Hírek
A könyvtár új könyveinek ajánlója
Dátum: 2010.05.07., 19:35Megtekintve: 13692Értékelés: 3.00

Új kötetekkel bővült a szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár kínálata. Az új könyvekről kapott ízelítő alább olvasható, található benne divattal, lakberendezéssel, kertészettel, üzlettel és sok más egyéb témakörrel foglalkozó mű is, amelyeket mi is tisztelettel ajánlunk a Szerencsi Válasz olvasóinak figyelmébe.
Az elegáns férfi / Corinne Lechevalier

A könyv nem abban segít, hogy hogyan öltözködjünk, hanem megfelelő eszközök segítségével - kor, testalkat, foglalkozás és célok függvényében - a saját stílus kialakításához ad ötleteket. Milyen alapdarabokból épüljön fel a ruhatár, mihez mit viseljünk, és mi illik a leginkább a személyiségünkhöz, alkatunkhoz. A spirálos, vágott lapok segítségével könnyedén egymáshoz illeszthetjük az egyes ruhadarabok és kiegészítők széles választékát, anyag és stílusismeretből is kapunk néhány jó tanácsot.

12 hónap a kiskertben / Karl Ploberger

A Cser Kiadó gondozásában jelent meg Karl Ploberger könyve. A szerző saját elmondása szerint négy évtized kertészeti tapasztalatait foglalja össze, kertbarátok ötleteivel és kertészeti szakemberek javaslataival. Ezt teszi közzé havi bontásban, az épp aktuális teendőkre való felhívással. A rajzokkal és színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv nemcsak kedvet csinál a kertészkedéshez, de sok ötletet adva tanít is a kertészkedésre.

A Feng shui nagykönyve / Gill Hale – Mark Evans

A könyvből minden útmutatást megkapunk ahhoz, hogyan teremtsünk számunkra harmonikus mégis ingerekben gazdag környezetet. A bútorok és textíliák összhangja, elhelyezése a térrendezés ősi filozófiájának alkalmazása a pozitív energia megteremtését segíti elő. De nemcsak a belső terek és környezetek kialakításához ad tanácsot ez a rendkívűl gazdagon illusztrált könyv, hanem a bennünk lévő harmónia megteremtéséhez is. Teret kapnak a gyógyítás különböző módszerei, az érintés, a meditáció melyek a lelki összhang kialakításában játszanak fontos szerepet. A könyvet 1800 fénykép, ábra és táblázat, többféle megközelítésmód és eltérő filozófiai nézetrendszerek teszik rendkívül érdekessé azok számára, akik szeretnének egy harmonikusabb, holisztikusabb életmódot a magukénak tudni.

Vállalati stratégia

Az Üzleti Szakkönyvtár sorozatban megjelent könyv gazdag áttekintést nyújt a stratégiai menedzsment alapjairól és legújabb irányzatairól. Új megközelítéseket tartalmaz a vállalati erőforrások és képességek stratégiai szerepéről, a vállalatok nemzetközivé válásának stratégiai következményeiről, valamint a vállalati érték és a stratégiai célok kapcsolatáról. A szerzők példákon keresztül és valós szituációk bemutatásával segítenek a stratégiaalkotás gyakorlatában.

A torinói lepel titka / Keith Laidler

Régóta tudományos viták tárgya a torinói lepel, amely a kereszténység legbecsesebb ereklyéjének számít. Az író, antropológus is egyben. Új szemszögből vizsgálja a leplet, s könyvében a kereszténység körüli évszázadokba viszi vissza az Olvasót. Megállapítja, hogy hívők és szkeptikusok egyaránt rossz nyomon járnak. Bemutatja a középkori technikai ismereteket, melyeket ötvöz a modern kori számítógépes eljárásokkal, majd meghökkentő és provokatív következtetéseket sorol fel, mégpedig olyanokat, melyek megismerése arra készteti a hívő és hitetlen Olvasót, hogy mindenképpen állást foglaljon.

A hosszú élet oázisai - Földünk Kék Zónái – A legidősebbek tanai a hosszú életről / Dan Buettner

Léteznek Földünkön olyan tájak, melyeken az ott élő népek igen magas kort érnek meg, jó egészségben, szellemi frissességben. A földteke bizonyos területein nem ritka az átlag 80, sőt 100 esztendős kor sem, s mindez aktív napi tevékenységgel és a mindennapi örömök élvezetével párosul. A Kék Zónákban az ott élők jellegzetes alkata, életvitele és étrendje adná a hosszú élet zálogát? Az Egyesült Államok öregedéskutató intézetének csoportja és Dan Buettner világutazó újságíró e titok nyomába eredt, hogy kiderítse, mi a hosszú, boldog, egészséges élet titka.

Madonna hiteles története / J. Randy Taraborrelli

Madonna az örök megújuló, milliók kedvence, több generáció is felnőtt már a dalain. Elképesztően sok jelzővel illették már: Ő az elragadó és felháborító, provokatív, vonzó, komoly, önző, szemtelen és agresszív és sorolhatnánk a jelzőket még tovább. De abban, hogy tehetséges és a sikerért megdolgozott, mindenki egyetért. 25 éve töretlen lendülettel áll a rajongók és az ellentábor figyelmének kereszttüzében, toplisták élén, dalait milliók dúdolják világszerte, ő mégis, ma is egy rejtély. Több mint 10 év eredménye ez a hiteles életrajz, számtalan fotóval, interjúval, írásokból és riportokból összeállítva.


Uray Attiláné
igazgató

Kazsik Marianna
könyvtáros

Mindenkit szeretettel várnak a Városi Kulturális Központ és Könyvtár munkatársai!

Városi Kulturális Központ és Könyvtár
3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 47/362-254
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.