Hírek
290 millió forint kormánytámogatás Szerencsnek
Dátum: 2014.12.05., 09:18Megtekintve: 5198Értékelés: 5.00

Újabb jelentős, országos szinten a negyedik legnagyobb kormánytámogatásban részesült Szerencs. November 28-án több mint 12 milliárd forint rendkívüli önkormányzati támogatásról döntött a kormány, a forrást 1175 pályázó település között osztotta fel Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormany.hu internetes oldalon közzétett adatok alapján Szerencs Város Önkormányzatának Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a második, országosan a negyedik legnagyobb összeget, 290 708 000 forintot ítélt meg november 28-án a kabinet - írja a szerencs.hu.
A hazai önkormányzatok idén is rendkívüli támogatást igényelhettek működőképességük megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében. Szerencsre idén már érkezett egy 36 milliós csomag, majd a második körös pályázatot 2014. szeptember végéig kellett benyújtania a helyhatóságoknak.

Folytatás a szerencs.hu oldalán...

Forrás: szerencs.hu
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Öröm (vendég) [2014.12.05., 11:13][válaszolok] #1
Isten áldja meg a két kezüket!!!! Jól jön a városnak.
polgár (vendég) [2014.12.05., 11:21][válaszolok] #2
A kampányban nem arról volt szó, hogy már egyenesbe jöttünk, Szerencs története során először pozitív a költségvetés, és eddig azért nem történtek komoly fejlesztések, mert tűzoltás történt? Erre most a pénz a "működőképességük megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében" jön, ráadásul az egyik legnagyobb összeg az országban. Akkor mi az igazság?
polgárnak (vendég) [2014.12.05., 11:48][válaszolok] #3
Az igazság odaát van!
polgárnak (vendég) [2014.12.05., 11:49][válaszolok] #4
Inkább örülni kellene, nem pedig kekeckedni! Miért is csodálkozom ezen???
libsi (vendég) [2014.12.05., 12:32][válaszolok] #5
Ekkora a baj? Mire lesz elköltve? Lássuk a számokat!
polgár (vendég) [2014.12.05., 13:00] válasza erre: #4[válaszolok] #6
Örülök, de már kérdezni se szabad?! Nehogy má' kekeckedés legyen szembesíteni egy nyilvános kijelentést és egy hírt. Ez közpénz, amiben az Ön és az én adóm is benne van, tehát minden jogom megvan megkérdezni, hogy miért van rá szükség. Ön egyébiránt tud válaszolni a kérdésemre, vagy csak felhőtlenül örül és néz maga elé? Látja, én ezen csodálkozom...!
Mivel (vendég) [2014.12.05., 17:59][válaszolok] #7
adó fizetők adó forintjáról van szó gondolom fillére elszámolnak például egy tő ibolya virág,egy tő hortenzia?
Gondolom a NAV ellenőrzi hahaha.
Utána meg megyünk Amerikába angolt tanulni ?
"csak" ötödik (vendég) [2014.12.05., 22:11][válaszolok] #8
Országosan nem a 4., hanem az 5. legmagasabb összeget kapta most Szerencs. Előttünk volt: Pécs, Miskolc, Komló, Vác.
Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy áprilisban már kaptunk 36.800 e Ft-ot, még jobb a kép. S hogy miért is kaphattunk megint ennyire szép összeget? Szerintem a szerencsi választók jól értékelték a tavaszi két választáson a kormánypártokat, most ősszel pedig szintén átütő kormánypárti siker született az önkormányzati választásokon. Ezt viszont már a kormány értékelte, adott érte pár piros pontot, no meg 290.708.000.- magyar forintot.
Köszönjük meg, becsüljük meg!
polgár (vendég) [2014.12.06., 00:11] válasza erre: #8[válaszolok] #9
Ezzel azt állítja, hogy nyíltan azokat az önkormányzatokat támogatja közpénzen(!!!) az állam, amelyik a hatalmon lévő párt mamelukjait szavazza be? Azt is leírhatná valami belsős, mert tudom, hogy olvassák eme sorokat, hogy mit jelent ez:

"működőképességük megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében"

a) Szerencs enélkül nem lenne működőképes
b) feladatinak ellátását valami veszélyezteti - mi?

Melyik áll fenn? Nem vagyok egyik párt embere se, de itt élek, adózok, tehát jogom van tudni. A sunyi hallgatástól és a flegmázástól kérem kíméljenek.
egy másik polgár (vendég) [2014.12.06., 09:45] válasza erre: #9[válaszolok] #10
A "flegmázástól kérem kíméljenek" kifejezéséről jut eszembe, hogy miért nem kérdezi meg a város vezetőjét személyesen? Néhány perc alatt választ kaphat minden kérdésére. De majd a kérdései végén azért tegye hozzá: "A sunyi hallgatástól és a flegmázástól kérem kíméljenek."
Én pedig az Ön kedves hozzászólásához azt tenném hozzá, hogy próbáljunk meg itt is úgy kommunikálni, mintha szemtől szembe beszélgetnénk egymással. Kellő tisztelettel!
Most (vendég) [2014.12.06., 10:24][válaszolok] #11
csak úgy megkérdezem mit kell itt működtetni ?
Mikor nincs semmi.
Piros pont (vendég) [2014.12.06., 10:36][válaszolok] #12
Szerintem az , hogy a "kormány értékelte " azt, hogy a szerencsi választók jól értékelték a kormánypártokat inkább a demokrácia szégyene, mintsem dicsekedni való ! Persze - amint a stílusa elárulja, ön haszonélvezője ennek helyzetnek ! Na élvezze jól ki, mert ki tudja meddig teheti ! Utána jönnek a szűk esztendők, oszt jó napot !
polgár (vendég) [2014.12.06., 11:08] válasza erre: #10[válaszolok] #13
Kérdésem közérdekű, ahogy a válasz is. Tudom, hogy csak a kérdezők személye érdekli Önöket, ezért akarnak állandóan mindenkitől személyes találkozót. Másképp mi szükség lenne erre? Indokolja már meg! Miért félnek a nyilvánosságtól?
Csak úgy... (vendég) [2014.12.06., 11:25][válaszolok] #14
Ha nem lenne semmink, akkor
... a gyerekeinknek, unokáinknak nem lenne bölcsődénk, óvodánk, ahol nagyon szép környezetben készülhetnek az iskolai évekre,
... az úszni vágyók Encsre vagy Miskolcra utaznának,
... minden szakvizsgálatra Miskolcra utaznánk, s bár nagyon kritikus szemmel nézem Bobkó Géza igazgatói ténykedését, el kell ismerni, hogy minden téren sokat fejlődött az ESZEI,
... nem jönnének egyre többen Szerencsre, hogy élvezzék a Wellnessház szolgáltatását,
... nem büszkélkedhetnénk a gyönyörűen felújított múzeumunkkal, ahol Európa egyik legnagyobb képeslap és ex libris gyűjteménye található,
... nem lenne ilyen a Rákóczi-vár és a várkert, és ehhez 1990 óta minden önkormányzat hozzátette a maga erejét,
... nem lenne egyre rendezettebb temetőnk, utcáink, tereink,
... nem kapott volna másodszor is elismerést Vaszily Miklós munkája,
... nem lenne a rendőrség munkáját támogató térfigyelő-rendszerünk, és még hosszan sorolhatnám.

Ha nem lenne semmink, akkor én most nem írhatta volna ezt a hozzászólásomat, mert Önnek igaza lenne.
De hál'Istennek van (maradt) Szerencsnek értéke. Legyünk büszkék rá!
amúgy (vendég) [2014.12.06., 13:14] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Ami viszont nincs:
- Egyháztól független általános iskola / gimnázium, ahol világnézetileg semlegesen taníttathatom a gyermekeimet
- Olcsó sportolási lehetőség a fiataloknak, a drága, de lepusztult, balesetveszélyes műfüves pályán is a tűzoltókkal kell osztozni
- Járható, besüppedt aknafedőktől mentes útjaink
- Trafizás helyett a bejelentésekre kiszálló rendőrségünk, akik legalább az alapvető rongálásos és garázda bűncselekményeket képesek lennének felderíteni a telekamerázott városban, vagy a lakott területen száguldozó kollegáikat képesek lennének felelősségre vonni
- Kulturált szórakozási lehetőség: a városban a 10 évvel korábbi tucat helyett egyetlen szórakozóhely van csak talpon, egyre több verekedéssel, balesettel, cigányokkal, telehányt / f**tt WC-vel
- Pártfüggetlen, színvonalas sajtó, villanyszerelőktől és más "szakemberektől" mentesen
- Színvonalas önkormányzati szolgáltatások
- Számlaadás sok intézményben -- akinek inge, vegye magára!
- Kulturált éttermek, cukrászdák -- elég Tokajt megnézni ilyen téren, ott még nem ettem penészes sütit!
- Városi fiatal értelmiség, mert a pártkatonák, a slepp családtagjain kívül minden fiatal máshol tud csak boldogulni
- És nem utolsó sorban: MUNKAHELYEK!

Lépjen ki az elefántcsont toronyból, ha nem úszkálni, hittanra járni, képeslapokat nézegetni, a temetőben vagy a várkertben sétálgatni vagy a köztéri virágokat szagolgatva a háziszobrász sorra épülő alkotásait csodálni, akkor ez a város semmilyen perspektívát nem tartogat! Önöknek lehet, hogy erről szól egy város, de így bizony eláshatjuk magunkat hosszú távon!
egy másik polgár (vendég) [2014.12.06., 13:39] válasza erre: #13[válaszolok] #16
Téved! Engem nem érdekel, hogy Ön kicsoda, bár a szóhasználata sokat elárul Önről.
Én a stílusról és a közvetlen demokrácia egyik formájáról írtam Önnek. Bármikor személyesen is megkérdezheti a polgármestert a város dolgairól. Úgy véli, hogy ez a fórum lenne a legalkalmasabb hely a polgármester válaszaira? Ugye ezt Ön sem gondolja komolyan?
A 290 millió kormányzati támogatásról: ha a város nem kapott volna kormányzati támogatást, vagy csak 197. lenne a sorban, akkor azért lehetne szapulni a polgármestert, most, hogy az elsők között van, ezért. Ha nincs rajta sapka, azért, ha van rajta, ezért.
Úgy gondolom, hogy ha Önt valóban érdekelné a befizetett adójának sorsa, akkor nem elégedne meg a Szerencsi Válasz oldallal. Itt viszont név nélkül írogathat, s közben nem kell a másik szemébe nézni...
De (vendég) [2014.12.06., 14:03] válasza erre: #14[válaszolok] #17
ez eddig is megvolt ezek mind olyan dolgok,feladatsorok ami szinte kötelező egy városnak.
Továbbá ezen mind csak szolgáltatások,amiért aki igénybe veszi fizet !
Azért Szerencset nem arról ismerik hogy rendezett a temető,van múzeum,van képeslap.
Itt érték teremtő munka folyt annak idején.
Igen (vendég) [2014.12.06., 18:36] válasza erre: #15[válaszolok] #18
erre már a gyerek is panaszkodót hogy a tűzoltók miatt kiszorulnak a pályáról és pökhendi a magatartásuk .Mert mi a tűzoltók vagyunk .
Én még emlékszem gyerekként mikor a laktanyájuk udvarán mivel a szolgálati helyet nem lehetett elhagyni röplapdáztak a tűzoltók .
Liberális világ hat mindenkire .
A szórakozóhelyek pedig rangon aluliak .
Bukovszky Róbert [2014.12.07., 13:22] válasza erre: #15[válaszolok] #19
Ez mind smafu! Akik hozzám hasonlóan lelkesen nézik a testületi üléseket, na meg a közmeghallgatást is végig nézték, azok tudhatják, hogy a két legfontosabb 'hiány városunkban egy "villanyoszlop" a református parókia elé és egy hely ahol a lelkes ifjúság megtanúlhatna "danolászni" Ez nem vicc aki nem hisz nekem nézze meg a két említett felvételt! /Most azt hagyjuk, hogy Serföző úréknak is felújításra szorulna a technikai berendezésük, pedig Ő és lelkes kis csapata igazán megérdemelné az 'áldozatkészségéért/
Más! Olvasom, hallom utcanév változások lesznek városunkban, korrekt módon erről kikérik majd a lakosság véleményét is, én ezt megelőzve máris ajánlanék néhány nevet akik megérdemelnék, hogy utcát nevezzenek el róluk; Kaya Ybrahim, Josiph Toth, Dr?????Shmittt Pál, Lázár János, Rogán Antal, Szijjártó Péter és mondjuk én eltudnék képzelni, talán még szívesen is laknék mondjuk egy Vida Ildikó utcában is.
Apropó! Kitüntetésekre is várják ám a lakosság ajánlását. Engem a többi nem érdekel, de azért harcba szállok, hogy OV után városunk díszpolgára igenis Kósa Lajos legyen, "mert megérdemli ..."
Egy picit komolyabban, azt tényleg nem értem, hogy a cukrászdáinkkal ugyan mi baja is van, bár mindenben úgy lennénk ellátva mint cukrászdai /meg temetkezési, ez utóbbi még hírdet is, nem is akárhol, a SPORTCSARNOKBAN feketével a kijárat felett, elég stílusos lett :S/ szolgáltatásból.
jadviga (vendég) [2014.12.08., 12:52][válaszolok] #20
így, el lehet vezetni a várost, hogy a mindig adóssággal küszködő önkormányzatot az államkasszából eltartják.Csak az elmúltnyócév, már régen elmúlt. Azóta már volt el elmúltnégyév.
11-nek (vendég) [2014.12.09., 09:24][válaszolok] #21
A 14-eshez csatlakozva ma 9 szakosztály működik egy ilyen pici városban. Az igaz, hogy elment az élsport irányába, s így a tömegsport kiszorult az utcára, de azért 14-15 millát, + ingyenes könyvelést, adminisztrációt mégis csak a város viseli. Ebben a nagyságrendben a műv. központ a legnagyobb létszámmal, s költségvetéssel működik.

Több karnagy, nyugdíjas klub vezető, szakkörvezető kap tiszteletdíjat, s ha egyet csettintenek, a busz rohan velük finom vacsorákra, s helyszínekre. Ezért is kell a támogatás, s még sok minden másra.
Pégé (vendég) [2014.12.09., 11:20][válaszolok] #22
Örülök a támogatásnak mint szerencsi polgár, és gratulálok. De abban a szellemben örüljünk hogy ez nem egy lottóötös, amit abban a hiszemben adtak össze egyesek hogy egyik v. másik megnyeri, hanem valahonnan elvették ahonnan szintén hiányozhat pontúgy vagy akár jobban, mint nekünk.
Több empátia és emberség avagy a hús vagy a leves a drága. Mert ez is adó, mint írták fentebb.
libsi (vendég) [2014.12.10., 01:21][válaszolok] #23
Na, végre!
youtube thumbnail
sport (vendég) [2014.12.10., 07:27][válaszolok] #24
Válasz 22. ssz.hozzászólónak

Annak, hogy a pici városkában 9 szakosztály működik, kifejezetten örülni kellene. A sportolni vágyó "tömegsportolók" az utcára szorulás helyett keressék meg a szakosztályokat, s vegyenek részt azok munkájában. Erre van lehetőség, ettől senki nem zárkózik el. A sportegyesületben folyó munka tömegsport jellegű, az élsporttal való hasonlata kicsit túlzás. A sportra fordított pénzügyi támogatás nem kidobott pénz, jó célt szolgál, a fiatalok testi-lelki fejlődését segíti.
Bukovszky Róbert [2014.12.10., 09:16] válasza erre: #23[válaszolok] #25
Szerintem ebből semmiképpen nem a miniszter jött ki rosszul, sőőőőőttt szerintem Ő ügyesen kezelte a helyzetet. Ezeket a liberális???? 20. emeleti panellakókat -főképpen a szőkét középen - szívesen látnám vendégűl néhány hétre a környékünk néhány településének, néhány utcáján. Elárulom vittem már -liberális- Ogy képviselőt szülőfalum egyik jellegzetes utcájába egy szép nyári napon, este 8 körül, ajánlottam neki szálljon ki sétáljon végig beszélgessen az ott élőkkel .... velem maradt nem szállt ki ... Viszont már nem nevez rasszistának ...... aztán a vacsoránál az is kiderűlt, hogy a "vadászat" sem a "bambika" legyilkolásáról szól .... szóval fogalmatlanok ezek a a "való világhoz
Viszont az mindenképpen dicséretes, hogy van véleményük és ennek hangot is mernek adni.
radikális (vendég) [2014.12.10., 10:39] válasza erre: #23[válaszolok] #26
Jézusom, de sötétek! "Faji apartheid" És pont Balognál tüntetnek, akinél liberálisabb kisebbségvédőt nehéz találni. ELTE BTK-s romkocsmalakók "Közös ország, közös iskola" táblával. Nem nekik kell a deviáns bűnözőkkel egy padba ülni, különben is mehetnének a pesti Lauder Javnéba vagy a pécsi Gandhi gimnáziumba tüntetni, mert SAJNOS szegregáció csak ott van, de az persze sosem volt baj nekik. Nyíregyházán is tönkretették az egyházi cigányiskolát, tényleg nagyon jó lesz a magyaroknak, hogy a putris terrort kell majd naponta elviselniük, a picit normálisabb cigány gyerekeknek meg azt, hogy egy sokkal erősebb környezetben garantáltan lemaradnak a tanulás terén. Egy pillantást érdemes vetni a Szerencsi TV legújabb fotóira a szerencsi gimnáziumból, tele van primitívebbnél primitívebb sötét alakokkal. Szerencsnek kampec, a jövője a szemünk előtt pusztul el, és a többség még mindig nem fogta fel.
BR - nek (vendég) [2014.12.10., 15:28][válaszolok] #27
Kedves szókimondó BR ! Kérem gondolja át azt a helyzetet is, ha az ön gyermeke születik abba a bizonyos utcába, vajon lehetne e belőle válogatott sportoló ? Ugye hogy esélytelen volna ! Na ilyen esélytelenek az odaszületett jobb sorsra érdemes gyerekek, és ezt teszi súlyosabbá sz?mukra, ha nem kapnak azonos szivonalú oktatást , mint a náluk szerencsésebb társaik !
libsi (vendég) [2014.12.10., 16:54] válasza erre: #25[válaszolok] #28
Én nem mélyültem el benne túlságosan. Az fogott meg, hogy végre a fejére olvasták az igazságot. Mindegy, mert lepereg róla is.
A cigányokról pedig annyit, hogy dolgozzanak reggeltől-estig, egy rendes fizetésért. És akkor mindenki boldog lesz. Miért is nincs így?!!
Bukovszky Róbert [2014.12.10., 17:39] válasza erre: #27[válaszolok] #29
A lúrkók már nem, de én pont ott születtem a 'sűrűjében ... Viszont vagy én fogalmaztam rosszúl, vagy Ön értett félre. Szóval szerintem mondjuk 5 "ördög kölök egy teljes osztály munkáját tönkre tudja tenni, viszont, ha ezzel az 5 haramiávalkülön tud foglalkozni egy odaadó pedagógus akkor még marad némi esély, hogy 2-3 emberré váljon belőlük. Kérem fogadja el tőlem, hogy nincs faji előítéletem, nálam valaki vagy ember -gyermek- vagy sem, szint mindig volt roma alkalmazottam, meg van néhány igaz barátom is közöttük akiket bármikor bárki előtt szívesen vállalok.
radikális (vendég) [2014.12.11., 01:10] válasza erre: #28[válaszolok] #30
Ha felteszem, hogy a "rendes fizetés" mondjuk nyugati mintára egy soványka 300 ezer ft nettó, akkor Ön hány cigányt tudna előszedni, akinek a munkájáért szívesen fizetne ennyit? Miféle munkát tudnak végezni félanalfabéták? Hány olyat tudna előszedni, aki szívesen tanulna? Ugyanis számtalan példát láttunk, hogy FIZETTEK nekik, hogy tanuljanak, és mindenhol pozitívan diszkriminálják őket pályázatokon, mégsem viszi semmire, csak a normális 1-2%-uk! Én kérdezem: Miért is van ez így?!
Végül (vendég) [2014.12.11., 07:41] válasza erre: #27[válaszolok] #31
is milyen esélyekre gondol amiket nem kapnak meg maga szerint ?
De miért éppen válogatott sportoló,miniszter,igazgató ?
Kőműves,hegesztő,villanyszerelő,esztergályos,festő,asztalos, már nem jó ?
Meg vannak adottságok,magyarán ne erőltessék ami nem megy,de ezt be kellene látni.
31-nek (vendég) [2014.12.11., 10:49][válaszolok] #32
OKTATÁS ! AZONOS BÁNÁSMÓD, MUNKALEHETŐSÉG, BIZTONSÁGOS MEGÉLHETÉS !
libsi (vendég) [2014.12.11., 10:56] válasza erre: #30[válaszolok] #33
Én közmunkás bérből indultam ki, így a 300 már elég kövér. Sokan beérnék 100 nettóval is. Nem is tudom pontosan, a minimálbérnek mennyi most a nettója? Olyan 70-re emlékszem. A másik, hogy nincs is, aki előszedje őket. És talán az iskola is tarthatna 18 éves korukig, mint ahogyan régen volt.
Őszintén (vendég) [2014.12.11., 11:13] válasza erre: #32[válaszolok] #34
ez csapda volt nem ?
Manapság kimondhatja el hogy munkalehetőség,biztonságos megélhetés van oktatástól mit akar ?
Hogy tanítsák a történelmet,ének-zenét,matematikát vagy maguknak más milyen kell ?
Bánásmód ? youtube thumbnail
Bukovszky Róbert [2014.12.11., 11:48] válasza erre: #31[válaszolok] #35
"De miért éppen válogatott sportoló,miniszter,igazgató" Ezt írta Ön, na ez azért nem is annyira kivételes, ismerünk sok roma válogatott sportolót, hmmmmmm hát a minisztert meg a fene sem tudja .....
oktatás (vendég) [2014.12.11., 11:49] válasza erre: #32[válaszolok] #36
Miről beszél? Oktatásból ugyanazt kapják, mint a többség, sőt igazából saját szintjüket meghaladó lehetőséget kapnak. Ők hozzák hátrányba a többséget, mert nincs eszköz a tanárok kezében, amivel kordában lehetne tartani akár két három deviáns, iskolapadba kényszerített "tanulót". Munkalehetőség és megélhetés a magyaroknak sincs, mégse tőlünk kell rettegni a személyvonaton, buszon, sötét utcákon!
Azonos bánásmód meg pont a magyarnak nem jár, mi nem utazhatunk jegy nélkül, nem diszkriminálnak a felvételiken pozitívan a bőrszínünk miatt, nem kapunk faji alapon ösztöndíjakat, nem enged el a rendőr a közúti kihágásokért, nem fizeti ki a többség a számláinkat, sz**nak ránk a "jogvédők", ha idős szüleinket pár doboz gyufáért megölik. És sorolhatnám!!!

@libsi: a 18 éves korig tartó iskolához... Nem véletlen szüntették ezt meg, Ön se szeretné, ha 14 éves gyerekével túlkoros, 16-18 éves rejtett erőforrások ülnének egy padban, akiket bármi jobban érdekel mint a tanóra. Van rokonom ilyen körülmények között, félelemben nem lehet normálisan élni és tanulni egy gyereknek! Minden ember gyerekét ilyenek közé kényszeríteném, aki védi őket, hogy mutassanak példát! Ha már ők kényszerítenék az enyémet!
buli (vendég) [2014.12.11., 12:23][válaszolok] #37
nagy buli volt a tatain szombaton, a városüzemeltető tartota, utána a fürdő, meg uszoda dolgozoi orgiázta a népházba. ugy hallani hogy takács maccája hullára ita magát még most se dolgozik, D.gergő meg a válát törte. ki halotta, ténleg igaz?
libsi (vendég) [2014.12.11., 12:32] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Na igen, akkor jön a "B" verzió. Az lenne a legegyszerűbb nekik. Ha olvasgatott már itt, akkor tudja, hogy miről beszélek.
ezek (vendég) [2014.12.11., 13:50] válasza erre: #37[válaszolok] #39
most mindenre képesek a templomba meg az első sorban paroláznak.
Meg dísz magyar meg bojtoros kard eszem meg áll ezektől,ezek azt hiszik az emberek nem látnak .
Még hogy (vendég) [2014.12.11., 13:54][válaszolok] #40
Bukovszky Róbert [2014.12.11., 13:55] válasza erre: #37[válaszolok] #41
Önnek nehéz élete s rengeteg szabadideje lehet ....... S akkor mi van, ha úgy volt, kinek ártottak, mi lett rosszabb ettől, ha esetleg igaz a történet?
bulinak (vendég) [2014.12.11., 14:34][válaszolok] #42
Azt írod, hogy "nagy buli volt.." A végén megkérdezed, hogy tényleg igaz. Akkor tudod, esetleg ott voltál, vagy csak kitaláltad?
Ilyet (vendég) [2014.12.11., 17:04] válasza erre: #41[válaszolok] #43
csak olyan nyilatkozik aki erkölcsöket sutba dobja,morális,emberi magatartást nem becsüli akinek a tartás nem jelent semmit.
Mondjuk ezen lehet segíteni olvasás,olvasottság .
Szokták mondani a papot ,kutyát a szájáért fizetnek .
42-nek (vendég) [2014.12.11., 17:11][válaszolok] #44
A bulikról beszél mindenki. Biztos maga is hallotta? Nincs kontroll nem kell tartani attól, hogy valaki ezt szóváteszi az önkormányzati ülésen az élő TV közvetítésnél?
Úgy (vendég) [2014.12.11., 18:04] válasza erre: #32[válaszolok] #45
öszintén árulja már el miről beszél mikor van egy olyanok akiknek az önkormányzat rakja,javítja a kerítését mind eközben a többségi társadalom csak álmodozik gondoskodó magatartásról ?
na (vendég) [2014.12.11., 18:06][válaszolok] #46
Nyelvtan (vendég) [2014.12.11., 19:09] válasza erre: #37[válaszolok] #47
Nem kell írásszakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: szándékosan követte a hozzászólásában a helyesírási hibákat. Ilyen alapon írhat névvel is Nem fél, hogy valaki számon kéri a becsületsértő szavakat?
Így (vendég) [2014.12.11., 19:25][válaszolok] #48
szól be ezeréves múltba kultúrába alig 5-6 száz évvel sem rendelkező minét
http://vs.hu/kozelet/osszes/moszkva-felelossegre-vonast-kovetel-a-cia-kinzasai-m ...
Bukovszky Róbert [2014.12.11., 20:22][válaszolok] #49
Hádám! Akkor már tényleg nem fogjátok "lelövöldözni a cigányokat"? Ne feledd ezzel téged idézlek egy Tarcali kijelentésed alapján. Az alábbi riport szerint egy picit???? felpuhultatok.
http://www.hir24.hu/nagyinterju/2014/12/10/vona-gabor-a-ciganyozas-es-a-zsidozas ...
Milyen (vendég) [2014.12.12., 05:03] válasza erre: #47[válaszolok] #50
becsületsértő uralkodjon már magán .
Mekkora lenne egy ilyen tárgyalás már csak a milyenségéből kiindulva .
libsi (vendég) [2014.12.12., 06:14][válaszolok] #51
Hová lett a statisztikusunk? Változtak a mérések eredményei. Sokan látnánk örömmel a legújabb számokat....
Bukovszky Róbert [2014.12.12., 08:49][válaszolok] #52
Belátom ez az ember tényleg egy zseni és ezt halálosan komolyan is gondolom; http://hvg.hu/itthon/20141212_Orban_Kossuth Megváltozó véleményemet hamarosan meg is magyarázom.
Mikor még (vendég) [2014.12.12., 09:01][válaszolok] #53
nem cserélt nevet .youtube thumbnail
jobbikos (vendég) [2014.12.12., 14:33] válasza erre: #53[válaszolok] #54
Mi baj a névcserével? Vér szerinti nagyapja nevét vette fel. http://vonagabor.hu/content/z%C3%A1zrivecz-n%C3%A9vr%C5%91l
Pégé (vendég) [2014.12.12., 15:05][válaszolok] #55
Gondolom decemberben megáll az élet ami a munkahelyteremtést illeti, és ugyanez a helyzet a nyáron szóval június 1-ig meglesz a 400 munkahely?
Vagy szeptemberben megint várhatunk Karácsonyig és így tovább stb stb??
gondolkozon (vendég) [2014.12.12., 17:42] válasza erre: #54[válaszolok] #56
már mia baj a cserével ?
Olvasta már Dövényi Nagy Lajos könyvét mikor Brade Judeisteinből Balassa Bálint lett ? Csupán csak ez . A könyv címe Tarnapolból indult el .
valaki (vendég) [2014.12.12., 18:29][válaszolok] #57
Ezek a bulik a városüzemeltetőnél mindig olyan botrányosra sikerednek..
Végül (vendég) [2014.12.12., 20:16][válaszolok] #58
is egyet nem értek van magyar honban Bekecsen,és Mezőzombor után úgy nevezet Bekényi tanya termelnek,tenyésztenek rajta,rajtuk szürke marha,bivaly állományt aminek köztudott hogy aminek a fogyasztása élettani szempontból kedvező. De sehol nem lehet kapni a környéken ?
Miért is ?
Mikor magyar pénzből tenyésztik őket de pont a magyar lakosság nem tudja megvásárolni akkor kinek tenyésztik ?
Ejnye (vendég) [2014.12.13., 06:06] válasza erre: #58[válaszolok] #59
Tisztelt,(most, végül)néven hozzászólónak, még mindig nem sikerült, egy értelmes mondatot leírni.Nem a helyesírásáról,hanem az értelmetlen,zagyva fogalmazásáról fel lehet ismerni.Bár a nickneveket sűrűn cserélgeti !
Bejnye (vendég) [2014.12.13., 11:25] válasza erre: #59[válaszolok] #60
nem értem miről beszél sok minden múlik értelmezésen,de végre sikerült helyesen leírni bármit is nagy kő eset le a szívemről.
És Isten lássa a lelkemet még örülök is neki elismerése fantasztikus felér egy kozmikus sugárral.
Csak az mire jó nem tudom,már régóta gyanítom hogy valaki a belelát IP-címekbe mert magának nincs ennyi esze hogy összefüggésekben gondolkozzon .Ehhez belső munka kell .
testületi tag? (vendég) [2014.12.13., 12:49] válasza erre: #60[válaszolok] #61
Önök szerint nem olyan V.F..i bá-csis ez a hozzászólás? :D
61-nek (vendég) [2014.12.13., 14:53][válaszolok] #62
Most, hogy leírta, valóban van hasonlóság a fogalmaz?s stílusában és a zavaros mondatszerkesztésekban fent nevezett városatya stílusa között. Talán ha még láthatnánk jellegzetes csettintését is, akkor lenne igazán hiteles ! Ahogy mondani szokták ; ilyen képviselőből kellene kattő, de sajnos nyolc van !
Mondatszerkezet (vendég) [2014.12.13., 16:53][válaszolok] #63
legyek óra adó aki ittasan járt annak idején órát adni,plusz késve az ablakon be mászva órát tartani .Ejnye-benye .
és (vendég) [2014.12.13., 17:42][válaszolok] #64
fürdő (vendég) [2014.12.15., 17:01][válaszolok] #65
Figyeljen már valaki oda a fürdőre mert borzasztó lepukkant ?llapotban van!Már az előtérbe belépve l?tszik mennyire elhanyagolt.Az öltözőben,fürdőtérben minden csupa rozsda(ezeket az undorító rozsdás fémkukákat miért nem dobják már ki?szekrényajtók nem zárhatók stb.
Látszik,hogy nem szívügye senkinek.Kár érte.
Csalók mindenhol (vendég) [2014.12.15., 20:14][válaszolok] #66
ww.boon.hu/csalok-probaltak-visszaelni-a-tigaz-nevevel-sajoszentpeteren/2721721
keresik (vendég) [2014.12.15., 20:16][válaszolok] #67
Fürdő (vendég) [2014.12.16., 16:00] válasza erre: #65[válaszolok] #68
Sajnálatos tény,hogy egyre igénytelenebbnek látszik.
tulajdonképpen (vendég) [2014.12.16., 20:03][válaszolok] #69
mi ez hogy vissza talált városába ?http://www.boon.hu/szerencs/visszatalalt-szulovarosaba/2716348
És miért nem hazánk ősibb nagyjai előtt tiszteleg mint Rákóczi ja értem ott van egy trafóház kicsit posztmodern ?
libsi (vendég) [2014.12.17., 23:46][válaszolok] #71
Hádám [2015.01.01., 22:52][válaszolok] #72
Tisztelt Olvasók!

Mint korábban ígértem, minden megyei területfejlesztési bizottsági ülésről be fogok számolni Önöknek! Időközben decemberben egy újabb ülés zajlott le, melyen beszámolót hallhattunk (volna) a NAV területi képviselőjétől, ha tiszteletét teszi személyesen. Ennek híján mindössze egy írásos dokumentáció állt rendelkezésünkre. Kérdéseinket azonban tolmácsoltuk irányukba, kötelezvény képviselőjüket a legközelebbi ülésen való megjelenésre.

Az elsődleges téma a kis- és középvállalkozások adózása, a megyei pénzügyi helyzete volt, valamint a pályázatokat érintő pénzügyi kérdések.
Káli Sándor volt miskolci polgármester azon észrevételt tette, hogy nem tudja miért van az a folyamat, hogy olykor már elnyert pályázatokat a vállalkozások 20-30%-ban mégis visszaadnak, nem valósítják meg. Kissé fura kérdés ez pont tőle, mivel egy ekkora város ex vezetőjének ezt illő lenne tudnia.

Észrevételem és tapasztalataim alapján, valamint az ismeretségi körömben lévő vállalkozások beszámolója szerint ennek több oka is van. Az egyik legfontosabb oka, hogy az elnyert pályázatok esetén a határozat nem minősül fedezetnek banki hitel esetén. Így vagy egyéb hitelfedezet kell a bankoknak, vagy saját tőkéből kell előfinanszírozni a beruházást. Ha ezt a nehézséget sikerül is áthidalni, mindjárt itt a következő. A kifizetési morál és a negatív tapasztalatok szerint az elszámolás benyújtását követően akár 8-10 hónapot is húzódhat a tényleges pályázati pénzkifizetés, számtalan akadályozó, olykor jelentéktelen (kis "a", nagy "A" betű különbség)hiánypótlási procedúrával nehezítve. Ilyen feltételek mellett a kisebb vállalkozásoknak akár az éves nettó árbevételük több mint 50%-át is rizikózniuk kellene majd 1 évig, ami elég jelentős tőkekivonás erre az időszakra a cégekből. Talán nem kell ecsetelni, hogy mi történik akkor ha a forgótőke több mint 50%-a be van fagyasztva majd 1 évre. Ilyen feltételekkel nem csoda, ha sokan mégsem vágnak bele a dologba.

A másik hátráltató tényező, ami egyben az adózási rendszer igazságtalanságát is tükrözi, így a két dolog összefügg, ez pedig az áfa kérdése. Sok esetben a megítélt pályázati támogatás NETTÓ értéket takar, azaz a pályázónak kell állnia a +27% áfát is. Ugyan ez visszaigényelhető részben, viszont csak és kizárólag kifizetett számlák esetében! Igaz ez minden egyéb áfa visszaigénylésre akár az építőiparban, akár a mezőgazdaságban. Itt jön azonban a vállalkozásokat igencsak hátrányba hozó gyakorlat. Míg a visszaigénylést csak és kizárólag kifizetett, azaz teljesített beszállítói számlák alapján kezdeményezhetjük, addig az áfa befizetési kötelezettségünk a számla kiállítását követően, a bevalláskor azonnal esedékes, függetlenül attól, hogy kifizették -e a kiállított számla ellenértékét, avagy sem! Tehát az állam követeli a neki járó forgalmi adót, ha viszont a vállalkozást sok esetben pont az állami szféra nem fizeti ki vagy nem időben, akkor is jogosultak az áfatartalom beszedésére, amit be is szednek rövid úton. Tehát ha nem fizetik ki a vállalkozást, akkor is adózzon! A Jobbik delegált csoportja támogatja a javaslatomat, mely szerint a tisztességes az lenne, hogy mind a befizetés, mind pedig a visszaigénylés csak és kizárólag teljesített számlákra vonatkozzon! Ezáltal az állami szféra és a fővállalkozói szféra is érdekelt lenne a minél hamarabbi számlarendezésekben, mert csak ekkor juthatnának hozzá az őket megillető adókhoz, visszaigénylésekhez.

Következő témánk a megye foglalkoztatási helyzetértékelése, az oktatás helyzete volt. Itt felvetődött a kérdés, szintén Káli Sándor részéről, hogy gyakran munkaerő hiány áll fenn, mégis növekszik a munkanélküliség a megyében, melyet a közfoglalkoztatással próbálnak kozmetikázni. Az én meglátásom a következő, szintén több éves tapasztalat alapján, hogy olykor valóban betöltetlen munkahelyek állnak sorban, viszont nincs rájuk megfelelő számú és minőségű munkaerő helyben. Gyakran szinte értelmetlen szakmunkás képzések zajlanak, nincs viszont igazi kőműves, festő, villanyszerelő, hegesztő stb. Pont azok a szakmák, melyek elengedhetetlenek a gazdaság alapszintű működtetéséhez, az építkezések lebonyolításához. Rákfenéje az egésznek továbbá a 3-6 hónap alatt megszerezhető "szakmunkás" bizonyítványok, melyek szakmai tapasztalati háttere egyenlő a nullával! Itt kaptunk egy olyan reagálást, hogy rengeteg az analfabéta munkanélküli, akiknek legalább azért jó ez, hogy meg tudja különböztetni a lapátot a téglától. Ez szép és jó, de ez emberenként több százezer forintba kerül az adófizetőknek! A legjobban ebből az oktatási intézmény profitál, gyakorlatilag minőségi kontroll nélkül, mivel mindössze az a feltétel, hogy levizsgázzanak a tanulók, csak ekkor kapják meg a fejpénzt.

Ezen a téren is gyökeres változtatásokat kellene eszközölni, a Fidesz képviselők elmondása szerint az ilyen tanfolyamok január 1-től megszűnnek, minimum dupla ennyi idő alatt lehet ezután képesítést szerezni. Ezzel azonban nem oldódott meg szinte semmi, 1 év alatt sem lehet tisztességesen kitanulni a szakmát és az oktatási intézmények sincsenek a tudás alapú térítésre ösztönözve, a "sikeres 2-es vizsga esetén fizetnek" elv helyett.

Amennyiben a fentebb felsorolt problémákat pozitív irányba sikerül mozdítani, mind a helyi vállalkozások, mind pedig a munkaerő probléma is jelentősen javulni fog.
libsi (vendég) [2015.01.02., 12:02] válasza erre: #72[válaszolok] #73
Oktatás: akkor ment el rossz irányba, amikor kezdte mindenki gimibe íratni a gyereket, hogy később "ne dolgozzon annyit" Időközben szűkítik a diplomához való jutás lehetőségét, így most sok gyerek ott áll egy érettségivel, amivel mehet a falnak, mert nem ért semmihez. Még talán idegen nyelvet sem beszél. Tanuljanak szakmát, legalább három évig. Azt kell támogatni, még ha sokba kerül is. Mert valamilyen keresett szakmával megél a jég hátán is. Később, ha úgy érzi, még tanulhat,amit akar.
muki (vendég) [2015.01.02., 13:40] válasza erre: #72[válaszolok] #74
Hádám, a korábbi és mostani beszámolója alapján jól érzem, hogy legjobban a saját és cége érdekeit képviseli a lobbizással a pályázati pénzek kifizetésének gyorsításáért?

Korábban kérdeztem, de nem válaszolt. Lehet tudni, hogy a havi egyszeri ülésért mennyi tiszteletdíj jár? Ha kap, akkor mint korábbi képviselő jelölt és mint sikeres vállalkozó, gondolt-e rá, hogy jótékony célra ajánlja fel, ahogy a szerencsi képviselők között szokás?
kibic (vendég) [2015.01.02., 14:35] válasza erre: #74[válaszolok] #75
Nem biztos, hogy jól tudom: az EU előre ide adja a pénzt. Mindegy, hogyan működik: ha megnyerte, hagy vigye. Azonnal. Az EU nem olyan, hogy becsapna valakit is. Akkor ki is rontja el az egészet?
EU (vendég) [2015.01.02., 15:37] válasza erre: #75[válaszolok] #76
Az unió UTÓLAG fizet negyedéves elszámolás alapján, addig mindent a magyar állam finanszíroz! Ön azonnal, előre fizetne olyan vállalkozóknak, akiknek pár hónap működési tartalékuk sincs? Addig nyújtózkodjon mindenki, amíg a takarója ér, a hazardírozásnak a kaszinóban a helye, nem a gazdaságban...!
libsi (vendég) [2015.01.02., 15:53] válasza erre: #76[válaszolok] #77
Nem fárasztom magam vele azzal, hogy mélyebben bele merüljek: milyen kaszinóról beszél?! Valaki megnyerte! Még talán lehet jogos is, mert olvasom azért én is a híreket... Azt, hogy ki nyert, mit? Élénk a fantáziám: azt is ki tudom figurázni, hogy ki, mennyit, kitől, miért kapott vissza? Nem vagyok hülye, b.+.
EU (vendég) [2015.01.02., 16:37] válasza erre: #77[válaszolok] #78
Látom a szövegértés nem erőssége. Ha úgy vállalkozik, hogy nincs pár hónap tartaléka a dolgozói kifizetésére, az hazardírozás, mert családok sorsával játszik.
Tegyük fel, hogy házat akar építtetni. Előre, azonnal fizet a vállalkozónak, akinek lehet, hogy menet közben előre nem látott okból elfogy a pénze és csődbe megy? Miért nem? Hisz megnyerte! Az EU nem, mert "ő" tényleg nem hülye. Nem is bemondásra fizet, ezért a bonyolult adminisztráció.
Más megközelítésből: ha előre mindent kifizetne, bárki lehetne vállalkozó, például nyerne Ön is 200 milliót, levenné a havi bérét és felvenne szakembereket a kivitelezésre. Így már érthető a probléma?
libsi (vendég) [2015.01.02., 17:02] válasza erre: #78[válaszolok] #79
Nem győzött meg. Most jön Hádám....
libsi (vendég) [2015.01.03., 00:12] válasza erre: #78[válaszolok] #80
Mi történne akkor, ha nem is lenne kohéziós alap, hanem csak úgy, magunktól kellene megélni, nem az EU ingyen adott pénzén vitatkozni? Fekopna az álunk. És akkor még mi kormoljuk őket, hogy miért nem így, vagy úgy? Itthon pedig lenyúlják ügyesbe az okos emberek, töredéke kerül csak a közösbe, amből épül valami. Még azt sem tudják megszervezni, hogy mire pályázzanak, vagy hogy időben elkészüljön, és beadják.
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/elharultak-az-akadalyok-az-unios-paly ...
Hádám [2015.01.03., 01:54] válasza erre: #74[válaszolok] #81
Igen, pontosan ezt csinálom, az 5 fős családi vállalkozásommal akarom ellobbizni a milliárdos beruházásokat!

Esetleg köze lehet a dolognak ahhoz, hogy én tapasztalatok alapján vetek fel problémákat, azért vagyok ott, míg mások (pl Káli Sándor) több évi megyei jogú városi vezetőként tesz fel olyan kérdéseket, amiket még én tudatlan zöldfülű is meg tud válaszolni pár éves működés után... Kérdezzen meg akárkit, hasonló válaszokat fog kapni... van olyan ismerősöm, akinek több száz millióval tartozik az állam, lassan több mint 1 éve... ő mit mondjon arra, hogy "az vállalkozzon, akinek van több havi tartaléka"? Orbán Ráhelka férje hogy nyerhetett több száz milliós munkát úgy hogy előtte lévő éven 8,5 millió éves nettó árbevétele volt? Neki hol volt a több havi tartaléka? Az esetek többségében pedig pont azért nincs meg ez a tartalék, mert nem fizetnek ki vagy nem időben!

Elárulom, nincs aktív pályázatunk, így nincs mit gyorsítani, de ami volt is azzal is igen negatív tapasztalataink voltak. Kifizetetlen tavalyi leadott számláink viszont vannak, sőt még olyan is, ami már nem is lesz kifizetve sosem... ezt akkor nevezzem "üzleti kockázatnak"?

Az unió egyetlen forintot nem fizet előre, hacsak nem ad rá lehetőséget a pályázat, de akkor is csak röhejesen minimális hányadot! Ez nem véletlenül vagy így sajnos.... voltak korábban előfinanszírozású pályázatok, de az állami töketlenség és a korrupció miatt akkora volt a visszaélés, hogy ez megszűnt. Így viszont azok a kisvállalkozások, akik nem annyira tőkeerősek (de egyébként kiviteleznék a munkát) eleve ki vannak zárva, akinek meg van elegendő tőkéje, az meg nem lesz bolond nem jó borsos áron megkérni a jattot! Éppen ezért van olykor akár dupla áras kivitelezés is! Saját tapasztalatból mondom ezt is, hogy csak az elmúlt éven, csak a környéken több olyan munka is volt, ahol milliós nagyságrendekkel olcsóbban kivitelezhető lett volna a munka, de eleve nem voltunk jogosultak pályázni... na vajon akkor ez milyen folyamatokat erősít? :)

Ráadásul az eu nemhogy előre, gyakran még utólag se lök oda semmit.... amit csak lehet lehúznak és a végtelenségig szekálják a pályázót, éppen ezért sokan mégse vágnak bele az elnyert pályázatokba, mint fentebb írtam.

"Az unió UTÓLAG fizet negyedéves elszámolás alapján, addig mindent a magyar állam finanszíroz! Ön azonnal, előre fizetne olyan vállalkozóknak, akiknek pár hónap működési tartalékuk sincs? Addig nyújtózkodjon mindenki, amíg a takarója ér"
Elárulom, nem nagyon épülne fel önnek ez a ház, ha így gondolkodik Fordítsuk meg a dolgot! Ön mint vállalkozó, hitelezne egy magánszemélynek több millió forint értékű építőanyagot és munkadíjat látatlanba, garancia nélkül? Ugye hogy nem, mint ahogy egy bank sem! Egy tőkeerős nagyobb cég se vállalná ezt be egyébként! Nem hülyék! A környéken nem hiszem, hogy találna olyan vállalkozót, aki előleg nélkül nekiállna a munkának! Pontosan a fentebb leírt dolgok miatt, csak kicsiben! Egyébként se építené fel senki úgy a házát, hogy majd az utolsó szög után fizet egyben (ha fizet....)

Nem azon van a hangsúly, hogy mennyi tartaléka van a cégnek, hanem azon mennyire megbízható, rá lehet-e bíznia pénzünket, el fog-e készülni a megrendelt munka... Akinek elég hosszúnak mondható referencia listája van, az vélhetőleg elvégzi a rá bízott feladatot, különben nem lenne munkája...

Ellenkező oldalról sajnos rengeteg negatív példát tudok mondani... Hangsúlyozva mondom, NINCS olyan vállalkozó ismerősöm, akinek ne tartoznának minimum több százezer forinttal a megrendelők.... Egyetlen egy sincs! Sőt olyan se nagyon van, akinek olyan kintlévősége ne lenne, amire már ihat hideg vizet!

"Más megközelítésből: ha előre mindent kifizetne, bárki lehetne vállalkozó, például nyerne Ön is 200 milliót, levenné a havi bérét és felvenne szakembereket a kivitelezésre. Így már érthető a probléma?"

Pontosan ezt ecseteltem az imént! Ahhoz, hogy valaki 200 milliót rábízzon a vállalkozóra, igencsak bőséges referencia kell! Egyébként ez így működik! A vállalkozó vesz fel szakembereket és így halad a munka! Ön szerint a Szivárvány esetében Boros István keveri a betont? Vagy ő ássa az alapot? Ugye hogy nem? Az más kérdés, hogy manapság minden idióta lehet vállalkozó, képesítés nélkül is akár... Ezen kellene elgondolkodni, hogy vajon hogyan!? Vajon hogy történhetett pl az is, hogy anno 2 hajléktalan volt egy autópálya építő cég ügyvezetője, ráadásul milliárdos munkákat nyertek... na vajon hogyan?
Ha meg hülye hozzá, hiába fizeti ki a pénzt valaki előre, nem fogja tudni megcsinálni! Rengeteg szervezési feladat és szakmai háttér kell akár csak egy kis épület felépítéséhez is! Át kell látni a teljes munkafolyamatot, különben oltári nagy káosz lesz vagy rosszabb esetben jó sok pénz elbukása után bukik a projekt is! Ez nem pénz kérdése!!! Aki ezt érti, annak lesz mindig munkája, akármilyen rossz is a helyzet, vagy elmegy külföldre!

Ez a tendencia a legkisebb szinttől a legnagyobbig terjed! Éppen ezért sarkalatos pontja volt az ülésnek! Remélem kimerítő választ adtam!

Tisztelet díj:

Mielőtt valaki itt horror összegekre gondol, egészen pontosan 25 ezer forintról van szó (kb egy segély összege) ellentétben egy képviselő státuszú személy 80-120 ezer forintjával szemben, továbbá nekünk nem jár se telefon, se utiköltség, parkolás, se adminisztráció (internet, nyomtatás, kihelyezett ülések költsége stb). Ezért havonta kapunk olykor több száz oldalnyi anyagot, amit át kell rágni és szakmailag előkészíteni a képviselői szavazásra, amit kb 1 óra alatt lezavarnak ezen anyag alapján. Ettől függetlenül felajánlásaim ezután is lesznek, mint ahogy eddig is voltak, viszont ez nem korlátozódik csak Szerencsre, már csak abból kiindulva sem, hogy ez megyei tisztség, így az egész megye területén elkel a segítség, arról nem is beszélve, hogy a szerencsiek nagy többsége nem is kér belőle, mint azt láttuk az októberi szavazáson.
Egyébként nem szoktam promotálni, hogy kinek mit adok, ha segítünk valakin, akkor az őszinte legyen, ne pedig úgy, hogy "véletlenül" kint van az összes televízió társaság. A legutóbb pl egy miskolci öreg néninek segítettem be téli tüzelővel, akit CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a Jobbik Miskolci szervezete vett szárnyai alá, sajnos nem egyedüliként... az elmúlt években Szerencsen és környékén is voltak ilyen akcióink (nem nevesítek senkit), egy esetben a hála az volt, hogy egészen az országos vezetőségig meg az illető besározni, hogy ígértünk, de nem adtunk fát... (2szer vittünk közel 10 mázsát a harmadikat már követelte és ezután jött a lejáratás...) Már megszámolni sem tudom, hány alkalommal fuvaroztunk bútorokat, ruhákat, építőanyagot, nem csak szerencsi kérésre. De mint ahogy eddig sem, ezután sem tartok igényt arra, hogy az újság címlapján hozzanak mert vettem 10 gumilabdát valamelyik óvodának....
Remélem ez is kimerítő válasz volt!
Hádám [2015.01.03., 02:08] válasza erre: #73[válaszolok] #82
Ezt nem maguktól találták ám ki a szülők! Abban az időben igencsak ment az erőteljes lobbi, hogy mindenki tanuljon tovább, meg a szakmunkás csak a "hülyéknek" való, meg "vadpatak szabályzó, libapásztor képző", mint ahogy Szerencsen is elég sokan emlegették... igen, az elmúlt évek egyes testületi tagjaitól is hallottam ezen kifejezéseket nem is egyszer! Majd jött az, hogy a fejkvóta rendszerben próbálták ezek után feltölteni a helyeket... Jó hogy nem sikerült csak a legalja cigányokkal.... meg is lehet nézni mi lett ennek a következménye a szerencsi szakképzésben! Ezután melyik fiatal érez késztetést arra, hogy szakmunkás legyen??? És így szépen le is épültek ezen szakok, ma lehet valaki varrónő, a milliónyi kínai ruhák országában, vagy gázszerelő, ott ahol már ha lehet inkább kikötik mint be.... vagy fodrász ott ahol van már amúgy is 200 munkanélküli.... vagy erősáramú szerelő, ott ahol bezártak a gyárak.... persze sima villanyszerelő, amire még szükség is lenne, na az pont nem lehet...
libsi (vendég) [2015.01.03., 04:47] válasza erre: #81[válaszolok] #83
A linkelt cikk is említi, hogy AD az EU előleget. Jól emlékeztem, mert egyszer valahol olvastam, hogy milyen jó üzlet ez az államnak. Ők ülnek rá a pénzre, mert adhatnák tovább is, azonnal előlegként a nyerteseknek. De nem, sőt késve, addig is használják a pénzt.
EU (vendég) [2015.01.03., 11:11] válasza erre: #83[válaszolok] #84
Linkelt cikk nem említi, mennyi ez az előleg: max 2-10%. Valóban jó üzlet lehet az államnak 90-98%-ot hitelezni, 2-10%-on meg ülni Az EU pénze nem ingyen adott, ezt is illik tudnia, "libsi" létére is.
Hádám [2015.01.03., 13:24][válaszolok] #85
Azt is érdemes azért szem előtt tartani, hogy általában ezen támogatások nettó értékűek! Tehát ha egy 60%-os intenzitás mellett (ami már kiemelkedően jónak számít a magán vállalkozói szférában) kap valaki 10 milliót utólag, ahhoz még 2,7 millió áfát + ezen felül 8,46 millió forint önrészt kell tenni, ráadásul az egész összeget hitelezni előre! Ha az állam a kifizetést húzza mondjuk 1 évig, akkor 5%-os kamattal számolva is 1.058.333 forintot bukik a pályázó csak a kamatokon! Arról nem beszélve, hogy a pályázati feltételek mit írnak még emellett... pl 2-3-4-5 ember alkalmazása 2-3 éven át.... Vegyük csak példának mondjuk a 3 embert 2 évre....

Szakmunkás minimálbérrel számolva, ami bruttó 122 ezer forint, ehhez hozzájön még kb 30 ezer forint egyéb járulék, így kb 150 ezer forint /fő a havi költség, azaz 3 emberre 450.000 Ft/hó.... ez egy évben 5,4 millió forint, 2 évre 10,8 millió..... azaz bőven túllépi a kötelezettség a kapott pályázati pénz összegét és ne legyenek illúzióink, ez az esetek nagy többségében így van! Persze ezen béreket már nekünk kell állni, mert a pályázatban kapott pénzen az eszközöket kell megvásárolni amire pályáztunk! Innentől már a vállalkozó feladata, mennyire tudja ügyesen felhasználni a többlet eszközparkot a profitszerzésre... számtalan olyan esettel is találkoztam, hogy menet közben kellett kérvényezni a határidő módosítását a zárásra, mert egyszerűen nem tudták elérni a kitűzött cél ennyi idő alatt, akkor éppen a 2008-as nagy válság miatt ugyanis nem volt a mostani forgalom harmada sem...

Furcsa, hogy ezeket nekem kell elmagyaráznom, pedig vannak a városban szép szerivel pályázók is, vállalkozók is, bár akinek van a számlán több száz millió, azt aztán magasról tesz rá, mikor kapja vissza a pénzét Általában azoknak éri meg igazán, akik egyébként is meg tudnák venni, itt a pályázati támogatással jóval magasabb "kamatot" hoz a pénze, mintha bankban lenne! Na ez a lényege!
85-höz (vendég) [2015.01.03., 13:41][válaszolok] #86
Lehet, hogy ezért vannak felturbózott, hihetetlen módon megnövelt, érdekes árajánlatok, furcsa számlázások?
Hádám [2015.01.03., 14:16][válaszolok] #87
Biztos, hogy van hozzá köze, nekem ne mondja senki, hogy ha én meg tudok csinálni egy munkát X millió forintért tisztes haszonnal, a másik vállalkozásnak ehhez 2X kell...
87-nek (vendég) [2015.01.03., 14:49][válaszolok] #88
Akkor ez nem korrupció???
muki (vendég) [2015.01.03., 15:00] válasza erre: #81[válaszolok] #89
Köszönöm a választ! A többi politikussal szemben Ön legalább válaszra méltatja az egyszerű embereket. Még mindig úgy érzem, hogy inkább személyes érdeket képvisel, mert mi nem fogunk pályázatokat nyerni, a gyorsabb kifizetés az Ön cégének fontos. 25 ezer ft nem sok a 80-hoz viszonyítva, de ők lemondanak róla. Csak ennyire voltam kíváncsi.
Hádám [2015.01.03., 15:39][válaszolok] #90
Pályázatokat bárki nyerhet, most zajlik éppen a lakossági épületenergetikai pályázat, valamint a kazánok és a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat. Ezen kívül szinte folyamatosan zajlanak a vállalkozóvá válási támogatásos pályázatok! Nyerni is nyerhet, ha komolyan érdekli, tudok nem egy jó pályázatírót, akik normális bérezés mellett korrekt és valószínűleg nyertes pályázati anyagot fognak Önnek összerakni!
Jelen pillanatban egyébként nem politikusként funkcionálok, nem választottak, hanem szakmai alapon delegáltak, leváltható és visszahívható vagyok, ellentétben a képviselőkkel.
Arról sem tehetek, hogy ezek a témák kerültek elő az első üléseken, de megnyugtatom az éves munkarendben vannak még ezen kívül igencsak sarkalatos pontok, ilyen lesz például a megyei fejlesztési tervezet vitája, vagy a Tokaj hegyaljai térségbe szánt 100 milliárd forint felhasználása, elosztása. Nyílt ülések is lesznek az év folyamán, ott lehetőség is lesz személyesen betekinteni a munkálatokba, akit érdekel.
Hádám [2015.01.03., 15:54] válasza erre: #88[válaszolok] #91
Sajnos nem, mert vannak pályázati normák, amik bőséges ráhagyással készültek, olykor a tényleges kivitelezési árak 1,5-2szeresére! Ha ezen belül van árazva, a pályázó dönti el, melyik az a "legkedvezőbb" ajánlat a számára amit elfogad... innentől egyszerű a játék mert kér egy maximum árajánlatot, ami még belefér a pályázatba, meg kér ettől nagyobbakat, ami értelem szerűen nem fog nyerni és máris kész a "legális" pályáztatás! Lásd autópálya tenderek!
91-hez (vendég) [2015.01.03., 16:47][válaszolok] #92
No, ez a korrupció!!! Legalizált korrupció! A nyertes - munkát ténylegesen nem végző - fővállalkozók után jön az alvállalkozók serege. Lehet, hogy törvényes, LEGALIZÁLT - a szememben azonban undorító!
91-hez (vendég) [2015.01.03., 16:50][válaszolok] #93
A másik két drágábbat is ugyanaz a vállalkozó hozza, mint az elsőt (a legolcsóbbat?).
Hádám [2015.01.03., 17:24] válasza erre: #93[válaszolok] #94
Ez már csak azon múlik, mennyire pofátlanok, akik az árajánlatokat kérik be... Amikor már a látszatra sem adnak, akkor történik ez! Lásd Orbán szomszédja esetében vagy a Közgép varázslatosan elnyert munkái kapcsán... És itt jön az, amit fentebb leírtam, hogy a finanszírozás miatt, muszáj nagy cégeknek elnyerni, mert a kisebbek eleve ki vannak zárva! Ez az egész rákfenéje!

Egyébként nem minden esetben a cégek nettó árbevétele határozza meg a likvid tőke és a mozgatható anyagok mennyiségét, ugyanis egy idő után jelentős mennyiségű hitelkerettel is rendelkeznek a cégek (normális működés esetén) valamint széles beszállítói körrel, amivel akár a nettó bevétel 2-3 szorosát is tudja mozgatni. Ez akkor működik igazán jól, ha ki is fizetik a vállalkozót! Ha nem, abban az esetben vannak a botrányok, körbetartozások! Tehát érdemes elgondolkodni, honnan is erednek a bajok általában!
libsi (vendég) [2015.01.03., 18:08] válasza erre: #84[válaszolok] #95
Maradjunk a lényegnél: az EU szempontjából az lenne a helyes, ha egy büdös fillért nem adna a kezükbe... és akkor minden további vita felesleges....
91 -94-hez (vendég) [2015.01.04., 15:18][válaszolok] #96
"Semmi sem helyénvaló politikailag, ami erkölcsileg helytelen." (Daniel O'Connell)
mukinak (vendég) [2015.01.07., 10:48][válaszolok] #97
A megyei közgyűlés tagjai havonta egyszer elmennek Miskolcra, s szavaznak pártállásuk szerint. Szerencs térségéből egy képviselőről tudunk, de ő már az 5. vagy 6. ciklusát tölti, úgy tűnik, hogy ez egy nyugdíjas állás. Persze pártokra szavazunk, s nem emberekre, így a képviselőknek nincs akkora jelentősége,mint helyben. Köszönet Ádámnak, amiért a kulisszák mögé láthatunk. Igaza van a korábbi bekecsi polgármesternek. A honlapok gyalázatosak, nagy részüknél még az előző ciklus vezetősége és adatai szerepelnek, holott szívesen dolgoznának fiatalok vagy vállalkozások, hogy az átláthatóság ne csak szöveg, hanem valóság is legyen. Ezért aztán ne csodálkozzon senki, ha korrupciót emleget néhány tájékoztatlan ember. Arra leszek kíváncsi, hogy a szerencsi honlapon még nőnapkor is ott lesz a Boldog új évet kívánaág?
97-nek (vendég) [2015.01.07., 11:41][válaszolok] #98
Teljes mértékben igaza van.
bekecsi (vendég) [2015.01.07., 11:55] válasza erre: #97[válaszolok] #99
Miben van igaza a korábbi bekecsi polgármesternek? Ugyanazt a tákolt honlapot látom, ami eddig volt, csak valamelyest frissítve, pl új képviselők. A jegyzőkönyvek 2012 óta nem frissültek http://bekecs.hu/onkormanyzat/jegyzokonyvek
Csak mostantól lett gyalázatos, hogy már nem ő felel érte?
Bukovszky Róbert [2015.01.08., 09:01][válaszolok] #100
Ritkán írok jelzőt, de most asszem aktuális, idióták jobbról, idióták balról; youtube thumbnail
bekecsinek (vendég) [2015.01.09., 12:24][válaszolok] #101
Ez a tákolás sajna nem csak bekecsi jelenség. A volt polgármester ma már nyilván bánja, hogy nem követelte meg az apparátustól a tisztességes munkavégzést. Egyébként is visszás, hogy a jegyzők kb. másfélszeresét keresik a főnöküknél, de idegbajt azért nem kapnak. A közfoglalkoztatás óta pedig meg van a segítség, nem növelik papíron a létszámot, csak a valóságban többen nem csinálják meg azt sem, amit a főállásban kellett volna.
Ezért mondják nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

Arra viszont nem vennék mérget, hogy nem lesznek időközi választások, mert ennek az országnak biztos nincs ilyen közállapotok mellett még 3 éve.
gratula. (vendég) [2015.01.17., 08:24][válaszolok] #102
Egy környékbeli telepűlés töb mint 800 milió forintott kapott--ez igen ....
El kellene kérni a receptet.
Hááát... (vendég) [2015.01.17., 08:29][válaszolok] #103
Megalakult négy, Zempléni Város Szövetsége, az "erő"legyen velük.
Összes hozzászólás: 106 db (41 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (3%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.