Hírek
Frissítve: Megdőlt a világrekord + videó
Dátum: 2008.08.25., 14:56Írta: Nagy GáborFrissítve: 2008.08.28., 12:48Megtekintve: 3562Értékelés: 4.00Címkék: csokolade_fesztival

A cikkhez galéria is tartozik. Megtekintéséhez kattintson ide!

A vasárnap megrendezett I. Országos Csokoládéfesztiválon új Guinness-rekord született, Ekker Róbert bekecsi szobrászművész Gombóc Artúrt megformázó édességszobra az eddigi csúcsot messze túlszárnyalva a mérlegelésen 239 kilogrammot nyomott. A faragás közben keletkezett csokoládét a vendégeknek kínálták. A szervezők a szobrot az ország több részén is szeretnék bemutatni.
A híres gyár ugyan már a múlté, de Szerencsen továbbra is gyártanak édességet. A Szerencsi Bonbon Kft. által felajánlott alapanyag valójában bevonó volt, ugyanis a túl magas kakaótartalmú masszából nem lehetett volna szobrot készíteni. Arról, hogy az eredmény mégis ehető volt, mindenki személyesen meggyőződhetett. Sebestyén István regisztrátor az eredményhirdetésen ismertette a számszerű adatokat, majd a rekorddöntésről készült öt darab eredeti tanúsítványt nyújtotta át Ekker Róbertnek, Koncz Ferencnek, Hidegkúti Ákosnak, Takács Istvánnak és Rónavölgyi Endrénének. Elmondta, hogy ezek után a Rekordok Könyvébe való bekerüléshez ezen igazolások segítségével lehet jelentkezni az illetékes hivatalnál.

Az eseményt egyébként óriási érdeklődés kísérte, nem csak a közönség részéről; a helyszínen járt több nagy hazai médium és hírügynökség tudósítója is. A forgalomtól elzárt Rákóczi úton standok, termékbemutatók, borkóstoló fogadta a látogatókat. A Bolyai iskola előtt felállított szabadtéri színpadon az estét koncertek gazdagították, majd tűzijátékkal zárult az első országos csokoládéfesztivál Szerencsen, amellyel Koncz Ferenc ötletgazda és a szervezők hagyományt szeretnének teremteni városunkban.


Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
szerencsi (vendég) [2008.08.25., 20:23][válaszolok] #1
Rég nem volt ekkora érdeklődés Szerencsen utcai program iránt, ezt senki nem vonhatja kétségbe. Egy érdekes dolgot találtam, miközben a csokifesztiválról kerestem híreket interneten: érdemes megnézni Szerencs város honlapján a fesztivál reklámját (amit egyébként ki sem tettek főoldalra, csak kereső segítségével lehetett rábukkanni) ezen a címen: http://szerencs.hu/kultura/meghivok/600-csokifesztival-szerencsen A támogatók résznél találunk egy valótlan információt (Szerencs Város Önkormányzata). Az egyik szervezőtől tudom, hogy polgármesterasszonyunk ahol tudta, gátolta és megnehezítette a rendezvény szervezését, lebonyolítását. Ennek ellenére nagyon sikeresnek értékelhető a fesztivál, R.E-né tanulhatna a szervezőktől, hogyan is lehet jó ötletekkel sikeres, rengeteg ember érdeklődését felkeltő utcai rendezvényt szervezni.
Névtelen (vendég) [2008.08.25., 22:18][válaszolok] #2
Mitől is volt ez "Csokifesztivál" ? Attól, hogy a Bonbon kft felállitott egy sátrat és lehetett vásárolni a csokit? Azt meg lehet tenni munkaidőben bármikor, két boltjukban is! Ez szerintem egy közönséges falunap volt, amit könnyedén lehet szervezni bármikor. Én nem ezt vártam egy Csokifesztiváltól!
szerencsi (vendég) [2008.08.25., 22:29][válaszolok] #3
Attól például, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy még van Szerencsen csokoládégyártás. Szerintem ennél jobb reklám nem nagyon lehet (az országos médiákban is hírként szerepelt vagy szerepelni fog). Egy falunapra pedig nem ennyi ember szokott eljönni, Szerencs pedig már '84 óta újra város...
javaslat (vendég) [2008.08.26., 11:35][válaszolok] #4
Javasolnám, hogy jövőre a művész úr a polgármester asszony fejét formáló édességszobrot készítsen! Hátha akkor támogatná a rendezvényt.
Névtelen (vendég) [2008.08.28., 02:34][válaszolok] #5
Annyi csoki nincs, hogy az arca kiformálható legyen
Névtelen (vendég) [2008.08.30., 16:38][válaszolok] #6
Valóban, ennél jobb reklám nem lehet, minthogy a médiában elterjesszük, hogy "hurrá, csokifesztivál van", csakhogy: bárki elment erre a rendezvényre, megtapasztalta, hogy ez bizony semmi más, mint egy alulszervezett falunap. Egyetértek, hogy falunapra nem ennyi ember szokott elmenni, hanem sokkal több.
Névtelen (vendég) [2008.08.31., 17:42][válaszolok] #7
Aki ezt a rendezvényt alulszervezett falunapnak minősítette,nagyon sajnálatosan "aluliskolázott"-nak kell,hogy gondoljuk.A politikai hovatartozását kitaláltuk.Azért ellenségeskednek,mert fölöslegesen dolgoztak a plakáttépést illetően? Gyerekes,ostoba viselkedés volt.Nos,kik is ássák az árkot?
Érdeklődő (vendég) [2008.09.01., 16:36][válaszolok] #8
Mindenkinek tisztelet! Mennyien voltak a csokifeszten? Tényleg ennyire rossz volt? Én sajnos nem tudtam kijutni,pedig nagyon szerettem volna a srácaimat elvini! Meséljenek, mi a tapasztalat?
Névtelen (vendég) [2008.09.02., 20:14][válaszolok] #9
Egyáltalán nem volt annyira rossz, mint amennyire a helyi - önkormányzat által megfélemlített - emberek szajkózzák. Az tény, hogy a rendezvény még gyerekcipőben jár, dehát ez volt az első ilyen jellegű fesztivál az országban, így érthető, hogy a szervezők nem tudtak mindenre előre felkészülni Pl. hogy kevés csoki volt, ugyanakkor nem számoltak ekkora érdeklődésre. Azt is mindenki beláthatja, hogy többen voltak ezen a rendezvényen, mint bármelyik más hasonlón Szerencsen (pl. a gazdanapokon vagy a Szerencsi Nyár programjain). Jövőre a szervezők már az idei év tapasztalataival rendelkezni fognak, akkor már biztos, hogy színvonalasabb lesz. Falunapnak azért az ideit se lehetett nevezni, ezt csak rosszindulatból mondják (olyanok akik ott se voltak).
új szerencsi (vendég) [2008.09.03., 08:55][válaszolok] #10
Én azt tapasztalom, mondhat bármit a polgármester, úgyis ki fogják forgatni a szavát. Lehet gúnyolódni vele, ez csupán a hozzászólót minősíti - és sajnos azt is, aki erre a jó kis honlapra a hangoztatott alapelvek ellenére (vagy éppen annak megfelelően) feltesz ilyen hozzászólást. Elmondhatatlanul szomorú dolog, hogy provokációt tapasztal az ember lépten-nyomon, ugyanis a csokifesztivál mellé állt R.E. is, aki nem hiszi, csak nyugodtan járjon utána. Nem mellesleg a rendezvényen órákig ott ült a közönség soraiban. Még kérdezném: Ha R.E. lenne ún. "ötletgazda" egy programon, a tisztelt szervezők odaülnének-e a szerencsi polgárokhoz és tapsolnának-e, netán jól éreznék magukat? Sajnos kétlen, hogy így lenne... Ennyit az "árokásásról".
Névtelen (vendég) [2008.09.07., 02:12][válaszolok] #11
Ugyanúgy odaülne... nem biztos, hogy tapsolna mindenen, de ami tetszik neki, azon igen. A nemzeti ünnepeken lehetőség szerint mindig részt veszek (több, a politikai hovatartozást illetően teljesen más értékeket képviselőkkel egyetemben), hiába nem vagyok az önkormányzat híve (pedig ezeken általában mindig fel is szólal az önk. vmelyik dolgozója). Szomorúnak tartom, hogy egyesek csak azért szólják le a rendezvényt, mert nem a jelenlegi városvezetés szervezte... Ha a polgármester asszony valóban a csokifesztivál mellé állt, akkor nem a közönség soraiban tapsolt volna, hanem fel is szólal a produkciók közötti szünetekben (pl. amikor bejelentették a Guinness-rekord sikeres eredményét - külön hangsúlyozva, hogy neki is küldenek egy példányt az eredményről). Sebaj, remélem a vasárnapi búcsú hasonló sikert hoz és véget ér az acsarkodás a két oldal között.
Összes hozzászólás: 11 db (0 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.