonják őket... Lásd idősek otthona, kollégium, simai tábor felújítás, ahol konkrétan egy szerencsi nem volt és amilyen pofátlan árakat kínálnak a sorban 3-4. alvállalkozónak, csoda, hogy emberszabású lények egyáltalán elvállalták...

Megtudhattuk azt is, hogy a polgármester szerint Legyesbénye-Bekecs és Szerencs település az ő szemében egynek számít, ezért semmi kivetnivalót nem lát benne, ha onnan is gyakran jönnek vállalkozók... kár hogy a másik két település polgármestere nem osztja ezt a gondolatot visszafele... (Legyesbényén pl a beruházások 100%-a helyi vállalkozások kezében van, a kozbeszerzes.hu adatai szerint, nálunk ez 20%- alatt van)

Azt is megtudhattuk, hogy azon munkákat, melyekre nem szerencsi kivitelező került, azért történt így, mert a városban NINCS!!! olyan vállalkozás, aki meg tudja csinálni. Tehát az Idősek otthona homlokzati szigetelésére nincs megfelelő vállalkozó, igaz én legalább 4et fel tudnék sorolni.... ugyanez igaz a kollégiumra és a simai táborra is.... Az már csak hab a tortán, hogy egy m2 szigetelő anyagot nem vásároltak szerencsi üzletekben, tüzépeken a kivitelező cégek.

Az is kiderült, hogy a nem meghirdetett, tárgyalásos közbeszerzéseken MINDIG szerencsi volt a nyertes... Lehet, hogy én tévedek, de az említett simai tábor első ütemében véletlenül pont nem

Az is kiderült, hogy ha esetleg reklamáció érkezne arról, hogy nem jutnak lehetőséghez a helyi vállalkozások, az minden bizonnyal csak a merő rosszindulat lehet részükről....
12-esnek (vendég) [2015.11.28., 17:21][válaszolok] #13
Miért, kedves H?dám másra számított ? Ugyanez zajlik nagyban is , de mindenki kussol !
Hádám [2015.11.28., 17:32] válasza erre: #13[válaszolok] #14
Nem ért meglepetés! Pont azért írom le, mert mindenki kussol
hallgatás (vendég) [2015.11.28., 19:31][válaszolok] #15
Ha jól számoltam Ondon 12 érdeklődő hallgatta a közmeghallgatást. A többi 23 emberfő a városhivatalnoka volt a családtagokkal együtt. Úgy látszik hallgatni arany.
12 -15 (vendég) [2015.11.29., 13:21][válaszolok] #16
Elképesztő, hihetetlen "érdeklődés". Vajon mi lehet az oka, Ádám? Minden nagyon jó? Vagy egyszerűen megunták az emberek?
Hádám [2015.11.29., 15:06][válaszolok] #17
Sajnos nem tudom az okát, amikor nemrég a városi fejlesztési stratégiát mutatták be (ITS), akkor szerintem én voltam egyedül külsős... szomorú dolog, főleg, hogy máskor mindenkinek milyen nagy szája van...
17 (vendég) [2015.11.29., 17:08][válaszolok] #18
Vagy már sokan elmentek, akiknek véleménye és kérdése volt? Angliából, Németországból nem éri meg ezért az estéért hazajönni.
15-nek (vendég) [2015.11.29., 22:10][válaszolok] #19
Érdektelenség. Ugyan minek menne el valaki? Mindent szépen előadnak, minden statisztika stimmel, kérdezni ugyan minek? Ülnek egymás mellett, védik egymást, oszt jó napot!
A szerencsi meghallgatásról meg hír sincs. Rosszabb minden, mint bármikor volt , de a szerencsiek ezt akarták, 2014 -ben újra, ugyanúgy, mint négy évvel korábban. Akkor most tessék lelkesen tapsolni és nem panaszkodni .
szerencsi (vendég) [2015.11.30., 08:28][válaszolok] #20
Na Szerencsen sem hallgatták többen a polgármestert. Kivéve az a 40 hivatalból kirendelt holdudvar, meg a nyugdíjas klub vezetői.Nagy a gáz. Szánalmas, hogy még a kollégisták közül is néhányat kiültettek, helyesebben az utolsó sorba ültek mert ők is érezhették, hogy nevetséges az egész.
Miért nem mentek? (vendég) [2015.11.30., 14:42][válaszolok] #21
Azért, mert közben négysávos lett a 37-es Szerencsig, meglett az ezer ígért munkahely, épül az új cukorgyár, mindenki megbékélt mindenkivel és ide nem migránsok jönnek, hanem angol, német, francia, belga, svéd bevándorlók kérnek letelepedési engedélyt, vásárolnak letelepedési kötvényt! Most derült ki, hogy álmodtam, leestem az ágyról és nem értem oda időben a kérdéseimmel.
21-nek (vendég) [2015.11.30., 16:22][válaszolok] #22
Jól járt, hogy nem tette fel a kérdéseit. Úgyis csak hablatyolnak.Nem kíváncsi már rájuk senki. Még a gyertyagyújtásnál majd az óvodások meg a nyugdíjasok szórakoztatják a nagyérdeműt. Azok meg párás szemmel elégedetten mennek haza, hogy lám-lám mi mindent megtettek.Hát igen . Mi mindent megtettek???
Érdemben (vendég) [2015.12.02., 07:30][válaszolok] #23
nem történik semmi csak a hallgatható,hallható kliséket hangoztatják minden rendben minden az emberekéért a lakosért történik .
Itt a szemét ügy valaki vesz egy házat ingatlant és megmondják milyen szolgáltatást kell fizetni (szemétdíj sőt azt is mennyit és mikor ) Valójában,20 éve van kb szemétszállítás előtte nem éltek eberek ?
Hádám [2015.12.03., 09:23][válaszolok] #24
Olaszországban nem szaroznak, ha nem fizet a megrendelő! Csak nálunk lehetséges az, hogy hónapokig, évekig kell várni a pénzére az embernek. Egyébiránt meg elég ciki, ha ez nem a rossz hírünket kelti, akkor nem tudom mi... "megbízható" üzleti partner :D

http://www.origo.hu/kultura/20151203-lefoglaltak-magyar-pavilont-milanoi-expon.h ...
23-hoz (vendég) [2015.12.03., 14:07][válaszolok] #25
És a jelenségben az is szomorú, elgondolkodtató, felháborító amikor egyes önkormányzatok sem fizetnek. Az adók behajtásáért pedig mindent megtesznek. Késedelmi kamat, végrehajtó, stb. Erről mi a véleményed Ádám? Hallottál illetve jártál már így?
Hádám [2015.12.03., 14:40] válasza erre: #25[válaszolok] #26
Kicsivel fentebb erről írtam! De jártunk is már úgy nem egyszer, hogy tartoztak önkormányzatok hónapokig.... az állam akarja felszámolni a körbetartozást, mégis ők a legnagyobb tartozók. Ez az egész közbeszerzési rendszer azért olyan amilyen, mert eleve kódolva van, hogy nem fizetnek időben és olyan cég kell, aki képes hónapokig hitelezni a projektet... képzeljük mi lenne, ha mondjuk 30 napon belül tudnának fizetni? Sokszor akár 30-40%-os megtakarítást érhetnének el. Én adtam már be árajánlatot önkormányzatnak X munkáról, nagyjából 42 millióról szólt, de sajnos a közbeszerzés bizonyos kritériumainak nem feleltünk meg, így kizártak, a nyertes vállalkozó pedig 60 környékén vitte a munkát.... Képzeljük ezt el milliárdos tételekben...
Hádámnak (vendég) [2015.12.03., 18:12][válaszolok] #27
Sebaj! Most már örülhetünk annak is, hogy a politikusok rokonai is indulhatnak a pályázatokon csak nem kell egy háztartásba élniük. Csak vettek hát külön lakást a gyerkőcöknek, vőknek menyeknek?
Hádám [2015.12.04., 16:07][válaszolok] #28
Most legalább méginkább értelmet nyer egy bizonyos kifejezés, amiről fentebb írtam: "KIHIRDETÉS NÉLKÜLI, TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉS"... magyarul azt hívnak, zárt ajtók mögött, akit ők akarnak... persze az adózás mindenkire nézve KÖTELEZŐ...
Bukovszky Róbert [2015.12.04., 17:21] válasza erre: #27[válaszolok] #29
Ez mekkora baromság. nem kicsit csalódtam a kormányban! Én egyszerűen nem is értem, hogy miért nem olyan törvényt hoztak, miszerint CSAK a politikusok hozzátartozói indulhatnak a közbeszerzéseken. Tiszta szégyen már ezek a fiúk sem a régiek!
27-29 (vendég) [2015.12.05., 12:19][válaszolok] #30
Hogyan tovább Robi és Ádám? Van így értelme pályázni? Vagy marad a DOLGOZÓ alvállalkozók valóban nehéz kenyere???
megjegyzés (vendég) [2015.12.05., 12:37][válaszolok] #31
Hádám [2015.12.05., 15:09][válaszolok] #32
Szerencsére a magán szférában nem tud közbeszólni a politika, az emberek még azt hívnak akit akarnak (általában).... az alvállalkozó téma se rossz, csak nagyon meg kell válogatni a fővállalkozókat, párszor már ráfaragtunk mi is. A legrosszabb fajta az, amikor baromi gyorsan, baromi sok mindent és szinte vicc kategóriába tartozó árért kellene elvégezni...
infó (vendég) [2015.12.06., 19:36][válaszolok] #33
Nemrég hallottam, hogy az emlegetett simai táborban szerencsi közmunkások is besegítenek, az állítólag sátoraljaújhelyi alvállalkozónak. erről tud valaki valami közelebbit? törvényes ez ha igaz?
Igaza ? (vendég) [2015.12.07., 09:39] válasza erre: #31[válaszolok] #34
valaki (vendég) [2015.12.07., 10:49] válasza erre: #34[válaszolok] #35
Hát ... nesze semmi, fogd meg jól! Ez is egy csomó jogszabályhely idézete, ami ugyan számomra érthetőbb, mint a ZHK felszólításában leírtak, de még mindig nem látom, hogyan lehetne jogismeret nélkül vagy ügyvédi segítség nélkül felvenni a harcot a pofátlan sarccal kísérletező - kizárólag Önkormányzatok tulajdonában lévő - céggel.
valaki (vendég) [2015.12.07., 11:30] válasza erre: #31[válaszolok] #36
A belinkelt közlemény szerint négy város polgármestere a jogszabály pontosítására kérte az Országgyűlést. Nehogy az legyen a vége a pontosításnak, hogy mindenkivel fizettetnek közszolgálati díjat, ha termel hulladékot, ha nem.
A beígért rendeletről, amit a négy város alkot, pedig csak remélni lehet, hogy egyértelmű lesz. A frissen megalkotott szerencsi rendelet például (24/2015. (x.22.)például még mindig az ingatlantulajdonos kifejezést használja (CLXXXV. törvény 2.§ (1) 34.pont)gyűjtőfogalomként és kötelezettként, holott az idézett helyen és pontban "ingatlanhasználó" van. Így biztosan lehetnek félreértések.
Ügyvéd ? (vendég) [2015.12.07., 15:51] válasza erre: #35[válaszolok] #37
minek csak a pénzt viszi,szerződés nincs akkor mihez kezd a tartózás nem szabálysértés se nem bűncselekmény közteher lenne a szemét csak önkormányzati lakásnál . Saját tulajdonnál azért más benne a nevében saját .
De talán itt van némi magyarázat miért nem jó ha valaki saját maga gondolkozik
http://index.hu/belfold/2015/12/07/nem_dijazza_az_allam_ha_valaki_hazi_vizmuvet_ ...
valaki (vendég) [2015.12.08., 11:20][válaszolok] #38
Még mindig a szemét.
Józan paraszti ésszel értelmezve a 2012. évi törvényt(a hulladékról), az meghatározza az ingatlanhasználó hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási kötelezettségeit és egyértelműen meghatározza az ingatlanhasználó fogalmát. Jogbizonytalanság csak akkor áll fenn, ha az ingatlanhasználó fogalmát bővíteni szeretnénk és ide képzeljük a bejelentett vállalkozást, a bérlőket, a rendszeresen idejáró takarítónőt, a kertészt, a villany- és gázóra leolvasót, a postást, a becsengető szomszédot, a pár napig itt tartózkodó vendéget. Ezek mind "használják" az ingatlant.
Ne mondja nekem senki, hogy ha egy családi házba, ahol a tulajdonos ott lakik, vagy egy ügyvédi irodába be van jelentve 20 cég székhelye (a törvények megengedik), akik a tevékenységüket nem ott végzik, akkor 21 kukát kell kitenni!
Érdekes (vendég) [2015.12.08., 19:12][válaszolok] #39
ez az úgy nevezett készenléti díj is hogy ez hogy jött ki miért ennyi ? Miért nem 100 ft egy hónapra ?
Korrupció (vendég) [2015.12.09., 08:20][válaszolok] #40
Ma van a korrupció ellenes világnap. Vajon van-e valakinek itt is megosztható, leírható története? Ha nem lesz, akkor a korrupció sem létezik? És akkor minden rendben???
morzsa (vendég) [2015.12.10., 20:41][válaszolok] #42
Elgondolkodtató! A karácsonyra készülve tortasütő versenyt hirdetett valaki, vagy valami, hogy majd a szegényeknek, akiknek talán év közben kiflire is alig futja kiosztják majd. Had örüljenek! A jótevőket színes gyermekműsor szórakoztatta.Talán nekik is juthatott volna néhány szelet, száraz kekszen kívül a finom falatokból. Vagy nekik a morzsa is elég? Tényleg! Elég nekünk a morzsa is!
morzsának (vendég) [2015.12.11., 12:03][válaszolok] #43
Ne tegyen úgy, mintha nem tudná, hogy ki és mi szervezte a tortasütő versenyt. Aligha egy szemészorvosnak róható fel, ha a fellépő gyerekek nem tudták megvárni az eredményhirdetést, addig ugyanis csak a zsűri tagjai kóstolhatták meg a költeményeket. A szegénység az más téma, ne keverje össze a kettőt, hacsak nem direkt teszi.
43-nak (vendég) [2015.12.11., 20:21][válaszolok] #44
Javaslom: maradjon a suszter a kaptafánál.Aki meg tud szervezni az tudja ,hogy a gyerekek egy cseppet sem kíváncsiak a zsűrire. Ők szerepeltek a tanárnénik kedvéért. Meglehetett volna köszönni valahogy. Nem kéne csak díszletnek, kelléknek használni őket.
Bukovszky Róbert [2015.12.12., 13:21] válasza erre: #44[válaszolok] #45
Jaja "maradjon a suszter a kaptafánál" persze, persze lehet ezt mondani, de legjobb tudomásom szerint -remélem valaki megcáfol mert aktuális lenne- már "suszter" sincs a környéken, a Szerencsen egzisztáló külföldön dolgozik, a Nekecsi meg számomra ismeretlen okból fejezte be a szolgáltatását!
ünneplés (vendég) [2015.12.13., 14:45][válaszolok] #46
http://www.nyiregyhaza.hu/ma-este-peter-sramek-lep-fel-a-kossuth-teren-2015-12-1 ...

Szerencsen hogy ünneplünk?
Mindig ugyanúgy, fellépők és a szüleik no meg pár kósza érdeklődő...
Ez a szervezés? Mosolygás a kamerába, néhány sztár fotója, oszt jónapot...
ratman (vendég) [2015.12.14., 07:02] válasza erre: #8[válaszolok] #47
Az emelők müködnek csak igy gyorsabb az ürités. ( legalábbis tudtommal )
Nem csak (vendég) [2015.12.16., 15:19] válasza erre: #33[válaszolok] #48
oda a vasútra is be vannak vetve a fiúk közmunkába .
Ötleteke (vendég) [2015.12.18., 19:13][válaszolok] #49
ugyamá (vendég) [2015.12.19., 07:02][válaszolok] #50
Ki hiszi, hogy valakinek is számít a véleménye? Döntenek oszt kész! Akinek nem tetszik "az tegye a fülére a párnát és aludjon"-ahogy a szemészdoktornéni mondta az egyik alkalommal.Csak úgy olyan keresztényen.
megjegyzés (vendég) [2015.12.19., 12:45] válasza erre: #50[válaszolok] #51
Persze ne írjon senki semmit, ne menjen választani, ne mondjon véleményt, csak hőbörögjön. Akkor milyen jogon?
Hádám [2015.12.19., 20:04][válaszolok] #52
Vannak akik pont arra hajaznak, hogy minél kevesebb ember menjen szavazni, így tutkó nyernek, mert a saját törzsgárda ezer százalék, hogy ott lesz, főleg némi noszogatás után
Indokulatlanul (vendég) [2015.12.19., 20:32][válaszolok] #53
szednek pénzt olyanért amiért teljesen felesleges sarcolni a tulajdonosokat mert hát mikor szemét ügy van akkor a tulajdonos fizessen ?
De mikor valaki elesik mert nincs eltakarítva a járda akkor tulajdonosi felelősség van olyankor hol a kormányzat hogy vállalja a ráeső részt ? Mert hát együtt sírunk,együtt nevetünk nem ?
Gyengébbek kedvéért a járda önkormányzati rész vagy tulajdoni rész ?
Bírság,bírság (vendég) [2016.01.05., 11:56][válaszolok] #54
szemét (vendég) [2016.01.06., 09:28][válaszolok] #55
A http://tarcal.hu/rendeletek/ utolsó előtti rendelete szabályozza a mérlegelt háztartási szemét kérdéskörét.

Szép, új világ elé nézünk.
szemét1 (vendég) [2016.01.06., 11:08][válaszolok] #56
Megkaptam a tájékoztatót, vagyis a lakásomon lévő székhelyem után még jogosult vagyok mindent szépen kimosni a drága szerencsi vízzel. Sajnálom, de a kupakokat nem tudom belerakni, mert azt gyűjtik a beteg gyerekek javára. Már előre rettegek, ha rájönnek, hogy bérlek egy irodát, ami telephely, s majd oda is fognak küldeni egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Azt olvastam, hogy 4 millió foglalkoztatottból 1 millió állami alkalmazott, vagyis 3 millió embernek kell eltartani 7 milliót. Lehet, hogy én is jelentkezem a hivatalba köztisztviselőnek?
Ma jött a Postával (vendég) [2016.01.06., 14:07][válaszolok] #57
szépen dekorált levél képes ábrákkal ? Még jó hogy színes kifestőt nem mellékeltek mellé. Szelektív hulladék gyűjtés benne a téma,de a levél végén ott van hogy a szelektív szemétszállítás díjtalan a DÍJTALAN nagy betűvel ?
Akkor tulajdon képen miért fizetünk ? A királynőért,vagy királyfiért ?
alakul ez (vendég) [2016.01.12., 19:37][válaszolok] #58
megjegyzés (vendég) [2016.01.14., 10:59][válaszolok] #59
Mi újság a ZHK-val Szerencsen? Az itteni vállalkozások elutasították vagy aláírták a szerződést? Jöttek-e már számlák? Mi tettek az itt gyakran megszólalók (Hádám, BR)?
Hádám [2016.01.14., 15:51][válaszolok] #60
Diplomatikus levélben elküldtem őket a fenébe és közöltem, hogy nem óhajtok szerződést kötni, mivel évente százezres nagyságrendben fizetek a szemét elhelyezéséért a lerakóban és a konténerekért, amivel elvitetem a TÉNYLEGES munkavégzés helyéről a hulladékot!
valaki (vendég) [2016.01.15., 16:09] válasza erre: #60[válaszolok] #61
Szerintem is ez a helyes reakció. Nem lehet jogszerű a ZHK eljárása. Vajon BR miért hallgat?
61-nek (vendég) [2016.01.15., 20:15][válaszolok] #62
Mondja má kedves ; miért BR - t kérdezi ? Ő a megmondó ember ?
valaki (vendég) [2016.01.16., 08:08] válasza erre: #62[válaszolok] #63
Nem, csupán azért mert vállalkozó aki korábban közszerepre is pályázott és általában mindenről van véleménye és azt le is írja.
esetleg (vendég) [2016.01.16., 10:41][válaszolok] #64
lehet tudni, hogy nálunk nem másolták-e az ötletet?
http://alfahir.hu/fekete_kasszabol_kampanyoltatnak_a_fideszesek
újabb fejlemények (vendég) [2016.01.27., 08:45][válaszolok] #65
Saját cégükkel szemben védik meg a vállalkozóikat
2016. január 25., hétfő, 10:12 Utolsó frissítés: tegnap
Szerző: hvg.hu

Címkék: Sátoraljaújhely; Szamosvölgyi Péter; ZHK; dupla szemétdíj; Sárospatak; hulladéktörvény; Aros János;


A 81 zempléni településen hónapok óta dagadó botrány kezelésére vállalkozott most a sárospataki városvezetés. A legalább 3000 vállalkozót érintő ügy abból pattant ki, hogy a regionális hulladékkezelő cég a törvényre hivatkozva kötelezni akarja azokat is a szolgáltatása igénybevételére, akik nem termelnek hulladékot. Az utolsó cseppek egyike lehetett, hogy a "kukás cég" január elején az első negyedéves számlákat is postázta. A megoldás végtelenül egyszerűnek tűnik...


Tavaly ősszel megírtuk a botrány első felvonását, néhány hete pedig az új fejlemények ismeretében a másodikat is annak az abszurdnak, melyben a Zempléni Hulladékkezelési Közhasznú Nonprofit Kft. (ZHK) a szolgáltatási területén lévő 81 település vállalkozásait a szolgáltatása igénybevételére szólította fel. A zömmel kis-, illetve mikrovállalkozásokra akkor is hulladékszállítási és -kezelési költséget számláz ki a ZHK, ha az adott cég működése során egyébként nem is keletkezik szemete.

Hercsik István, a ZHK ügyvezetője az első levélben leírta: a 2013 januárja óta érvényben lévő (de azóta többször is módosított) hulladékgazdálkodási törvényre hivatkozik, melyben szerinte az áll, hogy a díjfizetés alól az nem ad mentességet, ha a cégnek nincs szemete, és a közszolgáltatást a cégnek a székhelyén kötelező igénybe vennie. A cégeknek ajánlva kiküldött felszólító levélben Hercsik azt is közölte: az se gond, ha a vállalkozók nem reagálnak a levelére, illetve ha esetleg nem akarják aláírni a szerződést. Azért nem, mert attól még a jogviszony a levél kézbesítésével (előbb vagy utóbb) létrejön. És a hulladékkezelő majd ennek alapján számláz.


Fotó: hvg.hu
Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a ZHK el nem végzett szolgáltatások után is számlázni kezdett, és miközben a vállalkozások számára még hulladékgyűjtő edényt (kukát) sem biztosított (szerződés híján nem is tudott), januárban postázta az utolsó negyedéves szemétdíjat. Szinte kizárólag olyan cégek székhelyére érkeztek e levelek és számlák, melyek lakóingatlanba bejegyzett kisvállalkozásokként működnek (mint például: egyéni vállalkozói igazolványt kiváltó tanárok, magánpraxist vivő orvosok, egészségügyi mikrovállalkozók, könyvelők, számítástechnikai vállalkozások stb.), viszont az ingatlanra vonatkozó szemétszállítási kritériumoknak eleget tesznek.

A vállalkozók, akik nem értették, miért kellene nekik duplán fizetniük a szemétszállításért, az önkormányzatokhoz mentek panaszra. A legnagyobb számban érintett négy város (Sátoraljaújhely, Sárospatak, Tokaj és Szerencs) vezetői a panaszok tömegessé válását követően megpróbálták kezelni a helyzetet.
Novemberre addig jutottak el, hogy a Zempléni Városok Szövetsége nevében levélben szólították meg a térség két országgyűlési képviselőjét (Hörcsik Richárd és Mengyi Roland ? mindketten a Fidesz képviselői), hogy rajtuk keresztül változtassák meg a hulladéktörvényt. Úgy, hogy a lakóhelyükre bejelentett székhelyű vállalkozásoknak ne kelljen a cégük után is fizetniük a szemétdíjat.


Fotó: zhk.hu
Bő egy hete ? amikor a ZHK számlái megérkeztek, és kiderült, hogy könnyen akár évi 30 ezer forintos pluszkiadást is jelenthet mindez a cégeknek ? érdemben a törvénymódosítás ügyében még nem történt semmi. Illetve mégis: egy volt képviselőtestületi tag Sátoraljaújhelyen (mint érintett vállalkozó), jogszabályi fogást talált a hulladékkezelő cég állításain és érvein, és egy formadokumentumot publikálva minderről, minden érintettet arra buzdított, hogy e válaszlevéllel nehezítsék meg a ZHK "lehúzást". Az észrevételeiről mind a hulladékkezelő céget, mind a városvezetést értesítette ? ezt követően a város polgármestere, Szamosvölgyi Péter azt javasolta a vállalkozóknak, hogy ne fizessenek a ZHK-nak, amíg a kérdéskör megnyugtatóan nem tisztázódik.

A szomszédos Sárospatakon január 22-én ennél tovább mentek a városvezetés bejelentette: rendelettel védi meg az érintett vállalkozóit. Aros János polgármester erről egy sajtótájékoztatón számolt be, ahol azt közölte, hogy bár a hulladéktörvény módosítása még nem történt meg, helyi szinten hónapok óta "nagy erőkkel keresték a megoldást". Ennek eredményeként jelentette be a városvezető, hogy a tulajdonosok (melyek között ott vannak az érintett települések, illetve vezetőik is) által tartott, legutóbbi ZHK vezetőségi ülésen megállapodtak arról, hogy minden önkormányzat saját hatáskörében, rendelettel szabályozza a kérdést. Leginkább azt, hogy milyen körülmények között biztosítandó, hogy az otthonukba bejegyzett, hulladékot nem is képező tevékenységgel rendelkező vállalkozások után ne kelljen még egyszer fizetni.

A mentességre minden önkormányzat maga dolgozza ki a feltételeket; Aros úgy vélte, hogy náluk két hét alatt készülhet el az új rendelet, és egy hónapon belül megszülethet a döntés is. A tervezet szerint a vállalkozás kérheti majd a mentességet az önkormányzattól, mely azt gyors elbírást követően továbbítana a ZHK Kft. felé. "Sárospatak azt javasolja, hogy az eddig kiküldött számlákat a ZHK vonja vissza és tekintse nullásnak" ? mondta a polgármester. Arról, hogy a ZHK mindezt megteszi-e, még nem érkezett érdemi információ.
megjegyzés (vendég) [2016.01.27., 12:58] válasza erre: #65[válaszolok] #66
http://www.zemplentv.hu/rendelettel-szabalyoznak-hogy-ne-fizessenek-dupla-szemet ...
Remélhetőleg a rendelet nem csak a sárospatakiakat védi, hanem mindenkit.
kérdés (vendég) [2016.01.27., 14:46][válaszolok] #67
Legalább Sátoraljaújhelyen, meg Sárospatakon próbálnak segíteni. De Mit csinál Koncz Ferenc Szerencsen?
Roppant (vendég) [2016.01.27., 15:02] válasza erre: #65[válaszolok] #68
érdekes, azt írja a hulladékos hogy attól hogy,nincs szerződés semmi baj előbb utóbb a levelezés hatására a jogviszony lesz ? Ilyet még nem is hallottam . Döbbenet !
kuka (vendég) [2016.01.27., 16:47][válaszolok] #69
Én meg akkor döbbentem meg, amikor az egyik ismerősömtől -akinek a lakcímére bejelentett vállalkozása miatt küldött a ZHK levelet - azt hallottam, hogy a 120 literes kukát meg kell venni közel 20 ezer Ft-ért.
Ne legyen (vendég) [2016.01.27., 17:28][válaszolok] #70
igazam de elképzelhető hogy,egyszer a sárga kukákat is kifogják számláznia a polgárságnak .
Hádám [2016.01.27., 18:17][válaszolok] #71
Ha jön számla én is fogok küldeni egy díjbekérőt, mondjuk 80 ezer forintról, majd odaírom, hogy szakipari szolgáltatás (festés, kőműves munka) és követelni fogom a pénzem! Ha megkérdik mire fel, akkor azt mondom, hogy én pontosan azért követelek pénzt, amiért ők! A semmiért!
Bukovszky Róbert [2016.01.27., 18:56] válasza erre: #71[válaszolok] #72
Jaja 'oszt majd visszahívnak garanciális hiánypótlásra!!!
Hádám [2016.01.27., 20:36][válaszolok] #73
Nem tud, mert nincs szerződés! Éppen ahogy nekik se velem!
Ők mondják el (vendég) [2016.01.28., 06:30][válaszolok] #74
Hercsik István, a ZHK ügyvezetője az első levélben leírta: a 2013 januárja óta érvényben lévő (de azóta többször is módosított) hulladékgazdálkodási törvényre hivatkozik, melyben szerinte az áll, hogy a díjfizetés alól az nem ad mentességet, ha a cégnek nincs szemete, és a közszolgáltatást a cégnek a székhelyén kötelező igénybe vennie. A cégeknek ajánlva kiküldött felszólító levélben Hercsik azt is közölte: az se gond, ha a vállalkozók nem reagálnak a levelére, illetve ha esetleg nem akarják aláírni a szerződést. Azért nem, mert attól még a jogviszony a levél kézbesítésével (előbb vagy utóbb) létrejön. És a hulladékkezelő majd ennek alapján számláz.

Azért valahol elgondolkoztató ez arrogancia,követelés kényszer .
Én mondom (vendég) [2016.01.29., 10:40][válaszolok] #75
Vettem a fáradságot és elolvastam a szerencsi rendeletet, amely csak a tulajdonosokat kötelezi díjfizetésre. Ellenben Újhelyben és Sárospatakon az ingatlanhasználónak is fizetni kell.
Véletlen lenne, hogy a két városvezető most hirtelen rádöbbent, hogy korábban milyen rendeletet alkottak?
Én mondom 2 (vendég) [2016.01.29., 10:56][válaszolok] #76
Akkor javaslom, hogy beszéljen a polgármesterrel , vegye végre a fáradtságot és vegye fel a kapcsolatot az érintett céggel, hogy ne zaklassák a szerencsi kisvállalkozókat ezekkel a szemét ügyekkel. Van itt épp elég szemét dolog enélkül is.
Hulladékgazdálkodás ? (vendég) [2016.01.29., 11:07][válaszolok] #77
Tulajdon képen mondjuk az önkormányzat mi alapján szabályoz egy magánkézben,magántulajdonban lévő ingatlan,tulajdon részt hogy mit hogyan fizessen ?
Senki nem áll az önkormányzattal szerződéses viszonyban,magyarán miért döntik el hogy a pénztárcámban lévő pénzt mire költsem ?
Úgy látszik még mindég nem érthető pl ha én a villanyosokkal nem kötök szerződést akkor nincs áramom ennyire egyszerű .
valaki (vendég) [2016.01.29., 13:42] válasza erre: #75[válaszolok] #78
A szerencsi rendeletben azért szerepel az ingatlantulajdonos, mert ott nem vették a fáradságot, hogy átvezessék a törvényi változásokat, ahol korábban (2013-ig) az ingatlantulajdonos volt, most pedig ingatlanhasználó van. És még az 1.§ (3) alatt hivatkoznak is a törvényhelyre ahol ingatlanhasználó szerepel. Tehát nem tiszta.
#77 Sajnos nem ilyen egyszerű. A hulladékgazdálkodásnál létezik olyan, hogy kötelező közszolgáltatás és a törvény előírja az önkormányzatoknak, hogy helyi rendeletben szabályozzák azt.
Ettől függetlenül igaza van #74-nek: "Azért valahol elgondolkoztató ez arrogancia,követelés kényszer." A ZHK-nak nincs igaza. Mindent megpróbál, hogy rávegye a vállalkozókat a fizetésre, de ezt nem engedhetik meg neki a törvények és rendeletek.
Kőtelező ? (vendég) [2016.01.29., 14:34] válasza erre: #78[válaszolok] #79
annak idején avval is küszködtek hogy agglegény adó https://kuruc.info/r/6/154446/
de mihaszna volt ?
Inkább normális fizetéseket kellene fizetni hogy létezik az hogy más Európai országokban szakmunkás havi fizetése 1000-1500 euró ?
Ilyen miliőben szívesen vállalnak az emberek gyereket,fizetik a díjakat.
Mert kiszámítható élhető a jövő .
És a helyi kormányzat ere tett esküt hogy ezt segíti .
Hádám [2016.01.29., 16:23] válasza erre: #79[válaszolok] #80
Ez nem feltétlenül igaz, a lakosság csökkenése náluk még inkább megfigyelhető, pedig ott aztán lenne miből gyereket vállalni.
pénz (vendég) [2016.01.29., 17:00] válasza erre: #79[válaszolok] #81
Miről beszél? Nyugaton sem vállalnak gyereket, ennek semmi köze a fizetésekhez. Itthon a cigányság soraiban a legszegényebbek az emberek, mégis ott születik a legtöbb gyerek. A demográfiai helyzetünk pedig egész Európában katasztrofális, azért próbálják pl. a németek most az nagyműveltségű agysebészek tömegeivel feltölteni soraikat. Szerencsen meg akkora a szegénység, hogy egymást érik az új autók, hétvégén megfordulni se lehet a Tescóban. Régen a gazdagok kiváltsága volt a külföldi nyaralás, ma már a legtöbb proli is megteszi, van, aki évente többször. Ahol ennyi cigire, italra, nyaralásra, új autóra akad, ott jutna a gyereknek is! Szomorú ez!
Szezon a fazonnal (vendég) [2016.01.29., 17:11][válaszolok] #82
keverése úgy őszintén tegye valaki a mellére a kezét eltudna tartani 3-4-5 gyereket akkor ha nincs állami segédlet ?
A magyar mindég is a minőségre nem a mennyiségre törekedet .
Őszintén ha nem lenne állami segédlet mi lenne velük ?
Aki meg a Tescóban rendezi a mindennapos megélhetését áldásom rájuk onkológia nyitva 0-24 ig .
Amúgy magyarosan A becsület ma már nem divat, de még mindig népszerű.
Hádám [2016.01.29., 17:15][válaszolok] #83
Egy külföldi nyaralás manapság nem nagy kunszt... bemegy az utazási irodába, egy auguszti végi-szeptemberi last minute utazás 30-35 ezerből kijön Görögországba, azaz, egy dohányos havi cigiadagjának az ára (napi 1 dobozzal számolva). Manapság már osztálykirándulásra is befizetnek ilyen utakra, mert olcsóbban kijön mintha a Balatonra mennének... Az új autós dolog viszont engem is meglepett, tényleg olyan járgányok szaladoznak a városban, hogy eszméletlen... Bár megjegyzem, olyanokat is láttam vadonatúj autókkal, akikről biztosan tudom, hogy sosem dolgozott 5 percet legálisan....
pénz (vendég) [2016.01.29., 17:38] válasza erre: #82[válaszolok] #84
Szó sincs 3-4-5 gyerekről, a legtöbb magyar nő már 35-40 év felett szüli az elsőt. Egyet el tudnának tartani, de annyit sem akarnak. Nyugaton már csak van jövőkép, mégis ugyanúgy fogynak, mint mi. A minőségről annyit, hogy a legtöbb embert még helyesen írni sem tanítottak meg. Amilyen kormányt a nyuknkba szavaznak mindig, az meg főleg mindent elárul. Sajnos!
Köszönhető (vendég) [2016.01.29., 18:03][válaszolok] #85
az agymosót szüfrazsett mozgalmaknak aminek a magyar társadalomban semmi helye nincs mert a magyar társadalomban a nő mindég is középpontban volt,van,lesz .Mert ahogy Juhász Gyula megírta a nő örök régen a nők erkölcseiért tűzbe mentek a férfiak hiszen gyermekink anyai.És aki ezt elfeledi gyehennán égjen 1000 évig.
Ezért sem megengedhető bármilyen más vallás terjeszkedése a magyar iskolákban lásd http://www.szerencsihirek.hu/85-hirek/3021-az-izraeli-nagykoevet-eloadasa-a-szer ...
Bukovszky Róbert [2016.01.30., 19:30][válaszolok] #86
Hahóóóó Ádám! Most üzent a "főnök", azt mondta vedd le a kardod -sztem a Te esetedben gitárra gondolt- a falról, meg mondott még valamit, azt nem értettem pontosan, 'asszonta vigyél "létrát 'oszt másszál fel a várfalra. -biztos Ti fogjátok újra fugázni!?- Kicsit komolyabban, hát szerintem ez vékonykára sikeredett a "főnöktől".
Hádám [2016.01.31., 01:02] válasza erre: #86[válaszolok] #87
Na látod! Még kormányon sincs, már munkát ajánl a kisvállalkozóknak! Viccet félretéve, valami mégiscsak betalált, mert az origo címoldalon hozta az eseményt, olyan fröcsögő stílusban, hogy ehhez képest a hvg cikke "baráti" beszámoló volt!
matek (vendég) [2016.01.31., 15:43][válaszolok] #88
Ha jól számoltam kb 150 ülőhely volt a vállalkozói fogadáson. Ebből több mint 50 fő hivatalból volt ott, meg a nyugdíjas klubosok. A MARADÉK 100 fő a társával volt ott, tehát a kb 400-500 vállalkozásból jelen lehetett 50 vállalkozás köztük egy-két vidéki . Na, nekem ,ez nem azt jelenti, hogy olyan jó a polgármester és a vállalkozók kapcsolata . Ja hogy fizetik az adót! Még szép! Különben mehet a végrehajtóhoz egyezkedni.
Bukovszky Róbert [2016.02.01., 08:37] válasza erre: #88[válaszolok] #89
Amilyen figyelmesen tanulmányozza a fotókat, igazán felsorolhatná név szerint is a résztvevőket!!!!! Szerintem Ön/Maga még a BOKIK-os rendezvényt nem fedezte fel, mert tuti, hogy ahhoz is fűzne hozzászólást. Kérem fogadja el tőlem, hogy az országunk, városunk nem ezek miatt a rendezvények miatt nem működnek. Megjegyzem a vállalkozói fórumra szerintem minden illetékes megkapta a meghívót, 'oszt aki ment az ment aki meg nem az nem. Sosem titkoltam, hogy anno kedveltem "Tündikét" mint polgármestert, pedig Ő sem rendelt tőlünk sosem egy forintnyi munkát sem, és bizony ezekről a vállalkozói koccintásokról is csak a sajtóból értesültünk, pedig anno egész komoly adókat fizettünk Szerencsre.
Nocsak, nocsak, nocsak... (vendég) [2016.02.01., 11:30][válaszolok] #90
http://eszakonline.hu/miskolc/56-ez-toertent/25958-kijatszana-a-tanarokat-a-korm ... És Szerencs környékéről nem tud valaki híreket? Ma reggel eldőlt, hogy itt is lesz KLIK által szervezett fórum!? Természetesen Szerencsen, szerda 14:00 óra. Mikor is lesz a miskolci hermanos tüntetés? Természetesen szerdán!
tipp (vendég) [2016.02.01., 12:00] válasza erre: #91[válaszolok] #92
Nem nyilvános a kép, nyomjon rá jobb egérgombbal és ott másolja ki a kép címét! Így nem tudjuk megnyitni!
Tüntetés vagy szervezett konzultáció? (vendég) [2016.02.01., 13:27][válaszolok] #94
90-94. Tények és miértek! (vendég) [2016.02.01., 16:45][válaszolok] #95
Hádám [2016.02.01., 20:33][válaszolok] #96
Erre van pénz, de a határt őrző rendőrökkel meg visszafizettetnék a túlórát.... szégyen...
http://24.hu/kozelet/2014/06/27/kiderult-kiknek-a-telefonjat-loptak-el-az-orban- ...
Hádám [2016.02.01., 21:45][válaszolok] #97
Folytatódik a "provokátor-szappanopera" is... most elég nagy felháborodást sikerült kiprovokálni...
http://24.hu/belfold/2016/01/29/beteg-kisfiuval-gyujtott-lajkokat-a-felcsuti-fid ...
kérdés (vendég) [2016.02.02., 09:32][válaszolok] #98
A szerdai szerencsi klikkes fórumot szerdáról keddre,holnapra helyezték. Mi történt? Lehet, hogy mindenki Miskolcra készül?
98nak (vendég) [2016.02.02., 10:24][válaszolok] #99
Remélem mindenki Miskolcra megy!Vagy összefognak a pedagógusok vagy marad az ami most van.
Hádám [2016.02.02., 11:19] válasza erre: #98[válaszolok] #100
Talán inkább ahhoz lehet köze, hogy a szerdára tervezett fórum hatására kihirdették országosra a tüntetést, azaz olajat öntöttek a tűzre.
naptár (vendég) [2016.02.02., 22:25] válasza erre: #98[válaszolok] #101
Kedd ma van, nem holnap... akkor ki hova megy?mert van aki sem nem klikkre se nem miskolcra ..
naptárnak (vendég) [2016.02.04., 11:25][válaszolok] #102
Mindenki oda megy, ahova küldik.
Vannak-e itt ilyen követők? (vendég) [2016.02.04., 13:29][válaszolok] #103
kérdések (vendég) [2016.02.04., 20:55][válaszolok] #104
A Szerencsen tanító pedagógusok is a KLIK-hez tartoznak? Az egyházi iskolákhoz is van köze a KLIK-nek? Lehet, hogy itt mindenki elégedett?
Fogalmam (vendég) [2016.02.06., 16:09][válaszolok] #105
sincs mit tüntetgetnek a tanárok ?
Azért még nem kellene az utcára rohangálni mert nincs kréta,wc-papír ?
X-bozon (vendég) [2016.02.06., 22:09] válasza erre: #105[válaszolok] #106
Miért kell abba beleszólni amihez nem ért?
Abban (vendég) [2016.02.09., 19:30] válasza erre: #106[válaszolok] #107
igaza lehet hogy az egész a magasabb fizetésért szól de nem kell burkolni Németországban krétával,vagy a nélkül wc papír nélkül,vagy a nélkül egy tanár 1200 eurót keres . Segítsek az átváltásban kelet az eu ? Egyenlőség,testvériség,szabadság az értelmiség volt annyira érte a magyar paraszt gyerek elmondta nem kell . Nem hallgattak rájuk .
107-nek (vendég) [2016.02.10., 23:11][válaszolok] #108
Ön mekkora tévedésben van! Az egész nem a magasabb fizetésért szól(fizetésről inkább, úgyhogy vehetne még pár magyar nyelvi órát), hanem egész másról. De ebbe kár is belemennünk, úgy látom.
Kár (vendég) [2016.02.11., 06:03][válaszolok] #109
majd veszek pár órát mondom veszek .
A régi világban nem kellett a fizetésért aggódni tudta mindenki mikor van 10.
Kellett a liberális szabad felfogás csak azt nem tudom mi haszna ?
Hádám [2016.02.11., 07:43] válasza erre: #107[válaszolok] #110
Szerintem egy német tanár 1200 euróért nem tanít..... annyiért be se menne órát adni... az kb 370.000 forint....
X-bozon (vendég) [2016.02.11., 19:35] válasza erre: #107[válaszolok] #111
Már ne haragudjon, de Ön egy kicsit furcsán ír...
Már (vendég) [2016.02.12., 07:37][válaszolok] #112
tisztelettel ajánlották nekem hogy vegyek pár órát megígértem hogy veszek .
Nem tanulok hanem veszek .
pataki vállakozó (vendég) [2016.02.29., 10:22][válaszolok] #113
Február 25-én megérkezett a ZHK felszólítása Sárospatakon. A NAV-val fenyeget, hogy majd az behajtja. A NAV nem vizsgálja meg, hogy ez egy fiktív számla?
Ugyanis nincs mögötte valós teljesítés (nem létező kuka nem létező ürítése).
Összes hozzászólás: 116 db (51 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (3%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.