Hírek
Új kötetekkel gyarapodott a könyvtár állománya
Dátum: 2010.05.24., 14:13Megtekintve: 13236Értékelés: 2.60

Ismét új könyvekkel gazdagodott a szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár állománya. Az alábbi válogatásban helyet kaptak életrajzi művek, romantikus- és kalandregények, krimi és egyéb műfajok is. A könyvtár munkatársai szokásukhoz híven ezúttal is rövid kedvcsináló összeállítással jelentkeztek, hogy az olvasóközönség érdeklődését felkeltsék - mi pedig örömmel tolmácsoljuk szándékukat.
Visszanézve: Beszélgetések Göncz Árpáddal / László György – Wisinger István

Rendhagyó dokumentumkötet Göncz Árpádról, a harmadik Magyar Köztársaság első államfőjéről, amely betekintést nyújt a rendszerváltás utáni korszak első köztársasági elnökének életébe. A kötet régi és új írásokat, rádióbeszélgetéseket tartalmaz, így próbálja felvázolni a teljes életpályát. A gyűjteményben két személyes vallomás is helyet kapott: az egyik Göncz Árpádné Zsuzsa asszony életének elmesélése, a második terjedelmesebb vallomás szerzője, Mécs Imre, Göncz Árpád egykori cellatársa. A kötet röviden utal az írói és műfordítói életműre, de alapvető célja a politikus portréjának felvázolása.

Obama: Az ígérettől a hatalomig / David Mendell

Amerika politikai szupersztárjának életrajza egy olyan újságíró tollából, aki mindvégig közelről követhette nyomon Obama politikai felemelkedését. Remek stílusban megírt, kitűnően dokumentált mű az egykori hawaii gimnazista fiúról, aki a Harvard jogi karáig eljutott. Személyes varázsának köszönhetően szinte szimbólummá vált a különböző csoportok között: feketék és fehérek, demokraták és republikánusok, fiatalok és idősek, gazdagok és szegények egyaránt figyelnek rá. Mendell átfogó és részletes képet fest egy olyan férfi személyiségéről, akinek a neve egy új sztárra éhező, a politikába viszont már belefáradt társadalomban a remény szinonimája lett.

Csábító hajviseletek: Elegáns frizurák minden alkalomra / Davis Biton

A Mérték Kiadó gondozásában megjelent kiadvány több mint 200 oldalon, rengeteg színes képpel, fázisfotókkal illusztrálja a 62, különböző hajtípusra elkészített frizurát, a hétköznapitól az ünnepélyesig minden alkalomra: játékos hajfonatokat, divatos, kócos tincseket, elegáns kontyokat.

Szerelem blues / Szabó István

Gábor és Csilla, két hazájától távol élő magyar, akik a sors különös fordulatának köszönhetően Párizsban találnak egymásra. Noha érzéseikben biztosak, szerelmük útja mégsem könnyű: Gábornak kislánya és barátnője, Csillának férje van. A könnyed kikapcsolódást jelentő romantikus regényből nyomon követhetjük a két hős váratlan találkozását, szerelemre ébredését, majd a végső döntés nehéz pillanatait.

N vagy M / Agatha Christie

Tudja-e Ön, kedves Olvasó, hogy Agatha Christie műveit több mint 2 milliárdos példányszámban nyomtatták már ki? S ezzel kivívta magának a minden idők legnépszerűbb krimiírója címet.

Ez a történet Angliában játszódik, egy csendes tengerparti üdülőhelyen, egy jobb napokat látott panzióban, ahol a Sans Souciban csupa unalmas átlagpolgár tölti napjait. Vagy mégsem? 1940-et mutat a naptár, a náci kémszervezet felforgató tevékenységre készül, a titokzatos irányító, mint kiderül, ott rejtőzik a békés üdülők között. A szimpatikus amatőr nyomozó házaspár, Tuppence és Tommy mindent megtesz, hogy leleplezze a náci ügynököt.

A kíváncsi / Szalay Petra

A jövőben játszódó történet érdekes, izgalmas, minden embert foglalkoztató kérdést feszeget: Mi lesz a világgal, ha kiderül, hogy a halál után nincs semmi? 2045 Amerikájának Philadelphiai Elmekutató és Gyógyító Intézetében dr. Jack Decker pszichiáter a haldoklókat, a halál folyamatát figyeli meg. Tapasztalataira, kutatásaira egy új tudományágat kíván alapozni, a mordológiát, amely a halál természetét hivatott feltárni. A tizenöt éves szerző első kötetéhez Göncz Árpád írt ajánlást: "Szalay Petra írása szíven üti az embert, őszinte, igaz és tegyem hozzá, hogy kora ellenére csodálatosan érett. Érezni vélem benne a valamikori nagy életmű ígéretét."

Elizabeth / J. Randy Taraborrelli

Elizabeth Taylor a híres filmcsillag életéről írt kötetben ezúttal nem a bulvársajtóból ismert élettörténet elevenedik meg a könyv lapjain, hanem maga az ember. Ez a könyv elsősorban kapcsolatainak lelki oldalát, mozgatórugóit vizsgálja, amelyben természetesen helyet kap élete legmeghatározóbb személye, Richard Burton, életének lángolón botrányos Nagy Szerelme, akivel évtizedeken át elválaszthatatlanul összekötötte a sorsát. S közben betekintést nyerhetünk Hollywood legendás világába.


Uray Attiláné
igazgató

Kazsik Marianna
könyvtáros


Minden kedves (leendő) Olvasónkat szeretettel várjuk!

Városi Kulturális Központ és Könyvtár 3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 06/47-362-254
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.