Hírek
Száz új munkahely jött létre a szerencsi gyárban
Dátum: 2015.06.22., 13:34Megtekintve: 7764Értékelés: 5.00

Szerencsről indult el a NESCAFÉ 3in1 térhódítása az európai piacon, melynek kifejlesztése is itt történt. A kávékeverékből évente összesen 1 milliárd tasak talál vevőre Európa szerte. A Nestlé Hungária a brit piac számára gyártott speciális kiszereléshez új gyártósort állított üzembe, a 180 millió forintos beruházással megvalósított fejlesztés további 100 embernek ad munkát a szerencsi kistérségben, ezzel 480 főre növelve a helyben foglalkoztatottak számát - áll a Szerencsi Válaszhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Az elmúlt több mint 10 év fejlesztéseinek eredménye, hogy a szerencsi gyár mára regionális instant kávé és kakaó központtá fejlődött. Az itt készülő termékek - köztük a Magyarországon is nagy múlttal rendelkező NESCAFÉ és NESQUIK italok - már 26 ország polcain érhetők el. Az éves termelés 30 000 tonna, ennek 80 százaléka exportra készül. 2002-ben a szerencsi gyárban, helyi szakemberek bevonásával fejlesztették ki a NESCAFÉ 3in1 terméket az európai piacra, és azóta is itt folyik a gyártás. A további 100 főnek munkát adó technológiai fejlesztésnek köszönhetően a gyár képessé vált a brit piac igényeinek közvetlen kielégítésére. Az új soron évi 3000 tonna készterméket gyártanak.

Az új gyártósort a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója, Jean Grunenwald, Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, valamint Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere avatta fel ma délelőtt. Jean-François Paroz nagykövet beszédében kiemelte: Svájc a hetedik legnagyobb befektető Magyarországon, és a két ország kereskedelmi kapcsolatai az elmúlt évben örvendetesen fejlődtek. "Az elmúlt egy hónap során is jelentős mértékben bővültek a svájci cégek magyarországi beruházásai, amelyek fele Magyarország észak-keleti megyéiben valósultak meg. A Nestlé a legnagyobb svájci beruházó és egyben munkáltató Magyarországon, amely több évtizedes jelenlétével erősíti a svájci-magyar gazdasági kapcsolatokat."

"Szerencsen sok évtizedes hagyománya van az élelmiszergyártásnak. A Nestlé beruházásainak és hosszú távú elkötelezettségének köszönhetően szaktudást és munkalehetőséget biztosít az itt élők számára" - fogalmazott Koncz Ferenc, polgármester.


A Nestlé ügyvezető igazgatója, Jean Grunenwald hozzátette: "Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunk gazdasági szerepe a szerencsi kistérségben meghatározó: összesen 480 embernek adunk munkát. Beszállítóink többsége magyar, akik több mint 6,5 milliárd forint értékben biztosítanak termékeket és szolgáltatásokat a szerencsi gyár számára. A NESCAFÉ 3in1 a kávéfogyasztás új irányát képviseli, amelyet a legújabb fogyasztói igényekhez igazodva alakítottunk ki. A most üzembe helyezett gyártósorunk komplex csomagolástechnológiai megoldásra alkalmas, így elmondhatjuk, hogy termékeink Európa szerte a kiváló Nestlé minőséget képviselik."

Forrás: sajtóközlemény
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
meghívás (vendég) [2015.06.26., 15:02][válaszolok] #1
Ezek szerint a szerencsi városi tv csak meghívásra dolgozik:
http://kepfeltoltes.hu/150626/tv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
argh (vendég) [2015.06.26., 19:36] válasza erre: #1[válaszolok] #2
szerencsétlenek azt se tudják merre menjenek, a városi média és újság két fő-fő szerkesztője sajátjának tekinti a tv-t és az újságot. oda mennek ahova a két uraságnak kedve szottyan. ahogy meg hallottam, az újság meg tv két vezetője ki nem állhatja egymást. alapvető gondok vannak, alapvető. erősítsen már meg valaki, de most a tv-nél úgy tudom közmunkások is dolgoznak, milyen operatőr dolgozik éhbérért hétvégén is naná hogy nem érdekli a dolog főleg ha ilyen sz.r a vezetés? most azt sem értem a tv mit kereset a taktaharkányi szent iván éjszakáján, mikor szerintem egy centet sem fizet a község szerencsnek ezért. csak azt nem értem a hivatal tehetetlen? nem látják, hogy romokban a helyi média mert alkalmatlan emberek irányítják? ha már alkalmatlanság nem ártana szétnézni a hivatal informatikai osztályán is, hány éve is már, hogy a szerencs.hu fórumára "karbantartás" van kiírva? kettő-három? nincs pénz? ja már tudom nincs szakember az osztály csak dísznek van.
errr (vendég) [2015.06.26., 19:51][válaszolok] #3
Jó dolog ez a TV ügy is, de eközben matolcsi "úr" milliós fizetést felejt el bevallani, "mészáros" úr pedig vállalkozásáról "feledkezett" el, Rogán ingatlana, naponta változtatja a méreteit és értékét, a kerületet állítólag fél pénzért... s erre fel frakcióvezető lett Senki!- ismétlem senki, sem mondott le szégyentől vörös arccal. Ellenkezőleg.... Apropó!- valszeg kihagyhatók a szerencsi rendezvények is, hiszen alighanem csupa fideszkedvenc fellépő kerepel majd rajtuk jó pénzért... Úgy tűnik, itt semmi sem számít már ami tartást adhat embereknek közösségeknek...csak a pénz, minden áron, mindent leköpve.
errr (vendég) [2015.06.26., 19:54][válaszolok] #4
Végre valami jó hír. Csodálom hogy nem merült fel valamely fömuftink neve is, hogy az ő hathatós segítségével, amitől persze rongyosra röhögné a száját az ember, de beleférne a ma divatos módiba.
áááá .....most látom azért átadni sikerült megjelenniük szokás szerint.
Hádám [2015.06.29., 18:28][válaszolok] #5
errr (vendég) [2015.07.01., 21:48][válaszolok] #6
Régi szép idők amikor minden üzemre, vagy nagy intézményre ki volt írva mi is az illető, és nyilvánvaló volt az is, hogy kié..mármint hogy a miénk. Na manapság csak azt látjuk ez is bekerítve az is, gyarapodnak szépen az építmények rajta, de senkinek sincs fogalma az illető terület kié....miért? Titok? Netán a szerzés körülményei azok?
Lehetne ragozni még de íme egy fajta magyarázat:
http://atlatszo.hu/2015/06/30/tizmilliok-szellemkozpontokra-fideszkozeli-boraszl ...

Itt mindent lehet?!
Bukovszky Róbert [2015.07.02., 07:31] válasza erre: #5[válaszolok] #7
Ádám? Mi a megoldás?
Bukovszky Róbert [2015.07.02., 07:46][válaszolok] #8
Mikor először hallottam azt hittem viccelnek, hát nem, ilyen létezik; http://hirhatar.com/magyarorszagon-az-elso-programhelyeken-a-kozszolgalati-adoka ...
Egy szó (vendég) [2015.07.02., 16:25] válasza erre: #7[válaszolok] #9
Határőrség .
Valaki!!!!! (vendég) [2015.08.20., 12:23][válaszolok] #10
Kérem valaki mondja már meg nekem, hogy a szerencsi fiatal vállalkozók akik itt Szerencsen akarnak maradni és dolgozni miért nem érvényesülnek? Miért nincsenek a szerencsi rendezvényeken? Miért nem férnek be egy rendezvényre? Miért nem érvényesítik őket előnyben? Miért a szomszéd községek, faluk, városok vállalkozóit engedik? A fiatalok nem tudnak kenőpénz fizetni hogy ott legyenek! Ez ezzel jár? Csak az mehet aki fizet? Valaki!!!!! Megmondja?????
vállalkozók (vendég) [2015.08.20., 22:04][válaszolok] #11
Ez engem is érdekelne. Minden beruházást egy cég csinál a városban, a kisebbeket meg bekecsi, bényei vállalkozók. Ha már említette, tudja valaki, hogy például a cukormúzeumot ki újítja fel? Nem is lehetett hallani róla, hogy pályáztatták volna.
Hádám [2015.08.20., 22:26][válaszolok] #12
Mint "érintett" én is hozzászólnék pár szót a témához. Főleg a mai rendezvényen hallott beszédek után. Elvileg arról szólt a fáma, hogy a fiatalokat hívjuk vissza, jó lenne, ha a szerencsiek is visszajönnének... Igen, valóban jó lenne, de minek? Van egy jól behatárolt kör, akik mindent visznek, a többiek meg semmit. A látszat ellenére, pl mi sosem kaptunk megrendelést az önkormányzattól, amit a városban dolgoztunk közületi munkákat, szimpla alvállalkozóként tettük, olyan árakkal, amivel más vállalkozó (a vip körből fel sem állt)nem! Tehát az elmúlt 5 évben (igaz előtte sem....) egy wc festést sem kaptunk az önkormányzattól... a tavalyi éven pl az árbevételünk több mint 90%a nem is a városból származott, ami meg igen, az magánszférából.
Az indok általában az, hogy "ilyen volumenű munkákhoz nem elég tőkeerős a cég"... a baj ezzel az, hogy amihez meg elég, ahhoz sem kerestek sosem, pl Ifjúsági klub (a volt mszp iroda alatt), amit egy legyesbényei vállalkozó nyert el kb harmadszori nekifutásra... megjegyzem a kérdéses nyertes elég sűrűn fordul és fordult elő a városban, rejtélyes okokból... akit érdekel (sajnos most már csak pénzért), lekérheti a közbeszerzési adatokat, ott feketén fehéren látni!
Pl a fentebb említett Cukormúzeumról se lehetett hallani egy szót sem, pedig volumenében az is olyan, amivel bővel elboldogulna egy helyi kisebb cég is!

Vagy itt van pl a görög katolikus templom tetőszerkezete... olvastam, hogy 15-16 millió forintba került... csak azt nem tudom, hogy mi, mert ha mondjuk 300 m2-nek vesszük a tetőt (szerintem még annyi sincs), akkor kb 53 ezer forintos m2 ár kerekedik ki, ami elég vad, a legdurvább palák is 10-15000 Ft/m2 áron mozognak... De reggelig tudnám sorolni a hasonló tapasztalatokat....

Egy szó mint száz, az önkormányzati megrendelésekből eddig pontosan 0 forint bevétele volt a cégünknek 5 év alatt, adóba viszont bőségesen lett fizetve, jelenleg is van egy elég "szép" tétel hátra...

Ja és a hunyadi tornatermének és a tűzoltóság melletti épületnek a a közbeszerzési anyagát ki sem adták, hivatkozva arra, hogy nem közérdekű.... végül is az egyik "csak" 130 a másik meg vagy 200 millió forint... az nem a közre tartozik hogy lett pályáztatva...
Bukovszky Róbert [2015.08.22., 09:49][válaszolok] #13
Ádám! Válts stílust, lehet poli leszel, az alábbi linken láthatod, hogy Ózdon bejött Dávidnak. youtube thumbnail
Cukor (vendég) [2015.08.22., 21:11][válaszolok] #14
Ma elhangzott - sokadszor -, hogy épülni fog a cukorgyár. Lesz itt munka a helyi vállalkozásoknak.
Hádám [2015.08.23., 10:34] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Az lehet, de mire erre sor kerül 10szer csődbe mennek ezek a vállalkozások :D

Látod Robi! Ózdon nem olyan emberek vannak, akik azt nézik, hogy "Úristen, buliban van a polgi? Szégyen gyalázat!!!"..... Haladó szellemű település!

Ha már a buliról van szó, itt a Csokifeszt! Mármár kezdtem megörülni, hogy idén viszonylag flottul megy minden, rengeteg vendég van, a programok is többé kevésbé pontosan kezdődnek. Erről a részről tehát okés a történet. Viszont, amikor megéheztem, az ártábla láttán el is ment a kedvem az evéstől....

Pár mozzanatot ebből:

Fűt csülök: 690/10dkg, azaz 6900 Ft/kg!!!
Sült csirkemell: 590/10 dkg, azaz 5900 Ft/kg!!!
Kürtös kalács: 1000 Ft/db!!!
Popcorn: 500 Ft/liter!!!
Sült kolbász: 500 Ft/10dkg, azaz 5000 Ft/kg!!!

Nem tudom milyen helypénzeket kérnek (van olyan árus, aki 3-4 helyen is kint van elég nagy standdal), de hogy az alapanyag árához képest 5-600%-os az árrés, az is fix! 1 kg füstölt csülök átlag 1000-1300 Ft! A csirkemell is kb 1500-1700 körül mozog... Pont előttem vásároltak csülköt, a csóka majdnem 10 ezret fizetett érte.... ha bemegyek 10 ezer forinttal mondjuk a Buffaloba, nem bírnék annyit enni, amennyi ételt adnának érte....
Bukovszky Róbert [2015.08.23., 12:20] válasza erre: #15[válaszolok] #16
Cukorgyár?! A legjobb duma a világon -na jó Szerencsen- a lelkeket érinti meg ....... Én pl mindig elérzékenyülök amikor e varázsszó elhangzik, álmomban már többször láttam amint a tömegek újra biciklire pattannak s a dudaszóra célba veszik a GYÁRAT.
15 -16-nak (vendég) [2015.08.23., 13:06][válaszolok] #17
Pedig mennyi építőipai munka lenne Ádámnak és villanyszerelés Robinak. Egyébként valóban mindig elsütik a cukorgyárat, csodálom, hogy még nem raktak le alapkövet. Látványos és pénzbe sem kerül. Arra nem gondol senki, hogy a cukorgyárhoz répa is kell. A volt termelők eladták a 100 milliós gépeiket. A termeléshez hatalmas, folyamatosan öntözhető területekre van szükség, ami szintén hiányzik. Valamint normális felvásárlási árakra, ami szintén hiányzott. Soha nem értettem, hogy a politika miért avatkozik bele ennyire a gazdasági folyamatokba? Ja és a megtermelt cukrot el is kell adni, nyereségesen. No, ez a legnehezebb!!! Viszont beszélni, ígérni a legkönnyebb.Azért Ádám és Robi erősödjetek tőke szempontjából, hogy tudjatok sikeresen pályázni és ne alvállalkozók legyetek. Bár az alapkő letételéhez nem kell sok pénz, ott talán dolgozhattok. Sajnos, lehet, hogy csak ott...
15 (Ádámnak) (vendég) [2015.08.23., 13:21][válaszolok] #18
Valamint 1 db hoot dog 550 forint. /egy kifli, egy virsli/ Igazán olyan árak, mint a Szigeten!
Hádám [2015.08.23., 14:15] válasza erre: #17[válaszolok] #19
"Azért Ádám és Robi erősödjetek tőke szempontjából, hogy tudjatok sikeresen pályázni és ne alvállalkozók legyetek."

Látja! Pont erről beszélek! Azoknál a munkálatoknál se veszünk részt, amiket kisujjból kirázhatnánk generálban is.... még ajánlat szintjén sem... úgy hogy erősödjön a vállalkozás? Gondoljon csak bele... Adnak egy dohányboltot, de megtiltják a vásárlóknak, hogy oda menjen valaki... akkor tuti nem lesz bevétel az életben... De a lényegen pont elsiklottunk megint... van pár varázsszó az általam leírtakban... egyelőre nem nevesítenék senkit, de két kezemen nem tudom megszámolni hány esetben fordult elő, hogy tőlünk jóval nagyobb áron vittek el munkákat, viszont tőlünk nem kértek ajánlatot! Biztos nem véletlenül...

Az 550 forintos hot-dog még egész "baráti" ahhoz képest, hogy egy cső kukorica is 3-400 forint... arról nem beszélve, hogy én szerintem amit ettem este, valószínűleg nem is csemege, hanem takarmány volt.. fura szín, fura íz, baromi kemény... végül is... most még pont olyan állapotban van, hogy még nem kemény, megfőzve viszonylag ehető...
jadviga (vendég) [2015.08.23., 14:31] válasza erre: #19[válaszolok] #20
Sajnos nagyon kevés ismert arc volt kint a fesztiválon. A koncerteken talán igen, de egyébként. Nem a helyi emberek szórakoztatására van ez megrendezve. De az ország bármely részéről jön valaki, az árakat tekintve azt gondolhatja itt Kánaán földje lehet. Bár, ahol a vadak is csokoládémasszát esznek, gondolhatná az ember. De nem, nagyon nem.
árak (vendég) [2015.08.23., 23:54][válaszolok] #21
1 db krumpliból krumplispirál 500 ft
5 perc pónilovazás 800 ft

Tudnak élni egyesek, az biztos...
árak (vendég) [2015.08.24., 08:26][válaszolok] #22
Valahol a bérleti díjat be kellett szedni a vállalkozóknak. És ha sok volt a bérleti díj akkor jó sok bevétele volt a szervezőknek.Ezért került sokba minden.
Hádám [2015.08.24., 11:25][válaszolok] #23
Épp ez lenne a kérdés, hogy milyen bérleti díjakat szedtek, mert ha megint kihozzák, hogy éppen csak nullszaldós lett a rendezvény, akkor tuti dobok egy hátast A lángosos egyik napról a másikra is emelet, egyik nap 300 a másik nap már 400 volt a sima lángos
remény (vendég) [2015.08.24., 12:29][válaszolok] #24
Remélem több tízmilliós lett a nyereség, mert nagyon sok fizető érdeklődő volt.A nyereséget szét lehet osztani a közmunkások között akik a vendégek mocskát- piszkát eltakarították.
A mai Észak.Magyarországban (vendég) [2015.08.24., 16:21][válaszolok] #25
ott a cikk: előrehaladott tárgyalások cukorgyár ügyben.Csak egy kérdés a fentieken túl: Engednék a város központjában, a régi helyén az új gyár felépítését? Számít-e valamit a világörökségi korlátozás? Van-e valami hatástanulmány a környezetre gyakorolt hatásról? Felmérte-e valaki a termelési kedvet, szándékot? Lenne-e olyan vállalkozó, aki egy ilyen, nem kevés kockázattal járó beruházásba kezd?
fesztivál (vendég) [2015.08.24., 17:39][válaszolok] #26
Elég már a fanyalgásból! 47 ezer forintból is jól érezheti itt magát az egyszerű nép fia, ahogy az udvari tévé fotói igazolják :-)
https://www.facebook.com/szerencsi.varosi.televizio/photos/a.713885438743779.107 ...
Hádám [2015.08.24., 19:03][válaszolok] #27
47 ezer forintból jól is lehet 3 napig éreznie magát az embernek, csak utána a maradék 27 nap nincs mit enni Ja hogy a kérdéses "úriembernek" a napi fizuja ennyi? Bocsánat, akkor nem szóltam
cukor (vendég) [2015.08.25., 08:14][válaszolok] #28
Hát ha az Észak- Magyarország azt írja , hogy újra lesz cukorgyár akkor biztos úgy van. Mindenesetre addig is lehet a cukrot meg még egyésmást nyalogatni.Aztán csak eljön egy újabb választás.
fesztivál (vendég) [2015.08.25., 11:39][válaszolok] #29
Nincsenek túl jó vélemények a face-n sem. Hádám újra leírta a negatívumokat több pontban is, mert már nagyon várták a reagálását. Nem értem, miért nem kell őt is belevonni a szervezésbe? Akkor minden flottul ment volna.
fesztiválnak (vendég) [2015.08.25., 13:00][válaszolok] #30
Látom nem esik jól a kritika. Pedig sokan mondják, hogy ez nem a szerencsieknek szólt, legfeljebb egy-két főnek. De majd fog főni a fejük.Minden csak idő kérdése.
Hádám [2015.08.25., 18:42] válasza erre: #29[válaszolok] #31
Nem kell belevonni a szervezésbe, de saját bőrömön 15 év alatt bőven volt időm megtapasztalni, mi az igénye a fesztiválozóknak... voltam legalább 50 fesztiválon az évek alatt, mint résztvevő, mint zenész, mint sajtós, így minden oldalról láttam a pozitív és negatív dolgokat. Építő jellegű a kritikám, ha megfogadják megfogadják, ha nem nem, majd ha beüt az első haláleset vagy fertőzés, akkor kell megnézni milyen "népszerű" lesz a rendezvény.... az milyen már, hogy a zenekarok engem hívnak fel, hogy segítsek már backline-t (zenekari erősítő, dob, alap felszerelés, ami a nívós fesztiválok alap kelléke) szerezni, mert a kulturban még magát a szót sem ismerték.... arról most nem beszélek, hogy miért pont engem hívtak. Nem beszélve arról sem, hogy alapvető hiányosságok vannak a mainstream zenészek terén, amikor a szekus nem akarja beengedni a sztárfellépőt, mert nem ismeri.... Na itt lenne jó a Pass, amiről már írtam! Nem kell arcoskodni, megsértődni, fel kell használni az építő jellegű kritikát, ha már létszámban felépült a fesztivál, pár apró bénáskodással ne rombolják már le!
fesztiválnak (vendég) [2015.08.27., 09:51] válasza erre: #30[válaszolok] #32
A mi drága Klárika doktorasszonyunk azt mondta, miután ódákat zengett a képviselő testület a csokifesztiválról, hogy akit zavar, dugja be a fülét oszt aludjon. azigen Takácsbácsi meg azt mondta, hogy az ott lakóknak rendbe tartják a környezetüket, úgyhogy ne panaszkodjanak. Valamit, valamiért.
32-nek (vendég) [2015.08.27., 12:08][válaszolok] #33
Oszt jónapot!
errr (vendég) [2015.08.27., 15:17] válasza erre: #28[válaszolok] #34
Nyugodtan kimondható, hogy itt soha a büdös életben már nem lesz cukorgyár. Több okból sem, amiket bárki felsorolhat magának. De gondolják, hátha van még madár...
34-nek (vendég) [2015.08.28., 10:15][válaszolok] #35
Hogy-hogy nem lesz cukorgyár? Megmondták? Megígérték? Igen, igen, igen!!!Hinni kell a mesékben, ennyi maradt nekünk.
X-bozon (vendég) [2015.08.28., 13:40] válasza erre: #34[válaszolok] #36
Persze, hogy van még madár! Például Ön! Csak Ön rosszakat hajtogató papagáj. De az is madár...
36-nak (vendég) [2015.08.28., 17:01][válaszolok] #37
Nahát osztán maga kedves bozon-tos ! Maga talán elhiszi ezt a hazug ígéretet ? Ha így van akkor magácska milyen madár ?
X-bozon (vendég) [2015.08.28., 23:20] válasza erre: #37[válaszolok] #38
Én nem hiszek el semmit, de errr állandóan károg mint egy varjú. Ez is egy madár!
Bukovszky Róbert [2015.08.29., 15:39][válaszolok] #39
Kommentár nélkül ajánlom, viszont ígérem aki megnézi nem fog csalatkozni -főképpen, ha van egy kis humorérzéke- https://www.youtube.com/watch?t=1914&v=nbMjZl-qbqQ
Cukorgyár (vendég) [2015.08.29., 19:06][válaszolok] #40
Friss hír: "Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít. A beruházással 216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán, és Makón 4000 négyzetméterrel bővítik a termelési területet, továbbá 5000 négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki. " Ennyi. Ezek a tettek. A szerencsieknek pedig elégedjenek meg az ígéretekkel. Mert megérdemlik.
40-hez (vendég) [2015.08.29., 21:23][válaszolok] #41
A szerencsiek nem csak ígéretet kapnak, hanem ünnepélyes megnyitókat neves emberektől!
Humor (vendég) [2015.08.29., 22:09][válaszolok] #42
Kíváncsian vártam a 39-es bejegyzés alapján a humor megjelenését a helyi tv híradásában . Nem biztos, hogy megtaláltam, amire BR gondolt ; biztosan nem az Oldamur keresztnévre gondolt, bár eddig ilyenről még nem hallottam. - esetleg Puskás Ferenc csokoládéba öntése ? - vagy a " legkiválóbb holland, spanyol, belga kakaó " amely növény mint tudjuk elsősorban Dél-Amerika és Afrika országaiban terem ! Na de a "kiváló" szerencsi csokigyártók kedvéért talán Hollandia is ráállt a kakaó bab termelésre !
42-nek (vendég) [2015.08.29., 22:56] válasza erre: #42[válaszolok] #43
Mégis hova gondol, hogy szerencsre egyenesen a bevándorlók fogják majd hozni a kakaóbabot dél amerikából? De úgylátom a tudatlanság áldás lehet az ön esetében ugyanis a legnagyobb kakaóbab feldolgozó üzemek ezekben az országokban találhatók, és gondolom a kakaóport mint alapanyagot innen hozzák szerencsre.
Tudás (vendég) [2015.08.30., 08:55][válaszolok] #44
Köszönettel vettem a 43-as kioktatását, de egy kérdés azért nem hagy nyugodni . Hát kigyelmed nem hallott még az importálás fogalmáról ? Talán ezért gondolhatta azt , hogy a kakaóbabot csakis a " bevándorlók " hozhatnák Szerencsre ! Vagy talán Hollandiából is jönnek "bevándorlók" , hátukon a zsák kakaóporral ? Egyébként úgy tudom, amikor még a gyár csokoládét gyártott, ott nem kakaópor volt az alapanyag, hanem KAKAÓBAB .
errr (vendég) [2015.08.30., 16:27] válasza erre: #38[válaszolok] #45
Kedves bozon izé, próbálkozzék talán észérveket számba venni pro és kontra a cukorgyár kapcsán s ne feledkezzen el arról a termelői rétegről sem, a huncut parasztról, aki 5 év potyapénzért cserébe lemondott a répatermelésről és így egyedüli felelőse lett a cukorgyár lebontásának...aztán kezdjem el szintén károgni, hogy be kár volt be kár volt mindezért, s mily kár hogy ma meg felelőtlenül hazudoznak az ügyben, s a magafélében pedig oktalan reményt keltenek ezzel. Vitatja?
X-bozon (vendég) [2015.08.30., 21:32] válasza erre: #45[válaszolok] #46
Ejnye Kedves errr, Ön sosem javul meg! Én nem mondtam, hogy a Cukorgyár megépül vagy sem, én csak annyit állítottam, hogy Ön állandóan károg. Ez sem jó semmire, elhiheti nekem.
errr (vendég) [2015.08.31., 11:40] válasza erre: #46[válaszolok] #47
Ugyan-ugyan. Ami nem vezet jóra az a szemhunyás nyilvánvaló sandaságok láttán. Az mitől jó? Fizetnek érte? Töprengjen kissé, hátha egyszerre csak úgy ébred legalább szavak szintjén használni szeretne nem szervilisen mosolyogni.
X-bozon (vendég) [2015.08.31., 19:25] válasza erre: #47[válaszolok] #48
Igaza van, nyílván nem vezet semmi jóra "a szemhunyás nyilvánvaló sandaságok láttán". Nade megint belém akar beszélni valamit... Az rendben van, hogy elmondja, hogy mi nem jó! De szerintem, ez úgy ér valamit, hogy elmondaná azt is, hogy mit kellene csinálni, különben tényleg csak egyszerű károgás marad... Aztán régebben értékeltem a humorát, de mostanában ez eltünt... Kár!
errr (vendég) [2015.08.31., 20:18] válasza erre: #48[válaszolok] #49
Nyilván senki sem szereti ha rajta röhögnek. :-)
Az már nem is olyan jó poén nemigaz?
errr (vendég) [2015.08.31., 21:34] válasza erre: #48[válaszolok] #50
Amit a szememre hány azt úgy hívják kritikai realizmus, s amit meg hiányol az a szocialista realizmus. Hát nem furcsa?
Összes hozzászólás: 51 db (26 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (2%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.