Hírek
Új kötetekkel bővült a könyvtár állománya
Dátum: 2010.02.18., 21:05Megtekintve: 13572Értékelés: 1.00

A Városi Kulturális Központ és Könyvtár az olvasni szerető közönség örömére ismét bővítette kínálatát, nevezetesen több új sikerkönyv, ifjúsági regény és ismeretterjesztő mű vált elérhetővé a látogatók számára. A címek alább olvashatók, a könyvtár munkatársainak jóvoltából rövid kedvcsinálókkal gazdagítva.
Az új kötetek listája:

Fejős Éva: Eper reggelire

Fejős Éva 2001 óta dolgozik a Nők Lapja munkatársaként. Negyedik kötete, amely szintén sikerkönyvként könyvelhető el, az Eper reggelire címet kapta, melyben tovább folytatódik a négy barátnő Szilvi, Judit, Dóra és Gabi története. Ebben a kötetben is bepillanthatunk az emberi kapcsolatok szövevényes világába: szeretők és szerelmek történetébe, megvalósult és elszalasztott álmok világába.

Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Nem cseng ismeretlenül Nicholas Sparks neve az igényes romantika műfajában. Legújabb regénye (Üzenet a palackban, Válaszúton, Éjjel a parton) egy tengerészgyalogságtól leszerelt lelkileg kiégett katonáról és egy gyermekét egyedül nevelő anya megindító kapcsolatáról szól. Két nehéz sorsú ember találkozása ez a történet. Egy fényképről már régóta ismert nő felkutatása és megtalálása Coloradótól Észak-Karolináig tartó gyaloglás után. S ez a hosszú gyaloglás egyben a történet főhősének egyfajta lelki megtisztulása is az iraki háború nyomasztó emlékeitől.

Stephenie Meyer: Eclipse

A tinédzser korosztály körében már klasszikusnak és egyben kultikusnak számító történet a harmadik kötetéhez érkezett. A misztikus-romantikus thrillerben az írónő Bella és a vámpír szépfiú, Edward szerelmének újabb megpróbáltatásait vetette papírra, melyben a központi téma a hűség és az elkötelezettség, a másikért való áldozathozatal.

Jacqueline Wilson: A tesóm nem semmi

Jodie és Pearl édestestvérek. Jodie a lázadó és féktelen, vadóc, Pearl az igazi jókislány, aki írói álmokat dédelget magában. Miután szüleik új munkát kapnak, a család új városba költözik. Új lehetőségek nyílnak a lányok számára, ám a beilleszkedés nem zökkenőmentes. Pearl könnyedén illeszkedik be és számos új barátra tesz szert, míg Jodie nem találja a helyét a stréberek között. A kamaszos makacsságnak hitt probléma pedig tragédiába torkollik. Ezt az ifjúsági regényt minden tinédzser figyelmébe ajánljuk.

Magyarország képes földrajzi atlasza

Nemzeti tudatunk kifejlődéséhez és erősödéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy ismerjük saját hazánkat. Ezt a megismerést gyermekkorban kell elsajátítanunk. Az atlasz nagyságú könyvben harminc fejezeten keresztül tehetünk képzeletbeli utazást. Az egyszerűsített térképek elősegítik Magyarország tájolását és elhelyezését a világban, megismerhetjük a nagy tájegységeket, a növény- és állatvilágot, Magyarország természeti értékeit, mezőgazdaságát, iparát, néprajzát, történelmi emlékhelyeit és Világörökségeit. A szerzők külön fejezetet szenteltek a Balatonnak és az ország szívének, Budapestnek.

Mi Micsoda: Találmányok

A tűz megismerésétől és a kőbaltától a komputerek egyre szélesedő világáig bizony hosszú volt az út. Ez a kötet a találmányokat ismerteti egy történelmi áttekintés keretében. Például az eke feltalálása és a mezőgazdaság megváltozása, az írás és a könyvnyomtatás kapcsolata, az első tűz- és lőfegyverek elkészítése és használata. Az újkor találmányai közül a gőzgépet, az elektromosság fejlődését, és az ezekhez kapcsolódó hivatalok létrejöttét vázolja a könyv. Külön fejezetet szentelnek az emberi érzékszervekkel kapcsolatos találmányoknak, valamint a legújabb kor közlekedési eszközeinek. A jövőbe mutató találmányok is helyet kapnak itt: atomerőművek, komputer fejlesztők és laboratóriumaik, génmanipulációk, világűr. A hóbortos találmányok is helyet kaptak a könyvben, úgy mint tehénfarok-rögzítő, kutyaesernyő stb. A könyvet számos színes fotó teszi gazdagabbá és látványosabbá.

Szeretettel várjuk kedves olvasóinkat könyvtárunkba!

Városi Kulturális Központ és Könyvtár
3900 Szerencs, Rákóczi-vár

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.