Hírek
Romák diszkriminálása miatt kapott pénzbírságot egy szerencsi edzőterem
Dátum: 2011.11.08., 16:33Megtekintve: 9519Értékelés: 5.00

Kétszázezer forintos pénzbírságot szabott ki a Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett jogerős ítéletében azért, mert egy szerencsi edzőterembe roma származása miatt nem engedtek be két fiatalembert. A két éve történt eset miatt az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2010 májusában 200 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta az edzőterem üzemeltetőjét, aki bírósághoz fordult a döntés miatt.
Az FB ebben a közigazgatási perben kedden elutasította a keresetet, és hatályában fenntartotta az EBH határozatát, amely szerint megsértették az egyenlő bánásmód követelményét, közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmaztak, amikor származásuk miatt nem engedték a roma fiatalembereknek, hogy használják a fitnesztermet. A felperes az eljárás során azt hangoztatta, hogy nem származása miatt küldte el a két fiatalt. Csupán arról van szó, hogy a kisvárosban évek óta baráti, "szokásjogi" alapon, ismerősök számára működik az edzőterem, csak a régi tagok ajánlásával jöhetnek újak, de ezzel senkinek nem is volt semmi baja, hiszen még roma tagjai is voltak a fitneszklubnak.

"Ez így működött" - mondta a felperes ügyvédje a keddi tárgyaláson, és azzal is érvelt, hogy a kifogásolt eset éppen egy szombati napon történt, amikor sokan voltak, ezért balesetveszélyes is lehetett volna, ha még több sportolni vágyót engednek a helyiségbe. Hozzátette, hogy később az edzőterem működtetője még bérletet is felajánlott az eljárás kezdeményezőinek, ám ők akkor már nem fogadták el. A felperes jogi képviselője a keddi tárgyaláson megjegyezte: "nagyon álságosnak tartja az egész ügyet", hiszen az eljárással csak azt sikerült elérni, hogy az edzőterem időközben zártkörűvé vált, csak az azt működtető egyesület tagjai használhatják. Az újak felvételéről most már az egyesületi tagok döntenek.

Az EBH jogi képviselője a tárgyaláson szóvá tette, hogy korábban az edzőterem üzemeltetője azt közölte: akkor sem engedték volna be az eljárást kezdeményező romákat, ha üres a helyiség, arra való hivatkozással, hogy bármikor jöhetnek régi tagok. A keddi tárgyaláson elhangzott, hogy az eset kapcsán polgári per is indult, amelyben a Debreceni Ítélőtábla már jogerősen kimondta, hogy sérült az egyenlő bánásmódhoz és az emberi méltósághoz való jog, amikor roma származásuk miatt nem engedték be az üzletszerűen működő szerencsi edzőterembe két éve a fiatalokat.

Forrás: Metropol

Kapcsolódó:

Feltűnő részrehajlás az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Hádám [2011.11.08., 18:19][válaszolok] #1
Majd ha én is kapok "ingyen pénzt, lakást, iskoláztatást, étkeztetést, orvosi ellátást, nyaralás, oktatást, ruhát" akkor lesz egyenlő bánásmód! Addig meg lehet a bírósághoz kellene fordulnom, mert én nem részesülök ezekben, a romák meg igen???
Az esetleg nem lehetséges, hogy az eddig 1000+1 tapasztalat alapján azért nem engedték be őket, mert koszosak, tetvesek, lopnak, kötekednek, rongálnak stb-stb???
Tiszta agyrém! Azon is gondolkodtam, hogy beperelem a fürdőt, mert diszkriminál engem azzal, hogy drága a jegy és nincs pénzem kifizetni, ezáltal nincs lehetőségem fürdőzni ha akarok...
ms73 (vendég) [2011.11.09., 10:03][válaszolok] #2
Azt hogyan lehet egyértelműen bebizonyítani,hogy a származásuk miatt nem lettek beengedve?!
Ha csupán a két fél állításai vannak,akkor hogy is van ez az "egyenlő bánásmód"?
na vajon hogy.... (vendég) [2011.11.09., 12:34][válaszolok] #3
Ha cigány az egyik érintett, alapból neki ítélnek... ha beengedik és pl megsérül mert túlzsúfolt a terem, akkor meg azért lett volna, mert nem figyelmeztették....
István (vendég) [2011.11.09., 15:38][válaszolok] #4
Én voltam az egyik srác. Hádám -nak üzenem se retkes,se koszos ,se tetvesek nem vagyunk,és ismeretlenül sosem állítanék ilyet másokról.Mert nagyon buta,primitív, lennék ha ismeretlen emberekről ilyet állítanék.A fűrdős hasonlat nagyon sántít,mert nekünk volt pénzünk napijegyre,havi bérletre ,de akár még éves bérletre is lett volna,de nem ezen múlt a bejutás.
Ideje lenne kinyitni a szemeteket a világra és észre venni ,hogy egyre több iskolázott cigány fiatal van,és egyre több lesz.Nekem több szakmám is van plusz érettségim ,és nagyon gondolkodom egy főiskolán is politológia szakon. Semmivel nem vagyok kevesebb egyikőtöktől sem, és vagyunk még ezzel így egy páran.Közölném hogy 2011 van a rabszolga tartó korszak már elmúlt minden ember egyenlőnek születik .
Hádám [2011.11.09., 16:11][válaszolok] #5
Kedves István! 100 esetből 99-nél az első pontban leírtak a helytállóak, ha megnézzük pl a discos incidensek nagy részét! Szerencsen a hétvégi rendőrségi hívások elég nagy %-ban cigányok miatt történik. Egyébként ha engem nem engednek be valahova, fogom magam és átmegyek máshova, tudja mindenki pénzből él, nekem meg nyolc, hogy kinek fizetek, ha megkapom az adott szolgáltatást, nem csinálok belőle bírósági ügyet, főleg, hogy körberöhögnének ha én beállítanék feljelentést tenni!

Nem kell mártirkodni, inkább követni kellene mindenkinek a "tanulós, többszakmás" példát, persze nem a munkaügyis-féléves-lébecolós-segélyfelvevős" példát, hanem a "megtanulok egy szakmát és ha tehetem dolgozok" példát... Talán ekkor nem alakult volna ki ez a negatív példa az emberek fejében! De amíg azt látni, hogy félnek este a problémásabb utcákon elmenni az emberek, addig mit vár? Boruljunk egymás nyakába??? Nem egy cigány ismerősöm van, sokan beszólogattak már nekik, szidták őket és tudja mit csináltak?? Semmit! Nem veszik fel! Tudja magáról mind, hogy ő nem abba a rétegbe tartozik, dolgozik, tanul stb... a másik réteg meg bandát szervezve lekéseli meg agyonüti a beszólót... sajnos az utóbbi van túlsúlyban! Na ez itt a helyzet! De ha esetleg van egyéni meglátása, akkor szeretettel várjuk november 26-án Volner János előadására a várba, pont ilyen jellegű témákról fog beszélni!
István (vendég) [2011.11.09., 17:54][válaszolok] #6
Kedves Hádám!

A 100-ból 99 eset témával nem feltétlen értek egyet szerintem ez kocka gondolkodás.
A discós incidenseknél szintén nem értek egyet S.patakon a discóban sok embert oktalanul megvertek a kidobók nagyon sokszor,és ők hát ugye nem cigányok voltak,,és még sok egyéb kidobós eset.stb.
Az engem nem engednek be átmegyek máshova-ezzel sem értek egyet két okból sem, egy hova ,Szerencsen nincs másik terem ,kettő ha megaláznak mert egy buta cigánynak néznek ,hát nem szerzem meg azt az örömet ,hogy nem teszek semmit, mert ezzel megerősítem abban a hitében az illetőt,hogy buta cigány vagyok .
Nem egy cigány ismerősöm van témához azt fűzném hozzá ,hogy ön mennyire becsüli ezeket az embereket??? Meg mutatná nekik nyugodt lelki ismerettel az első hozzászólását melyben úgy beszél általánosságban a cigányokról,hogy tetvesek,koszosak.stb???
Ez itt a baj az általánosítás,a kocka,demagóg gondolkodás. A meghívást köszönöm de részemről lezártnak tekintem az ügyet,és valószínűleg a köztünk lévő gyökeresen eltérő világnézet miatt nem tudnánk meggyőzni egymást.
Hádám [2011.11.09., 23:37][válaszolok] #7
Kedves István! Nyugodt szívvel megmutatnám nekik, már csak abból az okból kifolyólag is, mert tisztában vannak általában mit tapasztalhat az ember! Egyébként ezek az illetők messzemenően kivívták a tiszteletemet, nem élősködnek az állam nyakán, dolgoznak, vagy tanulnak, nem egy zenész ismerősöm is van! Akiknek van egy kis rálátásuk, azok rögtön felfogják miről beszélek, akik meg nem azokat liberális jogvédőknek nevezzük, de azok nem is akarják megérteni, hisz ebből élnek! Természetesen mindig "ok" nélkül vernek a szekusok, "véletlenül" mindig cigányokat... A Kozma esetnél is "pont" ártatlan áldozatok voltak, igaz ők késeltek... A Serlegben borozóban csak az ismeretségi körömből legalább 5-6 esetben hívtak rendőrt cigány rendbontók miatt. Azóta a látogatók számán is meglátszik, milyen az ha beteszik valahová a lábukat. A termes dologgal kapcsolatban valóban sikerült elérni valamit... most már az összes oda járó elvből utálni fogja a cigányokat, mivel a törzshelyüknek tett keresztbe, plusz ha jól tudom, most már teljesen zártkörű is lett... Úgy tudom a gimnáziumban is van egy nagy terem, meg a Wellness fürdőben is akad... Az az alapvető probléma, hogy ha végigmegy bármelyik borsodi cigányok lakta település utcáján, az a minimum, hogy beszólnak, köpködnek, fenyegetnek, ha meg a rendőr esetleg van olyan tökös és leveri mint vak a poharat, akkor meg rögtön rasszizmust kiáltanak!

Az általánosításról nem kell sokat beszélni, nem én általánosítok, hanem saját magukat általánosítják!
Zárszónak két dolgot szeretnék leszögezni! Mielőtt bőszen verni kezdenénk a mellünket a jogainkért, nézzünk szét a kötelességek háza táján hogyan is állunk! Mert a kettő csakis együtt jár!

A másik dolog pedig: http://kuruc.info/r/2/87798/
Ha már a témánál vagyunk!
Hádám [2011.11.09., 23:54][válaszolok] #8
Kiemelném a lényeget, lehet kicsit túl burkoltan fogalmaztam meg... A teljes cigányság 1-2-3%-a teljesen hétköznapi, bűncselekmény mentes, tiszta környezetű életet él vagy szeretne élni, de mivel a többség negatív üzenetet mutat a társadalom felé, ezért az a 3-5%-nyi is megsínyli, akik egyébként próbálnának kitörni ebből. Sok esetben épp a társai lopják meg vagy rabolják ki!

Az általánosításról:
youtube thumbnail
István (vendég) [2011.11.10., 09:16][válaszolok] #9
Kedves Hádám!

A kidobók nem cigányokat vertek hanem a többségi társadalomhoz tartozó magyar embereket. A feltételezés ,hogy tuti cigányok voltak eleve rasszista. Cigányok alig tudtak bejutni akkoriban a discoba. Terembe nem ezért utálnak mert keresztbe tettem nekik ,már előtte is utáltak minket annyira ,hogy be se engedtek.A statisztikáit nem tudom milyen felmérésre alapozza ,de körülbelül annyira lehet korrekt ,és pártatlan mint az a hírportál amire hivatkozik. Magyarország náci oldala.A sárdobálásba nem akarok bele menni ,hogy ki mit csinál,mert nem látom értelmét,de annyit hozzá fűznék a saját népe többet ártott és árt ennek az országnak minta cigányság. Pl: olajszőkítés,a pesti robbantások,a milliárdos áfa csalások,máv,bkv,nokiás dobozok stb.Ezek a jelentős bűncselekmények ahol milliárdokat tüntet el magyarság.Bocsánat nem a magyarság csak egy része. Én nem hiszem ,hogy minden magyar áfa csaló vagy hasonló lenne ,ellentétben önnel aki szerint minden cigány bűnöző. Jogok -kötelességek: nagyon sokan teljesítjük a kötelességeinket,de 1000x több jogsérelem ér minket,és ha kimerünk állni a jogainkért rögtön jön a felháborodás. Nem véletlenül nyertünk két pert is.
Ez az utolsó eset ,hogy vissza írok önnek mert ennek önnel nincs értelme.Bár tudom hogy ön úgyis fog még írni ,biztos nem fogja kibírni ,hogy ne az önné legyen az utolsó szó, DE ÉN EZEN FELÜL EMELKEDEM.Olvasgassa csak a nyíltan antiszemita,rasszista,náci kuruc.infoját.
Istvánnak! (vendég) [2011.11.10., 12:00][válaszolok] #10
És a szocpolcsalók, meg a fiktív számlagyűjtők az építőiparban azok kik voltak?
István (vendég) [2011.11.10., 17:38][válaszolok] #11
Na a milliárdos számla gyárak akik lebuktak ,és még a híradóban is benne voltak biztos nem cigányok ilyen nagyban ők nem tudják csinálni csak a politikus kapcsolatokkal rendelkezők pl:http://hvg.hu/itthon/20111027_szamlagyar_gyomro és még ha jól tudom Vecsési számla gyár is bukott,stb.
A szocpol csaló pedig úgy emlékszem egy Szerencsi fejes az építés ügyről plusz ügyvédek,és otp dolgozók, meg azok az önkormányzati dolgozók akik átvették a lakásokat.
Istvánnak (vendég) [2011.11.10., 19:13][válaszolok] #12
A sor elejéről a taktakenézi építőipari vállalkozókat nem volna szabad lefelejtenie,mert tudomásom szerint igen előkelő helyen vannak a vádlottlistán.
Hádám [2011.11.10., 20:36][válaszolok] #13
István! Ahhoz képest, hogy lezártnak tartja az ügyet eléggé elszaladt önnel a ló! A taktaközi eseteket ne nagyon emlegesse, mert nem egy cigány számlagyáros és uzsorás van ott! A példának okáért az egyiket épp az utcánk végén fogták el menekülés közben a kommandósok kb 2-3 éve Talán arról is hallott már, hogy a kanadai és svájci embercsempészek nagy hányada cigány, de ehhez nem kell kuruc infót olvasni, elég ha híradót néz
kérdés (vendég) [2011.11.10., 20:42][válaszolok] #14
Nem az egyik "sértett" delikvens ellen van épp eljárás garázdaság vádjával a szerencsi városi bíróságon?
vendég (vendég) [2011.11.11., 00:20][válaszolok] #15
Ez az edzőterem klubszerűen működött.Én az ismerőseimmel jó pár éve járok hetente focizni,s ha egy idegen arra jár,nem feltétlenül van joga,hogy beálljon közénk játszani.
sajnos (vendég) [2011.11.11., 16:57][válaszolok] #16
Sajnos úgylátom igen egyirányu hozzászólások vannak mostanában. Olyan érzésem van , hogy ezzel is más nagyon fontos problémáról igyekeznek elterelni a figyelmet.Pedig igen nagy a baj. A gázolaj, benzin árak az egekbe! Gyógyszerhiány van, sok helyen családoknál is nincs fűtés, nincs munkahely, a fiatalok külföldre mennek..stb Meg kellene hallani az emberek mondókáját! Időben! Meg amit igértek azt teljesíteni,mert nagy az elkeseredés.
KEDVES KÉPVISELŐ ÚR! Mit szó ezekhez?Beszél Ön a választóival?
Magyar (vendég) [2011.11.11., 18:58][válaszolok] #17
Tisztelt "sajnos"!
A 15. hozzászólás olvasása után már nem emlékszik az itt közölt cikk tartalmára? Ebben a cikkben arról adtak hírt, hogy cigányok panasza alapján elmarasztaltak egy edzőterem tulajdonost Szerencsen. Ön szerint mi köze van a hozzászólásában felsorolt problémáknak a témához? Vagy Önnek mindenről ugyanaz jut az eszébe, és ha már eszébe jutott, erős kényszert érez, hogy azt rögtön megossza a világgal?
Hádám megint ... (vendég) [2011.11.11., 21:07][válaszolok] #18
Hádám ebben a vitában is alulmaradt, nagyon alulmaradt. István - egy, a Jobbik által gyűlölt és lenézett CIGÁNY!!! fiú - csúnyán elkalapálta, pedig Hádám megint tutibiztos számokkal jött elő: a cigányok 99 %-a így, 1-2-3 %-a úgy, 3-5 %-nyi részük amúgy. Hádámból egyre inkább csak az önkontroll nélküli gyűlölet és alaptalan vádaskodás jön elő napról-napra. Mindezt olyan önkontroll- és mértéktartás nélküli módon műveli - szinte mániákusan -, hogy folyton megvereti magát a vitákban, most éppen egy általa is lenézett, sőt bűnösnek kikiáltott, üldezendőnek beállított népréteghez tartozó cigány fiúval.
No igen, Hádámmal kapcsolatban eszembe jut a mondás: "Mindíg van lejjebb."
fórum (vendég) [2011.11.11., 21:15][válaszolok] #19
Tisztelt "Magyar"!
Bizonyára azt is észrevette, hogy eltünt a Fórum-rovat.
A napi híreket olvasva, sok minden eszébe jut néhány, még gondolkodó embernek. Véleménye formálódik, kérdezni szeretne. "sajnos" #16-nak van egy lerövidített listája. Önnek arról mi jut az eszébe? Ha semmi, akkor elégedett ember lehet. A kioktató stílusából itélve, nem hinném, hogy ellenzéki lenne.
vendég (vendég) [2011.11.11., 23:02][válaszolok] #20
Még mielőtt Ádámot elítélnénk,jusson eszünkbe,hogy Istvánunk nem reagált a 14-es hozzászólásra.Én is hallottam Istvánnal kapcsolatos kósza híreket,zsarolásról,önbíráskodásról.
Magyar (vendég) [2011.11.11., 23:59][válaszolok] #21
Kedves "fórum(vendég)"!
Volt fórum az oldalon? :)
Komolyra fordítva: biztos észrevette, hogy mindössze egy aprócska, de fontos dologra hívtam fel "sajnos" figyelmét (mármint hogy nem a témához szólt hozzá), valamint három kérdést tettem fel neki. Igaz, a kérdésekbe egy pici tükröt építettem be (én is ebbe szoktam belenézni, ha hülyeséget beszélek...). Egyébként távol áll tőlem, hogy megsértsem, hiszen nem ismerem. Mindössze a "Bezzeg Mária Terézia..." felelet jutott eszembe a #16-os hozzászólásról. Egyébként eltalálta, nem vagyok ellenzéki. Illetve pontosítok: örök ellenzéki vagyok. Két dolgot nem tudok tolerálni: a becstelenséget és az ostobaságot. S még mielőtt azzal vádolna meg, hogy ezzel leostobáztam egy fórumozót, nem, nem és nem. Nem rá gondoltam.
Abban teljes mértékben egyetértek Önnel, hogy mindenki azt ír ide, amit akar. Maximum - a szerkesztők - kimoderálják. De talán szerencsés lenne, ha megpróbálnánk témánál maradni, és az eredeti cikkel kapcsolatosan értekezni, vitatkozni. Persze a valakinek mindig arra jár az agya hogy "mongyonlemongyonle", akkor ott nehéz segíteni.
Amit "sajnos" ír, azok szomorú tények. De ha én el szeretném mondani a képviselőnknek a panaszomat (véleményemet), vagy számon akarom kérni rajta az ígéreteit, akkor elmegyek a fogadóórájára és beszélek vele. Mert ugye legalább Ön nem gondolja komolyan, hogy az képviselő úrnak itt kell beszámolni a tevékenységéről?
És akkor a cikkhez is egy-két mondat, nehogy öngólt rúgjak:
1.Szomorúnak tartom, hogy egyesek csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem tanulták meg!
2.Nem ismerek roma kisebbséget ebben az országban. Ha létezne, akkor valószínűleg tartottak volna már roma kisebbségi választásokat (jó üzlet az ilyen választásokon részt venni...). Cigány kisebbség létezik. És ha már jogsértésről szól a cikk, akkor nem árt tudni, hogy a jog cigány kisebbséget ismer el. Cigány és nem roma.
Gabriella75 (vendég) [2011.11.12., 07:17][válaszolok] #22
Ezért fizettek ki 200 ezret, mert nem engedték be? Kedves István! Ha olyan embernek tartja magát, amilyennek leírta, akkor miért nem ment máshova? Ha volt pénze és ki tudta volna fizetni a belépőt, sőt még akár bérletet is tudott volna venni mi a francért alázza meg magát? Én úgy gondolom, hogyha engem nem látnak szívesen megyek máshova a pénzemmel, ha már annak az edzőterem tulajdonosnak nem kell. De nem! Ön elment a bíróságra, feljelentést tett és most veri a mellét, ráadásul még meg is sértődik, mert egy magyar ember szót mer emelni. Akkor miért csodálkozik azon, hogy az emberek általánosítanak? Engem évekkel ezelőtt egy cigány nő meg akart verni, mert nem adtam pénzt, amikor jött ki a kocsmából, a gyerekének akarta a gyógyszereket kiváltani. A rendőrség szóba sem állt velem, mondván, hogy nem történt semmi, mert a hölgy azt állította, hogy azt sem tudja ki vagyok,holott csak a tűsarkú cipőjét akarta a fejemhez vágni. Én hova forduljak? Engem ki véd meg? Senki. Kedves István! Akinek nem inge nem veszi magára!
téma (vendég) [2011.11.12., 07:59][válaszolok] #23
Nekem úgy rémlik, VOLT fórum ezen az oldalon. Kevesen használták, talán azért szünt meg.
Abban viszont biztos vagyok, hogy a választások elött (nagyrészben) ITT folyt a kampány, itt igértek sokmindent. Az elözöek is (részben) itt számoltak be a tevékenységükröl, az elért eredményekröl.
Akkor miért komolytalan a gondolat, hogy nem témához kapcsolódó kérdések is szóbakerülnek, ITT. (SZV? Pfúj!:)
Hádám [2011.11.12., 08:17][válaszolok] #24
Tisztelt Gabriella75!

Ne strapálja magát, 18-as hozzászóló is megmondta, hogy én is csak "égetni" járok ide magamat! Egyébként pont tegnap beszéltem egy rendőr ismerőssel és láss csodát, a bűncselekmények bőven nagy hányadát cigányok követik el a térségben! Ha kimegy a bíróság elég 10-ből 9 cigány, talán csak az ügyvédek és a bírók nem! De ezt már kifejtettem! Természetesen én is kíváncsi lennék, hogy igaz-e ez a garázdaságos eljárás dolog, merőben változtatna a helyzeten ezen a fórumon! 18-as hozzászólónk még nyilván nem futott össze "mókázó, mulatozó" cigányokkal mondjuk péntek este, vagy esetleg pont ő maga is az, ezért teljesen normálisnak tartja a helyzetet!

Nézzünk csak pár esetet:

-Személyvonatokon rendszeresek a lopások, fenyítések, nemrég még a médiában is benne volt az elkalapált fiú esete és természetesen nem eszkimók voltak!

-Közvetlen környezetemben is nem egy diáktársamat kirabolták már a vonaton, azóta csak IC-vel közlekedik, mert az még úgy ahogy tűrhető

-A szerencsi szórakozóhelyek valamelyikében rendszeresen a rendbontások (nem a hangos zenére gondolok), az abból fakadó károkat és forgalomkiesést ki pótolja a tulajdonosoknak?

-Közvetlen ismerőseim vannak, akiket NAPONTA zaklatnak munkába, iskolába menet-jövet, beszólogatnak, leköpködik heccből!

-Ha ezeket a szavakat halljuk "uzsorás, számlagyáros, embercsempész" mostanában nem egy svéd jut az eszünkbe

-Ha ezt halljuk a híradóban "kábellopás, fémlopás, lincselés", akkor se épp egy svájci állampolgár képe ugrik be elsőre

-Szintén nem egy, közeli ismerős állítja (tanárok, óvónők), hogy a szakmunkás képzőben november-decemberig szinte 0 a tanítás értéke, mert egyszerűen nem lehet bírni a csürhével! Utána már ki lehet rúgni őket, de a fejkvóta miatt addig kötelesek tartani, természetesen a többi diák (a tanulni vágyó cigányok is benne vannak) rovására is! Ha bukik a gyerek a tanár rasszista, ha megszólja a tanár, a tanár rasszista, ha felelteti rasszista, ha óra kellős közepén nem mehet akár hova, kirekesztő, rasszista stb-stb.... Nem egy, nem tíz alkalommal fordult elő, hogy az óvodában tetves gyereket találtak (persze itt majd jön a reakció, hogy biztos a magyartól)

-Végezetül ha elkerülte volna a figyelmüket, itt egy másik videó, nem én mondtam, ők mondták saját magukról:
youtube thumbnail
Hádám [2011.11.12., 08:23][válaszolok] #25
Még egy apróság! A tegnapi nap folyamán lehetőségem nyílt a konditerem tulajdonosával is beszélni, érdemes lenne meghallgatni az ő "verzióját" is!
QUO VADIS (vendég) [2011.11.12., 11:15][válaszolok] #26
Tisztelt 18-as hozzászóló!
Nem adok Önnek igazat, nem maradt Hádám alul a vitában, mert amit leírt az sajnos a valóság! Szomorú dolgok ezek, de Hádámnak igaza van! És ha rövid időn belül nem tudjuk megoldani ezt, akkor nagyon súlyos dolgokkal kell szembenéznünk!
Szerkesztőség [2011.11.12., 12:08][válaszolok] #27
Kedves #19, #21 és #23-as hozzászólók!

A Fórum fül valóban eltűnt. Ennek oka, hogy elenyészően kevesen használták, és ehhez képest sok munkánk volt a szoftverének naprakészen tartásával és a kéretlen, levélszemét-terjesztő robotok által beküldött hozzászólások törölgetésével. Nyilvánvaló, hogy jelen formában nem volt értelme fenntartani.

Ha az Olvasóknak van javaslatuk egy olyan megoldásra, amit a fórum helyett szívesebben használnának, kérjük jelezzék akár anonim levélben, aztán megszavaztatjuk, melyik legyen! Egy olyan ötlet már érkezett, hogy legyen a címlapon az oldalsávban egy állandó cikk, ahol az általános vita kapna helyet. Megjegyzés: ha ötletüket itt küldik be kommentként, azt nem fogjuk kitenni, de természetesen elolvassuk és figyelembe vesszük.
Magyar (vendég) [2011.11.12., 19:06][válaszolok] #28
Tisztelt "QUO VADIS"!
Eddig osztottam a véleményét, de most vitatkoznék: Nem rajtunk múlik, viszont akire tartozna (vagyis a mindenkori kormányra), az már elkésett. Mivel az össznépi munkahelyteremtésből ezidáig nem lett semmi, a közmunkaprogramot alapjaiban rontották el, az EU elnökség alatt nem tudtam mit kezdeni magukkal, ezért felvállalták a cigánykérdés megoldását, ami sajnos csak arra lesz jó, hogy újabb támogatásokat kapjon a dolgozni nem akaró cigányság... Se kényszer, se pozitív minta nem ösztönzi ezt a társadalmi réteget a munkavállalásra, hacsak a kormány felismerve a helyzetet börtönépítésbe nem kezd, ahol az építkezéseken végre munkát lehetne adni a későbbi beutaltaknak.

Ezzel szemben már bárki főzhet magának pálinkát: otthon. Mert ez kell az elhülyült magyarnak...
QUO VADIS (vendég) [2011.11.12., 19:24][válaszolok] #29
Tisztelt Magyar!
Én egyetértek azzal amit leírt, de egy pontjában vitatkoznék, mégpedig azzal, hogy már elkésett a dolog. Soha nem lehet késő ezt a gondot helyre tenni! Persze én sem úgy gondoltam, hogy ezt mi megoldjuk! Azért van kormányunk!
Magyar (vendég) [2011.11.12., 20:27][válaszolok] #30
Tisztelt Quo Vadis!
Nálam sokkal okosabb és a témához valóban hozzáértő szakemberek állítják, hogy öt(!) éves kora után nem, vagy csak részlegesen lehet újraszocializálni az embert. Vagyis az a putrisoron élő, és ezen minta alapján felnövő gyerek pozitív mintaként éli meg azt, hogy a szülő nem dolgozik, várja a segélyt, amikor is (jó esetben) egy hétig habzsi-dőzsi van, majd utána megyünk lopni a Pennybe. Egy még nem iskolaérett cigánygyereknek természetes, hogy valamelyik rokona már volt börtönben (vagy éppen most ott telel), és ezt a gyereket nem zavarja, hogy nagy eséllyel Ő is kiköthet ott. Érdemes erről a témáról meghallgatni Lakatos Attila borsodi cigány vajdát, aki valószínűleg nagyobb tapasztalattal rendelkezik cigánykérdésben, mint a mai magyar rendőrség.
Mindaddig, amíg a jogalkotó nem veszi a fáradtságot, hogy a mai magyar valósághoz igazítsa a Btk-t és a rendőrségről szóló törvényt, addig "ne várjuk el" az elmúlt 20 év selejt termékétől, hogy megteremtse a mi nyugdíjunkat. Illetve elvárhatjuk, de sok értelme nincs....
S hogy miért vagyok szkeptikus ebbe a kérdésben? Mert például a felzárkózásért felelős Balog Zoltán (maszekban református lelkész) szemléletében és véleményében oly mértékű változást tapasztaltam az elmúlt egy évben, amit két évvel ezelőtt fel nem tudtam volna tételezni róla... A volt szocialista dogma szintjére süllyedt (nem akartam azt írni, hogy elhülyült), mert már tőle is azt hallottam a minap, hogy anyagilag kell ösztönözni a cigányságot arra, hogy a gyerekét óvodába, vagy épp iskolába hordja. Ebből én csak azt a következtetést tudom levonni, hogy a jövőben a szép szó mellett majd a mi adóforintjainkból fogják ösztönözni a cigányokat arra, hogy normális életet éljenek, amire persze a többségük képtelen. Elfelejti a kormány, hogy minél alacsonyabb műveltségű emberrel(akarom mondani funkcionális analfabétával) van dolgunk, annál inkább a szép szó helyett a kényszer az egyedüli ösztönző módszer. És van még egy fontos kérdés: az asszimiláció. Valószínűleg kormányunk bölcs tagjai nem sűrűn járnak Szabolcsban vagy Borsodban, és áldott tevékenységük gyümölcsét nem tapasztalják meg a saját szemükkel. Mármint azt, hogy a cigányság felzárkóztatása helyett a falun élő magyarság (parasztság) asszimilálódik a cigányságba és nem fordítva. Vagyis nem a "felemel", hanem a "lehúz" érvényesül. Ebből fakadóan ma már ott tartunk, hogy ezen réteg csak árvízvédelemre lenne jó, jobb esetben kubikusként. Arra pedig mostanában keveset költ a kormány, bár lehet, hogy a börtönépítés mellett még ezen a területen lehetne elérni a célt, mármint hogy egy millió munkahelyet hozzanak létre 4(vagy 10) év alatt. Persze ettől a gazdaság még nem fog növekedni, viszont egy-két lapát és csákánygyártó cég meggazdagodna.
Sok ember, felismerve a helyzetet, megpróbál a "rög"-töl, vagyis a felépített házacskájától megszabadulni és más vidékre költözik. Erről írt korábban Ádám, sajnos ebben egyet kell értsek vele.
A helyzet (már) nem kritkus, hanem katasztrófális. Ezért vettem a bátorságot, és "vitatkoztam" Önnel.
Persze mindannyiunk érdekében azt kívánom, hogy Önnek legyen igaza!
QUO VADIS (vendég) [2011.11.12., 22:23][válaszolok] #31
Tisztelt Magyar!
Igaza van, a helyzet ez ügyben már katasztrófális, és bizony a megoldása sem egyszerű már, de ha nem történik valami változás akkor megnézhetjük magunkat! Ha a kormány nem tesz olyan határozott lépéseket amelyekből ezen réteg számára világosan kiderül, hogy a felnőttnek a kenyérért meg kell dolgoznia, hogy a gyereknek az iskolában tanulnia kell, akkor bizony még mi is elveszíthetjük amink van! Én ezért várom el, mindannyiunk érdekében, hogy végre ezt felismerje a kormány, és tegyen már ennek érdekében!
30-asnak (vendég) [2011.11.13., 00:17][válaszolok] #32
Tisztelt 30-as!
Hozzászólása sajnos igen sok igazságelemmel bír, s mivel személye is aligha kétséges számunkra, arra kérjük, hogy -valóban építő- gondolatait feltétlen ossza meg a jelenleg hatalmon levőkkel, hiszen erre lehetősége van, ott helyben.
Hádám [2011.11.13., 01:32][válaszolok] #33
Tisztelt Magyar!

Igen, Lakatos Attilától 2 videót is linkeltem... annak is mi lett a következménye? Elkezdték szidni, hogy "lepénzelt áruló", azért "szidja" alaptalanul a cigányokat.... Amíg a börtöntől nem rettegnek, hanem beavatási szertartásként tekintenek rá, ne várjunk túl sok javulást...
Gabriella75 (vendég) [2011.11.13., 10:39][válaszolok] #34
Kedves Hádám! :D
Nyugi, én nem gondolom, hogy égetni jársz ide magad! ( Bocsi a tegeződésért, de tudomásom szerint kb. egyidősek vagyunk.) Lehet, hogy az emberekből csak az irigység szól, hisz még fiatal vagy és megvan a véleményed. Minden hozzászólásod olvastam és nem mondhatnám, hogy lejáratod magad. Nagy szád van, odavágod, de általában az embereknek az igazság fáj mindig!
Tojás (vendég) [2011.11.13., 11:39][válaszolok] #35
Tisztelt fórumozók ! Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy 2003- ban a liberális kormány ideje alatt megalkotott törvényt ( amely alapján az EBH működik ) ki(k)és milyen céllal alkották meg! Ajánlom figyelmükbe az EBH weboldalát!!! Kérdés van bőven. De ebben az esetben is csak a feszültség és indulatok rohannak egymásnak a két oldalról, Valaki meg csak dörzsölgeti "pisze orrocskáját" és jól szórakozik az egészen ! A Ptk.-ben ezekre a vélt "sérelmekre" meg van a válasz ! Kérdésem az hogy mi szükség van ilyen törvényre?
hajrá (vendég) [2011.11.14., 12:33][válaszolok] #36
Egy "sportos" hasonlat. Napjainkban sokat kell szaladni.
Tegyük fel, a 100m-es siknál néhány futónak a startvonaltól 20m-el hátrébb kell indulnia.
Lehet belõle gyõztes? Ugye, hogy nem. Befutó, igen.
Van, aki a vonaltól elõre kap 20m elõnyt. (40m külömbség)
Az igazságtalanságon túl, az lehet még a dühítõ, amikor az elõnnyel induló vegzálja az utolsókat.
Nekem olyan 5-10m lehetett, minuszban, magyarként...:(
Bukovszky Róbert [2011.11.16., 07:27][válaszolok] #37
#36! A nagy gond akkor kezdődik amikor a "hátránnyal induló" ráadásul még ellenkező irányba indul el, ráadásul tudatja, hogy mindenki más hüjjjjjje csak az övé a jó irány ...... hajrá
hajrá (vendég) [2011.11.16., 09:51][válaszolok] #38
Kedves Robi, ki kell, hogy javítsalak. Nagy gond akkor van, amikor már nembírsz futni.
Drukkolok a jóirányba vágtázóknak. Hajrá.
kampány idejére (vendég) [2011.11.16., 12:03][válaszolok] #39
Kedves Hádám!

Remélem lesz annyi gerinc magában, hogy soha az életben nem akar egy közösség vezetésében szerepet vállalni. Undorító ahogyan megnyilvánul. Ön komolyan gondolta azt, hogy valaha is egy önkormányzat vezetésében szerepel? Olvassa vissza azt a sok undormányt amit leírt. Meggyűlik a bajom nekem is a cigánysággal, de a magyarokkal is akár. Ezt a fajta kommunikációt amit fojtat rossz még végigolvasni is. Az ilyen demagóg, idióta emberek miatt rosszabb a világ napról-napra. Az együttélést nemk ezzel fogja megoldani, hogy teljesen hülyét csinál magából. A szülei helyében úgy felpofoznám (ha már ezt gyerekkorában nem tették meg), hogy biztosan nem írna több rasszista szöveget. Az pedig mélységesen felháborít, ahogyan eszet próbál osztani. Ostobának tartom és közösségrombolónak amit művel. Nekem a Jobbikot ezzel csak lejáratta a szemembe és ezentúl magával fogom azonosítani minden Jobbik politikus megnyílvánulását. Jobboldaliként is sértőnek érzem azt, amit Ön képvisel. Szégyellje magát. Soha nem lesz politikus, csak nagypofájú hülye, akit lassan az egész város kiröhög.
Hádám [2011.11.16., 17:14][válaszolok] #40
Tisztelt 39!

Akármennyire is nem tetszik valakinek a hozzászólása, konkrét személyeket nem illettem sosem az önéhez hasonló kifejezéssel! Ha most "gyakorlott" politikus lennék, első utammal feljelenteném nyilvános rágalmazásért és becsületsértésért, amit többször is megvalósít a hozzászólásában! DE nem teszem, ilyen apróságokkal nem csinálok magamnak még plusz ügyet, a megnyilvánulása különben sem engem minősít! Egy jó tanácsot tudok adni, ha rossz végig olvasni amit írok, kérem ne tegye! Én se olvasok olyat amitől rosszul leszek! A világ egyébként pontosan az olyan típusú emberektől olyan amilyen, akik nem a problémára koncentrálnak, hanem kényesen figyelnek arra, nehogy véletlenül "megsértse" valaki őket.... Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy végig se olvasta a kommentjeimet, mint az hogy ilyet ír! Ha megnézte volna a mellékelt videókat, ahol maga a Borsod megyei vajda szájából ugyan ezek az észrevételek hangzanak el, akkor nem így reagálna... Azt is gyanítom, hogy ön valószínűleg cigány ember, mivel ők jönnek rögtön olyan "mentegetőzéssel", hogy "DE a magyarok is..." Ha nagyon kötekedni akarok, akkor honnan veszi az "egész város" adatot? Statisztikát csinált róla? Lehet, hogy politikus nem leszek (őszintén, annyira nem is szívem csücske) viszont bőven van bennem annyi gerinc, hogy egyrészt mindenki tudja ki vagyok, aki itt olvassa a hozzászólásaimat, eddig egyetlen negatív sms-t, telefonhívást, emailt nem kaptam tevékenységemről, személyesen senki nem állt nekem ez ügyben, segítségkérésben annál inkább! Még egy nagy különbség ami valószínűleg elválaszt az "igazi" politikusoktól: Én akkor is a saját véleményemet mondom el ha ez egy pár embernek nem tetszik, az sem érdekel ha nem rám szavaznak, de ez még mindig sokkal gerincesebb és egyenesebb dolog, mint hülyén röhögni mások képébe és nyomatni nekik a nagy választási handabandát! Így is lehet "nyerni", de akkor meg ne csodálkozzon senki ha a nép sűrűn skandálja a "TAKARODJATOK" szót, ha pont az ígéretek ellenkezőjét csinálják! [...]/>
Az hogy a szüleim helyében ön mit csinálna, az megint az ön magánügye, de itt szeretném elmondani, hogy messzemenően elhatárolódom az ön meglátásától ("A szülei helyében úgy felpofoznám (ha már ezt gyerekkorában nem tették meg"), miszerint verni kell a gyereket gyermekkorában. Nem tudom ön milyen nevelést kapott, vagy milyen családban él, de sajnálom a gyermekeit ha ilyen "szellemiségben" neveli (üti) őket!
QUO VADIS (vendég) [2011.11.16., 17:23][válaszolok] #41
Tisztelt 39-es hozzászóló!
Amit itt leírt, azért Ön szégyelhetné magát! Egy véleménnyel lehet nem egyet érteni, de ezt ami itt Ön "hozzászólás" címén művelt, az valami rettenetes!Gondolkodjon el ezen! Messze kimerítette a becsületsértés fogalmát! Miért gondolja, hogy Ön ezt megteheti?
Géza (vendég) [2011.11.16., 17:32][válaszolok] #42
Tisztelt 39-es hozzászóló!
Ha már a gerincességről beszélünk, akkor az "ügy sértettje" miért nem beszél az ellene folyó vagy folyt bírósági eljárásról? Azóta nagyon hallgat, mióta ezt valaki megkérdezte. Ami pedig az önkormányzatiságot illeti országszerte vannak ott elég cifra egyéniségek. Hádám csak gyenge kezdő hozzájuk képest. Kedves hozzászóló, ha önnek ezt a hozzászólást rossz visszaolvasni, ne tegye! Hogy ki csinál hülyét magából, azt inkább hagyjuk. Egyébként meg kellene ismernie az edzőterem tulajdonosának is a véleményét, hogy tiszta képet alkothasson az ügyről. Ha már Hádámot ostobának tartja (igaz egy diplomás ember), akkor mi a véleménye a felperesről? Hány munkahelye volt idáig, esetleg vállalkozó? Egyáltalán miből él? Csak nem a pereskedésekből? A Jobbikkal kapcsolatban pedig csak annyit mondhatok Önnek, nem egy emberből áll a párt. Hogy kit röhög ki az egész város az majd kiderül idővel.
Szép estét kívánok Önnek!
Géza (vendég) [2011.11.16., 17:50][válaszolok] #43
A cigány magyar együttélés egy újabb remek példája a mai tiszaújvárosi eset: ma épp a megyei kórház sebészeti osztályára vittem az egyik hozzátartozómat felülvizsgálatra, amikor leszállt a mentőhelikopter. Mint utóbb kiderült egy 13 éves tiszaújvárosi diákot életveszélyesen megsebesített egy kisebbséghez tartozó (még egyenlőre kisebbséghez tartozó) drogos fiatalember, egy 14 éves társa pedig könnyebb sérülésekkel megúszta az incidenst. Tisztelt 39-es hozzászóló! Már az általános iskolában sincsenek biztonságban a gyermekeink? Mi következhet ezután? Ébresztő!
http://kuruc.info/r/2/88140/
mamma (vendég) [2011.11.16., 19:58][válaszolok] #44
Quo Vadis, amit a 41#-ben ír, azt egy az egyben leírhatta volna Hádámnak is a plébánosról megfogalmazott kritikán aluli hozzászólása után.
QUO VADIS (vendég) [2011.11.16., 20:10][válaszolok] #45
Kedves mamma! Ön is leírhatta volna! Miért nem tette?
Hádám [2011.11.16., 20:18][válaszolok] #46
Jó is hogy említette a plébános "urat"! Azóta megjelent egy cikk az újságban egy elég zavaros magyarázattal az ügyet illetően!

Abban egyértelműen kiderül, hogy az egyháztanáccsal kiválasztották a legkedvezőbb pályázatot, amit fel is vittek Egerbe, ahol az "túlzottnak" találták elmondása szerint, azt viszont nem mondta el, hogy több részletből állt a költségvetés, külön a belső tér, külön a külső tér és minden egyéb szakmunka külön külön volt szedve, tehát nyugodtan lehetett volna belőle kihúzni olyanokat, amiket a késő őszi időben nem lehet megcsinálni már. Aztán itt van ez a "tárgyaltunk volna mi ismét a vállalkozóval, de közbe kiderült, hogy nem kapunk Egertől pénzt, ezért inkább hagytuk is az egészet" és "pont kapóra jött egy régi ismerős, aki megelőlegezte a munkákat, azaz megfelelő anyagi háttérrel és szaktudással rendelkezik"... Ezzel szintén az a gond, hogy itt viszont már nem született egyháztanácsi döntés (legalábbis nem újságolta), azaz saját szakállára döntött, nem értesített minket a helyzetről, helyette még akkor is hitegetett, amikor már a másik brigád csinálta. Honnan tudta, hogy a cégünk milyen anyagi helyzetben van egyrészt, másrészt mindig meg kell előlegezni pályázós munkánál az anyagot, ezt mindenki tudja, harmadrészt mi csináltuk a külső homlokzatot is kb 10 évvel ezelőtt, továbbá az új templom teljes belső festési munkálatait, miután elzavarták az előttünk lévő brigádot, ha már a szakértelemnél tartunk...

Nem megerősített infók alapján egyébként úgy tudom, hogy nem épp tiszta a kivitelező, ami az üzleti korrektséget illeti, ezt nem egy volt alkalmazottja is meg tudja erősíteni. Feltételezhetően az is a puszta véletlen műve, hogy a szerencsi, bekecsi és a legyesbényei parókiát is egyszerre kapta meg...
Magyar (vendég) [2011.11.16., 20:52][válaszolok] #47
Ádám! Én egy kicsit óvatosabban fogalmaznék az Ön helyébe! Gondolom nincs ideje tárgyalásokra járni. És még mielőtt valaki "véletlenül" félreértené, nem ismerem az ügyet, csak abból indulok ki, amit itt már második alkalommal Ádám leírt. Ellenséget nem kell gyártani, terem az magától is!
Hádám [2011.11.16., 21:12][válaszolok] #48
épp ezért is írtam, hogy meg nem erősített infók alapján, se nevet se állítást nem tettem, ezek csak a "visszahallott" infók. Ha ezért beperel, egyértelműen elárulja kiről van szó, mivel magát fedi fel
vendég (vendég) [2011.11.16., 21:33][válaszolok] #49
39-nek.Az ember nem születik rasszistának,hanem kialakul benne.
Aranycsapat (vendég) [2011.11.17., 14:41][válaszolok] #50
Sporthoz kapcsolódik: ma, éjfélig az Index-en.
http://film.indavideo.hu/video/f_aranycsapat
labanc (vendég) [2011.11.17., 14:54][válaszolok] #51
Kedves Géza #43, nyugodjon meg. A gyerekek ezután is biztonságban lesznek.
Amikor kisebbségrõl beszél, kikre gondol? Vannak ugyan jómódúak, a szegények azért többségben vannak.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/videojatekba-kepzelte-magat-ezert-keselt-2072 ...
Géza (vendég) [2011.11.20., 05:29][válaszolok] #52
Labancnak. A Norvégokra!
Összes hozzászólás: 55 db (29 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (5%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.